Klisna- lehká hřebec - těžky??? Copak by z toho bylo ?? :o)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2009 08:08
red and white

XXX.XXX.0.1

Ahoj mám klisnu ČT ( z matky A1/1) , a mám možnost jí připustit chlaďasem ( jemnější chlaďásek s malým podílem ČT ) ... copak by z toho vyrostlo ?: Nemáte někdo takovou mixku nebo neznáte ?? jestli jo můžete sem hodit foto? Díky :o) Je to tedy jen teoretická úvaha, díky

11.2.2009 08:10
hattatitla

XXX.XXX.160.2

red and white napsal(a):
Ahoj mám klisnu ČT ( z matky A1/1) , a mám možnost jí připustit chlaďasem ( jemnější chlaďásek s malým podílem ČT ) ... copak by z toho vyrostlo ?: Nemáte někdo takovou mixku nebo neznáte ?? jestli jo můžete sem hodit foto? Díky :o) Je to tedy jen teoretická úvaha, díky

Ahoj tak treba by ti mohlo vzniknout neco takoveho jako je má kobča..Matka ČT a otec Norik..ja jsem s ni ale spokojena:) pro rekreacni vyuziti parada, umí chodit v tahu, pojezdim si na jizdarne i zaskáču

11.2.2009 08:11
strelish

XXX.XXX.126.103

red and white napsal(a):

Vyrůst z toho může cokoli, pěkný kompaktní koník nebo taky nevyvážená obludka.

Nicméně hlavně se domnívám, že by šlo 100% o černou plemenitbu.

11.2.2009 08:11
hattatitla

XXX.XXX.160.2

hattatitla napsal(a):
Ahoj tak treba by ti mohlo vzniknout neco takoveho jako je má kobča..Matka ČT a otec Norik..ja jsem s ni ale spokojena:) pro rekreacni vyuziti parada, umí chodit v tahu, pojezdim si na jizdarne i zaskáču

11.2.2009 08:13
hattatitla

XXX.XXX.160.2

strelish napsal(a):
Vyrůst z toho může cokoli, pěkný kompaktní koník nebo taky nevyvážená obludka.

Nicméně hlavně se domnívám, že by šlo 100% o černou plemenitbu.

11.2.2009 08:14
red and white

XXX.XXX.0.1

hattatitla napsal(a):

Monika: Tak to je kráska ...

11.2.2009 08:18
hattatitla

XXX.XXX.160.2

red and white napsal(a):
Monika: Tak to je kráska ...

díky:) já jsem treba zastancem takovych tech "mohutnejsich" koniku , plňasi jak jim rikam kostostrusi:) me moc neberou, ikdyz samozrejme jsou to zase krasne uslechtile zviratka hod sem ukazat svou kobču..

11.2.2009 08:26
klawdie

XXX.XXX.94.254

hattatitla napsal(a):
díky:) já jsem treba zastancem takovych tech "mohutnejsich" koniku , plňasi jak jim rikam kostostrusi:) me moc neberou, ikdyz samozrejme jsou to zase krasne uslechtile zviratka hod sem ukazat svou kobču..

viděla jsem taky kříženku chladase s něčím jemnějším bohužel kobylka podědila silné tělo chladase a slabé nožky, né vždy vypadne kompaktní koník...

11.2.2009 08:27
red and white

XXX.XXX.0.1

hattatitla napsal(a):

Jsem momentálně na počítači ve škole takže zde nemám fotky mojí kobylky, je to sice ČT ale z plnokrevné matky zdědila hodně, otec je Przedswit Klam ... No mě se líbí též i mohutní koníčci, ale nezanevřu ani např. na achaltekince, araby a A1/1 .. no spíše jejich kříženci např. s Qh, Appa atd :-) .. Doma mám ještě takového mixlého valáška hucul x arab x fjord taky zajímavá kombinace ale povaha milionová

11.2.2009 08:32
kukinatost

XXX.XXX.43.146

red and white napsal(a):

já bych do toho nešla...
mi přijde, že co jsem viděla, že vylezlo z lehké kobyly po něčem beganovitém, tak vždycky hlava jak kýbl, tenké nožičky, absolutní nesouměrnost....
jediné souměrné bylo tohle, cca 155 Kvh a skákalo to i 170 cm...
ale tenhle byl fakt krasavec a prostě jakoby se oba koně slioly v jednoho, matka norička...

11.2.2009 08:37
red and white

XXX.XXX.0.1

kukinatost napsal(a):
já bych do toho nešla...
mi přijde, že co jsem viděla, že vylezlo z lehké kobyly po něčem beganovitém, tak vždycky hlava jak kýbl, tenké nožičky, absolutní nesouměrnost....
jediné souměrné bylo tohle, cca 155 Kvh a skákalo to i 170 cm...
ale tenhle byl fakt krasavec a prostě jakoby se oba koně slioly v jednoho, matka norička...

Jojo když je to z těžké matky a lehkého otce to už jsem viděla...to jsou hezcí koníci..jenže tady je příklad obrácený Je to jen na úvahu jelikož já stále scháním hřebce..a nescháním..připouštím a nepřipouštím..pořád váááhááám

11.2.2009 08:46
kukinatost

XXX.XXX.43.146

red and white napsal(a):
Jojo když je to z těžké matky a lehkého otce to už jsem viděla...to jsou hezcí koníci..jenže tady je příklad obrácený Je to jen na úvahu jelikož já stále scháním hřebce..a nescháním..připouštím a nepřipouštím..pořád váááhááám

no, a proč se rozhodovat pro čenou plemenitbu? Osobně v tom nevidím jediné pozitivum, v dnešní době se dají najít hřebci vcelku kvalitní a za rozumnou cneu, hříbě bude mít původ, a myslím, že není problém vybrat mohutnějšího hřebce v takovém tom zemském typu - třeba Radegast je kus koňa...
a rozhodně hříbě nekazit chlaďasem...

11.2.2009 08:46
hattatitla

XXX.XXX.160.2

red and white napsal(a):

já nesouhlasím :))) já viděla spoustu takových koníků a prostě pokud to vyhovuje vašim potřebám, nebudete s tím jezdit po nějakých výstavách a šílených závodech tak proč si nepořídit takového kamaráda...taky umíme skákat:))

11.2.2009 08:48
kukinatost

XXX.XXX.43.146

hattatitla napsal(a):
já nesouhlasím :))) já viděla spoustu takových koníků a prostě pokud to vyhovuje vašim potřebám, nebudete s tím jezdit po nějakých výstavách a šílených závodech tak proč si nepořídit takového kamaráda...taky umíme skákat:))

jenže Mončo, vám to vyšlo a jste vcelku souměrní a opravdu jsme takových nepodarů viděla hodně, není o co stát.....
proč si nevybrat mohutnější ČT, i tam se najdou hřebčáci macci a nemusí mít rousy....

11.2.2009 08:54
hattatitla

XXX.XXX.160.2

kukinatost napsal(a):
jenže Mončo, vám to vyšlo a jste vcelku souměrní a opravdu jsme takových nepodarů viděla hodně, není o co stát.....
proč si nevybrat mohutnější ČT, i tam se najdou hřebčáci macci a nemusí mít rousy....

tak ono opravdu "ZALEZI" ..jasne existuje spousta krásných mohutnějších ČT , slečna se však ptala na názory a každý at si ho tady napiše a ona urcite posoudí sama..me se proste jen nelibi, jak nekteri lide zavrhují "chladase" pritom oni dokazi to same co lehké plemena...ale pokud chce mit slečna konika s původem, taky bych pak volila takoveho Radegasta...

11.2.2009 09:01
kukinatost

XXX.XXX.43.146

hattatitla napsal(a):
tak ono opravdu "ZALEZI" ..jasne existuje spousta krásných mohutnějších ČT , slečna se však ptala na názory a každý at si ho tady napiše a ona urcite posoudí sama..me se proste jen nelibi, jak nekteri lide zavrhují "chladase" pritom oni dokazi to same co lehké plemena...ale pokud chce mit slečna konika s původem, taky bych pak volila takoveho Radegasta...

Mončo, víš, že to tak není...chlaďas není všestranný jezdecký kůň - ani z fyziologického hlediska, proto byl vyšlechtěn i teplokrevník,
třeba na nějakou tu rekreačku si nemyslím, že je špatný, ale to je tak vše...
ale určitě to třeba není koník do sportu nebo něco všestranného, tak samo jako plňas, ani to dle mého názoru není všestranný kůň...
proč se snažit přizpůsobovat koně, který na něco není stavěný...tvoje kobuša je šikovná, mohutnější na pěkné, silné noze..
jenže to se často nepovede...
proč to teda riskovat, páchat černou plemenitbu, když můžu mít aspoň jakous takous naději a očekávání exteriéru a předpokladů koníka, pokud ho připustím licentovaným hřebcem..
a vybírat je z čeho..a ne pustit kobylu něčím, když soused mi ju hřebčákem nechá za flašku poskákat...

11.2.2009 09:08
hattatitla

XXX.XXX.160.2

kukinatost napsal(a):
Mončo, víš, že to tak není...chlaďas není všestranný jezdecký kůň - ani z fyziologického hlediska, proto byl vyšlechtěn i teplokrevník,
třeba na nějakou tu rekreačku si nemyslím, že je špatný, ale to je tak vše...
ale určitě to třeba není koník do sportu nebo něco všestranného, tak samo jako plňas, ani to dle mého názoru není všestranný kůň...
proč se snažit přizpůsobovat koně, který na něco není stavěný...tvoje kobuša je šikovná, mohutnější na pěkné, silné noze..
jenže to se často nepovede...
proč to teda riskovat, páchat černou plemenitbu, když můžu mít aspoň jakous takous naději a očekávání exteriéru a předpokladů koníka, pokud ho připustím licentovaným hřebcem..
a vybírat je z čeho..a ne pustit kobylu něčím, když soused mi ju hřebčákem nechá za flašku poskákat...

já ti Jani nic neberu:) urcite mas pravdu v urcitych vecech co tady pises! a souhlasim s tim! ja jen chtela podotknout to, ze nekterym lidem staci takovy mixik jako mam ja a jsou spokojeni..samozrejme zalezi "individualne" na koni..

11.2.2009 09:17
kukinatost

XXX.XXX.43.146

red and white napsal(a):

a o tom to je, tak jako u koní, tak i u psů existují mixy, které se fantasticky vyvedly...o tom žádná a jsou lepší, než kdyby měly původ k 7 kobylám...
ale jde mi o to, že prostě je to fakt risk pustit tu kobylu chlaďasem, kor když je tak krevnatá....
máš mnohonásobně nižší šance, že hřibok bude ok a dospělý jedinec teprve..
jezdila jsem na spoustě mixů, některé byly úchvatné a některé se fakt nevyvedly, jak exteriérově, tak chodama, nohama atd...
koupit si nějaký dospělý mix, proč ne, vidíš ho, osaháš si ho, vyzkoušíš...
ale nechat sii takhle připustit kobylu - fakt ne...

11.2.2009 09:21
ambra

XXX.XXX.23.1

red and white napsal(a):

Nerči no tak můj názor, pokud bys pouštěla čistý čt (mohutnější) čistým chladnokrevníkem (jemnějším), mohl by z tohoto spojení vzejít obstojně souměrný koník, využitělný pro rekreační využití.
Ale jelikož máš ČT z A1/1 a chceš pouštět chlaďasem s podílem ČT, tak ti z toho může vzejít bůh ví co. Může se to povést ale taky rozhodně nemusí. No taky můžeš mít prcka malýho jemňoučkýho, no aspoň podle fotek děsně těžko soudit.
Ale az sebe ti doporučím, že pokud chceš pouštět chladnokrevníka tak se poohlídni po licentovaném hřebcu. I mezi nimi se najdou jemnější např. Nefrit, Misan... Jednak se tak vyhneš případným komplikacím s registrací hříběte a taky v případě, že se ti narodí kobylka bude mít nějakej původ. A ikdybys někdy chtěla takové hříbě prodat, tak bude mít nějaký prokazatelný původ.
Ale jinak je to věckaždého co si uvaží si nakonec stejně sám bude muset sníst.

11.2.2009 09:43
hattatitla

XXX.XXX.160.2

ambra napsal(a):
Nerči no tak můj názor, pokud bys pouštěla čistý čt (mohutnější) čistým chladnokrevníkem (jemnějším), mohl by z tohoto spojení vzejít obstojně souměrný koník, využitělný pro rekreační využití.
Ale jelikož máš ČT z A1/1 a chceš pouštět chlaďasem s podílem ČT, tak ti z toho může vzejít bůh ví co. Může se to povést ale taky rozhodně nemusí. No taky můžeš mít prcka malýho jemňoučkýho, no aspoň podle fotek děsně těžko soudit.
Ale az sebe ti doporučím, že pokud chceš pouštět chladnokrevníka tak se poohlídni po licentovaném hřebcu. I mezi nimi se najdou jemnější např. Nefrit, Misan... Jednak se tak vyhneš případným komplikacím s registrací hříběte a taky v případě, že se ti narodí kobylka bude mít nějakej původ. A ikdybys někdy chtěla takové hříbě prodat, tak bude mít nějaký prokazatelný původ.

mate nekdo fotecky takovych mixiku? pridavejte ja tady prikladam foto jeste brasky od moji kobylky:) matku maji stejnou, otec taky chlaďas, ale jiny..

11.2.2009 09:58
lussiek

XXX.XXX.45.194

red and white napsal(a):

mno před rokem k nám dovezli křížence: otec - trakén, matka - norik... koník krásně chodí v zápřahu, má vychozené L drezury a vyskákaný ZL - L. oficko.... krásnej kompaktní koník... teď jsem ve škole,ale mohu potom přidat foto...

buggyna

11.2.2009 10:30
buggyna

XXX.XXX.81.124

red and white napsal(a):

já teda nevidím sebemenší důvod křížit
myslím si,že směsek je takový kvanta,že je to až hnus pak tady pak zase všichni můžou brečet,jak je támhle chudáček koníče týranej, a bič na majitele. A co se divit že? V dnešní době,když je koní přemnoženo a není co s tím,se to holt dostane do ruky každýmu.
Pak je jedno,jestli o utýranýho koně míň nebo víc v podstatě co s tím,když si to každej kříží jak se mu zamane

11.2.2009 11:14
spirit

XXX.XXX.92.178

red and white napsal(a):

u nás je křížený norik s A1/1, má 2roky a vypadá jak křížený hucul s fjordem.....

11.2.2009 12:02
hattatitla

XXX.XXX.160.2

buggyna napsal(a):
já teda nevidím sebemenší důvod křížit
myslím si,že směsek je takový kvanta,že je to až hnus pak tady pak zase všichni můžou brečet,jak je támhle chudáček koníče týranej, a bič na majitele. A co se divit že? V dnešní době,když je koní přemnoženo a není co s tím,se to holt dostane do ruky každýmu.
Pak je jedno,jestli o utýranýho koně míň nebo víc v podstatě co s tím,když si to každej kříží jak se mu zamane

co ma spolecnyho to ze mixovani kone jsou tyrani? snad muzou byt tyrani i jakakoliv "cistokrevna"plemena ne...

buggyna

11.2.2009 12:10
buggyna

XXX.XXX.81.124

hattatitla napsal(a):
co ma spolecnyho to ze mixovani kone jsou tyrani? snad muzou byt tyrani i jakakoliv "cistokrevna"plemena ne...

tím, že čím víc kříženců,tím větší nabídka a potávka to bys mohla pochopit,ne?
Až budem koně mít obden na talíři,tak proč zbytečně nekřížit, ale takhle?
1, černá plemenitba - kdyby někdo chtěl,může tě naprášit
2, pak zas můžete někoho kamenovat, že chudáček koníček...ale co s nim,když si tu každej kříží jak je mu libo a na co chce

11.2.2009 12:23
ravicek

XXX.XXX.106.253

spirit napsal(a):
u nás je křížený norik s A1/1, má 2roky a vypadá jak křížený hucul s fjordem.....

Ahoj všem!
Bohužel musím souhlasit s Adinou, taky bych nekřížila ani náhodou..A to ani psa, jak se tady někdo výš zmiňoval, chovám čistokrevné..Toť můj názor. Jinak co jsem slyšela tak lehká matka x těžký otec jsou ,čeští quatři´ Prý se to dříve dělalo na rodea, když nebyla možnost získat koně z Ameriky, když tu quatři vůbec nebyli..No a v Anglii původní hunteři byli také něco rychlého lehkého x began. Takže něco na tom asi bude :) Já to ale osobně rozhodně objevovat nikdy nebudu Moje koňská a dvě psí lásky :

buggyna

11.2.2009 12:31
buggyna

XXX.XXX.81.124

ravicek napsal(a):
Ahoj všem!
Bohužel musím souhlasit s Adinou, taky bych nekřížila ani náhodou..A to ani psa, jak se tady někdo výš zmiňoval, chovám čistokrevné..Toť můj názor. Jinak co jsem slyšela tak lehká matka x těžký otec jsou ,čeští quatři´ Prý se to dříve dělalo na rodea, když nebyla možnost získat koně z Ameriky, když tu quatři vůbec nebyli..No a v Anglii původní hunteři byli také něco rychlého lehkého x began. Takže něco na tom asi bude :) Já to ale osobně rozhodně objevovat nikdy nebudu Moje koňská a dvě psí lásky :

Asi bohužel/ bohudík, ale koukněte se do všech těch inzercí na co množit další průměrný-podprůměrný koně? Jen proto, že máme svojí exteriérově, charakterově i původově hroznou kobylu tak rádi a chceme po ní hříbě,přece nebudeme množit dál. To by to tady za chvíli vypadalo.

Sem pro čistokrevné cokoliv. Ne že by se mi třeba kříženec psa,koně kočky...nelíbil,ale proč?

11.2.2009 12:48
ambra

XXX.XXX.23.1

buggyna napsal(a):
Asi bohužel/ bohudík, ale koukněte se do všech těch inzercí na co množit další průměrný-podprůměrný koně? Jen proto, že máme svojí exteriérově, charakterově i původově hroznou kobylu tak rádi a chceme po ní hříbě,přece nebudeme množit dál. To by to tady za chvíli vypadalo.

Sem pro čistokrevné cokoliv. Ne že by se mi třeba kříženec psa,koně kočky...nelíbil,ale proč?

Adina teďka jsi to přesně napsala. Proč chtít po svojí kobyle, která může mít původ až na záchod ale charakter, exterier atd. je hrozný? Bohužel to,že má kůń původ nikdy nikomu nezaurčí, že bude dokonalej. I mezi těma super původovejma koňma jsou takový, kteří tam nemaj co dělat, ale přesto tam jsou.Nepslňují něco ze standardu plemene.
Takže pokud někdo chce koníka pro sebe a svoje využití ať si klidně kříží, ale v rámci regulí (tedy licentovanejma hřebcama).
A to co je v inzerátech, bych řekla, že jsou někdy umyslně dělaní kříženci za účelem prodeje hlavně proto, že tito kříženci jsou v nějakou dobu prostě "in".
Nezapomínejte, že čistokrevná plemena jsou postavena na křížencích, kteří se postupně eliminovali tím, že byl od těchto koní požadovaný určitý znak. A tento znak se dál pak postupně zušlechťoval množemním jedinců, kteří tento znak měli a předávali svým potomkům.(řečeno velmi jednoduše)
A ještě k těm týranejm koním, ale já mám pocit, že většinou jsou týraní právě ti papírovi jedinci, kteří se dostaly do rukou naprostejm laikům nebo lidem bez nějakého zájmu o danou věc. Takže proč do toho plést křížence?

11.2.2009 12:54
ravicek

XXX.XXX.106.253

buggyna napsal(a):

Blbé třeba u těch psů je to skutečně v tom, že takového kříženého nebo psa bez pp pořídí zadarmo nebo třeba za flašku každý..A pak jsou po ulicích vidět spousty psů s páníčky kdesi ožralými a co hůř, je spousta psů týraných někde na dvorku, kde se o nich nikdo nedozví a ani se nedostanou do útulku jako ti z ulice, aby mohli dostat druhou šanci..Další věc je přístup - pes může žrát celý život zbytky nebo granule značky Hypernova, no a co že chcípne o pár let dřív - pořídíme dalšího..Kdyby byli jen papíroví psi v ceně od třeba pěti tisíc, lidé by si jich jinak vážili a nedostali by se do rukou až na výjimky (víme jak je to s rozmazlenými dětmi milionářů :) nikomu, kdo po nich skutečně vážně netouží..Navíc u papírových psů jsou jisté záruky zdravotního stavu..U koní je to samozřejmě méně hrozné, protože ,provoz´ koně něco stojí, takže se většinou nedostanou do takových situací, jako psi..Ale stejně..Prostě souhlas s Adinou. To už jsme se ale dostali asi daleko coo, původní dotaz nebyl co si myslíme o černé plemenitbě a jejích důsledcích To je sranda, jak se to tu vždycky všechno zamotá

buggyna

11.2.2009 13:05
buggyna

XXX.XXX.81.124

ravicek napsal(a):
Blbé třeba u těch psů je to skutečně v tom, že takového kříženého nebo psa bez pp pořídí zadarmo nebo třeba za flašku každý..A pak jsou po ulicích vidět spousty psů s páníčky kdesi ožralými a co hůř, je spousta psů týraných někde na dvorku, kde se o nich nikdo nedozví a ani se nedostanou do útulku jako ti z ulice, aby mohli dostat druhou šanci..Další věc je přístup - pes může žrát celý život zbytky nebo granule značky Hypernova, no a co že chcípne o pár let dřív - pořídíme dalšího..Kdyby byli jen papíroví psi v ceně od třeba pěti tisíc, lidé by si jich jinak vážili a nedostali by se do rukou až na výjimky (víme jak je to s rozmazlenými dětmi milionářů :) nikomu, kdo po nich skutečně vážně netouží..Navíc u papírových psů jsou jisté záruky zdravotního stavu..U koní je to samozřejmě méně hrozné, protože ,provoz´ koně něco stojí, takže se většinou nedostanou do takových situací, jako psi..Ale stejně..Prostě souhlas s Adinou. To už jsme se ale dostali asi daleko coo, původní dotaz nebyl co si myslíme o černé plemenitbě a jejích důsledcích To je sranda, jak se to tu vždycky všechno zamotá

asi takhle... pokud chce zadavetelka mohutnějšího koníka,může pro svou jemnou čt vybrat čt ve starším typu - kočárový,mohutný čt. Na výběr je takových hřebců,že prostě hanit většinou čisté chaďasy je zbytečný.
Pak může mít čisté svědomí a koně s původem

11.2.2009 14:28
ghajariy

XXX.XXX.20.170

buggyna napsal(a):
asi takhle... pokud chce zadavetelka mohutnějšího koníka,může pro svou jemnou čt vybrat čt ve starším typu - kočárový,mohutný čt. Na výběr je takových hřebců,že prostě hanit většinou čisté chaďasy je zbytečný.
Pak může mít čisté svědomí a koně s původem

Tohle vypadlo z lehčí noričky a hlavou trochu větší a otec je plemenný PH, lehčího typu, potomek má původ po otci, matka je bez PP. Potomek valach, zde ve 3,5 letech, je jak strakatý norik...Z painta má jen barvu. Povahově ale zlatý, do sportu však asi nevhodný...

11.2.2009 14:57
smoulinka

XXX.XXX.3.130

red and white napsal(a):

hoj mám 7letou kobylku Báru čtxchladas,úžasná klidná,ale při tom temperamentní,přešla mě několik Hubertů,přeskákala vše....je to nejlepší stvořeníčko i pro děti,jen je malinkato nepřiježděná a tupější na pusinu

11.2.2009 15:11
amidala

XXX.XXX.9.156

smoulinka napsal(a):
hoj mám 7letou kobylku Báru čtxchladas,úžasná klidná,ale při tom temperamentní,přešla mě několik Hubertů,přeskákala vše....je to nejlepší stvořeníčko i pro děti,jen je malinkato nepřiježděná a tupější na pusinu

Kukinatost: Co je to za koníka nad tou skokovkou? Připadá mi jak jedna kobyla co jsem jezdila

11.2.2009 15:21
strelish

XXX.XXX.142.166

smoulinka napsal(a):

smoulinko jenze uz na prvni pohled jde videt, ze ta tvoje kobylka je exterierove ne zrovna moc povedena a o necem takovem tady celou dobu (nekteri) mluvime :((

11.2.2009 16:47
karwen

XXX.XXX.132.238

ambra napsal(a):

I kdyby chtěla připouštět licentovaným chlaďasem, tak by to nešlo... chladnokrevník s teplokrevníkem se připouštět nemůže, stejně tak jako teplokrevník s plnokrevníkem (vyjímkou jsou plňasi a americká plemena), takže kdyby chtěla hřebce chlaďase, stejně by to byla černá plemenitba...

11.2.2009 16:53
ambra

XXX.XXX.23.1

karwen napsal(a):
I kdyby chtěla připouštět licentovaným chlaďasem, tak by to nešlo... chladnokrevník s teplokrevníkem se připouštět nemůže, stejně tak jako teplokrevník s plnokrevníkem (vyjímkou jsou plňasi a americká plemena), takže kdyby chtěla hřebce chlaďase, stejně by to byla černá plemenitba...

A že se to normálně praktikuje?

11.2.2009 17:14
karwen

XXX.XXX.132.238

ambra napsal(a):
A že se to normálně praktikuje?

Tak to už záleží na majiteli hřebce, ale správně by se to nemělo...

11.2.2009 17:21
hattatitla

XXX.XXX.147.17

strelish napsal(a):
smoulinko jenze uz na prvni pohled jde videt, ze ta tvoje kobylka je exterierove ne zrovna moc povedena a o necem takovem tady celou dobu (nekteri) mluvime :((

furt tady vsichni mluvite jen o nejakem exterieru apod :( a co je na tom? bára od smoulinky můze byt stokrat lepsi kun nez nektery z vasich "exterierovych" koniku...pokud berete sveho kone jako kamarada, a stačí vám na vase vyuziti, tak nevim proc to chcete stále řesit dokola...

11.2.2009 17:34
horallka

XXX.XXX.6.84

hattatitla napsal(a):
furt tady vsichni mluvite jen o nejakem exterieru apod :( a co je na tom? bára od smoulinky můze byt stokrat lepsi kun nez nektery z vasich "exterierovych" koniku...pokud berete sveho kone jako kamarada, a stačí vám na vase vyuziti, tak nevim proc to chcete stále řesit dokola...

Já mám ročního hřebečka,jeho máma je čmb a otec Kinský.Jsem zvědavá co z něho vyroste ale už i teď je to krasavec...

11.2.2009 17:57
v v

XXX.XXX.164.184

karwen napsal(a):

Někteří plňasové normálně mohou legálně pouštět ČT a je z toho zase ČT.Dokonce i nějací shagiové tam jsou.
To co chce udělat Nerčí je legální pokud pustí kobylu licentovaným hřebcem a je jedno jakého plemene.Sice z toho nebude žádné plemeno,max v typu teplokrevném, ale jde to legálně.Zakázané je pouštět nelicentováným hřebcem i kdyby byl stejné plemeno.Kždopádně na své kobyle bych to asi raději nepraktikovala,ale třeba takového dvouletého křížence bych si klidně koupila.
Po pravdě najděte mi v pk čt aspoň trochu macatého hřebce aby jen z dálky připomínal begana.Já žádného nenašla.

11.2.2009 19:02
kukinatost

XXX.XXX.219.111

horallka napsal(a):
Já mám ročního hřebečka,jeho máma je čmb a otec Kinský.Jsem zvědavá co z něho vyroste ale už i teď je to krasavec...

pro amidalu, je to cca 8 let zpátky a je to valach:))
jenže u toho koně to není jen o exteriéru, to určitě...
ale ten exteriér a stavba těla pak často ovlivňuje i celkovou výkonnost - a teď nemyslím T parkury, ale nosnost, vytrvalost atd...
páč těžko kůň s tenkýma nohama a tunovým tělem bude v pohodě, dále je to dlouhý, úzký hřbet..a pak ta kýblovitá halva, která je fakt častá...
a co se týče hřebčáků pro Čt, ač jsou četečka taky v podstatě kříženci, tak tam began bude těžko, ale jsou tam právě takové ty klasické typy starších, zemských koní, kteří jsou celkově stavbou těla takoví hrubší, mohutnější a posaditější, naž současné modení typy koní - třeba KWPN - jak už jsem uváděla, ideální příklad je dle mého hřebec Radegast...

prostě nemnožím křížence, ani psa - svého jsme nechala vykastrovat (jeden mix RR a staffa stačí, ač ho všichni milujou a chtěli by po něm štěně, ale jak jim zajistím, že bude stejné?)
ani koně...
a důvodem je to, že ne vždy ono křížení přináší uspokojivé výsledky...a navíc se najde tuna lidí, kteří tohle budou produkovat furt...
osobně proti takovým koním nic nemám, ale nevidím důvod a přínos, proč produkovat další..

11.2.2009 19:39
ambra

XXX.XXX.12.143

karwen napsal(a):

No tak mi řekněte kterej kůň na fotce je ČT a kterej je chlaďas?

11.2.2009 19:53
petapeta

XXX.XXX.8.42

kukinatost napsal(a):
pro amidalu, je to cca 8 let zpátky a je to valach:))
jenže u toho koně to není jen o exteriéru, to určitě...
ale ten exteriér a stavba těla pak často ovlivňuje i celkovou výkonnost - a teď nemyslím T parkury, ale nosnost, vytrvalost atd...
páč těžko kůň s tenkýma nohama a tunovým tělem bude v pohodě, dále je to dlouhý, úzký hřbet..a pak ta kýblovitá halva, která je fakt častá...
a co se týče hřebčáků pro Čt, ač jsou četečka taky v podstatě kříženci, tak tam began bude těžko, ale jsou tam právě takové ty klasické typy starších, zemských koní, kteří jsou celkově stavbou těla takoví hrubší, mohutnější a posaditější, naž současné modení typy koní - třeba KWPN - jak už jsem uváděla, ideální příklad je dle mého hřebec Radegast...

prostě nemnožím křížence, ani psa - svého jsme nechala vykastrovat (jeden mix RR a staffa stačí, ač ho všichni milujou a chtěli by po něm štěně, ale jak jim zajistím, že bude stejné?)
ani koně...
a důvodem je to, že ne vždy ono křížení přináší uspokojivé výsledky...a navíc se najde tuna lidí, kteří tohle budou produkovat furt...
osobně proti takovým koním nic nemám, ale nevidím důvod a přínos, proč produkovat další..

ahoj, já jsem taky proti tomuto křížení - mám doma arab x norik, i když je koník celkem pěkný a souměrný, občas vidím, že se to v něm pere - hlava by chtěla, ale tělo nemůže...Já ho využívám na flákání po lese a jinak ani jeho využití nevidím - na tah do lesa je moc malý, slabý, možná do kočáru, ale na to jsou asi větší fešáci, a pod sedlem - na skoky....no pořád je to chladas, takže maximálně kládu v lese jednou za čas....
Nevidím důvod proč koně křížit, když je tolik krásných a rozličných zástupců jednotlivých plemen...

crispo

11.2.2009 20:59
crispo

XXX.XXX.39.243

petapeta napsal(a):
ahoj, já jsem taky proti tomuto křížení - mám doma arab x norik, i když je koník celkem pěkný a souměrný, občas vidím, že se to v něm pere - hlava by chtěla, ale tělo nemůže...Já ho využívám na flákání po lese a jinak ani jeho využití nevidím - na tah do lesa je moc malý, slabý, možná do kočáru, ale na to jsou asi větší fešáci, a pod sedlem - na skoky....no pořád je to chladas, takže maximálně kládu v lese jednou za čas....
Nevidím důvod proč koně křížit, když je tolik krásných a rozličných zástupců jednotlivých plemen...

krizaci jsou bomba..nedam na ne dopustit..na rekreaco a pod western ideal.

11.2.2009 21:04
smoulinka

XXX.XXX.3.130

strelish napsal(a):

Možná není povedená exteriérově, bohužel já ji už tak koupila,ale za to má srdce a povahu ze zlata!!Je vedená jako typ teplokrevný a já ji budu letos připouštět čt,tak se to snad srovná.Ale bohužel koně za to nemůžou a utrácet jke kvůli kýblovité hlavě a špatném exteriéru taky nebudem že?

11.2.2009 21:04
stalonek

XXX.XXX.163.66

petapeta napsal(a):

pokud někomu nezáleží jen na exteriéru,tk proč ne, já křížení neodporuju,občas pokud se skříží něco s něčím z toho vyleze něco co je lepší jak povahově,exteriérově,tak výkonnostně než oba rodiče. pak se vlastně protiklady vzájemně doplňují. lehká temperamentní matka tomu dodá trošku linii a temperament, otec zase baculatější postavu,ale ne až tu \"benagskou\", takže já říkám proč ne, párkrát jsem viděla u koně hlavu jak kýbl oproti tělíšku,ae těžko říct co to bylo za plemeno a nebo křížení,takže nekomentuju.

11.2.2009 21:09
stalonek

XXX.XXX.163.66

smoulinka napsal(a):
Možná není povedená exteriérově, bohužel já ji už tak koupila,ale za to má srdce a povahu ze zlata!!Je vedená jako typ teplokrevný a já ji budu letos připouštět čt,tak se to snad srovná.Ale bohužel koně za to nemůžou a utrácet jke kvůli kýblovité hlavě a špatném exteriéru taky nebudem že?

smoulinka: náhodou je tvoje kobylka hezká.mně osobně se líbí, nevím co na tom všichni mají. no a? tak je v něčem originální mno.., .

12.2.2009 00:02
bonbonka

XXX.XXX.17.59

stalonek napsal(a):
smoulinka: náhodou je tvoje kobylka hezká.mně osobně se líbí, nevím co na tom všichni mají. no a? tak je v něčem originální mno.., .

Nie som zástancom výroby krížencov a čiernej plemenitby už tobôž nie,ale najlepší kôň,akého som kedy poznala,je kríženka nejakej stodoly a Przedswita Miroslavského.
Chodivá,skákavá,ťahavá,neskutočne dobrá,nekonfliktná a pekná

Přidejte reakci

Přidat smajlík