Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2009 18:45
famona

XXX.XXX.121.35

Vím, že je to hodně omleté téma, ale většinou se řeší, jestli je lepší kožené nebo plastové. Sedlo, na kterém jezdím, se začíná pomalu rozpadat. Co by po 10 letech člověk čekal od Indie (ale darovanému koni na zuby nehledět). Chtěla bych poradit, které sedlo by bylo nejlepší na kobylu s nízko nasazeným krkem, která ho i nízko nosí. Jezdím ji s nižší rukou, Kentaur nám nepasuje (nebo spíš mě nějak nesedí - měla jsem jeden půjčený). Vždycky si omlátím prsty o přední rozsochu. Chtěla bych zase kožené sedlo do 10 tisíc. A řeším dilema, jestli třeba starší dražší sedlo nebo nové levnější. Z levnějších netuším jestli je lepší Beauty, Lord, Norton nebo Wintec.
Plastový Norton Endurace má manžel, v případě nutnosti odjezdím i v něm, ale prostě bych nejraději nějaký ten kožený univerzál.

sadzi saj

24.4.2009 20:31
sadzi saj

XXX.XXX.132.135

famona napsal(a):
Vím, že je to hodně omleté téma, ale většinou se řeší, jestli je lepší kožené nebo plastové. Sedlo, na kterém jezdím, se začíná pomalu rozpadat. Co by po 10 letech člověk čekal od Indie (ale darovanému koni na zuby nehledět). Chtěla bych poradit, které sedlo by bylo nejlepší na kobylu s nízko nasazeným krkem, která ho i nízko nosí. Jezdím ji s nižší rukou, Kentaur nám nepasuje (nebo spíš mě nějak nesedí - měla jsem jeden půjčený). Vždycky si omlátím prsty o přední rozsochu. Chtěla bych zase kožené sedlo do 10 tisíc. A řeším dilema, jestli třeba starší dražší sedlo nebo nové levnější. Z levnějších netuším jestli je lepší Beauty, Lord, Norton nebo Wintec.
Plastový Norton Endurace má manžel, v případě nutnosti odjezdím i v něm, ale prostě bych nejraději nějaký ten kožený univerzál.

Asi moc nepomůžu, ale jenom jsem chtěla říct, že to až tak není o značce, ale chce to zkus víc typů sedel co se týče třeba například KT. Mám Jupitera a spokojenost a to jsem loni i občas jezdila s celkem nízkou rukou a bez problémů, ale naopak jsem seděla v apolonu taky od KT a nechtěla bych ho, ani zadarmo, takže co typ, to sedí na jinou zadnici. Jinak já radši kožený a z druhý ruky, než kupovat nový a indii

25.4.2009 09:46
redbla

XXX.XXX.169.27

famona napsal(a):

Nevím jak u anglických sedel, ale u west sedel jsem se setkala i s tím že ve stejném sedle na různých koních jsem měla různé pocity. Anglické sedlo mi přijde měkčí a tak si myslím, že sednout do již vysezeného někým jiným je taky trošku zavádějící. Jinak ceny west sedel jsou tak vysoko, že pokud bych narazila na kvalitu z druhé ruky klidně do toho jdu, ale bohužel takové kvality o které mluvím se málokdo zbavuje - hodně štěstí a ať sedlo sedí

25.4.2009 23:55
zzana

XXX.XXX.163.104

famona napsal(a):

ahoj Martino, docela si tě z pamatuji i když jsme se ještě nikde nepotaklaly, ale jsem z Břestu a vím že jsi kousek ode mne, co se týče sedla souhlasím s příspěvkem že to není o značce ale o typu - já osobně měla drezurní Kentaur Penelopa a ruce omlácený jsem rozhodně neměla, navíc docela dost drží sed, takže určitě bych spíš volila sedlo dražší a klidně jetý, ale prostě kvalitní, kdybych Penelopu měla klidně ti ji půjčím na zkoušku, ale už je bohužel prodaná, možná by stálo za to vyzkoušet Senecu nebo něco od Hauzra - já osobně po zkušenosti s Kentaurem bych už do Beauty (apod.) nešla - Beauty vůbec nedrží sed a docela ho dost kazí - vím že jsi kdysi jezdila drezuru tak by ti možná ani drezuní sedlo nevadilo - já osobně jsem s drezurkou jezdila i do terénu a bylo to moc fajn
snad se někdy někde potkáme, já už bohužel nejezdím - i když je v Břestě koní dost tak nějak není kde jezdit, a navíc mé zdravotní důvody mi to moc nedovolují - snad se to zase jednoou změní
přeju moc hezky strávených chvil s tvou kobylkou

26.4.2009 10:41
redbla

XXX.XXX.169.27

zzana napsal(a):
ahoj Martino, docela si tě z pamatuji i když jsme se ještě nikde nepotaklaly, ale jsem z Břestu a vím že jsi kousek ode mne, co se týče sedla souhlasím s příspěvkem že to není o značce ale o typu - já osobně měla drezurní Kentaur Penelopa a ruce omlácený jsem rozhodně neměla, navíc docela dost drží sed, takže určitě bych spíš volila sedlo dražší a klidně jetý, ale prostě kvalitní, kdybych Penelopu měla klidně ti ji půjčím na zkoušku, ale už je bohužel prodaná, možná by stálo za to vyzkoušet Senecu nebo něco od Hauzra - já osobně po zkušenosti s Kentaurem bych už do Beauty (apod.) nešla - Beauty vůbec nedrží sed a docela ho dost kazí - vím že jsi kdysi jezdila drezuru tak by ti možná ani drezuní sedlo nevadilo - já osobně jsem s drezurkou jezdila i do terénu a bylo to moc fajn
snad se někdy někde potkáme, já už bohužel nejezdím - i když je v Břestě koní dost tak nějak není kde jezdit, a navíc mé zdravotní důvody mi to moc nedovolují - snad se to zase jednoou změní

Když píšeš o drezurním sedle do terénu, slyšela jsem názor, že drezurní a kvalitní west sedla mají hodně společného. Teď nechci dělat chytrou, ale prý je i sedlo se vzduchovými polštáři také nějaký drezurní typ a prý si ho jeho majitelé velmi chválí.

26.4.2009 12:59
famona

XXX.XXX.121.35

zzana napsal(a):

No jo, to je právě to, že každý sedlo je jiný a jak zjistit, který by nám pasovalo... Jinak kobyla už toho moc nenachodí - má zkostrnatělý kopytní chrupavky - takže většinu času jenom tak trájdáme na špacíry, protože prostě nějak neprší. Když je pak mokro a začne se jí dobře chodit, tak se snaží ventilovat všechnu energii nastřádanou třeba za 14 dní a tak se to dá spíš přirovnat ježdění na horské dráze, jelikož pak okřeje a docela dobře kozluje. Tak nevím, jak bych to v drezůráku useděla.
Kdyby někdo měl zachovalé sedlo, které dřív dělaly Slušovice, sáhnu po něm všema deseti. S těma sedlama jsem byla nadmíru spokojená, ale většina z nich už je někde v trapu. Ale mohla bych to zkusit s inzerátem... To je dobrý nápad. Třeba by ho někdo vyhrabal se zapomenutého koutu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík