Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2009 20:59
hattatitla

XXX.XXX.147.17

dobrý den,
dneska se mi stalo poprvé to,že jsem se vrátila z vyjížďky a asi cca hodinu poté se mojí klisně spustila krev z jedné nozdry. Nebyla jsem u toho sice, byla jsem informována lidmi kde jí mám ustájenou..Netekla nijak proudem nebo tak,ale náznak krve tam byl..kobči je 17let a je v dobrém zdravotním i fyzickém stavu,nikdy jsem se u ní s ničím takovým nesetkala..Ikdyž pravdou je že v těchto zimních dnech ji občas z nozder teče tekutina.setkali jste se nekdo s timto?diky za odpoved

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2009 21:01

hattatitla napsal(a):
dobrý den,
dneska se mi stalo poprvé to,že jsem se vrátila z vyjížďky a asi cca hodinu poté se mojí klisně spustila krev z jedné nozdry. Nebyla jsem u toho sice, byla jsem informována lidmi kde jí mám ustájenou..Netekla nijak proudem nebo tak,ale náznak krve tam byl..kobči je 17let a je v dobrém zdravotním i fyzickém stavu,nikdy jsem se u ní s ničím takovým nesetkala..Ikdyž pravdou je že v těchto zimních dnech ji občas z nozder teče tekutina.setkali jste se nekdo s timto?diky za odpoved

Ahoj Moni, já ti s tím moc neporadím, mojim klukům teče leda taková čirá vodička... Ale chci tě pozdravit i Gretku! Jak se máte?

2.1.2009 21:06
hattatitla

XXX.XXX.147.17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj Moni, já ti s tím moc neporadím, mojim klukům teče leda taková čirá vodička... Ale chci tě pozdravit i Gretku! Jak se máte?

jee ahoooj vendyyy!!!! veča mi o tobe vykladala a byla jsem docela mile prekvapena:))jo mame se s gretou moc dobre..hele das mi na sebe icq? moje je 201359571 at muzem nekdy skecnout! ja se taky s timhle nesetkala doted..a navic jsem u toho ani nebyla..takze kdovi..kobča se třeba mohla jenom nekde skrabnout a pani "domaci" taky z toho mohla delat kovbojku, pač ona to má zvykem moc prehanet..a co ty a konici? neprijedes nekdy s verčou se podivat?

2.1.2009 21:07

hattatitla napsal(a):
jee ahoooj vendyyy!!!! veča mi o tobe vykladala a byla jsem docela mile prekvapena:))jo mame se s gretou moc dobre..hele das mi na sebe icq? moje je 201359571 at muzem nekdy skecnout! ja se taky s timhle nesetkala doted..a navic jsem u toho ani nebyla..takze kdovi..kobča se třeba mohla jenom nekde skrabnout a pani "domaci" taky z toho mohla delat kovbojku, pač ona to má zvykem moc prehanet..a co ty a konici? neprijedes nekdy s verčou se podivat?

Písnu ti na ICQ

2.1.2009 21:14
marketka

XXX.XXX.179.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Písnu ti na ICQ

Ahojky, našemu valachovi občas z nozder tekla krev. Bylo to ale jen v létě. Mluvila jsem o tom s vetem a ten řekl, že je to z překrvení, praskla mu prostě jen žilka.
Ale být tebou, raději bych kobču nechala prohlédnout od veta.

3.1.2009 11:08
nicolll

XXX.XXX.149.26

marketka napsal(a):
Ahojky, našemu valachovi občas z nozder tekla krev. Bylo to ale jen v létě. Mluvila jsem o tom s vetem a ten řekl, že je to z překrvení, praskla mu prostě jen žilka.
Ale být tebou, raději bych kobču nechala prohlédnout od veta.

Kamarádka má valacha a tomu také začala téct krev z nozder.Ovšem nevím v jakém ročním období to bylo. Při skoro každé námaze(kromě ohrady) nebo až po ní, mu začala téct krev.Nevím jestli proudem nebo jen kapičkami.Tak se zavolal vet a koník začal dostávat vitamíny a pokud by to nepomohlo muselo by se mu cosi v nozdrách vypalovat.Nevím co ptž k tomu naštěstí nemuselo dojít.Vitamínky pomohly.

Takže určitě zavolat veta ať kobču prohlédne.Třeba ji jen také chybí vitamíny.Přeji hodně štěstí.

3.1.2009 13:18
karwen

XXX.XXX.132.238

hattatitla napsal(a):
dobrý den,

Taky se mi to jednou stalo, mýmu koníkovi tekla krev z jedné nozdry, přímo netekla, ale byla tam... tak jsem začala zmatkovat, ale jak jsme to víc prohlídli, zjistili jsme že to neteče přímo zevnitř, ale že se jen asi škrábl v nozdře o něco... tak jsme to neřešili, potom už byl v pohodě

3.1.2009 15:52
jenysimons

XXX.XXX.237.100

karwen napsal(a):
Taky se mi to jednou stalo, mýmu koníkovi tekla krev z jedné nozdry, přímo netekla, ale byla tam... tak jsem začala zmatkovat, ale jak jsme to víc prohlídli, zjistili jsme že to neteče přímo zevnitř, ale že se jen asi škrábl v nozdře o něco... tak jsme to neřešili, potom už byl v pohodě

holky, tak to je vaše chyba...nerada to říkám, ale je to tím, že jste v tejhle zimě vyrazily na vyjíždku a nechali koníka málo nadýchat studeného vzduchu a třeba (jen příklad) jste jen malinko naklusali a hned kus cesty cválali nebo podobně...nato pozor, není to nic dobrýho...

3.1.2009 18:48
naftalinka

XXX.XXX.48.26

jenysimons napsal(a):
holky, tak to je vaše chyba...nerada to říkám, ale je to tím, že jste v tejhle zimě vyrazily na vyjíždku a nechali koníka málo nadýchat studeného vzduchu a třeba (jen příklad) jste jen malinko naklusali a hned kus cesty cválali nebo podobně...nato pozor, není to nic dobrýho...

Ahoj! Krvácení z nosu bych nebrala na lehkou váhu. Taky si uvědomte jaký byl dnes extrémní mráz. V takový zimně mají koně pracovat jen lehce, neměli by se moc nadýchat studeného vzduchu. Pár dní bych koníka pozorovala jestli se to nebude opakovat, pokud ano měl by se zavolat doktor.

3.1.2009 19:18
hattatitla

XXX.XXX.147.17

nicolll napsal(a):
Kamarádka má valacha a tomu také začala téct krev z nozder.Ovšem nevím v jakém ročním období to bylo. Při skoro každé námaze(kromě ohrady) nebo až po ní, mu začala téct krev.Nevím jestli proudem nebo jen kapičkami.Tak se zavolal vet a koník začal dostávat vitamíny a pokud by to nepomohlo muselo by se mu cosi v nozdrách vypalovat.Nevím co ptž k tomu naštěstí nemuselo dojít.Vitamínky pomohly.

Takže určitě zavolat veta ať kobču prohlédne.Třeba ji jen také chybí vitamíny.Přeji hodně štěstí.

tak je to v pohodě, kobča mela jak rikate taky neco v nozdre a vubec to neteklo ze vnitrku nakonec se jen skrabla..dneska jsem ji to prohlizela a je to v pohode stresovala jsem jen kvuli tomu zhe pani domaci to spatne obkoukla ale i tak dikes za informace aspon uz vim a budu si davat bacha

olga visnakova

3.1.2009 21:01
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

naftalinka napsal(a):
Ahoj! Krvácení z nosu bych nebrala na lehkou váhu. Taky si uvědomte jaký byl dnes extrémní mráz. V takový zimně mají koně pracovat jen lehce, neměli by se moc nadýchat studeného vzduchu. Pár dní bych koníka pozorovala jestli se to nebude opakovat, pokud ano měl by se zavolat doktor.

POZOR-nemusí jít pouze o praskklou cévku, ale takové krvácení může být způsobeno od plic, nádorem a velkou zátěží.....může jít koni až o život, jukni na něho ještě, zadekuj a případně volej veterináře...........

3.1.2009 22:00
equisychra

XXX.XXX.240.55

olga visnakova napsal(a):
POZOR-nemusí jít pouze o praskklou cévku, ale takové krvácení může být způsobeno od plic, nádorem a velkou zátěží.....může jít koni až o život, jukni na něho ještě, zadekuj a případně volej veterináře...........

Problém bývá i ve vzdušném vaku a tam to obvykle bývají plísně, Koně detoxikuje nedávej mu plesnívé seno pokud možno ho dej na pastvinu.

4.1.2009 10:13
karwen

XXX.XXX.132.238

jenysimons napsal(a):

Tak to náš případ nebude, v takovéhle zimě chodíme jen krokovky, maximálně když jsme pozadu tak doklušem... navíc nám se to stalo ještě před touhle zimou, taky jsem se hned bála že to bude nějaká katastrofa, ale dva lidi mě uklidnili že to nic není když to neteče zevnitř že se jen mohl škrábnout... měl to sice v nozdře, ale když jsem se koukla dál, nic tam nebylo...

4.1.2009 13:52
terina

XXX.XXX.44.120

hattatitla napsal(a):
dobrý den,

Taky byl u nás v létě koník, kterému skoro po každé zátěži "tekla" (kapičky) z nozder krev, byl se na něho podívat vet, zaváděl mu do plic endoskop, zjistil, že tam je malý hematom, ale že to nějak nevadí, pokud by se to zhoršilo, tak by musel na operaci. Pak dostával homeopatika a krvácení po čase ustalo.

4.1.2009 14:59

hattatitla napsal(a):
dobrý den,

nam se to taky parkrat stalo,nakonec to byla jen praskla cevka

5.1.2009 21:48
jsedek

XXX.XXX.157.58

hattatitla napsal(a):
dobrý den,

Nerad ti to říkám ale asi jsi ji pěkně honila co? Na to se musí dávat pozor teď přes zimu a brzy z jara. Musí se začit jezdit hrozně opatrně a pomalu přidávat na zátěži. A než se v těchhle mrazech vyvede ven chce to půlhodinky pořádně vyvětrat a nebo chvíli před jěžděnim povodit. Aby neměla takovou velkou změnu teploty. Nebo ti ještě začne bejt dušná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík