majda
napsal(a):
chci vědět jaký je váš názor na kastraci mladého koně!
Z mého okolí znám jen jednoho hřebce, který dělá problémy, protože nebyl naučen odmala na společnost ostatních koní, jinak ostatní jsou naprosto v pohodě, jeden sice, když je na ohlávce, tak je trochu zlobivej, ale pod sedlem si nedovolí, perfektně poslouchá. Jde o výchovu, musíš se tomu hodně věnovat. Já bych svého hřebce nekastrovala, jsou temperamentnější, než valaši a jsou podle mě hezčí, jak se nakrucujou před těma kobylama.
majda
napsal(a):
chci vědět jaký je váš názor na kastraci mladého koně!
No když by byl hodnotný jako hřebec jak po stránce charakteru, tak vizáže. A tím pádem byl kvalitní poušťák, tak nevidím důvod proč kastrovat. Pokud je ale hřebec nezvladatelný, nebo pro plemenitbu nevhodný, tak vykastrovat kolem 2 roku. Záleží taky na povaze, znám hřebce který je naprosto bezproblémový, ale taky takového, který je značně konfliktní a nebezpečný.
Záleží na každém majiteli. Já osobně bych hřebce nechtěla.
carodejka
napsal(a):
No když by byl hodnotný jako hřebec jak po stránce charakteru, tak vizáže. A tím pádem byl kvalitní poušťák, tak nevidím důvod proč kastrovat. Pokud je ale hřebec nezvladatelný, nebo pro plemenitbu nevhodný, tak vykastrovat kolem 2 roku. Záleží taky na povaze, znám hřebce který je naprosto bezproblémový, ale taky takového, který je značně konfliktní a nebezpečný.
Záleží na každém majiteli. Já osobně bych hřebce nechtěla.
ja hrebce mela a kastrovala protoze dokud nevidel kobylu byl zlatej ale jak ji videli tak hruza.Z vetsi casti je to vychovou a ted jsem rada ze mam z neho valacha,ale taky umi zazlobit