Budou nám 2 roky ,co tam mužem dělat???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2009 10:25
luda

XXX.XXX.73.69

Ahoj,napadlo mě,nemáte někdo nějakou radu co tak dělat se skoro dvouletou klisnou???Zatím se fláká na pastvě ,asi 3x byla na lonžce jen si to zkusit,když jsem lonžovala ostatní kobylyky.Pak nějaké hry atd a občas procházka tak 2x do měsíce.hraní s plachtou atd,,,i v kruhovce už byla párkrát.Ale tak přemýšlím co dál.Nějak mě nic nenapadá.
Neví poráditě????

14.4.2009 10:31
luda

XXX.XXX.73.69

luda napsal(a):
Ahoj,napadlo mě,nemáte někdo nějakou radu co tak dělat se skoro dvouletou klisnou???Zatím se fláká na pastvě ,asi 3x byla na lonžce jen si to zkusit,když jsem lonžovala ostatní kobylyky.Pak nějaké hry atd a občas procházka tak 2x do měsíce.hraní s plachtou atd,,,i v kruhovce už byla párkrát.Ale tak přemýšlím co dál.Nějak mě nic nenapadá.
Neví poráditě????

Je to Arabo hucul...je hodně vnímavá a občas i drobátko vsteklá...

14.4.2009 11:59
tamanah

XXX.XXX.224.209

luda napsal(a):
Neví poráditě????

Ahojky, tak já myslím že to co píšeš, žádná velká fyz.aktivita, ale prochajdy a blbnutí, nevím mno. Na lonž moc nee, na to je mladá. Já jsem brala koně sebou i do lesa na prochajdy na ruce, kopečky, zvykat na kaluže, malé potoky, nebo na volno za koněm, ale to je riskantní. Předpokládám že na ošetření problém není...můžeš ji učit vše možné ze země, ustupování, stání, couvání atd

14.4.2009 12:16
luda

XXX.XXX.73.69

tamanah napsal(a):
Ahojky, tak já myslím že to co píšeš, žádná velká fyz.aktivita, ale prochajdy a blbnutí, nevím mno. Na lonž moc nee, na to je mladá. Já jsem brala koně sebou i do lesa na prochajdy na ruce, kopečky, zvykat na kaluže, malé potoky, nebo na volno za koněm, ale to je riskantní. Předpokládám že na ošetření problém není...můžeš ji učit vše možné ze země, ustupování, stání, couvání atd

Na lonž si to jen zkusíla,že se připletla do rány,,navolno za mnou chodí..také občas ne pořád.Mám možnost chodit do oploceného sadu velkého ,kde pustím všechny koně a jdu se snima projít a pak jsem třeba za 3 hoďky domu,Ustupování atd,,už zvládáme,,pravě že se mě to zdá vše stejné,že by to chtěla nějakou změnu,ale aby to nebylo náročné..Nechci ji přetěžovat ,třeba někoho něco napadne,Když přijela byl problém se zvedáním nohou .Teď je dává nejlépe.

14.4.2009 13:02
nikootin

XXX.XXX.118.69

luda napsal(a):
Na lonž si to jen zkusíla,že se připletla do rány,,navolno za mnou chodí..také občas ne pořád.Mám možnost chodit do oploceného sadu velkého ,kde pustím všechny koně a jdu se snima projít a pak jsem třeba za 3 hoďky domu,Ustupování atd,,už zvládáme,,pravě že se mě to zdá vše stejné,že by to chtěla nějakou změnu,ale aby to nebylo náročné..Nechci ji přetěžovat ,třeba někoho něco napadne,Když přijela byl problém se zvedáním nohou .Teď je dává nejlépe.

pokud má velký výběh kde má dostatečný prostor na to aby se vyblbla tak ji nech, ber ji na procházky i za koňma pokud to tak děláte at se naučí chodit v terénu a zvyká si na okolní prostředí, občas proscvičte základní věci jako právě to uhybání, otáčení, ustupování aby to měla stále v živé paměti a jinak ji nech, vždyt je ještě malá ;)

14.4.2009 14:44
lenoska

XXX.XXX.53.237

luda napsal(a):
Neví poráditě????

ahoj, můžes s kobylkou ze země nacvičovat krok, klus, zastavení

happyhvezda

14.4.2009 20:46
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

lenoska napsal(a):
ahoj, můžes s kobylkou ze země nacvičovat krok, klus, zastavení

Tak my to mame asi stejně Učíme se na voditku , ustupovani na tlak , poslušnost , semtam kruhovka a nějaká ta procházka po okoli . Ještě chytá ty své hříběci roupy , ale je to ještě hříbek co se chce vyblbnout .

happyhvezda

14.4.2009 20:47
happyhvezda

XXX.XXX.210.18

happyhvezda napsal(a):
Tak my to mame asi stejně Učíme se na voditku , ustupovani na tlak , poslušnost , semtam kruhovka a nějaká ta procházka po okoli . Ještě chytá ty své hříběci roupy , ale je to ještě hříbek co se chce vyblbnout .

Tadyk se zrovna na mě vztekla , naše hrdá princeznička

14.4.2009 21:13
sheril

XXX.XXX.88.21

luda napsal(a):
Neví poráditě????

Koníka můžeš učit všemu,můžeš ho učit na pokládání deky,novym věcem s kterýma se vživotě setká(plachta),Ale vem navědomí,že mladé koně můžeš učit novym věcem max. 20 min.moc bych neučila lonžovat,dle mne to má pak zac špatný vývoj končetin.koník když má výběh ,nepotřebuje lonžovat.Koně v přípodě neběhají,šetří si síli,aby v případě nebezpečí mohli uprchnouti.Ber vše stylem hry.

Já se ted starám o ročku,přpravuji jí na odjezd do hříbárny.Než sem s ní začala komunikovat,nenechala na sebe šáhnout a na hlavu vůbec.Nenechala se vodit,absolutně plachý zvíře.Nyní jsme na dobré cestě a hříbě si získalo mou důvěru,nechá se vodit,atd.Každý den max.15 min,sama to na ní poznám,že po pár minutách strácí zájem o nové.Je z ní ted opravdu báječný koník

Přidejte reakci

Přidat smajlík