Tak založím nové. Dneska je nádherně, jdu teď na prochajdu se psy a vykoupou se pořádně v řece...už se těším, až si dobře zaplavou. Přes poledne pojedeme s holčí na vyjížďku...
tady něco super na pokud...božínku, to mít jednou doma!!
http://www.youtube.com/watch?v=jPfXCIiQM1g&feature=related
No jo,to je hezký tihle prďolové
,ale tohle je teda dost huuustý
,co se všechno může na dosthu stát,brrrr.....
http://www.youtube.com/watch ?v=DMrnKRzwWN4&feature=related
Jo to je síla video..takových jich tam koluje několik. Brrr....
My byly včera s Usou na krásné vyjížďce, zkoumali nové cestičky a bylo to super. Usa v novém prostředí skvělá, i místa, která se ji nelíbila přešla krásně..různé kanálky na cestáchm potůčky, kolem divných věcí...prostě zlato. Vždycky mě udivuje její orientační smyls..pořád ví odkud přišla a kterým směrem je nejlépe to vzít domů...a obačs ji musím vysvětlit, že fakt nejdeme ještě domů, ale dál do toho cizího prostředí. Ovšem neomylně spoustu killásků od baráku pozná známou louku, ikdyž jsme přišly z úplně jiné strany a už šlape ...ale jsem si jistá, že ona by domů trefila i po tmě odkudkoliv
No jo,ten orientační smysl mají snad všicí koně,narozdíl ode mně,já mám orientační nesmysl.
Tady ještě jedna fotička toho tinkáče ze seboty.
A naše kozenka,už je fakt širší než delší,ale buráčky ještě vydat nehodlá
,my odhadujeme,že je bude mít taky v úterý,páč Karbošek se narodil v úterý,další úterý se narodily holky bílý a další kůzlátka budou asi zase teď v úterý.
Ještě néé,to je Morušina zadnice
,já Ti se o něj bojím,
on je fakt moulovitej a taky se nebránil Pierotovi,když ho honil,jen po Legiškovi vyhodil,když ho koukal do prdízny,ještě jsme to nezkusili od tý doby je dát dohromady,Moruš by mu nic neudělala,ale Pierotovi pořád nevěřím.
Jo ale ten černý Bas se mi moclíbil,to je ten hřebec,jak byl přece na vandru s Petínou,dávala sem odkaz na ty fotky a tam je jedna,jak ten MaxiBas jde vedle Jarouškova poníka a naprosto je na něj zlatej
,super charakter.
http://irskytinker.webnode.cz/ ..no tohle jsou oni...Honzík je teda hodně veliký
Joo,to jsou oni.
Mě by teda ty rousy dělaly problémy tady v tom našem bahně,když je deštivo několik dní,tak by chudáci rousy asi upadly radši samy dobrovolně
,a i tak do přírody to je asi nepraktický.
To je tak s těmahle koníkama tahat akorát ten vůz po silnici a pak je šoupnout na pískovej výběh,jinak fakt si je nedovedu u nás představit,když je tam i 20 cm bahna,že se nedá vytáhnout noha.
Ahojky holky.
Tak Wiči na nás zatím prdí.. Ani nevypadá že by měla rodit a už přenáší cca 9dní..Tak si zatím počkáme..
Orientační smysl mají všichni koně super..Narozdíl od lidí
Já teda tinkery nikdy nemusela,ale musím říct že se mě líbí čím dál víc..jsou to pohodáři s chladnou hlavou..a když je vidím jak tam ráno hajají v ohradě-jsou jak velcí plyšáci
Jinak Julča je zatím moc fajn,je moc milá a pořád chodí za lidma.Tak doufám že bude taková pořád
Noo,Eví,já bych orientační smysl potřebovala jako sůůl,já jsem schopná se ztratit i v hypermarketu.
Noo,já taky hlídám kozu,i v noci,mám strach,aby neměla nějáký problém,a už by se mohla koza dneska slitovat a vrhnout.
Jéé,tak to jsem zvědavá na toho Vašeho krasavce,až se narodí,Wičina mu tam zase vyrábí puntíky.
A na breberce už jste jezdili?jaká je pod sedlem?
Kozenky jsou krásný!!!Jarů to budete mít kozí farmu,ne??Buráčci se mě hrozně líbí s těma ušiskama..
Na kobču jsem sedla jen v kruhovce,měla jsem jí na bosalu-je zvyklá jezdit i bez udidla a fungovala pěkně.Tak uvidíme venku..Ale tam na ní sednu nevím kdy,nechci teď riskovat že poletím vzduchem..Takže nanejvíše v kruhovce..
A není to berberka-já myslela že si z vás udělám srandu.Je to foxtrotka.
Noo,tady na tý fotce už vypadá jinak
,ale ta úplně první fotka,co jsi sem dala,jak tam stojí a žere,tak tam bych fakt řekla,že je to něco na způsob chlaďáka.
Chudák Monďas dostal místo anglickýho,tak westernovej poprsák
,necháme ho jen trošku dobarvit,aby byl tmavší a je to
,ty anglický se prodávaj za 1.000 a vejš,
tak to fakt radši ušetříme a tenhle mu krásně stačí.
Ahoojky, teeda, tu se všichni vytasili s novýma koňma pěkní, pěkní!!!tak se taky pochlubím - mám nového valáška..hihi.
Macek..na borderáka je ňák málo chlupatý,ale tím líp :-) aspoň bezúdržbový
Ahojec,tak už jsem pracovně uschopněná-konečně, včera jsem si ráno když jsem jela k doktorce říkala : jé to bude pěkně, zfouknu doktorku a ještě stihnu vyvětrat Sobistu. No holky já jsem tam zkejsla snad 2,5 hodiny
, tak jsem nakonec Sobistu vzala jen za kámošem,ale snad ještě,že jsme nikam pořádně ven nejeli, byl tak nabušenej,že u vrat mi pomalu piafoval a louku jsme brali dostihvým tempem
. S kámošem řádili,tak,že dneska ráno spal jak kojenec a koukal na mě jak vyoraná myš
Já si včera mákla...padla do postele jako mrtvola.. Byly jsme s kamarádkou pytlovat hobliny na pile, mám hroomadu pytlů, musím to se psy odvozit dneska, včera jsem si něco vzala do auta a ještě do večera Use vyházela starou podestýlku, vymetla stáj, zdi, vše vyprášila a nastlala nové čisté hoblinky, umyla žlaby, dala seníčko a slečna sebou po večeři práskla do postýlky a chrněla jak mrtvolka spokojená
...
a já se půl hodiny máčela ve vaně
Evi, koukala jsem na fotky, ta nová kobuška vypadá moc sympaticky..změnili jste plemeno na chov, jo? No, ony appy a QH má dneska kde kdo, ale tihle se tady moc nevidí, to je pravda.
Ahoj holky Tak po dloooouhé době mám čas to tady přečíst a napsat. Zpětně všem gratuluji k novým konským, psím a zvířecím přirůstkům jsou krásní. Teda Jaruš Mondas je šikovný jak pěkně ťape přes všechno. Evi Julča je krasavice. Ted už máte skoro všechny barvičky
Hani závidím, že máte kastraci s Rockym za sebou a vše dopadlo dobře
Jakou metodou jsi kastrovala? Foxe to nejspíš čeká na podzim
Jinak Jaruško máš pravdu ten hřebec u tinkeráků je Basík co byl s náma na čundru. Taky jsem tyhle koně nemusela ale je fakt povahou klidas a pěkně chodil přes všechno. A jak jsme porovnávali nožičku od Tomíka s jeho nožisko tak jsme se nasmály. Jaruš oni mu ty rousy v ničem nevadí. Taky jsem se na to ptala, hlavně na bahno. Má to jako takové papuče
A rousy se jednoduše osprchují nebo vykartáčují.
Hodím sem fotku australských zjebíků. Abis, jeho budoucí manželka Šejny a Abísková sestra Beruška. Abís vedle nich vypadá jak křížený s ovčákem
Nedá mi to a musím to sem hodit Tady je Jarda s Tomíkem a Renča s Basem na čundru. Je tu pěkně vidět jaké má Tomík nohy hůlky a Basík papuče. Řeknu vám, byl to kumšt sehnat na Tomíka podkovy.
Ahoj holky,tak máme opravdu další Úterý,jedno Úterý je kluk,ten byl první,a druhý Úterý je holka.
Kluka jsem pomohla kozence vytáhnout,měl jednu nohu vepředu a druhou podél těla,asi tam plaval kraula nebo co,ale kozeně nešel vytlačit,tak jsem zabrala a byl venku.
A takhle po hlavě chuděrka přistála na světě holka,táákový salto.
http://www.stream.cz/video// 458569-narozeni-poloburske-kozicky-20-4-2010
Kozlík je pěěkně vyčůůranej,
po kolenou si hned dolezl pro mlíčko a aby se u toho nemusel moc namáhat,tak u toho i ležel.
Haní,gratuluju k valáškovi,určitě je to lepší,nemusíš mít strach,že by kobču fiknul,ona by se třeba nenechala,ale kdo ví,že jo,oni si málokdy počkaj,aby je u toho člověk sledoval.
Haní,ty Tvoje koně mají fakt mega ty prdele
,to nemá leckdy ani čistý QH takovou zadnici.
Díky,Petí,jojo,Monďas fakt je maxikocháč,jsme za něj hrozně rádi,je moc hodnej i na ošetřování,i pod sedlem.
Noo,docela bych chtěla vidět srovnání těch dvou kopýtek naživo,taky bych se smála,to musí bejt rozdíl jako blázen,ti tinkáči mají kopyta jak talíře na polifku.
Ty o tejden starší holky vytuhly z toho sledování novejch přírůstků dočista.
Pro Loupežníka: (nevím,jak se jmenuješ :-))kastrovali jsme otevřenouu metodou s podvázáním,spokojenost..koník vstal a začal se pást.taky krve teče velmi málo.i pak jak se to hojí..Jarůů, oni tu maj fitko hrb místo ohrady,a včera Hany valila pěkně do obrovského protějšího kopce, sama od sebe to brala často cvalem.Rokin má prdel menší to jen tak na foto vypadá, on je víc do plňáska ale stačí že je mamut kobča
už sme letos vozili jednu holčinu
Jaru tak si to ty kozeny pěnkně načasovaly-jste měli rodící úterky ,ale všecky mrňata jsou nádherný
Ještě jsem se tě chtěla zeptat jak jste na Monďase dávali ten west. poprsák dá se to normálka přidělat k anglickýmu sedlu nebo musíš něco předělávat? Já jsem na netu našle jeden fakt moc pěknej, takovej slabší s kováním jen je právě westernovej,tak nevím jestli by mi na anglickým sedle držel.
Westgirl plaváček je krásnej
Šárí,westernovej poprsák se na anglický sedlo dá dát,jenže bejvaj krátký,protože anglický sedlo je kratší a má ty úchyty na poprsák dál než westernový sedlo,my jsme včera taky přišli na to,že ten poprsák,co jsme Monďasovi dali,je krátkej,je mu sice při jízdě dobře,ale kdyby se někde pásl,občas taky koníky někde popásáme,tak by ho dřel do plecí,tak mu budeme muset dát ten,co měla Ab,ten je normálně na velkýho koně,a ten mu bude.
Haníí,takovej výběh bych taky brala
,ty prdele se mi moc líběj.
No,jenže tady rovina,rovina,dlouho nic a zase rovina...
Hani já se jmenuju Peťulkááááá Taky jsem před léty kastrovala poníka klasickou otevřenou metodou. Teda kastroval vet já jenom pomáhala
Jediný problém u toho byl že jak měl velké k..le tak měl větší řez a vyhřezli mu trochu žlázy. Ale za pár dní se zatáhly a vše bylo ok. Teda Tomík odmítal být valach a tak se snažil připouštět ještě měsíc po kastraci.
Jaruš gratulují, ty kozeny nemají chybu A ta koza mamina jaké má vemeno a k tomu dvojčata. To by byla moje skáza. Mi stačí jedna Čakina, která nespí
Včera segra s Jardou trochu trénovali. Udělala jsem jim pár překážek a jezdili přes mostek, plachtu ap. Tomík byl super akorát chtěl pořád žrát tak měl Jarda vytahané ruce
Šárí,díky,prťata jsou hezký,akorát doufám,že ta černá koza už přestane mečet,páč ta včera byla div živá z toho,že se tam hejbou 2 bílý mláďata,a něják si asi vsugerovala,že jsou její,a mečí a mečí,věřím tomu,že kdyby ty čerstvý malý neměla ta koza rohatá,který se ostatní kozy bojej,že by ta černá se snažila jí je sebrat.
Petí,děkuju,no jsou fakt boží ty mrňouskové,a jsem moc ráda,že se všechny porody obešly bez problémů.
Petí,jaká Čakina,to je taky koza?
Petí,prosím Tě,jakej máš udělanej můstek,dej mi sem,prosím,fotičku pro inspiraci.My budeme muset s Monďasem mostíky nacvičovat,teda ten dřevěnej širokej už zvládnul úplně sám,ale občas chodíme s koníkama po takovým né moc širokým železným a toho on se bubu,sice na něj za Pierotem vlezl,ale jak to zadunělo,tak vystřelil dost rychle,že popostrčil i Pierota
,přeci jen dřevěnej mostík tak neduní jako železnej,holky,poraďte,jak ho to máme naučit???
Jé Jaruš Čakina je Baruš. Lezou jí zuby, má rýmu, pořvává a odmítá spát. Takže jsem bdělá ve dne v noci a už je to na mně znát. Vrčím jak pitbul a vypadám jak stařešina
S tím mostkem mě napadá jedině jezdit, jezdit až zjistí že to není nebezpečné. Nevím, ale jak už ho jednou přešel tak by to hohlo být lepší a lepší My jsme měli mostek jenom takový dřevěný ze dvou malých palet, ale hezky to klepalo. Měla jsem ještě jeden delší mostek, ale jak na něho šlápl Bulík tak ho zničil
Aháá,jéé,maličká,
že ty děti chuděry takhle ty žuby trápěj,tak jí za mně polituj a pomazli,jooo????
No právě přešel,spíš přeběhl,jak zjistil,že to duní,tak pak opravdu vystřelil jak šipka,až narazil do toho Pierota,že ho úplně vystrčil,no a to víš,Jarča už se trochu bojí tam s ním jít znovu,bylo by potřeba to něják natrénovat,ale fakt mě nic nenapadá.
Když to budu trénovat doma,tak to bude jen dřevěný,nic takovýho,co by se dalo položit železnýho na zem,bohužel,nemám,
na dřevěnej most on už fakt vleze,to neřeší,ale to železo,jak hodně duní,tak z toho měl hrůzu,a to víš,jarča se bojí,že to udělá znovu a mohlo by mu to v tom spěchu na tom železe ujet ty kopýtka a dost ošklivě by se potloukli....
To je fotka z toho mostu.
Jééé,Pavlínka mi teď nabídla,že má doma nějákej železnej třímetrovej plát,tak že mi ho půjčí na nácvik,jupíííí,díky mooooc!!!!
3 čůrající prdelky.
Tak ten plát bude skvělý. Přece jenom dřevo ten zvuk nenahradí. My jsme taky přejíždělí přes takový mostek akorát tam na spodku byla mříž. Takže šlo vidět na potok a koně z toho byli nervozní. Ale přešli. Ale taky jsme měla obavy aby jsme se nevyklopili přes zábradlí. Ted mě napadlo, že máme doma starou železnou plošinu. Tak jestli s ní pohneme tak mám další trailovou překážku
Šári Sobistův kámoš je taky pěkný fešák. Příjde mi postavově takový jemný. Nebo tak vypadá vedle Sobíka
No práávě,že po dřevě on už jde a to neřeší,ale jak by zase vlezl na ten železnej mostík,tak si myslím,že bez tréninku by to nebylo dobrý,já jsem takovej opatrnej tvor,bojím se o ně,tak si myslím,že když na to přijde v kruhovce,že mu to nožičky nespapá
,tak na tom pak půjde o mnoho klidněji a tím to bude i bezpečnější.
Joo,Šárí,to jsem taky chtěla napsat,že ten Sobistův kámoš vypadá vedle Sobištěte jako nějákej drobek,
už jsi našla ty jeho rodičeeeee?????
Nooo,ty děravý mosty,jak o nich píšeš,Petí,jsou taky dost hustý,ale zatím tyhle naše hemelky šly snad po jednom a taky to neřešily,prostě šly,ale já měla hrůzu z tý vejšky,přece jen je to lepší,když tam dule člověk nevidí,
mě se pak motá palice a taky z toho nejsem vodvázaná,ale Moruš je fakt na tohle spolehlivá a ta říkala:babo,seď,nepřekážej a věř mi,tak já jsem jí poslechla a bylo to.To je docela zajímavý,jak někdy dodá člověk koni odvahu,ale někdy tu odvahu si od koně i bere.
My se tak vzájemně doplňujeme.
Holky, já jsem KO. Táta od pátku měl nějakou střevní chřipku a já to včera chytla v horším vydání..narozdíl od něj jsem i zvracela, takže jsem celý den proseděla s bolestmi na hajzlu a šlo to ze všech stran. V 8 jsem šla spát a ráno se probudila dneska jak mátoha. Ale musím se jít teď projít s Usou, zrušila jsem vše co bylo naplánované. V pondělí mi kamarádka pomohla s pytlováním hoblin, mám ohromnou zásobu. Něco jsem jsem přivezla autem a do večera jsem Use vymetala kompletně stáj a nastýlala nové krásné hoblinky.
Taky jsem ji dopoledne byla koupit v lékárně léky na inhalace, protože se začala posledních pár dní fakt dost dusit a u kámošky v jezdeckých potřebách jsem koupila kýbl čaje Pulmoran na dýchání, tak uvidíme....tisícovka v prdeli jen to hvízdlo. Ale hlavně aby to holčí pomohlo..už jsem z toho na prášky. Taková byla už dobrá a teď tohle...chjo.
No a včera mě sklátila ta viroza, dnes už mi není aspoň zle od žaludku a vypila jsem už litr a půl černého čaje, tak doufám, že se nepobliju, ale zatím žaludek snesl i pár sušenek Bebe.... jsem jak přejetá parním válcem, ale holčí je dva dny doma, tak ji musím vzít na procházku na louku s lonží, aby si vyhodila prdelkou .
Jinak mosty bývají někdy problém pro koně, ale naštěstí Usa je na to skvělá a i mostky, které mnoho koní nemusí, ona přejde jak starý profík..na to je fakt skvělá a pohodová. Navíc my tady máme most přes řeku, který je závěsný a ještě se pohupuje, lana někdy pěkně kmitají a celé se to třese, když jdou za sebou třeba dva koně, ale Usa je na to zvyklá od mala, takže to vůbec neřeší..to mě je někdy zle, když si na tom zaklusala dva kroky a pak se to rozhoupalo..brrr..a ona nic
A kozenky jsou úúúžasné, koníci taky..no super. Vždycky tady ráda koukám na ty fotky :-)
Jéééžííš,chudáčku,to Tě ale fakt lituju,ta střevní chřipajzna je hrozná věc
,člověk nemá šanci dojít ani k doktorovi
,teda já kdybych jela autobusem,tak se tutově cestou potentočkuju.
Tak tu vždycky do sebe cpu černý uhlí,jako ty prášky,no a pak se to vždycky něják uklidní,tak moc přeju,ať jsi zase brzo fit.
Jéé,tak houpavej most,to nevím,jestli by to Moruš ustála,
ale zase my tu žádnej takovej nemáme,
jeden takovej vrtící se most je ve Štětí,a veprostřed po něm jezdí taková lokálka a po obou stranách jinak jezděj auta,tak to taky nevím,jak bychom tam prolejzaly,
kor kdyby zrovna projížděl veprostřed ten vlak,
to by byla Moruš asi druhej Šemík,šup do řeky a davaj k Neumětelům,
páč je tam ani ne jen metrový zábradlí.
Legiška jsme to naučili hned jako hříbátko,tak dooooufám,že už to nezapomene.
Lucky vůbec ti nezávidím, já měla něco podobnýho loni a byl to děs tak se nám dej brzo dohromady
Prohrabal jsem celej komp a cd a našla jen fotku Sobíkovi maminy, tak aspoň něco Škoda,že někde nemám fotku co měl na inzerátu, tam byl ještě takovej prďous mrňavá, ale zkusím napsat paní jestli by mi neposlala nějaký hříběcí fotky
. No jinak jsem se včera těšila jak malej smrad,že zas konečně vyrazíme ven, no holky celý den bylo počasí celkem ok, jdu z práce, sednu do auta a krásně se nám zatáhlo a začlo pršet a funět děsnej vítr, no já jsem se vzteky pomalu zakousla do volantu
. Tak doufám,že dneska už počasí vydrží a ven se konečně dostaneme.
Nejedete někdo 8 května na kurz s Míšou Kůnovou, pozvánka byla i tady na ifauně.
Tyjo, ta fotky Sobí mamči mi tam jende nahrát
Jééé,Šáríí,já úplně vím,o čem mluvíš,páč my jely s Jarčou včera na jízdárnu a máme to tak 4 kiláky tam,no ale už zdááli jsme viděly,jak je to tam zatažený na tý straně,i u sedlání nám začalo poprchávat,pak zase přestalo,tak jsme říkaly-dobrý,jedem,no vyjely jsme za ves a říkáme-jedeme domůů!!!
No pak jsme přeci jen vymyslely plán,že teda ž tam dojedem a prostě počkáme někde,jestli nás nechají ve stodole.Taky že joo,hele,my tam přijely,v tu ránu průtrž mračen,hrůůza,a ta zima do toho,viď,jeeště že nás opravdu nechali tu hrůzu v tý stodole přečkat,protože to by Monďas určitě nastydnul...
Tak tady čekáme v tý stodole,to je tak hodnej koník,stojí,kouká,on tam na dvoře uviděl poníky,tak ti se mu moc líběj.
Monďásek byl na jízdárně mocinky hodnanej
,ale teda trenér bych řekla,že je na ty děcka moc hodnej,on řekne Jarče-když jde koník na kruh,tak ta vnitřní otěž by měla být napnutá.No,tak ona jede,jeden roh vyjede teda s otěží napnutou,ale další roh už na to buď zapomene nebo na to prdí,nikdo jí neopraví
,já mu do toho kecat nechci,viď,
teď ta jedna holčina na poníkovi imrvére žvanila
,pak jí teda ještě zvonil mobil,
tak nevím,jestli to má cenu tam jezdit.
No jako včera to byl fakt děs, jsem myslela,že by jsme šli aspoň na louku, jenže vedle ní je takovej ten železnej hangár na seno pro kravín a když fučí vítr tak to dělá děsnej bordel,tak se mi to nechtělo pokoušet no a jet v tom do lesa, to fakt ne. Se to počasí letos asi fakt zbláznilo nebo co, jeden den teplo,že by člověk už lítal v kraťasech a pak zas zima se už ani tomu koňovi nedivím,že si pořád drží kožich
No joo,to je Sobáně bílý po mamince
,a tatík byl jakej?
Tady se mi povidlo fotnout všechny bílý děti na jedný hromadě
,ale Karboš zdrhnul.
na americe bylo ještě jedno místo na kurz s míšou kunovou. tak jsem se přihlásila. teď jen doufám že seženu volno. snad jooo. tak se tam možná uvidíme poznáme se podle koní
Teda matinka je moc hezká a ten tatínek by mě tady zajímal. No každopádně se jim potomek mooc povedl
. Sobista se mi strašně mocinky líbí
.
A Monťásek vypadá fakt jako výborná volba....jste hledali, až jste našli . Jaruš, nemyslím si, že by ta jízdárna neměla smysl. Aspoň si tam můžete sami pak trénovat a je dobré, když se na holku podívá trenér...možná by se dalo trochu lépe s ním domluvit, ne?
Holky, v neděli bude překvapení ..už se těším a zároveň v duchu mám obavy, ale snad se vše povede
.
Jinak mě už je lépe, včera jsem ještě nic moc nejedla, ale byla jsem se projít s Usou a večer na chvíli jsem vzala i psy vyběhat na louku. Strašně to prožívali, že nebyli pár dní venku, tak byli jak dva tanky
Musím si dneska odvozit z pily ten zbytek pytlů hoblin, ale asi to odvozím autem. Fakt se mi ještě nechce se psy vozíkem. To je radši vezmu na procházku, ale pro mě by to bylo ještě náročné. Tak tam dojedu autem, naházím pytle dozadu a dovezu je domů. A uvažuji, že se pojedu odpoledne pomalu projet s Usou.
Docela závidím kurzík..já se teď nikam moc nedostanu.
Jinak v sobotu je tady velká koňská akcička..jede se s koníky a skočáry, tak zvažuji se tam jet...no jedu se tam podívat aspoň na zahájení. Zda pojedu s nimi to nevím. Podle toho jak bude Usa se chovat...kočár s koňmi viděla snad 2x v životě a má z toho mrtvici..nechápe to...a s tolika koňmi nikdy nejela..no udivíme..možná skončíme na stromě hned jak dojdeme A taky podle toho jak bude usa na tom s tím kašlem...včera vypadala lépe...
Ahojky holky,
teda tady je kozen více než koní!!!Zachvíli to přejmenujem na Westernové plemena a kozy-kochači
Ale jsou krásné ty maléjarů všechny se necháte?Nebo to máte na maso??Nebo na prodej??Nebudeš dělat kozí farmu?To by se mě líbilo-dělat sýry a prodávat mlíko..
Lucko co je tu za akci?V sobotu má být pěkně,tak že by jsme se někam zajeli podívat..ani o ničem nevím..
Iví to je škoda že na Ameriku je to od nás z ruky,zajeli by jsme se na tebe podívat..Tak nám pak alepsoň dáš výklad jaké to bylo.
Díky,Lucí,
máš pravdu,zkusím s ním promluvit,uvidíme.
Já jsem pár jízdáren taky absolvovala,ale tam se nesmělo ani špitnout,nikdo si nedovolil si tam dělat prdelky,bylo povoleno akorát jau,když někdo spadnul
,ale nic víc,ona právě naše madam je poměrně dost chytlavá a když uvidí,že trenér leccos toleruje,tak bude za chvilku žvanit taky a dělat různý kraviny..
Eví,no právě,já chci dělat sýry,ale jen čistě pro naší spotřebu,a kozenky malý některý spapáme,to jo,ale některý né,ty zkusím vymněnit s někým třeba za kozlíky,ty kozulky by bylo škoda zabít...
Pojízdné máme,ale já nemůžu teď jezdit a Na Prissy jsme ještě neseděli-není čas-pořád budujem..Takže na první vyjížďku do terénu by to asi bylo dost odvážné
Jo tak to je ta vyjížďka haflošů,ne?Co byla loni z Metylek do Kozlovic..
Jinak Jarů tak to jsem zvědavá jak ti půjdou výrobky z mlíka-mě se to moc líbí..A kozí mlíko je vele zdravé!!Škoda že nebydlíš blíž,přemluvili by jsme tě a byli by jsme zákazníci
Lucí,užij si to u té přehrady a neboj,na stromě určitě neskončíte,Usidlo Ti věří,
já bych se s bojácnou Moruší zařadila zrovínka za ten kočár,aby měla pocit,že to žene před sebou a že jí to nehoní,po chvilce by se uklidnila.
Je teda fakt,že taky nemám moc dobrej pocit ze spřežení,když kolikrát člověk vidí,jak se jim to vymkne z rukou,a to je pak rachot před splašeným vozem někam utýct
,ale tak snad se zrovna tam nic nestane a budou tam jen kočí,kteří vědí,co dělají.
Taky tady občas jezdíváme s bryčkou,ale řídí jí pán a oobčas se stane,že mu třeba na různých akcích ty koně nechtějí jít přes cestu,kde je udělaný prkno a mezi tím prknem jsou právě kvůli koním ukrytý kabely,tak nás pán občas požádá,abychom jeli se sedlovejma koňma napřed,oni mu pak už jdou ty koně,tak Moruš taky jednou-jéé,co to za mnou jede hroznýho,ale za chvilku byla v pohodě,když zjistila,že jí to neohrožuje.
Sobista se taky bojí koní v zápřeži, občas potkáváme manželé z vedlejší vesnice, paní jezdí se 2 zapřaženejma chlaďasama a pán má kladrubáky, jednou jsme je potkali a jak jeli klusem a měli podkovy,tak to celkově dělalo děsnej rambajs, to se Sobista mohl zjančit
Holky já jsem v žívotě kozí mlíko neměla, je to podobný tomu kravskýmu nebo to je něco uplně jinýho?
No právě z toho mám celkem hrůzu, protože vím, co udělá za kravál dvojpřeží kutýchkoní v bryčce..Usamu trefí šlak. Viděla to asi dvakrát v životě a pokaždé měla mrtvici, tak fakt nevím. Jinak ona má celkem mrtvici i z toho, když potkáme kutého koně co děsně dupe. Chodí vlastně s koníky pbosými a když míjíme kutého teplase, tak čumí jak puk, že ten kůň děsně dupe
No my se tam zajedeme aspoň podívat a pak uvidíme...buď to zabalím a pojedeme si v klidu někam samy, nebo pojedeme třeba chvíli poslední, aby si myslela, že ty kočáry před ní prchají..tak jsme posledně "pronásledovaly" tu velkou bílou kobylu
, a nebo se rozhodnu to absolvovat celé..uvidím.
Ráno jsme byly s Moruš na takový akci,kde se dávají ty lejstra na dotace,tam bylo lidu,a samozřejmě si dali auta před úvaziště,tak tam Moruš měla chudinka málo místa,ale byla hodná a nikomu nic neodřela.
Teda synáček je fakt vyšší než matinka už .
my si s Usou užily krásnou pohodovou vyjížďku, u jízdárny se připojily holky s Penny, tak Usa s Penny poprvé jela kousek vyjížďku...Peny na ni koukala a sledovala ji jak ostříž..myslím, že by šla asi s námi nejradši Ale Usa v pohodě, ze začátku nejistá, ale pak už v pohodě a jak jsme se rozdělili, ani nevím, jestli si toho všimla..byla ráda, že jdeme domů a koně ale vůbec neřeší
...no a skoro do tmy jsme se známými kecali venku ještě
My jsem včera taky vyrazili ven, ze začátku to sice bylo dostihový tempo ,ale pak už to bylo v pohodě, nechala jsem Sobíka ať si tempo určuje sám, tak jsme pak spíš jen klusali. Chvilu jsme se popásli na louce a razili dom. Jen mě dneska nějako bolej nohy, jsem přez tu zimu nějako vypadla ze cviku
Jarčo chci se zeptat, Monďas je asi vysokej jako Sobista viď, já si budu muset pořídit nový třmenový řemeny a právě nevim jestli bych si spíš neměla koupit v ty v pony velikosti,tak bych se chtěla zeptat jestli na Mondýse máte normální nebo tu pony velikost.
Lucí,kdo je Penny?To je ta velká bílá kobča?
Joo,synáček roste,bodeť by nerostl,furt jen sosá a sosá.
To jsem fakt zvědavá,jak bude velkej v dospělosti,myslím,že tak do těch 150...
Šárí,na Monďase má Jarča Pierotový sedlo,akorát třmeny i s řemenama jsme tam přehodili,ty třmeny jsou pořád ta dětská velikost.
My bydlíme s Evkou asi..kolik ..cca 4-5km přes kopec? Penny je od nás 2km na jízdárně a jely jsme s Usou kolem, tak jsme pokecali a připojili se. Byla sranda jak se Usa za Penny vlekla a Penny m¨po ní pořád házela očko a koukala na malou bílou uň a jak jsme šli vedle, tak ji Usa rychlo chůzí minula a jak byla před ní, tak ťapala tradá domů
Já si dělala srandu s těma dětskejma ,ale každopádně už je to nutný, páč já si tenkrát koupila pomalu ty nejlevnější co byly, původně jen na obsednutí
a jezdím s nima dodnes a je už znát,že jsou vytahaný a tak nepříjemně to pruží :-(
Fotky snad budou, ale bohužel jen z telefonu, páč foťák je doma u Aleše no a kamarádka ho někomu pujčila,ale tak snad aspoň něco :-)
Jojo,ona je na stání docela spolehlivá,ještě se mi nestalo,že by někde zlobila,trhala se nebo něco vymejšlela,akorát mě občas volá,když vidí,že jdu pryč,tak volá.
Ale těšim se na něj v zimě,ten bude chlupatej jak medvět,tyhle chlupy,co mu neostříhali v podpaží,jsou kolem pěti centimetrů dlouhý.
Se mi líbí Olda,povídá:koník je to pěknej,akorát má moc krátký uši.
A na Dejzinu říkal:koník je to pěknej,akorát má moc dlouhý uši
,takový plejstra.
Ahoj,
sned nebude vadit, když se k westernovým kochačům přidáme
Dneska jsem se s kobylkou a s hafíkem kochala náramně...tak krásně, všude čerstvě zeleno a hezký vzduch. Myslím, že si to kobča užila...
Jsme z Podkrkonoší a jaro tu začíná na plné obrátky.
Ahoj,
sned nebude vadit, když se k westernovým kochačům přidáme
Dneska jsem se s kobylkou a s hafíkem kochala náramně...tak krásně, všude čerstvě zeleno a hezký vzduch. Myslím, že si to kobča užila...
Jsme z Podkrkonoší a jaro tu začíná na plné obrátky.
jů, se mi to podařilo přidat dvakrát, chjo, sem to talent...
Tak ještě jedna v plné polní