Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2009 18:18
viginka1

XXX.XXX.147.5

Ahojík lidičky.. tak se pochlubte kdo mát koníky nad 20 let jak vypadají? jaký mají zdravotní stav?
Starám se o kobylku jménem Vigia, dřívě běhala dostihy.. no běhala.. běžela dva.. poté skákala parkury a nyní je využívána ve westernu k rekreačnímu ježdění.. v Dubnu jí bude 20 let ale řádí jak za mlada..

29.3.2009 18:19
viginka1

XXX.XXX.147.5

viginka1 napsal(a):
Ahojík lidičky.. tak se pochlubte kdo mát koníky nad 20 let jak vypadají? jaký mají zdravotní stav?
Starám se o kobylku jménem Vigia, dřívě běhala dostihy.. no běhala.. běžela dva.. poté skákala parkury a nyní je využívána ve westernu k rekreačnímu ježdění.. v Dubnu jí bude 20 let ale řádí jak za mlada..

a ještě jedna zimní

29.3.2009 18:20
viginka1

XXX.XXX.147.5

viginka1 napsal(a):
a ještě jedna zimní

a jedna ze zimní vyjíždky

29.3.2009 18:37
konikulka

XXX.XXX.158.34

viginka1 napsal(a):

Ahojky ve stájce kam chodím mame 24letou kobylku. Zdravotní staj super!! Ale když je náhlá změna počasí, tak jí bolej klouby a kulká z toho. Ale jako před dvouma týdny jsem sní skákala a ta se nedala udržet. Ta jela jak Blesk :)

29.3.2009 21:59
viginka1

XXX.XXX.147.5

v našem stádečku byval ještě mali poniček, chodil bezproblemu s našima kobylama do výběhu, a jednou když k nám přijel veterinář na vyšetření na pohlavní choroby kvuli připouštění tak nam oznamil, že Viginka je březí a jediný kdo nám ji mohl připustit byl právě malí poníček.. tedka se chystáme připouštět ještě jednou ale už nee tím poníkem
přikládám fotečku poníka

15.4.2009 10:55
jurinek

XXX.XXX.155.189

viginka1 napsal(a):

Ahojky, mám 21 let chlaďáka,kterej celej život tahal v lese a posledních asi 5 let je používán pod sedlem na rekreační ježdění. Začal mi ale bohužel pajdat nejprve na zadní nohu a vet.mi oznámil že v jeho věku je to už artróza.Dáváme každý den Gelapony Artro, ale je to stále horší a horší,teď zas prozměnu kulhá na přední nohu a už ani nepobíhá se stádem .Jsem z toho už zničená,nevíte čím bych mu mohla ještě ulehčit jeho zbytek života? Jo,samozřejmě že už se pod sedlem nepoužívá.Je jen na pastvinách,přez noc v boxe,což mi doporučil vet. aby si odpočinul a občas jde na procházky. Děkuji Ivana

15.4.2009 11:01
jurinek

XXX.XXX.155.189

viginka1 napsal(a):

JInak je stále energickej, na procházce se žene do předu i přez to že u toho strašně pajdá. Srdíčko má jak mladej koník ,ale bohužel tělo mu už nestíhá. Už nevím jak mu pomoci,máte s tímto nějaké zkušenosti?
Krmitelnej je dobře, zatím nehubne jen ty nohy.Děkuji za rady Ivana
Foto je z doby ,kdy neměl vůbec žádné problémy,je naprosto spolehlivej pro děti a hlavně má zlaté srdíčko.

15.4.2009 11:26
smejdka

XXX.XXX.165.56

jurinek napsal(a):
JInak je stále energickej, na procházce se žene do předu i přez to že u toho strašně pajdá. Srdíčko má jak mladej koník ,ale bohužel tělo mu už nestíhá. Už nevím jak mu pomoci,máte s tímto nějaké zkušenosti?
Krmitelnej je dobře, zatím nehubne jen ty nohy.Děkuji za rady Ivana
Foto je z doby ,kdy neměl vůbec žádné problémy,je naprosto spolehlivej pro děti a hlavně má zlaté srdíčko.

Ahoj Ivi, tak pokud nemáš nic jiného na investice, než chromého úně (vítej do klubu), a předpokládáme-li, že jde opravdu "pouze" o artrózu, můžeš zkusit: třeba na měsíc vysadit Gelapony a místo toho nasadit Extraflex HA od Feedmarku. Nebo dokup kyselinu hyaluronovou (hodně lidí si chválí lidský Hyalgel, probíralo se to na EQCH, příští měsíc ho hodlám vyzkoušet na svých úních) a přidej ji ke Gelapony. Nevím, jestli zrovna v Arthru je MSM, pokud ne, můžeš do koníka nacpat i MSM. Je dost pravděpodobné, že se mu uleví, akorát pokud se horší a strašně pajdá, jak píšeš, nesedala bych na něj už asi ani ve fázi, kdy se bude tvářit, že je mu na světě dobře. Další možností je, co do HA, konzultace s vetem a podání Bonharenu inj.
Můžeš mu taky koupit homeopatikum Zeel Compositum (v lékárně, kde prodávají homeo), na artrotické stavy, po třech měsících, zdá se, že bere i u mého valacha, akorát to je na delší čas (3x denně 1 tbl, využívat 2 balení, 2 týdny pauza a nanovo a furt) - u podotrochlotické kobyly jsem si nijakého extra účinku zatím nevšimla. Artrotický herka ještě dostává na večer čaj - po různých experimentech jsem zakotvila u čaje Kloubík od Dr. Popova, dá se koupit i sypanej v lékárně. V zimě se snažit postižený kloub držet v teple (bandážovat) a co nejvíc pomalého nenamáhavého pohybu: kdybych svoje trdla teď zavřela na noc do boxu, asi by na ně ráno nebyl hezký pohled-tak je mám 24/7, pomáhám si bandáží na postižený kloub u artrotika, podotrochlotickou důru (dle rtg nemá artr. změny) nechávám šmatlat jak se jí zlíbí bez omotávek. Nikdy mi nechodili (zejména kobyla - je jí 19), tak dobře, jako když jsou pořád venku a v podstatě jen občas mírně přikulhávají: kobyla, když je tvdro, artrotik, když byly mrazy (teplá bandáž pomohla).
Jinak k tomu Gelapony: vyzkoušela jsem snad všechny z řady a po pravdě řečeno, u nás jsem si nijakého rozdílu nevšimla - i když hodně lidí si ho chválí.
Tak, máš nápady :-) a můžeš se jima prokousávat. Ať se s kůnětem daří.

15.4.2009 11:34
smejdka

XXX.XXX.165.56

smejdka napsal(a):
Ahoj Ivi, tak pokud nemáš nic jiného na investice, než chromého úně (vítej do klubu), a předpokládáme-li, že jde opravdu "pouze" o artrózu, můžeš zkusit: třeba na měsíc vysadit Gelapony a místo toho nasadit Extraflex HA od Feedmarku. Nebo dokup kyselinu hyaluronovou (hodně lidí si chválí lidský Hyalgel, probíralo se to na EQCH, příští měsíc ho hodlám vyzkoušet na svých úních) a přidej ji ke Gelapony. Nevím, jestli zrovna v Arthru je MSM, pokud ne, můžeš do koníka nacpat i MSM. Je dost pravděpodobné, že se mu uleví, akorát pokud se horší a strašně pajdá, jak píšeš, nesedala bych na něj už asi ani ve fázi, kdy se bude tvářit, že je mu na světě dobře. Další možností je, co do HA, konzultace s vetem a podání Bonharenu inj.
Můžeš mu taky koupit homeopatikum Zeel Compositum (v lékárně, kde prodávají homeo), na artrotické stavy, po třech měsících, zdá se, že bere i u mého valacha, akorát to je na delší čas (3x denně 1 tbl, využívat 2 balení, 2 týdny pauza a nanovo a furt) - u podotrochlotické kobyly jsem si nijakého extra účinku zatím nevšimla. Artrotický herka ještě dostává na večer čaj - po různých experimentech jsem zakotvila u čaje Kloubík od Dr. Popova, dá se koupit i sypanej v lékárně. V zimě se snažit postižený kloub držet v teple (bandážovat) a co nejvíc pomalého nenamáhavého pohybu: kdybych svoje trdla teď zavřela na noc do boxu, asi by na ně ráno nebyl hezký pohled-tak je mám 24/7, pomáhám si bandáží na postižený kloub u artrotika, podotrochlotickou důru (dle rtg nemá artr. změny) nechávám šmatlat jak se jí zlíbí bez omotávek. Nikdy mi nechodili (zejména kobyla - je jí 19), tak dobře, jako když jsou pořád venku a v podstatě jen občas mírně přikulhávají: kobyla, když je tvdro, artrotik, když byly mrazy (teplá bandáž pomohla).
Jinak k tomu Gelapony: vyzkoušela jsem snad všechny z řady a po pravdě řečeno, u nás jsem si nijakého rozdílu nevšimla - i když hodně lidí si ho chválí.

Jo, ještě k tomu odpočinutí na noc v boxe: vet má ve své podstatě pravdu, starší koně kolikrát "klasický" 24/7 vyčerpává (boje v hierarchii a pod.) - na druhou stranu někteří zase viditelně "ožijí": Já mám koně dva (teda 3), ale oba chromáci mají svůj vlastní přístřech a svého půl hektaru, na jehož konci je voda, v přístřechu na druhém konci seno (vzájemně se nesnenou, takže jsme to nakonec museli vyřešit takto).Plus další třičtvrtě hektar pastvy bokem. Samozřejmě bych chtěla víc, ale lepší než drátem do oka :-). Nešlo by u vás umístit koníka na noc do třeba venkovného boxu s možností, aby zůstal otevřený přes noc a chodil by si ven, kdyby chtěl? Nebo s menším padockem, aspoň?

15.4.2009 12:03
jurinek

XXX.XXX.155.189

smejdka napsal(a):
Jo, ještě k tomu odpočinutí na noc v boxe: vet má ve své podstatě pravdu, starší koně kolikrát "klasický" 24/7 vyčerpává (boje v hierarchii a pod.) - na druhou stranu někteří zase viditelně "ožijí": Já mám koně dva (teda 3), ale oba chromáci mají svůj vlastní přístřech a svého půl hektaru, na jehož konci je voda, v přístřechu na druhém konci seno (vzájemně se nesnenou, takže jsme to nakonec museli vyřešit takto).Plus další třičtvrtě hektar pastvy bokem. Samozřejmě bych chtěla víc, ale lepší než drátem do oka :-). Nešlo by u vás umístit koníka na noc do třeba venkovného boxu s možností, aby zůstal otevřený přes noc a chodil by si ven, kdyby chtěl? Nebo s menším padockem, aspoň?

Zbytek koní (mám jich tu 7) jsou celoročně venku,on byl do této zimi také,ale právě mi poradila vet. na rentgeny,že by měl být na noc zavřenej.Kuli odpočinku a hlavně aby byl v teple.Na noc jsem nody zateplovala a ostával to Gelapony Artro.Za měs.mu to zabralo a 2 měs.měl klid.Přez den samozřejmě šmajdá s ostatníma po výběhu,ale právě že si vůbec s nima neodpočine.Máme tu ve stádě i 2 kobyli,které teď jsou v říji a on i přez bolesti a pajdání se je snaží připouštět a odhánět od kobyl ostatní valachy.Tím se mi právě zdá ,že se mu to neustále zhoršuje,chodí už i tak strnule .Chtěla jsem mu oddělit přístřešek i s výběhem, ale on je zrovna vedoucí stáda a jak je oddělet tak šílí.Moc děkuji za rady

15.4.2009 12:12
jurinek

XXX.XXX.155.189

smejdka napsal(a):

Moc děkuju za rady, určitě něco z toho vyzkouším.U Juráška právě Gelapony Artro poprvé zabralo hned po měs. ale měl klid pouze na 2 měs.a začal prozměnu pajdat na tu přední.Tak jsme mu to začli dávat neustále ale zatím žádná změna a zhoršuje se to.Už ho nepoužíváme vůbec necháváme ho pouze na pastvinách. Samozřejmě jsem se smířila s tím že už k použití nikdy nebude,jen se snažím mu ten zbytek života ulehčit.A na penězích mi vážně nezáleží.Zkusím něco z tvých rad moc děkuji Ivana

15.4.2009 12:30
aliiiiik

XXX.XXX.224.5

jurinek napsal(a):
Moc děkuju za rady, určitě něco z toho vyzkouším.U Juráška právě Gelapony Artro poprvé zabralo hned po měs. ale měl klid pouze na 2 měs.a začal prozměnu pajdat na tu přední.Tak jsme mu to začli dávat neustále ale zatím žádná změna a zhoršuje se to.Už ho nepoužíváme vůbec necháváme ho pouze na pastvinách. Samozřejmě jsem se smířila s tím že už k použití nikdy nebude,jen se snažím mu ten zbytek života ulehčit.A na penězích mi vážně nezáleží.Zkusím něco z tvých rad moc děkuji Ivana

Ahojky,já mám dvě dvacetileté kobči.Jedna je A1/1 a ta druhá je ČT je veliká a mohutná.V mládí taky tahala a někdy jí taky zlobí zadní nožky ale je to o 100%lepší od té doby co je celoročně venku.Obě kobči jezdíme rekreačně ale na svuj věk jsou živé až až.

15.4.2009 12:32
aliiiiik

XXX.XXX.224.5

aliiiiik napsal(a):
Ahojky,já mám dvě dvacetileté kobči.Jedna je A1/1 a ta druhá je ČT je veliká a mohutná.V mládí taky tahala a někdy jí taky zlobí zadní nožky ale je to o 100%lepší od té doby co je celoročně venku.Obě kobči jezdíme rekreačně ale na svuj věk jsou živé až až.

15.4.2009 15:12
hancus

XXX.XXX.24.1

viginka1 napsal(a):

Naše babča Sáva, letos 20 let, u nás rok, pozlobívají nožičky z kopce, jinak je živá tak akorát, malinko nezastavitelná ;-) ale strašně hodňoučká. V zimě na noc box, teď už několik týdnů jsou venku pořád. Moje 11 letá kobčy je hrozná teroristka, takže jí babča jde radši z cesty, ale aspoň má pohyb.

15.4.2009 18:44
evush2010

XXX.XXX.179.28

hancus napsal(a):
Naše babča Sáva, letos 20 let, u nás rok, pozlobívají nožičky z kopce, jinak je živá tak akorát, malinko nezastavitelná ;-) ale strašně hodňoučká. V zimě na noc box, teď už několik týdnů jsou venku pořád. Moje 11 letá kobčy je hrozná teroristka, takže jí babča jde radši z cesty, ale aspoň má pohyb.

mohu se přidat do klubu důchodců?
Mám 21 letou albínku kinskou, půl roku. Má pastevní režim s vlastním přístřeškem - 4stěn, vchod, v podstatě venkovní dřevěný box domácí výroby. V lonském roce měla hříbátko, které zde mám také. NOžky pobolívají ale naštěstí nekulhá, šetří se, nepospíchá. Zkušená dáma každým coulem

15.4.2009 18:48
viginka1

XXX.XXX.147.5

evush2010 napsal(a):
mohu se přidat do klubu důchodců?
Mám 21 letou albínku kinskou, půl roku. Má pastevní režim s vlastním přístřeškem - 4stěn, vchod, v podstatě venkovní dřevěný box domácí výroby. V lonském roce měla hříbátko, které zde mám také. NOžky pobolívají ale naštěstí nekulhá, šetří se, nepospíchá. Zkušená dáma každým coulem

Ahojik, jasně že se můžeš přidat... krásná kobylka..
tady fotečka Viginky z léta kdy měla uraz zadní nohy- zánět spěnkového kloubu

olga visnakova

15.4.2009 19:03
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

viginka1 napsal(a):
Ahojik, jasně že se můžeš přidat... krásná kobylka..
tady fotečka Viginky z léta kdy měla uraz zadní nohy- zánět spěnkového kloubu

naše Sáva-24-na oko slepá, jinak fit až až

15.4.2009 19:50
haisovad

XXX.XXX.208.220

olga visnakova napsal(a):
naše Sáva-24-na oko slepá, jinak fit až až

Lucinka bude 6.6.2009 slavit své 29-té narozeniny...
je to opravdu babička, nožky křupou, hříva pomalu mizí a probývají šediny na hlavě...miluje lidi a vždycky, když se narodí ve stáji hříboušek tak řehtá a asi vzpomíná jaké to bylo když měla hříbě ona...

15.4.2009 19:50
haisovad

XXX.XXX.208.220

haisovad napsal(a):
Lucinka bude 6.6.2009 slavit své 29-té narozeniny...
je to opravdu babička, nožky křupou, hříva pomalu mizí a probývají šediny na hlavě...miluje lidi a vždycky, když se narodí ve stáji hříboušek tak řehtá a asi vzpomíná jaké to bylo když měla hříbě ona...

Lucka je po Amarm 74...máma po Marin Lipský

15.4.2009 21:43
viginka1

XXX.XXX.147.5

haisovad napsal(a):
Lucka je po Amarm 74...máma po Marin Lipský

Je to skvělé že tolik koníku v takovýchto letech vypadá tak nádherně..
Akorát už po té dvacítce začínají obavy jako třeba artroza prostě kdy to přijde.. ale myslím, že jak se koukám tak konici jsou tu ve skvělé kondici..

15.4.2009 21:49
haisovad

XXX.XXX.208.220

viginka1 napsal(a):
Je to skvělé že tolik koníku v takovýchto letech vypadá tak nádherně..
Akorát už po té dvacítce začínají obavy jako třeba artroza prostě kdy to přijde.. ale myslím, že jak se koukám tak konici jsou tu ve skvělé kondici..

No lucka když to srovnám rok s rokem hodně polevila...ale je stále pěkná na ten věk...fakt to v ní lupe ale vet říkal že je zcela zbytečné do ní cpát nějaký alavis a tak...jiné už to nebude...ale kdyby jste viděli ten apetit...ta žere...

16.4.2009 14:21
nemide

XXX.XXX.156.94

haisovad napsal(a):
No lucka když to srovnám rok s rokem hodně polevila...ale je stále pěkná na ten věk...fakt to v ní lupe ale vet říkal že je zcela zbytečné do ní cpát nějaký alavis a tak...jiné už to nebude...ale kdyby jste viděli ten apetit...ta žere...

Není Lucka z Klokočí?

16.4.2009 15:18
haisovad

XXX.XXX.213.4

nemide napsal(a):
Není Lucka z Klokočí?

Ano je...znáš jí?

16.4.2009 21:47
nemide

XXX.XXX.156.94

haisovad napsal(a):
Ano je...znáš jí?

Neznám. Klokočí znám z doslechu, občas jsem koukla na jejich stránky a před nedávnem jsem tam byla. Takovou kobylku jsem tam viděla, to jak jsi psala,že jí ubývá hříva mi ji připomnělo. Neřekla bych,že jí je tolik. A Ty, nemáš něco společného s Huntířovem?

16.4.2009 21:48
haisovad

XXX.XXX.208.220

nemide napsal(a):
Neznám. Klokočí znám z doslechu, občas jsem koukla na jejich stránky a před nedávnem jsem tam byla. Takovou kobylku jsem tam viděla, to jak jsi psala,že jí ubývá hříva mi ji připomnělo. Neřekla bych,že jí je tolik. A Ty, nemáš něco společného s Huntířovem?

JJ, Huntířov znám také jen okrajem...
Má tam koníky kamarádka...

hehe, nemáš ty chlaďasku?

16.4.2009 21:57
nemide

XXX.XXX.156.94

haisovad napsal(a):
JJ, Huntířov znám také jen okrajem...
Má tam koníky kamarádka...

hehe, nemáš ty chlaďasku?

Aha, já myslela,že jsi ta kamarádka.Chladˇasku nemám i když tak vypadá, mám vypasenou huculu. No tak ne huculu, huculofjordku. A teď ještě ponici.
Já na Huntířov koukám z protějšího kopce. Mám ho pěkně jako na dlani

16.4.2009 22:06
haisovad

XXX.XXX.208.220

nemide napsal(a):
Aha, já myslela,že jsi ta kamarádka.Chladˇasku nemám i když tak vypadá, mám vypasenou huculu. No tak ne huculu, huculofjordku. A teď ještě ponici.
Já na Huntířov koukám z protějšího kopce. Mám ho pěkně jako na dlani

Dobrý večer...

Hele viděly jsme se někdo naživo? Pokud nee, tak to musíme napravit...

za Kamí se stejně chystám na kukačku za pinďou štěněcím...

16.4.2009 22:28
nemide

XXX.XXX.156.94

haisovad napsal(a):
Dobrý večer...

Hele viděly jsme se někdo naživo? Pokud nee, tak to musíme napravit...

za Kamí se stejně chystám na kukačku za pinďou štěněcím...

Kdoví,ale spíš ne. Já nikam moc nepřijdu,máme taky farmu,tak se nehnu. Kamilu vlastně taky neznám, Tomáše jo,už dávno,dávno.

16.4.2009 22:34
haisovad

XXX.XXX.208.220

nemide napsal(a):
Kdoví,ale spíš ne. Já nikam moc nepřijdu,máme taky farmu,tak se nehnu. Kamilu vlastně taky neznám, Tomáše jo,už dávno,dávno.

Tak to musíme napravit, ráda tě poznám...

s kým si tedy byla v Kloko?

16.4.2009 22:40
nemide

XXX.XXX.156.94

haisovad napsal(a):
Tak to musíme napravit, ráda tě poznám...

s kým si tedy byla v Kloko?

ˇ´Uplně jednoduše s mým mužským, jen se dohodnout na prodeji sena.Jenže prodávej,když nemá peníze

16.4.2009 22:58
haisovad

XXX.XXX.208.220

nemide napsal(a):
ˇ´Uplně jednoduše s mým mužským, jen se dohodnout na prodeji sena.Jenže prodávej,když nemá peníze

popojedem...

17.4.2009 07:16
nemide

XXX.XXX.156.94

haisovad napsal(a):
popojedem...

Jasný, téma je jiný. To vlastně můžu taky přispět, tomu mýmu škopku sádla je 20a 16 dní.

17.4.2009 15:29
kybosek

XXX.XXX.74.54

nemide napsal(a):
Jasný, téma je jiný. To vlastně můžu taky přispět, tomu mýmu škopku sádla je 20a 16 dní.

Tak a toto je náš za měsíc 21 letý Kybouškem.. Taky si toho ve svém životě dost zažil.. Ale pořád má dost energie i na závody.. ..

Přidejte reakci

Přidat smajlík