Boule po klíšťatech?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2009 07:01
toricon

XXX.XXX.176.210

Asi před týdnem se mému haflíkovi udělalo na vnitřní straně přední nohy několik bulek. Protože jsem z těch míst s železnou pravidelností vykrucoval klíšťata, nedělal jsem z toho vědu - ty zůstávaly i na jiných částech těla zbavených klíšťat a v současné době už téměř zmizely. Teď se objevily o dost větší útvary stejného charakteru: Na omak se chovají jako vazivo, po stisku podle všeho nebolí. Nemyslím si že by to byl otlak od podbřišníku, spíše bych tipoval na zavlečenou infekci nebo alergickou reakci po kousnutí či bodnutí hmyzem. Uvidím jak se to bude vyvíjet přes víkend, pak v případě potřeby zavolám veta. Máte s tím zkušenosti? Mazat, nebo nechat být? Díky.

15.5.2009 08:25
petas

XXX.XXX.156.34

toricon napsal(a):
Asi před týdnem se mému haflíkovi udělalo na vnitřní straně přední nohy několik bulek. Protože jsem z těch míst s železnou pravidelností vykrucoval klíšťata, nedělal jsem z toho vědu - ty zůstávaly i na jiných částech těla zbavených klíšťat a v současné době už téměř zmizely. Teď se objevily o dost větší útvary stejného charakteru: Na omak se chovají jako vazivo, po stisku podle všeho nebolí. Nemyslím si že by to byl otlak od podbřišníku, spíše bych tipoval na zavlečenou infekci nebo alergickou reakci po kousnutí či bodnutí hmyzem. Uvidím jak se to bude vyvíjet přes víkend, pak v případě potřeby zavolám veta. Máte s tím zkušenosti? Mazat, nebo nechat být? Díky.

Já měla na klusačce to samo,ale většinou to do dvou dbů zmizelo...Nic sem nedělala,jen sem po vytažení klíštěte vydezinfikovala...párkrát se mi stalo, že již s klíštětem se objevil otok,při vytáhnutí klíštěte z bulky vytekl žluto-hnědý mazlavý mok a bulka opět do dne až dvou zmizela úplně...vet říkal,že je to alergická reakce na šťávy produkované klíštětem...řekl,jen dezinfikovta...tak uvidíte,jak ot bude probíhat u vás...pokud nezmizí,určitě bych veta zavolala

15.5.2009 09:21
bonita

XXX.XXX.5.93

toricon napsal(a):

toricon, my mavame ten isty problem, dokonca minuly rok sme nemohli ist na druheho Huberta, lebo kobyla mala na prsiach otok ako elefant a samozrejme to mala po kliestovi, nuz su akesik agresivne poslednu dobua hlavne ich je miliony

15.5.2009 09:53
jurasek

XXX.XXX.112.250

bonita napsal(a):
toricon, my mavame ten isty problem, dokonca minuly rok sme nemohli ist na druheho Huberta, lebo kobyla mala na prsiach otok ako elefant a samozrejme to mala po kliestovi, nuz su akesik agresivne poslednu dobua hlavne ich je miliony

pokud by tohle bylo od klíštat tak by se tam našli snad přisátí .Tipuju to na muchničky ty zanechávaj též bulky a je to na místě kam oni rádi lezou,stroupky žádný na tom nemá?

15.5.2009 09:56
charliebob

XXX.XXX.224.10

toricon napsal(a):

Namazala bych to Fenistil gelem. Osobně vyzkoušen.

15.5.2009 14:14
toricon

XXX.XXX.176.210

jurasek napsal(a):
pokud by tohle bylo od klíštat tak by se tam našli snad přisátí .Tipuju to na muchničky ty zanechávaj též bulky a je to na místě kam oni rádi lezou,stroupky žádný na tom nemá?

Stroupky na tom nemá a po odstranění klíštěte dost často nahmatám bouličku velikou jako půlhrášek. Jestli byla klíšťata i na místě současných veleboulí, to opravdu nevím. Běžně začínám čištění vykroucením tak 8 - 10 klíšťat, takže už si nepamatuji, odkud odevšad. Asi to budu hned po vykroucení klíštěte dezinfikovat.

15.5.2009 14:39
bednarik petr

XXX.XXX.166.138

charliebob napsal(a):

Ahojky,máme tu na ustájení hřebečka a taky má alergii na klíšťata,udělá se mu boule a někdy to klíště je hned za den zahnisané,repelenty nepomáhají,ale v lékárně mi doporučila zelenou mátu rozdrtit a natřít ,prý to klišťáta odputzuje . Teď zkouším.

15.5.2009 14:41
ladys

XXX.XXX.45.106

charliebob napsal(a):

Ahoj.
Já našemu valachivi vytáhla jednou klíště, měl ho hned za loktem v místě, kde leží podbřišník. Teď tam má už rok a půl asi tři bouličky... Jsou tvrdé, nebolí ho, ikdyž je hodně zmačknu. Nevím, co to je, vet si taky není jistý. Pak má jednu, taky po klíštěti na vnitřní straně stehna, všechny v tom samém roce. Nevím, ale je možné, že byl rok, kdy byla klíšťata infikovaná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík