Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2010 10:20
jesina

XXX.XXX.77.182

Ahojky pochlub te se jak chodíte oblečené u svých miláčků koňouchů. smajlík

8.5.2010 10:52
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Tak u nás se oblíkáme moderně alá bezdomovec :D Nějaká stará mikina (pokud možno ce nejvíc vytahaná a od bahna) k tomu nějaký ryfle či maskáče (ideálně s dírou) a k tomu gumáky (minimálně o číslo větší). Totak se chodí u nás. Od malička jsme tak chodili a nikdy jsem ke koním neměla žádné značkové oblečení (vyjma rozrthaných, původně svátečních věcí) a chodí tak všichni kolem. Já osobně bych nemohla jít ke koním do té břečky co tam je v něčem slušném, protože vím, že bych vyvezla jedny kolca hnoja a věci by nikdo nepoznal jak by byly špinavé....

8.5.2010 11:10
jesina

XXX.XXX.77.182

smajlíksmajlíksmajlíksmajlík Tak to jsme 2

8.5.2010 11:28
rozi

XXX.XXX.12.6

Tak to my chodíme v barevných holinkách, k tomu jeansy a normální tričko. Jsme u cesty, hodně se tu zastavují lidi, tak ať vypadáme. Na jízdárnu jeansy, jezdec.boty, mikina, vesta. Ve sportov.stylu, pohodlné a funkční oblečení.
Na jízdárnu i vyjížďky volím podvlíkací termo triko, i mikinu, když se v tom zpotím, nechladí to a povrch té mikiny je takový, že se na to nelepí chlupy a bláto jde lehce oklepat. I když to často peru, stále si to drží barvu, tvar a funčnost.

8.5.2010 14:10
zazika

XXX.XXX.174.165

Vesta, mikina nebo svetr. Džíny či tepláky ( ale ne volný, kobyla je pak v nestřežené chvíli uchvátí do zoubků a já se nestačím divit, ne že by kousala prostě si hraje ). A vysoký boty, buď termo nebo jezdecký gumovky. A v zimě ještě několik přídavných vrstev :-)) Na fotce mám i kovářskou zástěru protože sem šikula a občas mi sjede nůž no nožce (mojí samozřejmě:-|)

14.5.2010 19:01
redbla

XXX.XXX.169.27

Vyřazené delší džíny,s tímto záměrem již původně koupené co nejdelší a když jsou i pružné nezlobím se, mikiny co co nejméně drží bordel (super jsou vyřazené po manželovi - fajn jsou i košile co nosil můj otec v dobách své puberty, ten materiál je bezva a do west sedla se mi to vyloženě hodí, škoda že jejich zásoby se nenávtatně tenčí) a west jezdecké boty nízké, dle potřeby střídané holínama, pokud možno vzhledu co se dá použít v zimě s x ponožkama i do sedla. Pokud klesnu až na tepláky, tak je maskuju dlouhými chaps. Bundy a kabátky si také kupuju převážně s vědomím, že stejně jednou skončí u koní, takže chodím vlastně stále stejně, jen dle aktuálního počasí v různém stupni zahnojení svého zevnějšku. Totální módní úlet bych asi nesla těžce, protože mi to přijde hnusný na pohled a jaksi nedůstojné to pak usadit koni na záda, ale je fakt že koně mám vybaveného mnohem lépe než sebe, na sobě šetřím. V létě plátěné tenisky triko, bezva jsou trička od Naděje pro koně, stylové a kvalitní, pohodlné kraťasy a podle horka různě doplé dlouhé chaps co větrají, ale v mém sedle jde na menší tůru jet i jen v kraťasech (rawhide posedlí a fendry).
Toto oblečení se ke koním na trvalo teprve chystá, zatím je to spíš civil :-)

14.5.2010 19:04
redbla

XXX.XXX.169.27

A módní úlet když bahno nepovolovalo a došlo veškeré rozumné oblečení, ale teplo mi bylo, jen koukat se na to nedá :-)

15.5.2010 14:30
janinka1

XXX.XXX.64.1

No samozřejmě v něčem starým...co si můžu zašpinit hrozným způsobem a roztrhat...smajlík

15.5.2010 20:59
katusa

XXX.XXX.146.80

Já musím za sebe teda říct, že se i u koní snažím trochu vypadat. Je fakt, že když jsem si koupila první kobylku, nebylo moc peněz na zbyt ani na extra vybavení a ani na oblečení, ale jak se vše postupně dokupovalo, penízky přibývali a já si mohla dovolit začít kupovat hezké doplňky pro koně i sebe :).
Osobně si myslím, že člověk i kůň by měli trochu vypadat nejen na závodech, ale i na vyjížďce či jízdárně. Samozřejmě do toho nepočítám zimu, kdy člověk většinou jezdí už za stmívání a očistí od bordelu jen nejnutnější části koně a tento bordel záhadně přílne k oblečení, obličeji a vlasům jezdce :)
Takže doma v pracovním se snažím chodit v čistých jezdeckých věcech. Do terénu jezdecké kalhoty, tričko nebo tílko v barvě, která se nebije se zbytkem, roláček, nebp jezdeckou vundu, na nohách jezdecké podkolenky a p:-)erka nebo termoboty

15.5.2010 21:01
katusa

XXX.XXX.146.80

na jízdárnu chodím vesmes stejně, jenn jezdím ještě s koženými chapsy a na skákání s helmou :)

15.5.2010 21:08
katusa

XXX.XXX.146.80

A když nejezdím, to záleží na počasí od džínu s tričkem až po kraťasy s tílkem, nebo vrškem od plavek. Tak doufám, že jsem tu někoho nepohoršila, ale mám prostě ráda určitý styl u koňouchů. Taky nemám pořád jen nnové a nové věci (nedávnno jsem si koupila nové pracovní rajtky po více než třech letech :)), ale nemám moc ráda zapsasené jezdce, koně a ani cajky. Pořád si myslím, že by jezdec s koněm měli trochu reprezentovat....

16.5.2010 20:48
sheril

XXX.XXX.88.21

na práci vždy ryfle,košili a když je chladno tak bundu obuv-pracovní kožené boty a v mokru holinky

16.5.2010 20:53
sheril

XXX.XXX.88.21

Pár let spátky jsem si oblečení ladila

17.5.2010 21:11
kassiopeass

XXX.XXX.186.21

Mám více druhů oblečení podle situace...

Spešl zimní móda - pantalovy, podtím jedny až dvoje tepláky, teplé ponožky, perka, 2 mikiny, silná vesta a na tom nepromokavá bunda ze second-handu za 50,- pak čpipce a na to helma, doplněno rukavičkami (které nenávidím, obyč nezateplené, ve velkých mrazec ještě jedny navrch od ťamanů:))

17.5.2010 21:14
kassiopeass

XXX.XXX.186.21

Další: letní móda - triko, rajtky, chapsy:)

17.5.2010 21:15
kassiopeass

XXX.XXX.186.21

podzimní: rajtky, chapsy, mikina....

17.5.2010 21:16
kassiopeass

XXX.XXX.186.21

hnojová - dle počasí, nečastěji pantalony, tenisky, triko, případně mikina nebo gumáky nebo taky nepromokavá binda:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík