Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2008 15:11
lesterka

XXX.XXX.106.108

Chtěla bych se zeptat s jakým typem zvonů máte nejlepší zkušenosti? Chci nějaké pořídit, ale nevím jaký typ bude nejlepší.

19.10.2008 16:38
ambraa

XXX.XXX.12.143

lesterka napsal(a):
Chtěla bych se zeptat s jakým typem zvonů máte nejlepší zkušenosti? Chci nějaké pořídit, ale nevím jaký typ bude nejlepší.

Ahoj to máš různý, my máme na chlaďasce na zadních nohách zvony gumový a paráda už je nosí skoro 4měsíce a nejsou vůbec rozsekaný jenom trošku poškrábaný od podkov. Záleží jakého máš koníka a jak moc je budeš používat a jestli s ním něco jezdíš a nebo jenom rekreačně a taky důvod proč je pořizuješ. My je kupovaly kvůli tomu, že se štrejchala nohou o nohu.

19.10.2008 17:33
bospor

XXX.XXX.193.16

lesterka napsal(a):

na klusáky jsem do dostihů i do práce používala nejradši neoprénový, na suchý zipy lehoučký, snadná manipulace, snadná údržba. jen do dostihů jsem je musela ještě omotat izolačkou aby se nerozepli a neuletěli
od gumových se při velké zátěži dělali podlomy a v dostizích lítali taky

19.10.2008 17:35
lesterka

XXX.XXX.106.108

bospor napsal(a):
na klusáky jsem do dostihů i do práce používala nejradši neoprénový, na suchý zipy lehoučký, snadná manipulace, snadná údržba. jen do dostihů jsem je musela ještě omotat izolačkou aby se nerozepli a neuletěli
od gumových se při velké zátěži dělali podlomy a v dostizích lítali taky

Chci je na skákání. Koník se mi vždycky klepne do spěnky a odře se. Kamaše nejsou zatím na naše nízké skoky potřeba, zatím pouze zvony, abych ochránila korunku. Je šikovný, umí si udělat ránu jak na vnitřní straně, tak i na venkovní. Tak uvažuju, které koupit...byla bych asi pro lamelové, ale u těch je nevýhoda ten "zvuk", který vydávají. Gumové (takové ty natahovací) bych asi zavrhla, to fakt nevím, jak bych mu nandávala.

19.10.2008 17:58
bospor

XXX.XXX.193.16

lesterka napsal(a):
Chci je na skákání. Koník se mi vždycky klepne do spěnky a odře se. Kamaše nejsou zatím na naše nízké skoky potřeba, zatím pouze zvony, abych ochránila korunku. Je šikovný, umí si udělat ránu jak na vnitřní straně, tak i na venkovní. Tak uvažuju, které koupit...byla bych asi pro lamelové, ale u těch je nevýhoda ten "zvuk", který vydávají. Gumové (takové ty natahovací) bych asi zavrhla, to fakt nevím, jak bych mu nandávala.

ty neoprénový zachrání hodně klusáci si právě hodně silně šlapou po patkách a různě se okopávají

19.10.2008 18:58
lesterka

XXX.XXX.106.108

bospor napsal(a):
ty neoprénový zachrání hodně klusáci si právě hodně silně šlapou po patkách a různě se okopávají

Jakou máš životnost těch neoprenových?

19.10.2008 19:18
bospor

XXX.XXX.193.16

lesterka napsal(a):
Jakou máš životnost těch neoprenových?

jo jde to tak 3 roky při 20 závodech do roka a používání i doma nejmíň 3x týdně
jen musím občas přešít ty sucháče
naučila jsem se hned jak se začnou párat tak je utrhnout a našít obráceně.
to zapínání nahoru mi občas rozepnou a utrhnou. když je zapínání dolů tak to netrhají a líp to drží

19.10.2008 19:21
lesterka

XXX.XXX.106.108

bospor napsal(a):
jo jde to tak 3 roky při 20 závodech do roka a používání i doma nejmíň 3x týdně
jen musím občas přešít ty sucháče
naučila jsem se hned jak se začnou párat tak je utrhnout a našít obráceně.
to zapínání nahoru mi občas rozepnou a utrhnou. když je zapínání dolů tak to netrhají a líp to drží

ježiš...tak to nevím, jestli by na mně nebylo moc složité...já jsem absolutní šicí antitalent :-))
Máš někde foto, které přesně máš? Ta životnost je docela dobrá, to by šlo :-)

19.10.2008 19:25
bospor

XXX.XXX.193.16

lesterka napsal(a):
ježiš...tak to nevím, jestli by na mně nebylo moc složité...já jsem absolutní šicí antitalent :-))
Máš někde foto, které přesně máš? Ta životnost je docela dobrá, to by šlo :-)

to není těžký zejtra to vyfotím. nebo ještě dneska jestli je najdu a pujde to

19.10.2008 19:29
lesterka

XXX.XXX.106.108

bospor napsal(a):
to není těžký zejtra to vyfotím. nebo ještě dneska jestli je najdu a pujde to

No nevím nevím,...když je někdo šikovný, tak to jde :-) ale já...domácí antitalent :-)))

Koukám na tyhle...že by mohly být koni na noze příjemné...
http://www.equiservis.cz/ foto_big/item_1810080535058547.jpg

19.10.2008 19:32
jenysimons

XXX.XXX.237.100

lesterka napsal(a):
No nevím nevím,...když je někdo šikovný, tak to jde :-) ale já...domácí antitalent :-)))

Koukám na tyhle...že by mohly být koni na noze příjemné...
http://www.equiservis.cz/ foto_big/item_1810080535058547.jpg

tyhle vypadají moc pěkně a fakt by koníkovi vadit nemuseli...

hodně se setkávám na závodech s tímhle typem

19.10.2008 19:34
jenysimons

XXX.XXX.237.100

jenysimons napsal(a):

19.10.2008 19:34
lesterka

XXX.XXX.106.108

jenysimons napsal(a):

To vypadá, jako cassini...od těch mě kamarádka zrazuje. Že u těch za půl roku odejdou zipy.

buggyna

19.10.2008 19:37
buggyna

XXX.XXX.110.113

jenysimons napsal(a):

nepřetáčivé kožené zvony od Kentauru se "prý" přetáčí,takže sem nekupovala...

19.10.2008 19:37
jenysimons

XXX.XXX.237.100

lesterka napsal(a):
To vypadá, jako cassini...od těch mě kamarádka zrazuje. Že u těch za půl roku odejdou zipy.

jo ty první byli cassinky...jen to beru jako typ...ty kožený vypadají mnohem lépe..já teda se zvonama nemám vůbec zkušenosti, ale ted jsem hodně koukala na těch závodech, co tu byli, kde byla spousta super jezdců (stáj mustang apod.) a měli hlavně zvony typu těch kožených..

19.10.2008 19:39
bospor

XXX.XXX.193.16

lesterka napsal(a):

jj ty nepřetáčivý se mi vždycky otočili a zůstali tak tím zúženým vzadu takže naprosto nefunkční

19.10.2008 19:40
jenysimons

XXX.XXX.237.100

bospor napsal(a):
jj ty nepřetáčivý se mi vždycky otočili a zůstali tak tím zúženým vzadu takže naprosto nefunkční

panejo..tak v tom případě jsem marná a omlouvám se za rady nerady...

19.10.2008 19:41
bospor

XXX.XXX.193.16

jenysimons napsal(a):

nééé z koženýma nemám zkušenosti

19.10.2008 19:44
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
nééé z koženýma nemám zkušenosti

jen si myslím že kožený nejsou do terénu. nátáhnou vlhkost a změní se vlastnosti. to je stejný s kamašema. natáhnou vlhkost a nejdou rozepnout nebo dřou nebo spadnou
ale opravdu nevím

19.10.2008 19:48
lesterka

XXX.XXX.106.108

jenysimons napsal(a):

Ne, ne klidně raď, raď...třeba něco vymyslíme :-))
Kamarádka mi zase píše, že jí se nepřetáčivé opravdu nepřetáčí...jezdí s kobylou kross...uaaaaaaaaaa...já fakt nevím

19.10.2008 19:49
bospor

XXX.XXX.193.16

bospor napsal(a):
jen si myslím že kožený nejsou do terénu. nátáhnou vlhkost a změní se vlastnosti. to je stejný s kamašema. natáhnou vlhkost a nejdou rozepnout nebo dřou nebo spadnou
ale opravdu nevím

ty z toho odkazu by nemuseli být špatný jen se musí pořádně udržovat

19.10.2008 19:49
lesterka

XXX.XXX.106.108

lesterka napsal(a):
Ne, ne klidně raď, raď...třeba něco vymyslíme :-))
Kamarádka mi zase píše, že jí se nepřetáčivé opravdu nepřetáčí...jezdí s kobylou kross...uaaaaaaaaaa...já fakt nevím

Nechci je do terénu, ale na skákání. Máme pískovou jízdárnu.

19.10.2008 19:57
lesterka

XXX.XXX.106.108

lesterka napsal(a):
Nechci je do terénu, ale na skákání. Máme pískovou jízdárnu.

tak trenér doporučuje ty kožené...a teď babo raď.

19.10.2008 20:00
jenysimons

XXX.XXX.237.100

lesterka napsal(a):
tak trenér doporučuje ty kožené...a teď babo raď.

já osobně bych šla do kožených...kůže je přeci jen ověřená na kvalitu..přestože saje a udržuje vlhkost, jak tu už někdo psal..no neim...je to těžké..
ale každopádně pískovou jízdárnu těžce závidím...

19.10.2008 20:04
lesterka

XXX.XXX.106.108

jenysimons napsal(a):
já osobně bych šla do kožených...kůže je přeci jen ověřená na kvalitu..přestože saje a udržuje vlhkost, jak tu už někdo psal..no neim...je to těžké..
ale každopádně pískovou jízdárnu těžce závidím...

Asi je fakt zkusím...při nejhorším si budu nadávat a koupím jiné :-)) Teď ještě pořešit jakou velikost...to bude asi oříšek.
Jízdárna není moc velká, ale jsme spokojení, teď na ni chtějí na zimu nasypat nějaké kuličky, či co...aby nezamrzla a mohli jsme makat i v zimě...a snad pořeší i osvětlení...to bych byla šťastná, jak blecha

19.10.2008 20:09
jenysimons

XXX.XXX.237.100

lesterka napsal(a):
Asi je fakt zkusím...při nejhorším si budu nadávat a koupím jiné :-)) Teď ještě pořešit jakou velikost...to bude asi oříšek.
Jízdárna není moc velká, ale jsme spokojení, teď na ni chtějí na zimu nasypat nějaké kuličky, či co...aby nezamrzla a mohli jsme makat i v zimě...a snad pořeší i osvětlení...to bych byla šťastná, jak blecha

ty jo odkud jsi?? hmm, fakt lehká závist... je to náš sen ve stáji..hala by byla lepší, ael dřív samo písková jízdárna..no uvidíme, někdy to snad dopadne...

19.10.2008 20:19
lesterka

XXX.XXX.106.108

jenysimons napsal(a):
ty jo odkud jsi?? hmm, fakt lehká závist... je to náš sen ve stáji..hala by byla lepší, ael dřív samo písková jízdárna..no uvidíme, někdy to snad dopadne...

No my halu taky nemáme a ani v dohledné budoucnosti mít nebudeme :-))
Jinak jsem z Brna. Koník stojí v Ochozu u Brna.

20.10.2008 22:23
lesterka

XXX.XXX.106.108

lesterka napsal(a):
No my halu taky nemáme a ani v dohledné budoucnosti mít nebudeme :-))
Jinak jsem z Brna. Koník stojí v Ochozu u Brna.

tak teda výsledek našeho snažení...nakonec to vyhrály ty kožené...poptala jsem se ještě u nás v maštali, jestli s nimi někdo nemá zkušenosti a byly mi doporučeny, jako dobrá volba :-)

21.10.2008 07:03
sandimura

XXX.XXX.21.10

lesterka napsal(a):

u nas se hodne nosi tyhle... nepretaci se a dobre se udrzuji. delaji se neoprenove a kozene

21.10.2008 07:05
lesterka

XXX.XXX.106.108

sandimura napsal(a):
u nas se hodne nosi tyhle... nepretaci se a dobre se udrzuji. delaji se neoprenove a kozene

Jo, jo...tak ty to vyhály v kožené variantě :-) Včera jsem objednala. tak uvidíme, až přijdou...velikost 1 to jistí

Přidejte reakci

Přidat smajlík