Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2006 14:49

prosím, koník kterýho miluju je tak trošku blázínek, má pořád potřebu jít do předu a "vyhrát" , nejde s ní cválat, když se skrátí otěž začne "tancovat" a když jí otěž povolíte vystřelí kupředu, přitom nemá žádnou pobídku dokonce ani kontakt s holení, nedá se to vysedět a já nevím co s ní udělat, jestli třeba nemá zdravotní problém protože na normálnim udidle a nánosníku blbne, hackamore nesnese, nejlepší je s uzdečkou bez nánosníku, při jízddě dělá ale pořád to že hází hlavou nahoru a dolu, pokud víte co by to mohlo být a nebo máte odkaz na nějakýho dobrýho trenéra či veterináře prosím odepište, všem díky za pomoc

20.4.2006 14:54

johary napsal(a):
prosím, koník kterýho miluju je tak trošku blázínek, má pořád potřebu jít do předu a "vyhrát" , nejde s ní cválat, když se skrátí otěž začne "tancovat" a když jí otěž povolíte vystřelí kupředu, přitom nemá žádnou pobídku dokonce ani kontakt s holení, nedá se to vysedět a já nevím co s ní udělat, jestli třeba nemá zdravotní problém protože na normálnim udidle a nánosníku blbne, hackamore nesnese, nejlepší je s uzdečkou bez nánosníku, při jízddě dělá ale pořád to že hází hlavou nahoru a dolu, pokud víte co by to mohlo být a nebo máte odkaz na nějakýho dobrýho trenéra či veterináře prosím odepište, všem díky za pomoc

Řekla bych, že je to právě nedostatkem pobídek kupředu... Ale to je na vysvětlení opravdu složitější, takže doporučuji nějakého dobrého trenéra. Měla bys napsat, odkud jsi, aby ti tady nedoporučovali trenéra z druhého konce ČR.

20.4.2006 15:06

johary napsal(a):

jezis, to je jako by to sem napsala moje segra! mam kobylku v najmu (jezdi na ni hlavne segra) a ta je to same. Uz jsem tu na ifaune nekde udelala nejaky vylev, kde jsem popisovala celou vec... Taky bych uvitala rady. Btw. pobizeni dopredu nepomaha. Leda bych ji chtela mit plny ruce, coz mame ostatne i bez toho pobizeni. Kobyla specha (slaby slovo) ve vsech chodech, jakmile se trosku zahreje.

Petra.

20.4.2006 17:11

johary napsal(a):

mě pomohlo na kobyle jet jakoby od zacatku, sednout na ni bez sedla, nechat si ale obrisak a martingal, ujistit kobylku, ze je vse ok, a prirozene na ni sedet, aby citila vahu a balanc "primo" a mirne pobizet, ci nikoli, dle stavu .. a vzit ji nejdriv na jizdarnu, delat kolecka, osmicky ... ap. proste prijezdovat, hrat si s udidlem, povidat a mit hlavne klidnou ruku .. chce to klid a trpelivost, ale jde to .. do terenu az dyl .. hlavne spravny sed a zadnou krec :-)

20.4.2006 18:12

zwiratgo napsal(a):
mě pomohlo na kobyle jet jakoby od zacatku, sednout na ni bez sedla, nechat si ale obrisak a martingal, ujistit kobylku, ze je vse ok, a prirozene na ni sedet, aby citila vahu a balanc "primo" a mirne pobizet, ci nikoli, dle stavu .. a vzit ji nejdriv na jizdarnu, delat kolecka, osmicky ... ap. proste prijezdovat, hrat si s udidlem, povidat a mit hlavne klidnou ruku .. chce to klid a trpelivost, ale jde to .. do terenu az dyl .. hlavne spravny sed a zadnou krec :-)

tak to bych asi spáchala sebevraždu kdybych si na ní sedla bez sedla, typuju tak tři sekundy na koni u ní to nejde, je strašně vystresovaná ona totiž je navyklá na cvalový vyjížďky kde jí nakoply a "jeď co můžeš" pak je zmatená když po ní chce někdo klidnej spořádanej cval nebo klus, venku se nedá zastavit, ale ze země si spolu báječně rozumíme, hodně teda pomáhá na ní ze sedla mluvit uklidňujícím hlasem, bude s ní hodně práce, než se srovná ale bude to stát za to.

23.11.2006 15:16

johary napsal(a):

V roce 2000 jsem koupila valacha A1/1 s podobným problémem... Problém byl v tom, že běhal dostihy, takže hlavně být v předu, neustále spěchat, a když jsme potkali koně, tak jsem jela v křácích okolo cesty... Neustále poskakoval a přehazoval nohy na každém kroku...
Začínala jsem s ním odznovu... Lonž (ikdyž mu bylo 8 roků), ohrazené kolbiště na drezůru (protože jinak vyváděl jako hřebec), procházky na ruce, tréninky do utahání a teprve pak do terénu...

Teď je koník v poho...

Přidejte reakci

Přidat smajlík