No bonita ale nevím jestli ta akce stála za to. Jinak 1.8. jsou Těšánky soutěže ve formanských jízdách. Pro ty které by to lákalo Těšánky najdete u Kroměříže a začátek akce je 10:30hod.
ambra
napsal(a):
No bonita ale nevím jestli ta akce stála za to. Jinak 1.8. jsou Těšánky soutěže ve formanských jízdách. Pro ty které by to lákalo Těšánky najdete u Kroměříže a začátek akce je 10:30hod.
No a taky něco pěkného přidám
ambra
napsal(a):
Tak a ještě snad něco jako návrat do starých časů, kdy formani měli na svých postrojích něco jako své iniciály. Nevím jestli to bude vidět, ale je tam napsáno Miroslav Brabec, Brankovice 314
ambra
napsal(a):
Tak a ještě snad něco jako návrat do starých časů, kdy formani měli na svých postrojích něco jako své iniciály. Nevím jestli to bude vidět, ale je tam napsáno Miroslav Brabec, Brankovice 314
Jé a koukám, že jsem v minulé diskuzi zkomolila příjmeni panovi Brabcovi.
A tady ještě pan Daněk.
ambra
napsal(a):
aj my mame take starozitne postroje z UK aj s podpismi vyrobcov, take su velmi ziadane a hlavne cenene, vsak nam to dalo aj dobru makacku take najst
bonita
napsal(a):
a to mate doma, taky pekny obraz???
bonita ne, to my byly po akci ještě na návštěvě u jednoho pána, který za mlada jezdíval vozatajské závody. Na obrazu je vyobrazen on s jedním párem svých závodních klisen, obraz dostal k 40 nebo 50 narozeninám, teď si nejsem jistá jak to pán říkal. No holt jsme dom dorazila po 19hod. a vrhlo se na mě hladové zvířectvo
A tady plemeník Baroš po Baron, jestli někde vymozuju fotku jeho maminy tak ještě přihodím. Jsme mu ju jako prckovi ukradli na prázdniny.
ambra
napsal(a):
jj to sa niekto ma, aj ja by som chcela mat obraz nasich koni, ale moj drahy umelec nema cas na malovanie, holt uz nie sme volni, ako volakedy byvalo...
bonita
napsal(a):
jj to sa niekto ma, aj ja by som chcela mat obraz nasich koni, ale moj drahy umelec nema cas na malovanie, holt uz nie sme volni, ako volakedy byvalo...
JO asi to bude tak jak se říká, že kovářova kobyla chodí bosa.
A ještě druhý plemeník Arin po Alan
ambra
napsal(a):
vies co by ma zaujimalo, ci tito formani, co jazdia vo voze s dvoma zrebcami, ci ich doma pustaju navolno spolu, alebo su spolu iba na pracu, popripade uviazani na stonte vedla seba. Ze ako sa spravaju, ked su sami dajme tomu vo vybehu.
bonita
napsal(a):
vies co by ma zaujimalo, ci tito formani, co jazdia vo voze s dvoma zrebcami, ci ich doma pustaju navolno spolu, alebo su spolu iba na pracu, popripade uviazani na stonte vedla seba. Ze ako sa spravaju, ked su sami dajme tomu vo vybehu.
Ahojky ženy....tak víkend jsem bez úhony přežila.jen oči ještě zlobí....Rozárka už je v pořádku a ve čtvrtek před dovolenou budeme kovat nové bačkůrky
fotečky máte krásný...u nás ted asi dlouho žádná akce nebude....jinak to vypadá konečně na trochu sluníčka, tak jsme se s našima usnesli že konečně napustíme bazén...už se moc těším až bude teplá voda
madow
napsal(a):
Ahojky ženy....tak víkend jsem bez úhony přežila.jen oči ještě zlobí....Rozárka už je v pořádku a ve čtvrtek před dovolenou budeme kovat nové bačkůrky
fotečky máte krásný...u nás ted asi dlouho žádná akce nebude....jinak to vypadá konečně na trochu sluníčka, tak jsme se s našima usnesli že konečně napustíme bazén...už se moc těším až bude teplá voda
náš bazének...ještě prázdný
ambra
napsal(a):
skaliska velicizne
bonita
napsal(a):
bonita co vím, tak Baroš a Arin mají za stájemi každý svůj vlastní výběh, ve kterém tráví většinu času a v nepřízni počasí jsou ve stájích v boxech. Pokud se tam za posledních 5let co jsme v nich nebyla nic nezměnilo, tak hřebci měli vlastní stáj, kde jim dělali společnost valaši. Klisny a hříbata mají vlastní stáje a ohrady. Bohužel v sobotu stáje a váběhy nebyly přístupné veřejnosti.
ambra
napsal(a):
bonita v oceane
ambra
napsal(a):
stanovacka
ambra
napsal(a):
to je on meho srdce sampiooon
ambra
napsal(a):
a viete kto je toto? hadajte
ambra
napsal(a):
madow hezkej bazének, já bych si určitě vystačila i s menším jenom nevím jestli by se mi tam nenapakovala i ostatní zvířena
mě a mamině by taky menší stačil, ale tatka je vždy jiného názoru...do tohodle bazínu co máme doma by jsi zvířenu musela naházet...on je to pak ten vysoký bazén...ne do země...tohle se teprve napouštělo
ambra
napsal(a):
to mimi je nas plemenikmadow a aku destinaciu ste si vybrali?My tento rok ideme veeelmi daleko az do Tatier
bonita
napsal(a):
to mimi je nas plemenikmadow a aku destinaciu ste si vybrali?My tento rok ideme veeelmi daleko az do Tatier
teda já jsem fikovná poznala jsem ho podle lysinky
letos jedu s mamkou do Itálie Rosolina Mare....
Náhodou já co si pamatuji jsem vždy s našima jezdila po čr a slovensku...vždy jsem říkala že musím nejdřív poznat naše krásy a pak až ostatní...poprvé jsem byla u moře před čtyřmi lety když mi bylo 19....ted teda jezdím skoro pravidelně s partou k moři..letos přibalím i mamku
ambra
napsal(a):
ha, to si na tom lepsie, ja videla more po 1x az ako 24 rocna...a Italia, oblubena destinacia mojho brata, chodievaju cela rodinka autom, ale tento rok nejdu, lebo na buduci mesiac ocakavaju prirastok do rodiny
madow
napsal(a):
mě a mamině by taky menší stačil, ale tatka je vždy jiného názoru...do tohodle bazínu co máme doma by jsi zvířenu musela naházet...on je to pak ten vysoký bazén...ne do země...tohle se teprve napouštělo
madow by ses divila, já mám šikovnou zvířenu ta si poradí a když někde chce vlíst tak tam vleze, jedinej kdo vím, že by se tam nehnal je kobyla a nejstajší psík, ti vodu tak v kýblu nebo v mistitčce a nejlíp na pití
Ale myslím, že Amant by kvůli paničce překonal vrozenej odpor k vodě a hups by tam stejně jak mi při každý příležitosti leze do postele
bonita
napsal(a):
ha, to si na tom lepsie, ja videla more po 1x az ako 24 rocna...a Italia, oblubena destinacia mojho brata, chodievaju cela rodinka autom, ale tento rok nejdu, lebo na buduci mesiac ocakavaju prirastok do rodiny
no já myslím, že si aspoň pro příštích pár dní vystačíme i tady v česku s teplotami jako v Itálii.
ambra
napsal(a):
madow by ses divila, já mám šikovnou zvířenu ta si poradí a když někde chce vlíst tak tam vleze, jedinej kdo vím, že by se tam nehnal je kobyla a nejstajší psík, ti vodu tak v kýblu nebo v mistitčce a nejlíp na pití
Ale myslím, že Amant by kvůli paničce překonal vrozenej odpor k vodě a hups by tam stejně jak mi při každý příležitosti leze do postele
to jo to máš recht....hic jak u opic.....tak pokud máš také věrné hafanz, tak to jo to by za tebou vlezli
ambra
napsal(a):
dobré ránko....tak je tu už úterý....hlásili tropy ale u nás je docela zima....i mamky armáda se zhlukla na jednu kupu
ambra
napsal(a):
pekna armada...no, ja som ako zbity pes, vcera som trpela naozaj velkou nevolnostou a ledva som to stihla do kupelne
ale cez den sme sa boli kupsotat nedaleko na jazere, bolo tam pekne, cista voda a hodne Moravakov tam bolo, potom sme si dali melonik a sli sme do bufetu na nejake jedlo-voda cloveka vyhladuje, potom dodam foto, vybila som baterku vo fotaku
bonita
napsal(a):
pekna armada...no, ja som ako zbity pes, vcera som trpela naozaj velkou nevolnostou a ledva som to stihla do kupelne
ale cez den sme sa boli kupsotat nedaleko na jazere, bolo tam pekne, cista voda a hodne Moravakov tam bolo, potom sme si dali melonik a sli sme do bufetu na nejake jedlo-voda cloveka vyhladuje, potom dodam foto, vybila som baterku vo fotaku
bonita, fakt ti ty nevolnosti nezávidím...mamka vždy říkala že když je těhulkám špatně tak budou mít zdravé miminko tak nevím teda co je na tom pravdy...meloun?ten jsem snad letos ještě neměla
když já se ho pak nehorázně přejím až mě kolikrát bolí břicho
madow
napsal(a):
bonita, fakt ti ty nevolnosti nezávidím...mamka vždy říkala že když je těhulkám špatně tak budou mít zdravé miminko tak nevím teda co je na tom pravdy...meloun?ten jsem snad letos ještě neměla
když já se ho pak nehorázně přejím až mě kolikrát bolí břicho
.....
ambra
napsal(a):
Madow, praveze aj ja neviem, kedy s melonom prestat, vzdy si kupujem stvrtku z velkeho a som schopna ho sama zozrat na posedenieto potom chodim stale na zachod alebo ma boli brucho
ambra
napsal(a):
aj u vas boli vcera take blesky? ja som este take v zivote nevidela, a tom so uz nejaka vykopavka
ambra
napsal(a):
tý jo byly to hrozný blesky...a hlavně se hrozně zatáhlo tak byly ještě výraznější....a hlavně pak i ty hromy teda stáli za to
ambra
napsal(a):
kuk, moja mala jazdkyna
ambra
napsal(a):
este
ambra
napsal(a):
zastavka u susedky
ambra
napsal(a):
a vysedame, tatko musi utekat tiez
ambra
napsal(a):
zapad slnka a kralovstvo komarov
ambra
napsal(a):
zrebec
bonita
napsal(a):
ahojte, tak kde ste kto, pomrzli ste?
No my teda zapadáme, fuj fuj
bonita
napsal(a):
jejda, co to mas za tustochu?
ahoj můžem se taky přidat? Moje nová kobylka Babetka, pracovala v lese 11let, nyní si bude užívat s námi klidné pohodové krokovky po lese.
olina30
napsal(a):
ahoj můžem se taky přidat? Moje nová kobylka Babetka, pracovala v lese 11let, nyní si bude užívat s námi klidné pohodové krokovky po lese.
teda né že by v lese tahala 11let věk je 11 let...jsem to blbě napsala
bonita
napsal(a):
Ahoj, jasne, ze sa mozes pridatmas peknu kobusku
vítám nového chladomilce .doufám,že se ti mezi náma bude libit tak jako nám
woldemortik
napsal(a):
vítám nového chladomilce .doufám,že se ti mezi náma bude libit tak jako nám
mám ji teprve necelých 14 dní tak se seznamujem, je zvyklá na tvrdé slovo i ruku a s tím mým tutu, nunu u ní moc nezmůžu tak se učím být tvrdá dnes poprvé jsme jeli na louku bez sedla a vzala mi cvalem čáru domů jsem měla co dělat se udržet. na pobídky ani na zastavení nereagovala, jo vidět tu mojí hrůzu v očích bylo by to na dobrý video. Ale za chvilku se zklidnila a pak už jakžtakž šla ale pořád senatáčela k domovu
zítra pujdem do kruhovky tak snad jí nezbourá kruhovku nezná.
ambra
napsal(a):
Neboj to sa spravi, len to chce hooodne velku davku trpezlivosti a Marti, ze ty sa tu aj ukazes
ja som totalne kaput, lebo dnes som pochodila kompletne celu ZOO v Brne, no hotovy kamikadze
bonita
napsal(a):
jejda, co to mas za tustochu?
bonita co je zač se pozná během 14dní, kdy bude už doma. Teďka nevím co v ní je, v nejhorším půjde brigádničit k známému vozit turisty po moravskejch památkách. A není tlustá
Zatím si tam k němu půjde dáchnout ten náš Šmurin na pastviny.
aluska
napsal(a):
Marti, nechce se ti přijet a nafotit Cipíska se Shakem? Odstěhovali jsme se jen kousek od Dominiky, do Dubnýho
ahoj bonito jj zase jsem se na časek přišla na vas juknout mám dovču tak se válím doma rno chodím kekonima večer taky je tady hic.
alčo ráda zitra jedu k domče,ale asi dopoledne nebo kolem jedný to budeš v práci?
andrys
napsal(a):
prosím neznáte někdo stránky na Klokočov?
andrys myslíš www.klokocov.cz ? jinak viz. tady http://www.kudyznudy.cz/ cs/aktivity/2008-08-29- 1509-jezdectvi-pobyty- na-farme-vitkov.html?bl=true (3 mezery) Mě to ale přímo na Klokočovské stránky odmítá pustit, netuším proč.
ambra
napsal(a):
halo halo, tak som doma
bonita
napsal(a):
halo halo, tak som doma
bonita kde jsi byla?
Já Vám tu musím někoho představit. Naši novou členku domácí havěti, kozenu Lízu
ambra
napsal(a):
bonita kde jsi byla?
Já Vám tu musím někoho představit. Naši novou členku domácí havěti, kozenu Lízu
Tak a ještě hlavička plemeníka Sokola
ambra
napsal(a):
Tatry drahousku toi istili
ambra
napsal(a):
ambra
napsal(a):
ambra
napsal(a):
ahojky chladomilky, tak i já hlásím úspěšný návrat z dovolené....bylo tam tak nádherně, že jsem měla nutkání tam zůstat ještě z druhou partou co přijela včera ráno
ale Rozárka mi chyběla tak jsem se nakonec také nakufrovala do busu
a jak se tu vedlo vám????
měla jsem denně info od tatky a ten hlásal docela ošklivé počasí...hlavně mě vyděsily ty bouřky co se tu přehnaly
ambra
napsal(a):
Madowicko, vitaj domano ani mi nehovor, zapad Slovenska to poriadne schytal zo stvrtka na piatok, nase okresne mesto Malacky bolo v katastrofalnom stave, strasne vela stromov vyvratenych, haluze popadane na auta, odletene strechy a podobne, na celu katastrofu stacilo 10! minut
Bohudik nasu dedinu to ako zazrakom obislo....
bonita
napsal(a):
Madowicko, vitaj domano ani mi nehovor, zapad Slovenska to poriadne schytal zo stvrtka na piatok, nase okresne mesto Malacky bolo v katastrofalnom stave, strasne vela stromov vyvratenych, haluze popadane na auta, odletene strechy a podobne, na celu katastrofu stacilo 10! minut
Bohudik nasu dedinu to ako zazrakom obislo....
no dámy vy si dovolenkujete a já nic. Mě se do kufru ty hladové krky nevlezou navíc odmítaj komunikaci s rodiči, závislaci jedni nezbední!
Bouřky tady byly taky a asi největší škody to nadělalo na obilí, letos to bude zoufalství.
ambra
napsal(a):
no dámy vy si dovolenkujete a já nic. Mě se do kufru ty hladové krky nevlezou navíc odmítaj komunikaci s rodiči, závislaci jedni nezbední!
Bouřky tady byly taky a asi největší škody to nadělalo na obilí, letos to bude zoufalství.
tak vám tady něco přidám. Fotky ze včerejška
bonita
napsal(a):
teeda, hribosek ti rastie do krasy
Zdravím tak od soboty má Babetka říji je jako z divokejch vajec, vedle v ohradě je hřebec paintík bohužel nejde je dát dál od sebe
tak se předvádí navzájem. Tak prosím mocinky o radu přemýšlím že bychom ji nechali připustit nějakým dobrým plemenným hřebcem norika Babetka má dobrý původ po otci 2373 GOMUR, tak aby hříbek měl trošku původ. Poradíte kam se obrátit tady na západě čech, bydlíme v Plzni. Předem děkuji za případné rady. Krásný večer Olina
ambra
napsal(a):
ahoj Oli, tak ja ti neporadim, na to tu je Ambra a Sally, ale neviem, kde sa akurat nachadzaju, asi znu obilieale ja by som urcite pripustila
olina30
napsal(a):
Zdravím tak od soboty má Babetka říji je jako z divokejch vajec, vedle v ohradě je hřebec paintík bohužel nejde je dát dál od sebe
tak se předvádí navzájem. Tak prosím mocinky o radu přemýšlím že bychom ji nechali připustit nějakým dobrým plemenným hřebcem norika Babetka má dobrý původ po otci 2373 GOMUR, tak aby hříbek měl trošku původ. Poradíte kam se obrátit tady na západě čech, bydlíme v Plzni. Předem děkuji za případné rady. Krásný večer Olina
olina30, ty jsi do toho mít kobylu spadla po hlavě, že?
Tak 1) připouštět jsi si vzpomněla za pět dvanáct, dokonce bych řekla že i pět po dvanácté. Připouštěcí sezona končí už za pár dní. Potřebuješ ju mít přepsanou na sebe a mít od ní papíry a taky vyšetření(vet. ví jaká).
2) Podle zákona bys měla připouštět pouze licentovanými (uchovněnými)hřebci přehled hřebců najdeš na www.aschk.cz. Já tam hledala tvoji kobču a nenašla jsem ji. Takže bude záležet jaký původ má po matce jestli má.
3) Dobře si rozmysli, proč hříbě chceš. Jestli budeš mít další finance na to ho živit. Bude potřebovat naočkovat pak označit a ještě předtím než bude musíš kobylu vyšetřit (zaplatit veterináři) zaplatit připouštěcí poplatek zhruba +- 3000,-Kč. + cestu k hřebci, pokud nepujdeš po svých.
Osobní rada je si to nechat projít hlavou a odložit na příští rok. A vklidu si vyřídiš vše potřebné a vybereš hřebce. Hodně štěstí.
ambra
napsal(a):
olina30, ty jsi do toho mít kobylu spadla po hlavě, že?
Tak 1) připouštět jsi si vzpomněla za pět dvanáct, dokonce bych řekla že i pět po dvanácté. Připouštěcí sezona končí už za pár dní. Potřebuješ ju mít přepsanou na sebe a mít od ní papíry a taky vyšetření(vet. ví jaká).
2) Podle zákona bys měla připouštět pouze licentovanými (uchovněnými)hřebci přehled hřebců najdeš na www.aschk.cz. Já tam hledala tvoji kobču a nenašla jsem ji. Takže bude záležet jaký původ má po matce jestli má.
3) Dobře si rozmysli, proč hříbě chceš. Jestli budeš mít další finance na to ho živit. Bude potřebovat naočkovat pak označit a ještě předtím než bude musíš kobylu vyšetřit (zaplatit veterináři) zaplatit připouštěcí poplatek zhruba +- 3000,-Kč. + cestu k hřebci, pokud nepujdeš po svých.
Osobní rada je si to nechat projít hlavou a odložit na příští rok. A vklidu si vyřídiš vše potřebné a vybereš hřebce. Hodně štěstí.
Ahoj Ambra, tak jsem muvila s pánem kde mám koně prozatím a říkal co ty připouštěci sezonna končí a nestihla bych to, prej až příští rok. Tak bude dost času popřemejšlet, ale ráda bych od ní hříbátka, mám již tři zájemce. Babetka ič: 992320098 má dobrý původ po otci a matka se jmenuje LENKA. takže jsem myslela chovným licencovaným hřebcem aby hříbě melo alespon nějaky původ (poloviční).
jestli mi rozumíš. To byl sen mého muže koupit koníka, já jsem v domácnosti takže starost o kone padla na mě a on se chodí vozit, mě to neva koně mám ráda dříve jsem pracovala na hříbárně jako ošetřovatel. Nyní budujeme doma boxy 6x4m tak snad se u nás Babetce bude líbit, o víkendu už bude hotová střecha. Ustájení máme jen do konce srpna. Trošku to vyznělo od tebe jako bych byla -náctka která neuvážlivě koupila koníka nebuj dávno ne
finance jsou a já mám dobrý pocit na duši že jsem zachránila koníka který by nejspíš skončil zase dřít v lese nebo v salámu.
ambra
napsal(a):
ahojky ženy...to je hrůza se znovu pořádně aklimatizovat do našich podnímek a hlavně do práce
včera jsme kovali hřebce a valacha a kovář u nás strávil 3 hodiny...hřebec byl jak z divokých vajec...Vaškovi dokonce hřebíkem (ož ohnutým v kopytě jen ne ucvaknutým) sjel pěkně stehno (krve jak z vola, ale na šití to nebylo zelená dezinfekce stačila) ale vypadalo to ošklivě
ambra
napsal(a):
Oli, uz si sa trosku poprehrabavala v zozname plemenikov? aj si si vybralapotencionalneho zrebca? Skoda, keby si bola blizsie nam, na jar si mohla mat polovicneho shira a potom na nu hodit tvojho plemenika, shiraci pripustaju az do konca septembra.
ambra
napsal(a):
kobylka
ambra
napsal(a):
dalsia fotecka
ambra
napsal(a):
a zrychlujeme klus
bonita
napsal(a):
Oli, uz si sa trosku poprehrabavala v zozname plemenikov? aj si si vybralapotencionalneho zrebca? Skoda, keby si bola blizsie nam, na jar si mohla mat polovicneho shira a potom na nu hodit tvojho plemenika, shiraci pripustaju az do konca septembra.
Bonita, krásný konící obříci. Byla by to kombinace , budu koukat po plemeníkovi a pečlivě vybírat taky kvůli povaze, Babetka má super povahu a je spolehlivá, a byla při práci v lese nejlepší, také proto chce původní majitel od ní první hříbě právě pro její povahu. Ve stáji má přezdívku offroud. Všechny ostatní koně jsou sportáci vysocí nohatí, kousaví. Babetka je moje babuška hodnoučká těším se až bude u nás doma a bude více času s ní pracovat. Nyní jsme zaneprázdnění se stavbou boxu pro ní plus ještě jednoho konoucha.
Krásný večer všem Olina
ambra
napsal(a):
Dikvsak to je to, dobra povaha, to je k nezaplateniu
uz len fakt vybrat takeho, ktory je milousek
ambra
napsal(a):
bonita já se na ty tvoje krasavce nemůžu vynadívat....já snad za rok obětuji svoje finance a přijedu se na vás i s kobčou podívat
když ona je v polrovnání se shirem hrozně malinká.....ale co já bych za to dala mít ve stáji polovičního obříka
olina30
napsal(a):
Ahoj Ambra, tak jsem muvila s pánem kde mám koně prozatím a říkal co ty připouštěci sezonna končí a nestihla bych to, prej až příští rok. Tak bude dost času popřemejšlet, ale ráda bych od ní hříbátka, mám již tři zájemce. Babetka ič: 992320098 má dobrý původ po otci a matka se jmenuje LENKA. takže jsem myslela chovným licencovaným hřebcem aby hříbě melo alespon nějaky původ (poloviční).
jestli mi rozumíš. To byl sen mého muže koupit koníka, já jsem v domácnosti takže starost o kone padla na mě a on se chodí vozit, mě to neva koně mám ráda dříve jsem pracovala na hříbárně jako ošetřovatel. Nyní budujeme doma boxy 6x4m tak snad se u nás Babetce bude líbit, o víkendu už bude hotová střecha. Ustájení máme jen do konce srpna. Trošku to vyznělo od tebe jako bych byla -náctka která neuvážlivě koupila koníka nebuj dávno ne
finance jsou a já mám dobrý pocit na duši že jsem zachránila koníka který by nejspíš skončil zase dřít v lese nebo v salámu.
olina pokud má tvoje kobylka původ jenom po Gomurovi, tak bych to nějak neřešila co s původem a vybírala bych podle exterieru a povahy hřebce. Osobně bych se vyvarovala hřebcům, kteří mají v původu Gonose a jiné stejné co by měli s tvojí kobylkou. Nevím co tam má dál, protože klisnu Babetu mi to žádnou nenašlo a po hřebci tam taky žádná taková není. Idetifikační číslo mi moc nepomůže, podle toho online PK nehledá.
Takže u polovičního původu bych nějak neřešila čím prostě pouštět, jenom nepříbuznit a hledat charakter, tak bych to udělala já.
V Plzeňským kraji máš stanice ve Zdeslavi, Ostřetín, Bohy-Krašov - tedy jenom poslední dvě mám ověřeny na 100% že ještě letos funfovaly.
Můžeš také inseminovat, ale nejistější pro přehled si koupit na začátku příštího roku seznam hřebců pro rok 2010.
Se zájemci bych nejásala, dokud nemáš za hříbata prachy není to jistota. A v dnešní době se situace mění ze dne na den a někdy i z hodiny na hodinu.
A takovejch koní z lesa co bys mohla zachraňovat jsou mraky, ale na jejich místo přijde v zápětí další mladý.A ne každý kůň z lesa je vhodný na další chov.
Počkej do další sezony a uvidíš jak na tom kobča je a teprve potom si vyber dobrého hřebce.
PS: pokud nechceš hříbě pro sebe vsaď na barvu.
ambra
napsal(a):
olina pokud má tvoje kobylka původ jenom po Gomurovi, tak bych to nějak neřešila co s původem a vybírala bych podle exterieru a povahy hřebce. Osobně bych se vyvarovala hřebcům, kteří mají v původu Gonose a jiné stejné co by měli s tvojí kobylkou. Nevím co tam má dál, protože klisnu Babetu mi to žádnou nenašlo a po hřebci tam taky žádná taková není. Idetifikační číslo mi moc nepomůže, podle toho online PK nehledá.
Takže u polovičního původu bych nějak neřešila čím prostě pouštět, jenom nepříbuznit a hledat charakter, tak bych to udělala já.
V Plzeňským kraji máš stanice ve Zdeslavi, Ostřetín, Bohy-Krašov - tedy jenom poslední dvě mám ověřeny na 100% že ještě letos funfovaly.
Můžeš také inseminovat, ale nejistější pro přehled si koupit na začátku příštího roku seznam hřebců pro rok 2010.
Se zájemci bych nejásala, dokud nemáš za hříbata prachy není to jistota. A v dnešní době se situace mění ze dne na den a někdy i z hodiny na hodinu.
A takovejch koní z lesa co bys mohla zachraňovat jsou mraky, ale na jejich místo přijde v zápětí další mladý.A ne každý kůň z lesa je vhodný na další chov.
Počkej do další sezony a uvidíš jak na tom kobča je a teprve potom si vyber dobrého hřebce.
PS: pokud nechceš hříbě pro sebe vsaď na barvu.
a ještě malá pozvánka http://www.equichannel.cz /ve-ctvrtek-prijdte-tridit-na-klokocov
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
ambra
napsal(a):
a ještě malá pozvánka http://www.equichannel.cz /ve-ctvrtek-prijdte-tridit-na-klokocov
Ahoj , tak my se jdeme na vás po dlooouhe době podívat
Bonita : kolik mají v kohoutku tvoji koňouši ? To musí byt výška
Don tentokrát už jen pod sedlem nebo ve voze. Chlapi sekli s robotou v lese
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
happyhvezda
napsal(a):
Ahoj , tak my se jdeme na vás po dlooouhe době podívat
Bonita : kolik mají v kohoutku tvoji koňouši ? To musí byt výška
Don tentokrát už jen pod sedlem nebo ve voze. Chlapi sekli s robotou v lese
ambra
napsal(a):
Happyhviezda: a preco sekli s pracou v lese? Vsak teraz bude roboty a roboty po kalamitach...no, nasi obrici nie su az taki obrovski, co by som robila s konom s 2 metrami v kohutiku, ze maju nieco cez 180 KHV, musim ich zmerat, ale stale sa k tomu nemozem dokopat
oni su nohati a hlboky hrudnik maju, tak budia dojem elefantov
ambra
napsal(a):
Madowkludne ju na buduci rok doved, ak nema kobuska okolo 150cm a menej, tak ju v pohode pripusti
bonita
napsal(a):
Madowkludne ju na buduci rok doved, ak nema kobuska okolo 150cm a menej, tak ju v pohode pripusti
Ahojte, můžu se k vám taky přidat?Dneska jsem vám tu objevila..
m i s i c k a

XXX.XXX.221.39
misamarincova
napsal(a):
Ahojte, můžu se k vám taky přidat?Dneska jsem vám tu objevila..
Ahoj.. Jasně že se můžeš přidat.. Proč taky né, že..
Co to máš za koníka? Není to něco po Streimurovi - barevně by to pasovalo
m i s i c k a
napsal(a):
Ahoj.. Jasně že se můžeš přidat.. Proč taky né, že..
Co to máš za koníka? Není to něco po Streimurovi - barevně by to pasovalo
Je to bez původový Norik,máme jen koně bez původu,ale krasavce.To se ale změní, na podzim si budu kupovat Neuberga od Sally(linda) je to tygr po Navarovy a Sylvě.
misamarincova
napsal(a):
Je to bez původový Norik,máme jen koně bez původu,ale krasavce.To se ale změní, na podzim si budu kupovat Neuberga od Sally(linda) je to tygr po Navarovy a Sylvě.
misamarincova, no to jsi nás tu objevila brzo
A tak to už vím, kdo je šťastně plácnutej přes kapsu a ještě budoucí majitel od Neuberga. TAk tu vítej mezi náma. TAky mám vedle jednoho made in Sally, teda doufám, že ještě žije aspoň teda řehtá. Tak naděje na to že je živej je.
Dámy já se jedu zítra podívat jak se prodávaj chladnokrevníci, potřebuju si doplnit mezery ve vzdělání. Aby si taky prej někdo koupil toho našeho blbouna.
bonita
napsal(a):
ambra prestan, pozri aku peknu paru mate
bonita kdyby barva táhala to by bylo.
Ale počkej ona vlastně táhá, ale jenom oči
ambra
napsal(a):
mozno iba potrebuje nazornu ukazku a potom zacne tahat ako lusk, ze ani oprate neudrzis...
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
bonita
napsal(a):
mozno iba potrebuje nazornu ukazku a potom zacne tahat ako lusk, ze ani oprate neudrzis...
bonita : jo to ja nevím jeden chtěl zustat v lese, ale jelikoš nemá řidičak tak šli pracovat oba dva na pilu ve vsi Momentálně si chlaďásci užívají snáma pod sedlem nebo ve voze jezdíme k vodě
Foto Dona ve vodě
bonita
napsal(a):
bonita jako myslíš, že by mu ju předvedli tvoji shirové jo
Happyhvezda tak jenom aby byli stále rentabilní, když se flákaj
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
ambra
napsal(a):
bonita jako myslíš, že by mu ju předvedli tvoji shirové jo
Happyhvezda tak jenom aby byli stále rentabilní, když se flákaj
ambra : ja sem človiček z dědiny a nějak mi nedochází co je to rentabilní
ambra
napsal(a):
tos z dediny sme tu skoro vseci
ambra
napsal(a):
aj vcera bol frajer, ked sa mi cez plne tacky snazil dostat do boxu, skoro som ho zachlostila, tak som po nom zhukla, ze sa skoro pos.al
a prchol s ublizenym vyrazom prec
ambra
napsal(a):
chudáček se chtěl mazlit....ale znám to když na rozu taky houknu trochu hlasitěji než je zvyklá tak se urazí...
ambra
napsal(a):
o urazlivosti by som mohla napisat romancim su vacsi, tym maju chulostivejsiu dusicku
a hlavne kobyla, ta je majsterka v urazlivosti
ambra
napsal(a):
koukám všude skoro stejné...nedej bože když nesu koníklm něco dobrého do výběhu kousek chleba nebo mrkev a Rozárka má dostat poslední.....to odkráčí uplně na druhý konec výběhu a nenechá se ani přivolat jako vždy....dělá to teda jen venku a občas..ne vždy se urazí ....ve stáji je na tohle pako hřebec, ten když má dostat poslední taK je schopný koupnout či kousnout....proto se přestěhoval jako prostřední ve stáji a nikdy nedostane poslední vždy je druhý
ambra
napsal(a):
to teda faktteraz tak browsujem net a veru by som si vybrala, keby som chcela kupit kona
ambra
napsal(a):
par foteciek z jari
ambra
napsal(a):
jehaa
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
bonita
napsal(a):
jehaa
Měla bych prosbičku nemáte tu někdo na ukázku fota upevnění oje k chomoutu ?
ambra
napsal(a):
z prostriedku dolu z chomuta by ti mal ist remen alebo retaz a ten zahacknes na to ocko, co je na konci oja, nech ti Ambra urobi vyrez z tej poslednej fotky, co sem hodila vo voze
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
bonita
napsal(a):
z prostriedku dolu z chomuta by ti mal ist remen alebo retaz a ten zahacknes na to ocko, co je na konci oja, nech ti Ambra urobi vyrez z tej poslednej fotky, co sem hodila vo voze
To upevněni znám ( zapřahám si sama ) , ale zajímalo by mě v jaké výšce a jakou délku oje mívají jiní koňáci. Ono ta naše oj mi přijde na Dona moc dlouhá jelikož je oj přizpůsobena stájovému kolegovi který je delší oproti Dona. Já jsem lajk v zapřaháni a tak chci se dozvědět něco víc od zkušených
ambra
napsal(a):
aha , to chces pre tohoto tu? Tak oj je dobra, ked je dlhsia, ale zasa pridlha je zbytocna, jedine, ze by si nasla kratsiu a pouzivala ju na tohto tu konika
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
bonita
napsal(a):
ale ako hovorim, pockaj na Ambrin nazor, oni zapriahaju uz roky a vselijake kone
Nene, na toho Haflinga to není. Tahali jsme vůz s týmto ( teď netahá byl zakutý ). Aktualňější foto nemám u sebe
happyhvezda

XXX.XXX.210.18
happyhvezda
napsal(a):
Nene, na toho Haflinga to není. Tahali jsme vůz s týmto ( teď netahá byl zakutý ). Aktualňější foto nemám u sebe
nyní taháme s Donem ( na fotce ) a ten je znatatelně kratší . Dnes nafotím koníky i ve voze pokud bude čas
ambra
napsal(a):
takto se zapřahá do dvojky..teda u nás takto
ambra
napsal(a):
a takto do páru, ale i když pak jede koník sám tak ho takto zapojujeme jen se musí vyvázat váhy....koníci na fotkách nejsou naši...je to focené na jedné akci...jen pro názornou ukázku používam tyto