Koník s krátkým hřbetem - výběr budoucího sedla?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2010 14:30
remonek

XXX.XXX.82.124

Ahoj všem, někteří nás tady znají někteří ne. Takže vlastním 4 letého "přerostlého poníka" s krátkým hřbetem. Rozhodla jsem se, že nám oboum udělám radost a konečně pořídím nějaké lepší sedlo. Jezdíme jen rekreaci, ale občas by jsme taky chtěli něco přeskočit. Zatím mám ve výběru tato sedla : KT Country - na stránkách však píšou,že dělají jen posedlí 18 :-(
KT Seneca, KT Jupiter a ještě jsem našla sedlo Tattini Milano.
Kdo máte zkušenosti s těmito sedly písněte mi sem prosím vaše pro a proti, budu vám za to moc vděčná
Ještě se, hodím pár fotek. Pro představu - náš hřbet

15.2.2010 14:31
remonek

XXX.XXX.82.124

remonek napsal(a):
Ahoj všem, někteří nás tady znají někteří ne. Takže vlastním 4 letého "přerostlého poníka" s krátkým hřbetem. Rozhodla jsem se, že nám oboum udělám radost a konečně pořídím nějaké lepší sedlo. Jezdíme jen rekreaci, ale občas by jsme taky chtěli něco přeskočit. Zatím mám ve výběru tato sedla : KT Country - na stránkách však píšou,že dělají jen posedlí 18 :-(
Kdo máte zkušenosti s těmito sedly písněte mi sem prosím vaše pro a proti, budu vám za to moc vděčná

KT Country

15.2.2010 14:31
remonek

XXX.XXX.82.124

remonek napsal(a):
KT Country

sedlo od Tattini

16.2.2010 09:19
luda

XXX.XXX.32.181

remonek napsal(a):
sedlo od Tattini

Ahoj,
mě by zajímalo ,jaká máte sedla na krátké koně,,,děkuji

16.2.2010 09:26
stieberova

XXX.XXX.46.234

remonek napsal(a):

Mám koníka s velice krátkým a ke všemu prohnutým hřbetem a měla jsem na něj wintec 16,5". 17" sedlo mu už většinou bylo dlouhé.

16.2.2010 09:34
klawdie

XXX.XXX.100.124

stieberova napsal(a):
Mám koníka s velice krátkým a ke všemu prohnutým hřbetem a měla jsem na něj wintec 16,5". 17" sedlo mu už většinou bylo dlouhé.

Doporučím jupitera s posedlím 16,5. JInak senecu bych nedoporučovala, má delší bočnice a necítila by jsi kontakt s koněm, vol spíš sedla s kratší bočnicí s posedlím 16,5.
Myslím že nemusíš řešit konrétní sedlo, ale spíš vyhovující typ..máme na poníka Daslo s posedlím 16.

16.2.2010 09:51
luda

XXX.XXX.32.181

klawdie napsal(a):
Doporučím jupitera s posedlím 16,5. JInak senecu bych nedoporučovala, má delší bočnice a necítila by jsi kontakt s koněm, vol spíš sedla s kratší bočnicí s posedlím 16,5.
Myslím že nemusíš řešit konrétní sedlo, ale spíš vyhovující typ..máme na poníka Daslo s posedlím 16.

mužu se zeptata,jak jsi se sedlem daslo spokojená??sedí??jakou máš komoru??děkuji lucka

16.2.2010 10:00
remonek

XXX.XXX.82.124

klawdie napsal(a):

Já bych se spíš chtěla zeptat jestli se člověl při výšce 170 cm a cca 60 kg nasouká do posedlí 16?

16.2.2010 10:11
klawdie

XXX.XXX.100.124

remonek napsal(a):
Já bych se spíš chtěla zeptat jestli se člověl při výšce 170 cm a cca 60 kg nasouká do posedlí 16?

já 175cm, 60kg..norton 16 posedlí...popravdě to daslo mám na kobyle v 17posedlí, chlapovi v tom je těsno, ale ženská se v tom usadí krásně a taky se mi nezdá dlouhé, klidně přeměřím...ale zas není to z těch kvalitnějších sedel, ovšem mám ho 1,5 roku a žádné poškození, jen komora si sedla, to je ale jasné bylo to nové sedlo, jinak nikde nic, pohodlné to je i pro mě dlouhonožce...zas jim dělám reklamu, ale stojí kolem 4 tis, najdeš ho na stránkách zoooproduktu...

16.2.2010 10:12
strelish

XXX.XXX.201.122

remonek napsal(a):

Nasouká. (a nebo pokud ne, možná by pak bylo na místě zvažovat změnu koně za delšího / většího )

16.2.2010 10:14
klawdie

XXX.XXX.100.124

klawdie napsal(a):
já 175cm, 60kg..norton 16 posedlí...popravdě to daslo mám na kobyle v 17posedlí, chlapovi v tom je těsno, ale ženská se v tom usadí krásně a taky se mi nezdá dlouhé, klidně přeměřím...ale zas není to z těch kvalitnějších sedel, ovšem mám ho 1,5 roku a žádné poškození, jen komora si sedla, to je ale jasné bylo to nové sedlo, jinak nikde nic, pohodlné to je i pro mě dlouhonožce...zas jim dělám reklamu, ale stojí kolem 4 tis, najdeš ho na stránkách zoooproduktu...

je tedy jistě spoustu jinech sedel, ale ze své zkušenosti, doporučím toto daslo klidně těch 17 posedlí, změřím ti ve stájí rozdíl...
a nebo tedy jupiterka 16,5, ale tam budeš mít trošku problém se složit...
právě že toto dáslo má trochu protáhlejší kolení opěry dobře drží i když seš nohatá...
tady na plnasce to se 17 posedlí...

16.2.2010 10:23
remonek

XXX.XXX.82.124

klawdie napsal(a):
je tedy jistě spoustu jinech sedel, ale ze své zkušenosti, doporučím toto daslo klidně těch 17 posedlí, změřím ti ve stájí rozdíl...
právě že toto dáslo má trochu protáhlejší kolení opěry dobře drží i když seš nohatá...

jj to Daslo vím jaký myslíš, kamarádka ho má. Možná by to asi byla pro mlaďase lepší volba, že se tam dají nastavit komory ( teda jestli máme na mysli stejý sedlo) a až později koupit třeba toho kentaura.

16.2.2010 10:37
klawdie

XXX.XXX.100.124

remonek napsal(a):
jj to Daslo vím jaký myslíš, kamarádka ho má. Možná by to asi byla pro mlaďase lepší volba, že se tam dají nastavit komory ( teda jestli máme na mysli stejý sedlo) a až později koupit třeba toho kentaura.

To by jsi měla asi dobrý, se ti pak dodělá a aspon si v klidu našetříš, lepší toto než ty napobeniny kůže...
Tak jsetli ho má kámoška tak ho aspon ty i koníček mužete vyzkoušet...

16.2.2010 10:45
luda

XXX.XXX.32.181

klawdie napsal(a):

Kláro,mužu se zeptat,jakou máš komoru na pony???Děkuji

16.2.2010 10:47
klawdie

XXX.XXX.100.124

luda napsal(a):
Kláro,mužu se zeptat,jakou máš komoru na pony???Děkuji

hele asi tam máme dvojkovou, to je myslím ta modrá, to je segruše ponclík...takže přesně nevím

16.2.2010 10:53
luda

XXX.XXX.32.181

klawdie napsal(a):
hele asi tam máme dvojkovou, to je myslím ta modrá, to je segruše ponclík...takže přesně nevím

Děkujii
Mám daslo taky ,,je super,že je lehké,,pohodlné,,pro mě super.akorád jsem dlouho řešila komoru,teď máme také dvojku a asi to bude super
takže Děkujiii

sedlo není vidět..je pod kožichem

16.2.2010 13:14
arwenkaaaa

XXX.XXX.153.83

strelish napsal(a):
Nasouká. (a nebo pokud ne, možná by pak bylo na místě zvažovat změnu koně za delšího / většího )

Řešila jsem stejný problém, ještě ke všemu mám mladou kobylku. Nakonec jsem v Německu pořídila juniorskýho Stübbna Juventus skokovej univerzál a nemůžu si ho vynachválit, jsem drobná ale dlouhonohá a z malejch skoček mi lezly často kolena ...

16.2.2010 15:34
stalonek

XXX.XXX.163.101

arwenkaaaa napsal(a):
Řešila jsem stejný problém, ještě ke všemu mám mladou kobylku. Nakonec jsem v Německu pořídila juniorskýho Stübbna Juventus skokovej univerzál a nemůžu si ho vynachválit, jsem drobná ale dlouhonohá a z malejch skoček mi lezly často kolena ...

ahoj, máme taky kratší hřbet (107 cm od kohoutku po kořen ocasu na 145 cm výšky) ale koukám do čeho se nasoukáte já měla před pár lety 18ku, je fakt že jsem sice měla asi o 15 kilo méně, ale lítala sme v tom... loni sem si pořídila 17,5, což mi vyhovuje (168 cm, 59 kg) ale do 17 od kamarádky si krásně sednu. Jenom mě udivuje tady ta 16ka do toho klobouk dolů před váma, bych se nevešla ani ve snu .
Jinak já mám zase takový hlodání v mysli, že mám komoru 2, koník občas zhubne, občas přibere a někdy mám pocit že by potřeboval trojku. Hlavně v létě sem jezdila bez sedla ze zdravotních důvodů, koník neměl bílé chlupy a po těch dvou měsících mu naskákalo na zádech bílo. Jenže to má i na zadku, takže ze sedla to snad mít za tak dlouho bez něj nemohl. Má to tak každý rok a šediví už i na hlavě, takže spíš bych řekla že to je tím středním věkem. Sedlo mi nesjíždí, jen občas když teda koník přesvalí a jdeme z prudképo kopce se mírně posune dopředu. Jinak při nasedání taky drží na svém místě. Je moc velký rozdíl mezi komorou 2 a 3?

Přidejte reakci

Přidat smajlík