Prosím rozsekněte to - mám koně s PP nebo ne? :-))

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2010 18:45
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Ahoj všem.
S kamarádkou máme takový spor,no spíše ona má takový názor,že můj valach je kříženec,protože prý nestačí to,že mám v modrém průkazu vypsaný jeho rodokmen,ale že by musel mít ještě zelený průkaz k tomu.Já mám v m.průkaze na str. 10 a 11 vypsaný jeho původ viz fotky.Podle mě,ty zelené a růžové,nebo já nevím jaké všechny průkazy se týkají jen uchovněných koní.Je to tak?Díky všem,kteří nám to objasní

13.9.2010 19:17
sccary

XXX.XXX.74.216

ahoj já teda nejsem přímo znalec ale myslím si že tvůj kůň PP nemá. Moje kobylka má růžovou knížku má PP ale není uchovněná.

13.9.2010 19:38
krissta

XXX.XXX.165.35

To co máš vyfoceno průkaz původu není. PP nemají jen uchovnění koně (růžový,o zeleném nevím),protože se vystavuje už u hříbat,ne po zařazení do chovu,nebo výkonostních zkoušek. Ale tvůj koník není kříženec,protože oba rodiče jsou huculové a to čistokrevní. Oba jsou i v plemenné knize(jsem pochopila z fotek). Tedy můj názor je: Tvůj koník není kříženec a má původ,ale nemáš růžový (nebo zelený u huculů?-já mám ČT v tomto se nevyznám) VÝPIS z plemenné knihy. Ten by ti na ústřední evidenci měli vystavit (možná ti ho nedal bývalý majitel,či co).

13.9.2010 20:06
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Aha,takhle je to.No přesně tak,od bývalého majitele jsem dostala jen modrý průkaz s potvrzením původu koně.Zkusím mu zavolat a zeptat se na to.

13.9.2010 20:46
strelish

XXX.XXX.64.235

Já tam teda vidím původ otce a původ matky, oba přísluší k PK huculského koně (tzn. ti PP mají). Ale už tam nikde nevidím - asi to chce naskenovat jinou stránku - s kolonkou Plemeno/Typ a Plemenná kniha přímo u jména koně, o kterého jde. Osobně si ale myslím, že PP nejspíš mít bude, Goral Fernet je celkem známý plemeník. Jen jaksi někdo někde "ztratil" ten papír, který ho dokládá. Od loňska už jsou průkazy původu asi pro jistotu všité přímo v modrém průkaze smajlík

13.9.2010 20:48
strelish

XXX.XXX.64.235

sccary napsal(a):
ahoj já teda nejsem přímo znalec ale myslím si že tvůj kůň PP nemá. Moje kobylka má růžovou knížku má PP ale není uchovněná.

A jak chovnost souvisí s PP? Každá PK stanovuje podmínky pro uchovnění...pokud je to uzavřená PK, tak jen zvířat s PP.

13.9.2010 22:44
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

Teda holky,já jsem ale koza.V modrém průkazu na konci ,v obalu byl zastrčený žlutý průkaz .Byl ale otočenej zadní stranou nahoru a ta mně průkaz teda moc nepřipomínala a nedávala jsem tomu už pozornost.Takže jste měly pravdu a kamarádka samozřejmě taky.Až na tu zelenou barvu :-).Tak díky moc a nezlobte se :-):-):-)

13.9.2010 22:47
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

No a takhle nějak to vypadá zevnitř.Je to ofocené,nedá se to moc přečíst

13.9.2010 23:12
krissta

XXX.XXX.165.35

Tak vidíš. :-D

13.9.2010 23:22
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

:-):-),jo jo,vidím.
A neměl by někdo náhodou fotku toho Gorala Ferneta?Na netu jsem nenarazila ani na jedinou.

14.9.2010 09:16
olga visňakova

XXX.XXX.238.50

Ano máš, bez diskuze..............

14.9.2010 11:25
juhaj

XXX.XXX.208.237

Ono taky kdyby koník nebyl zapsán v plemenné knize,nemě by v modrém průkazu napsáno huculský kůň,ale kůň v typu pony :-))

17.9.2010 09:06
olga visňakova

XXX.XXX.238.50

asi tak :-)
to sedí

18.9.2010 17:03
lexa10

XXX.XXX.116.149

No pokusím se poradit,prosím napiš jaký máš průkaz celý modrý jako mají plnokrevníci,měla by jsi to tam mít napsáno, co je to za plemono,jestli to CT nebo A1/1 nebo ponník.Lucka

18.9.2010 17:47
ilonabělinka

XXX.XXX.223.65

ilonabělinka napsal(a):
Teda holky,já jsem ale koza.V modrém průkazu na konci ,v obalu byl zastrčený žlutý průkaz .Byl ale otočenej zadní stranou nahoru a ta mně průkaz teda moc nepřipomínala a nedávala jsem tomu už pozornost.Takže jste měly pravdu a kamarádka samozřejmě taky.Až na tu zelenou barvu :-).Tak díky moc a nezlobte se :-):-):-)

Má tam Huculský kůn.Já už jsem psala,že jsem trdlo a že ten průkaz původu jsem objevila.Ale i tak díky:-)

19.9.2010 07:31
nemide

XXX.XXX.8.222

Jelikož se jedná o valacha tak je úplně jedno jestli má PP, je mu to k ničemu. Čistých huculů je jen pár, pokud ho někdo má těžko ho prodá. Většina "huculů" má velké procentů fjordských (ale i jiných) genů.

20.9.2010 20:01
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Ahoj pokud máš vypsané rodiče v průkazu, tak máš koně s původem. A to že nemáš tu dvoj stránkovou knížku z toho si nic nedělej. Ta knížka ten původ jen potvrzuje!! A tu nemá 80% lidí, pač se někde ztratí, nebo ti jí nepředá bejvalý majitel. Ten průkaz co máš je PRŮKAZ PŮVODU čili PP a to co pravděpodobně nemáš je POTVRZENÍ O PŮVODU!

20.9.2010 20:03
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Jo a ten růžový list (potvrzení o původu)si můžeš nechat vystavit, ale stojí to 1000kč

21.9.2010 14:37
juhaj

XXX.XXX.208.237

veronikaa napsal(a):
Ahoj pokud máš vypsané rodiče v průkazu, tak máš koně s původem. A to že nemáš tu dvoj stránkovou knížku z toho si nic nedělej. Ta knížka ten původ jen potvrzuje!! A tu nemá 80% lidí, pač se někde ztratí, nebo ti jí nepředá bejvalý majitel. Ten průkaz co máš je PRŮKAZ PŮVODU čili PP a to co pravděpodobně nemáš je POTVRZENÍ O PŮVODU!

No,to právě nemusí být až tak pravda.Mám kobylu čmb,už starší,která je bez původu,přesto prošla svodem tříletých a byla zapsána v pomocné knize čmb jako chovná.Z toho vzniká pak paradox,ačkoli má hříbě otce čmb(plemeníka z licencí a plným původem),matku bez původu,ale zapsanou s jménem a číslem jako plemeno čmb,tak hříbě má pouze zapsáno chladnokrevný typ,tedy otec i matka mají napsáno čmb,ale dítě už nikoli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík