Artroza kyčle - jěždění s ní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2010 21:11
evelin

XXX.XXX.6.162

Myslím tím artozu jezdce, ne koně, to se tu už probíralo.

Máte někdo stejný nebo podobný problém??? Jak to zvládáte?
Diagnostikovali mi ji ve 22 letech, to bylo ještě v pohodě a skoro jsem o ničem nevěděla. Teď ve třiceti o ní vím každým krokem a začíná mi i ježdění dělat dost problémy (omezená pohyblivost, bolest), jezdím jen jednou max dvakrát týdně 1-2 hodinky. Začínám mít pocit, že brzo budu s koníkem chodit na procházky už jen pěšky smajlík

Budu ráda za vaše reakce, podělte se se svými potížemi...

17.6.2010 21:35
sabina

XXX.XXX.60.81

Ahoj Mě diagnostikovali Dysplazii kyčelních kloubů obou. Je tam i artroza. Noha mě někdy bolí tak, že ji v kloubu nemůžu narovnat. Přeložit nohu přes nohu apod.

Ale pokud jezdim pravidelně, každý den, je to 100% lepší než 1x 2x týdně. To mě to akorád rozbolí a nic. Chce to jezdit často, nebo se smířit s bolestí. Která dle mě ale časem buď odezní, nebo se zesílí, asi jak u koho.
Jinak já mám od doktora napsaný chondrosulf. Takže se cpu tímhle. Jinak další vitamíny na klouby a snažim se plavat a jezdit hodně na kole.
Doporučuju cvičit a kyčli přidávat zátěž. Né však směrem nahoru dopředu. (hory, schody) Ale jiným stylem.:-)

17.6.2010 23:20
xyloza

XXX.XXX.70.157

Mě sice zatím artroza ani nic takovýho nebylo diagnostikováno, ale trpím bolestma obou kyčlí. Doktor mi doporučil nejezdit a když už jezdit tak často aby se mi vytvořili svaly ketré mi budou kyčle držet a tím uleví kloubům. Když mám úraz a delší dobu nejezdím nebo jezdím jen málo je bolet výrazně vyší než když jezdím denně. Momentálně jezdím tři-čtyři koně denně a bolest mě trápí jen ojediněle smajlík

19.6.2010 10:47
evelin

XXX.XXX.6.162

Hmm tak to si asi pobrečím častěji. Nemám možnost jezdit každý den, koník není můj, pomáhám u něj a jezdím když nechodí do lesa. Mám počítat s výměnou kloubu - tak třeba to pak bude lepší...smajlík (to myslím ironicky)

Díky za příspěvky, vidím že v tom nejsem sama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík