Darujete nebo měníte koně??!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2009 15:54
diazwika

XXX.XXX.7.67

Takto dopadl koník u jednoho \"chovatele\" okres Blansko, za cca rok co ho měl..........
tento pán s přítelkyní rádi sbírají darované koně, nebo je vyměňují za cokoliv .............
tak Pozor pro všechny.

olga visnakova

4.10.2009 17:52
olga visnakova

XXX.XXX.238.50

diazwika napsal(a):
Takto dopadl koník u jednoho \"chovatele\" okres Blansko, za cca rok co ho měl..........
tento pán s přítelkyní rádi sbírají darované koně, nebo je vyměňují za cokoliv .............
tak Pozor pro všechny.

písni mi plís na mailík ve, trošku jim ztížím situaci, pokud mohu, to je děs.

4.10.2009 19:39
jarca

XXX.XXX.89.182

diazwika napsal(a):
tak Pozor pro všechny.

To je šílené.. hodně štěstí při vrácení koníka alespoň lehce do "normálu"..

4.10.2009 19:46
vitacit

XXX.XXX.244.34

diazwika napsal(a):
tak Pozor pro všechny.

A kde že ho měli? Písni nějaké bližší info. Pokud možno i jméno tohoto "bodrého zachránce"

5.10.2009 10:13
oli

XXX.XXX.113.16

vitacit napsal(a):
A kde že ho měli? Písni nějaké bližší info. Pokud možno i jméno tohoto "bodrého zachránce"

Není to kobylka co byla před časem v inzerci asi za 60 000.?? To je fakt děs.

5.10.2009 13:05
brenton

XXX.XXX.94.13

diazwika napsal(a):
tak Pozor pro všechny.

A kde je koník teď? Má se aspoň líp?

5.10.2009 21:29
diazwika

XXX.XXX.7.50

oli napsal(a):
Není to kobylka co byla před časem v inzerci asi za 60 000.?? To je fakt děs.

nemyslím si že by to byla ona tato je 20 roků stará a vím že loni byla za 30, letos za 15t.

5.10.2009 21:37
diazwika

XXX.XXX.7.50

brenton napsal(a):
A kde je koník teď? Má se aspoň líp?

koník je ted u mě, má se dobře. Mám ho asi 10 dní. Ale je před námi dlouhá cesta. A musíme hodně papat - to jí naštěstí jde dobře.........

5.10.2009 21:51
diazwika

XXX.XXX.7.50

jarca napsal(a):
To je šílené.. hodně štěstí při vrácení koníka alespoň lehce do "normálu"..

Díky, psychycky se hodně zlepšila, jíst jí chutná tak si myslím že to půjde ale bude to chvíli trvat

5.10.2009 21:51
diazwika

XXX.XXX.7.50

vitacit napsal(a):

mailem

6.10.2009 12:52
brenton

XXX.XXX.104.22

diazwika napsal(a):
koník je ted u mě, má se dobře. Mám ho asi 10 dní. Ale je před námi dlouhá cesta. A musíme hodně papat - to jí naštěstí jde dobře.........

Tak to je super, ne každý týraný koník dostane ještě šanci např. Drak z Rolinky u toho už bylo bohužel pozdě. Tak moc držím palce ať to všechno zvládnete. A co je to vůbec za kobylku, kolik jí je?

6.10.2009 12:53
brenton

XXX.XXX.104.22

brenton napsal(a):
Tak to je super, ne každý týraný koník dostane ještě šanci např. Drak z Rolinky u toho už bylo bohužel pozdě. Tak moc držím palce ať to všechno zvládnete. A co je to vůbec za kobylku, kolik jí je?

Omlouvám se, přehlídla jsem, že už jsi o věku kobylky psala.

7.10.2009 19:15
diazwika

XXX.XXX.6.16

brenton napsal(a):
Omlouvám se, přehlídla jsem, že už jsi o věku kobylky psala.

je to kobylka A1/1, ještě vyhráno nemáme, ale budeme bojovat..................mám ji teprve druhý týden............

8.10.2009 13:51
brenton

XXX.XXX.119.253

diazwika napsal(a):
je to kobylka A1/1, ještě vyhráno nemáme, ale budeme bojovat..................mám ji teprve druhý týden............

Tak pak dej vědět, jak to s kobylkou vypadá. Je vážně hrozný, jak tohle může někdo udělat.

11.10.2009 10:50
diazwika

XXX.XXX.6.102

brenton napsal(a):
Tak pak dej vědět, jak to s kobylkou vypadá. Je vážně hrozný, jak tohle může někdo udělat.

je hrozné taky to že úřady s tím nic nedělají, proběhla kontrola z krajské vet. správy a pan "chovatel" je nepustil. takže je to zdlouhavé a nevím nevím co bude dál....jestli někdo něco........
Kobylka je jinak psychicky v pořádku, proto že jí narostlo moc břicho tak aby ho unesla, chodí s malými dětmi trochu pod sedlo, je moc hodná.
už trochu přibrala, ale jen trochu.........

11.10.2009 10:54
bonbonka

XXX.XXX.40.213

diazwika napsal(a):
je hrozné taky to že úřady s tím nic nedělají, proběhla kontrola z krajské vet. správy a pan "chovatel" je nepustil. takže je to zdlouhavé a nevím nevím co bude dál....jestli někdo něco........
Kobylka je jinak psychicky v pořádku, proto že jí narostlo moc břicho tak aby ho unesla, chodí s malými dětmi trochu pod sedlo, je moc hodná.
už trochu přibrala, ale jen trochu.........

takého koňa dávať pod sedlo je týranie a ten argument je smiešny a absurdný

11.10.2009 11:02
thesis

XXX.XXX.151.2

bonbonka napsal(a):
takého koňa dávať pod sedlo je týranie a ten argument je smiešny a absurdný

Jestli je ta kobyla jenom takhle vychrtlá a jinak nemá žádné bolestivé potíže tak nevidím na tom nic špatného. Takto hubený kůň by měl nejen žrát ale taky pomaloučku něco dělat, protože nechybí jen tuky ale i svaly. A je furt lepší aby se prošla s děckem na zádech než ji honit na lonži dokola. Nemluvě, že pohyb je důležitý k prokrvování a správné funkci organismu.

11.10.2009 11:07
bonbonka

XXX.XXX.40.213

thesis napsal(a):
Jestli je ta kobyla jenom takhle vychrtlá a jinak nemá žádné bolestivé potíže tak nevidím na tom nic špatného. Takto hubený kůň by měl nejen žrát ale taky pomaloučku něco dělat, protože nechybí jen tuky ale i svaly. A je furt lepší aby se prošla s děckem na zádech než ji honit na lonži dokola. Nemluvě, že pohyb je důležitý k prokrvování a správné funkci organismu.

tuky, svaly ?
u koňa v takomto stave by som hádam skôr riešila pečeň, obličky, krv, rozvrátené vnútorné prostredie a nie svaly a tuk a pohyb pod sedlom !
pohyb na ruke sa neráta ? alebo vo výbehu ??
na čo všetko sú ľudia schopní dať sedlo, to skutočne žasnem a ešte si to aj pekne vyargumentovať, hnus

11.10.2009 11:16
thesis

XXX.XXX.151.2

bonbonka napsal(a):
tuky, svaly ?
u koňa v takomto stave by som hádam skôr riešila pečeň, obličky, krv, rozvrátené vnútorné prostredie a nie svaly a tuk a pohyb pod sedlom !
pohyb na ruke sa neráta ? alebo vo výbehu ??
na čo všetko sú ľudia schopní dať sedlo, to skutočne žasnem a ešte si to aj pekne vyargumentovať, hnus

Nic o krvi atd tady nepsala takže počítám, že tohle má vyřešené. Na mě se nevztekej, já mám jenom svůj názor na to co tady čtu. Mít takového koně doma tak na něj nelezu a nejspíš né jen v tomhle stavu ale už nikdy potom, protože mi příjde, že když si kůň projde něčím takovým tak si zaslouží už jen klid a tu nejlepší péči. Určitě bych si takového koně nepořídila za účelem ježdění.

11.10.2009 11:24
bonbonka

XXX.XXX.40.213

thesis napsal(a):
Nic o krvi atd tady nepsala takže počítám, že tohle má vyřešené. Na mě se nevztekej, já mám jenom svůj názor na to co tady čtu. Mít takového koně doma tak na něj nelezu a nejspíš né jen v tomhle stavu ale už nikdy potom, protože mi příjde, že když si kůň projde něčím takovým tak si zaslouží už jen klid a tu nejlepší péči. Určitě bych si takového koně nepořídila za účelem ježdění.

No ,asi tak .
Nehnevám sa na teba...takýchto príšerných argumentov, prečo polomrtve, chromé kone MUSIA pod sedlo, som sa už napočúvala...nikdy to nedopadlo dobre . Ak niekto na takú kostru dá sedlo, podľa mňa nemôže mať o správnom managemente koňa ani páru .

11.10.2009 11:37
diazwika

XXX.XXX.6.102

bonbonka napsal(a):
No ,asi tak .
Nehnevám sa na teba...takýchto príšerných argumentov, prečo polomrtve, chromé kone MUSIA pod sedlo, som sa už napočúvala...nikdy to nedopadlo dobre . Ak niekto na takú kostru dá sedlo, podľa mňa nemôže mať o správnom managemente koňa ani páru .

kobylka je co největší část dne venku ve výběhu, nemá pohybové problémy, chodí, kluše cválá si dle potřeby. práce pod sedlom ( nebo spíš pod dečkama) s 15 kg dítětem jí problém nedělá, nejedná se ani o žádnou práci jen se na pár minut prošla..
doktor ji samozřejmě kontroluje.

11.10.2009 11:44
bonbonka

XXX.XXX.40.213

diazwika napsal(a):
kobylka je co největší část dne venku ve výběhu, nemá pohybové problémy, chodí, kluše cválá si dle potřeby. práce pod sedlom ( nebo spíš pod dečkama) s 15 kg dítětem jí problém nedělá, nejedná se ani o žádnou práci jen se na pár minut prošla..
doktor ji samozřejmě kontroluje.

nedokážem si predstaviť , ako môže takej kostre sedieť sedlo...

11.10.2009 12:11
diazwika

XXX.XXX.6.102

bonbonka napsal(a):
nedokážem si predstaviť , ako môže takej kostre sedieť sedlo...

sedlo by jí žádné nesedělo takže je to spíš procházka pod dečkama. já bych na ni taky se svýma 50 kg nejezdila. malý jezdec byl cca 2x není to že by na ní někdo jezdil denně, nijak ji to nepoškodilo naopak vypadala spokojeně a to si myslím že je důležité aby byla hlavně psychicky v pohodě a věřím že vše pak půjde rychleji.

11.10.2009 13:15
bonbonka

XXX.XXX.40.213

diazwika napsal(a):
sedlo by jí žádné nesedělo takže je to spíš procházka pod dečkama. já bych na ni taky se svýma 50 kg nejezdila. malý jezdec byl cca 2x není to že by na ní někdo jezdil denně, nijak ji to nepoškodilo naopak vypadala spokojeně a to si myslím že je důležité aby byla hlavně psychicky v pohodě a věřím že vše pak půjde rychleji.

ano ,poznám kobylu ,čo práve teraz leží v boxe s ulomeným lakťovým hrboľom a tvári sa spokojne,aj žerie...určite nemá žiadny problém...ked sa tvári tak spokojne

Přidejte reakci

Přidat smajlík