Westernové plemena a jezdci kochači 166

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2010 18:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,já bych ho kliiidně stát nechala,je ve výběhu,je,tak co,a pod sedlem ať si vyvádí s manželem,ale on je Jarda dost těžkej,tak to on s ním si určitě si nějáký zbytečný pohyby rozmyslí.:-))
:-):-)Noo,hele,přesně tak,nesmíš se ohlížet na nikoho,kdo se neohlíží na Tebe.:-):-)
:-):-)My se dneska byli projet,ale zmmmrzlí jsme byli teda fakt dokonale,mně nezáblo nic,jen ty nohy,ty jsem měla na kost.:-(:-(Jarča měla pro jistotu šálu přes pusu a bylo jí fajn.:-)

27.12.2010 18:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady bylo hodně nafoukanýho sněhu,tak jsme odtud zdrhli.:-)

27.12.2010 18:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTady už to bylo lepší,a pak jsme zajeli do zahrad,tam to bylo úplně bezva,tam nefoukalo vůbec.:-)

27.12.2010 18:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A tady Jarča s Oldou ve sněhu s větrem o závod,a Moruš kráásně stojí,dřív to byl děs,jak projeli koně kolem nás,tak davajsmajlík,a teď už krásně počká,až bába schová fotyho přístroj a pobídne.:-):-):-)

http://www.stream.cz/video/543773-trysk-ve-snehu

27.12.2010 19:26
marketka

XXX.XXX.179.23

Tak děti na chvíli odvezla babička.S Jardou jsme šli na procházku /dorazil v pět z práce/,každý jednoho koníka na vodítku.Bylo to pěkný.Zítra dorazí vet na Brouka, pořád to má ještě lehce nateklé a hřeje to.

29.12.2010 12:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak Jarča byla chvilku pojízdárničit s Pierem,byl moc hodnej,ale já jsem nejezdila,jenom jsem stála a dělala dozor,tak jsem tam mámem zmrzla:-(,fakt mrzne teda šíleně:-(,ach jo,už ať je jaro....:-)smajlíksmajlík

29.12.2010 17:37
marketka

XXX.XXX.179.23

Holky dnes taky trénovaly na jízdárně a šlo jim to náramně dobře.Markétka se učí poníka sama vodit.Je jí skoro šest,mohla by umět základy,ale je opravdu rázná,hodně šikovná holka.Katka je na tohle měkká,ale myslím,že z toho tábora přijela dost vycepovaná a poník ani nemrkne.Jen v tom terénu to holt zkusí,no.Jen to sedlo asi budeme muset vyměnit...

29.12.2010 19:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJakto,sedlonesedí,joo?:-(:-(na Equichannelu je článek od jedné tady od nás,jak si nechala udělat sedlo na míru a sedlo nesedí,my jsme na tom byli stejně,ale nic psát nebudu,to nemá cenusmajlík,protože koni už ty chlupy bílý nikdo neodpářesmajlík,asi nějáký vylínaj,ale všechny asi né,naštěstí pán sedlo opravil,snad už teď sedí,no uvidíme ještě v létě,ale když to občas někde řeknu,tak dost lidí už má bohužel taky takový zkušenosti s tímto výrobcem sedel...:-(:-(
:-):-)Jojo,ty děcka jsou šikovný,neboj,ona se to naučí i ta holčina,co je teď měkčí,nebo zase bude lepší v něčem jiným.:-)Pierotovi se dneska dělaly teda dost hnusný nášlapky,na tom sněhu to nevadilo,ale když pak šel po cestě a měl tam ty zmrzlý nášlapky vyrobený na tý jízdárně,tak jsem Jarče radši řekla,ať sleze,než dojde domů a Piera odvede na ruce,měla jsem strach,že mu to uklouzne a spadne třeba jarče na nohu,teď se to stalo nedávno jednomu,koníkovi to uklouzlo a padnul tak rychle,že chlapík nestačil vyndat nohu a má něco s kotníkem...:-(:-(

29.12.2010 19:49
bospor

XXX.XXX.195.231

ten článek na Equichannelu jsem četla a je teda šílenejsmajlíksmajlík a ona na tom jezdila? já myslela, že to reklamovala hnedsmajlík
Jaruško přeju všechno nejlepší:-)

29.12.2010 19:51
bospor

XXX.XXX.195.231

jsme se taky konečně dočkali vyjížďky na sluníčkusmajlík

29.12.2010 19:51
marketka

XXX.XXX.179.23

Paní říkala,že se ta komora roztáhne.Jako je to lepší,uvidíme.Každopádně,Markétka odstřihla visačku,to se dělat nemělo.Psala mi jiná paní,má Wintec,podle míry komory se rozhodnu.Holt na tom prodělám,jestli mi ho paní vezme,zpět,ale důležité je,aby padlo poníkovi.
Schelby má taky nějaké bílé chlupy pod sedlem.Přišel k nám už s nima.U nás dostal Kentaura,trochu se mu to zvětšilo,ale jak jsem koukala,on prokvétá i na jiných částech těla.Zajímavé je,že z jara měl na zadku flíček vel.pětikoruny a na plecích puntíky a během jara mu to zmizelo.

29.12.2010 19:54
bospor

XXX.XXX.195.231

skoro celá krokovka se začátečnicí a rekonvalescentem, tak jsem si maličko zacválala kolem ostatních:-)

29.12.2010 19:59
bospor

XXX.XXX.195.231

že se roztáhne komora, o tom bych docela pochybovala:-| možná se trošku vymačkásmajlík

29.12.2010 20:08
bospor

XXX.XXX.195.231

jo v práci se smekla kráva na stání, spadla holce na nohu a ta je po operaci kolenních vazů a ještě půjde na jednu. srandy kopecsmajlík je čeho se bát, když se jede nebo i vede kůň po ledě nebo zmrazkách:-|

29.12.2010 20:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Moc děkuju,Ivčí.:-):-)
smajlíkJá nevím,jestli na tom sedle ta ženská jezdila,smajlíkv každém případě to sedlo opravdu nesedí,Jarča měla úplně to samý,že když nenasedala z nějákýho pahorku vyvýšenýho,tak se sedlo i pod její muší váhou přetáčelo,když nasedala,a celkově prostě nesedělo,No,jenže pán pravil-jezděte,jezděte,ty polštáře si musej sednout.:-(Tak my jezdili tím způsobem,že jsme dojeli pod vesnici a vraceli jsme se:-(,to se nedalo.smajlíkI jsem mu to natočila,co to dělalo,a pak teprve přijel.smajlík

29.12.2010 21:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ivčí,kde jste vzali to sluníčko:-),tady bylo dneska celej den pod mrakem a mráz jako blázen...:-(:-(
:-(Jo,ty zmrazky jsou na prd,:-(a ty silnice tady po vsi,to je jedno mejdlo,sice místy posypaný kamínkama,ale stejně je pod tím klouzačka,tak mám fakt strach,když jdeme,i když ho Jarča vede...:-|:-|

29.12.2010 21:20
bospor

XXX.XXX.195.231

to sluníčko je ze včerejška:-| dneska už zas bylo hnusně jako normálně:-(

29.12.2010 21:22
marketka

XXX.XXX.179.23

Mám ještě v nabídce Wintec.Zítra ho paní přeměří a uvidíme.

29.12.2010 22:02
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky!!!
Teda koukám na ty fotečky ze sněhu a je mi docela líto, že s holčí si letos toho sněhu neužijemesmajlík.

Ale včera jsem s usou došla ke koním, Jarka nasedlala Betty a Bendu vzala na vodítku po louce proklusat a já mezitím razila domů, cestou jsme se u řeky sešly a šly k nám domů. Koně jsme dali na zahradu a vymyslela jsem jak udělat Bendovi postroj do saní. Saně mám s postraňkami na zápřah psů, takže to bylo jasné, ale Benda se mi do psího postroje nevejde ani náhodou. Tak jsem mu chtěla vyzkoušet Usy obřišák, který jsem myslela, že mu bude velký..hehe, nebyl smajlík. Betty jsme sundali poprsák a já ho napasovala na Bendu a připla k obřišníku a ještě jsem vzala jeden psí popruh krátký a za kroužky mu ozvedla ten poprsák nahoře, aby mu neplandal dolů. No a jelikož se jeho uzdečka urvala nedávno, tak jsem sebou měla Betty starou uzdečku, kterou jsem zmenšila a vzala Usy staré udidlo, co jsem ji na tom obsedala a nějakou dobu jedzila..ona má malou tlamku a měla tenktrát 10 udidlo, což sedlo bendovi v klidu. Takže jsme ho nakšírovali, připla jsem mu saně, opratě od psů co mám, Jarka sedla na Betty a jeli jsme. Po pár krocích bylo vidět, že Benda nic neřeší, tak jsem sedla a uuuž jsme jeli po dědině a Betty předjeli a Benda makal jako fretkasmajlík. Po loukách jsme klusali, dokonce i cválali..to byl foft..no super! Svezla se pak i Jarka a majitel Bendíka mi sednul vzadu na saně a projeli jsme se po louce..no úžasné!

Tady video po dnešní vyjížďce. Ta byla úplně super. Benda šlapal jak hodinky. Budu ho brát denně, dokud je sníh a je ho jak zapřáhnout. Jarka byla s Betty..teď ještě natahuji na N-joy video jak jezdila pak ve výběhu, tak ho sem pak dám.

Usa byla děsně zvědavá co že to ten Benda táhnesmajlík
http://n-joy.cz/video/zaprahnuty-benda/3yc8op1aq5q3qamx

29.12.2010 22:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Hele, tohle jsou fotky z mého nového mobilu...slušné, co???

29.12.2010 22:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,Lucí,to je škoda,že jste tak dalekosmajlík,svezla bych se taky:-),musí u toho být dost legrace.smajlík:-):-)Bendík aspoň shodí pupík,hihi,ale asi ho to i baví,že joo???smajlík

29.12.2010 23:07
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, vypadá, že ho to baví. Sice trochu zlobí, když třeba chce člověk ještě po louce sám. Ale když jsme třeba dneska jeli, tak Benda šlapal první daleko od Betty a jel jak fretka klusem v tom sněhu.

Tady ještě jsem točila Jarku na pastvině..bohužel ten mobil zase takové přiblížení nemá. A na konci toho malý hajzlík využil a normálně mi málem sežral šňůrku od bundy i s umělohmotným koncem! Spratek to nechtěl pustit!

http://n-joy.cz/video/jezdeni-ve-vybehu/4eg1na4j82rx4xig

30.12.2010 09:29
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak dneska se chystáme zase s koníky. Je tady zzzima jako v Rusku ... -15smajlík, ale Usinka teď bagruje seníčko za stájí a už jsem domluvená s Jarkou, že po 10 se sejdeme u koní. Vezmeme zase Bety a Bendu do saní a pojedém ....vyzkoušíme něco slušně natočit na mobil.

30.12.2010 09:44
lucky

XXX.XXX.133.26

tak a tady ještě video z 23.12. ....chlapi ještě pořád něco dodělávají na elektrárně, tak holky zbystřily a sledovaly...

http://n-joy.cz/video/usa-kuk/c7b2v919z6q60zx6

30.12.2010 10:21
marketka

XXX.XXX.179.23

tak to je opravdu paráda Lucko,jak jste si poradily.

30.12.2010 14:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Hihi,Benda je šikovnej,to Pierot mi taky dneska chtěl sbalit kulicha,smajlíkale já zavčasu utekla,jináč by mi tu bambuli šežral.:-)):-))
:-):-)Tady je dneska nádherně,ale ven jsme nejeli,ráno jsme odvezli Jarču a od tý doby mám ňák furt co dělat...:-|

30.12.2010 14:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMoruš se zmrzlejma fousama je fakt úúúžasnáá....smajlíksmajlík:-)

30.12.2010 15:23
remonek

XXX.XXX.183.140

Ahojky kochačky, jen vám sem hodím fotku z ´´prázdnin pana Sobíška´´ a zas popádím ven ze psama.
Dneska jsem měla Miu poprvý na vyjížďce, byli jsme bez sedla a kobyla naprostý zlato :-) kousek jsme i klusali a paráda to je jak když člověk jede na gauči :-)). Pak jsme ještě vzala ven Sobistu a na oběd jsem se dostala až někdy ve dvě odpoledne :-D to u těch koní tak letí to je hrozný

30.12.2010 16:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda ta fotka tří cválajícíh koní ve svěhu je nádherná, ale teda bez toho hafloška by to úplně nemělo chybu..jen dva šedé ve sněhu...úplná romantika. Fakt nádhera.
Kdo má tak dlouhý ocas? Moruše? Já to use fikla na zmu vše a Jarka včera ostříhala i Betty..měla to všelijaké a ono to chtělo srovnat a oživit.

Dneska jsme byli celé dopoledne u koní. Usa v pohodě čekala ve výběhu, ta to bere v klidu a čeká u stáje a sena, až dojedeme. Bendu evidentně tahání baví, nasadí tempo a jede jak fretka. Betty už se tolik nebojí saní a mám nějaká hezká videa, co mi natočila Jarka, tak to nahrávám na n-joy a pak sem hodím odkazy.

Tady foto z mobilu...dnešnísmajlíkJarka na Betty

30.12.2010 16:19
lucky

XXX.XXX.133.26

A už se nám stmívá, takže se jdu oblíknout a valím pro Usu. Chce si vzít saně domů a večer ještě zapřáhnout psy a trochu jim prohnat faldy..budou děsně rádi :-)

Tohle mám na zimě ráda, když je prašan, sněhu ne moc, zmrzlé slušně cesty a neposypané!! a dá se jezdit se psy a teď i s tím poníkem se to dá i po polích, anižbychom plužili v metrových závějích!

Tady první video!!

http://n-joy.cz/video/benda-kluse-v-sanich/odrbhjtvvojxr9vu ....točila mě Jarka

31.12.2010 09:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,Lucí,to videjko s klusajícím Bendíkem je boží,to je ale šikulka,smajlíkjak tam pádí,to je fakt krása.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkJarča byla včera celej den v oddíle a měla ty termoponožky,co dostala k Ježíšku,a byla jí stejně zima,já asi neumím natrefit ten správný typ termofuseklí,tyhle jsou se stříbrem a levný teda moc nebyly,stály 188 Kč,a stejně to není to,co jsme očekávaly,no ono v tomhle velkým mrazu....smajlíksmajlík

31.12.2010 09:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠárí,ta fotka je boží,jak tam Tvoje koníci cválají v tom sněhu na té pastvině,smajlíksmajlíka Mia je hodná,viď,to je dobře,:-)ona má i ten kukuč takovej rozumnej.:-):-):-)Kolik je tam koní pohromadě s Miou a Sobistou a jak se snášejí,je tam s nimi jen ten haflošek?:-)

31.12.2010 09:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,Lucí,to je Morušin maxiocásek,:-)taky budu amputovat,ale až začne bahno,protože pak se jí na tom tvořej ty bahnitý konečky a párkát jsem s tím dostala po papuli,smajlíknic příjemnýho...smajlík

31.12.2010 09:32
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak ona Mia vypadá jako pěkný buldozer a na ten si jen tak nějaký kůň netroufne. Usa má třeba z velkých koní strach a jak viděla begany v zápřahu, tak ji málem trefil šlak!smajlík

Hele, ty ponožky, to je těžké. Myslím, že žádné ponožky na světě ti nezaručí, že ti bude jen teplo. Pokud se člověk chvíli nehýbe a nemá nohy dost prokrvované, začnou promrzat i když máš na nich 10 ponožek a super boty .....i když...nooooo.....moooožná, kdyby měla pořádné botičky jako třeba Eskymáci, tak by ji zimička nebylo smajlík

A Bendulka je šikulka. Večer jsem byla ještě se projet se psy...to byla jízda. Kluci byli nabouchaní a děsně se těšili po dlouhé době, že půjdou do saní. Darés jak viděl postroje, tak otravoval a kvikal za dveřmi, že už už chce jít.
No a saně dnes s Usou vezmu zase ke koním, ale nevím, jak dnes pojedeme....je tady strašný povichr a všude lítá sníh ze střech a je to hnusné. I Usu tam dlouho asi nenechám, aby v tom povichru moc neprochladla, přece jen je to nepříjemné. Ale Bendu zapřáhnu a pojedeme ven. Nevím, jestli pojede Jarka s Betty, ale kdyžtak ho vezmu samotného.

31.12.2010 09:44
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo boty má moje,a ty jsou opravdu jedny z nejteplejších,smajlíka stejně jí na ty nohy byla zima,:-(má ty termofusekle,na tom má punčocháče a rajtky,něják moc nasilno se na koně oblíkat nemůže,to by byla jak cibule.smajlík

http://www.equiservis.cz/cz/eshop/detail/31479-termoboty-cassini-vysoke-kozene/143092-termoboty-cassini-vysoke-kozene-36-popis.html

31.12.2010 09:49
kopeckas

XXX.XXX.96.2

Dobrý den,chtěla bych se zeptat máte někdo westernové sedlo na haflingovi, pokud ano můžete mi poradit jaké?Děkuji Simona

31.12.2010 09:51
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, ono je těžké si vybrat. Já mám dvoje ponožky a sněhovky a je mi fajnsmajlík.
Sakra..tady ještě začíná fujat sněhem..tak se mi nějak nechce ven.smajlíksmajlík

31.12.2010 09:52
marketka

XXX.XXX.179.23

My byli lehce na koních včera.Měla jsem dvoje ponožky a botky od Vietnamců s kožíškem a bylo mi teplo.Jen ty rukavice by se šikly dvoje.
Tak jsem psala na Wintec.Je úplně stejně velký,jako ten High tech.Paní bude mít za 3 týdny sedlo na největší kouli,ale necháme ten High tech,protože 3 týdny nejezdit,nevím nevím.Jako malá by mohla jezdit v tom původním wintecu,ale připlácet další 3 tisíce za sedlo,které bude mít dva roky,to se mi nějak nechce.Nezdá se mi,že by s ním měl poník problém,nepřetáčí se a i Katka v něm hezky klusala,holt problém je ta mezera nad hřbetem,snad si časem trochu to sedlo sedne.
Šári,ty fotky cválajících koní jsou boží.Hned bych tam dala i ty naše prdolky...
Tak holky štastný nový rok a všem hooodně zdraví..

31.12.2010 09:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTady nikdo haflinga nemá,smajlíkale s těma hafošema je to jako s huculama,blbě se na ně dokonale padnoucí sedla sháněj,jedině zkoušet,zkoušet,zkoušet,na míru sedlo nedoporučuju z vlastní (blbé)smajlíkzkušenosti,sice bylo anglické,ale najděte si Equichannel a tam je krásnej článek i to výrobě westernového sedla na míru a sedlo absolutně nesedí a 30 tisíc v háji...:-(:-(

31.12.2010 09:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo jo,ona když tam je Jarčas u koní třeba jen 3 hodiny,tak jí taky není zima,ale když je tam celej den a do klubovny zalazou jen na pár minut,než se najedí,tak s tím asi nic mocv nenadělám,že josmajlík,musí se zahřát hold pohybem,Lucí,tady sice nefujá,ale mráz je šílenej,taky se mi nikam nechce....smajlíksmajlík

31.12.2010 10:00
kopeckas

XXX.XXX.96.2

A co zkusit bezkostrové sedlo?

31.12.2010 10:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo za zkoušku asi nic nedáte,ale myslím,že pokud budete chtít jet na vandr,že na to nic nenaložíte,bude se to přetáčet.smajlíkAle já s bezkostráčem nemám zkušenost vůbec žádnou...smajlík

31.12.2010 10:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Markétko, u vás je problém s tím výběhem, to je mi jasné. Já jsem taky vděčná za to, že vždy měla Usa možnost chodit ke koním a do velkého výběhu. Ono to pak těm koníkům chybí a jsou plní energie, kterou chtějí vybít. Tobě se to pak stává pod sedlem a jsi z toho zbytečně vynervená Ty i koník. Oni se rádi proběhnou, vytryskají, vyhodí zadkem a pak jdou pd sedlem v klidu.

Tady jsem posledně natočila video jen tak a podívej, jak si umí vyhodit z kopýtka všichni :-)

No nic.....asi se půjdu oblíknout a půjdeme s Usou ke koním. Všichni jdou na Čupek na výšlap silvestrovský. Loni jsem vůbec nevěděla, že se to bude konat a šla jsem s Usou..pěšky, že budou někde střílet a taky že jo. No a my všechny zastihly jak jsme šly pod Čupkem a k pískovně dolů a to bylo lidí! A Usa měla Vánoce, vyvalená kukadla, pak i koně potkala a čuměla jak puksmajlík. No jo...jenom letos s ní nemůžu ani na takovou procházku, zbytečně bych ji namáhala a to mi za to nestojí.

Tak se sejdeme s Jarkou u koní, vykydáme, projedeme je a Usu si asi brzy pak stáhnu domů, včera začínali dost brzy s rachejtlemi blbnout a dneska kdo ví jak to bude.

tady to video

http://n-joy.cz/video/kone-ve-vybehu-27-12-2010/vu2752j4he57vict

31.12.2010 13:02
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru,do léta si snad to sedlo sedne.Na vandru jsme ještě nebyli a jestli bych jela,asi bych to naložila na mého koně.No uvidíme.I nad bezkostráčem jsem uvažovala,ale dokola měnit sedla,nevím nevím.

31.12.2010 14:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Markét,to jsem odpovídala té osůbce,co se ptala na to sedla na hafloše,tak ta se ptala na bezkostráče,tak já s ním fakt zkušenost žádnou nemám,ale myslím si,že kdyby se to naložilo věcma,co jsme třeba letos vezli my jen na jednu noc,tak by to to bezkostrový nezvládlo,ale zase kámoška ho mají a holčina s ním normálně přeskákala v pohodě celýho Huberta.:-)

31.12.2010 16:03
proxima

XXX.XXX.207.95

Ahojky kochačky.

Chci vám všem popřát vše nej do nového roku,hlavně zdravíčko a ostatní se už nějak zmákne.Hodně krásných zážitků s našimi oři a hodně štěstíčka!!

Lucí to je dobré,bydlíme pod Čupkem a kdyby jsi to neřekla tady tak nevíme že tam něco jesmajlík
Kdo tam všechno byl s koníky??Fotky nebudou??
My chodíme vždy až na nový rok na Palkovické hůrky.Tam je taky sraz koňařů vždycky a oheň a občerstvení a živá hudbasmajlík

Barča už má svého painta:-))

31.12.2010 19:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Ahoj Eví,taky Ti i všem Kocháčkům přejeme v novém roce jen to nejlepší,hlavně hodně zdraví,štěstí,lásky a radosti,splnění všech tajných přání a strašnou spoustu hezkých chvil s koníky a ostatní zvířenou.:-):-):-) :-):-):-)

1.1.2011 08:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík:-)Tak ahojky v novém roce,Kochačky,doufám,že Vaši koníci přežili dělobuchy v pořádku,:-):-)naši joo,smajlíksmajlíksmajlíksice jsem myslela,že se soused musel zbláznit,smajlíkale ono je to asi každej rok stejnýsmajlík,to jen já to do příštího roku vždycky zapomenu.smajlíkNo,a na to,že jsme šli spát v půl čtvrtý ráno,jsem docela v pohodě,asi to na mě padne ta krize kolem poledního.:-):-)

1.1.2011 08:48
lucky

XXX.XXX.133.26

Evi ten je kráásný! Tak Barunka už se stará o koníkasmajlík.

Hele, já tam nebyla. Usa je marod a s Betty jsem nedvěděla jak by se chovala při nějakých petardách případně. S Jarkou jsme včera jezdily..ona na Betty a já s Benďou..ten si máknul včera. Se mi zdá, že se mu splaskává ten pupek za těch pár dní co denně maká v saníchsmajlík. Dneska jedeme zasesmajlík. Benďu to moc baví.

Ale co jsem slyšela, tak bylo tam hodně moc lidí a koní snad ještě více než loni. Nějaké fotky jsem viděla na facebooku u Dakotky a jiných

1.1.2011 09:24
lucky

XXX.XXX.133.26

Usa v pohodě. Jak začal ten velký bugr..u nás to fakt střílí dost a vedle máme hřiště s hospodou, tak si to umíte možná představit. Tak Usa chodila koukat do výběhu , pak se vždycky sebrala, šla v klidu do stáje, hodila bobánek a zase šla ven, ...tak jsem jen lítala s lopatkou, protože postupně rozházela pidi bobánky všude...smajlík. Ale jinak nijak nejančí nebo nepobíhá. Kouká, že se cosi divného zase děje, ale je se mnou, tak se prochází po výběhu a kouká na rachejtle. Psy vzali naši domů. Fabínek se dost bojí, kdysi jako mladinkému nám tady bouchnul dělobuch na hřišti v 11 večer když spinkali a počůral se chudák na schodech...od té doby se bojí. Já ho naučila na poplašňák, bonitaci udělal v pohodě, ale dalo mi to práci, ale jak na Silvestra začne rachot, tak je stejně na prášky..to zaleze do sedlovny dozadu k sedlu a ven ho jen tak někdo nevytáhne..táta ho musel vyvléct ven na obojku násilím, aby ho dostal do baráku. Tam si hned lehnul na gauč a byl v pohodě. Ale Darés nechce být doma, ten chce naopak být se mnou venku. Důležitě chodí a štěká na všechny rachejtle. Klidně se byl se mnou podívat před barák a u hřiště a hlídal a byl děsně důležitý. Já ho podporovala, že je moooc šikovný a odvážný a on fakt byl borec. Tohle by dalo málo psů si myslím. Jak to lítá a sviští, tak i silní psi jsou na prášky, ale on byl fakt hodně odvážný! Pak s Usou chodili po výběhu, Darés hlídal a Usa koukala a všude světla a bouchalo to a oni byli se mnou a věděli, že se jim nic nestane. Byli skvělí. Já šla spát někde v jednu. V 11 jsem se děsně přežrala roládou a salátem a málem bych zaspala i půlnoc ...už jsem si chtěla dát sirky pod víčka, abych oči udrželasmajlík...božínku, jsem jako koule. Dožere se to jídlo a hubnu...smajlíksmajlík

1.1.2011 11:22
bospor

XXX.XXX.195.231

já v 11 šla, pochytala postupně koně a zavřela je do stáje. mám to jen kousíček na náměstí a tam byl velkej profesionální ohňostroj. to by nepobrali. do tý doby jen stáli u vchodu a koukali. ale báli se:-| když to všechno dobouchalo tak jsem je zas pustila. to bylo kolem půl 2. teď už jsou v pohodě:-)
všichni se mějte v tom novým roce krásně:-)

1.1.2011 19:44
proxima

XXX.XXX.207.95

Lucko tak pěšo nee???My jsme se teda dnes vydali pěšky z Palkovic na Hůrky nahoru.I s Barčou.Teda vypadalo to jak týrání dětí v ty sibérii:-))
Ale Baruš měla pod igelitem teploučkosmajlík

No bylo tam pár koníků,ale taky míň než vždycky..Byla kosa,no..

1.1.2011 20:31
lucky

XXX.XXX.133.26

Nazdár! Pešo by se mi nechtělo, navíc jsme byli s koňmi a Benďa by nahoru se saněmi mě nevyvezl...na Čupek smajlík.

JJ, oni dneska jeli taky kdesi na Barborku snad. Některé koníky poznávám :-)

Tak jsme dneska byly s Jarkou s koníky venku...víte kolik jsme ujeli? 9,5km ! Benďa v saních! Někde jsme teda šli pešo, protože byla jen cesta posyp, ale jinak valil klusem i cvalem...teda Benda třeba po cestě kluše rychleji jak Betty smajlík

1.1.2011 20:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-):-)Tý jo,Lucí,tak to je Darések fakt borec:-),naši psi se docela bojej,jsou zalezlý,ale když nás slyšeli na dvoře,tak vylezli a vítali nás,ale hned,jak jsme zašli do baráku,tak už se taky schovali,není to pro ty zvířata fakt nic příjemnýho....smajlík:-(
smajlíksmajlíkNo jo,Eví,to si pamatuju,jak jsi dávala loni fotky z toho srazíku u ohně,to je paráda,že se ti lidičky sejdou si popřát i s koníkama:-),my jsme dneska taky byli na novoročním setkání,ale bez koní,:-)taky tam bylo málo lidstva,asi 20,jinak tam bývá tak 40 lidu,a koníci tam byli jen 3,2 byli místní a jedna kobča bydlí o vesničku dál.Dost tu pofukoval ledovej vítr,a poak,když jsme odjížděli dom,tak poprchávalo.:-(

1.1.2011 20:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,o tom beránkovi na to westernový sedlo sním už dlouho:-),ale vždycky bylo něják cosi důležitějšího,co Ježíšek přinesl,přeju si ho už asi 7 let,tak třeba letos už mi ho konečně Ježíšek přinese....:-):-):-)
:-):-):-)Eví,malá Barča zakuklená je úžasná,smajlík:-)hele,až bude větší,tak až uvidí Bendíka,jak tahá,tak se už Lůca nesveze...smajlík

2.1.2011 17:07
remonek

XXX.XXX.183.140

Tak jsem se holky konečně dostala k počítači.
Jaru v Seleticích je asi 20 koní ( přesnej počet nevím,páč jsem je ani nepočítala :-D) Mia je ve skupině asi 8 koní ( koníci co jsou 24/7 ) + přez den k nim ještě chodí koně co jsou na noc boxový. V tomhle stádě jsou víceméně už starší koně a kobuchy. Sobista byl ubytovanej u malých haflošů a jednoho hříbka po odstavu a myslím,že si s klukama dobře rozuměl, domů jsme se vrátili bez jedinýho škrábance nebo kousance, jen nám spolubydlící poněkud ožužlali ohlávku.:-)) Na víkend zas pojedeme tam, aby jsme zas mohli vyrazit ven s Miou. Aleš už s náma byl dvakrát venku, sice jen na krokovce,ale kobyla byla perfektní :-). Dneska jí kovář vystrouhal, za 14 dní bude řada na Sobistovi, tak kobyle kopyta ještě trochu porovná, ale je vidět,že se jí kopýtka začínaj dávat dohromady :-). Mno uvidím,jak to teď všecko bude a asi pana Soba do doby než to bude hotový u nás pro dva koně,tak ho asi odstěhuju do těch Seletic, páč jsem na něm viděla,že tam byl opravdu spokojený :-):-)

2.1.2011 17:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlík:-)Šárí,to je tak náádherný pár ti Tvoji koníci,opravdu radost pohledět,a tomu rozhodnutí,co jsi udělala ohledně Sobíka jsem moc ráda,:-)smajlíkSobík tam vypadá opravdu šťastný a maximálně spokojený.:-):-)
smajlíkNoo,Pierot to taky dělá,že kdyby měl některý z našich koní ohlávku,tak by mu jí žužlal tak dlouho,až by se rozpadla,:-))tak proto naše hemelky nemůžou nosit ohlávky.:-)):-)

2.1.2011 17:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)My jsme dneska taky strouhali,Petr před chvilkou odjel,ale dělali jsme jen Pierota a Monďáska,ti to měli narostlý poměrně dost,Legišek byl dělanej před měsícem,na toho je ještě brzo,Petr na něj tak zběžně juknul a říkal,že to má dobrý,a Moruš byla úplně v pohodě,to je kůň,kterýmu se kopyta nemusej dělat takřka vůbec,jen ladit jednou za delší čas.:-)

2.1.2011 17:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkŠárí,akorát jestli můžu,nenechávej Mie tu provazovku,dej jí normální stájovku,ta provazovka je hodně nebezpečná a kdyby se do ní kobča zavlíkla,jak oni se třeba drbou na žuchvě,tak tam ta noha ráda projede do tý ohlávky,tak ta provazovka nepovolí a bylo by to s Miou v mrazu do rána dost špatný,jestli normální ohlávku nemáš té velikosti,nedávej jí raději žádnou....:-)

2.1.2011 18:10
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru neboj, provazovku ji do výběhu nedáváme :-) na tý fotce jí má proto, že než se to fotilo,tak s ní Aleš cvičil s ostatníma na louce a pak se koně pustili vyběhat na velkou pastvinu. Normálí ohlávku jsme naštěstí sehnali, ale do výběhu stejně žádnou nenosí, páč by jí to stejně nějaký hračička oškubal :-)

2.1.2011 18:43
marketka

XXX.XXX.179.23

Šári,klidně bych dala naše koníky na zimu taky do Seletic,ale platit 3 koně,to je moc.
Z jara,když pouštíme koně do velkého výběhu,tak vidím,jak tam jsou spokojení.Zaplatpánbůh aspon za to,co máme,jinde se mají hůř,viz dnešní kámoščina návštěva v jedné stáji.
Kámoška byla dneska u toho Berouna,jak jsem ti Jaru psala.Byla to prý katastrofa-na ochránce.Nakonec koně sehnali jinde.

2.1.2011 18:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkJo,tak to je dobře,Šárí,že jí tu provazovku nenecháváte.:-)smajlík
smajlíkNo prosím Tě,Markét,tam jak jsi psala u tý ženský byli ti koně v nějákým špatným stavu,jo?smajlíkAle v těch inzerátech vypadají vcelku slušně...smajlíkAle zase čert ví,kdy jsou vyfocený,asi když k ní přijedou...:-(

2.1.2011 21:53
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru.Prý všude hnůj,bláto,koně nevymístovaní,hovínka i v sedlovně,v tom běhala spousta slepic.Koně špinaví,zvedat nohy neuměli.Je to tam též továrna na hříbata.Taky jsem byla překvapená,protože podle fotek nevypadají koně zle,ale vím,že si kámoška nevymýšlí.

3.1.2011 07:30
remonek

XXX.XXX.162.107

jj Markét, to chápu,že za tři koně už by to byla docela pálka u nás bohatě stačí,že tam budou koníci dva, ale co by člověk pro ty obludy koňský neudělal,že jo :-)

4.1.2011 16:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Markét,poslala jsem Ti na mejla nějákou dušičku,co má auto a chce jezdit v Tvojí oblasti,četlas to?:-)Já myslím,že by byl Shelby rád,kdyby se dostal ven víckrát.:-)
:-):-)Šárí,a co Sobista,už tak něják tuší,že s Miou patřej k sobě a zdržuje se u ní :-)nebo mu je Mia fuk a hraje si se všema?:-):-)

5.1.2011 06:47
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru já nevím no, oni si podle mě na sebe s Miou spíš pamatují ještě když byla kobyla u Alči a Sobík docházel k Pasikovi. Když jsou každý na svojem pastevku,tak si spíš čumákujou s koníkama co mají u sebe. K sobě na pastevko jsme je ještě nezkoušeli pouštět,ale myslím,že by s tím nebyl problém. Ale asi až budou u nás, tak docela lituju Miušku, páč ten Sobista je ještě takovej hračička a pořád by ji za něco tahal a ozobával a Mia je spíš takovej klidnej koník, tak se na Sobistu párkrát zašklebí, ale minule jsem koukala,že mu ty krávovinky už vracela :-)
Markét minulý týden jsem si na tebe vzpomněla, jeli jsme z lyží a stavovali jsme se v nějakým antik bazaru ( nebo jak se to jmenuje) myslím,že to bylo v Nový Pace a měli tam plno krásných starých věcí :-)

6.1.2011 12:59
lucky

XXX.XXX.133.26

Mia vypadá, že bude dobrá trefa, co? Takový dobrák od kostismajlík.

My jedeme v sobotu do Olomouce se psy na výstavu. Včera jsem upravovala Darése, předvčerem Fabbyho a dneska jednu Fabyho dcerku a za chvíli dojede druhá. Taky mi kolem třetí tady dojede veterinář a Usa bude mít nové léky, tak jsem zvědavá jak ji to zabere. Jsou to nějaká antihistaminika.

No nic, musím jít vykydat, nachystat a asi skočím pro Usu, aby mi pak nedojel vet a kobyla nebude doma.

Taky je u vás takový povichr? tady děsný!smajlík

6.1.2011 14:54
marketka

XXX.XXX.179.3

Jaru,bohužel mi ten kontakt nepřišel.Jedné paní už jsem psala, asi to bude ona-Martina.
zkus znovu na mail: brouk.stecha@seznam.cz

díky

6.1.2011 14:56
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári,Nová Paka je fajn,ale 2-3x tak drahé,než na aukru.My jedeme v sobotu na skok na hory a pokusím se,aby mi Jarda zastavil v antiku.Minule to úspěšně minul....

6.1.2011 15:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,Markét,je to ta Martina,ozvala se??:-):-)
:-(Ty jo,holky,mě už ta zima tak deptá:-(,jsou tady prd fotky z ježděnísmajlík,už se těším,až bude po sněhu a budu je sem prááát pod tlakem.:-)):-))
:-)Lucí,tak pak napiš,jak zabraly nový líky Usině,doufám,že už je aspoň o trošíčíčku lepší.:-):-):-)

6.1.2011 19:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

Nově otevřená pobočka v Letňanech s jezdeckými potřebami
Na pobočce seženete bazarové věci, ale i nové zboží. Plně vybavíte stáj, jezdce i svého koně. Když něco neseženete na pobočce, tak po domluvě s prodávajícími se dá zboží objednat z katalogu. Na pobočce seženete krmiva, soli a lizy, ohradníkové systémy, podkovářské potřeby, odbornou literaturu atd… prostě vše co ke koním patří :o)

Adresa:
Šumperská 537
199 00 Praha 9 – Letňany
vchod z ulice Bludovická

Kontakt:
Andrea Zunová tel.: 608 111 210
Kristýna Milatová tel.: 732 943 747

Email: jpletnany@seznam.cz
Webovky: www.jezdeckasedla.cz

6.1.2011 19:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTa mapa mi sem nejde vložit,ale Olda to určitě najde,v praze se docela vyzná,i když u toho teda vždycky nadává,:-)když tam jedeme,ale určitě se tam podívám jarče po tom saku nějákým,nové nepotřebuju,protože z toho holka hned vyroste,tak třeba tam budou mít něco,co by se jí líbilo.:-)

6.1.2011 19:28
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru,její inzerát jsem našla na bazoši.
Dnes se měla jet podívat k jedné paní.Je to dál,než k nám,takže se spíš přiklání k bližšímu dojíždění,ale ještě u nás nebyla,tak se uvidí.

6.1.2011 19:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,tak držím palce,aby to vyšlo,třeba se jí bude Shelby moc líbit a budou si rozumnět,hele,známá si taky koupila koníka,ale bohužel mladýho,a ona se teprve učila,no a asi 2 x z něj spadla a pak už nejezdila,už se bojí,ale dcera toho borce,u kterýho ho má ustájenýho,si s ním rozumí úplně perfektně,no protože umí jezdit,jezdila odmalička,takže koník je využit aspoň tak,jinak by ho byla škoda,je mladej a moc pěknej.:-)

7.1.2011 06:35
remonek

XXX.XXX.162.107

Ahojky holky,tak přeju krásný uklouzaný ráno smajlíksmajlík U nás ráno teda děs, jsem byla ráda,že jsem se doklouzala do garáže pro auto. Sobista si šel ze stáje pro svoje ranní podrbání a chudák malej taky pěkně bruslil, tak doufám,že ho nenapadne na tom ledu dělat nějaký kraviny. Odpoledne jsem ho chtěla vzít do Seletic,ale radši se na to vykašlem za zlomený nožičky nám to nestojí.
Jaru mrknu na ten odkaz, třeba tam budou mít nějaký dobrý sedlo na kobylu. Příští týden na ní máme zkoušet nějakýho australáka tak jsem zvědavá :-)
Markét to by bylo fajn kdyby se našel někdo na ježdění na Shelbyho,tak držím palečky aby to dopadlo
Zástupci z řad westernových v Seleticích :-) plavka má mít v březnu hříbo :-)

7.1.2011 09:26
marketka

XXX.XXX.179.3

šári,prý ta ledovka je jen u nás.Ani nemluvím, musím koupit kila soli,abych mohla dojít ke koním.

7.1.2011 09:30
remonek

XXX.XXX.162.107

No taky jsem to slyšela,že to je jen tady, mamča večer ani nedojela na noční, autobus dojel pod les a konečná, tak šli zas domů. My to Sobíkovi před stájí sypeme popelem, ale nevím jak to bude vypadat na zahradě smajlík

7.1.2011 10:00
marketka

XXX.XXX.179.3

To je právě problém.Lidi topí vesměs plynem,tak se sype solí.My máme krbík...,ale zatopíme jen někdy.

7.1.2011 11:53
bospor

XXX.XXX.195.231

u nás je taky ledovka:-( nomohla jsem se ráno dostat pro auto a pak vyjet ze dvora. naštěstí topíme dřevem a uhlím takže máme popel na sypánísmajlík v práci jsem si nechala dovést popel od bílýho domu už před nějakým časem. dneska jsem pobíhala s lopatou a sypala ještě než jsem mohla dělat

7.1.2011 17:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Taky jsme se dneškem proklouzali,já sebou praštila pro jistotu hned ráno,smajlíkhorší je,že jak taje a zem to nepobírá,tak mají koníci v přísřešku vodu.:-(:-(A docela dost vody,já se snažila to krumpáčem prokopat,aby to odteklo,ale je to zmrzlý hodně a nešlo mi to,tak musím zkoušet pořád.:-)
:-)Zase ale je dobrý,že odtávají pomalu ty bobky,vykukujou,tak je sbíráme,aspoň toho nebudu mít na jaře moc.:-)
:-):-)Dneska jsem zabrousila Legiškovi do ocasu a buď jsem slepá,nebo tam nebylysmajlík,ale vylezlo mu poměrně dost bílejch žíní,tak si myslím,že bude docela slušně prokvetlej bíle,smajlík:-)No uvidíme po přelínání.:-):-)

7.1.2011 21:42
bospor

XXX.XXX.195.231

když jsme dělali podlahu v sedlovně tak jsem nadávala že tam je schůdek a že se mi bude blbě jezdit s krmením. teď jsem hrozně ráda, že tam je. zastaví s o něj voda. jinak bych byla vyplavená při každý oblevěsmajlík

7.1.2011 23:59
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaru,dneska jsem si taky říkala,že nebudu mít z jara tolik vybírání bobků.Dělám to sice pravidelně,ale jak to zapadá,stojí to zato.My máme zahradu pod vodou,zítra nechci vidět ten výběh-to se vsákne.

8.1.2011 08:22
madow

XXX.XXX.121.112

Ahojky ženy
koukám že jste pěkně pokročily co jsem tu nebyla :D
zážitků spousta....

dnes jedu taky na vyjíždku dva koníci, ale domů se bude vracet jen jeden

8.1.2011 09:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-)Jojo,schůdek je super,smajlíkbejt vyplavená v každým tání nebo větším dešti,to by mě fakt asi taky kleplo,:-(to je hrozná situace pro lidi,který ta voda takhle ohrožuje,smajlíknejlepší je,že já jsem vždycky chtěla mooc bydlet někde u nějáký vody,ale po roce 2002 už nechci ani náhodou.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkMarkét,to půjdete po kopytě s malým,jo?smajlíkTady je dneska ledovka i ve výběhu,doufám,že Moruš dneska nebude nahánět Monďáskasmajlík,protože by si určitě něco udělali,jak zmizel sníh,tak zůstal jen led a je to fakt dneska dost hrůza.:-(:-(

8.1.2011 09:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)No,Markét,my je dolovali i v mrazu ty bobky,Olda je vždycky nadzvedl železnou tyčí a já je jen sbírala do kolečka,ale stejně jich je tam ještě hafo...smajlíkTeď se sice budou dát sbírat i bez nadzvedávání,jenže už se matlaj,už se to hůř dělá,to je daleko lepší,když jsou zmzlý na kost...:-)

9.1.2011 08:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Dám sem pár fotiček ze včerejšího porcování stromečku.:-)

9.1.2011 08:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek byl docela dobře vykulenej z toho,že ho Moruš nevyháněla...:-))

9.1.2011 08:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMusel se podívat opravdu zblízka a ptal se Moruš,jestli není nemocná.smajlíksmajlík

9.1.2011 08:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pierota jsem včera očkovala:-),moc hodnej a šikovnej bylsmajlík,on se nemusí vůbec vázat,protože píchance snáší úplně perfektně,jen jsem přišla do výběhu,párkrát jsem mu ťukla do zadnice,pak jsem tam vrazila jehlu a Pierot jen koukal jako trubka:-),on snad ani nevěděl,že byl naočkovanej.:-))

9.1.2011 16:45
sccary

XXX.XXX.71.2

ahoj holky omlouvám se že sem lezu. ale přišla jsem pro radu a názor. Chtěla bych si pořídit hříbo. Na westernové ježdění žádný sport možná hoby,huberty,rekreaci.výškově tak do 150cm ale jde mi o takové to správné westernové svezení.nemám finance na čistého amerikána. tak se chci zeptat co říkáte na křížence těchto plemen. a kteří jsou do typu amerikána nejzdařilejší.zda třeba někdo z vás má takového a co na něj říkáte.už jsem se ptala i na nemoderce ale snad nevadí že jsem napsala i sem tak díky.

9.1.2011 18:03
hyblerovahela

XXX.XXX.17.209

Ahojky holky, taky nás čeká očkování :) chtěla bych se zeptat: mohla bych se k Vám na ten čundřík přidat?

9.1.2011 18:49
bospor

XXX.XXX.195.231

já jsem spíš zvědavá jestli vůbec něco bude:-| snad se sejdeme na stejným místě ve stejnou dobu:-|smajlík
s tím hříbětem je to těžký. kdybych neměla nic a vybírala bych, tak bych asi volila nějakýho křížence amíka. nejspíš kvuli povaze. jenže pak bych nakonec koupila něco co mě osloví a chytne za srdce:-|

9.1.2011 21:40
remonek

XXX.XXX.183.140

Helu určitě se přidat můžeš :-), no Ivčo já taky doufám,že se sejdeme,bylo by fajn kdyby všeci :-). Takže by jsme teda dali ten víkend? A asi spíš nějak k létu až bude fajne počasí:-)
Tady skoro všechen sníh roztál,ven jsme s koníkama ani nešli,páč v lese je na cestách led :-(,tak jsme to nechtěli nějak riskovat.
Dneska jsme na Miu zkoušeli australáka, kobyle by seděl, jen na Aleše to sedlo bylo malý. Teď máme vyhlídnutý jeden westerňák,tak snad už bude ok.

9.1.2011 22:05
hyblerovahela

XXX.XXX.17.209

Ahoj Šári, dala bys mi vědět kdyby byl v Seleticích nějaký kurzík? Ráda bych se jela podívat. Určitě v létě at můžeme jezdit plavit :-)

10.1.2011 06:17
remonek

XXX.XXX.162.107

Helčo určitě bych ti dala vědět :-)

10.1.2011 08:31
madow

XXX.XXX.121.112

Ahojky, tak Scharonek je v novém
šli jsme po kopytě, šlo se po poli...kamrádka jela na Rozárce, já vedla malého....teda nejprve jsem ho nechala vylítat, ale občas byly hrozné navátiny, tak se rychle unavil a pak šel jak beránek....Rozárka s Evčou jednou zahučely ošklivě do jedný závěje, ale vše se obešlo bez zranění a kobyl to využila k pořádnému vyválení ve sněhu.....pak jsme museli vlézt do jedné ohrady a tam už jsem Scharika vedla....byl fakt hodný....nejhorší usek bylo posledních asi 200 metrů...úsek asi 100metrů z kopce po brutálně zledovatělé cestě...evča slezla a vedla Rozárku a já za ní opatrně s malým...bylo to hrozný, ale také jsme přežili...pak úsek silnice....auta jeli, malý měl snahu se po nich točit prdelí a kopat, ale taky jsme přežili....a pak už byl v novém....stojí na krásně čistém a světlém stání vedle jednoho býčka....chudák chtěl se hrozně kamarádit a furt natahoval k Scharonovi hlavu a chtěl ho oblízavat a on vždy výhrižně sklopil uši a kámošit se nechtěl...pak přivedli z ohrad jeho nové kamarádky, to byl rachot...takhle ani neřičel když odešla Rozárka....bude se mít krásně bobek a hlavně je to k němu ani ne hodinová vyjíždka po poli nebo 20minut po silnici...Rozárka taky byla moc hodná...domů šla jako by nic...jen včera v ohradě malého hledala....a mám ještě problém s vemínkem....i když už jí malý nesosal, jen uplně minimálně...stále se jí nalévá vemínko

10.1.2011 08:37
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét to jsem ráda,že jste to zmákli v pohodě a bez nervů, a je fajn,že máš malýho blízko :-) bude z něj tažný koník a nebo jen rekreačák? Nějak minulý týden jsem ti psala ohledně těch dek, ale nevím jestli ti došel.

10.1.2011 09:58
madow

XXX.XXX.121.112

šarííí, četla jsem to a moc děkuji, ale v poslední době s Vendou nějak nevycházime, jak by se mělo ,tak na to kašlu....ale opravdu moc děkuji...kdyby se něco změnilo, tak určitě dám vědět

10.1.2011 10:08
remonek

XXX.XXX.162.107

Oki Market :-)

10.1.2011 15:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík:-)Markét,tak to je super,že je mladej už v novém domově a má tam kámoše,určitě se mu dlouho stýskat nebude.:-):-)
:-(:-(Tak já jak jsem psala,že čekám ten dárek poštou,tak to mělo být sako pro Jarču,:-)milá paní měla měsíc a půl na to,aby mi ho poslala,i jsem jí slušně žádala,aby byla tak hodná a poslala mi to do 24.12.,tak slibovala,že jo,no balíček samozřejmě nedorazilsmajlík,přestože jsem na něj čekala jak na smilování,a dneska mi paní píše,že se jí vrátil balíček jako nedoručená zásilka,:-(:-(takže nakonec vypadám já jako ten blbec,:-(,fakt nevím,kde je chyba,jestli paní to opravdu poslala nebo jestli se na to mezi svátkama vykašlaly pošťačky....smajlík:-(
:-)Ale už to takhle řešit před svátkama teda fakt nikdy nebudusmajlík,lidi mají moře času do posledního možnýho dne a pak tam může bejt dobrej guláš na tý poště,že to může dopadnout takhle.smajlík

10.1.2011 15:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Jo a pro Scary-dneska už nestojej čistí amaričani tolik,jako dřívsmajlík,já být tebou,raději bych si uskrblila a koupila si čistého QH nebo PH,toho koně budeš mít třeba 20-25 let,tak ať to za něco stojí,když si chceš vyloženě vychutnávat ty jejich chody.:-):-)

10.1.2011 19:15
canis lupus

XXX.XXX.218.100

Zdar a sílu všem, doufám že se máte dobře. já se snažím nezmrznout a dopuji zvěř vitamínama. Toosie by se klidně mohla místo běhání kutálet, nevím kam až to hříbě poroste. A také se mi spustila moje fena, takže budu mít víc i psů. Ale malá appa bude na prodej.

10.1.2011 20:50
bospor

XXX.XXX.195.231

zdar a síla by byla moooc potřeba. dneska mě zkasírovala vetka. 6830kč!!!! myšák dostal horečku a nezabrali mu atb do svalu tak musel třetí den dostat jiný a ty byli do žíly. to se píchat bojím, takže sem jezdila denně ho bodat. + kvasnice na mikrofloru ve střevech co jí likvidovali ty atb a nějakej prevít do huby ani nevím na co. těsně před ním s horečkama marodila káča. tý stačili atb do svalu a hezky zabrali. to stálo 1900. moooc prima vánoce:-|

11.1.2011 09:59
jaruska

XXX.XXX.55.30

:-(:-(:-(No tě prsk,teda,smajlíksmajlíkto je hrůůůza,smajlíksmajlíkto je vždycky nejhorší,když koníkovi něco je a tisíce jen lítají....:-(:-(Tak snad už bude koník v pohodě.:-):-):-)

11.1.2011 11:23
marketka

XXX.XXX.179.3

To je fakt síla.My léčili Brouka ze zápalu plic, stálo to 6 tisíc.Vet bohužel léčil přes víkend,takže si řekl 400 Kč za vyšetření.Pak stačilo změnit ustájení a je po dýchacích potížích.Ale i tak nechápu malé holky,kdyby jim onemocněl koník,kde by na to vzaly?

11.1.2011 14:22
marketka

XXX.XXX.179.3

Jaru, tak paní na ježdění se vůbec neozvala, sháním dál a že by bylo potřeba.

11.1.2011 15:10
lucky

XXX.XXX.133.26

Nazdár!

Jsem ráda, že Sharonek už je v nové a přeji, aby se měl co nejlépe a měl spoustu nových kamarádůsmajlík

O financích radši ani nepovídejte!!! Kolik mě to doteď stálo radši ani nepočítám.smajlíksmajlík

Jen takový nástin...o Silvestru tady byla moje kamarádka, která si vzala doktora a on je vám to magor do koní a do arabů!!! Tak chtěl moc vidět Usu a byl z ní nemocný:-)smajlík. No a to víte, probírali jsme všechno, došlo i na nynější problémy a co a jak už je lelší a z čeho se nyní už nemůže dostat. No a on shodou okolností je alergik a má lehké astma a doporučil mi jeden lék. Zkonzultovala jsem to s vetem, objednal to a mám kůru na 8 dní.

A teď se posaďte na zadek...

mám 4 lahvičky sirupu Aerius (je to antihistaminikum) po 120ml...přepočítáno na uň je to 60ml na den..takže jednu lahvičku má na dva dny a dvě dávky a mám 4 lahvičky a je to na 8 dní...teoreticky by to měla brát denně a kolik stojí jedna lahvička? ....245,- ! ...takže jsem vyplázla s cestou a vším 1230,- a bylo to.... prdel, né? Na 8 dní drahý špás....smajlík

No a pak je ten Aerius i v prášcích, což by šlo objednávat 90 tabl....6 tabl. na den..to máte 15 dní jedno balení. ...cena jednoho balení je normálně 700,- ..na měsíc 1400,-

+ mám objednanou Golden Yaccu pro Usu ...kůru .... jedno balení 1665,- ....počítá se s tím, že vybere cca 5 balení určitě ..... tak si to spočítejte smajlík

a to mám podestýlku cca do konce ledna..dneska jsem načla poslední balík a půlku ho dostlala, takže mě čeká v brzku další dodávka...a bduu toho brát asi více, ať jsem bez starostí, že něco dochází...

A to dneska je mlha jak sviňa, že i ptáci budou chodit pěšky, včera to samé a celý den chcalo a Usa se rapidně v tomhle zhorší a špatně se ji dýchá.smajlík

12.1.2011 06:40
remonek

XXX.XXX.162.107

Holky za léčení koní jsou to vždycky pálky, co si budeme povídat :-(, ale i s tímhle do toho přeci jdeme a dál ty ušáky chováme i když já si občas říkám hajtry pos.... :-))smajlík, ale zas co by bez nich člověk dělal :-))
Markét to je škoda,že se ti paní na ježdění neozvala,bych nevěřila,že je problém někoho sehnat na ježdění smajlík
Konečně jsme snad sehnali sedlo na Miu, o víkendu jsme zkoušeli australáka, kobylce seděl, ale sedlo to bylo tak na mě, Aleš v tom byl strašně nacpanej. No a jelikož máme na Velikonoce s Míšou naplánovaný vandr do Českého ráje, tak jsme ještě večer sedli k netu a našli westerňák, dokonce paní byla kousek od nás ( Markét možná znáš, paní Svárovská ze Sýčiny) včera jsme zkoušeli, já si teda myslím,že na kobyle sedí dobře a Aleš je taky spokojený, ale jelikož,já i Míša jsme anglický jezdci,tak ještě čekáme na ´´požehnání´´ pána co má v Seleticích ustájené westerňáky aby nám řekl, jestli je to dobrý, ale já si teda myslím,že jo.
Ještě včera jsem stihla Sobistu odstěhovat do Seletic, holky ten měl včera asi svůj den, už od rána byl neskutečně protivnej až mě odpoledne fakt tak nakrnul,že jsem mu zabalila batůžek a bylo :-)), ale myslím,že teď je spokojený, na koně řval už na dálku a do výběhu zaplul jakoby byl jen na delší vyjížďce

12.1.2011 09:39
marketka

XXX.XXX.179.3

Jo jo, paní Svárovskou znám.Měli tam hucula a nyní se tam objevili nějací ČT? Vidím je vždy z Vinařic, když sjíždíme dolů.
Máte pravdu, je těžké někoho sehnat na ježdění.
Včera večer se ozvala jedna paní, bohužel cca 20 km od nás, má dnes znovu volat., protože to vzala mamka.
Lucko, chápu, že s Usinkou máš pořád něco, ale já bych do ní fakt nic necpala. Koník ještě víc zalergičtí. Jezdíš na ní?

12.1.2011 09:53
remonek

XXX.XXX.162.107

Já jsem ani nevěděla,že tam někdo má koně. Aleš říkal,že tam mají i nějakou chlaďasku.

12.1.2011 10:02
lucky

XXX.XXX.133.26

to je blbost.smajlík
Nejezdím, nejsem tyran a ani by se to nedalo, když nemůže mnohdy dýchat. smajlík
Potřebuje posílit imunitu, i krevní rozbory byly špatné. Takže to si piš, že ji nenechám jen tak přežívat a čekat, jestli to přežije nebo ji budu muset uspat jen proto, že mi bylo líto pustit korunu ...Markétko, na tohle mě faakt neukecáš.smajlík

A mimochodem jsou i astmatici co dokonce normálně sportují, tak nevidím důvod , proč by nemohl kůň. aAtaktéž nevidím důvod v tom ho nechat jen chřadnout a čekat na co? Na zázrak?smajlík
Vím, že Ty máš Brouka tak roky a těžko se z dušnosti dostane...respektive nedostane. Jenomže Usa nemá plíce dušného koně s popraskanými sklípky, které jsou v prd.... . Momentálně má plíce čisté, rozlepené, plně funkční, což je moc moc dobré po tom, v jakém srabu to bylo. Jenom se ji vyvinulo ono astma. Ta antihistaminika fungují tak, že zabraňují produkci histaminu, který má za následek křeče a zužuje průdučky a průdušNebuinky. Takže i když se kůň dostane do stavu, kdy by měl astmatický záchvat nebo nemohl fakt dost dýchat, pomáhají mu to udržet v normě.smajlík

A Yaccu ji chci koupit na celou očistnou kůru, jsou tady vynikající výsledky jak u lidí, tak u koní a dokonce vím o spoustě případů, kdy těžce astmatický člověk i kůň přestal být závislý na lécích a funguje naprosto v pořádku ..tak proč to nevyzkoušet.:-)

Je tady šance dost velká, že by se z toho všeho měla dostat a mohla dál žít plnohodnotný život. de to za měsíc, je to běh na delší trať, ale ta šance tady je poměrně velká. Je ji devět. Myslíš, že ji mám hodit do šrotu a smířit se s tím, že bude i ve dvaceti jako Tvůj kůň? Nezlob se na mě, ale nebudu sedět a čekat jak to dopadne...jestli jednou ráno přijdu a stane se zázrak a kůň bude běhat jak čečetka a nebo taky můžu jednoho rána přijít a kůň bude kaput ..... smajlík

Pryč od koní...řeknu ti to takhle...kdyby jsi měla těžce astmatické dítě, které se ti dusí, sípe a nemůže dýchat, že klidně fialoví ...budeš hezky sedět na zadku a říkat mu, jak mu nic nedáš, protože podle Tebe bude ještě horší a necháš ho trpět? Budeš čekat, jestli to přežije nebo ti exne?

no nic..jdu dát uň ke koním, sice tomu dneska visí nohy, ale kdyby začlo pršet, tak pro ni skočím ...
zatím se mějte ....jdu si zlepšit náladu....

12.1.2011 11:19
marketka

XXX.XXX.179.3

Promin Lucko, nechtěla jsem urazit...

12.1.2011 14:44
lucky

XXX.XXX.133.26

Markétko v pohodě, neurazila, jen ono to není tak jednoduché, jak se může zdát..

Dneska sháním holčiny k Betty a Bendovi..majitelé těžko zvládají s prací a chce to pomoc. Ale už jsem během hodiny dvě holky sehnala, jezdí na Prosperu o víkendu a přes týden mohou tady..klidně i denně. Super.
Jsou sice věkově 13 a 15, ale jezdí dlouho, umí a jsou spolehlivé. Váhově by zvládaly Bendu i s Betty není problém, že..tak proč ne, když pomohou. a to je hlavní.

12.1.2011 14:47
marketka

XXX.XXX.179.3

To je fajn,že se daří sehnat někoho ke koním. Já volala té paní a představuje si sportovní stáj.

12.1.2011 15:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,leccos se dá různými podpůrnými prostřředky zmírnit,já bych taky svoje koně nenechala bez pomoci,smajlíka třeba když si vzpomenu,jaký to je,když vdechnu kus nějákýho drobku a co pak to se mnou dělá,:-(tak člověk se snaží tomu zvířeti co nejvíc pomoct a ulevit.:-):-)
smajlík:-)To je super,Lucí,že jsi sehnala jezdkyně,já mám s náctiletými zkušenost až na slabé vyjímky veskrze dobrousmajlík,holky jsou moc šikovný i v těchto letech,když chtějí.:-):-)
smajlíkTady ten sníh pomalu slejzá,už místy vykukuje zem,to zas bude bahna.:-(:-(:-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík