Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2009 13:29
heny

XXX.XXX.156.26

Zdravím vás,

letos chci dát své kobylky ven 24/7. Ponička je na to zvyklá, o tu nejde, ale má 14-ti letá plňaska je zvyklá přes den venku a na noc box... Odkdy je mohu začít nechávat venku i přes noc? až nebude mrznout nebo je navykat až v létě?
Díky moc

buggyna

10.3.2009 13:32
buggyna

XXX.XXX.110.113

heny napsal(a):
Zdravím vás,

letos chci dát své kobylky ven 24/7. Ponička je na to zvyklá, o tu nejde, ale má 14-ti letá plňaska je zvyklá přes den venku a na noc box... Odkdy je mohu začít nechávat venku i přes noc? až nebude mrznout nebo je navykat až v létě?
Díky moc

podle toho odkud jste. U nás ve středočeském kraji už je krásně a v noci to občas sleze už jen na -2,což pro koně není žádná zima. Tím pádem už bych klidně nechávala.Pokud mají volný přístup do přístřešku či boxu,tím líp,kdyby se náhodou chtěli schovat před deštěm.Ale z vlastní zkušenosti vím,že tam stejně nechodí,a radši venku moknou a žerou seno

10.3.2009 13:36
heny

XXX.XXX.156.26

buggyna napsal(a):
podle toho odkud jste. U nás ve středočeském kraji už je krásně a v noci to občas sleze už jen na -2,což pro koně není žádná zima. Tím pádem už bych klidně nechávala.Pokud mají volný přístup do přístřešku či boxu,tím líp,kdyby se náhodou chtěli schovat před deštěm.Ale z vlastní zkušenosti vím,že tam stejně nechodí,a radši venku moknou a žerou seno

vysočina, kraj chladný... ale pod mínus pět už to neleze přes noc...

12.3.2009 11:11
heny

XXX.XXX.156.26

heny napsal(a):
vysočina, kraj chladný... ale pod mínus pět už to neleze přes noc...

to víc názorů nedostanu? bo se všichni na tom jednom shodnete?

12.3.2009 11:15
kukinatost

XXX.XXX.43.146

heny napsal(a):
to víc názorů nedostanu? bo se všichni na tom jednom shodnete?

no, já bych možná ještě chvilku s tou plňaskou počkala...ono záleží taky, jak kvalitně nasrstila..ani nejde tak o teplotu, ale o nepříznivé podmínky typu vítr a déšť a když kůň promokne....osobně bych byla spíše pro ustájení venku, ale s možností si zalézt do boxu, či přístřešku...mé koně ho oceňují v zimě a snad ještě více v horkém létě...

12.3.2009 11:29
klawdie

XXX.XXX.100.124

kukinatost napsal(a):
no, já bych možná ještě chvilku s tou plňaskou počkala...ono záleží taky, jak kvalitně nasrstila..ani nejde tak o teplotu, ale o nepříznivé podmínky typu vítr a déšť a když kůň promokne....osobně bych byla spíše pro ustájení venku, ale s možností si zalézt do boxu, či přístřešku...mé koně ho oceňují v zimě a snad ještě více v horkém létě...

Já jsem také pro počkat...nejlépe až teploty nepujdou pod nulu, ted koně přelínavají, tak jim to hodně ubírá...počkala bych na konec března...samozřejmě záleží na počasí u vás...

12.3.2009 11:46
v v

XXX.XXX.164.184

heny napsal(a):
Zdravím vás,

Díky moc

Máme čt po plňasce a taky chodila na noc domů.Tenhle tejden pokud neprší a nejde teplota pod nulu jí necháváme venku s dekou i na noc.Má volný vstup do přístřešku se senem a vypadá spokojeně.

buggyna

12.3.2009 12:37
buggyna

XXX.XXX.81.124

heny napsal(a):
Zdravím vás,

Díky moc

takhle momentálně vypadáme my(100%plňas)první zimu venku.Neustálý přístup k senu a možnost si zalést kdy chce.
Tak i tak je pořád venku a zaleze si jen když se jde napít

12.3.2009 12:49
mili

XXX.XXX.130.10

buggyna napsal(a):
takhle momentálně vypadáme my(100%plňas)první zimu venku.Neustálý přístup k senu a možnost si zalést kdy chce.
Tak i tak je pořád venku a zaleze si jen když se jde napít

Jé promiňte že se semka pletu, ale buggy teď jsi mě upřímě(ale né zákeřně, jen úpřímě) pobavila..Ty znáš nestopocentního plňase? To je fakt krásná perla... Ale opravdu to nemyslím špatně!!!

Jináč k tématu, já bych také radši počkala do konce března..Souhlasím s tím že koníci teď přelínávají a jsou "oslabení"...

12.3.2009 13:17
heny

XXX.XXX.156.26

mili napsal(a):
Jé promiňte že se semka pletu, ale buggy teď jsi mě upřímě(ale né zákeřně, jen úpřímě) pobavila..Ty znáš nestopocentního plňase? To je fakt krásná perla... Ale opravdu to nemyslím špatně!!!

Jináč k tématu, já bych také radši počkala do konce března..Souhlasím s tím že koníci teď přelínávají a jsou "oslabení"...

Tak mě už teda kobyla líná cca 2 měsíce a řekla bych, že teď je už spíš u konce :-)
jinak děkuji za rady, počkám tedy až na konec března...

12.3.2009 13:34
bensia

XXX.XXX.211.116

heny napsal(a):
Zdravím vás,

Díky moc

Já se chystám přesunout koně nonstop ven teď o víkendu. Sice vyhrožují s nějakým nočním ochlazením, ale to vyhrožovali i předminulý týden a tady jsou noční teploty stále nad nulou, takže bych takhle mohla čekat kdo ví do kdy. Koně už mi taky připadaj, že se jim domů moc nechce, takže vykulíme balík sena ven a snad bude spokojenost na všech stranách.
Taky mám jednoho plňase a problémy mu to nedělá, mám je každoročně cca od března do října (podle počasí) nonstop venku, nejdřív jsou na výběhu a koncem dubna se stěhují na pastvinu. Přístřešky mají jak ve výběhu, tak na pastvině. Prvních pár dní jsou trochu unavení, než si zase zvyknou venku lehat a plňas taky trochu řeší, když na něj prší - to hned utíká schovat se do přístřešku. Ale za pár dní je všechno v pohodě.

12.3.2009 18:01
microfon

XXX.XXX.182.201

heny napsal(a):
Zdravím vás,

Díky moc

tak já jsem koupila k druhýmu únoru štontovou huculu a tu jsem tedy dala ven hned a v pořádku, v lednu si známá koupila taky plňasku ze stáje i dorůstajícím střihem, a ta šla po 2 týdenním navykání ve venkovním boxu taky ven, ale s jednou , dvěma , popřípadě i třema dekama, dle potřeby. Vše zvládla v plném zdraví...

3.4.2009 09:15
hancus

XXX.XXX.23.1

heny napsal(a):
Zdravím vás,

Díky moc

Zdravím, dneska v noci byly naše holky venku poprvé na noční. Trávy je ještě málo, takže se senem a vodou. Chtěla jsem se zeptat, co myslíte - stačí koníkům jako ochrana před nepřízní počasí vzrostlé stromy místo přístřešku? Máme tam velký jasan a několik maxivrb, taková skupinka. Pravda ani jeden druh nemá listí nijak velké, takže asi ochrana proti dešti nula, co? Stín dávají pořádný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík