saborka
napsal(a):
ahoj, můžu to poslat kontakt na mého kováře.... okr M.Boleslav, po dohodě dojíždí i daleko a stojí to za to........
Tak jo jestli je dobrej a rozumí tomu,nikdy nebyla kovaná,10 let a ted by měla mít aby neměla problémy s kopyty.Můžeš mi to číslo KDYŽTAK POSLAT?zNÁMEJ SE POPTÁ TADY U NÁS V rUMBURKU,ASLE MYSLÍM,ŽE TEN CO TU KOVÁ KONĚ NEMÁ PATŘIČNÉ KURZY NA TO ABY MI VYLÉČIL KOBYLKU
sheril
napsal(a):
Tak jo jestli je dobrej a rozumí tomu,nikdy nebyla kovaná,10 let a ted by měla mít aby neměla problémy s kopyty.Můžeš mi to číslo KDYŽTAK POSLAT?zNÁMEJ SE POPTÁ TADY U NÁS V rUMBURKU,ASLE MYSLÍM,ŽE TEN CO TU KOVÁ KONĚ NEMÁ PATŘIČNÉ KURZY NA TO ABY MI VYLÉČIL KOBYLKU
zadej si na netu kovář Kysilka a poptej se ho na kontakt blízko tvého bydliště ví o kovářích ortopedech on sám jim je
jurasek
napsal(a):
no tak super
tO JE lUCKY KOPYTO ZE SPODA,5 LET JÍ TO STROUHÁM A ŠTÍPU SAMA,POSUDTE V JAKÉM STAVU JE
sheril
napsal(a):
tO JE lUCKY KOPYTO ZE SPODA,5 LET JÍ TO STROUHÁM A ŠTÍPU SAMA,POSUDTE V JAKÉM STAVU JE
PŘEDNÍ NOHY,VŠE FOCENO DNES.BUDE POTŘEBA ABY JÍ JE ODBORNĚ OSTROUHAL
sheril
napsal(a):
PŘEDNÍ NOHY,VŠE FOCENO DNES.BUDE POTŘEBA ABY JÍ JE ODBORNĚ OSTROUHAL
tO SUCHÝ POD KORUNKOU JSME UŽ LÉČILY MINULÝ ROK,MÁ TO VŽDY KDYŽ JE SUCHU,MÁJÍ TO TAKÉ VAŠE KONĚ,MÁTE S TÍM SKUŠENOSTI
sheril
napsal(a):
Kopýtka mají dlouhou špici - je natažené dopředu, při překlopu působí velké pákové síly, které brání vzniku pevného spojení lamel u korunky a koni to působí velkou bolest - trochu se to dá přirovnat k natrženému nehtu, který si při každém pohybu natrhneš o kousek víc.
ustulina
napsal(a):
Kopýtka mají dlouhou špici - je natažené dopředu, při překlopu působí velké pákové síly, které brání vzniku pevného spojení lamel u korunky a koni to působí velkou bolest - trochu se to dá přirovnat k natrženému nehtu, který si při každém pohybu natrhneš o kousek víc.
no, navíc je vidět, jak se stěna dost vlamuje dovnitř, což je přesně důsledek té dlouhé špice...Ustulina to popisuje velmi srozumitelně, co teď Lucku na kopytě tlačí...
nohy mé kobyly, ač patky stále vyšší než bych chtěla, špici si opravdu hlídám..
kukinatost
napsal(a):
no, navíc je vidět, jak se stěna dost vlamuje dovnitř, což je přesně důsledek té dlouhé špice...Ustulina to popisuje velmi srozumitelně, co teď Lucku na kopytě tlačí...
nohy mé kobyly, ač patky stále vyšší než bych chtěla, špici si opravdu hlídám..
tam do ty špice se už to táhne díky schvácení i když není tak vidět ten klinovitý efekt