Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2008 21:14
lesterka

XXX.XXX.106.108

JJ...já jsem člen, ale připadám si, jako bych nebyla...jenom platím a nic za to nemám...přihlášku na výstavu jsem nedostala. Už jsem slyšela snad všechny možné výmluvy, proč jsem nedostala kompletní papíry...naposledy mě pí. sekretářka tvrdila něco takového, jako že jim něco chybí a že se mi ozve...čím to, že se mi 14 dní neozvala? Asi pořád zjišťuje, co že mi to chybí, protože jí nemá co chybět...Zvláštní, že měsíc předtím bylo osvědčení nachystané v pošte k odeslání...no asi jsem letadlo...už fakt nevím...

22.11.2008 21:17
sajma

XXX.XXX.144.98

lesterka napsal(a):
JJ...já jsem člen, ale připadám si, jako bych nebyla...jenom platím a nic za to nemám...přihlášku na výstavu jsem nedostala. Už jsem slyšela snad všechny možné výmluvy, proč jsem nedostala kompletní papíry...naposledy mě pí. sekretářka tvrdila něco takového, jako že jim něco chybí a že se mi ozve...čím to, že se mi 14 dní neozvala? Asi pořád zjišťuje, co že mi to chybí, protože jí nemá co chybět...Zvláštní, že měsíc předtím bylo osvědčení nachystané v pošte k odeslání...no asi jsem letadlo...už fakt nevím...

no uvidíme zatím na to moc nespěchám ale do jara by jsem to chtěla mít vše v cajku...tady můj nejmilovanější miláček arab/QH

22.11.2008 21:22
lesterka

XXX.XXX.106.108

sajma napsal(a):
no uvidíme zatím na to moc nespěchám ale do jara by jsem to chtěla mít vše v cajku...tady můj nejmilovanější miláček arab/QH

:)) Do jara? No tak s tím nepočítej :-) to je moc málo času :-)))

Jinak Marino...jeďte opatrně...ste si vybrali úžasný den...předpokládám, že i u vás nasněžilo...

22.11.2008 21:25
sajma

XXX.XXX.144.98

lesterka napsal(a):

Jinak Marino...jeďte opatrně...ste si vybrali úžasný den...předpokládám, že i u vás nasněžilo...

tak to asi funguje všude stejně jak na úřadech či jiných státních orgánech...

22.11.2008 21:46
lesterka

XXX.XXX.106.108

sajma napsal(a):
tak to asi funguje všude stejně jak na úřadech či jiných státních orgánech...

JJ tak tak...na zabití...a kdybys viděla, jak jsem z nich dostávala PP...protože jsem chtěla jet na závody a neměla jsem papíry s veterinou.

22.11.2008 22:32
ms

XXX.XXX.46.252

lesterka napsal(a):

Hmm, jsme dojeli na první sjezd z dálnice a tam jsme to otočili zpátky. Tady je kalamita jako svi.., těch 40 km/h co jsme jeli, to bychom do pondělka zpátky asi nebyli. Njn, umím si vybrat den :)

22.11.2008 22:33
lesterka

XXX.XXX.106.108

ms napsal(a):
Hmm, jsme dojeli na první sjezd z dálnice a tam jsme to otočili zpátky. Tady je kalamita jako svi.., těch 40 km/h co jsme jeli, to bychom do pondělka zpátky asi nebyli. Njn, umím si vybrat den :)

Sem si myslela, že to tam asi máte veselé :-)) tak hlavně, že jste vpořádku zpátky...:-)) pojedete příště, až bude líp .-))

22.11.2008 23:56
lucky

XXX.XXX.230.77

lesterka napsal(a):
Sem si myslela, že to tam asi máte veselé :-)) tak hlavně, že jste vpořádku zpátky...:-)) pojedete příště, až bude líp .-))

No já co vidím tady, tak jsem si říkala, že teda máte odvahu teď jet pro kobylu..ještě že jste to vzdali..nemuselo by to dobře dopadnout!

23.11.2008 07:58
klarusa

XXX.XXX.4.38

lucky napsal(a):
No já co vidím tady, tak jsem si říkala, že teda máte odvahu teď jet pro kobylu..ještě že jste to vzdali..nemuselo by to dobře dopadnout!

tak koukam, ze jsem si tady precetla, ze se na dalnici otocili , a ja rano vylezu, ze nakrmim kone a ejhle hele auto s prepravnikem, povidam si jeste rozespala, vzdyt vcera to stalo obracene....hmmm, ze bych byla ledni medved a jeden den zaspala ??? tak jdu do staje, ze treba kobylu najdu a nikde nic, tak jsem si rikala, ze se vratili bez ni, no jo, co chcete po ranu, kdyz clovek dela veci automaticky a nemysli, protoze jeste spi

23.11.2008 08:07
klarusa

XXX.XXX.4.38

lesterka napsal(a):

no kdyz jsme u tech papiru, tak ja koketuju s tim, ze bych si Satinu na ten rok mozna dva vzala do Svedska. Naockovana je, cip ma taky, DNA je na Hradistku, uz je maj hotove, a brzo poslou.... ale papiry do zacatku ledna asi od Laciny neuvidim....sem se ptala Mariny, cim by se to dalo urychlit, tak rikala, ze jedine vystavou ACHPAKu, jenze ta na konci prosince fakt zadna neni , tak doufam, ze maj nejaky sazby pro rychle vyrizeni, jako treba kdyz chces udelat fotky, tak expresni foto stoji vic, nez foto do tri dnu ze? tak budu muset pana Lacinu hodne terorizovat, aby mi to udelal...

nevim jestli jsem Vam sem tu fotku hazela, ale je hezka, Pidala a Satina od Satranove

23.11.2008 09:23
lesterka

XXX.XXX.106.108

klarusa napsal(a):
no kdyz jsme u tech papiru, tak ja koketuju s tim, ze bych si Satinu na ten rok mozna dva vzala do Svedska. Naockovana je, cip ma taky, DNA je na Hradistku, uz je maj hotove, a brzo poslou.... ale papiry do zacatku ledna asi od Laciny neuvidim....sem se ptala Mariny, cim by se to dalo urychlit, tak rikala, ze jedine vystavou ACHPAKu, jenze ta na konci prosince fakt zadna neni , tak doufam, ze maj nejaky sazby pro rychle vyrizeni, jako treba kdyz chces udelat fotky, tak expresni foto stoji vic, nez foto do tri dnu ze? tak budu muset pana Lacinu hodne terorizovat, aby mi to udelal...

nevim jestli jsem Vam sem tu fotku hazela, ale je hezka, Pidala a Satina od Satranove

Kláro, zrychlení...já dostala zelený PP zpět po měsíci...takže radím, nejprve p. Lacinovi zavolej co a jak, proč bys potřebovala. Bude pravděpodobně hrozně ochotný, nic není problém....Jak to pošleš, pár dní potom zavolat, že je to na poště, ať si to vyzvedne (když ti řekne hlášku jako, ještě mi to tam 14 dní budou držet, tak mám čas...tak na něj musíš zatlačit, ať to vyzvedne hned). A pak ho otravovat každý týden, jestli už to poslal nebo ne...že potřebuješ vycestovat a bez papírů nemůžeš, prostě otravovat a otravovat...nakonec se ti možná stane i to, co mně...že jsem mu zavolala, zvedl to...v dobré náladě...já se představila a než jsem stačila říct víc, tak řekl něco na způsob...zavolejte prosím za půl hodiny a práskl mi s telefonem.

Mně se z něj takhle PP podařilo dostat kvůli závodům. Samozřejmě nestihl udělat osvědčení o původu...ale to už není tak důležité, na tom ni nic nestojí..tak to doufám, že z něj někdy dostanu...

23.11.2008 09:37
lucky

XXX.XXX.230.77

lesterka napsal(a):
Kláro, zrychlení...já dostala zelený PP zpět po měsíci...takže radím, nejprve p. Lacinovi zavolej co a jak, proč bys potřebovala. Bude pravděpodobně hrozně ochotný, nic není problém....Jak to pošleš, pár dní potom zavolat, že je to na poště, ať si to vyzvedne (když ti řekne hlášku jako, ještě mi to tam 14 dní budou držet, tak mám čas...tak na něj musíš zatlačit, ať to vyzvedne hned). A pak ho otravovat každý týden, jestli už to poslal nebo ne...že potřebuješ vycestovat a bez papírů nemůžeš, prostě otravovat a otravovat...nakonec se ti možná stane i to, co mně...že jsem mu zavolala, zvedl to...v dobré náladě...já se představila a než jsem stačila říct víc, tak řekl něco na způsob...zavolejte prosím za půl hodiny a práskl mi s telefonem.

Mně se z něj takhle PP podařilo dostat kvůli závodům. Samozřejmě nestihl udělat osvědčení o původu...ale to už není tak důležité, na tom ni nic nestojí..tak to doufám, že z něj někdy dostanu...

Páni, no jak to tak sleduji, tak se ani nedivím, že jsem na PP tak dlouho kdysi taky čekala. Nejvíc mě pak dorazilo, že to vše přišlo jen v tenké obálce a samozřejmě nějací idioti na naší České poště to pěkně zmuchlali, takže ten důůůležitý dokument, jímž myslím rodokmen, mi přišel slušně pomačkaný a zelený průkaz taky jako kdyby ho vytáhli krávě ze zadku...byla jsem nasraná jak něco..měli by do té oblálky dávat aspoň jeden silnější papír nebo lepenku, aby se to nemohlo tak lehce zdeformovat.

To bude asi finančně dost náročné dostat Sati do Švédska, ne? Ale možná by jsi ji tam mohla někde i vystavit! Třeba by měla za hranicemi úspěch..když už by tam byla...

23.11.2008 10:25
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Páni, no jak to tak sleduji, tak se ani nedivím, že jsem na PP tak dlouho kdysi taky čekala. Nejvíc mě pak dorazilo, že to vše přišlo jen v tenké obálce a samozřejmě nějací idioti na naší České poště to pěkně zmuchlali, takže ten důůůležitý dokument, jímž myslím rodokmen, mi přišel slušně pomačkaný a zelený průkaz taky jako kdyby ho vytáhli krávě ze zadku...byla jsem nasraná jak něco..měli by do té oblálky dávat aspoň jeden silnější papír nebo lepenku, aby se to nemohlo tak lehce zdeformovat.

To bude asi finančně dost náročné dostat Sati do Švédska, ne? Ale možná by jsi ji tam mohla někde i vystavit! Třeba by měla za hranicemi úspěch..když už by tam byla...

Holky..mám takový návrh...už jsem si psala s Klárkou a tak to teda navrhuji všem...

Kdo máte všechno tu kráásnou knihu od Mariny? /mimochodem mě tam chybí několik stran)

Já si třeba nyní překládám tu část o rodině Abeyan ..když je teda z té rodiny Usama ...no a sice si to vepisuji tužkou nad text, ale začíná to být nepřehledné, tak si to asi budu pomalu přepisovat na PC . Po částech .

No a prostě mě napadlo, že kdybychom to tak udělali každý a přeložili vždy nějakou část, mohl by se překlad rozposlat ostatním....tím pádem by nám šel překlad knihy lépe, ne? Nooo....já uznávám, že je to zjednodušení, ale tak prospěšné pro všechny, ne? Já teda těžce oprašuji angličtinu, kterou jsem naposledy viděla u matury, anglicky už bych se nedomluvila, za nějakých těch cca 10 let toho člověk zapomene..tady anglinu nepoužívám, takže nemít nyní slovníky a Translator, tak jsem v háji. A tak mě napadlo, že by možná nebylo k zahození se o ty překlady postupně i podělit s ostatními...záleží na Vás...já to jen navrhuji

23.11.2008 11:40
janele

XXX.XXX.9.3

lesterka napsal(a):

Ty jo, ženský, vy valíte
Jedu k rodičům na oběd, tak přečtu večer... Ale neodolám a hodím pár čerstvých fotek...
Jak je u vás? Teda kromě toho, že dálnice je neprůjezdná

Vlevo Beník, vpravi Sirka

23.11.2008 11:41
lucky

XXX.XXX.230.77

janele napsal(a):
Ty jo, ženský, vy valíte
Jedu k rodičům na oběd, tak přečtu večer... Ale neodolám a hodím pár čerstvých fotek...

u nás? chumelí a chumelí

23.11.2008 11:42
janele

XXX.XXX.9.3

janele napsal(a):
Ty jo, ženský, vy valíte

Norníci :)) nj, je trápíme hlady :)) Vlevo Beník

23.11.2008 11:43
janele

XXX.XXX.9.3

janele napsal(a):
Norníci :)) nj, je trápíme hlady :)) Vlevo Beník

V loučné taky chumelí, tady skoro i svítí sluníčko.

Zase Beník. Sirka se mi dnes nepovedl příliš. Moc mi strkal čumák k objektivu ... :P

23.11.2008 12:05
kathey

XXX.XXX.52.63

janele napsal(a):
V loučné taky chumelí, tady skoro i svítí sluníčko.

Zase Beník. Sirka se mi dnes nepovedl příliš. Moc mi strkal čumák k objektivu ... :P

My jsme taky pod snehem :-)

23.11.2008 12:14
kathey

XXX.XXX.52.63

kathey napsal(a):
My jsme taky pod snehem :-)

prizrak...

23.11.2008 12:18
kathey

XXX.XXX.52.63

kathey napsal(a):
prizrak...

a jeste mala cerna a koncim

23.11.2008 12:46
sabina

XXX.XXX.64.178

kathey napsal(a):
a jeste mala cerna a koncim

Jůůůholky,t ady teda taky chumelí...ale tak nádherně sněhu, co tu máte na fotkách..teda není. Ale chystám se po obědě za Amoušem....snad taky něco nafotím...

taky hlavně všichni opatrně....

23.11.2008 12:57
kathey

XXX.XXX.52.63

sabina napsal(a):
Jůůůholky,t ady teda taky chumelí...ale tak nádherně sněhu, co tu máte na fotkách..teda není. Ale chystám se po obědě za Amoušem....snad taky něco nafotím...

taky hlavně všichni opatrně....

Nam uz zasnezily silnice v lesich tak, ze se na nich da bez problemu cvalat, juchuuu.
Az nam zacnou hucule zapadavat po bricho, tak uz to bude horsi :-)

23.11.2008 13:05
avecaesar

XXX.XXX.109.191

lesterka napsal(a):

no jestli Lacinovi bude každý z nás 1x týdně volat, tak to bude hodně rád
dnešní čerstvá fotka

23.11.2008 13:27
simishek

XXX.XXX.112.250

avecaesar napsal(a):
dnešní čerstvá fotka

také zasílám dnešní čerstvou fotku jedné Shagya arabky která je nová v naší stáji

23.11.2008 16:14
sabina

XXX.XXX.64.178

simishek napsal(a):
také zasílám dnešní čerstvou fotku jedné Shagya arabky která je nová v naší stáji

Tak já si teda hooodně trapně myslela, že nafotím něco, aniž by mi můj chudík fotyho přístroj umřel...takže Amira sme nestihly...ale mám Gabouše s Cyroušem...sice to koňucha nejní...ale tak co. Sněhu tady není moc....já už chciiii

23.11.2008 16:15
lesterka

XXX.XXX.106.108

avecaesar napsal(a):
dnešní čerstvá fotka

Laduš, má si plnit svoje povinnosti. Má tam na to dvě holčiny, kterým se za to ještě platí..já si zaplatila takový prachy a oni nejsou schopní vytisknout a poslat poštou jeden blbý papír...ať mě má rád, jak chce.

23.11.2008 16:19
lesterka

XXX.XXX.106.108

sabina napsal(a):
Tak já si teda hooodně trapně myslela, že nafotím něco, aniž by mi můj chudík fotyho přístroj umřel...takže Amira sme nestihly...ale mám Gabouše s Cyroušem...sice to koňucha nejní...ale tak co. Sněhu tady není moc....já už chciiii

Sabi, na druhé straně Brna je to podobné :-)) hlavně se nám nějak rozbahnila kruhovka, tak jsme se rozhodli všichni svorně útočit na majitele stáje, aby s tím něco udělal...

23.11.2008 16:22
lucky

XXX.XXX.230.77

lesterka napsal(a):
Sabi, na druhé straně Brna je to podobné :-)) hlavně se nám nějak rozbahnila kruhovka, tak jsme se rozhodli všichni svorně útočit na majitele stáje, aby s tím něco udělal...

Heh..možná vám řekne, ať nejezdíte.

No, tady sněhu trochu víc, ale Usa ještě dolovala i trávu celkem úspěšně. Jinak jsme se hezky projely, až na to že já nahoru nemohla ani vylézt, jak jsem byla nabalená a seděla jsem ne ni jak vosa na bonboně.... myslím, že by mě jen tak něco nedostalo dolů

23.11.2008 16:45
lesterka

XXX.XXX.106.108

lucky napsal(a):
Heh..možná vám řekne, ať nejezdíte.

No, tady sněhu trochu víc, ale Usa ještě dolovala i trávu celkem úspěšně. Jinak jsme se hezky projely, až na to že já nahoru nemohla ani vylézt, jak jsem byla nabalená a seděla jsem ne ni jak vosa na bonboně.... myslím, že by mě jen tak něco nedostalo dolů

Tak toho se nebojím, že to řekne...když bysme přestali jezdit, tak ho tam ti koně přebytkem energie pozabíjejí...je si toho vědom, když většina stáje jsou namakaní sporťáci :-))

23.11.2008 16:51
sabina

XXX.XXX.64.178

lesterka napsal(a):
Tak toho se nebojím, že to řekne...když bysme přestali jezdit, tak ho tam ti koně přebytkem energie pozabíjejí...je si toho vědom, když většina stáje jsou namakaní sporťáci :-))

Děcka, já bych už chtěla sněhůůů. Jinak rozbahněná kruhovka, jooo??? Tak šupky dupky do nature, ne?

23.11.2008 16:56
lesterka

XXX.XXX.106.108

sabina napsal(a):
Děcka, já bych už chtěla sněhůůů. Jinak rozbahněná kruhovka, jooo??? Tak šupky dupky do nature, ne?

Sabi nemůžu...sem ráda, že sem se tam mohla dneska po týdnu objevit a je to vpohodě...ještě aspoň týden na něj nesmím sednout...a procházka na ruce v kroku...ho zrovna moc neunaví :_)) to v té kruhovce se aspoň trošku protáhne .-)))

Jinak jakto, že nejsi na icq?

23.11.2008 17:19
avecaesar

XXX.XXX.109.191

lesterka napsal(a):
Laduš, má si plnit svoje povinnosti. Má tam na to dvě holčiny, kterým se za to ještě platí..já si zaplatila takový prachy a oni nejsou schopní vytisknout a poslat poštou jeden blbý papír...ať mě má rád, jak chce.

Já ho neobhajuju, pořád čekám na Průkaz pro prcka. Už mě napadlo, že bych si mohla udělat woodoo panenku a při každým jeho slibu, že "maximálně do dvou týdnů" bych mu píchla špendlík, protože nadávat, vztekat se na něj prostě neplatí. Už neignoruje jen moje maily, ale i dopisy. Nakopala bych mu...

Jinak tady máme asi tak 15cm sněhu a furt sněží - no to jsem si pomohla, z hor zase do hor...

23.11.2008 17:26
lesterka

XXX.XXX.106.108

avecaesar napsal(a):
Já ho neobhajuju, pořád čekám na Průkaz pro prcka. Už mě napadlo, že bych si mohla udělat woodoo panenku a při každým jeho slibu, že "maximálně do dvou týdnů" bych mu píchla špendlík, protože nadávat, vztekat se na něj prostě neplatí. Už neignoruje jen moje maily, ale i dopisy. Nakopala bych mu...

Jinak tady máme asi tak 15cm sněhu a furt sněží - no to jsem si pomohla, z hor zase do hor...

JJ...tak to je dobrý nápad...moje maily taky ignoruje, dopisy nepíšu...už jsem začala komunikovat se sekretářkou...ta mi zatím jenom jednou asi 14 dní zpátky řekla, že se ozve...tak jí dám ještě týden čas a pak nastává další útok.

23.11.2008 19:47
janele

XXX.XXX.9.3

lesterka napsal(a):
JJ...tak to je dobrý nápad...moje maily taky ignoruje, dopisy nepíšu...už jsem začala komunikovat se sekretářkou...ta mi zatím jenom jednou asi 14 dní zpátky řekla, že se ozve...tak jí dám ještě týden čas a pak nastává další útok.

Mně po dlouhých urgencích poslali po přepisu majitele průkaz a hrozně se divili, že nemám odvědčení o původu

Ale jinak super den, ne ?
Appalloosa Beník

23.11.2008 20:22
klarusa

XXX.XXX.5.19

janele napsal(a):
Mně po dlouhých urgencích poslali po přepisu majitele průkaz a hrozně se divili, že nemám odvědčení o původu

Ale jinak super den, ne ?
Appalloosa Beník

koukam, ze se tu uchylujete k ruznym praktikam.....no ja budu muset taky nejakou najit, ale ma smulu, ze vim kde bydli , znam jeho segru (sem ji skolila na CCK, skoda ze nemam cislo na ni, nooo ale vim kde ho zjistit ) no takze asi si k nemu dojdu, a nez mi ty papiry neda, teda neposle do Slatinan vytisknout, tak se od nej nehnu

25.11.2008 12:30
alfi pav

XXX.XXX.1.1

klarusa napsal(a):
koukam, ze se tu uchylujete k ruznym praktikam.....no ja budu muset taky nejakou najit, ale ma smulu, ze vim kde bydli , znam jeho segru (sem ji skolila na CCK, skoda ze nemam cislo na ni, nooo ale vim kde ho zjistit ) no takze asi si k nemu dojdu, a nez mi ty papiry neda, teda neposle do Slatinan vytisknout, tak se od nej nehnu

trochu to tady po case zaplacam, na konci rijna jsme delali fota a la christiane slawik

Sejna

25.11.2008 12:31
alfi pav

XXX.XXX.1.1

alfi pav napsal(a):
trochu to tady po case zaplacam, na konci rijna jsme delali fota a la christiane slawik

Sejna

Zase Sejna

25.11.2008 12:33
alfi pav

XXX.XXX.1.1

alfi pav napsal(a):
Zase Sejna

To jeste bylo hezky

Prikladny klus

25.11.2008 12:33
lesterka

XXX.XXX.147.139

alfi pav napsal(a):
Zase Sejna

Juuuuu...tady se něco pohlo...tak dál dál :-)))

25.11.2008 12:35
alfi pav

XXX.XXX.1.1

lesterka napsal(a):
Juuuuu...tady se něco pohlo...tak dál dál :-)))

Jedna skoro romanticka

25.11.2008 12:38
alfi pav

XXX.XXX.1.1

alfi pav napsal(a):
Jedna skoro romanticka

A naposled to torpedo, ktere ji rika mami

Doufam, ze me soucasna majitelka nezabije, ale ta fotka je proste bomba

Sissi (Sejna x Madir al Amar)

25.11.2008 14:07
lucky

XXX.XXX.230.77

alfi pav napsal(a):
A naposled to torpedo, ktere ji rika mami

Doufam, ze me soucasna majitelka nezabije, ale ta fotka je proste bomba

Sissi (Sejna x Madir al Amar)

Páni! Sejna je krásná, moc ji to mateřství prospělo a malá je pěkné torpédo. Moooc hezké Pavli

25.11.2008 15:16
alfi pav

XXX.XXX.1.1

lucky napsal(a):
Páni! Sejna je krásná, moc ji to mateřství prospělo a malá je pěkné torpédo. Moooc hezké Pavli

Jo jo prospelo. Drzka jedna porad zdrha za valachama a hrebcem co mame pres kopec po loukach a nabizi se jak prostitutka rije nerije.

Ted uz jen trnem, co bude vyvadet mlada, az to na ni poradne prijde. Nejaky nafukovaci hrebec se asi nevyrabi co?

25.11.2008 18:00
lucky

XXX.XXX.230.77

alfi pav napsal(a):
Jo jo prospelo. Drzka jedna porad zdrha za valachama a hrebcem co mame pres kopec po loukach a nabizi se jak prostitutka rije nerije.

Ted uz jen trnem, co bude vyvadet mlada, az to na ni poradne prijde. Nejaky nafukovaci hrebec se asi nevyrabi co?

Heh..tak nafukovací hřebec, jo?..no to fakt nevím...to je dooost dobré.

Tak aby brzy nebyl i nějaký kříženeček neplánovaný

26.11.2008 08:35
lesterka

XXX.XXX.147.139

lucky napsal(a):
Heh..tak nafukovací hřebec, jo?..no to fakt nevím...to je dooost dobré.

Tak aby brzy nebyl i nějaký kříženeček neplánovaný

Dobré ránko...tak jak se máme ve středu? Co dnes plánujete dělat?

26.11.2008 09:22
vs

XXX.XXX.153.100

lesterka napsal(a):
Dobré ránko...tak jak se máme ve středu? Co dnes plánujete dělat?

pokud uteču z práce, tak snad se konečně dostanu s Habibem sama ven - aby trénoval i samostatnost No a podle počasí buď procházka nebo jízdárničení na louce.
Co vaše zuby a ježdění na provazovce?
V

26.11.2008 09:38
lesterka

XXX.XXX.147.139

vs napsal(a):
pokud uteču z práce, tak snad se konečně dostanu s Habibem sama ven - aby trénoval i samostatnost No a podle počasí buď procházka nebo jízdárničení na louce.
V

Teda, ty se máš...teď pro změnu ježdění vůbec...mám ještě týden zakázáno sednout na koně, tak uvidíme, jak dlouho to vydržím :-))
Ale včera jsem mu sahala do huby a zuby pořád nikde...postoupily, ale ne a ne se prořezat...příšery jedny...Příští týden mu zkusím píchnout udidlo, jak se na něj bude tvářit...třeba bude radostí bez sebe :-)))

26.11.2008 09:44
canis lupus

XXX.XXX.130.23

vs napsal(a):
V

Zdar a sílu všem majitelům a přátelům arabských koní. Mám pár dotazů. Mám slíbené hříbě od této krasavice A1/2 a chtěla bych jako tatínka Arabského plnokrevníka. Koník bude na turistiku a možná na enduranci. Zajímalo by mě, jestli je to vhodné křížení podle Vás a jak jsou na tom arabové s kopyty, jestli je kování nezbytné.Také by mě zajímala jejich odolnost při pastevním odchovu a náchylnost ke kolikám. Dík.

26.11.2008 09:56
vs

XXX.XXX.153.100

canis lupus napsal(a):
Zdar a sílu všem majitelům a přátelům arabských koní. Mám pár dotazů. Mám slíbené hříbě od této krasavice A1/2 a chtěla bych jako tatínka Arabského plnokrevníka. Koník bude na turistiku a možná na enduranci. Zajímalo by mě, jestli je to vhodné křížení podle Vás a jak jsou na tom arabové s kopyty, jestli je kování nezbytné.Také by mě zajímala jejich odolnost při pastevním odchovu a náchylnost ke kolikám. Dík.

:-)) tedy nejsem expert na araby, snad jen trochu na vytrvalost. angloarabi je jedno z křížení, které se ve vytrvalosti užívá. Samozřejmě je otázka, jak se typově bude hřebec hodit na kobylu a pro jakého jezdce (velikost, váha) vlastně hříbě bude. Co se týká kování, tak nižší vytrvalostní soutěže jezdí i neokovaní koně, nicméně já bych do soutěže od L bez kování nešla. Pastevní odchov bych pro zdravého koně považovala za nejlepší průpravu pro turistiku a vytrvalost. Pokud bude koník chovaný na vhodné pastvině (složením) a bude krmen jen senem či minimem jádra, tak bych se kolik neobávala.
V

26.11.2008 09:58
vs

XXX.XXX.153.100

lesterka napsal(a):
Teda, ty se máš...teď pro změnu ježdění vůbec...mám ještě týden zakázáno sednout na koně, tak uvidíme, jak dlouho to vydržím :-))
Ale včera jsem mu sahala do huby a zuby pořád nikde...postoupily, ale ne a ne se prořezat...příšery jedny...Příští týden mu zkusím píchnout udidlo, jak se na něj bude tvářit...třeba bude radostí bez sebe :-)))

Se moc nemám normálně se na koně dostanu jen o víkendu, a díky 4 jezdcům v rodině nám jaksi chybí dostatečný počet koní.
Habibovi jsme nechávali vytrhnout vlčí zuby při kontrole. Jinak přezubování zvládnul v době, kdy se na něm nejezdilo.
No a co ježdění na ohlávce?
V

26.11.2008 09:58
lesterka

XXX.XXX.147.139

canis lupus napsal(a):

Tak já ti můžu odpovědět jenom ze své chabé zkušenosti :-)) Angloaraby mám ráda, dle mého jsou to většinou výborní koně...a tohle je skoro angloarab, tak já bych byla pro...
S kopyty na tom arabové bývají většinou dobře. Můj kůň má tvrdá kopyta, ale i tak záleží na povrchu na jakém jezdíš a co od koně chceš. Pokud nebudeš s koněm makat po kamenitých cestách, tak podkovy pravděpobodně potřebovat nebudeš.
A pastevní odchov...zase jenom jeden kousek, který můžu prezentovat (do čtyř let pastevní odchov)...mám ho rok...zatím kolika žádná...celkově žádný zdravotní problém, nedekovaný, od rána do večera venku, přes noc venkovní box...musím zaťukat...buch buch

Ale jak říkám, já reprezentuju pouze jeden kousek, který mám doma

26.11.2008 10:02
lesterka

XXX.XXX.147.139

vs napsal(a):
Se moc nemám normálně se na koně dostanu jen o víkendu, a díky 4 jezdcům v rodině nám jaksi chybí dostatečný počet koní.
Habibovi jsme nechávali vytrhnout vlčí zuby při kontrole. Jinak přezubování zvládnul v době, kdy se na něm nejezdilo.
No a co ježdění na ohlávce?
V

Ježdění na ohlávce? Pokud zrovna nic nevymýšlí, tak je to úžasné, ale jak si postaví hlavu, tak se s tím hodně blbě brzdí :-))) nedejbože, když pár dní stojí a jdem do terénu a něco (třeba ptáček) na nás bafne nebo před náma jde nějaký kůň, který by se dal předjet :-))
Sem přišla ke zjištění, jak kůň, který je jemňoučký na udidle a reaguje na myšlenku na parelce, když se mu chce, tak může být pěkná svině :-))) Ale to dělá jenom když má čas a nashromážděnou energii vymýšlet kraviny :-)
Na jízdárně jezdím na lonžovacím obnosku. Před 14 dny jsme na něm skákali...a super.

26.11.2008 10:08
alfi pav

XXX.XXX.1.1

canis lupus napsal(a):

My problemy nemame zadne, kobyla na pastvinach uz treti rok, dokonce tam i rodila, hribe v zivote nevidelo staj zevnitr.

Koliky nemame zadne, kone pres leto na trave, pres zimu na sene + nejaky drobek jadra aby se nereklo, kdyz ty nase arabske opice tak smutne koukaj . Obe vypasene jak cunici pred porazkou. Mam i fotku nasi mlade, kterou jsem pracovne nazvala "vyzrany mlady arab", ma pupek jak kdyby byla brezi a to ma de facto jen seno a trosku jadra, ale nemuzu ji publikovat, protoze je fakt drsna

Kopyta v pohode, chodime naboso tretim rokem, mame dobre tereny, ale na minulem miste byla nakuta (meli jsme tam silene sutrate cesty).

Arab se pouziva ke zlepsovani krve skoro u vsech plemen, se svoji kobcou urcite nebudes mit problemy. Jen si vyber licentovaneho hrebce, dneska uz ti nejaky levnejsi radoby arabsky hrebec nestoji za riziko, ze ti kobylu nakazi a totalne znehodnoti pro dalsi chov...My jsme platili u Madira al Amara za zjistenou brezi 10 000kc a vzhledem k tomu, jake krasne hribe z toho vyslo, vubec castky nelituji. Jen skoda ze je Madir v Egypte, uz bych u neho s kobcou byla znova.

To Lucky: si neumis predstavit co sejna vyvadi. a pak ze kone mysli na sex jen v dobe rije.pcha, bych prala etologum videt tu moji. krizence nechci, ale ten hrebec za kterym chodi (ktery je diky bohu ted v brne) je licentovany plemenik appaloosa, ktery muze jit pripustit i araba. Jak potvora neda pokoj, tak na jaro pripustime at mam klid. Jen by me slak trefil, kdyby z toho vylezl puntikaty arab s krysim ocasem...

26.11.2008 10:10
vs

XXX.XXX.153.100

lesterka napsal(a):
Ježdění na ohlávce? Pokud zrovna nic nevymýšlí, tak je to úžasné, ale jak si postaví hlavu, tak se s tím hodně blbě brzdí :-))) nedejbože, když pár dní stojí a jdem do terénu a něco (třeba ptáček) na nás bafne nebo před náma jde nějaký kůň, který by se dal předjet :-))
Sem přišla ke zjištění, jak kůň, který je jemňoučký na udidle a reaguje na myšlenku na parelce, když se mu chce, tak může být pěkná svině :-))) Ale to dělá jenom když má čas a nashromážděnou energii vymýšlet kraviny :-)
Na jízdárně jezdím na lonžovacím obnosku. Před 14 dny jsme na něm skákali...a super.

Tak to jste dobří - skákání u nás nehrozí, před čímkoli umělým Habib štycne, v terénu přejde vše.

Jsem si myslela, že jen náš primitiv Sihaska je taková \"svině\", že je ochoten chodit do terénu i na stájovce, ale když si usmyslí, tak ho nezabrzdíš žádným udidlem. Zrovna jsem si teď po pár procházkách říkala, že mu na tu holou uzdečku navěsím nánosníky a tu otevřenou hubu (vyhýbá se udidlu) zavřu. naštěstí arab na to ještě nepřišel, ten se na poníkovském stihle dá stáhnout skoro kdykoli. Hlavně mu nesmí dojít, že to jde i jinak.
V

26.11.2008 10:15
lesterka

XXX.XXX.147.139

vs napsal(a):
Tak to jste dobří - skákání u nás nehrozí, před čímkoli umělým Habib štycne, v terénu přejde vše.

Jsem si myslela, že jen náš primitiv Sihaska je taková \"svině\", že je ochoten chodit do terénu i na stájovce, ale když si usmyslí, tak ho nezabrzdíš žádným udidlem. Zrovna jsem si teď po pár procházkách říkala, že mu na tu holou uzdečku navěsím nánosníky a tu otevřenou hubu (vyhýbá se udidlu) zavřu. naštěstí arab na to ještě nepřišel, ten se na poníkovském stihle dá stáhnout skoro kdykoli. Hlavně mu nesmí dojít, že to jde i jinak.
V

Já to po sobě četla a chybí mi tam jedna čárka :)) Na udidle je v pohodě...není problém, že by někam utekl (klasické 2x lomené stihlo), ale na parelce, když si postaví hlavu, tak je sranda...naštěstí se to nestává moc často.

Jinak skáče suprově...učím se mu do toho nekecat. Jakmile ho vezmu pořádně na otěž a pobízím, tak mám štyc jistý...druhý extrém. když povolím otěže, navedu na skok a jenom jemně podporuji, tak mám skok jistý :)). Teď čekám na skokový sedlo, až mi ho konečně udělají a začneme spolu na plno objevovat taje skoků...a hledat tu správnou míru mého působení, aby to bylo ještě únosné pro něj i pro mně

Holt mě musí příští rok přenést přes licenci...a pokud se mu to povede, tak ho nějaký ZM parkury a Z drezura neminou. Bohužel se hošánek dostal do špatných rukou...u mně se musí makat

26.11.2008 11:31
kathey

XXX.XXX.227.79

canis lupus napsal(a):

Ahojte vsichni, mam otazku tak trochu mimo tema. Tyka se to predevsim majitelu bilych koni. Da se nejak vycistit docela dlouha zimni srst od prapodivnych zluto-hnedych fleku (ve vetsine pripadu od krasne rozvalenych bobku) BEZ POUZITI VODY? Nebo jen za minimalniho pouziti...? Mela by prijet fotit Zuzka, tak aby kun nevypadal jak prasak.

26.11.2008 11:41
vs

XXX.XXX.153.100

kathey napsal(a):
Ahojte vsichni, mam otazku tak trochu mimo tema. Tyka se to predevsim majitelu bilych koni. Da se nejak vycistit docela dlouha zimni srst od prapodivnych zluto-hnedych fleku (ve vetsine pripadu od krasne rozvalenych bobku) BEZ POUZITI VODY? Nebo jen za minimalniho pouziti...? Mela by prijet fotit Zuzka, tak aby kun nevypadal jak prasak.

Praxí vyzkoušeno nemám, nám barevné fleky nevadí neb jsme bílí s hnědými a tmavými fleky Nicméně zkusila bych nějaký ten lesk na koně (Effol?). Tak držím palce. Ale neboj, i zaprasený kůň může vypadat na fotkách pěkně.
V

26.11.2008 22:11
sabina

XXX.XXX.64.178

vs napsal(a):
Praxí vyzkoušeno nemám, nám barevné fleky nevadí neb jsme bílí s hnědými a tmavými fleky Nicméně zkusila bych nějaký ten lesk na koně (Effol?). Tak držím palce. Ale neboj, i zaprasený kůň může vypadat na fotkách pěkně.
V

Samej Arab se to prodává na Bazoši...ccc...děécka

26.11.2008 22:57
lucky

XXX.XXX.230.77

sabina napsal(a):
Samej Arab se to prodává na Bazoši...ccc...děécka

koukám :-))))

26.11.2008 23:03
kathey

XXX.XXX.227.79

lucky napsal(a):
koukám :-))))

Taky uz to mam zmapovany, na kazdym rohu A1/1, ct, poncl a arab

26.11.2008 23:08
lerry

XXX.XXX.102.84

kathey napsal(a):

Já používám na "skorobílého" isabeláka už asi dva roky Equilux a vcelku spokojenost. Použití: flek postříkat, hadřičkou rozšudlat, nechat uschnout a vykartáčovat

27.11.2008 10:50
lesterka

XXX.XXX.147.139

kathey napsal(a):
Taky uz to mam zmapovany, na kazdym rohu A1/1, ct, poncl a arab

No jo...arabi jsou teď v kurzu...ale nejlépe kříženci a aby moc nestáli...

27.11.2008 11:37
klarusa

XXX.XXX.62.15

lesterka napsal(a):
No jo...arabi jsou teď v kurzu...ale nejlépe kříženci a aby moc nestáli...

tohohle jsem videla i tady na ifaune v nejake diskuzi co se prodavaj kone.... takhle na obrazku nevypada spatne

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2673442/ Arabsky-plnokrevnik-na-prodej.php

a hele neni to nahodou Mogan od Kyselych??? Lada mi rikala, ze ho prodali nekam k Praze....takze by to odpovidalo...

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2624750/ prodam-podiloveho-araba.php

27.11.2008 11:42
lesterka

XXX.XXX.147.139

klarusa napsal(a):
tohohle jsem videla i tady na ifaune v nejake diskuzi co se prodavaj kone.... takhle na obrazku nevypada spatne

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2673442/ Arabsky-plnokrevnik-na-prodej.php

a hele neni to nahodou Mogan od Kyselych??? Lada mi rikala, ze ho prodali nekam k Praze....takze by to odpovidalo...

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2624750/ prodam-podiloveho-araba.php

Strašně záleží na nafocení...stejný koník z prvního inzerátu...
http://img.bazos.cz/zvirata/obr/4/2691335.jpg
http://img.bazos.cz/zvirata/obr/5/2691335.jpg

Jinak ten druhý by mohl být Morgan...tak nějak tuším vypadal...

27.11.2008 11:46
klarusa

XXX.XXX.62.15

lesterka napsal(a):
Strašně záleží na nafocení...stejný koník z prvního inzerátu...
http://img.bazos.cz/zvirata/obr/4/2691335.jpg
http://img.bazos.cz/zvirata/obr/5/2691335.jpg

Jinak ten druhý by mohl být Morgan...tak nějak tuším vypadal...

foto nekdo z Mikyfarm

27.11.2008 11:47
klarusa

XXX.XXX.62.15

klarusa napsal(a):
foto nekdo z Mikyfarm

to je ten stejnej jo? nojo at zije zimni srst

27.11.2008 11:48
klarusa

XXX.XXX.62.15

klarusa napsal(a):
to je ten stejnej jo? nojo at zije zimni srst

jinak nove fotky na kuk

http://www.satiiah.estranky.cz/ fotoalbum/satiiah-aq/foceni-blanky--skantove

27.11.2008 12:10
lesterka

XXX.XXX.147.139

klarusa napsal(a):
jinak nove fotky na kuk

http://www.satiiah.estranky.cz/ fotoalbum/satiiah-aq/foceni-blanky--skantove

JJ ten stejný...úplně jiný kůň, co? :-))) Jinak Satynka pěkně roste :-)) Hezké fotečky :-)

27.11.2008 12:14
klarusa

XXX.XXX.62.15

lesterka napsal(a):
JJ ten stejný...úplně jiný kůň, co? :-))) Jinak Satynka pěkně roste :-)) Hezké fotečky :-)

no jo normalni konik, tam na tech fotkach vypada jak vystavni kus.... ale ja ty fotky vidim na Satine, kdyz ji fotim ja, a kdyz ji foti nekdo profi... proste nebe a dudy

foto B. Škantová

28.11.2008 13:20
janele

XXX.XXX.9.3

lesterka napsal(a):

No teda teda, druhá strana???
Tak aspoň o počasí :)) U nás taje

28.11.2008 13:56
lucky

XXX.XXX.230.77

janele napsal(a):
No teda teda, druhá strana???
Tak aspoň o počasí :)) U nás taje

U nás už roztálo a dneska svítí sluníčko a konečně se jedem zase projet s holčí..doufám, že se někde nezabijeme

28.11.2008 17:39
lesterka

XXX.XXX.106.108

lucky napsal(a):
U nás už roztálo a dneska svítí sluníčko a konečně se jedem zase projet s holčí..doufám, že se někde nezabijeme

U nás roztálo a zrmzlo...

29.11.2008 13:31
klarusa

XXX.XXX.62.15

lesterka napsal(a):
U nás roztálo a zrmzlo...

Jablonec hlasi snih, zmrazky, ale snih
prej se tu i lyzuje

foto B. Škantová

29.11.2008 18:40
lesterka

XXX.XXX.106.108

klarusa napsal(a):
Jablonec hlasi snih, zmrazky, ale snih
prej se tu i lyzuje

foto B. Škantová

Poslušně hlásím, že jsem po 14 dnech seděla na bedně dynamitu .-)) Ale ani se se mnou nesnažil nikde prásknout Takže jsme oba přežili ve zdraví

29.11.2008 22:13
lucky

XXX.XXX.230.77

lesterka napsal(a):
Poslušně hlásím, že jsem po 14 dnech seděla na bedně dynamitu .-)) Ale ani se se mnou nesnažil nikde prásknout Takže jsme oba přežili ve zdraví

A vidím, že jsi přežila!
Já byla dnes taky se s Usou hezky projet, ale spíše jsme tady jezdily dokola po velkých dvou loukách a trénovaly..byla šikovná
Satinka je rozkošná, viděla jsem, že pan Čížek prodává tu malou z Ursany po Ghazalovi..taky moc pěkná kobylka. Ursana se mi vždy moc líbila, viděla jsem ji naživo tenkrát v Praze, když vyhrály obě jeho kobči juniorky. Krásné kobyly

30.11.2008 11:16
klarusa

XXX.XXX.62.15

lucky napsal(a):
A vidím, že jsi přežila!
Já byla dnes taky se s Usou hezky projet, ale spíše jsme tady jezdily dokola po velkých dvou loukách a trénovaly..byla šikovná
Satinka je rozkošná, viděla jsem, že pan Čížek prodává tu malou z Ursany po Ghazalovi..taky moc pěkná kobylka. Ursana se mi vždy moc líbila, viděla jsem ji naživo tenkrát v Praze, když vyhrály obě jeho kobči juniorky. Krásné kobyly

Lucky nejedou ti stranky, je tam napsano ze jsou blokovane administratorem

sem se chtela kouknout co mas napsano o Al Sachra Kaytoom

ted jsem koukala na cizkovi stranky...zadne zmeny a novinky nejsou

1.12.2008 16:12
luckai

XXX.XXX.160.248

lesterka napsal(a):

Čau děvčata, tak Lenka chtělla před měsícem aktuální fotky Sněhule, trak jsem se k tomu před 14 dny dostala a teď se konečně dostávám k tomu je dát sem. Takže na fotkách je sníh, zatímco teď tu máme tak 10 °C.

Jinak naše letošní trénování skončilo. Po třech pokusech, které jsme museli odložit jsem se rozhodla, že už to letos s tím počasím nemá cenu a strávit celý den cestou na halu a zpět a dát za to celkem dost prachů je teď asi skoro k ničemu. Takže nejdřív porodíme a pak se uvidí .

No a tady těhule Sněhule

1.12.2008 16:13
luckai

XXX.XXX.160.248

luckai napsal(a):
Čau děvčata, tak Lenka chtělla před měsícem aktuální fotky Sněhule, trak jsem se k tomu před 14 dny dostala a teď se konečně dostávám k tomu je dát sem. Takže na fotkách je sníh, zatímco teď tu máme tak 10 °C.

Jinak naše letošní trénování skončilo. Po třech pokusech, které jsme museli odložit jsem se rozhodla, že už to letos s tím počasím nemá cenu a strávit celý den cestou na halu a zpět a dát za to celkem dost prachů je teď asi skoro k ničemu. Takže nejdřív porodíme a pak se uvidí .

No a tady těhule Sněhule

1.12.2008 18:15
sabina

XXX.XXX.64.178

luckai napsal(a):

Amouš je pořád stejnej..ale mám tu jednu srandovní v podání psiska....

1.12.2008 19:16
lucky

XXX.XXX.230.77

sabina napsal(a):
Amouš je pořád stejnej..ale mám tu jednu srandovní v podání psiska....

No ten je k sežrání...tááákové miminko!

http://www.terezahuclova.com/cs/ novinky/arabsky-plnokrevnik ...na stránkách pan Čížek nemá už hrozně dlouho vůbec nic, ale info jsem našla tady..hezká to kobylka

Jinak já mám stránky bloklé..neměla jsem nyní čas se o ně zajímat a propadla mi platba..musím zaplatit na další rok

tady jsem něco včera točila na mobil..teda vichřice hrůůza..bohužel kvalita mobilu taky, no...

http://n-joy.cz/video/vychazka-v-povichru/ cdr2ya0qvxli4x7q/

http://n-joy.cz/video/vychazka-v-povichru-2/ x13zqcoi49l2ukgl/

a tady to vzala tryskem za Fabbym a pak zase zpátky za mnou...no v tom povichru řádila

http://n-joy.cz/video/strasny-po vichr-vychazka-po-loukach/ 85qtqt6s4xo8a61f/

1.12.2008 19:22
luckai

XXX.XXX.160.248

lucky napsal(a):
No ten je k sežrání...tááákové miminko!

http://www.terezahuclova.com/cs/ novinky/arabsky-plnokrevnik ...na stránkách pan Čížek nemá už hrozně dlouho vůbec nic, ale info jsem našla tady..hezká to kobylka

Jinak já mám stránky bloklé..neměla jsem nyní čas se o ně zajímat a propadla mi platba..musím zaplatit na další rok

tady jsem něco včera točila na mobil..teda vichřice hrůůza..bohužel kvalita mobilu taky, no...

http://n-joy.cz/video/vychazka-v-povichru/ cdr2ya0qvxli4x7q/

http://n-joy.cz/video/vychazka-v-povichru-2/ x13zqcoi49l2ukgl/

a tady to vzala tryskem za Fabbym a pak zase zpátky za mnou...no v tom povichru řádila

http://n-joy.cz/video/strasny-po vichr-vychazka-po-loukach/ 85qtqt6s4xo8a61f/

Luci, asi ses nedívala na ty nové stránky . Nahoře je nápis něco ve smyslu navšivte nové stránky, tak na něj klikni.
Taky jsem je dnes viděla poprvé a jsou moc pěkně udělané, no a fotky úžasné.

1.12.2008 19:35
ms

XXX.XXX.46.252

luckai napsal(a):

Jo, Sněži kouká, jak se ostatní cpou - pak má vypadat jako březí :) Jo, Luci, ty řízky klidně na těch 24 hodin namočené být můžou - v zimě, v létě už by mohly začít kvasit.
Tak my jsme včera přivezli Desi - a fotky teda jen tak nebudou. Potřebuje nabrat dobře 80 kg, lezou z ní žebra, kyčle, páteř.. hodně jí tečou oči a má z Finska chlupy jak mamut. To bude chvíli trvat, než ji dáme do kupy. Ale je hrozně milá a vypadá skoro jako druhá Rasha :)
Lucky, to mě mrzí, že chybí nějaké stránky, já to nekontrolovala, dej prosím vědět které, dokopíruju a pošlu. Musím stejně na poštu, poslat ty zbylé knížky holkám, nebo už mě sežerou :) Nějak nestíhám.

1.12.2008 19:37
lucky

XXX.XXX.230.77

luckai napsal(a):
Luci, asi ses nedívala na ty nové stránky . Nahoře je nápis něco ve smyslu navšivte nové stránky, tak na něj klikni.

Luci díky, tak to jsem taky viděla poprvé..mooc pěkné Ursana je překrásná..fakt žeru tmavé ryzáky, líbila se mi už tenkrát na výstavě.. Ale všechny kobyly jsou krásné a ten prcek černý po Al Lahabovi je fantastický...nemít doma Usu, tak ho beru

1.12.2008 19:51
ms

XXX.XXX.46.252

luckai napsal(a):

Díky za upozornění, moc pěkné :)

1.12.2008 19:58
lucky

XXX.XXX.230.77

ms napsal(a):
Jo, Sněži kouká, jak se ostatní cpou - pak má vypadat jako březí :) Jo, Luci, ty řízky klidně na těch 24 hodin namočené být můžou - v zimě, v létě už by mohly začít kvasit.
Tak my jsme včera přivezli Desi - a fotky teda jen tak nebudou. Potřebuje nabrat dobře 80 kg, lezou z ní žebra, kyčle, páteř.. hodně jí tečou oči a má z Finska chlupy jak mamut. To bude chvíli trvat, než ji dáme do kupy. Ale je hrozně milá a vypadá skoro jako druhá Rasha :)
Lucky, to mě mrzí, že chybí nějaké stránky, já to nekontrolovala, dej prosím vědět které, dokopíruju a pošlu. Musím stejně na poštu, poslat ty zbylé knížky holkám, nebo už mě sežerou :) Nějak nestíhám.

Strana 93 už je na kopírce nějak zdeformovaná a pak je tam dále až str. 97 ...to mezitím není.

To je dobře, že je Desi v pořádku už doma, určitě se spraví. Jinak Luci, Sněží teda faakt nevypadá jako těhule..to teda Usa má větší pupek, když se přikoulí z pastvy ....Sněží asi není moc žrout, co? To Usina je pažravka, sežere naprosto všechno co ji řeknu, že je dobrotka.

Zítra máme mít další trénink s trenérkou, ale venku se nám zase ozvala vichřice a jestli nám řádně promokne kruhovka, tak budeme opět v háji.

Jinak Marino, v tu sobotu bychom se asi teda stavili, jestli můžeme...odpoledne, takže si ty zbylé stránky mohu rovnou vzít a doplatit ještě to poštovné, ať jsme si kvit, jo? Máme schůzi toho 6.12. v Praze na Džbáně od 9.00, takže počítám, že tak v jednu, ve dvě bychom mohli vyrazit směr Mníšek a pak domů

foto z mobilu

1.12.2008 21:09
luckai

XXX.XXX.160.248

ms napsal(a):

No dyť ji znáš Marino. Jako já ji fakt nechápu. Venku ji většinou moc žrát nevidím, je fakt, že je docela otloukánek. Kdyby byla sama možná by žrala víc. Na druhou stranu mají seno na dvou místech a myslím, že kdyby chtěla moc, tak si vezme. Navíc, když sleze sníh, tak se poflakujou a oždibrávají zbytky trávy a sena si moc nevšimnou.
Když chodí na noc do boxu, tak ani nesežere všechno, co dostane. No a to letos nechodí, jsou na té velké pastvině, kde mají sice s ovcema dost sena na poměrně velkém prostoru, ale já je vždycky najdu se poflakovat někde mimo.

Už mě s tím štve, takže ať se pěkně snaží sama, panička jí nebude furt stát za zadkem a dělat speciální hromádku jen pro ni.

Uvidíme, jaká bude po řízkách :)

Nechceš dát aspoň jednu informativní fotku Desi, docela by mě to zajímalo, jak vypadá.

1.12.2008 21:12
lesterka

XXX.XXX.106.108

luckai napsal(a):
No dyť ji znáš Marino. Jako já ji fakt nechápu. Venku ji většinou moc žrát nevidím, je fakt, že je docela otloukánek. Kdyby byla sama možná by žrala víc. Na druhou stranu mají seno na dvou místech a myslím, že kdyby chtěla moc, tak si vezme. Navíc, když sleze sníh, tak se poflakujou a oždibrávají zbytky trávy a sena si moc nevšimnou.
Když chodí na noc do boxu, tak ani nesežere všechno, co dostane. No a to letos nechodí, jsou na té velké pastvině, kde mají sice s ovcema dost sena na poměrně velkém prostoru, ale já je vždycky najdu se poflakovat někde mimo.

Už mě s tím štve, takže ať se pěkně snaží sama, panička jí nebude furt stát za zadkem a dělat speciální hromádku jen pro ni.

Nechceš dát aspoň jednu informativní fotku Desi, docela by mě to zajímalo, jak vypadá.

Luci, mně řízky mooooc pomohly. Během chvilky to bylo na koni vidět. Nedám na ně dopustit :-))

1.12.2008 21:13
luckai

XXX.XXX.160.248

luckai napsal(a):

pěkně prosím, smutně koukám

1.12.2008 21:26
lucky

XXX.XXX.230.77

luckai napsal(a):
pěkně prosím, smutně koukám

Luci a nezkoušela jsi kukuřici???

1.12.2008 21:37
luckai

XXX.XXX.160.248

lucky napsal(a):
Luci a nezkoušela jsi kukuřici???

ne nikdy jsem nic nezkoušela až teď. Překvapilo mě, že je celkem papá. Co se jí dá do kyblíku, tak to jí jede a tráva. Ale sena sežere asi tak aby přežila :-))). No rozhodně to není typ koně, co by byl někdy tlustý. Ale mě to vyhovuje spíš než abych měla tlusťocha , kterého musím hubnout..

1.12.2008 23:44
lucky

XXX.XXX.230.77

luckai napsal(a):
ne nikdy jsem nic nezkoušela až teď. Překvapilo mě, že je celkem papá. Co se jí dá do kyblíku, tak to jí jede a tráva. Ale sena sežere asi tak aby přežila :-))). No rozhodně to není typ koně, co by byl někdy tlustý. Ale mě to vyhovuje spíš než abych měla tlusťocha , kterého musím hubnout..

Luci..z vlastní zkušenosti..koně jsou vybíraví hajzlíci. Taky není seno jako seno. Taky se mi stalo, že jsem měla seno od chlápka nic moc a Usa ho polovinu nechávala. Nebo jsem v nouzi když mi došlo vzala seno odjinud a nejelo jí. Naopak jsem letos vzala pár balíků od známého, když mi došlo a nové se ještě nedalo krmit a Usa by ho snědla všechno na posezení k prasknutí..podotýkám, že by tráva a přesto šla na seno!
Já mám letos opravdu moc pěkné seno a mizí strašně! Usa pořád nemá co jíst, zfutrovala by snad půl seníku na posezení...strašně ji jede!
Takže tam můžete mít ne zrovna vhodné seno a prostě jen ji nechutná.

2.12.2008 08:16
klarusa

XXX.XXX.5.81

lucky napsal(a):
Luci..z vlastní zkušenosti..koně jsou vybíraví hajzlíci. Taky není seno jako seno. Taky se mi stalo, že jsem měla seno od chlápka nic moc a Usa ho polovinu nechávala. Nebo jsem v nouzi když mi došlo vzala seno odjinud a nejelo jí. Naopak jsem letos vzala pár balíků od známého, když mi došlo a nové se ještě nedalo krmit a Usa by ho snědla všechno na posezení k prasknutí..podotýkám, že by tráva a přesto šla na seno!
Já mám letos opravdu moc pěkné seno a mizí strašně! Usa pořád nemá co jíst, zfutrovala by snad půl seníku na posezení...strašně ji jede!
Takže tam můžete mít ne zrovna vhodné seno a prostě jen ji nechutná.

tak ja kdyz jsem ji holky videla, tak jsem si myslela, ze nekdo dal dohromady Kaafu a Rashenku, ma takovou mensi hlavu jako Kaafa, ale jinak Rasenkovou, tak si musite holky dat dve fotky dohromady a co vam vyleze to je Desinka

Luci aha, no ja je mam zaplaceny, ale myslela jsem, ze kdyz ti staci malo prostoru, ze je zaplaceny nemusis mit, a pak tam mas pokrajich reklamu, ja ji tam nemam, ale ty jsi ji tam ted mela.... tak ja tem estrankam uz nerozumim...

Luci v sobotu budu ve staji, tak se uvidime!!! teda jestli myslis tuhle sobotu, to by bylo super, uz se moc tesim, tak koukej, at ti to tentokrat vyjde, tak vsemu zdar a spatnemu pryc!

2.12.2008 08:28
lucky

XXX.XXX.230.77

klarusa napsal(a):
tak ja kdyz jsem ji holky videla, tak jsem si myslela, ze nekdo dal dohromady Kaafu a Rashenku, ma takovou mensi hlavu jako Kaafa, ale jinak Rasenkovou, tak si musite holky dat dve fotky dohromady a co vam vyleze to je Desinka

Luci aha, no ja je mam zaplaceny, ale myslela jsem, ze kdyz ti staci malo prostoru, ze je zaplaceny nemusis mit, a pak tam mas pokrajich reklamu, ja ji tam nemam, ale ty jsi ji tam ted mela.... tak ja tem estrankam uz nerozumim...

Luci v sobotu budu ve staji, tak se uvidime!!! teda jestli myslis tuhle sobotu, to by bylo super, uz se moc tesim, tak koukej, at ti to tentokrat vyjde, tak vsemu zdar a spatnemu pryc!

6.12. ..to by mělo být tuhle sobotu, že?
No já tam mám více fotek, takže kapacita nestačila..ono na ty neplacené moc nedáš. Možná ta reklama naskočila před vypršením.
Budu se moc těšit. Budueme bez psů, takže pohodička

Dneska se těším, budeme mít trénink

2.12.2008 11:23
alfi pav

XXX.XXX.1.1

lucky napsal(a):
6.12. ..to by mělo být tuhle sobotu, že?
No já tam mám více fotek, takže kapacita nestačila..ono na ty neplacené moc nedáš. Možná ta reklama naskočila před vypršením.
Budu se moc těšit. Budueme bez psů, takže pohodička

Dneska se těším, budeme mít trénink

Snezi je v tom?? No bezva

Ktery mesic?

Z vlastni arabske zkusenosti ti kocka nakyne az v 7mesici a to tak, ze budes volat veta se sonem jestli nehodou nebudou dvojcata, jako tehdy ja.

Mam doma klasicke fotky Sejny od 7 mesice do dne D a je to sila. Od 7.mesice vypadala jak chlupaty tank a nakynula prakticky pres noc...Pred porodem uz byla na pastvine jen v otevrenem pristresku, nevlezla se dverma to toho kryteho

Sejna 2v1 25dni pred porodem (ty nejdrsnejsi mam ale jen v klasicke podobe)

2.12.2008 11:24
alfi pav

XXX.XXX.1.1

alfi pav napsal(a):
Snezi je v tom?? No bezva

Ktery mesic?

Z vlastni arabske zkusenosti ti kocka nakyne az v 7mesici a to tak, ze budes volat veta se sonem jestli nehodou nebudou dvojcata, jako tehdy ja.

Mam doma klasicke fotky Sejny od 7 mesice do dne D a je to sila. Od 7.mesice vypadala jak chlupaty tank a nakynula prakticky pres noc...Pred porodem uz byla na pastvine jen v otevrenem pristresku, nevlezla se dverma to toho kryteho

Sejna 2v1 25dni pred porodem (ty nejdrsnejsi mam ale jen v klasicke podobe)

24dni pred porodem

2.12.2008 11:26
alfi pav

XXX.XXX.1.1

alfi pav napsal(a):
24dni pred porodem

12h pred porodem, mlada se nam otacela do spravne polohy pro start

2.12.2008 11:29
alfi pav

XXX.XXX.1.1

alfi pav napsal(a):
12h pred porodem, mlada se nam otacela do spravne polohy pro start

A tohle nam vylezlo 28.3.2007 ve 3:36h

jen je to rozostrene, me byla silena kosa

2.12.2008 11:32
alfi pav

XXX.XXX.1.1

alfi pav napsal(a):
A tohle nam vylezlo 28.3.2007 ve 3:36h

jen je to rozostrene, me byla silena kosa

A jeste chlupaty tank 2v1 pri sieste

2.12.2008 12:01
lucky

XXX.XXX.230.77

alfi pav napsal(a):
A jeste chlupaty tank 2v1 pri sieste

teda Sejna s pupkem je síla..nooo..pokud vím, tak Sněží byla v 6 měsíci na kopytářském kurzíku (že jo Luci?..) a to teda nikdo netipoval, že je v tom!

Jinak mě se umí koníček pěkně napapat trávy, že vypadá jako těhule v pokročilém stádiu..když ji večer vodím z pastvy, tak se mě už několikrát někdo ptal, kdy bude mít kobylka hříbátko

2.12.2008 14:15
vs

XXX.XXX.153.100

lucky napsal(a):
teda Sejna s pupkem je síla..nooo..pokud vím, tak Sněží byla v 6 měsíci na kopytářském kurzíku (že jo Luci?..) a to teda nikdo netipoval, že je v tom!

Jinak mě se umí koníček pěkně napapat trávy, že vypadá jako těhule v pokročilém stádiu..když ji večer vodím z pastvy, tak se mě už několikrát někdo ptal, kdy bude mít kobylka hříbátko

no jo, jenže tebe se na hříbě ptají alespoň u kobyly, kdežto mne u valachů. Oba vypadají, jako by se jim vzpříčil balík sena v břiše. Zejména u araba to vypadá fakt skvěle. A to te´d dostávají jen trochu jablek a mají seno. Jen po ježdění (2x v týdnu) dostanou hrstičku ječmene, aby měli pocit odměny.

No jo, my i kdybychom měli Twiggy, tak za chvíli přibere.

Vlaďka

2.12.2008 18:32
kathey

XXX.XXX.227.79

vs napsal(a):
no jo, jenže tebe se na hříbě ptají alespoň u kobyly, kdežto mne u valachů. Oba vypadají, jako by se jim vzpříčil balík sena v břiše. Zejména u araba to vypadá fakt skvěle. A to te´d dostávají jen trochu jablek a mají seno. Jen po ježdění (2x v týdnu) dostanou hrstičku ječmene, aby měli pocit odměny.

Vlaďka

Kdyz jsme u tech tlustochu....takle vypadala hucula v lete, tohle z ni udelala pouze pastvina, vzhledem k tomu, ze makala vpodstate denne nechapu...

2.12.2008 18:40
lucky

XXX.XXX.230.77

vs napsal(a):

Vlaďka

Hihi...u valachů je to sranda......no, mě se zdá, že Usa "zhubne " jen při ježdění..dneska po tréninku byla celkem splasklá, ovšem pak se stejně napere trávy, teď se docpala ve stáji senem a už je zase jako kulička s nožičkami
Tady včera po pasení...pak na ni těžko utahuji sedlo..i když tady to zrovna tak tragicky nevypadá ..foceno mobilem, tak se omlouvám za kvalitu

2.12.2008 18:49
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Hihi...u valachů je to sranda......no, mě se zdá, že Usa "zhubne " jen při ježdění..dneska po tréninku byla celkem splasklá, ovšem pak se stejně napere trávy, teď se docpala ve stáji senem a už je zase jako kulička s nožičkami
Tady včera po pasení...pak na ni těžko utahuji sedlo..i když tady to zrovna tak tragicky nevypadá ..foceno mobilem, tak se omlouvám za kvalitu

jo o huculech mi povídej..nevím z čeho tak tloustnou, ale jsou jako sudy sádýlka...tady Bettynka

2.12.2008 19:53
ghajariy

XXX.XXX.20.229

lucky napsal(a):
jo o huculech mi povídej..nevím z čeho tak tloustnou, ale jsou jako sudy sádýlka...tady Bettynka

Tak jsem taky koupila řepné řízky, ale ta moje lady to nedá do papule. Jsou namočené, krásně měkké, i když k tomu přidám granule a jablíčka tak jich sežere ve žrádle tak max.kelímek od jogurtu (měřeno v již nabobtnaném stavu). Tak jsem si objednala melasu, snad jí to půjde líp.

Mám potvrzen termím na Národní výstavu shagya arabů v Tlumačově u Zlína na 1.8.2009. Potvrzeno jak v Tlumačově od ředitele Černockého, tak panem Dlabolou. jen ať víte, na kdy si plánovat výlet na Moravu.

2.12.2008 20:50
lucky

XXX.XXX.230.77

ghajariy napsal(a):
Tak jsem taky koupila řepné řízky, ale ta moje lady to nedá do papule. Jsou namočené, krásně měkké, i když k tomu přidám granule a jablíčka tak jich sežere ve žrádle tak max.kelímek od jogurtu (měřeno v již nabobtnaném stavu). Tak jsem si objednala melasu, snad jí to půjde líp.

Mám potvrzen termím na Národní výstavu shagya arabů v Tlumačově u Zlína na 1.8.2009. Potvrzeno jak v Tlumačově od ředitele Černockého, tak panem Dlabolou. jen ať víte, na kdy si plánovat výlet na Moravu.

AhojPeťo! Tak do Tlumačova bychom se mohli juknout na shagyáky. Jak pokračuješ s kopýtky?

2.12.2008 21:04
sabina

XXX.XXX.64.178

ghajariy napsal(a):

Nojo není se čemu divit, že Sněži nepapá.... Když tam na ně kouká. Bůh víc, co jí tam nakecaly...že bude po porodu tlustá a bla bla...Luci, musíš ji prostě promluvit do duše...

Jinak tady jeden Amiroušský

2.12.2008 21:05
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
Nojo není se čemu divit, že Sněži nepapá.... Když tam na ně kouká. Bůh víc, co jí tam nakecaly...že bude po porodu tlustá a bla bla...Luci, musíš ji prostě promluvit do duše...

Jinak tady jeden Amiroušský

ještě celej

2.12.2008 21:07
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
ještě celej

a poslední fotka, z které umírám smíchy...jak můj pes se bojí koní....tak bojácnost z letadla ho dnes donutila tomuhle

Ale musely by jste vidět, ten jeho výraz..,, doufám, že se nepohneš,,

2.12.2008 21:10
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
a poslední fotka, z které umírám smíchy...jak můj pes se bojí koní....tak bojácnost z letadla ho dnes donutila tomuhle

Ale musely by jste vidět, ten jeho výraz..,, doufám, že se nepohneš,,

Jinak, aby se neřeklo, že na něj jen hážu špínu na posránka...

tak jedna hezounká

2.12.2008 21:53
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
Jinak, aby se neřeklo, že na něj jen hážu špínu na posránka...

tak jedna hezounká

A heleďte, co nám ježíšek nadělí????

Novou komplet krytou kruhovku

3.12.2008 09:24
ghajariy

XXX.XXX.20.162

lucky napsal(a):
AhojPeťo! Tak do Tlumačova bychom se mohli juknout na shagyáky. Jak pokračuješ s kopýtky?

S kopýtkama, no, není to bůhví co... Písnu ti mail.

Nová kruhovka bude krásná... Já jsem zatím byla nejvíc nadšená z kruhovky, co jsem viděla u Bolka na farmě. My máme jen takovou obyčejnou z tyčí a nekrytou. Ale za to máme krytou halu.

3.12.2008 09:41
lesterka

XXX.XXX.147.139

ghajariy napsal(a):
S kopýtkama, no, není to bůhví co... Písnu ti mail.

Nová kruhovka bude krásná... Já jsem zatím byla nejvíc nadšená z kruhovky, co jsem viděla u Bolka na farmě. My máme jen takovou obyčejnou z tyčí a nekrytou. Ale za to máme krytou halu.

No vidíš...my nemáme ani krytou kruhovku ani krytou halu :-)) A taky žijeme

3.12.2008 10:27
sabina

XXX.XXX.64.178

lesterka napsal(a):
No vidíš...my nemáme ani krytou kruhovku ani krytou halu :-)) A taky žijeme

tak kruhovka co je u Bolka je vážně skvělá...taky jsem z ní byla nadšená. Jsem zvědavá jak dopadne tahle.

3.12.2008 11:34
lucky

XXX.XXX.230.77

lesterka napsal(a):

NO, jelikož jsem doma s jedním koněm, tak nemám nic, že , ale u pana Dvořáka je velká kruhovka (20 m), ovšem povrch tam zřejmě nebude nikdy, takže když je špatné počasí jako minulý týden, tak se nedá trénovat, ale třeba včera to šlo. No a hala tady je v Bašce na jízdárně ...

Jinak trénink včera byl super, Usinka je moc šikovná a bude z ní dobrý westerňák. Problém je, že je dost levák, špatně chodí na pravou stranu, špatně se ohýbá, ale po těch pár lekcích už je to podstatně lepší, ale musí se na tom pracovat, aby chodila na obě strany stejně dobře a nasvalila jak má. Ale snaží se holčička.

Taky jsem se válela smíchy jak jsme si včera hrály na schovávanou v dece. Jako to by jste museli vidět! Já měla záchvat smíchu ještě půl hodiny. Jak jsme přileli z tréninku, tak jsem ji dala odpocku. No a pak jsem za nějakou dobu ji to šla sundat a hodila jsem deku přes spodní díl půlených dveří ve stáji. A Use jsem vzadu zaplétala ocas. No a ji se strašně deka líbila , poté jsem šla, že ji tedy půjdu schovat a Usa mi šprtala nosem do deky.
Tak jsem ji říkala...no to je tvoje deka, hele... a roztáhla jsem ji celou před sebou. A Usa ji očichávala a já jsem ji dala deku potupně na celu hlavu a krk...stála ve stáji a krk s hlavou držela pod visící dekou. A začala si se mnou povídat. Tak jsem ji vždycky říkala "no kde je Usinka...táády je Usinka" a poklepala jsem na tu deku kde měla nos... a Usa "hihihihihi"..prostě mi povídala a až místy jakoby hřebčila..takové zvuky vydávala. No já se smála..a říkákam zase .. "kdéé je Usinka..." a podrbkala jsem přes deku nozdru a ona zase "hihihi" No a deku jsem ji sundala a ona mi zase do ni hlavu, tak znovu.
Pak jsem si dřepla před ní a ze spodu jsem deku nadzvedla "Kdéé je Usinka.... tááády je Usinka! " A ona na mě vyvalila kukadla a zařehtala....a já zase zakryla deku.... no blbly jsme tak ve stáji snad půl hodiny. Já už se úplně válela smíchy, ona z toho eviděntně měla strašnou radost .
No prostě jsem si se svým koněm hrála na schovávanou v dece ...doporučuji vyzkoušet
...kdysi by prolítla stropem, když bych ji dala deku na hlavu i krk, ale dneska je zvyklá ode mě na všechny blbiny ...jako že stojí ve stáji , bašti seno a já přitáhnu igelitové velké pytle s hoblinami, jeden sypnu dozadu ve stáji a prázdný ho nebudu válet po zemi, tak ji ho hodím na záda "podrž"...Usa koukne a vesele se pase na seně dál.... pak pytel sundám a jdu, aniž by to nějak řešila.

3.12.2008 11:40
lucky

XXX.XXX.230.77

sabina napsal(a):
A heleďte, co nám ježíšek nadělí????

Novou komplet krytou kruhovku

Teda s tím letadlem je to dobré..jak sedí vyděšený ve stáji.
To náš Fabby miluje letadla! Nejradši by lítal. Sedí a kouká na letadla, rodgala, když jsem vzali psy na letiště na sraz modelářů letadel, tak fabby byl ve svém živlu, stál a sledoval rkoužící letadla na obloze......miluje i vrtulníky..všechno co je nahoře a lítá. Už jako malé štěně seděl na zahradě a čuměl nahoru...byl to první pes, který se zajímal o to, co je nahoře. Nikdy to žádné psy nezajímalo. Fabín jako 9 týdenní štěně seděl uprostřed zahrady a čučel na letadla...máme ve Frýdlatě nad Ostravicí sportovní letiště, takže nám tady občas něco lítá a kousek od nás mají letiště s rogaly....ty Fabby úúúplně miluje....zato Usu kdysi málem trefil šlak, když viděla poprvé nízko letící rogalo nad sebou...takovou obří mouchu ještě neviděla...asi si myslela, že potkala dinosaura...měla jsem tenkrát co dělat ji na vodítku udržet.

3.12.2008 12:06
sabina

XXX.XXX.64.178

lucky napsal(a):
Teda s tím letadlem je to dobré..jak sedí vyděšený ve stáji.
To náš Fabby miluje letadla! Nejradši by lítal. Sedí a kouká na letadla, rodgala, když jsem vzali psy na letiště na sraz modelářů letadel, tak fabby byl ve svém živlu, stál a sledoval rkoužící letadla na obloze......miluje i vrtulníky..všechno co je nahoře a lítá. Už jako malé štěně seděl na zahradě a čuměl nahoru...byl to první pes, který se zajímal o to, co je nahoře. Nikdy to žádné psy nezajímalo. Fabín jako 9 týdenní štěně seděl uprostřed zahrady a čučel na letadla...máme ve Frýdlatě nad Ostravicí sportovní letiště, takže nám tady občas něco lítá a kousek od nás mají letiště s rogaly....ty Fabby úúúplně miluje....zato Usu kdysi málem trefil šlak, když viděla poprvé nízko letící rogalo nad sebou...takovou obří mouchu ještě neviděla...asi si myslela, že potkala dinosaura...měla jsem tenkrát co dělat ji na vodítku udržet.

Lucky...prosímtě....Amir dostal deku, skrz tu kyčel...a do dnes to není ončo...takže trénujeme. Já mu to dát na hlavu....asi vyskočí z kůže. Krk zvládá, tam mu dávám všechno, čeho se bál...a to je potom pohoda, hladím ho tím...a jde to. Ale ta mega deka...když jsem se s tím na něj hrnula...byl by se procedil těma šprušlami od dveří

Jinak to řeším tak...že sruluju deku od konce ke krku....tou ho mazlím...atd...dostanu to na krk a pomalu to rozrulovávám směrem k zadku. Občas tou prdelí tak legračně poskakuje....ale je vidět, že ten vztah náš je o něco lepší. Vydrží to, ikdyž se mu to moc nezdá a kouká na mě.... potom je na něm vidět úleva, až mu ji zapnu a srovnám....
To aby ho to nespapkalo. žeo

3.12.2008 12:08
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
Lucky...prosímtě....Amir dostal deku, skrz tu kyčel...a do dnes to není ončo...takže trénujeme. Já mu to dát na hlavu....asi vyskočí z kůže. Krk zvládá, tam mu dávám všechno, čeho se bál...a to je potom pohoda, hladím ho tím...a jde to. Ale ta mega deka...když jsem se s tím na něj hrnula...byl by se procedil těma šprušlami od dveří

Jinak to řeším tak...že sruluju deku od konce ke krku....tou ho mazlím...atd...dostanu to na krk a pomalu to rozrulovávám směrem k zadku. Občas tou prdelí tak legračně poskakuje....ale je vidět, že ten vztah náš je o něco lepší. Vydrží to, ikdyž se mu to moc nezdá a kouká na mě.... potom je na něm vidět úleva, až mu ji zapnu a srovnám....
To aby ho to nespapkalo. žeo

Ono Gabín měl jako 5 měsíční špatnej zážitek....za prdelí, když spal mu vystřelily z obřího děla..On rány neřešil...ale tohle ho probralo ze spaní...a po pravdě, totiž nikdo netušil, že rána přijde.

Od té doby bojoval s ranama, a když venku někdo zabouchl dveře u auta, byl mi schopen utéct do křáku a nevylízt. Dneska je to skvělé, po dvou letém tréninku dokáže sedět vedle ran a neřešit to...ale má dny, kdy něco uslyší a musí se schovat někde, kde si myslí, že ho to nevidí...potom je v klidu. Je jak pštros...schová se a když on nevidí nás....myslí si, že je neviditelný.

3.12.2008 12:18
lucky

XXX.XXX.230.77

sabina napsal(a):
Ono Gabín měl jako 5 měsíční špatnej zážitek....za prdelí, když spal mu vystřelily z obřího děla..On rány neřešil...ale tohle ho probralo ze spaní...a po pravdě, totiž nikdo netušil, že rána přijde.

Od té doby bojoval s ranama, a když venku někdo zabouchl dveře u auta, byl mi schopen utéct do křáku a nevylízt. Dneska je to skvělé, po dvou letém tréninku dokáže sedět vedle ran a neřešit to...ale má dny, kdy něco uslyší a musí se schovat někde, kde si myslí, že ho to nevidí...potom je v klidu. Je jak pštros...schová se a když on nevidí nás....myslí si, že je neviditelný.

No dej pokoj..to znám! Náš Fabínek se taky ničeho nebál a pak jednou v 11 večer tady nějaký kretén bouchl dělobuch vedle na hřišti..tenkrát se z šoku počůral na schodem a vyrazil dveře..byl nějak půlroční. Trvalo mi dost dlouho, než jsem ho naučila aby se opět nebál střelby..my máme střelbu na bonitaci!!!! Dneska ji zvládne 100% jako na bonitaci, ale když začnou práskat rachejtle, tak je máem u Usy ve stáji a ze sedlovny ho jen tak nedostaneš. Ještě den před bonicí jsem s nimi chodila po loukách a střílela z poplašŇÁku, aby to opravdu už nevnímal...ale taková hovadina a zkazí ti psa...naštěstí se mi u něj trpělivostí fakt povedlo to eliminovat, aby ten poplašňák bral a nebál se ho...ale jak kde práskne dělobuch (má zafixovaný ten zvuk), tak je v mžiku někde zašitý a oči jak knedlíky vyvalené.

Jo a s tou dekou...taky jsme začínali pomalu! je to neustálý trénink od mala na různé věci a Usa dneska třeba i ten poplašňák nevnímá. Nějaké střelba, práckání biče u hlavy, deky, igelity, plachty a tyhle věci ji vůbec neberou....však i na výstavě čeho se koně plašili, tak Usa brala naprosto flegmaticky..ale je to jen o trpělivosti, tréninku a důvěře. Jednou si možná taky budete hrát na schovávanou v dece. Ještě před dvěmi lety by prolítla okýnkem, kdybych ji dala tahle deku na hlavu i s krkem!

4.12.2008 10:02
ms

XXX.XXX.46.252

lucky napsal(a):
NO, jelikož jsem doma s jedním koněm, tak nemám nic, že , ale u pana Dvořáka je velká kruhovka (20 m), ovšem povrch tam zřejmě nebude nikdy, takže když je špatné počasí jako minulý týden, tak se nedá trénovat, ale třeba včera to šlo. No a hala tady je v Bašce na jízdárně ...

Jinak trénink včera byl super, Usinka je moc šikovná a bude z ní dobrý westerňák. Problém je, že je dost levák, špatně chodí na pravou stranu, špatně se ohýbá, ale po těch pár lekcích už je to podstatně lepší, ale musí se na tom pracovat, aby chodila na obě strany stejně dobře a nasvalila jak má. Ale snaží se holčička.

Taky jsem se válela smíchy jak jsme si včera hrály na schovávanou v dece. Jako to by jste museli vidět! Já měla záchvat smíchu ještě půl hodiny. Jak jsme přileli z tréninku, tak jsem ji dala odpocku. No a pak jsem za nějakou dobu ji to šla sundat a hodila jsem deku přes spodní díl půlených dveří ve stáji. A Use jsem vzadu zaplétala ocas. No a ji se strašně deka líbila , poté jsem šla, že ji tedy půjdu schovat a Usa mi šprtala nosem do deky.
Tak jsem ji říkala...no to je tvoje deka, hele... a roztáhla jsem ji celou před sebou. A Usa ji očichávala a já jsem ji dala deku potupně na celu hlavu a krk...stála ve stáji a krk s hlavou držela pod visící dekou. A začala si se mnou povídat. Tak jsem ji vždycky říkala "no kde je Usinka...táády je Usinka" a poklepala jsem na tu deku kde měla nos... a Usa "hihihihihi"..prostě mi povídala a až místy jakoby hřebčila..takové zvuky vydávala. No já se smála..a říkákam zase .. "kdéé je Usinka..." a podrbkala jsem přes deku nozdru a ona zase "hihihi" No a deku jsem ji sundala a ona mi zase do ni hlavu, tak znovu.
Pak jsem si dřepla před ní a ze spodu jsem deku nadzvedla "Kdéé je Usinka.... tááády je Usinka! " A ona na mě vyvalila kukadla a zařehtala....a já zase zakryla deku.... no blbly jsme tak ve stáji snad půl hodiny. Já už se úplně válela smíchy, ona z toho eviděntně měla strašnou radost .
No prostě jsem si se svým koněm hrála na schovávanou v dece ...doporučuji vyzkoušet
...kdysi by prolítla stropem, když bych ji dala deku na hlavu i krk, ale dneska je zvyklá ode mě na všechny blbiny ...jako že stojí ve stáji , bašti seno a já přitáhnu igelitové velké pytle s hoblinami, jeden sypnu dozadu ve stáji a prázdný ho nebudu válet po zemi, tak ji ho hodím na záda "podrž"...Usa koukne a vesele se pase na seně dál.... pak pytel sundám a jdu, aniž by to nějak řešila.

Tak Ghazal právě odfrčel domů.. Už jsem ho sice potřebovala vyprovodit z provozních důvodů, ale stejně mi bude chybět, brouk. Bilancování: příští rok by po něm mělo být 12 hříbat, z mých kobyl jsou bohužel březí jen Duchess a Rashala.

4.12.2008 10:05
lucky

XXX.XXX.230.77

ms napsal(a):
Tak Ghazal právě odfrčel domů.. Už jsem ho sice potřebovala vyprovodit z provozních důvodů, ale stejně mi bude chybět, brouk. Bilancování: příští rok by po něm mělo být 12 hříbat, z mých kobyl jsou bohužel březí jen Duchess a Rashala.

Sakraaa! On odfrčel? Jsem myselal, že ho ještě uvidím v sobotuuu.....škoda.

4.12.2008 10:11
sabina

XXX.XXX.64.178

lucky napsal(a):
Sakraaa! On odfrčel? Jsem myselal, že ho ještě uvidím v sobotuuu.....škoda.

tak alespoň Marino, že tu po něm něco zůstane.

4.12.2008 10:19
luckai

XXX.XXX.249.93

lesterka napsal(a):

ježkovy 12 hříbat, tak to bude samý Ghazal.

Pavli, dobrý postřeh , teď to bude tuším nějaký 8 měsíc :-), No a včera jsem konečně víc jak po týdnu dostala na koně a už jsem zapínala o dírku míň :-))

Peťi, mě to Sněhule žere v pohodě, ale další kobzla co to měla tak jí to moc nejelo. Možná si na to musí zvyknout. Je teda fakt, že to má Sněhu smíchané s granulema a ovsem a když jí na dně zbyde kousek bez jádra tak se jí do toho už tak nechce. :-)
Luci sena jí prostě málo pořád ať je jaké je. Každý rok je to stejné, u Mariny to bylo totéž a dokud není sníh, tak ožírá (ale to skoro všicni) trávu.

Sabi, jak jsem viděla tu tvoji fotku, tak jsem si vzpomněla na našeho boxera, který si sedne kobyle těsně za zadní nohy a navalí se na ni, že je celý schovaný pod ocasem, asi mu to přijde jako moc bezpečné místo.

4.12.2008 10:20
luckai

XXX.XXX.249.93

luckai napsal(a):
ježkovy 12 hříbat, tak to bude samý Ghazal.

Pavli, dobrý postřeh , teď to bude tuším nějaký 8 měsíc :-), No a včera jsem konečně víc jak po týdnu dostala na koně a už jsem zapínala o dírku míň :-))

Peťi, mě to Sněhule žere v pohodě, ale další kobzla co to měla tak jí to moc nejelo. Možná si na to musí zvyknout. Je teda fakt, že to má Sněhu smíchané s granulema a ovsem a když jí na dně zbyde kousek bez jádra tak se jí do toho už tak nechce. :-)
Luci sena jí prostě málo pořád ať je jaké je. Každý rok je to stejné, u Mariny to bylo totéž a dokud není sníh, tak ožírá (ale to skoro všicni) trávu.

Sabi, jak jsem viděla tu tvoji fotku, tak jsem si vzpomněla na našeho boxera, který si sedne kobyle těsně za zadní nohy a navalí se na ni, že je celý schovaný pod ocasem, asi mu to přijde jako moc bezpečné místo.

jo a ještě děvčata jsem někde výš četla, že tu už není Madir nebo co?

4.12.2008 12:21
lesterka

XXX.XXX.147.139

luckai napsal(a):

Marino, super, tak to gratuluji :))

Madir není...Madir je někde v Egyptě tuším...vzala si ho tam sestra paní, co ho u nás měla. To mi říkala už na výstavě. Tak už delší dobu je v čudu.

4.12.2008 12:34
lucky

XXX.XXX.230.77

luckai napsal(a):

JJ, Madir Al Amar odcestoval do Egypta. Ale Ghazal mě mrzí, jsemho chtěla vidět, když už se mi to posledně nepoštěstilo..no škoda..tak jen z fotek.
Ghazáláků bude teda hoodně..jsem zvědavá jaké barvičky. Zdá se mi to, nebo jsou zatím po něm hnědáčci?

Přidejte reakci

Přidat smajlík