jaruska
napsal(a):
Koně se většinou bouřky nebojí,říkám většinou,jsou mezi nima i vyjímky,ale koně v bouřce stávají prdelema proti větru a hlavy dolů,okolo nich to tříská a oni nic,stojej a čekaj,až to přejde.
Usa je v pohodě..chodí se koukat i na rachjetle. Ona třeba dělá bojím bojím, ale jak mě má vedle sebe, tak je hrdinka
Už zase svítí sluníško
no nic..jdu makačenko, kafčo vypité..občas tady juknu..pustila jsem si on line rádio a hurá do práce...
lucky
napsal(a):
Usa je v pohodě..chodí se koukat i na rachjetle. Ona třeba dělá bojím bojím, ale jak mě má vedle sebe, tak je hrdinka
Už zase svítí sluníško
no nic..jdu makačenko, kafčo vypité..občas tady juknu..pustila jsem si on line rádio a hurá do práce...
Naše koně taky ještě nejsou v letním hávu,jediná Kačenka má krk,plece a hlavu letní,ale na bříšku ještě něco má a ostatní se teď teprve do línání dali.Pierota čistit z těch chlupů,to mám fakt asi za trest,všechno z něj mi lítá do ksichtu a do vlasů,
se na něj asi vyprdnu,ať si ho vyčistí Olda,ale když mě to nedá a já mu vždycky chci pomoct z těch zimních chlupů.
A pak vypadám jako prase.
jaruska
napsal(a):
Naše koně taky ještě nejsou v letním hávu,jediná Kačenka má krk,plece a hlavu letní,ale na bříšku ještě něco má a ostatní se teď teprve do línání dali.Pierota čistit z těch chlupů,to mám fakt asi za trest,všechno z něj mi lítá do ksichtu a do vlasů,
se na něj asi vyprdnu,ať si ho vyčistí Olda,ale když mě to nedá a já mu vždycky chci pomoct z těch zimních chlupů.
A pak vypadám jako prase.
Vendulka líná zvláštním způsobem, za čož považuju to, že krk a plece má vylínalý, spolu s prdýlkou
Jinak hlava furt v zimním hávu, o břiše a nohou ani nemluvě...
Teď jí ale hodlám vykoupat, tak snad jí sleze většina těch zbylých chloupků...
A Jaru, nic si z toho nedělej, že ti to lítá do obličeje a do vlasů, mě taky... a největší sranda je, že vždycky, když jí čistím, příjdou i ostatní koně a stoupnou si těsně vedle mě, nejlépe za můj zadek a vedle Venduly na druhé straně a začnou se drbat o dřevěnou ohradu, takže tam nelítají jen chlupy z Vendy, ale i z dalších tří koní najednou...
Asi ty chudinky chtějí taky očesat, ale nechtějí postát chvíli v klidu, když po nich jedu hřbílkem a Vendulina ohlávka jim není, takže mají smůlu...zatím...
Majitel mi teďka předevčírem říkal, že už má zájemce o koně... Půjdou hooodně blízko tebe
vendulka2066
napsal(a):
Vendulka líná zvláštním způsobem, za čož považuju to, že krk a plece má vylínalý, spolu s prdýlkou
Jinak hlava furt v zimním hávu, o břiše a nohou ani nemluvě...
Teď jí ale hodlám vykoupat, tak snad jí sleze většina těch zbylých chloupků...
A Jaru, nic si z toho nedělej, že ti to lítá do obličeje a do vlasů, mě taky... a největší sranda je, že vždycky, když jí čistím, příjdou i ostatní koně a stoupnou si těsně vedle mě, nejlépe za můj zadek a vedle Venduly na druhé straně a začnou se drbat o dřevěnou ohradu, takže tam nelítají jen chlupy z Vendy, ale i z dalších tří koní najednou...
Asi ty chudinky chtějí taky očesat, ale nechtějí postát chvíli v klidu, když po nich jedu hřbílkem a Vendulina ohlávka jim není, takže mají smůlu...zatím...
Majitel mi teďka předevčírem říkal, že už má zájemce o koně... Půjdou hooodně blízko tebe
Usa má rousy šílené po zimě..
jooo..to mi připomíná..holky..poraďte...co na podlomy nejlepší?
Posledních pár dní se nějak narojily jakési malé svině..mušky... jsem přes den nevybrala bobky ve stáji, jak byla na pastvině, ony se tam, narojily a v noci ji zeštípaly spěnky .
Má to samé stroupky od štípanců... a já to omyla Betadinou, ale mám obavy, aby se z toho neudělal podlom ..má to chudinka na všech 4 nožičkách..ze dne na den..jsem ty svině vystříkala pak , ale holčička už má zeštípané nožičky
lucky
napsal(a):
Usa má rousy šílené po zimě..
jooo..to mi připomíná..holky..poraďte...co na podlomy nejlepší?
Posledních pár dní se nějak narojily jakési malé svině..mušky... jsem přes den nevybrala bobky ve stáji, jak byla na pastvině, ony se tam, narojily a v noci ji zeštípaly spěnky .
Má to samé stroupky od štípanců... a já to omyla Betadinou, ale mám obavy, aby se z toho neudělal podlom ..má to chudinka na všech 4 nožičkách..ze dne na den..jsem ty svině vystříkala pak , ale holčička už má zeštípané nožičky
Lucí,todle Ti neporadím,
my měli podlomy u toho Feldona,ale ty byly ze suchýho prostředí,tak na to po mnoha marných pokusech vyhozených peněz pomohl docela obyčejnej bejby olejíček na dětský prdýlky,
krásně se to pak ten strupanec vyloupl a nový podlomy už se neudělaly.
Ale na tyhle strupy od mušek,naše koně je mají teda na vemínkách a klucí na pindourech,a všicí na břiše kousíček od pupíku, s tím nic nedělám...
To jde tak maximálně natírat tou třeba repelentní indulonou.
jaruska
napsal(a):
Lucí,todle Ti neporadím,
my měli podlomy u toho Feldona,ale ty byly ze suchýho prostředí,tak na to po mnoha marných pokusech vyhozených peněz pomohl docela obyčejnej bejby olejíček na dětský prdýlky,
krásně se to pak ten strupanec vyloupl a nový podlomy už se neudělaly.
Ale na tyhle strupy od mušek,naše koně je mají teda na vemínkách a klucí na pindourech,a všicí na břiše kousíček od pupíku, s tím nic nedělám...
To jde tak maximálně natírat tou třeba repelentní indulonou.
No já to vydesinfikovala, ale mám strach, aby z toho neměla vysloveně podlom pak..měla to jednou kdysi taky na předních..nejdříve na jedné..taky ji ty mušky zežraly a pak se ji do toho už něco dostalo..mazala jsem to pak i od veta ATB mastí. Já ji stříkám repelend právě i na ty nožičky..ona tam má jemnou kůžičku a tak ty svině si tam pochutnají
lucky
napsal(a):
No já to vydesinfikovala, ale mám strach, aby z toho neměla vysloveně podlom pak..měla to jednou kdysi taky na předních..nejdříve na jedné..taky ji ty mušky zežraly a pak se ji do toho už něco dostalo..mazala jsem to pak i od veta ATB mastí. Já ji stříkám repelend právě i na ty nožičky..ona tam má jemnou kůžičku a tak ty svině si tam pochutnají
To je ale nádherný kůň... To se musí pochválit
vendulka2066
napsal(a):
To je ale nádherný kůň... To se musí pochválit
Ahoj všichni, opět se hlásím... Vložila jsem fotky na rajče, zítra máme závody pro naše členky. Tak Vám sem vložím něco z tréninku. Tohle je naše nejmladší členka a ty nohy má tak vzadu, pač přes bočnice sedla nemůže pobízet..:-)
canis lupus
napsal(a):
Ahoj všichni, opět se hlásím... Vložila jsem fotky na rajče, zítra máme závody pro naše členky. Tak Vám sem vložím něco z tréninku. Tohle je naše nejmladší členka a ty nohy má tak vzadu, pač přes bočnice sedla nemůže pobízet..:-)
Jako to bylo na mého uň?..tak díky moc
Jdu ji hodit nakonec k poníkovi.sice je povichr, ale sluníčko pořád svítí...odpoledne to bude asi horší, tak ať se pase a lítá aspoň půl dne..asi vezmu foťák
Rozpustím ocas a hřívu a něco fotnu..na odreagování
lucky
napsal(a):
Jdu ji hodit nakonec k poníkovi.sice je povichr, ale sluníčko pořád svítí...odpoledne to bude asi horší, tak ať se pase a lítá aspoň půl dne..asi vezmu foťák
No jo, na tvého... mě se moc líbí bílí koně a hlavně ten tvůj je tak ušlechtilý... Jak nese tu hlavu a ocásek... Krása...
lucky
napsal(a):
Tady je fakt hnusně, prší a je zima. Posílám ještě foto Toosie, taky si barely zkusila, ale jen v klusu- zatím necváláme. Až budu posílat do USA transfer, musím tam poslat fotky, pač se změnila z jednobarevné tmavé hnědky na prokvetlou dun sem tam puntík.
jaruska
napsal(a):
Koně se většinou bouřky nebojí,říkám většinou,jsou mezi nima i vyjímky,ale koně v bouřce stávají prdelema proti větru a hlavy dolů,okolo nich to tříská a oni nic,stojej a čekaj,až to přejde.
jo,Lucí,fotni,já jsem tam teď byla a chtěla jsem taky něco fotnout,ale nebylo co,všicí stojej v přístřešku a žerou a je tam teda pěěkná klendra
,já jsem věděla,že nemám ještě schovávat zimní jezdecký věci..
Ta jedna břízka krásně roste,to je nádhera.
jaruska
napsal(a):
jo,Lucí,fotni,já jsem tam teď byla a chtěla jsem taky něco fotnout,ale nebylo co,všicí stojej v přístřešku a žerou a je tam teda pěěkná klendra
,já jsem věděla,že nemám ještě schovávat zimní jezdecký věci..
Ta jedna břízka krásně roste,to je nádhera.
A takhle zamračíno bylo ráno,než začalo lejt.
jaruska
napsal(a):
A píšou,že má 140,to je dobrý,jestli je opravdu má,tak to je ideál.
Ech..no....tak snaha byla fotnout... problém je ten...že Usa lítala jako šus s poníkem...nooo..je mi to blbé, ale juknu jaké že ty fotky jsou a tam nic...
tož já "sudokopytník" tu kartu nechala vedle brašny, bo ses se zabývala výměnou objektivů a baterek
...tož tak příště
tááák já jdu do postele zase kreslííít.....mám tady rozdělaného painta s modrým okem
jinak ocásek nahoru to joo..to nosíme pořád ...se mě už toolikrát stalo, že jdou lidi a říkají.. "Hele, koníček bude kakat"
..a já říkám "koníček nebude kakat, koníček tak nosí ocásek pořád"
lucky
napsal(a):
Ech..no....tak snaha byla fotnout... problém je ten...že Usa lítala jako šus s poníkem...nooo..je mi to blbé, ale juknu jaké že ty fotky jsou a tam nic...
tož já "sudokopytník" tu kartu nechala vedle brašny, bo ses se zabývala výměnou objektivů a baterek
...tož tak příště
tááák já jdu do postele zase kreslííít.....mám tady rozdělaného painta s modrým okem
jinak ocásek nahoru to joo..to nosíme pořád ...se mě už toolikrát stalo, že jdou lidi a říkají.. "Hele, koníček bude kakat"
..a já říkám "koníček nebude kakat, koníček tak nosí ocásek pořád"
vendulka2066
napsal(a):
HEHEHE, tak to se musíš často válet smíchy, když z někoho tohle vypadne
To je fakt legrace... koníček bude kakat, se tu válím smíchy...
no jo.... jenomže občas bych brala, aby z ní fakt neco vypadlo, ale ona je taky taková princezna, že nekaká po dědinách. Ani v lese...tak po dvou hodinách vyjížďky už to někdy nevydrží, ale domů chodí jak robot. Posledně mě už odmítala cválat v kruhovce, protože měla obří bobek za několik hodin v zadku a neprdne ho a neprdne..až se odsedlala a pustila , tak běžela na hajzlík, kde chodí na pastvině a tam si ulevila... jsem myslela, že už ji snad zabiju
lucky
napsal(a):
no jo.... jenomže občas bych brala, aby z ní fakt neco vypadlo, ale ona je taky taková princezna, že nekaká po dědinách. Ani v lese...tak po dvou hodinách vyjížďky už to někdy nevydrží, ale domů chodí jak robot. Posledně mě už odmítala cválat v kruhovce, protože měla obří bobek za několik hodin v zadku a neprdne ho a neprdne..až se odsedlala a pustila , tak běžela na hajzlík, kde chodí na pastvině a tam si ulevila... jsem myslela, že už ji snad zabiju
Tak já jsem byla zatím s Vendulkou venku dvakrát a jednou si ulevila už při cestě za rohem na poli a podruhé to vydržela až k nám na zahradu a udělala tam i se svojí kobylí kamarádkou takový dvě hromady, že si až děda liboval, že bude mít kvalitní kompost a že mám s plným bříškem přijít častějc
vendulka2066
napsal(a):
Tak já jsem byla zatím s Vendulkou venku dvakrát a jednou si ulevila už při cestě za rohem na poli a podruhé to vydržela až k nám na zahradu a udělala tam i se svojí kobylí kamarádkou takový dvě hromady, že si až děda liboval, že bude mít kvalitní kompost a že mám s plným bříškem přijít častějc
jj..ona pak dělá oobr hromady
no nic..já fakt muším jít kreslit..nemůžu tady do večera kecat
tady na vás sem tam juknu...
lucky
napsal(a):
jj..ona pak dělá oobr hromady
no nic..já fakt muším jít kreslit..nemůžu tady do večera kecat
tady na vás sem tam juknu...
Holky, můžete mi prosím říct, zda se inzeráty, které vyjdou v tištěné Fauně objeví i v inzerátech na ifauně?
Teď totiž hledám ten inzerát toho bývalého majitele Vendulky, protože mi na Velikonoce říkal, že už mu ve Fauně vyšel inzerát na ty další tři koníky a nemůžu ho nikde najít... Díky
vendulka2066
napsal(a):
Holky, můžete mi prosím říct, zda se inzeráty, které vyjdou v tištěné Fauně objeví i v inzerátech na ifauně?
Teď totiž hledám ten inzerát toho bývalého majitele Vendulky, protože mi na Velikonoce říkal, že už mu ve Fauně vyšel inzerát na ty další tři koníky a nemůžu ho nikde najít... Díky
Jé,Pavlí,to nevím....
To spíš majitel dal inzerát do tištěné fauny a tam to někdy trvá,než to vyjde,podle toho,kdy to poslal.
jaruska
napsal(a):
Jé,Pavlí,to nevím....
To spíš majitel dal inzerát do tištěné fauny a tam to někdy trvá,než to vyjde,podle toho,kdy to poslal.
No, on mi říkal už na ty Velikonoce, že si to četl, tu tištěnou Faunu, že mu v ní vyšel teninzerát...
Možná jsem to špatně napsala, ale zajímá mě, jetsli můžu ten jeho inzerát najít někde na internetu bez toho, aniž bych si musela koupit tištěnou Faunu...
vendulka2066
napsal(a):
No, on mi říkal už na ty Velikonoce, že si to četl, tu tištěnou Faunu, že mu v ní vyšel teninzerát...
Možná jsem to špatně napsala, ale zajímá mě, jetsli můžu ten jeho inzerát najít někde na internetu bez toho, aniž bych si musela koupit tištěnou Faunu...
Jééé, vlastně ty ses akorát teďka vrátila od koníků, viď?
Jaké tam máte počasí???
Ptám se, protože mi včera přítel vyndal všechny věci z garáže a nestihnul je do noci uklidit, tak jestli mi zmoknou (knížky, boty...) nebo se krásně sluněj...
vendulka2066
napsal(a):
Tak to fakt nevím,a už muším jít,pá zítra a všem kocháčkům přeju hezký víkend!
jaruska
napsal(a):
Asi před hodinkou docela slušně péršalo.
Tak Usu mám už doma...pršelo, ale už zase nic..tak prd...ale doma už zůstane, pase se ve výběhu.
Byl tady teď vet, hodil ke mě granule a botičky pro Betty, aby se netrápila hlavy, ale měla pocit, že je napapaná a s botičkami aby šla ven.
Jinak nám naočkoval oba psy, takže pohoda
lucky
napsal(a):
Tak Usu mám už doma...pršelo, ale už zase nic..tak prd...ale doma už zůstane, pase se ve výběhu.
Byl tady teď vet, hodil ke mě granule a botičky pro Betty, aby se netrápila hlavy, ale měla pocit, že je napapaná a s botičkami aby šla ven.
Jinak nám naočkoval oba psy, takže pohoda
Tak pa Jarko a zítra ahojky...
Pěkný víkend všem...
vendulka2066
napsal(a):
Tak pa Jarko a zítra ahojky...
Pěkný víkend všem...
Jarčo tak Kačnka kobylku jo,!!!!§ Tak na..........víš co? Mě hřebca a sobě ženskou ty jsi kamarádka teda.
bednarik petr
napsal(a):
Jarčo tak Kačnka kobylku jo,!!!!§ Tak na..........víš co? Mě hřebca a sobě ženskou ty jsi kamarádka teda.
.
vendulka2066
napsal(a):
Taky se mi to hříbátko moc líbí...je takovej sladkej, nevinej s těma krásně rozmístěnýma flíčkama....
Moc gratuluju...
Je to vděčný objekt na focení....
díky,ale Mauruša hubne vozím už zelenou vojtěšku,pastvu má seno granule a odčervená je taky a pořád jde dolů. Nemá moc mléka,tak i Richard je žebratý.
Jo ,malej se ale nerad fotí,pořád se schovává za maminou.
jaruska
napsal(a):
Jéžíš,Soní,ten je tááák úúžasnej
,náádhernej hřebeček
,opravdu se Maurínce moc povedl.
No jo,já za to nemůžu,že máš hřebečka
,ale předpovídala jsem,že bude mít strakatý kuličky
,a ty máš,tak buď ráda!!!
Hlavně že jsou všicí O.K.
A teda mě se fakt nezdá,že by Maurínka něják hubla,
je nááádhernááá!!!
Strašně moc jí to sluší po boku s maličkým!!!
jaruska
napsal(a):
Jéžíš,Soní,ten je tááák úúžasnej
,náádhernej hřebeček
,opravdu se Maurínce moc povedl.
No jo,já za to nemůžu,že máš hřebečka
,ale předpovídala jsem,že bude mít strakatý kuličky
,a ty máš,tak buď ráda!!!
Hlavně že jsou všicí O.K.
A teda mě se fakt nezdá,že by Maurínka něják hubla,
je nááádhernááá!!!
Strašně moc jí to sluší po boku s maličkým!!!
Nooo..upřímně..ona trochu zhubnout potřebovala, byla jako kulička i běz bříška s hříbkem, takže ji to moc asi neuškodí, ale než by měla být jako střecha..možná ji vyčerpává to, že má málo mléka..nezkoušela jsi sušené nebo něco? Já teda se v tom nevyznám, ale něco existovat na příkrm hříběte bude, ne?
lucky
napsal(a):
Nooo..upřímně..ona trochu zhubnout potřebovala, byla jako kulička i běz bříška s hříbkem, takže ji to moc asi neuškodí, ale než by měla být jako střecha..možná ji vyčerpává to, že má málo mléka..nezkoušela jsi sušené nebo něco? Já teda se v tom nevyznám, ale něco existovat na příkrm hříběte bude, ne?
No dovol!!!! Já ti dám kulička,byla to pěkně osvlenošpekatá holčička.#08.
bednarik petr
napsal(a):
No dovol!!!! Já ti dám kulička,byla to pěkně osvlenošpekatá holčička.#08.
no práávě...osvalenošpekatá
hele..ale z toho si nic nedělej..Usa dřela v zimě ve sněhu, pak 3 týcky futrovala seno jak byly pořád ty lijáky a jak ji viděl můj vet, tak konstatoval, že svaly teda jsou, ale ty špeky navíc by tam taky nemusely být... ..tož máme to všecko tak oplácané, co? On je zvyklý na vymakané dostiháky...no a já radši koně trochu při těle
lucky
napsal(a):
no práávě...osvalenošpekatá
hele..ale z toho si nic nedělej..Usa dřela v zimě ve sněhu, pak 3 týcky futrovala seno jak byly pořád ty lijáky a jak ji viděl můj vet, tak konstatoval, že svaly teda jsou, ale ty špeky navíc by tam taky nemusely být... ..tož máme to všecko tak oplácané, co? On je zvyklý na vymakané dostiháky...no a já radši koně trochu při těle
Taky nemám ráda koně,kterejm koukaj žebra,
taky mi víc seděj takový ty pěkný naplácaný,ale zase né tlustý,to je pak taky hrozný,ale aby prostě nebyly vidět žebra.
Tady je dneska docela dobrý počasí,nefučí vichr a není taková zima jako byla včéra,tak uvidíme.
jaruska
napsal(a):
Taky nemám ráda koně,kterejm koukaj žebra,
taky mi víc seděj takový ty pěkný naplácaný,ale zase né tlustý,to je pak taky hrozný,ale aby prostě nebyly vidět žebra.
Tady je dneska docela dobrý počasí,nefučí vichr a není taková zima jako byla včéra,tak uvidíme.
Tady je taky pěkně Ale nevím jak dlouho to vydrží
Já jdu kreslit, odpoledne musme bohužel na oslavu narozenin babi, takže se nám nikomu nechce...máma má nervy v kýblu už měsíc...nesnáší tyhle oslavy a vůbec někam jít... táta jke nachcípaný - včera lítal po lékárnách a dopuje se kde čím a já mám práce až nad hlavu... jdu dodělat pérovku co jsem večer nedokončila..už jsem padala únavou... a pustím se do další....
jinak já mám ráda když je koník tak akorát.
lucky
napsal(a):
Tady je taky pěkně Ale nevím jak dlouho to vydrží
Já jdu kreslit, odpoledne musme bohužel na oslavu narozenin babi, takže se nám nikomu nechce...máma má nervy v kýblu už měsíc...nesnáší tyhle oslavy a vůbec někam jít... táta jke nachcípaný - včera lítal po lékárnách a dopuje se kde čím a já mám práce až nad hlavu... jdu dodělat pérovku co jsem večer nedokončila..už jsem padala únavou... a pustím se do další....
jinak já mám ráda když je koník tak akorát.
Tak jsme se byli kochnout zase nádhernou jarní přírodou,to to všzde tááák kráásně voní těma kvetoucíma kytičkama,že člověku až kolikrát z toho jde hlava kolem z té vůně,nádhera!!!
Olda jel dělat kašpárka s Pierotem tý jedný rádoby milovnici koní,a my ho tam jely jen vyzvednout,nejely jsme dovnitř,ale kobylky jsme nechaly pást na louce,ty žraly,až málem praskly.
Jo a setkala jsem se kooonečně s Pavlínkou!!!!
Takhle to vypadalo ráno při očistě.
jaruska
napsal(a):
Tak jsme se byli kochnout zase nádhernou jarní přírodou,to to všzde tááák kráásně voní těma kvetoucíma kytičkama,že člověku až kolikrát z toho jde hlava kolem z té vůně,nádhera!!!
Olda jel dělat kašpárka s Pierotem tý jedný rádoby milovnici koní,a my ho tam jely jen vyzvednout,nejely jsme dovnitř,ale kobylky jsme nechaly pást na louce,ty žraly,až málem praskly.
Jo a setkala jsem se kooonečně s Pavlínkou!!!!
Takhle to vypadalo ráno při očistě.
Lucí,taky nemusím oslavy,fakt že ne.
Takhle vypadaly shrabaný chlupy z Kačenky a Pierota.
jaruska
napsal(a):
Měly jsme sebou společnost.
jaruska
napsal(a):
Měly jsme sebou společnost.
Přes Slaný muší bejt uvázanej,ale je i tak strašně moc hodnej.
jaruska
napsal(a):
Přes Slaný muší bejt uvázanej,ale je i tak strašně moc hodnej.
A co jsme cestou potkali?
jaruska
napsal(a):
Tady už jsme na místě,Moruše se cpala,co to šlo,a já kecám s Pavlínkou.
jaruska
napsal(a):
Tady už jsme na místě,Moruše se cpala,co to šlo,a já kecám s Pavlínkou.
Kačenka taky dietu nedržela.
jaruska
napsal(a):
Kačenka taky dietu nedržela.
Tady už s náma jede Olda,ale jelikož měl nějáké to pivko,tak tady je čůrací přestávka.
jaruska
napsal(a):
Tady už s náma jede Olda,ale jelikož měl nějáké to pivko,tak tady je čůrací přestávka.
jaruska
napsal(a):
Doma.
jaruska
napsal(a):
Špinavý,ale spokojený.
Ahoj Jaruško,ty jezdíš Morušku už jen na ohlávce?A jak dlouho?To je paráda,jste šikulkyyyyy
trajekt
napsal(a):
Ahoj Jaruško,ty jezdíš Morušku už jen na ohlávce?A jak dlouho?To je paráda,jste šikulkyyyyy
Ahojky Bělinko,no jo,snažíme se,
nejdřív jsem jezdila do zahrad na ohlávce,nejsou tam žádný rušivý vlivy a když mi zastavovala bezpečně i na těch úsecích,kde vím,že to pro ní není jednoduchý,
tak jsem to pak prubla i venku a ono to krásně funguje
,dneska mě opravdu strašně moc potěšila u Trávníčků,ona tu uličku hrůzy úplně nesnáší,ale fakt se strašně moc snaží
,běhaly tam lamy a já povídám hou a stála jak přibitá,
a pak nám ještě ucválal Pierot a přesto,že ho Moruše viděla,tak to prostě neřešila
,nechtělo se jí kolečkovat.
Pak mě udělala radost i Jaruška,krásně si Kačenku taky zpracuje a jsou naprosto v klidu i na těch ohlávkách,
je to opravdu radost.
A ooohromná výhoda,když dáme Volno,tak se koníci poořádně nacpou.
jaruska
napsal(a):
Ahojky Bělinko,no jo,snažíme se,
nejdřív jsem jezdila do zahrad na ohlávce,nejsou tam žádný rušivý vlivy a když mi zastavovala bezpečně i na těch úsecích,kde vím,že to pro ní není jednoduchý,
tak jsem to pak prubla i venku a ono to krásně funguje
,dneska mě opravdu strašně moc potěšila u Trávníčků,ona tu uličku hrůzy úplně nesnáší,ale fakt se strašně moc snaží
,běhaly tam lamy a já povídám hou a stála jak přibitá,
a pak nám ještě ucválal Pierot a přesto,že ho Moruše viděla,tak to prostě neřešila
,nechtělo se jí kolečkovat.
Pak mě udělala radost i Jaruška,krásně si Kačenku taky zpracuje a jsou naprosto v klidu i na těch ohlávkách,
je to opravdu radost.
A ooohromná výhoda,když dáme Volno,tak se koníci poořádně nacpou.
tak to je super.A je vidět,že Jaruška už je zkušená jezdkyně a dokáže si poradit.Ohlávka je fajn a koníci mají taky radost,když jim v tlamičkách nic nezavazí.Tady je vidět,že všechno jde,když se chce
trajekt
napsal(a):
tak to je super.A je vidět,že Jaruška už je zkušená jezdkyně a dokáže si poradit.Ohlávka je fajn a koníci mají taky radost,když jim v tlamičkách nic nezavazí.Tady je vidět,že všechno jde,když se chce
Přesně tak,Bělinko,když se chce,tak jde úplně všechno.
Takováhle byla mlha dneska.
jaruska
napsal(a):
Žluťas už pomaloučku dostává tu svou barvu,tady teda nejdřív vypadá jako zrzavej,ale ono se to pak tak hezky změní na takovou medovou.
jaruska
napsal(a):
Žluťas už pomaloučku dostává tu svou barvu,tady teda nejdřív vypadá jako zrzavej,ale ono se to pak tak hezky změní na takovou medovou.
Byly mu čtyři,ale ten spodní pysk mu visí,jak kdyby mu bylo 15.
jaruska
napsal(a):
Byly mu čtyři,ale ten spodní pysk mu visí,jak kdyby mu bylo 15.
jaruska
napsal(a):
Nevím,jestli to bude vidět,ale Buffík má taky grošíky.
jaruska
napsal(a):
Nevím,jestli to bude vidět,ale Buffík má taky grošíky.
Táák zase ráno, ale je krásně, Usinka už se ráno vypékala za stájí...asi taky dnes vezmu "nářadí" a půjdu ji vydřít k kožichu
Jinak oslava ušla, já jako řidič bez pití, takže chvíli boxling a pak stejně jsem seděla a kreslila..udělala dvě pérovky.... arabská hříbata a dva fjordy a ještě jsem začala fjordskou kobylu s hříbem, ale dodělala jsem to ještě večer v posteli.
Teď tam mám rozdělané ještě jedno hříbo. Zítra mám vést ty věci do Kyjova, tak snad ještě něco udělám...mám tu natažený papír na prkně na dva akvarely.....uf
Usu jsem včera blejskla, holky mi pomohly je i rozběhat, Usa to pak pěkně s Čipem rozjela..Čipo se teda nepřetrhne, ale araba jak zahřejete a vyprovokujete, tak to jsou kreace a vznášečka...až na jednu maličkost a to, že dooošla baterka
lucky
napsal(a):
Táák zase ráno, ale je krásně, Usinka už se ráno vypékala za stájí...asi taky dnes vezmu "nářadí" a půjdu ji vydřít k kožichu
Jinak oslava ušla, já jako řidič bez pití, takže chvíli boxling a pak stejně jsem seděla a kreslila..udělala dvě pérovky.... arabská hříbata a dva fjordy a ještě jsem začala fjordskou kobylu s hříbem, ale dodělala jsem to ještě večer v posteli.
Teď tam mám rozdělané ještě jedno hříbo. Zítra mám vést ty věci do Kyjova, tak snad ještě něco udělám...mám tu natažený papír na prkně na dva akvarely.....uf
Usu jsem včera blejskla, holky mi pomohly je i rozběhat, Usa to pak pěkně s Čipem rozjela..Čipo se teda nepřetrhne, ale araba jak zahřejete a vyprovokujete, tak to jsou kreace a vznášečka...až na jednu maličkost a to, že dooošla baterka
tady pelichající tuleň
lucky
napsal(a):
Hihi,no jo,to je jak naschvál,viď,
ale hezký kreace předvádí Usina!
Ale koukám,že mají tu travičku taky takovou mrňavou,viď,jako ti naši,já se asi za chvíli seberu,vezmu obě holky a půjdu je pást na takovej plácek tady nedaleko.
jaruska
napsal(a):
Ale koukám,že mají tu travičku taky takovou mrňavou,viď,jako ti naši,já se asi za chvíli seberu,vezmu obě holky a půjdu je pást na takovej plácek tady nedaleko.
Lucí,už máš toho paintíka s tím modrým okem?
jaruska
napsal(a):
No to víš...3 kozy, poník a Usa... to jsou kombajny
ale ono to klame..loni to taky bylo pidi travička pořád...
tohle je z května
lucky
napsal(a):
No to víš...3 kozy, poník a Usa... to jsou kombajny
ale ono to klame..loni to taky bylo pidi travička pořád...
tohle je z května
jj..paintíka mám hotového..ale je to tužka, tak modré nenjííí...ale tož jde vidět, že oko je světlé
Jinak takhle ta tráva v tom květnu byla...koně byli jako koule jak to začalo fakt řádně bujet a stejně to pak sekali sekačkou, protože čipo se stova nesl
lucky
napsal(a):
jj..paintíka mám hotového..ale je to tužka, tak modré nenjííí...ale tož jde vidět, že oko je světlé
Jinak takhle ta tráva v tom květnu byla...koně byli jako koule jak to začalo fakt řádně bujet a stejně to pak sekali sekačkou, protože čipo se stova nesl
jaruska
napsal(a):
To nám ten hektar takhle nezaroste,oni to stačej uštípat.
Tak jsem ještě přeuložila nějaké ty fotky ze včerejška
tady celé stádečko
lucky
napsal(a):
Tak jsem ještě přeuložila nějaké ty fotky ze včerejška
tady celé stádečko
tahle se mi moooc líbí..ve velké vypadá dobře
lucky
napsal(a):
tahle se mi moooc líbí..ve velké vypadá dobře
tady Usidlo dělá krčisko na Čipa
lucky
napsal(a):
tady Usidlo dělá krčisko na Čipa
létající Čestmír.....
lucky
napsal(a):
létající Čestmír.....
tady ještě klusající arabáš..jukni ten výraz, ocas k nebi
lucky
napsal(a):
tady ještě klusající arabáš..jukni ten výraz, ocas k nebi
no a ještě jedna..ostaní postupně...jdu do té postele kreslit.....mám mooc práce ještě
lucky
napsal(a):
no a ještě jedna..ostaní postupně...jdu do té postele kreslit.....mám mooc práce ještě
Jůůů,všecky jsou hezkýýý,ta klusající je nádherná,ta hřííva....!!!!
Taky honím kozu,hihi
,na dojení,ona sice podojit chce,ale jak se pořád ještě bojí,tak dělá chvíli fóry a já si připadám jak cuttingovej kůň.
Ale už je to lepší a lepší,já myslím,že za párkrát a bude úplně v pohodě.
jaruska
napsal(a):
Jůůů,všecky jsou hezkýýý,ta klusající je nádherná,ta hřííva....!!!!
Taky honím kozu,hihi
,na dojení,ona sice podojit chce,ale jak se pořád ještě bojí,tak dělá chvíli fóry a já si připadám jak cuttingovej kůň.
Ale už je to lepší a lepší,já myslím,že za párkrát a bude úplně v pohodě.
hihi..to je dobré..přirovnání ke cuttingovému koni
to Usa je super cutingáč, když se honíme mezi stromy. Je děsně obratná a baví ji to..kdo ví, třeba by byla dobrý cuttingový kůň..jen nevím co by dělala, když by se na ni řítilo tele
. Asi by udělala "mamííí pomoooc." a měla bych ji na zádech já
.
No nic..kresba skoro hotová, jdu Usu vydřít z kůže a se sedlem ji hodím k Čipovi..odpoledne se pojedeme projet....
lucky
napsal(a):
hihi..to je dobré..přirovnání ke cuttingovému koni
to Usa je super cutingáč, když se honíme mezi stromy. Je děsně obratná a baví ji to..kdo ví, třeba by byla dobrý cuttingový kůň..jen nevím co by dělala, když by se na ni řítilo tele
. Asi by udělala "mamííí pomoooc." a měla bych ji na zádech já
.
No nic..kresba skoro hotová, jdu Usu vydřít z kůže a se sedlem ji hodím k Čipovi..odpoledne se pojedeme projet....
Noo,opravdu,ona doleva,já doleva,ona doprava,já tam taky musím,ale je dobrý,že dlouho nevydrží a maže do toho svýho obydlí a tam už se chytit krásně nechá,akorát na tý zahradě hold ví,že na ní nemám,no,tak s ní pořádám takovýdle chytací extempore vždycky.
jaruska
napsal(a):
Noo,opravdu,ona doleva,já doleva,ona doprava,já tam taky musím,ale je dobrý,že dlouho nevydrží a maže do toho svýho obydlí a tam už se chytit krásně nechá,akorát na tý zahradě hold ví,že na ní nemám,no,tak s ní pořádám takovýdle chytací extempore vždycky.
hihi,Lucí,úplně si to přřřesně představuju,jak na Usinu letí tele a jak Ti vlítne na ty záda a neseš si arábka dom!!!!
jaruska
napsal(a):
Jezdkyně v dáli...
jaruska
napsal(a):
Jezdkyně v dáli...
To jela známá na kobylce,kterou koupila v hrozným stavu před čtyřmi měsíci od jednoho mořkobylky,
fakt hrůza,jak lidi nechají vyhubnout koně,
a to prý mu za ní dala dost slušný peníze,no ale jenom proto,aby jí od něj vysvobodila..
Čakině nic neuteče.
jaruska
napsal(a):
To jela známá na kobylce,kterou koupila v hrozným stavu před čtyřmi měsíci od jednoho mořkobylky,
fakt hrůza,jak lidi nechají vyhubnout koně,
a to prý mu za ní dala dost slušný peníze,no ale jenom proto,aby jí od něj vysvobodila..
Čakině nic neuteče.
Tak se mi nikam daleko nechtělo a pásla jsem Moruš před barákem,málem jsem tam u toho usnula
,jak bylo nádherně,lidi necouraj,je takovej kráásnej klídeček...
Tady jsem jí chtěla opustit,že dojdu ještě pro Kačenku,ale Moruš říkala-kam jdeš,bábo,nikam nechoď.
jaruska
napsal(a):
Tak se mi nikam daleko nechtělo a pásla jsem Moruš před barákem,málem jsem tam u toho usnula
,jak bylo nádherně,lidi necouraj,je takovej kráásnej klídeček...
Tady jsem jí chtěla opustit,že dojdu ještě pro Kačenku,ale Moruš říkala-kam jdeš,bábo,nikam nechoď.
Máme hezký záclony,takový flekatý.
jaruska
napsal(a):
Máme hezký záclony,takový flekatý.
Břichatice se láduje,co to dá.
jaruska
napsal(a):
Moruš na zahradě s kozama,ona se jich totálně vůbec nebojí,já pořád nemůžu pochopit,co to na mě kdysi zkoušela,ale podle mě se jí někde několikrát podařilo udělat hůů,já se bojím a prchnout dom
,tak to prostě zkoušela docela nějákou dobu i na mě.
Ale je dobře vědět,že se jich nebójí.
jaruska
napsal(a):
Moruš na zahradě s kozama,ona se jich totálně vůbec nebojí,já pořád nemůžu pochopit,co to na mě kdysi zkoušela,ale podle mě se jí někde několikrát podařilo udělat hůů,já se bojím a prchnout dom
,tak to prostě zkoušela docela nějákou dobu i na mě.
Ale je dobře vědět,že se jich nebójí.
To bílý kůzle je pořád takový malý,
žere,běhá,lítá,evidentně mu nic není,ale je o hodně menší než to strakatý,mě se zdá,že fakt něják moc neroste...
jaruska
napsal(a):
no teda to je břichatice
hele..já to taky vidím..jak se proti Use řítí tele a ona udělá.."mamííí, pomoooc" a hups a mám ji na zádech
tady je kráásně....už se těším na vyjížďku.
Vzala jsem ji k Čipovi se sedlem, pojedeme kolem 4 jen na hodinku, nemám moc času, ale protáhnout se chci.
Jsem koukla na Dobrou Vodu a jdu zase malovat...
lucky
napsal(a):
no teda to je břichatice
hele..já to taky vidím..jak se proti Use řítí tele a ona udělá.."mamííí, pomoooc" a hups a mám ji na zádech
tady je kráásně....už se těším na vyjížďku.
Vzala jsem ji k Čipovi se sedlem, pojedeme kolem 4 jen na hodinku, nemám moc času, ale protáhnout se chci.
Jsem koukla na Dobrou Vodu a jdu zase malovat...
Viď,
doufám,že hřebeček bude aspoň krásnej a bude ho aspoň pořádnej kus.
Jéé,já nemám puštěnou bednu a Voda mi utekla...
jaruska
napsal(a):
Viď,
doufám,že hřebeček bude aspoň krásnej a bude ho aspoň pořádnej kus.
Jéé,já nemám puštěnou bednu a Voda mi utekla...
NO, já úplně náhodou šla dolů a táta na to koukal..tak jsem se přidala
a tak jdu zase makačenko
lucky
napsal(a):
NO, já úplně náhodou šla dolů a táta na to koukal..tak jsem se přidala
a tak jdu zase makačenko
taky přispěju dnešníma a zase lupik modelka))
dakotka
napsal(a):
taky přispěju dnešníma a zase lupik modelka))
tady má venku jazyčisko)))
dakotka
napsal(a):
a jedna dakotka
no Mimika nikde neni bo se nerada fotí a byla trocha rozdrblá po včeru a jinak ještě nejsme přelínaný)))a tady dva šountové))
jaruska
napsal(a):
Janí,ten Lupik je fakt pěknej,má takovou krásně zvláštní barvičku,já vím,že se lidem líbí
,viď,když už se teď hezky producírujete....
jaruska
napsal(a):
Janí,ten Lupik je fakt pěknej,má takovou krásně zvláštní barvičku,já vím,že se lidem líbí
,viď,když už se teď hezky producírujete....
Jéé,to jsou správný chlupáči,
už jsou velký!!!
jaruska
napsal(a):
Ceště Cleuše.
Neumím psát,tam mělo být JEŠTĚ.
Hele,Janí,ten vypadá jako pokrevní bratr Lupíka,viď?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 3361160.php
jaruska
napsal(a):
Neumím psát,tam mělo být JEŠTĚ.
Hele,Janí,ten vypadá jako pokrevní bratr Lupíka,viď?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 3361160.php
Mě se Lupík moc líbil vždycky. Je sice dost úzký v plecích, ale to byla v jeho věku Usa taky a už se rozšířila..sice nikdy nebude mít moc široké plece, ale oni taky arabáši nejsou řádní kulturisti.
Dneska s Usou jela ven Jana... ta koukala jak puk. Jak jindy stojí při sedlání jako socha, tak jak viděla Janu se sedlem, tak zdrhala.....hérečka. Koukala na mě s výrazem "mamí pomoc...ta slečna na mě chce jéét!"
...ale pak už šlapala hezky od baráku. Posledně si ji Jana chválila, že byla šikovná. Ona je akorát hérečka a vyjet tak brzy, to se na všechny dívá s výrazem týraného koně
lucky
napsal(a):
Mě se Lupík moc líbil vždycky. Je sice dost úzký v plecích, ale to byla v jeho věku Usa taky a už se rozšířila..sice nikdy nebude mít moc široké plece, ale oni taky arabáši nejsou řádní kulturisti.
Dneska s Usou jela ven Jana... ta koukala jak puk. Jak jindy stojí při sedlání jako socha, tak jak viděla Janu se sedlem, tak zdrhala.....hérečka. Koukala na mě s výrazem "mamí pomoc...ta slečna na mě chce jéét!"
...ale pak už šlapala hezky od baráku. Posledně si ji Jana chválila, že byla šikovná. Ona je akorát hérečka a vyjet tak brzy, to se na všechny dívá s výrazem týraného koně
Ahojky Jaruško!!!
Musím ti toho tolik napsat, ale teďka jdu na angličtinu a skončím za hodinu, tak snad tě ještě nejdu na počítači...
Jinak fotky mooooc pěkný, vždycky si je moc ráda prohlížím... Už abych taky měla nějaký fotící zařízení a kabel na přetažení foteček
Zatím pa, já letím...
lucky
napsal(a):
no holky on se líbí až čumím muj favorit je dakuše))a kor ted jak je šedá a Lupajs shazuje zimní a zase k nasrání některých budě černej a připadne mi že rok od roku víc...podle chovatelky od ktere ho ho mám ma docela vzacnou barvu a ty prsa ty mě štvou no snad to nějak ted nahoníme i když teda se nepředřeme)))
3těndove už maj 6 týdnů a už běhaj po celem dvoře potfory jedny a jedno už je u paničky ta snim i spí v posteli
jaruska
napsal(a):
Jo,to oni poznají,že je to někdo jinej okamžitě,ale zase když ten člověk umí s koňma,tak normálně šlapou,ale jak jen trošíííčku je tam skulinka,že si nejsou jistí,tak ámen,
buď nejdou vůbec nebo jdou zase moc.
jaruska
napsal(a):
Jo,to oni poznají,že je to někdo jinej okamžitě,ale zase když ten člověk umí s koňma,tak normálně šlapou,ale jak jen trošíííčku je tam skulinka,že si nejsou jistí,tak ámen,
buď nejdou vůbec nebo jdou zase moc.
Čau Pavlí,
no já čekám na paní,až si přijede pro mlíko a pak jdu ven,ale za hoďku tu zase budu.
Díky za pochvalku,jsem moc ráda,že se líběj fotičky,mááálokdo pochválí,většina jen kritizuje...Ale to je taky dobrý,když je to v duchu vší slušnosti.
jaruska
napsal(a):
Čau Pavlí,
no já čekám na paní,až si přijede pro mlíko a pak jdu ven,ale za hoďku tu zase budu.
Díky za pochvalku,jsem moc ráda,že se líběj fotičky,mááálokdo pochválí,většina jen kritizuje...Ale to je taky dobrý,když je to v duchu vší slušnosti.
Noo,právě Janí,mě se ta jeho barva taky právě moc líbí,
je to opravdu zvláštní a hezký na pokoukání.
A neboj,on se naprsí,vždyť je ještě mladej.
Jo,tak jedno štěně už chrní v pelíšku,jo?Hele,my už si ani nedovedeme představit spát bez Cleušky,ona je jako pěna v noci,nevrtí se,skoro o ní nevíš,akorát jí skoro každý ráno dostáváme z povlaku,páč ona se tam tím čumáčkem dobejvá pod peřinu a povede se jí většinou si zalézt do povlaku,ale ven už buď netrefí a nebo se jí nechce.
jaruska
napsal(a):
Čau Pavlí,
Jani, to nahoníme..my taky te´d s Usou budeme makačenko. Jana už má taky koně na trénink, takže je na čem jezdit..bude to super. Jsem zvědavá co dnes řekne na Usu.
Včera jsem se s ní projela kolem řeky a byla moc hodná, krásně šlapala a klus už jde jak pleasurák
když chci
..musíme vymakat ty svalíky
. Po těch deštích nyní má jen velký pupek
jaruska
napsal(a):
Noo,právě Janí,mě se ta jeho barva taky právě moc líbí,
je to opravdu zvláštní a hezký na pokoukání.
A neboj,on se naprsí,vždyť je ještě mladej.
Jo,tak jedno štěně už chrní v pelíšku,jo?Hele,my už si ani nedovedeme představit spát bez Cleušky,ona je jako pěna v noci,nevrtí se,skoro o ní nevíš,akorát jí skoro každý ráno dostáváme z povlaku,páč ona se tam tím čumáčkem dobejvá pod peřinu a povede se jí většinou si zalézt do povlaku,ale ven už buď netrefí a nebo se jí nechce.
no ja doma mít nic nesmím takže kočky aj psiska sou venku valej se v seně a na zápraží a ja se tam válím snima..ted sem byla na akci s kobuší a kofola byla hrdinka..bo jak sem v patek vyjela tak asi po 10 km mě dohnala bo utekla dceři no tak sme teda jeli spolu
se mi všeci smaly že jak zamnou běží že je to jako bych za koněm tahla bílej hadr
lucky
napsal(a):
Jani, to nahoníme..my taky te´d s Usou budeme makačenko. Jana už má taky koně na trénink, takže je na čem jezdit..bude to super. Jsem zvědavá co dnes řekne na Usu.
Včera jsem se s ní projela kolem řeky a byla moc hodná, krásně šlapala a klus už jde jak pleasurák
když chci
..musíme vymakat ty svalíky
. Po těch deštích nyní má jen velký pupek
Tak už jsem tady zpět, po angličtině...to se vždycky potom cítím jako úplnej začátečník...
(a to je slušný slovo...)
V sobotu jsem jela brzy domů, aby na mě veterinářka nečekala, když pojede z takový dálky... Tak jsem jí volala kolem 4. hodiny, že už jsem doma a ona na to, že má nějaká kobylka ucpaný jícen a že jí bude posílat do Brna a tak že nemá čas...a že zítra... Tak jsem si říkala, že jedu do Liberce a nevím, jak to zařídit.. po ránu jsem vstala v šest a šla vzbudit dědu, že jedem a on na to...kam??? a já, že do Liberce a on, že si myslel, že dneska něco mám a tak to odvolal.... ach jo...
Takže jsem do Liberce nejela a zajela jsem si do Ředhoště pro nějaký věci pro kobylku... Utratila jsem většinu svých peněz a spokojená jela domů s tím, že zavolám veterinářce, že jsem tedy doma a ať přijede...
Tentokrát mi řekla radostnou událost, a to, že se jí narodilo hříbátko, takže neví, zda to stihne ke mě...
Takže nakonec ani včera nepřijela a přijede ke kobylce až dneska, přičemž jí bude pomáhat jenom můj přítel, který si včera poprvé zkusil Vendulku zavolat a dát jí stájovou ohlávku...
To bude fakt legrace, až přijede vet, které se Vendy bojí a až bude chtít Vendulce dávat pastu do tlamičky a potom ještě pigáro...
No, doufám, že to přítel přežije ve zdraví....
vendulka2066
napsal(a):
Tak už jsem tady zpět, po angličtině...to se vždycky potom cítím jako úplnej začátečník...
V sobotu jsem jela brzy domů, aby na mě veterinářka nečekala, když pojede z takový dálky... Tak jsem jí volala kolem 4. hodiny, že už jsem doma a ona na to, že má nějaká kobylka ucpaný jícen a že jí bude posílat do Brna a tak že nemá čas...a že zítra... Tak jsem si říkala, že jedu do Liberce a nevím, jak to zařídit.. po ránu jsem vstala v šest a šla vzbudit dědu, že jedem a on na to...kam??? a já, že do Liberce a on, že si myslel, že dneska něco mám a tak to odvolal.... ach jo...
Takže jsem do Liberce nejela a zajela jsem si do Ředhoště pro nějaký věci pro kobylku... Utratila jsem většinu svých peněz a spokojená jela domů s tím, že zavolám veterinářce, že jsem tedy doma a ať přijede...
Tentokrát mi řekla radostnou událost, a to, že se jí narodilo hříbátko, takže neví, zda to stihne ke mě...
Takže nakonec ani včera nepřijela a přijede ke kobylce až dneska, přičemž jí bude pomáhat jenom můj přítel, který si včera poprvé zkusil Vendulku zavolat a dát jí stájovou ohlávku...
To bude fakt legrace, až přijede vet, které se Vendy bojí a až bude chtít Vendulce dávat pastu do tlamičky a potom ještě pigáro...
Abych vysvětlila, proč se směju... včera jsem zkusila Vendulku nastříkat přípravkem proti mouchám a komárům a tak...
No, byla to legrace... chtěla jsem použít přípravek ve spreji... když jsem přišla ke kobylce, chtěla si čuchnout, co to na ní nesu, tak si čuchla, prskla a otočila se ode mě... v tu chvíli jsem si myslela, že je čas začít jí sprejovat...že je chytrá a už ví, že by jí to v nosánku nedělalo dobře... ale chyba lávky...
V tu chvíli, co jsem vystříkla dvakrát za sebou první nálož ochrany, kobyla se otočila prdelkou a že mě kopne... když zjistila, že jsem stačila uhnout a obejít jí dopředu, tak se pokusila stoupnout na zadní...přitom jí vodítko drželo na zemi...takže celá rozpálená do ruda začala poskakovat a frkat a točit se, jak to jen šlo....
Vážně jsem nečekala, že sprej uvidí také poprvé, takže mě tahle reakce docela překvapila...
Tudíž jsem musela vzít hadr a nacákat tu látku na něj a potom ho Vendulce ukázat, protože se bála i hadru!!! a pomalu začít hladit tím hadrem, aby se jí do chlupů dostala alespoň nějaká účinná látka a nebyla poštípaná...
Takže se po včerejšku jenom děsím a zároveň musím smát tomu, co bude zase vyvádět dneska s tou vetkou, když včera bylo tohle divadlo kvůli flašce s divným zvukem... Je to taková malá histerka...
Nemáte pro mého přítele nějakou radu? Sám se nabídl, že to dokáže, tak snad mluvil pravdu...
vendulka2066
napsal(a):
Jéé,Pavlí, z toho strach rozhodně neměj,hele,naše Kačenka je taky háklivka na injekcce,ale ta vetka je tak rychlá,že než se Kačenka vzpamatovala,měla vzatou krev,píchnutý pigáro a ani o tom skoro nevěděla.
Ona jí skočí po krku,jako vetka kobyle
,čapne rychle tu kožní řasu a pích a je to,než řekneš švec.
A já už si jí druhej rok píchám sama a je naprosto v klidu u toho,Olda jí akorát zvedne přední nohu a já udělám pích a je to.
jaruska
napsal(a):
Jéé,Pavlí, z toho strach rozhodně neměj,hele,naše Kačenka je taky háklivka na injekcce,ale ta vetka je tak rychlá,že než se Kačenka vzpamatovala,měla vzatou krev,píchnutý pigáro a ani o tom skoro nevěděla.
A já už si jí druhej rok píchám sama a je naprosto v klidu u toho,Olda jí akorát zvedne přední nohu a já udělám pích a je to.
Kecáá,
to si piš,že s ním kobyla zamete,ale ta vetka si fakt poradí sama,z toho si opravdu nědělej starosti,kdyby jó bylo rodeo,tak jí nafajfkuje,ta je opravdu šikovná.
jaruska
napsal(a):
To by mě zajímalo, jak dlouho tu kobylku mají... to by musel být zázrak, aby jí nemuseli strouhat... ne ??? A není pro začátečníka, ale začátečníci na ní jezdí ???
Co je to za inzerát ???
http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/ 3403016/ Prodam-kobylku-9let.php
jaruska
napsal(a):
Kecáá,
to si piš,že s ním kobyla zamete,ale ta vetka si fakt poradí sama,z toho si opravdu nědělej starosti,kdyby jó bylo rodeo,tak jí nafajfkuje,ta je opravdu šikovná.
liberec je moje rodné město,bohužel tam nikoho už nemám,sice sestru,ale osud tomu chtěl,že jsme se setkaly jen jednou jedinkrát v životě a to ještě za asistence různých lidí,takže jsme si něják moc nepokecaly..
vendulka2066
napsal(a):
To by mě zajímalo, jak dlouho tu kobylku mají... to by musel být zázrak, aby jí nemuseli strouhat... ne ??? A není pro začátečníka, ale začátečníci na ní jezdí ???
Co je to za inzerát ???
http://zvirata.bazos.cz/ inzerat/ 3403016/ Prodam-kobylku-9let.php
To nevím,no třeba se ochodí sama,i když určitý úpravy ty koně potřebujou,ale když lidi nechaj kobylu vyhubnout na kost,tak proč by jiný nedělali kopyta někoik let,že...
A mírně lekavá,to bude nějáká svině
,která se lekne,ale při tom Ti může skočit třeba na hlavu
,no ošklivá není,ta by byla i pro toho tvýho chlapa,ale to víš,chce to tam dojet a ozkoušet osobně.
jaruska
napsal(a):
To nevím,no třeba se ochodí sama,i když určitý úpravy ty koně potřebujou,ale když lidi nechaj kobylu vyhubnout na kost,tak proč by jiný nedělali kopyta někoik let,že...
,no ošklivá není,ta by byla i pro toho tvýho chlapa,ale to víš,chce to tam dojet a ozkoušet osobně.
No teď jsem našla ještě zajímavější, ale těn bude už určitě pryč...
A navíc, budu muset hledat koně, až na to budu mít zase peníze u sebe a ne v budoucnosti na účtu
Líbí se mi ten 6-ti letý valach..
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 3345770/Vyprodej-staje.php
jaruska
napsal(a):
Joo,holka,čeká Tě s kobčou nemálo práce,budeš muset začít na budování pocitu bezpečí,budeš si s ní muset vyříkat,že nemá vstupovat do Tvýho osobního prostoru,mraky a mraky práce
,ten průkaz mě teda dostal,ten už by se dal dát normálně do starožitnictví jako vzácnost,hihi.
vendulka2066
napsal(a):
No teď jsem našla ještě zajímavější, ale těn bude už určitě pryč...
A navíc, budu muset hledat koně, až na to budu mít zase peníze u sebe a ne v budoucnosti na účtu
Líbí se mi ten 6-ti letý valach..
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/ 3345770/Vyprodej-staje.php
To je mi líto, s tou sestrou...
Měla jsem to v životě podobně... Dozvěděla jsem se ve svých 12 letech, že mám sestru, setkala jsem se s ní kolem mých 13. let a pak jsem jí vídala jednou za dva týdny o víkendu cca 1 rok... Pak se osud nějak zamotal a setkala jsem se s ní až po mých 18. narozeninách na místě, kde pracovala a já tam byla na výletu...
No, neskutečná náhoda... od té doby si s ní píšu aspoň meily a jednou za rok nám vyjde setkání... a to od sebe nebydlíme nějak daleko...ale aspoň to...
Třeba taky příjde doba, kdy se se sestrou uvidíš znova a slovo dá slovo a budete si psát.... Nikdy neříkej nikdy - tím se řídím já.....
jaruska
napsal(a):
Joo,holka,čeká Tě s kobčou nemálo práce,budeš muset začít na budování pocitu bezpečí,budeš si s ní muset vyříkat,že nemá vstupovat do Tvýho osobního prostoru,mraky a mraky práce
,ten průkaz mě teda dostal,ten už by se dal dát normálně do starožitnictví jako vzácnost,hihi.
No tak to máš dobrý,aspoň jsi jí objevila,já jsem se ve svých 43 letech dozvěděla,že mám mimo tý sestry ještě 2 sourozence,ale nemůžu je najít,žádala jsem Poštu pro tebe,ale mají toho moc,a stejně nevíme jména,byli hned jako mrňata adoptováni,takže to prostě nikdo nenajde,když nevíme,koho máme hledat,už jsem to vzdala a hold je nikdy nepoznám,asi to tak má být,je to bordel,co...
jaruska
napsal(a):
No o tom průkazu ani slov... dneska se na něj chce podívat ta vetka... nevěřila, když jsem jí ho popisovala po telefonu, tak se asi zasměje naživo - to už bude moct věřit... a o výžehu taky ani památka, ta se posadí na zadek...
Jen mě trošku mrzí, že si těch maličkostí nevšimla už minule... (vši, výžeh, problémy se starým očkovákem) mohlo být víc času na zařizování... ale co, už se stalo...
JInak s koníkem si rozuměla už minule a věděla přesně rady, takže si myslím, že to zvládne i sama - snad tam přítel nebude aspoň zavazet
vendulka2066
napsal(a):
No o tom průkazu ani slov... dneska se na něj chce podívat ta vetka... nevěřila, když jsem jí ho popisovala po telefonu, tak se asi zasměje naživo - to už bude moct věřit... a o výžehu taky ani památka, ta se posadí na zadek...
Jen mě trošku mrzí, že si těch maličkostí nevšimla už minule... (vši, výžeh, problémy se starým očkovákem) mohlo být víc času na zařizování... ale co, už se stalo...
JInak s koníkem si rozuměla už minule a věděla přesně rady, takže si myslím, že to zvládne i sama - snad tam přítel nebude aspoň zavazet
Tak to je fakt smutný... ale asi to tak má být....