Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2009 12:14
krizovatka

XXX.XXX.42.56

Zdravím všechny. Neda mi neukázat opožděný vánoční překvapení v podobě krmelce pro koně. Takže několik fotek.

16.2.2009 12:16
krizovatka

XXX.XXX.42.56

krizovatka napsal(a):
Zdravím všechny. Neda mi neukázat opožděný vánoční překvapení v podobě krmelce pro koně. Takže několik fotek.

V provozu. Ještě jsem se chtěla zeptat jaké konstrukce fungují ve Vaší ohradě? Děkuji Věra

16.2.2009 12:30
petapeta

XXX.XXX.8.42

krizovatka napsal(a):
V provozu. Ještě jsem se chtěla zeptat jaké konstrukce fungují ve Vaší ohradě? Děkuji Věra

Ahoj, tak tohle je náš krmelec měli jsme ho s manželem hotový za výkend, nevyšel nás na moc a funguje už druhý rok. Jen jsme ho udělali moc malý - průměr 150 cm - některé balíky jsou o něco větší, tak je musíme trochu rozbalit. No příště budeme chytřejší...A z čeho je vyroben ten Váš?

16.2.2009 12:33
petapeta

XXX.XXX.8.42

petapeta napsal(a):
Ahoj, tak tohle je náš krmelec měli jsme ho s manželem hotový za výkend, nevyšel nás na moc a funguje už druhý rok. Jen jsme ho udělali moc malý - průměr 150 cm - některé balíky jsou o něco větší, tak je musíme trochu rozbalit. No příště budeme chytřejší...A z čeho je vyroben ten Váš?

ještě jednou...

16.2.2009 12:35
krizovatka

XXX.XXX.42.56

petapeta napsal(a):
ještě jednou...

Pozink plech a trubky. Stříška je dobrý nápad

16.2.2009 12:40
petapeta

XXX.XXX.8.42

krizovatka napsal(a):
Pozink plech a trubky. Stříška je dobrý nápad

Jo, máme jen dva koníky, takže jim to trvá dýl, než ten balík sežerou, tak jsem chtěla menší stříšku, aby ho neměli v období deštů moc mokrý, jenže jsem se prý nemusela obtěžovat - naši begánci si seníčko rádi máčí, takže jeden z nich stříšku pomalu ale jistě likviduje (prostě jí trhá a ožírá...). Ale k nezaplacení je podloží z pražců pod krmelcem - výborně se to kydá!

16.2.2009 12:46
janele

XXX.XXX.9.3

petapeta napsal(a):
Jo, máme jen dva koníky, takže jim to trvá dýl, než ten balík sežerou, tak jsem chtěla menší stříšku, aby ho neměli v období deštů moc mokrý, jenže jsem se prý nemusela obtěžovat - naši begánci si seníčko rádi máčí, takže jeden z nich stříšku pomalu ale jistě likviduje (prostě jí trhá a ožírá...). Ale k nezaplacení je podloží z pražců pod krmelcem - výborně se to kydá!

Nechci strašit. Ale původně jsem chtěla pražce na podlahu do boxu, jen jsem se pak dozvěděla, čím jsou napuštěný (jinak by tak dlouho nevydržely...), tak jsem od toho upustila. Nakonec budeme mít snad pražce na sloupy ohrady, ale nikde blíže ke koním bych je nedala, určitě ne do kontaktu s kmením. Jako pravděpodobně to nepouští, ale raděj neriskuju...

16.2.2009 13:15
krizovatka

XXX.XXX.42.56

janele napsal(a):
Nechci strašit. Ale původně jsem chtěla pražce na podlahu do boxu, jen jsem se pak dozvěděla, čím jsou napuštěný (jinak by tak dlouho nevydržely...), tak jsem od toho upustila. Nakonec budeme mít snad pražce na sloupy ohrady, ale nikde blíže ke koním bych je nedala, určitě ne do kontaktu s kmením. Jako pravděpodobně to nepouští, ale raděj neriskuju...

Já to jenom nechala plácnout na rovinku, doufám, že to co zbude naházím na plachtu a odtáhnu na hnůj. Seno mizí taky docela solidně. Hlavně, že si do toho konečně nek...., nerozhamtávají. Ve volný stáji mají další krmelec, ale ten je napojený na zeď a žlab z dřevoštěpky.

16.2.2009 13:17
petapeta

XXX.XXX.8.42

janele napsal(a):

Já nevím, také jsem z nich nejdříve nebyla odvázaná, ale ted jsem celkem spokojená - máme je tam už druhý rok, nesmrdí a ani nic nepouští, ptala jsem se i vetky, říkala že by to vadit nemělo. Ono toho sena z krmelce moc nevypadne a ze země ho naši bobánci už nežerou, protože do něj močí...Jsou to staré pražce ze železnice, nové, čerstvě napuštěné bych nedala určitě!! Ale na druhou stranu bych je při příští stavbě krmeliště už také nepoužila - dala bych spíš nějakou hrubou dlažbu nebo tak něco - oni ty pražce, když jsou mokré, trochu kloužou. Ale koně si zvykli a bez problémů....

16.2.2009 19:54
ziki

XXX.XXX.210.165

krizovatka napsal(a):

No my jsme udělali jednoduchou variantu, čtyři palety kolem balíku a jedna pod, stáhne se to páskou a dotahujeme podle toho jak je balík velký a jak ho odjídají.

16.2.2009 20:08
bospor

XXX.XXX.193.16

ziki napsal(a):
No my jsme udělali jednoduchou variantu, čtyři palety kolem balíku a jedna pod, stáhne se to páskou a dotahujeme podle toho jak je balík velký a jak ho odjídají.

ha! tohle je řešení pro mě nemám chlapa kterej by mi něco vyrobil takže tohle zvládnu sama dík za inšpiraci teď jim seno zas dávkuju ale je to dřina

olga visnakova

17.2.2009 07:35
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

ziki napsal(a):

ziki-krizovatka to má perfektní, ale Tvůj nápad je velice praktický. No my furt řešíme. Zatím baštěj z výběhu, ale není to ono.

17.2.2009 08:02
klawdie

XXX.XXX.94.254

olga visnakova napsal(a):
ziki-krizovatka to má perfektní, ale Tvůj nápad je velice praktický. No my furt řešíme. Zatím baštěj z výběhu, ale není to ono.

my teda šoupli do výběhu balík v síti a assuper to odžírali a zbyteky uplně minimalní...

17.2.2009 09:53
krizovatka

XXX.XXX.42.56

klawdie napsal(a):
my teda šoupli do výběhu balík v síti a assuper to odžírali a zbyteky uplně minimalní...

V sítích to mám do teď v jiných ohradách, ale třeba do dvou dnů ho jen tak roztahají a po..... Tak jsem byla rozhodnutá kouknout po něčem solidním. Kravský jsem necrotože by tam určitě nějak dostaly kopyta, nebo cokoliv, tohle mi přišlo jako ideální. Šoupnu sem další obrázky z inspirace z netu.

17.2.2009 09:55
krizovatka

XXX.XXX.42.56

krizovatka napsal(a):
V sítích to mám do teď v jiných ohradách, ale třeba do dvou dnů ho jen tak roztahají a po..... Tak jsem byla rozhodnutá kouknout po něčem solidním. Kravský jsem necrotože by tam určitě nějak dostaly kopyta, nebo cokoliv, tohle mi přišlo jako ideální. Šoupnu sem další obrázky z inspirace z netu.

Taková senová chaloupka, ale tam bych se bála, že by to mohlo prasknout a poranit. Ale je to zajímací

17.2.2009 09:56
krizovatka

XXX.XXX.42.56

krizovatka napsal(a):
Taková senová chaloupka, ale tam bych se bála, že by to mohlo prasknout a poranit. Ale je to zajímací

Tak nějak by to mohlo fungovat, akorát mi tam vadí barva, která se oloupe, zlatej pozink

17.2.2009 09:57
krizovatka

XXX.XXX.42.56

krizovatka napsal(a):
Tak nějak by to mohlo fungovat, akorát mi tam vadí barva, která se oloupe, zlatej pozink

poslední, už nebudu zaplácávat místo. Moje původní myšlenka byla asi taková.

17.2.2009 10:56
ziki

XXX.XXX.133.26

bospor napsal(a):
ha! tohle je řešení pro mě nemám chlapa kterej by mi něco vyrobil takže tohle zvládnu sama dík za inšpiraci teď jim seno zas dávkuju ale je to dřina

Jsem ráda že jsem někoho inspirovala , manžel to s paletami také tehdy vyčetl někde na internetu když jsme uvažovali o koupi toho kravského. No když jsme dali jen balík v síti tak to okamžitě rozcupovali a navíc jsem v bobkách našla kusy sítě, takže dáváme do těch palet a necháváme balík i s provázkem( ten nežerou ) . Navíc náš velký kůň je "terorista" tak jsem měla strach aby se menšímu něco nestalo když ho bude odhánět a palety jsou podle mě bezpečnější než kdyby musel strkat hlavu do nějakých otvorů v krmelci.
Na noc když chodí koně domů to vždy přehodíme plachtou a zatížíme menší paletou.

17.2.2009 11:14
benett8

XXX.XXX.183.39

krizovatka napsal(a):
poslední, už nebudu zaplácávat místo. Moje původní myšlenka byla asi taková.

Prosim o info, kde na netu si nasla tu "senovou" chaloupku - ta mi prijde fajn, protoze se muze a nemusi nechat otevrena ... . Diky za tip.

17.2.2009 11:16
krizovatka

XXX.XXX.42.56

benett8 napsal(a):
Prosim o info, kde na netu si nasla tu "senovou" chaloupku - ta mi prijde fajn, protoze se muze a nemusi nechat otevrena ... . Diky za tip.

Bohužel mám uložený pouze obrázek, nepředpokládala jsem, že bych to pořídila. Nechala jsem si ho jen pro zajímavost.

17.2.2009 11:18
krizovatka

XXX.XXX.42.56

krizovatka napsal(a):
Bohužel mám uložený pouze obrázek, nepředpokládala jsem, že bych to pořídila. Nechala jsem si ho jen pro zajímavost.

znovu objeven na www.equinenow.com

17.2.2009 11:22
benett8

XXX.XXX.183.39

krizovatka napsal(a):

Diky - ja bych to neporizovala, ale vyrobila

17.2.2009 11:23
benett8

XXX.XXX.183.39

krizovatka napsal(a):
znovu objeven na www.equinenow.com

Podekovala sem predcasne - vis presne ten link, kde si to objevila?

17.2.2009 11:25
klawdie

XXX.XXX.94.254

benett8 napsal(a):
Diky - ja bych to neporizovala, ale vyrobila

no tak mi měli asi šikovný koníky, papali a zbylo jen pár stébelek, tož jsme byli vděční...

17.2.2009 11:53
krizovatka

XXX.XXX.42.56

klawdie napsal(a):
no tak mi měli asi šikovný koníky, papali a zbylo jen pár stébelek, tož jsme byli vděční...

re klawdie: bledě závidim , třeba minulý týden, vydržel jeden balík dvěma koním v celku přesně dva dny, přičemž druhý den byl balík všude. Né že by to nevyžrali, ale třetina balíku byla v háji a toho si už zlatíčka ani nevšimli . Ale třeba Matěj je způsobný koník (ťuk, ťuk, ťuk) a balík mu vydrží do poslední chvíle (většinou) v síti do poslední chvíle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík