Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2009 19:23
lluccikk

XXX.XXX.81.187

Na zahradě nám krásně roste máta a jelikož ve stáji máme dušného koníka napadlo mě mu jí nasušit a přidávat do krmení.Mužu jí nějak uškodit?Dala by se takto davat i Meduňka a Kopřiva?A na co jsou tyhle dvě?Máta vím na co je ale tyhle si nejsem jistá.Dávate svým koníkům taky bylinky?Sušené nebo čerstvé?

21.6.2009 19:42
jurasek

XXX.XXX.112.250

lluccikk napsal(a):
Na zahradě nám krásně roste máta a jelikož ve stáji máme dušného koníka napadlo mě mu jí nasušit a přidávat do krmení.Mužu jí nějak uškodit?Dala by se takto davat i Meduňka a Kopřiva?A na co jsou tyhle dvě?Máta vím na co je ale tyhle si nejsem jistá.Dávate svým koníkům taky bylinky?Sušené nebo čerstvé?

nejdříve nežli začneš dávat bylinky je dobré zjistit si dávkování ,určo víš že bylinky nesmíš podávat i dlouhodobě je potřeba dávat i pauzu

21.6.2009 19:46
jurasek

XXX.XXX.112.250

jurasek napsal(a):
nejdříve nežli začneš dávat bylinky je dobré zjistit si dávkování ,určo víš že bylinky nesmíš podávat i dlouhodobě je potřeba dávat i pauzu

výborné jsou šípky které lze podávat celé v zimním období vitamínová bomba posilující imunitu a dává se hrst .Pak nepotřebuješ mátu protože koníka chrání proti nachlazení vitamín c

zvířátková

21.6.2009 20:24
zvířátková

XXX.XXX.42.14

jurasek napsal(a):
výborné jsou šípky které lze podávat celé v zimním období vitamínová bomba posilující imunitu a dává se hrst .Pak nepotřebuješ mátu protože koníka chrání proti nachlazení vitamín c

Co vím, tak máta je na křeče. Doporučil mi jí vet pro králíka, co trpí kolikama.

21.6.2009 20:43
parley

XXX.XXX.167.53

lluccikk napsal(a):

Já mám na zimu nasbíraný a nasušený bezový květ. Celkově posiluje imunitu:-) na šípky se taky chystam a musi se konim peckovat?

22.6.2009 08:09
jurasek

XXX.XXX.112.250

parley napsal(a):
Já mám na zimu nasbíraný a nasušený bezový květ. Celkově posiluje imunitu:-) na šípky se taky chystam a musi se konim peckovat?

ne nemusí já ho podávala celý,může se i pomlet a podávat třeba se šrotem

22.6.2009 09:17
microfon

XXX.XXX.182.201

lluccikk napsal(a):

Mátu jsem dávala spařenou dušné kobylce taky celou zimu,ale dle veta má máta spíš účinek na trávení a chuť k jídlu, což se mi ale u té kobylky hodilo taky...

22.6.2009 12:03
lluccikk

XXX.XXX.81.187

lluccikk napsal(a):

Dávkování jsem našla tak 50 g do krmení.Tak bych chtěla dávat dvě polévkové lžíce sušené máty.Chtěla bych dávat i meďuňku a kopřivu ale to nevim jake množství ani na co vlastně je.

buggyna

22.6.2009 12:15
buggyna

XXX.XXX.81.124

parley napsal(a):

ohledně těch šípků...když je budu dávat celé,kolik že jich má na den cca být? hrst?

22.6.2009 12:19
kessi

XXX.XXX.22.24

lluccikk napsal(a):
Dávkování jsem našla tak 50 g do krmení.Tak bych chtěla dávat dvě polévkové lžíce sušené máty.Chtěla bych dávat i meďuňku a kopřivu ale to nevim jake množství ani na co vlastně je.

kopřiva pročištuje ledviny ,játra a potažmo krev ale nesmí se dávat déle něž 3 týdny křehnou po nich žíli při dlouhodobém užívání,nejlépe je dávat na jaře a na podzim ty 3 týdny,máta v pohodě 1 vrchovatá pol.lž spařit a smíchat s krmením zlepšuje trávení ,mírní křeče a roztahuje průdušky

22.6.2009 13:02
jurasek

XXX.XXX.112.250

kessi napsal(a):
kopřiva pročištuje ledviny ,játra a potažmo krev ale nesmí se dávat déle něž 3 týdny křehnou po nich žíli při dlouhodobém užívání,nejlépe je dávat na jaře a na podzim ty 3 týdny,máta v pohodě 1 vrchovatá pol.lž spařit a smíchat s krmením zlepšuje trávení ,mírní křeče a roztahuje průdušky

hrst se dává těch 5dkg šípků,co se ti vejde do dlaně,kopřivu jsme podávali taky nakrájenou a smíchanou se šrotem ,ale chudáka fest pálila držka,ale baštil,ale ty šípky jsou opravdu nejlepší na kosti na oběhový systém a celkově pro celý organismus,jinak komu se nechce na šípky dá se koupit c compositum

22.6.2009 13:05
jurasek

XXX.XXX.112.250

jurasek napsal(a):
hrst se dává těch 5dkg šípků,co se ti vejde do dlaně,kopřivu jsme podávali taky nakrájenou a smíchanou se šrotem ,ale chudáka fest pálila držka,ale baštil,ale ty šípky jsou opravdu nejlepší na kosti na oběhový systém a celkově pro celý organismus,jinak komu se nechce na šípky dá se koupit c compositum

pro tu dušnou kobylku mohu jen doporučit kašlík náš koník se po něm tak vyčistil od hlenů že už vůbec nekašle.Nežli jsme ho začli podávat kašlal a nic z něj nešlo ven po 14 dnech naráz hleny a jaký a poté už nic a kašel pryč

buggyna

22.6.2009 13:09
buggyna

XXX.XXX.81.124

jurasek napsal(a):

mě by šlo u toho šípku hlavně o to Cčko na imunitu.Kobyla sice ok,ale proč jí zatěžovat když to jde taklhe pohlídat

22.6.2009 13:44
ripcurl

XXX.XXX.120.7

buggyna napsal(a):
mě by šlo u toho šípku hlavně o to Cčko na imunitu.Kobyla sice ok,ale proč jí zatěžovat když to jde taklhe pohlídat

Hezké téma,budu rád když se o něm zmíníte na tomto mém fóru - http://www.rajkoni.cz

22.6.2009 14:23
parley

XXX.XXX.167.53

lluccikk napsal(a):

A kdy je nejlepší šípek sbírat? Teď momentálně ještě kvete a sbírá se lipový květ, taky dobrá bylinka na čaje

alco

22.6.2009 15:52
alco

XXX.XXX.129.132

lluccikk napsal(a):

Já dávám sušený šípek po celou zimu, na imunitu, a občas udělám takovou pár denní kůru dle aktuálního problému - pokud se nervuje, dostává meduňku,...

22.6.2009 19:56
jurasek

XXX.XXX.112.250

alco napsal(a):
Já dávám sušený šípek po celou zimu, na imunitu, a občas udělám takovou pár denní kůru dle aktuálního problému - pokud se nervuje, dostává meduňku,...

no s lípou pozor je dost silná ,vlastní zkušenost vypila jsem já trubka dva hrnky pulitráky čaje a normálně se mě udělala blbě a tak mě chutnal byla jsem jak s fetovaná.Jinak šípek na podzim ,ale nesmí zmrznout

22.6.2009 20:03
red and white

XXX.XXX.125.26

jurasek napsal(a):
no s lípou pozor je dost silná ,vlastní zkušenost vypila jsem já trubka dva hrnky pulitráky čaje a normálně se mě udělala blbě a tak mě chutnal byla jsem jak s fetovaná.Jinak šípek na podzim ,ale nesmí zmrznout

Mohu se zeptat, na co že je prospěšná lípa?

22.6.2009 20:04
jurasek

XXX.XXX.112.250

red and white napsal(a):
Mohu se zeptat, na co že je prospěšná lípa?

na chřipku

22.6.2009 20:47
lluccikk

XXX.XXX.81.187

lluccikk napsal(a):

Takže pokud bych nasušila tu matu popř medunku a možná kopřivu a dávala rozdrcenou do krmeni nemužu jí tím nějak ublížit?Jak dlouho můžu kterou bylinku podávat?Kopřivu tedy tak tři tydny a matu můžu dlouhodobě?A ta meduňka tedy spíše na nervy?

24.6.2009 08:10
lluccikk

XXX.XXX.81.187

lluccikk napsal(a):
Takže pokud bych nasušila tu matu popř medunku a možná kopřivu a dávala rozdrcenou do krmeni nemužu jí tím nějak ublížit?Jak dlouho můžu kterou bylinku podávat?Kopřivu tedy tak tři tydny a matu můžu dlouhodobě?A ta meduňka tedy spíše na nervy?

Vite tedy někdo na co by měla být ta meďunka?A hlavně jestli stačí tu mátu podávat jen sušenou?

buggyna

24.6.2009 18:32
buggyna

XXX.XXX.81.124

lluccikk napsal(a):

jinak já měla půjčenou knížku "Bachova květinová terapie" a bylo tam toho plno zajmavého ohledně bylinek a nejen jich...i květy stromů a tak

Přidejte reakci

Přidat smajlík