Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2009 18:52
etnies86

XXX.XXX.128.44

ahojky máte zkušenosti s otěžemi THIEDEMANN? jak ste s nima spokojeni? a jak působí? nechtěla bych aby působili furt, nic moc jsem o nich nenašla.

27.12.2009 00:17
sandimura

XXX.XXX.187.99

etnies86 napsal(a):
ahojky máte zkušenosti s otěžemi THIEDEMANN? jak ste s nima spokojeni? a jak působí? nechtěla bych aby působili furt, nic moc jsem o nich nenašla.

Jo ty budou super. Až začnou koníka bolet záda z nějakého šméčkového sedla a bude zvedat hlavu, tak mu ji tímhle krásně naroluješ dolů. :D
Nemyslím to zle... Zkus se neurazit, ale spíš zamyslet. :)

27.12.2009 09:17
lucky

XXX.XXX.133.26

sandimura napsal(a):
Jo ty budou super. Až začnou koníka bolet záda z nějakého šméčkového sedla a bude zvedat hlavu, tak mu ji tímhle krásně naroluješ dolů. :D

Myslím, že je to výborná pomůcka do zkušených rukou. Bohužel vídám celkem často s tím denní ježdění v touze srolovat koni hlavu dolů a lépe ho udržet v terénu, ale koně se naučí do udidla opírat a krk se dosti nehezky prohne a nasvalí.

My to použili u mojí kobči, protože bojovala hodně s udidlem, nechtěla jej řádně přimout, snížit hlavu i po dlouhém uvolňování. Dal se chambon, ale to bylo ještě horší, ona nesnese tlak na týlu a to byl boj....moje trenérka prohlásila, že tvrdohlavý je hucul, pak dlouho dlouho nic a pak Usa. Prostě by padla za vlast, protože prostě nechce a nebude a basta .... bude ztuhlá, bude s tím chambonem bojovat, normální ků'n se poddá, ona ne. Kdyby to mělo trvat do konce života, tak ona bude bojovat...je to hrdý kůň a nechtěli jsme ji zlomit, ale pomoci ji k pochopení. Takže nakonec jsme hledali něco, aby prostě byla schopná pochopit udidlo, poddat se tlaku a ne pokaždé vymrštit hlavu nahoru. Dali jsme thiedemann a během dvou minut se Usa uvolnila, poddala, pochopila a bylo to. Krásně na tom chodila asi měsíc. Pracovala v kruhovce, jemně, většinou pod trenérkou, já si ji s tím brávala taky. Občas jsem to brala do terénu jen na krokovky a klusovky. Usa úplně změnila přístup k udidlu, možná ani ne po měsíci byla schopná už chodit bez toho, velmi dobře reagovala na udidlo, na otěž, na nejjemnější tlak, a je jemná a výborně jde s ní komunikovat přes udidlo, což před tím nešlo. Nebyla nijak problémová (nezdrhá, nevyhazuje atd.) , ale prostě nebyla schopná uvolnit ten krk, vyklenout a přijmout udidlo. To se podařilo vlastně fakt až prostřednictvím tohodle. Ale rozhodně si myslím, že to patří do zkušených rukou, pod dozorem a jen jako pomůcka. Ne to prostě dosmrti narvat koni na hlavu. Nelíbí se mi, že většina koní se naučí časem do toho opírat, deformovat si krk opačně, a jsou takto dost zafixovaní.

28.12.2009 20:20
etnies86

XXX.XXX.245.35

sandimura napsal(a):

já sem právě myslela ze si to člověk přizpůsobí a nemusejí ani působit v určitých chvílích, třeba jen když dá moc hlavu nahoru nebo tak. chtela jsem to v podstate místo martingalu, s působením průvleček jen ve cvalu aby tak nelitala. nejsem majitelka ale na kobyle se jezdi na průvlečkách někdy, který se většinou ,,sbíraj" jen při cvalu

20.1.2010 12:37
etnies86

XXX.XXX.245.35

etnies86 napsal(a):
já sem právě myslela ze si to člověk přizpůsobí a nemusejí ani působit v určitých chvílích, třeba jen když dá moc hlavu nahoru nebo tak. chtela jsem to v podstate místo martingalu, s působením průvleček jen ve cvalu aby tak nelitala. nejsem majitelka ale na kobyle se jezdi na průvlečkách někdy, který se většinou ,,sbíraj" jen při cvalu

nikdo další nemá zkušenosti a rady?

Přidejte reakci

Přidat smajlík