Kroužky na zadní noze :-(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2006 10:22

Dobrý den, chci si koupit dvouletou kobylku teplokrevnou, po úraze ale má kroužek na noze, a ten způsobuje kulhání . můžete mi prosím napsta co to je, jak se léčí a kolik stojí léčení, jaké jsou následky po léčení atd?...
děkuji moc za jakékoli postřehy či odpovědi:-)
moc mi to pomůže pište na : zarina@centrum.cz

6.5.2006 11:07

holkaodkoni napsal(a):
Dobrý den, chci si koupit dvouletou kobylku teplokrevnou, po úraze ale má kroužek na noze, a ten způsobuje kulhání . můžete mi prosím napsta co to je, jak se léčí a kolik stojí léčení, jaké jsou následky po léčení atd?...

No nechci tě strašit ale léčení by bylo spíše asi tak , že bys musela koníka ovést na kliniku do Brna kde by kroužek odoperovali . Není nikde psáno , že by se neudělal znovu . Pokud chceš na koni jezdit tak toho koníka nekupuj , stav se může horšit .

6.5.2006 11:56

holkaodkoni napsal(a):

kroužky bohužel jinak než operativně nezmizí. znám kone, kterej je mel na obou prednich a v nicem mu to nevadilo, nekulhal. je mozny, ze tvy kobylce to taky prestane vadit, ale taky mozna ne. pokud o ni mas opravdu zajem, tak ji dovez do brna aby zjistili, kam az to zasahuje a zda ji to bude vadit. ale radsi bych ji nekupovala.
silmlicek

6.5.2006 12:22

simlicek napsal(a):
kroužky bohužel jinak než operativně nezmizí. znám kone, kterej je mel na obou prednich a v nicem mu to nevadilo, nekulhal. je mozny, ze tvy kobylce to taky prestane vadit, ale taky mozna ne. pokud o ni mas opravdu zajem, tak ji dovez do brna aby zjistili, kam az to zasahuje a zda ji to bude vadit. ale radsi bych ji nekupovala.
silmlicek

ahoj, chodila jsem jezdit k lidem, kteří měli poníka s tímto onemocněním. Měl ho na pravé přední.. Veterinář řekl, že to nelze žádným způsobem odstarinit a jediná možnost, jak nějakým způsobem koníkovi pomoci, je přerušení nervu, aby necítil bolest. Stále sice kulhá, ale zjevně ho to nebolí, je to jen tím, jak v noze nemá cit a tak. Normálně se na něm jezdí a je to velmi divoký koník, který velmi často vyhazuje a když se přejde do rychlejšího tempa, tak si moc rád zatryská a to nejen s povolením :) Samozřejmě se nesmí přetahovat, žádný skákání apod, ale i na jízdárně se s nim ta drezůrka občas dělala, akorát cválání na postiženou nohu se na jízdárně nepraktikovalo.. Snad ti to alespoň trošku pomůže.. Přeju hodně štěstí

6.5.2006 14:54

holkaodkoni napsal(a):

POkud na ní chceš jezdit tak nekupuj.Za a) na dvouletkovi se nejezdí a za b) na kulhavém koni se nejezdí.Mimo to, že se těžko pozná zda to opravdu bolí nebo ne se ještě naučíš špatně jezdit.Takový koník je vhodný do počtu jako kámoš ke zdravému koni.Navíc majitelé v inzerátu psali, že jezdit se na ní nedá.

6.5.2006 21:37

holkaodkoni napsal(a):

No kroužek je velice zrádný - měli jsme na škole koně, který to měl, odvezli ho do Brna pár měsíců po operaci byl Ok a pak najednou začal kulhat a stále se to zhoršovalo (občas se na něm někdo svezl v kroku). Diagnóza - opět kroužek a ještě k tomu záněty ve spěnkách (to asi měla po tom, co byla oslabená léky proti bolesti). Takže koblyka znovu putovala do brna a znovu jí operovali, ale tentokrát dali doporučení s využitím pouze na chov nebo jako společník do stáda. Záleží na to mjaký má kobylka původ )taky jsem četla na Equiwebu nebo channelu 2 letou za 8 tisíc s docela dobrým původem, ale taky s kroužkem). Takže tato kobylka by byla jen na chov nebo společník do stáda.Pokud chceš jezdit raděj si kup jiného koníka.Je fakt, že 2 letého koně je škoda...ale měli byste akorát problémy s financováním léčby (pro případ komplikací jako otoky, záněty atd)

Přidejte reakci

Přidat smajlík