Mám dotaz přivezla jsem si poníky starší pány ,jsou dva.ale jsou docela hubení byli venku 24/7 tak mají kožich jak medvědi ale na omak jsou dost cítit žebra.Nevím jestli jim můžu pomalu dávat pony Energisky nebo jen otruby,u velkého koně bych si rady věděla ale u těch poníků jsi nejsem moc jistá.Mám perfektní seno bude stačit to?Díky za rady .
kessi
napsal(a):
Mám dotaz přivezla jsem si poníky starší pány ,jsou dva.ale jsou docela hubení byli venku 24/7 tak mají kožich jak medvědi ale na omak jsou dost cítit žebra.Nevím jestli jim můžu pomalu dávat pony Energisky nebo jen otruby,u velkého koně bych si rady věděla ale u těch poníků jsi nejsem moc jistá.Mám perfektní seno bude stačit to?Díky za rady .
Určitě bych je nejdříve odčervila a seno ad libitum,my měli taky takového hubeňoura,dávala jsem mu teda ty granulky taky,ale opravdu jen hrstičku,za 3 týdny už byl ponclíček hezkej.
jaruska
napsal(a):
Určitě bych je nejdříve odčervila a seno ad libitum,my měli taky takového hubeňoura,dávala jsem mu teda ty granulky taky,ale opravdu jen hrstičku,za 3 týdny už byl ponclíček hezkej.
jj.tojsem už udělala Equimaxem,snad jsem to napsala dobře,No právě jde mi o to dávkování abych je neschvátila.Moc hezký poník,jarusko.Ještě příjde vet kouknout na zuby ale až bude mít cestutak do týdne.
kessi
napsal(a):
jj.tojsem už udělala Equimaxem,snad jsem to napsala dobře,No právě jde mi o to dávkování abych je neschvátila.Moc hezký poník,jarusko.Ještě příjde vet kouknout na zuby ale až bude mít cestutak do týdne.
Díky,byl moc hezký a strašně moc hodný,na to,že to byl hřebeček,byl úplně suprovej.
Já mu taky to seno ad libitum dávala jen do té doby,než se mu ztratily koukající žebra,protože se blížila zima,tak aby měl nějákou vrstvičku sádýlka,jen trošku,pak už jsem mu dávala seno na příděl,protože on zase pak docela rychle nabíral.
kessi
napsal(a):
Hele myslíš že jim můžu dát jen seno a hrst řepných řízků,samozřejmě namočených?
kessi
napsal(a):
Hele myslíš že jim můžu dát jen seno a hrst řepných řízků,samozřejmě namočených?
Jé,tak v tom Ti neporadím,sorry
,s řízkama zkušenost nemám,nikdy jsem to nekrmila.
Ale říkám,já měla Kostíka spravenýho z nejhoršího během tří týdnů jen s dostatkem sena a hrstičkou granulí,je lépe,když naberou pomaleji.
Po měsíci od odčervení jsem odčervila znovu,a s rozpětím pěti dnů od odčervení jsem očkovala,muselo se to sledovat,kdyby dostal po odčervení průjem,tak by se býval nesměl očkovat.naštěstí nic takovýho neměl a vše proběhlo perfektně.
Akorát jsem se poprvé v životě setkala s poníčkem,který mi hodlal sežrat tu tubu s tím odčervovadlem úplně celou!!!!Naše velký koně některý to zaboha do sebe dobrovolně nechtějí dostat a Kosťa by opravdu spořádal celou tubu i s tím aplikátorem!!!
buggyna

XXX.XXX.110.113
kessi
napsal(a):
otruby zahoď, a spíš řepné řízky.Ony v podstatě Energisky jako základ granulý mají řepu a melasu,proto jsou po nich koně jak koule určitě tak i tak je vhodné ždy přidávat vitamino-minerální premix
buggyna
napsal(a):
otruby zahoď, a spíš řepné řízky.Ony v podstatě Energisky jako základ granulý mají řepu a melasu,proto jsou po nich koně jak koule určitě tak i tak je vhodné ždy přidávat vitamino-minerální premix
Já právě zítra jedu pro krmení tak abych kopila jen co potřebuji ,asi koupím jen samotné řepné řízky bez té melasy,mě hrozně straší abych jim neschvátila kopyta.Koukala jsem po netu že jsou vhodné i pro koně k tomu náchylné,kdyby vás ještě něco napadlo klidně mi písněte na mailik.Díky moc