Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2009 19:36
lotinka

XXX.XXX.187.159

V čem máte ve výběhu kulatý balík aby ho koně neroztahaly všude kolem?

2.12.2009 19:39
sajma

XXX.XXX.200.139

lotinka napsal(a):

věř že roztahaj, oni si to stejnak vymyslí i přes veškeré tvoje snahy...navíc ti to seno pak pošlapou, počuraji a nebudou ho žrat a tebe to naštve a hlavně balík co by ti vydržel třeba dva týdny na krmení budeš mít za tři dny v kelu, jestli můžu doporučit, nedávej ho do ohrady a seno jim dávej na příděl ráno a večer-vlastní zkušenost

2.12.2009 19:42
janulka

XXX.XXX.72.143

lotinka napsal(a):

Máme ho v kovové ohrádce z trubek - dost blízko u sebe, aby tam nikdo nestrčil nohu. Dřív jsme měli ohrádky dřevěné, ale ty celkem rychle zlikvidovali Akorát trubky musí být vodorovně, když jsou svisle, je ztrátovost větší...

2.12.2009 19:53
microfon

XXX.XXX.182.201

lotinka napsal(a):

Byli taky kdejaké pokusy( navolno, kulaté, palety olem, poloohrádka), ale letos jsem skončila u obyčejných podlouhlých ohrádek a zatím mám radost skvěle se osvědčili.
Na fotu chybí ještě jedna šprcle, která je 15 čísel nad zemí, bez ní to ty potvory překvapivě hodně vytahávaly.... přišla jsme že je hodně důležitá výška ohrádky, dostatečná délka a počet šprclí...
Tyhle krmeliště máme 2, pro 11 koní, v každé ohrádce 2 balíky

2.12.2009 20:03
lotinka

XXX.XXX.187.159

microfon napsal(a):
Byli taky kdejaké pokusy( navolno, kulaté, palety olem, poloohrádka), ale letos jsem skončila u obyčejných podlouhlých ohrádek a zatím mám radost skvěle se osvědčili.
Na fotu chybí ještě jedna šprcle, která je 15 čísel nad zemí, bez ní to ty potvory překvapivě hodně vytahávaly.... přišla jsme že je hodně důležitá výška ohrádky, dostatečná délka a počet šprclí...
Tyhle krmeliště máme 2, pro 11 koní, v každé ohrádce 2 balíky

Nemáš prosím detailní fotku?

2.12.2009 20:19
horallka

XXX.XXX.26.201

lotinka napsal(a):
Nemáš prosím detailní fotku?

Mrkni na tuhle starou diskusi!Téma krmelce! https://www.ifauna.cz/ rubriky/mdiskuse/show.php?tema= 500941&r=13&m=3&page=1 (bez 2 mezer)

2.12.2009 20:20
kovbojka

XXX.XXX.215.221

lotinka napsal(a):

naštěstí tohle nemusím řešit mám totiž přístup z boxů rovnou do ohrady a mám tam takovou místnost pro dva koně a je tam jeden menší box který býval pro moji poničku, která ji bohužel nažije. Tak jsem tam do toho menšího boxu dali balík. Je to jako kdyby čtvercová ohrada ale ze zěleza a koně naštěstí to neházejí všude okolo takže ztráty naprosto minimální. Když jsem ho mívala venku tak to rozházeli, načůrali do toho a pak v tom večer spali... jsem myslela že je roztrhnu. Teď mám klid a ztráty naprosto minimální takže jsem spokojený člověk

2.12.2009 20:23
horallka

XXX.XXX.26.201

horallka napsal(a):
Mrkni na tuhle starou diskusi!Téma krmelce! https://www.ifauna.cz/ rubriky/mdiskuse/show.php?tema= 500941&r=13&m=3&page=1 (bez 2 mezer)

Nebo www.ksk.cz Ale ty ceny...

2.12.2009 20:38
dannynka

XXX.XXX.134.254

kovbojka napsal(a):
naštěstí tohle nemusím řešit mám totiž přístup z boxů rovnou do ohrady a mám tam takovou místnost pro dva koně a je tam jeden menší box který býval pro moji poničku, která ji bohužel nažije. Tak jsem tam do toho menšího boxu dali balík. Je to jako kdyby čtvercová ohrada ale ze zěleza a koně naštěstí to neházejí všude okolo takže ztráty naprosto minimální. Když jsem ho mívala venku tak to rozházeli, načůrali do toho a pak v tom večer spali... jsem myslela že je roztrhnu. Teď mám klid a ztráty naprosto minimální takže jsem spokojený člověk

my máme tak slisované balíky, že ho nemají šanci roztahat dáváme normálně navolno do pastviny nastojato at do neho moc nelije a kone si zerou kolik chteji , zatim tomu moc nedavaji, protoze furt se maji na cem past , a to co se jim podari vytahat si ze zeme posbiraji ale jakmile bude pristresek , tak budou dostavat seno tam a bude to uplne v pohode, je to nejlepsi reseni

4.12.2009 09:29
sierg

XXX.XXX.149.26

dannynka napsal(a):
my máme tak slisované balíky, že ho nemají šanci roztahat dáváme normálně navolno do pastviny nastojato at do neho moc nelije a kone si zerou kolik chteji , zatim tomu moc nedavaji, protoze furt se maji na cem past , a to co se jim podari vytahat si ze zeme posbiraji ale jakmile bude pristresek , tak budou dostavat seno tam a bude to uplne v pohode, je to nejlepsi reseni

tak mi mame kolem baliku palety, ale opravdu hodne zalezi jak je blaik slisovany, když je hodne na volno tak je seno vsude kolem, a když je hodne na pevno tak ztraty minimalni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík