dovolím si založit nové
malý hafíci jsou krásňoučcí.....je fakt že já jsem na ty větší bafíky...já bych se bála že bych malého doma někde zašlápla
jaruš je to možné...a to jsem myslela že moje kobyl je prasátko největší....ale takhle dlouho už se neobalila
já si teď už skoro 14 dní pohrávám s myšlenkou že prodám western sedlo a koupím si nějaký pohodlný enduranční sedlo...mám už dvě vyhlídnutý...jen mám hrozný dilema které volit
buď RANDOL'S Luberon a nebo SEDLO Endurance kůže
Randol´s
můj obaleč...to bylo týden po koupi když měla ještě malou bahnitou ohradu než se aklimatizovala na ostatní koně
valach,kterého jsem jezdila dřív,tak měl sedlo podobné tomu černýmu, možná to byl nějaký starší typ, nevím, ale sedlo bylo fakt bezvadný
Jinam mi už se začínáme pomalu hojit a 13. srpna razíme na celý víkend na kurzík
Kurz je 13.8 -15.8 v Seleticích (okr. Nymburk) je s panem Nyklem,můžeš si říct jestli chceš něco popracovat ze země nebo ze sedla nebo jestli chvilku to a pak to, no prostě přístup je hodně individuální. Minulej kurz se platilo 500 za den, byla možnost koně i ustájit to myslím bylo 75 Kč za box
Markét,poořádně si výmněnu sedla rozmysli,jestli máš to svoje vysezený a pohodlný,tak bych se ho nevzdávala
,abys pak nelitovala,ono sehnat sedlo pasující na koně je téměř zázrak
,ani sedlo ušitý na míru koníkovi nemusí za půl roku koni být,může ho začít tlačit,podle kondice.
Jarča si teď taky zvyká v novým,bolí jí prrrdel....
Ona totiž v tom Oldovým seděla na zadnici tak ledabyle,ale teď v tomhle novým muší sedět na sedacích kostech a to kvičí....
Moruš stopuje,tohle mi občas dělá i ve cvalu a to je takový divný,když se mi najednou ten krk ztratí.
Ahoj:-)
Jarčo,jestli můžu být upřímná,tak to Pierotovo sedlo svádělo k velice špatnému sedu.Mě se v něm sedělo a jezdilo velice špatně,páč dost stěžovalo udržení správného sedu..A sama přiznáváš,že Jaruška neseděla,jak mělaTak to Jarče teď vůbec nezávidím,ono ,když si po tolika letech sedne ,tak jak má,tak to hodně bolí....
jééé tak to malý Jarče nezávidím, no já léta jezdila v sedle bylo to něco mezi westerňákem a endurancí no a pak když jsem se posadila do anglie,to bylo něco
bospor na tom kurzu je úplně jedno co všecko koník umí nebo ne, já tam minule byla taky poprvý a ten přístup je fakt hodně individuální, doma mám číslo na holčinu z té stáje, tak ti pak kdyžtak ne meil pošlu kontakt :-)
Díky,Šárí,už si zvyká,oni ty děcka jsou gumový
,včera ujela s náma vyjížďku tu maxidlouhou,těch 5 poctivých hodin v sedle,a moc nekňourala,
tady Monďásek hledá vhodné místečko na čůrání.
jj,to máš pravdu,že jsou to takový gumídci :-D my jsme se v neděli byli podívat v Sobotce na hobíčkách a tam taky jedna holčina docela nehezky spadla z koně, tak nasedla a když jela kolem nás,tak byla taková docela vysmátá. Mno jinak jsem usoudila,že ty hobíčka tam byli takový pohodový,tak se třebas příští rok taky zůčastníme
Mno každopádně zítra se chystám Sobistu vzít ven, uvidím jestli na tu nohu nebude kulhat,ale obávám se,že asi pojedeme v rychlejším tempu,už včera dělal doma děsný krávoviny
Tak to je holčina dobrá,že znovu nasedla,
ale oni ty děti jsou na tohle fakt špicový,taky jsem pár takových pádů dětí viděla a taky vždycky se ty prcci tam vydrápali zpátky a normálně to dojeli
,tak to jsem si vždycky mohla utleskat ruce..
To jsem moc ráda,Šárí,že se Sobík uzdravuje
,no jo,to víš,je mladej a nabitej energií,a je hezky,tak chce ven,
tak si to užijte.
Ahojky! Tak o sedlech ani nemluvit....já jsem si taky už nějaké vyzkoušela a teda hlavně je hodně rozdíl v kvalitě a na dlouhé trasy se to joo pozná na sedínce.
Tady dneska docela slušně. Včera jsem Use dělala kopýtka, předvčerem tady ještě k večeru Jarka došla s Betty a dělali jsme ji kopyta..to byly talíře. Ale už je má krásné. Jak jsme pro ni jeli a jela jsem na ni do nového domova, tak prý měla být vystrouhaná, ale stačilo jen kouknout, že... Takže teď už má kopýtka ok a ještě mi zbývá některý den udělat Bendulku, má už to trochu zase delší, ale toho jsem dělala já před tím, tak to jen přibrousím.
Tady je taky krásně
,kolem nás už dneska začaly žně,
já sice ty žně moc ráda nemám,protože to pak strašně rychle uteče a pak už jsou hned Vánoce,ale zase se můžem chvilku vždycky proběhnout po strnišťatech,
ale opravdu jen párkrát,oni jsou tady všicí moc rychlí a hned to podmítaj a jdeš tam druhej den a už je tam oranice.
hm tady to taky už zas praží :-( naši jezedáci zrušili prasata a už loni nevěděli co s obilím, tak spoustu polí zatravnili
tak mám aspoň kde jezdit, když je v lese moc vody nebo se bojím kvuli větru
letos už sekaj ječmen nejmíň týden. až dosekají tak teprv pojedou podmítat. my máme většinou na štrniště nejmíň 14 dní
prosím ten telefon na iva.sind@centrum.cz moc děkuju
No tady už se zase honěj mraky,tak nevím,jestli se něco nepřižene...
Markét,docela mě překvapilo,jak jsi psala,že Ti bylo sedlo nepohodlný,nic takového jsi totiž na té čtyřhodinové vyjížďce neříkala,jen jsi si libovala,jak je fajn vypadnout z Prahy a vyčistit si hlavu na koni,moc mě mrzí,že jsi mi to neřekla tady,ale zase na druhou stranu jsi mě přivedla na myšlenku,
že vlastně teď,když už máme to sedlo lepší a pohodlnější,v něm se opravdu musí sedět tak,jak se má,a pohodlný je taky,tak jelikož stálo taky daleko víc než to,které se Ti nepohodlným zdálo býti,tak taky ta cena za vyjížďku bude taky jiná,tudíž pro Tebe už nebude cena 250 Kč za 4 hodiny v sedle
,ale za hodinu.Díky za pochopení.
Samozřejmě občerstvení a cesta do Slaného se platí zvlášť,už to opravdu nebudeme dělat zadarmo.
A dokud budeš jezdit se špičkama od koně,tak nebudeš mít bůhvíjakej sed v žádným,ani sebelepším sedle,protože jakmile se koník jen trošíčku lekne a udělá jinej pohyb,tak pofáráš dolů,to už jsi taky skoro poznala,Jarča se to naučila teprve nedávno,a světe div se
,v tom nepohodlným sedle,o kterém je řeč.
Ještě jsem chtěla napsat něco,ale to už jsem zase zapomněla,tak až si vzpomenu.
Jaruško,takhle to vůbec nebylo myšleno.Ale,když to bereš takhle osobně,tak s tím nic neudělám.Teď jsi mě tu uvedla,jako nějakou šílenou mrchu,která se přetvařuje,apod. a házíš mě do pytle s těmi,co už Ti kdy něco provedli.A to já rozhodně nejsem.Jestli Tě dokáže takhle naštvat pouze moje zcela nevinná poznámka(a ta poznámka byla nevinná,vůbec by mě nenapadlo,že přes noc vymyslíš takovou pitomost),tak mě to mrzí,myslela jsem ,že si rozumíme a nemusíme na sebe něco hrát.Mrzí mě to,Pa.
Tu poznámku rozhodně za nevinnou nepovažuju,a hlavně jsi to mohla říct mě tady u nás,že jsi nespokojená se sedlem,mě to přijde opravdu dost blbý,když to napíšeš sem.
Ta nepohodlnost,kterou jsem popsala bude nejspíš pramenit z toho,že jsem několik let jezdila ve vojenském sedle, tam jsem rozhodně neměla takové problémy se špičkami a sedem.Prostě jsem na něj byla zvyklá.Tohle jsem měla napsat asi rovnou.Prostě tím chci jen upřesnit,to co jsem napsalaNic víc,nic míň.Pevně věřím,že víš kde je pravda,jen jsi zaslepená vztekem,kterým ses naučila používat na ty typy lidí,co už se u Tebe vystřídali a kterým jsi kdy pomáhala pro dobrotu na žebrotu.Znovu připomínám,že vše ,co jsem Ti kdy na vyjížďkách povídala a říkala je pravda a nic než pravda.A proč jsem na adresu sedla neřekla nic dřív?Protože jsem si myslela,že to jak se mi špatně sedí mám přisuzovat tolika letem bez ježdění a tomu,že člověk prostě zdřevnatí.Až pak mi začlo docházet,že to bude možná i sedlem.Ale to je jedno,já se nemusím obhajovat,nic jsem Ti totiž neprovedla.Mám Tě jako člověka hrozně ráda a nerada bych o Tebe přišla kvůli takové banalitě.Ahoj.
Sedlem to určitě nebylo,že se ti v něm sedělo a jezdilo velice špatně,už se v něm tu vystřídalo opravdu dost lidí a problém máš ty jediná,jinak se do něj všicí ostatní rádi vraceli.
Tak jsme dneska projeli pár řepkovejch polí a ani ta řepka nezůstane dlouho strništěm
,už to podmítali na několika místech...
Já už bych to ukončila,prostě se Ti v tom sedle nesedělo dobře,tak máš možnost mít jiný sedlo,lepší,ale taky za jinou cenu,myslím,že to není tak hrozný to pochopit.Jinak to sedlo není žádná šlupka indická,je to normální univerzální kožený sedlo,akorát je trošíčku větší,a Jarča v něm seděla tak,jako když Ti někdo nabídne širokou židli a úzkou židli,tak v tý široký židli máš možnost se rozvalit,což nevypadá hezky,kdežto na úzký židli musíš sedět tak,abyses na ní vešla,žádný válení tam neexistuje,takže asi tak.
No,Šárí,tak držím palce
,hlavně nejezděte do těch pahejlů po řepce,to by ho mohlo do toho bebí dost dloubnout a zase by to bylo otevřený.My už máme to bebí naprosto super,rostou tam chlupy,ale to Ti je sranda,
já když se chci zasmát,tak se jdu podívat Monďáskovi na záda,jak tam rostou ty pidichlupy,
to je strašně legrační.
jj, neboj řepce se vyhneme a pro jistotu asi po dlouhé době nasadím i chrániče, zvony dát nemůžu to bych se bála aby jak se mu na tý noze točej,tak aby to nějako nerozrejpaly, no doufám,že se Sobista bude chovat kultivovaně a že ze vrat nevyletíme jak ze startovacího boxu pro jistotu pujdeme jen na travnatou polňačku.
To věřím,že to musí vypadat srandovně ty pidichluby na monďáskovi, ale tak hlavně,že už to má zahojený
Nedá mi..pokud jste chtěli za to svezení dolů do města zaplatit,měli jste mi to říct,to samé s pitím,pokud jsi za něj chtěla zaplatit neměla bych problém,jen kdybych to věděla.To když už tedy vytahuješ takové věci.A ano,radši už mi nic nevyprávěj.Kdybych chtěla mohla bych tu ventilovat spoustu věcí,ale nebudu to dělat,protože to nemám zapotřebí.
Nechtěli jsme zaplatit,ale na druhou stranu člověk dělá pro klienty,co může,a nemusel by,a pak se z netu dozví,že chudáčkové v našem sedle trpěj,tak to jsem se už fakt zařekla,že nic víc dělat nebudu.Ventiluj,co chceš,samozřejmě,nikdo ti nic takového zakázat nemůže,ale doufám,že budeš ventilovat jen pravdu,protože pakliže půjde z tvé strany k nepravdivým informacím,já nemám možnost se bránit,a bylo by to dost nefér.Ale určitě dělej,co uznáš za vhodné.
Šárí,tak pak písni,jak se civilizovaně choval Sobík.
My jsme dneska měly zdržení,už jsme měly nasedláno,jen jsme se právě dooblíkly a chtěly jsme jít nauzdit,že už pojedeme,a zvonil chlapík od vody,že nám jde vymněnit vodoměr,tak jsem se ho ptala,jak dlouho mu to bude trvat,tak samozřejmě chviličkůůůů,paníí,no,bezmála půl hodiny to trvalo
,a koně se žádnej nevykadil,já jsem říkala,ty se nám pokáknou po cestě a budu mušet uklízet 2 x,
páč Jarča nemá brašničky svoje,ale naaaštěstí to vydrželi až na polňačku.
Uf,tak hlásím,že včerejší vyjížďku jsme přežili ve zdraví. Mno sice když jsme zkusili nacválat, tak jsme se rázem proměnili v gumídky a kolem kobyl jsme po poli proběhli jako arabští ponyové, ale jinak celkem pohoda. Bála jsem se aby nám z toho škubance nějako netekla krev, ale bylo to taky dobrý, pro jistotu jsem to ještě po návratu přestříkla desinfekci, ale asi to ještě ně nějaký dlouhý ježdění nebude :-( dneska ho snad zkusím pustit k jeho kámošovi,ale bojím se aby kluci nedělali nějaký koniky a nějak se nám to znovu neotevřelo
včera mi psala kámoška,že se vrátili s koníkama z vandru po českým ráji a prý to byla paráda, tyjovka bych taky někam jela
Tak to je skvělý,Šárí,že jste přežili,já jsem si na Tebe včera vzpomněla,když jsem koukala na Legiška lítajícího v povětří
,to jsem si tak v duchu říkala-nedej bože,aby on byl nemocnj a musel bejt někde zavřenej,to by bylo fakt něco...
Jéé,tak snad kámoška měla dobrý počasí
,tady začaly žně,ale něják furt poprchává,teď jsou tady mraky,že to vypadá,že zase bude pršet,
včera na tý vyjížďce s Jarčou to foukalo jako na podzim...
Tady u nás teda nepršelo,ale přesně jak říkáš i u nás to včera bylo jak na podzim i když to podzimní ježdění mám ráda, jenže ono to pak strašně rychle uteče, začne bejt ráno tma navečer tma a je to v háji :-((
Já jsem nad tím obvazem taky přemejšlela, ale zas se bojím toho aby se mu to nějak nerozmotalo a kluci ten obvaz ještě nepřišlápli, ale možná kdybych mu přez to dala gumový zvony,tak by to snad trošku pomohlo, jenže si zas říkám,že než to k nám tou poštou doleze,tak aby jsme to už neměli dobrý páč tady u nás nevím o žádných jezdeckých potřebách a jet do equiservisu jen pro zvony se mi teda moc nechce.
No jinak Sobista je přesně co legíš, si nedovedu představit aby byl zavřenej v boxu, jsem ho minule jen tak na zkoušku zkusila zavřít a jako vydržel to ani ne 15 minut a pak se začal vztekat co jako to má znamenat
Ahojky!
Včera jsem se radši sem nemíchala, teda hádky moc nemuším...no táák...usmiřte se a je to...
Sobista musí být krásný v pohybu, někdy by to chtělo víídeooo!
Tady včera celý den dost pršelo, chvílemi to přestalo, tak usa pásla zahradu, ale pak zase začalo, takže byla doma a ke koním včera nešla, nemělo to cenu. Navíc nechci aby mi teď moc promokla, přece jen ji trochu pořád léčím a necchi, aby mi prochladla. jak bylo teplo, tak mi déšť nevadil, ale te´d zrovna nejtepleji není...
no a dneska je krásně, tak jsem ji byla hodit do výběhu..no ti se vítali. Na Usamu leze zase říje, tak s Bendou kvičeli a dělali kraviny..ta zase bude zechcaná
video snad někdy spácháme,myslím,že doma i nějaká mám,ale to je jen pod sedlem, jenže já jsem střevoň a nevím jak se to na net dává, ale prej to jde uložit i na rajče,tak to zkusím. Jinak tady mám nějaký fotky se Sobulákem,tak se klíďo mrkněte http://sarikus.rajce.idnes.cz/
No já jsem lucky koukala,že tam u vás má zas pršet, tyjovka to to léto máte takový japatý ne?
No jo, mají být večer děsné hrůzy prý, takže Usa bude na noc asi zavřená radši ve stáji (teda ona má otevřeno na dvůr ty půlené dvěře, ale do výběhu ji zavřu. Jinak ona šmatle i přes noc venku, ale nerada bych, aby někde zpanikařila, jako před dvěmi lety, kdy jsme ve dvě ráno v kroupách volala vetovi a šili jsme nohy, protože slečna hystericky vylítla ze stáje a stopovala do sousedovic plotu.
K večeru ji ještě vezmu na lonž, teď je u koní a já se pustila do velkého česání pesanů..zatím pmám půl Fabbyho a jdu na druhou půlku .
Na fotky juknu večer v klidu.
Holky,o dešti mi ani nemluvte,my jsme s Jarčou zmokly,ááále jak!!!!!!
Když jsme vyjížděly,bylo krásně,sluníčko,pofukoval slabej větřík,tak jsme usoudily,že austráliho kabátky necháme doma.
Koníci doskákali a my je ještě tak čtvrt hodinku pásly a odpočívaly jsme.Pak začalo jemně mrholit,tak jsme došli pomalu do vsi a chtěly jsme počkat,jestli to nepřejde za chvilku.No nepřešlo tooooo
,spíš přidávalo.
Tady jsme čekaly pod stromem,ale za pár okamžiků jsme byly mokrý jak myši,tak jsme v tom největším dešti přeběhli pod vlakový most a tam počkali,až to přejde.
Kosa nám byla teda fakt docela slušná,byla u toho zima,tak jsme se pak kouskama zahřívaly klusem,naštěstí nepršelo celou cestu,i koníci stačili oschnout,než přijeli dom.
Ale teda,už kabáty nebudu líná brát,i kdyby byl hic,člověk přece jen nikdy neví....
No, ono když jedete dál, ta se asi kabát vyplatí. Pokud fakt není vymeteno a přijít to může kdykoliv. Já jsem dočesala Fabínka, přistřihla jsem mu tlapky a vyfoukala mu řádně kožich..byl plný prachu a bordýlku, tak je černý jak uhel a krásný, čistý a nadýchaný. Daréska jsem přefoukla lehce, aby nezáviděl, moc se na to těšil. A vyčešu ho asi zítra, nebo o víkendu..podle počasí.
Noo,právě,byla jsem líná kabáty sundat z ramínek a zavázat dozadu za sedlo,fakt bylo hezky,ale je fakt,že jsme byly venku skoro 2 hodiny a to je dost dlouhá doba na to,aby se stačilo počasí změnit,brrr,
už jsem poučená a fakt je radši vždycky přibalím.
U Vás neprší??Tady teď zrovna zase docela leje...
Šárí,toho videa se neboj,já mám třeba videjka na Streamu,tam je ten návod česky a krásně Tě to navede,krok za krokem,co máš dělat.Já jsem naprostej laik na tohle,ale tohle jsem dokázala,jen si s tím musíš trochu pohrát,fakt to nic není,zkus to,já bych byla věrnej divák,dala bych si Tě do rubriky,že jsem Tvůj fanoušek a každý Tvoje nový videjko by se mi zobrazilo.
Tak se toho neboj a zkuuus tooo!!!!
Tímto se tu veřejně omlouvám Jarušce za svou poznámku o sedle.Netušila jsem,že jí tím tak urazím,kdybych to tušila,tak mě ani nenapadne to sem psát.Neměla jsem v úmyslu jí tím nějak poškodit.Jaruška nabízí skvělý služby,a myslím,že to všichni víte a určitě jste si o ní nezačali myslet nic špatného,kvůli mé poznámce o sedle.
to víš na kraviny,to nás užije . Ta kachna si normálka pochodovala po vesnici, tak jsem se ji chtěla ujmout, ale ona se nenechala chytit a odkráčela si ani už nevim kam
S oslíkem se na kurzu necvičilo
,ale asi by to bylo zajímavý i dkyž zrovna tenhle byl takovej míšan a bylo na něm vydět,že ho fakt vytáhli ze špatných podmínek,ale člověk by ho umačka. No ale pak byla sranda, že když jsme na jízdárně jezdili se Sobistou,tak oslík se na nás šel podívat, tak jako že kluky nechám očuchat, najednou osel zařvala no Sobista se málem vystřelil na měsíc, ale to jsme se tam všechny museli smát
Jojo,to si umím představit,Šárí,já bych se jí taky ujala,a aby nebyla sama,tak bych jí hezky šoupla k zelímu a ke knedlíkům,hihi.
Jéžiny,chudák oslík
,teda,fakt nechápu,když si někdo pořídí zvířata a pak se nestará...
Jo,Moruš když uslyšela poprvé oslí hýkání,tak měla oči normálně asi tak 10 cm před lebkou,
ale ona se toho fakt bála,normálně se i klepala jako osika strachy
,asi je to hýkání pro ty koně nepříjemný,ale je to o zvyku,kdyby jí osel hýkal za prdelí celej den,tak by to pak neřešila,ale to první zahýkání pro ní bylo strašný,nechápala,co to je...
Ona je taková,třeba když jsme si přivezli ten první den Ferdu a Ferdu a pak jsme jeli ven,tak jsem Moruš přivedla na dvůr a ta jak slyšela,že Ferdové chrochtli,tak byla zase vyplašená,zase koulela těma vočima
,a dneska?Klidně se jde podívat,co mají Ferdové k obědu a nejradši by probourala box a šla jim to zbaštit.
Monďásek je v klusu pohodlnější,než Moruš
,a sedlo je měkoučký,to je nádhera.
Úplně si to umí předtsvait s tím oslem. Usa poprvé viděla osla na jaře ve Skalici na jízdárně, kde jsme parkovali všichni, jak byla ta kočárová vyjížďka a v sedlech. Mají tam výběh s oslíkem a ten co chvíli pobíhal a hýkal na okolí. Usa stála, vyvalená kukadla a koukala co to tam je za divné zvíře!
Tady dneska leje jako z konve, tma jak v pytli a zima jak napodzim
Jj přesně holky oči pomalu za ušima a pomoooooc co to je zivný zvíře
Jarčo oni tam měli i bejvalího militaráka a to jsi teprve měla vidět co lidi dokážou udělat ze zvířetem, prej s ním vždycky ty lidi dělali,tak že dokud kůň toho neměl plný kecky, ale v Seleticích ho docela dávaj dohromady,ale pořád má takový špatný zadní nohy,ale co jsem ho viděla naposled,tak vypadá zas o něco líp.
Tady je lucky taky docela zima,ale naštěstí nerpší, dneska po práci jedu do Bratislavi, tak doufám,že v těch moravských končinách nepotkám nějakej slejvák ošklivej
Tady zatím nepérší,i když mraky se honěj,ale dneska jsem kabáty pro jistotu přibalila
,dneska byla jezdit Hanka.
Pierot už to nemohl vydržet na polňačku,tak hanka uklízela,říkala,že ten pytlík je malej.
Můj oběd na Tuřanech,chtěla jsem se s Hankou rozdělit,ale ta nechtěla,že jí jenom kuřecí...
Tak dám zase pár fotiček ze všerejšího vejletu,tady klucí čekaj,až se Moruš vyčůůrá.
Dneska jsem si vzala Monďáska pod sedlo,klusala jsem na něm minule,to byla nádhera,ale ve cvalu je taky úžasně pohodlnej,
cválala jsem dneska poprvé.
Kamarádka mi nedávno říkala,jak jejich syn v pubertě přestal úplně jezdit,nejedil asi 2 roky,pak sice zase začal,ale opravdu celý 2 roky na koně nesed,tak mě napadlo,že ta naše holka taky přichází do puberty a kdyby nááhodou přestala jezdit,tak jsem zjistila,že by mi to vůůůůůůůůůbec nevadilo.
Měla bych na ježdění celý 2 koně a mohla bych si vybírat,na kterým zrovna pojedu.
Jarču bych rozhodně do ježdění nenutila
,to nemá cenu,ale myslím,že u ní to snad nehrozí,no,uvidííme.
to je správná fotka jak Jarča skáče z Mondýse. Holky my jsme včera normálně konečně vlezli do vody
, byla jsem kamarádce ukázat rybník kam chodíme plavit, mno Míša sebou měla doprovod asi 8 koní a když byli všeci ve vodě, tak pan Sobista se rozhodl,že tam teda taky vleze
, asi 5 minutek si tam postál ale pak už vylezl ven, ale fakt jsem byla ráda,že se tam konečně odvážil
Tyjovka,ale taky mě při tom plavení docela rozčílila jedna bába, tam na nás začala ječet ať jako vypadneme s těma koňma,že se tam choděj koupat děti z tábora a že mi tam jako nemáme co dělat a že si tam na nás pujde stěžovat( přitom, se tam koně choděj plavit už kolik let) no po menší diskuzi s ní jsme usoudili,že stejně nemá cenu se s ní hádat a ještě jsme tam chvilku byli. No a pak za náma přišel nějakýn pán,že prej jako je vedoucí z tábora a jestli by jsme dětskám mohli jít ukázat koně, že budou mít radost, tak jsem se ho hned ptala jestli to teda nevadí,že tam s těma koňma jsme a on,že vůbec,ještě si dělal srandu,že aby ty koně od děcek něco nechytli,že nejsou očkovaný . Tak ani nevim co to bylo za bábu, ale fakt některý lidi bych nakopala někam
přijedou na víkend na vesnici a hned se tam chovaj jako by jim to tam patřilo
Šárí,taky se občas setkáváme od starých lidí s tímto přístupem,ale já se s nikým nehádám,ti lidé mají nějáký vnitřní problém a něco je trápí,tak se s tím jinak neuměj vypořádat,než že se snažej si to vylívat na někom jiným,nikdy nevíme,jací budeme sami,až budeme staří.
No vidííííš,Sobík je šikulka
,to věřím,že jsi měla radost,juchůůů,
a hrabal tam aspoň,užíval si to v tý vodě???
Letos jsou teda žně,fakt by se jeden picnul,chudáci zemědělci,dneska už zase prší.
Jj to máš Jaru nejspíš pravdu,že si to ty lidi vylejvaj na někom jiným
Nn nehrabal, ale snažil se po vodě vyhazovat , pak tam jen stál a čumákoval občas žbrblal čumákem ve vodě.
Teda ten Pierot se taky umí dobře obali :-)). U nás mají žně dobrý sice je pod mrakem,ale neprší,tak se aspoň na těch polích tak nepečou