Předem přeji všem maminkám vše nejlepší do nového roku,hlavně zdravíčko a hodné miminka.A hodně času na koníky.
Krásného silvestra.
Jinak s tou manducou.Ja to teď teda dost studovala.
Zaprvé si jí maminy chválí asi nejvíce a za druhé je to ergonomické nosítko.Pak jsou ještě klokanky a ty radí že nepoužívat.Protože mají úzký pruh v rozkroku a tak ničí mimču páteř..
Těch ergo nosítek je více druhů..
Tady o Manduce
Manduca -VŠESTRANNOST
Manduca je určena pro batolata a děti od 3,5 - 20 kg. Novorozené děti a kojence do 3-4 měsíce lze nosit pomocí novorozenecké vložky, která je součástí nosítka. Novorozenecká vložka udržuje zadeček dítěte ve vyšší poloze. Nožičky potom zůstávají uvnitř nosítka a nedochází k jejich nepřirozenému širokému roztažení. Od 3 měsíců můžete nosit miminko již samostatně v korektní M poloze, která je příznivá pro vývoj kyčlí. Prodloužitelný zádový panel důmyslně skrytý za zipem, umožňuje pohodlné a bezpečné nošení větších dětí. S Manducou můžete nosit na břiše, na zádech a na boku.
Manduca - ERGONOMIE
Manduca umožňuje ergonomické nošení s dokonalou oporou zad a správným postavením končetin. Měkký, ale pevný materiál zádové opěrky poskytuje dokonalou oporu páteři. Měkké polstrování v okolí nožiček zaručuje pohodlí dítěte a zabraňuje vzniku otlaků. Díky blízkému kontaktu Vašeho těla a dítěte se nemění výrazně těžiště a nošení Vás fyzicky nezatěžuje.
Manduca - BEZPEČÍ
Manduca odpovídá EN normě 1309:2:2005 jednotlivé detaily nosítka jsou zpracovány tak, aby odpovídaly nejnáročnějším požadavkům na bezpečné nošení : >
spona na bederním pásu s trojitým jištěním, elastická poutka u všech spon, zabraňující nechtěnému rozepnutí popruhů, kapuce k fixaci hlavičky spícího dítěte
pro výrobu se používají netoxické materiály.
Manduca - POHODLÍ
Manduca poskytuje dokonalý uživatelský komfort nejen pro děti, ale i pro ty, kteří nosí. Speciálně tvarovaný bederní pás a bohatě polstrované ramenní popruhy dokonale rozkládají váhu mezi ramena, záda a bedra. Trojitě upravitelné ramenní popruhy zaručují dobrou přizpůsobitelnost nosítka i pro osoby nízkého a velmi vysokého vzrůstu. Při nošení na břiše lze ramenní popruhy na zádech překřížit - což přináší pohodlí zejména osobám s úzkými rameny. Bederní pás lze přizpůsobit do délky 140 cm.
Všechny spony jsou podloženy polstrováním. Manducu lze snadno oblékat.
Manduca - KVALITA
Manduca je vyrobena z kvalitního materiálu CANVAS ( směs bavlny a konopí), vnitřní novorozenecká vložka - 100% biobavlna, kvalitní YKK zipy a patentky bez obsahu niklu, spony vyrobeny z odolného plastu DURAFLEX
Manduca - ÚSPORA
nosítko můžete používat od narození až do přibližně 5 let věku dítěte, bez nutnosti dokupovat další doplňky
TECHNICKÉ INFORMACE :
váha : 600 g
rozměr ve složeném stavu : 40x20x15 cm
údržba: praní při teplotě 30°C - šetrný program
součástí český návod s instruktážními fotkami pro nošení.
Tady ještě o ergo nosítkách obecně..Větší článek je ještě na stránkách o "nošení dětí"
Ergonomická nosítka
Na český trh se postupně začínají probojovávat další nové způsoby nošení miminek a dětí - po klokankách, krosničkách, šátcích, vacích a MeiTaiích to jsou právě ergonomická nosítka. Na našem e-shopu naleznete nejprodávanější nosítka, MANDUCA, BECO, ERGO,ALPINO a LILIPUTI.
A co jsou vlastně ergonomická nosítka?
Jak už samotný název napovídá, jedná se o moderní nosítka, která - na rozdíl od klokanek - berou ohled na fyziologii malého dítěte. Tím, že je látka pod zadečkem miminka dostatečně široká, má miminko pokrčené a doširoka roztažené nožičky, což je poloha, která nenamáhá jeho kyčle. Miminko také nesedí celou vahou na úzkém pruhu v oblasti rozkroku, ale látka mu pohodlně podpírá celý zadeček a stehýnka. Děti se nosí vpředu na břiše, na zádech a některá nosítka umožňují i nošení na boku. Nosit lze miminka zhruba od 4-5 měsíců věku, kdy už mají dostatečně procvičené svaly krku a udrží dlouho hlavičku. Do ergonomických nosítek se dá dítě vložit také naležato, podobně jako do šátkových kolíbek, je však třeba speciální vložky, která vytvoří potřebné "hnízdečko". Praotcem ergonomických nosítek je tradiční asijské nosítko MeiTai. Od něho byl převzat právě onen obdélník látky, ve kterém dítě sedí, systém upnutí v pase nosiče a váha dítěte rozložená na obě ramena pomocí ramenních popruhů.
Tvůrci ergonomických nosítek ale přišli s několika vylepšeními. Dlouhé pásy látky byly nahrazeny polstrovanými popruhy jak v oblasti pasu tak na ramenou. Pro nosiče výborná záležitost, hlavně pokud se nosí těžší dítě i na delší vycházky. Ramenní popruhy už jsou také u ergonomických nosítek napevno přichyceny k tělu nosítka, takže při vázání neplandají a nedotýkají se země. Další obrovská výhoda, kterou oceníte hlavně při vázání v terénu - v zimě se nemusíte bát sněhu, na jaře a na podzim ani bláta ani vody, v létě prachu a jiných městských nečistot. Všechny popruhy si můžete individuálně nastavit pomocí moderních spon. Díky nim se dá dítě v nosítku dobře dotáhnout k tělu, takže zátěž na vaše záda je co nejmenší. Ergonomická nosítka pamatují také na situaci, kdy dítě při nošení usne. Mají speciální podpěrku, pomocí které hlavičku zajistíte před klimbáním.
Ergonomická nosítka nejsou určena jen na sportovní výlety do přírody. Jsou velmi dobrým pomocníkem pro rodiče odrostlejších dětí, které už se po venku chtějí procházet samy, ale často jim ještě nevystačí síly a chtějí poponést. Ergonomické nosítko můžete mít stále připnuté na svém těle tak, že vypadá jako batoh (nebo je dokonce srolované jen na šíři bederního pásu) a když je třeba, stačí sundat popruhy z ramen, usadit dítě na záda, nasadit popruhy zpět na ramena, dotáhnout a jde se. Nosit můžete samozřejmě také doma při nejrůznějších domácích pracech nebo při běžných pochůzkách po úřadech, k doktorovi nebo po obchodech.
Nosítka před ostatními vynikají jednoduchostí vázání. Hodí se pro zkušené šátkaře, kterým dítě odrostlo a neustálé navazování šátku je nebaví, stejně jako pro maminky a tatínky, kteří si na vázání šátku netroufnou a shánějí alternativní ale zdravý způsob nošení.
s dovolením Vám sem skočím, nejlepší je pokud uvažujete o ergonomickém nosítku si je vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného a existuje spousta obchodů nebo výrobců, kteří vám je zapůjčí, kámoška třeba zjistila, že manducu nemůže mít, ale sedlo jí ergo. Já osobně pokud jsme nosili na břiše, jsem nedala na šátek dopustit a hlavně na malé mimi, které nedrží ještě hlavičku je určitě nejlepší a teď v zimě mimčo pod bundou úplná pohoda. Když jsme v 9m přecházeli na záda pořizovala jsem hlavně kvůli manželovi ergonomické nosítko, po vyzkoušení jsem pořídila tohle http://www.bluebear.cz/.
Na strákách nošení dětí je spousta informací a i bazar kde seženete za levnější peníze manducu a nebo další ergonomická nosítka.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
proxi to vystihla dobře, do nového roku vše NEJ, hlavně pevné zdravíčko, hodný miminka a čas na naše čtyřnožce a pohodu a klid a hodně lásky.
Jinak proxi díky , proštudovala jsem i odkaz nosenideti.cz , jak psala Luci a jelikož já mám sotva 160 cm a manža zase má pomalu 2 metry, bez nějakýho centrimetru, asi by pro nás byla nej manduca, ale jak psala bejzi, snad si to dobře pamatuju
, tak přemýšlím, že bych si ji nejdřív půjčila. Jsem koukala na biomamma, že je možný si ji na 10 dnů půjčit, tak nevím, zda do toho jít právě
, aby případně vrátili peníze no. Pač právě jsem na nosenideti četla, že třeba někomu víc vyhovuje ergo, než manduca, tak nevím
Mě se právě nepodařilo nikde žádnou levnější sehnat, ani na aukru, vše kolem 2 tis., ale třeba jsem málo hledala
nevím kolik chceš do Manduci investovat ale v bazaru na noseni deti je tenhle inzerát
manduca červená
k mání červená, měsíc nošená manduca. za 1800.
1.800,00 Kč brno
tichomirovova.eva (zavináč) seznam.cz EFJUA
28.12.2010
nebo si dej poptávku někdo se může ozvat spousta lidí ji koupí vyzkouší a pak jdou do jiného nosítka nebo jim dítě odroste
Holky já se k Vám vtírnu
Manduca byla totiž téma, který jsem taky studovala měsíce. Chtěla jsem si jí koupit, když bylo malé několik měsíců. Ráda se nosila v nosítku - měla jsem klasické, kupované v bazaru, a pak jsem se dočetla o ergonomických. Do manduci bych byla klidně investovala, chodili jsme s malou takhle hodně - ke koním, k rybníku, na výlety. Nosi, jí rád i manžel. Manducu jsem si nejdřív nadšeně půjčila na týden, byly to asi dvě stovky, abychom jí vyzkoušeli. A byla jsem v šoku! Absolutně mi nesedla. Manžel se do ní nevešel, polstrování mu vyšlo na vrh ramen. Hrozně špatně se nandavala a seřizovala, malá v ní nechtěla být a ani po týdnu denního nošení (přece jen si na všechno musí člověk zvyknout) se to nezměnilo. Byla hrozně nepohodlná...
Moc mě to mrzelo. Pořád po ní koukám a ráda bych pak druhý mimčo, tak zkusíme leda druhý pokus:-)
Takže než si jí koupíte, doporučuji půjčit
Milada
čaute maminy, tak sem vám sem chtěla hodit odkázky a vidím, že už to máte všechno nastudované :-)), kdo nečetl tak na nošenídetí je dobrý článek o výběru nosítek a taky jsem podotknout, že je jich tam dost v inzerci. Já tam totiž mrkám pořád si chci pořídit další šátek na léto. No a procházela jsem si výrobce, co by se mi tak hodilo a mám tak tři horké favority, tož teda nevim jak to udělám, jak někdo napsal, fakt se z toho stává závislost - ideálně tak deset šátků, ke každým šatům jiný :-))).
Jsem ráda, že se přidaly další nosící maminy, aspoň bude víc zkušeností.
Jinak v ergonomických nosítkách se dají nosit i maličkaté mimča s těma vložkama, ale je fakt, že já taky radši nosím pořád co nejvíc v kolíbce.
Včera jsem zas po delší době viděla koňa, když se uráčili sejít ke stáji, abyc mohla skontrolovat, že má všechny čtyři nohy :-).
A tady fotečka z našeho silvestrovského výšlapu už v naší úžasné bundičce.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
tak nám to pěkně poroztálo co, u nás je to ve směs led a bláto, hnus, s tím kočárem v tom sněhu nářez, jsem byla na prochajdě a lonžovat a měla jsem co dělat někam vůbec dojet, ale dojela
Chtěla jsem se optat, jestli někdo nemáte nebo nevíte, kde si půjčit tu manducu na vyzkoušení, aby ale případně vrátili peníze, kdyby to nesedlo, ono přece jenom záloha 2 tis. není málo, tak mám nějak strach, kdyby nesedla, abych se těch peněz potom dočkala zpátky, protože mám nakonec strach ji rovnou koupit, aby seděla. Dík
Ahojky co se týče toho pujčení, tak se zkus podívat po nějakém obchůdku, kde se prodávají, většina obchodů, co je zaměřená "alternativně" na nošení, látkování apod, tak dělávají většinou i kurzy a pučujou, nevim odkus jsi, ale třeba v Brně http://www.branakdetem.cz/ nebo se zkus poptat na nějaké diskuzi na nošenídeti.
S kojením nevim, já osobně si myslím, že to žádný zásadní vliv nemám, já taky kojím a drndám, sice jen o víkendech, ale drndám :-)
Právě jsem byla včera konečně zas na větší vyjížďku, tak jsem očekávala po třech týdnech neježdění a při teplém jarním větříku pěkné tóčó a nakonec z toho byla krásná vyjížďka, kde jsme si i v klidu zacválali :-))
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Luci dík, juknu na to, jsme cca 30 km od Prahy.
Jinak taky kojím a normoš jezdím.
U nás je to jeden led pomalu, takže se venku nic moc nedá, jsem v neděli byla ráda, že jsme aspoň zaklusali.
Ahoj a zdravim vsechny maminy. Me to ceka uz za par. Termin porodu mame na 21.1. Doma mame 4 konicky, 2 pejsany a uz jednoho 4leteho syna Kubicka. S tim to tehotenstvim si uzivam.. O Kubickovi jsem v brisku ani nevedela a za to ten to prcek o sobe dava znat porad. Jen at si mamina uzije.. :o) Jsem zvedava, co me ceka az bude maly na svete.. Jestli to bude raubir po tatinkovi, tak se mam na co tesit..
cocodewald
napsal(a):
Ahoj a zdravim vsechny maminy. Me to ceka uz za par. Termin porodu mame na 21.1. Doma mame 4 konicky, 2 pejsany a uz jednoho 4leteho syna Kubicka. S tim to tehotenstvim si uzivam.. O Kubickovi jsem v brisku ani nevedela a za to ten to prcek o sobe dava znat porad. Jen at si mamina uzije.. :o) Jsem zvedava, co me ceka az bude maly na svete.. Jestli to bude raubir po tatinkovi, tak se mam na co tesit..
Držím palce nastávající mamči a hlavně ať pak všechen ten kolotoč zvládneš :-)
Sadzi, jstli si z Prahy, tak tam určitě něco bude, v Praze je všechno :-))). U nás je zas teď všude strašně podmáčeno a bláto, ale byla jsem na větší okruh v listnatém lese, kde se moc nejezdí, tak na tom listí je to paráda, i když všude jinde je to podmáčené.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Budoucí mamině taky hodně štěstíčka přejeme
Holky nosičky, máte některá zkušenost s tímto, je to třeba - http://www.outdoorkids.cz/?215,boticky-manymonth-merinovlna
taky máme botičky i kuklu zelené a taky spokojenost. U MaM se mi líbí, že mají ty oblečky ve velikosti co vydrží na dlouho, ještě od nich mám koalu.
A co teda doporučuju všemi 10 je kukla. Malošek teda nemá rád, když se mu nasazuje a když je s ní v teple, tak začne brečet, ale jak je venku v kočáru nebo šátku, tak pohoda. Po delší době (hodiny) je teda trošku otlačený, nebo ne přímo otlačený, ale jako když se vyspíte na zmuchlaném polštáři a ráno máš vzorek na tváři :-). Ale je to skvělý vynález, nemáš strach, že spadne, otočí se, že sleze z oušek, prostě celý krček, hlava včetně oušek dokonale zateplená :-), my bez ní už nevylezem ven.
je vidět trochu i na té fotce jsem dávala naposled a tady ještě jedna
kukla je opravdu úžasná, my ji nosíme od 9m, kdy mé dítko si sundalo jakoukoliv čepici z hlavy , hlavně největší výhoda, nemusí se řešit zateplení krku a při nošení v šátku nebo nosítku, kde vlastně čouhají ramínka a krk je to dobrá vrstva navíc, máme ještě kuklu Joha, ale MaM si myslím, že je střihově lepší
Ahojky maminy a nastávající maminko
Nastávající mamče přeju co nejpohodovější porod a krásné a zdravé miminko.Potom se určitě pochlub fotečkama.
Luci malej je už velikej chlapákS kuklou je to super ápad-tu jsme ještě nezkoušeli,ale věřím že musí být super.malá jak pohne v kočárku hlavou,tak jí čepice sjíždí a utahovat šňůrku jí zase pod krkem moc nechci-bojim.Takže koupíme-jen nevím jestli letos-u nás je už jaro
Taky nám došla Manduca.Ještě jsme se s ní nějak podrobně nebavili,ale jak jsme na rychlo navlékli,tak seděla mě i taťkovi,tak snad to bude v pohodě.Má i dobrou barvu na ušpinění-což je se psama a koňma hned.Tak na jaře začneme s malou chodit.Od kolika by jste nosili na delší dobu malé v sedě s hlavičkou nahoru???V knížce psali až od 9tého měsíce myslím..
Taky jsme Barče ukazovali koníky...no ze začátku dobré,ale ke konci už načpulila pusinu a spustila pláč..tak nevím jaký z nich měla dojem
proxima
napsal(a):
Ahojky maminy a nastávající maminko
Nastávající mamče přeju co nejpohodovější porod a krásné a zdravé miminko.Potom se určitě pochlub fotečkama.
Luci malej je už velikej chlapákS kuklou je to super ápad-tu jsme ještě nezkoušeli,ale věřím že musí být super.malá jak pohne v kočárku hlavou,tak jí čepice sjíždí a utahovat šňůrku jí zase pod krkem moc nechci-bojim.Takže koupíme-jen nevím jestli letos-u nás je už jaro
Taky nám došla Manduca.Ještě jsme se s ní nějak podrobně nebavili,ale jak jsme na rychlo navlékli,tak seděla mě i taťkovi,tak snad to bude v pohodě.Má i dobrou barvu na ušpinění-což je se psama a koňma hned.Tak na jaře začneme s malou chodit.Od kolika by jste nosili na delší dobu malé v sedě s hlavičkou nahoru???V knížce psali až od 9tého měsíce myslím..
Ahoj, no vcera uz to vypadalo, ze pojedu do porodnice. Cely den jsem byla takova nejaka jinak nervozni a unavena.. Bolest v podbrisku a mravenceni v nohou. O bolesti v zadech ani nemluvim. Dnes uz vse zase v klidu a kone uz jsou taky nakrmeni a spokojeni ve vybehu. Tak zatim jeste drzim pohromade
Jo, jo. Tesime se vsichni. Ne, ne. Uz se drzim jen u staje. Jen nakrmit, poklidit a pustit konuchy ven. A taky uz se tesim znovu do sedla. Nejezdim od 6mesice a takovou dobu bez jezdeni jsem jeste nebyla.. Uplny abstak..
A muj mlady potrebuje praci jako sul. Uz pekne vymysli, ale na to jak malo je zamestnany, je ste dobry. Jen ten pupek nevim jak bude zhazovat.. Abych nemusela kupovat treti podbrisak..
jé, tak to vypadá, že to tu bude každou chvíli, tak držíme palce, ať je vše rychlé a hlavně OK. Já jsem před porodem od rána řešila, jestli to co mi tak po troškách odtéká je plodová voda nebo ne, po obědě jsem se rozhodla, že asi jo, ale bolesti furt nikde, tak jsem čekala, kdy dojdou. Dopoledne jsme stihli výlet se psama odpoledne začali grilovat, ale jen začali :-))) pač mi taky začali bolesti a hned asi po 3 minutách, tak alou do porodnice :-).
Evi, podle mě je nosítko +- jako šátek a i tam se dají nosit miminka už odmalinka "v sedě", ale musí být novorozenecká vložka a něco na zajištění hlavičky dokud ji mimčo neudrží. Já už pomalinku taky začínám nosit v sedě už mi maloš docela v té kolíbce překáží, ale taky radši ještě využívám spíš kolíbku. Pokud je mimčo na tobě dobře "přilepené", tak aby tam vážně nesedělo, ale podepírají se mu celé zádíčka, má zajištěnou hlavičku a nožičky v dobré pozici, tak by to mělo jít. Ale radši si to ještě někde nastuduj nebo se poptej na diskuzích.
A co říkala malá na nosítko?
Já se nějak nemůžu dostat k tomu mu ty koníky ukázat, jsme u nich vždycky v šátku a to prostě spí :-))
Jinak bych chtěla začít chodit s maloškem na plavání, miluje vodu, ale je to teda pěkně drahé, tak uvidíme. Tady nás žabec-plavec :-)
Ahojte,
tak ja taky zkousela Manducu, ale jak rikate, je treba to driv vyzkouset nez koupit. ;-) Mela jsem ji pujcenou od kamosky a jsem rada! Moc mi nevyhovovala. :-/ A male se tam taky zvlast nelibilo. :-/ Me slo o to, ze bych si rada v terenu s chlapem dite prehodila a Manduca na tohle je dost slozita. Pri predstave, ze prehazujeme dite, drzime kone a jsme v lese...
Takze se mi vice libilo Beco. Tam to dite ma popruh i pred jeho briskem, takze v podstate ho mate porad v nositku. Taky pretaceni na zada je o to jednodussi - hrozi mensi riziko, ze dite z nositka vypadne... Beco je navic skladnejsi, ale Manduca zase pevnejsi (materialove). No kazdy ma plusy a minusy, to je jasny. Nam proste sedi vice Beco. ;-)
Na fotce s Manducou.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
tak koukám, že za chvíli nás tady bude o maminu navíc
Proxi, přesně tahle samá se mi taky líbí a zkoušeli jste předem nebo si objednala na blint? Ono sice to asi chce zkusit, ale já mám prostě strach, že půjčím něco se s tím nedej bože stane nebo se jim to vrácený nebude zdát a peníze už neuvidím no , asi jsem moc nedůvěřivá a zase třeba v tom outdoors mají i plno jiných pěkných věcí k dokoupení a blbý, půjčit jinde, vracet, trnout, jestli vrátí peníze a pak objednávat jinde, no pakárna
Holky, kolik těm Vašim prckům vlastně je? V manduce je ta novorozenecká vložka, takže určo můžete nosit proxi už teď, pokud je Vám ještě míň, jak 3-4 měsíce myslím.
Luci, jinak super fotečka, taky jsme chtěli na plavání, ale malej má ekzém, takže máme smůlu
Jdu nás připravit a pokus číslo dvě, jestli protest bude pokračovat....
Ahojky holky,
jak říká pavla-chce to zkusit asi-my jsme jí teda objednali jen tak na blint a zatím nám přišla fajn,ale ještě nikde nechodíme...
No a malá nijak neprotestovala že tam nechce být.Ale co není,může být
No naši malé je 4,5 měsíce...podle té Kedroňové z té knížky Rozvíjej se děťátko doporučuje dávat do sedu co nejpozději,tak ještě s nošením počkám asi na jaro.
Jé Lucí ty máš ten kyblík na koupání-jak jsi s ním spokojená???To tam malej jakoby sedí???my tu máme málo místa a vanička je hodně nepraktická,tak jsem o něm dost přemýšlela,ale nikde jsem ho neviděla jak to funguje při mytí.
Ta Manduca, ale taky nebyla spatna. Zkousela jsem ji, kdyz mela mala asi nejake 3 mes. A nejak se mi nelibilo, jak tam byla na me divne priplacla.
Tady v Becu.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Nám budou za necelý týden 4 měsíce a já myslela, že v té manduce je to jako v klubíčku právě, že to není klasické sezení jako v klokankách, což není zdravý, ale že mají vlastně kolínka výš, jak zadeček, takže jsou v klubíčku a nevadí to jako v šátku, ale snad nekecám kraviny
S tím zkoušením je to na prd no, u nás v krámě tady je zrovna nemaj
Jinak já jsem, když tak Andrea
osobně bych novorozeně nosila v šátku než v nosítku, ale od těch 3. měsíců by to mělo být v pohodě v nosítku, záleží jak je mimčo veliké a my jsme nosily vertikálně od 3. měsíců, ale pro mě byl na břiše pohodlnější šátek. V Německu se v šátkařských školách kolíbka vůbec neučí. Váží hned novorozeně do vertikálu, samozřejmě se správným podsazením a zajištěním hlavičky, v dobrém nosítku by se dítě mělo správně podsadit automaticky. To samé, když má dítě předepsané široké balení, tak se nesmí nosit v kolíbce, ale rovnou ve vertikálu, kde se ještě podporuje široké roztažení nožiček. Osobně mi to přijde na hlavu nosit až od 9m ve vertikálu, nevím jak bych do té doby svoje dítko nosila a hlavně musí to být záhul na záda, když bych zničehonic začala nosit malou, takhle jsem postupně posilovala a ona postupně přibírala a to mám problémy se zády, ale z nošení mě nikdy nic nebolí.
Když tu tak řešíte ty šátky, můžete mi poradit? Jaký úvaz by byl vhodný pro třítýdenní mimčo s širokým balením (máme ho jen preventivně, nález nebyl žádný, ale ortoped nám ho radši předepsal). Šátek máme doma, ale kurz už jsem nějak nestihla absolvovat
No já myslím že s tím nošením v sedě to bude co osoba to názor.
Já si myslím že pro miminko je přirozenější kolíbka.Páteř ještě není správně prohnutá a je měkká a hlavička je přeci jen těžká a když bych tak mimčo nosila delší dobu "v sedě",tak mě přijde jak to říká ta paní v knížce,že to musí být záhul na tu páteř..Nevím jak to je a nehádám se,co je správně,ale tohle mě přijde tak nějak logičtější...
Takže já bych do 3měsíců vůbec na stojato nenosila a teď se mě do toho aky ještě nechce...Já prostě ještě počkám.Ale moc díky za další názory.
Naše Barča taky neměla nález a měla předepsané široké balení..no balili jsme ,ale na minulé kontrole teda nožky zase nijak extra nerozplácla na strany..Tak doktor jí je rozplácnul a říkal že to jde,ale jen že jí se nechce:-))A říkal že dobré,ať už nechodíme.Tak jsem zvědavá jak se jí bude pak líbit delší dobu v tom nosítku kde jsou nožky roztáhlé pořádně..
pokud, ale správně uvážeš šátek tak mimčo má zádička do kulata tak jak je správně má mít a šátek ti mimčo celé drží a podepírá záda, tudíž si je mimčo rozhodně nenamáhá a nemůže si je ani tím pádem zhuntovat,
tady jsou vertikální úvazy pro malé mimča http://www.nosenideti.cz/navod.php?skupina_id=4&volba=zobrazit_skupinu&tridit=datum
na noseni deti je spostu videjí a návodů, záleží který úvaz Ti bude vyhovovat, náš nejoblíbenější byl KSK
Andrej, tak už vím jak ti říkat :-))
Evi, kyblíček na koupání jsme podědili, já sama ho kupovat nechtěla. Moje poznatky: na pořádné umývání používám vaničku s lehátkem, líp se tam s ním manipuluje, v kyblíku to jde taky, ale dost blbě. No a kyblík máme spíš na čabrání jen cve vodě nebo když ho koupu v čaji, aby byl celý ponořený. Řekla bych že má rád oboje stejně. V kybílu je možná pro mimča lepší to, že můžou být celé pod vodou, není jim zima na tělíčko co není ponořené. I v kyblíčku jsme ho njdřív drželi a teď jsme ho tam zkusili posadit a moc se mu líbí, že se tam může úplně sám "hýbat " :-)
S tím "sedem" je to jak psala bejzi, není to klasický sed, mimčo musí být v klubíčku (kolínka výš než zadeček), páteř v ose a utažené, aby se neodlepovalo od břicha - pak je páteř podepřená v celé délce. Zajištění hlavičky je samozřejmost u dětí, co ji nedrží a i pak když dítě usne.
Je pravda, že to bude co člověk to názor, já taky doteď nosila skoro jen v kolíbce, a teď už pomalu zkoušíme i vertikál, protože už docela překáží :-) , ale taky mi ta kolíbka přijde pro malošky lepší. Někomu se zas nelíbí, že při nošení v kolíbce je mimčo trochu jakoby ohlé podél těla, jestli chápe, co chci říct. Takže pokud není problém, tak já osobně jsem taky pro malé mimča radši pro kolíbku, ale pokud má někdo problémy s kyčlema nebo refluxem, tak bych klidně nosila hned vertikál.
Studii dělali zatím jen v Německu, protože tam se nosí nejdýl, vyštřovlai děti pak 6 letech, polovina dětí byla nošených polovina ne, oba soubory dětí byly srovnatelné, tedy u těch nošených nebylo zjištěn žádný vyšší , ale ani nižší výskyt problémů s páteří apod.
Na tohle téma je na nošenídeti několik pěkných článků, můžete studovat :-)
Andamac: já maloška nosím od mala radši v kolíbce, ale zase plenkuju s klasickýma plenkama, takže jsem si říkala, že takový kompromis :-). Ale pro mě je teda pohodlnější vertikál :-). Včera třeba maloš mi přišlo nějak po jídle víc ublínkával, tak jsem ho radši hodila do vertikálu. Nejoblíbenější úvazy jsou kolébka ve dvojitém kříží a vertikál kříž s kapsou uvnitř (to je KSK bejz?i, ještě jsem do těch zkratek úplně nepronikla :-) . I podle paní co mě učila jsou to asi nejlepší úvazy, jsou více vrstvé, pevné, dobře se tam mimnko usadí do spravné pozice, i mě co jsem zkoušela přišli pocitově takové pevné, bezpečné. Zas možná v létě je v nich víc horko a KsK si nemůžeš navázat dopředu, ale vážeš ho s mimčem. No každý úvaz má své + a - , ale co se týče pohodlí, bezpečnosti , tak tyhle dva vedou, já je mám nejradši.
Jestli nemáte problémy s nožkama jen je to preventivně, tak já bych dávala tu plenku navíc, a klidně bych zkusila kolíbku. Podle mého zas pokud nenosíš x hodin každý den, tak to ani není nutné až tak řešit.
Pegiss je fakt, že jak byla ledovka,. tak jsem si muisela dávat pěkně bacha s malochem, ale blato je v pohodě, já to teď v zimě fakt oceňuju, navíc mám dobrý pocit, že mimíse zahřívám i vím, že je mu teplej, když je pěkně schovaný u mamky než v kočáru:-).
A k té fotce, má tam ty kolínka výš než zadek? Když ho mám v šátku, tak mu musím zadeček podsadit tak, že mu nevisí nožky, jakože šlapky jakoby "koukají" za mně a ne do země, jestli chápeš?Ale s nosítkama nemám zkušenosti tak nevim, jak to tam má vypadat.
Ale rozhodně doporuuju kurs navštívit, není nad to když ti to někdo přímo ukáže, navíc se můžeš poptat co tě přímo zajíma nebo z čeho máš obavy a dovíš se praktické vychytávky.
ano KsK je kříž s kapsou, naše nejoblíbenější kolíbka byl kříž s kapsou venku, dá se říct, že šátek nám zachránil v prvních 2 měsících nervy, dcera trpěla hodně na koliky a u nás den co den byl nepřetržitý řev od 5h večerní do půlnoci, nic nepomáhalo, kapky, masáže nic. Pak jsem koupila šátek a sice jsme já nebo manžel trávili s dítětem večery na břiše, (manžel se teda rozvalil v křesle vzal notebook a spokojeně si hrál a dítko mu u toho chrnělo, když zakňourala tak se prošel), ale až na občasné zabrečení byl klid. Kolebky mají tu nevýhodu, že se musí dobře uvázat, když se tam strčí dítě už člověk nic s úvazem neudělá a dítko musí mít ještě dobře napolohovanou hlavičku, bradička by měla být od hrudníčku tak na 2 prsty.
Ve 3.m už jsme museli jít do vertikálu Kříž s kapsou uvnitř, ale ten je jednodušší, že se váže s mimčem takže se dá různě utáhnout, v létě se ty pruhy neroztáhnou takže má dítko na sobě jen jednu vrstu, ale když je horko nepomůže stejně vůbec nic, nejvzdušnější úvaz je asi klokánek, ale ten mě moc nenadchl.
Nejvíc jsme ještě používali dvojtý kříž, je teda spíš pro děti co drží hlavičku, ale je hlavně super na krátké přepravované úseky, třeba po městě autem, šátek jsem na sobě měla pořád navázaný a jen jsem z něho dítko vyndávala a zandávala.
Za sebe můžu říct, že nejlíp se mi nosilo v zimě, dítě pod bundou, navzájem jsme se hřáli a nemusela jsem ji tolik navlíkat,
Mockrát děkuju za Vaše názory, ta videa jsou super, přece jen je to lepší než jen fotky a obrázky. Nějak mě nenapadlo pátrat i na youtube. Ta kolíbka s kapsou mě taky zaujala, tak asi vyzkoušíme nejdřív tu. Na ten vertikál je pro našeho prcka brzo, počkám až udrží hlavičku.
Jinak já jsem taky Andrea
Luci, obe nositka, co jsem zkousela jsou ergonomicke, takze urcite maji drzet kolinka vys nez zadecek. Jestli to mam na fotce blbe, tak se nediv, byl to prvni test. Kdyz to ditko tam dam, tak mu ty nozky musim chytnout a poupravit ho. No, zatim jsme jeste poradne nenosili, takze v tom taky tapu.
Kocar mi ted vyhuvuje vice. Chodi se mnou ke konikovi i chlap, takze bud veze a nebo vede kone. Mam skoro dvouletou kobylku a leze na ni jaro, tak si ted musime vyrikat, kdo je panem. S ditetem na brise bych si to ted netroufla.
Ale na jare chceme delat i vetsi tury a to bychom se do tech kopcu v lese s kocarem nadreli, takze prijde na radu to nositko. Juchuchuuu.
bejzi a ty máš pevný nbeo elast. šátek. Já má totiž dojem, že u nás na kurzu učili, že ta kolíbka v kříž s kapsou ven je právě dobrý úvaz pro elastické šátky a pro pevné šátky je dobrá kolíbka ve dvojitém kříži. Osobně jsem tu první nezkoušela, takže nemůžu srovnat, ale tahle mi sedí hodně, teda ještě jsou 3 typy jak do ní dítě strčit, tak z těch jsem si vybrala ten co mi nejvíc vyhovuje, je nejpevnější a nejlíp se tam polohuje. S polohováním je to pravda, proto mi vyhovuje ta "moje" kolíbka, že jak si tam dítě ze začátku dáš, tak ti tam zůstane a při dotahování se tam nijak nemění poloha. Tu hlavičku jsem ze začátku pořád strašně řešilo, právě mi přišlo, že ji má moc na hrudníčku, každé 2 minuty jsem ho pořád kontrolovala a nějak se mi nedařilo, to nějak vyřešit jak bych si to představovala. Pak jsem si tak nějak zvykla a když jsem si byla nechat překontrolovat úvazy, tak mi paní řekla, že to je to v pořádku. Ono je tam mimčo vlastně ve stejné poloze jako v autosedačce a když spí tak mu ta bradička prostě spadne.
Jinak já byla taky nachystaná, že kdyby byl malošek hodně nosivý a ubrečený, takže budu hodně nosit i doma, ale ťuk, ťuk, je to zlato, takže doma vůbec nemusím nosit v šátku.
jojo, ještě vertikál dvojitý kříž, ten mám vz ásobě právě na takové kratší nošení, je super, že ho máš na sobě navázaný a dítě tam můžeš strkat a vyndávat. Ale na delší nošení a když je možnost tak mám radši KsK.
Na letní nošení jsem zvědavá, chci si pořídit ještě nějaký vzdušnější šátek, teď mám indio, ale je mi jasné, že když je vedro, tak je vedro :-), to spíš já prostě POTŘEBUJU další šátek v jiné barvě :-)), ale manžel pro to nemá moc pochopení, prej stačí jeden, no chápete to :-))
Andamac, jestli chceš tak ti můžu přeposlat maila, co nám po kurzu paní posílala, nějaké popisky k šátkům, údržbě, oblékání, odkazy na články a videa. Byl to kurz pro nošení nejmenších mimin v pevném šátku.
A tady naše kolíbka, to nám bylo několik týdnů.
jo ještě tady je video té kolíbky, co ji mám na fotce http://www.youtube.com/watch?v=KynUNIiF0eA
A s tím mailem to platí i pro ostatní, kdoby chtěl tak přepošlu, myslím je to tam docela pěkně popsané.
Pegiss, to je jasné, s tou fotkou, já si říkala, že to bude jen zkušební, jen mě to tak napadlo a s tím koněm máš pravdu, to já bych di taky netroufla. Hlavně ze začátku to byl taky blbý pocit, když jsem si šla pro kobylu a sesypalo se na mě celé stádečko, už jsem si zvykla, ale přeci jen si ty největší vtěry taky držím od těla :-)
mám 2 pevné šátky, jeden mi nestačil, Storch Albert, to je takový náš dělník a ten už u nás zůstane a Didymos Indio Jade se 40% lnu a ten možná půjde dál, to je takový městský šátek, používala jsem ho do města a když jsme chtěli dělat někde parádu, je tenčí takže bych řekla super na mimčo a hlavně na léto. Elastik mi přišel zbytečný, nevyužiješ ho tak dlouho a vázání s ním mi přišlo skoro nastejno. Já právě používala kolíbku s kapsou ven hlavně zdůvodu, že jsem přes dítko měla 3 vrstvy šátku což se v zimě hodilo a pokud sem měla trochu povolené pruhy tak tou kapsou jsem to krásně napravila a dítko pěkně zafixovala a přišlo mi to takové bezpečné, nejvíc nosím po lese se psama takže jsem ho chtěla mít pořádně zafixované.
Ještě pro všechny kdo chtějí šátek, jsou mezi nima opravdu obrovské rozdíly jak ve vázání tak v pohodlí nošení, ty kvalitní jsou samozřejmě dražší, ale tady bych moc nešetřila a hlavně se dá koupit jetý šátek kvalitní za velmi slušnou cenu a u šátku platí čím zanošenější tím lepší
bejzi
napsal(a):
mám 2 pevné šátky, jeden mi nestačil, Storch Albert, to je takový náš dělník a ten už u nás zůstane a Didymos Indio Jade se 40% lnu a ten možná půjde dál, to je takový městský šátek, používala jsem ho do města a když jsme chtěli dělat někde parádu, je tenčí takže bych řekla super na mimčo a hlavně na léto. Elastik mi přišel zbytečný, nevyužiješ ho tak dlouho a vázání s ním mi přišlo skoro nastejno. Já právě používala kolíbku s kapsou ven hlavně zdůvodu, že jsem přes dítko měla 3 vrstvy šátku což se v zimě hodilo a pokud sem měla trochu povolené pruhy tak tou kapsou jsem to krásně napravila a dítko pěkně zafixovala a přišlo mi to takové bezpečné, nejvíc nosím po lese se psama takže jsem ho chtěla mít pořádně zafixované.
Ještě pro všechny kdo chtějí šátek, jsou mezi nima opravdu obrovské rozdíly jak ve vázání tak v pohodlí nošení, ty kvalitní jsou samozřejmě dražší, ale tady bych moc nešetřila a hlavně se dá koupit jetý šátek kvalitní za velmi slušnou cenu a u šátku platí čím zanošenější tím lepší
Jojo, kvalita je kvalita, taky už jsem to několikrát psala, rozhodně se vyplatí zainvestovat.
Na elastik mám stejný názor, navíc mi vadí, jak pruží, že není mičo tak připláclé, jak v tom pevném, je to takový blbý pocit.
Já začínám mít dojem, že dva je málo :-). Původně jsem chtěla taky Storcha Leo, ale teď jsem se staršně shlídla v Zarách, jaké mají krásné barvy, s těma nemáš zkušenost? Měly by být takové tenčí,to moje indio - limitka ledově modré, mi přijde docela tlusté, ale moc šátků jsem v ruce nedržela, nosim jenom chvilu, tak nemám moc zkušeností.
A ještě k velikosto šátku, jak dloho nosíš a jaké mimčo?. I na zádech? Já si chci teď koupit ještě jeden stejně dlouhý šátek s kterým uvážu všechno, ale kdyby došlo na třetí, tak si říkám, že by se možná hodil i do budoucna nějaký kratší na ty úvazy na záda a tak, ať to pořád nemám kolem sebe dvakrát omotané :-)
se Zarou zkušenosti nemám, ale určitě sní neprohloupíš, ze začátku jsem měla taky období, kdy jsem chtěla víc šátků, že 2 mi nestačí, ale nebyly many a teď mě to trochu už přešlo, hlavně co jsme pořídili nosítko.
Mám vlastně 2 skoro stejně dlouhé šátky Storch 4,2m, Didy 5 tudíž 4,1m, dítko má teď 12m, ale mám výhodu, že je drobek, má jen necelých 9kg a cca od 9m nosíme na zádech, vepředu mi už vadila, ale na zádech jsem ji v šátku nosila jen doma a to v jednom úvazu batoh, že mám delší šátek mi nevadilo, neb jsem to vepředu zakončovala do kříže, nesjížděl mi šátek aspoň z ramen. Pak jsme kvůli manželovi pořídila nosítko a tím pádem jsem díky svoji lenosti a hlavně tomu, že začala být zima a dítko bylo nabalené a špatně se mi vázalo se šátkem začala používat jen nosítko, aspoň nemám výčitky, že šátek tahám po zemi.
Co se týče délky nošení pokud myslíš kolik hodin tak my vlastně nepoužíváme vůbec kočár jen na spaní a to je zaparkovaný před barákem, takže to je různé, někdy 2 hodiny, někdy víc prostě jak kdy a jak je potřeba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Omlouvám se, že sem lezu, ale zaujal mně ten kyblík na koupání. Můžu se zeptat, je to nějaký speciální? A jak tam je mimino naskládaný? Dcerce je už teda téměř rok, za týden, a je to hroznej cachta, mohla by se koupat pětkrát denně a nevadilo by jí to. Tak že bych jí třeba do toho naložila na dýl, ale ve vaničce moc nechci, hlavně teď v zimě, přecejen na tělíčko je pak chladněj, soudím tedy podle sebe. Ve velký vaně jí to baví, ale to zas musí šmejdit po všech čertech
Netušila jsem, že v těch nosítkách je takovej výběr, a hlavně já nikdy nic nestuduju, beru to vše, jak život přináší, takže jsme měli do půl roku normální klokanku z Chicca, a pak, když už se tam nemohla skoro nasoukat, tak jsme koupili velkou krosnu na záda, a tu používáme stále, ať už do města nebo na práci kolem koní, či nap rocházky se psema nebo s koněma. Aničce se tam líbí, jen je trochu nevýhoda, že na ni až tolik nevidím, ale to už máme za ten půlrok taky pořešený.
Přeji všem ať jsou mimina zdravý a hodně štěstí v životě.
Káťa
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
teda nás se tady nakonec sešlo, super.
Jinak teda nám dorazila domů manduca a stalo se to, čeho jsem se nejvíc obávala, malýmu se tam nelíbí , nevím jestli to, že má moc roztažený nožky, ale spíš to, že nevidí ven, tak nevím nevím no, dneska budu zkoušet pokus číslo tři
Luci, jestli je tam něco užitečnýho i když chci nosit v nosítku, tak prosím o přeposlání mailu, ráda na to juknu, jestli mi to k něčemu teda vůbec bude
luckai
napsal(a):
bejzi a ty máš pevný nbeo elast. šátek. Já má totiž dojem, že u nás na kurzu učili, že ta kolíbka v kříž s kapsou ven je právě dobrý úvaz pro elastické šátky a pro pevné šátky je dobrá kolíbka ve dvojitém kříži. Osobně jsem tu první nezkoušela, takže nemůžu srovnat, ale tahle mi sedí hodně, teda ještě jsou 3 typy jak do ní dítě strčit, tak z těch jsem si vybrala ten co mi nejvíc vyhovuje, je nejpevnější a nejlíp se tam polohuje. S polohováním je to pravda, proto mi vyhovuje ta "moje" kolíbka, že jak si tam dítě ze začátku dáš, tak ti tam zůstane a při dotahování se tam nijak nemění poloha. Tu hlavičku jsem ze začátku pořád strašně řešilo, právě mi přišlo, že ji má moc na hrudníčku, každé 2 minuty jsem ho pořád kontrolovala a nějak se mi nedařilo, to nějak vyřešit jak bych si to představovala. Pak jsem si tak nějak zvykla a když jsem si byla nechat překontrolovat úvazy, tak mi paní řekla, že to je to v pořádku. Ono je tam mimčo vlastně ve stejné poloze jako v autosedačce a když spí tak mu ta bradička prostě spadne.
Jinak já byla taky nachystaná, že kdyby byl malošek hodně nosivý a ubrečený, takže budu hodně nosit i doma, ale ťuk, ťuk, je to zlato, takže doma vůbec nemusím nosit v šátku.
jojo, ještě vertikál dvojitý kříž, ten mám vz ásobě právě na takové kratší nošení, je super, že ho máš na sobě navázaný a dítě tam můžeš strkat a vyndávat. Ale na delší nošení a když je možnost tak mám radši KsK.
Na letní nošení jsem zvědavá, chci si pořídit ještě nějaký vzdušnější šátek, teď mám indio, ale je mi jasné, že když je vedro, tak je vedro :-), to spíš já prostě POTŘEBUJU další šátek v jiné barvě :-)), ale manžel pro to nemá moc pochopení, prej stačí jeden, no chápete to :-))
Andamac, jestli chceš tak ti můžu přeposlat maila, co nám po kurzu paní posílala, nějaké popisky k šátkům, údržbě, oblékání, odkazy na články a videa. Byl to kurz pro nošení nejmenších mimin v pevném šátku.
A tady naše kolíbka, to nám bylo několik týdnů.
To by jsi byla moc hodná, ráda se vzdělám
Bejzi u nás je kočár taky na spaní přede dveřma a na pučování, když se chcou pochlubit babičky :-).
Já mám Didy 6, protože jsem kupovala podle jejich tabulky a ta je trošku nadimenzovaná, takže ho mám nadvakrát omotaný, a zvlášť teď když je všude blato je to teda chuťovka :-) by mi stačila ta 5, takže kdyby někdo kupoval Didy, tak bacha na to.
Já jsem si říkala právě na ten baťoh, že by možná byl lepší kratší, ale pořád si říkám radši delší než kratší :-). Navíc maloš je docela macík, teď v necelých 4m má přes 7 kilo, tak potřebuju i nosné šátky. Tak ještě jeden si určitě tedakoupím velký.
Coudas, kbelík máme poděděný, takže moc podrobností nevim. Nevim, jak se to přesně jmenuje, ale je to speciálně kyblík na koupání miminek, viděla jsem je hodně i v bazaru, protože ti právě nevydrží moc dlouho. Já teda vůbec nemám odhad jak jsou mimča velké třeba v roku, ani netuším, na jak staré mimča je kyblík určený, ale mám dojem, že je právě spíš pro ty malé a rychle z něho vyrostou, v roku bych se bála, jestli už nebude malý. Náš ještě nemá 4m a vidíš na fotce, jak se tam vleze.Takže radši bych ho omrkla někde naživo, případně i vygooglovala. Za mně na umývání docela nepraktický, ale na cachtání super. Sedí tam jakoby na zadečku, nožkama se opírá o steěnu, no prostě jak když mimino posadíš do kyblíku :-) Nevím, jestli je na to nějaká speciální technika, jak se tam má koupat,mimi se tam samo nějak naskládá :-)
Jo klokanku fakt nebrat, není to vážně dobré, ať z toho není nějaký průšvih, už víš pro příště. Na druhou stranu dřív se to tak neřešilo a taky děti přežili, ale když člověk ví, co si může nadrobit, tak se snaží pro ty malé co nejlepší.
Jinak se nemáš za co omlouvat, čím víc mamin sem vleze tím líp :-)
Andrej, možná se jí vážně spíš nelíbí to, že nevidí. Nám říkala paní na kurzu, že se to někdy stává, hlavně když se mimča nenosí úplně od malinka, tak, že si musí zvyknout.Hodně prý pomáhá pohupovat se v kolenou(nahoru a dolů) a při tom třeba ještě chodit, už když mimi vkládáš a pak po celou dobu. Nám to pomohlo, malošek brečíval ze začátku při tom, když se do šátku soukal, takže já vázala třeba půl hodiny pěkně po kouskácch, nejdřív jsem jen držela v té poloze v jaké jsem ho chtěla do šátku dát, pak jsem přetáhla jeden pruh, pak přestávka , pak druhý a celou dobu jsem při tom chodila po bytě a pohupovala se. Hlavně nic nedělat na silu, v klidu, pomalinku, jak to cítíš. A nebála bych se zeptat někde na diskuzi, kde mají zkušenosti. Informuj jak vám to jde.
Holky, kdo chcete přeposlat ten mail, tak mi hoďte adresy, nemáte je v profilu, můj je: lucie.istvankova@atlas.cz
Ahojky ,
pěkně se nám to tu rozrůstá-super!
Andrejko,manducu máme stejnou-ještě jsem nezkoušela jak se tam malé bude líbit-musím to zkusit.
Ale jukni sem na tuhle diskuzi-to je pro tebe.
http://www.emimino.cz/diskuse/manduca-jak-na-ni-naucit-miminko-57457/
Držím palce!!!
luckai
napsal(a):
Tak mě napadá, jestli už tu nemáme další miminko ... coco už se dlouho neozvala :-)
Ahoj, ahoj! Coco je jeste porad jako koule.. Uz po terminu a mimiskovi se porad nechce ven. Dnes jsme byli na prochazce, tatka rikal, ze ho rozhybeme.. a nic.. Tak aspon zatim fotka s mym konskym mimiskem..
Druhy termin mame 25.1 tak snad se maly osmeli a do te zimy konecne vyleze..
proxima
napsal(a):
A co nastávající maminka?ještě nerodí???Jak se vlasně jmenuje???Nevím jak jí říkat..
Tak ahoj, oficialne se tady predstavim. Jsem Vladka a cekame chlapecka. Jmenovat se bude po hrdem otci Jaroslav . Nemohli jsme se dohodnout na jmenu, tak to udelal nas starsi syn. Tomu jsou 4 roky a je z meho prvniho manzelstvi.. Jmenuje se Kubicek.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
Luci, mail jsem poslala
Proxi, dík za odkaz, juknu na to
Jinak zkoušíme a zkoušíme, diskuzi jsem už zkládala, máme zkoušet a nevzdávat, předevčírem už už vydržel 15-30 min., ale včera třeba neměl den nebo jsem to blbě načasovala a řval a řval a řval , bych s ním i vyrazila ven, jenže vůbec netuším, jak ho obléknout, aby mi nezmrznul.
Ahoj Vlaďko, já na tom byla podbně, první mě dr. strašila, že mi hrozí předčasný porod, tak jsem v 7. měsíci přestla jezdit , no a nakonec jsem stejně tak týden přenášela, jsem si dělala legraci, že ještě budu muset vylézt na koně. Nechtěla jsem aby mi porod vyvolávali,doktorka mi chtěla udělat Hamiltona, toho jsem odmítla, tak se teda tvářila, ale nechala mě. KTG jsem měla v poádku, tak jsem řekla, že aspoň týden chvi počkat, aby si mimčo samo řekla. No a jak se už týden blížil ke konci a futr nic jsem začala pít yogi čaj a čaj ze sporýše, dopoledne jsme byli na výletě ze psama a odpoledne jsme jeli :-)
Ale ty už to třeba ani nepotřebuješ :-))
Andej, jak jsem psala chodit a pohupovat se a ještě jeden dobrý tip nám paní dala, když začínáš, tak to zkoušet v KLIDU doma. Nejhorší je když ti jede za čtvrt hodiny bus, nebo na tebe hledí půlka obchoďáku, případně když se účastní celá rodina a všichni radí, jak máš a nemáš ... :-).
Určitě zkus ven vyrazit, sama můžu potvrdit, když už je maloch v šátku třeba skoro ty 3 hoďky a blíží se čas krmení a normálně už by byl křik, tak pokud ještě cárám v šátku po městě, maloš se třeba trochu zavrtí, ale spí dál, ale jakmile si sednu, tak se začne vrtět víc až spustí řev :-).
O Oblékání v zimě i v létě jsou články na nošení deti, můžeš si počíst. Já osobně myslím, že ideál je nosit pod bundou (pučit si od manžela, přítele, taťky... nějakou větší, kam ho zapneš. Pak oblékáš jakoby bez vnější vrtsvy, protože jakoby má místo svojí bundy tu tvoji. Pokud nosíš na bundě, tak oblékáš normělně jakoby šel ven (ale musíš pamatovat, že v kočáru má ještě fusak, takže o to víc).
Já třeba pod svoji zimní bundu oblékám takhle: To co nosí maloš doma (body + overálek (nebo dupačky s kabátkem)) a na to flísovou kombinézu (nebo vlněné nebo flísové kalhoty + bundičku) , na nohy ještě ty vlěné MaM botky, na hlavu vlněnou kukličku. Když nosím v kolíbce tak už nedávám čepku, ale do vertikálu ještě čepku na hlavu. Když je víc - (třeba pod -7), tak dávám ještě jednu vrstvu (vlněné dupačky).
Takže ve zkratce domací oblečení (body + overal) a na to flís, + něco na nohy a hlavu. Během nošení, kotroluju, jestli je teplý nosík, případně jak přijdem, tak zkusím nožky a ruce, jestli jsou teplé, a podle toho si to tak nějak odhadneš, jestli to bylo málo nebo ne.
Ale většinou se fakt zapotíš, takže myslím, že mimčovi je u tebe fakt teplo (proto i v zimě je dobré funkční oblečení, protože se ti často stane, že se třeba u tebe i mimčo spotí než se naučíš oblékat nebo při nějakém větším výkonu :-).
Na bundě bych se já víc bála, že to neodhadnu, navíc na něho víc fouká než v kočáru, nevi, to j bcyh se asi bála - já bych možná dala to co doma + nějakou vlněnou nebo flísovou vrstvu + zimní overal?.
bejzi
napsal(a):
tak my v zimě při nošení pod bundou v kolíbce s 3 vrstvami šátku, to co dama, overal nebo dupačky, a na hlavě čepici, nohy zateplené beránkovýma botkama a nic víc. Jakmile jsem přidala nějakou vrstvu byli jsme opoceni
Tak vpodstatě jako my, aspoň andrej vidíš, že to funguje :-)
a pro ty líné, co se jim nechce hledat :-))) http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=96
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
dík moc za rady, včera jsme měli pauzu, tak uvidím, co dneska a dík za odkaz na článek, juknu na to i za info, jak oblíkáte, určo to chci zkusit, i ven ono je to přece jenom něco jiného, než chodit doma, ale až to doma bude nějak ok, no jsem na to zvědavá
Jé taky díky za odkaz,to musím taky proštudovat..
Já si včera k vaření vzala cvičně malou do manducy.Celkem byla spokojená..ale měla jsem jí jen tak asi 10minut-já nevím pořád z toho mám blbej pocit že jí to nedělá dobře na záda..když ještě nesedí atd..Asi to není pravda,ale ještě s tím nošením na delší dobu počkám..
Zatím budu trénovat tak po 10ti minutách třeba..
Jinak jak tam má být malá nahoře moc připláclá???Já mám mezi jejím a mým hrudníčkem ještě dost místa...mám to utáhnout víc???
A taky nevím jestli m¨ám dobře ty nožičky,,
tak sa vam tu zamiesam do diskusie, ja som si myslela, ze jejda, ani nemam ziadne nositko a tak, a dobre som spravila, ze som neinvestovala peniaze, lebo az na jedenkrat, sme nositko vobec nepotrebovalimaly mal 7.1 rok a od desiatich mesiacov chodi sam, on bol celkovvo a teda i je velmi akcne dietko a v nositku by sa asi zblaznil a ja tiez
Ahojky Bonit,
no jo,ono je to těžké-malé je třeba 5měsíců,takže protože se narodila malinkatá,tak počítám že začne chodit třeba až v roce..No takže je to celý letošní rok se tahat s kočárkem..
Někdy to jde,ale třeba na procházku s koníkama to moc nejde,na hory to někde moc nejde..Takže to bych celý půlrok byla odkázaná na kočárek..a to nechci..Takže doufám že to nosítko nám alespoň letos trochu pomůže..
jasne, praveze mna to celkom zaskocilo, ze sme to vobec nepotrebovali, a to, ked sa maly narodil, som vobec nepredpokladala, mali sme len toto stare
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
proxima
napsal(a):
Jé taky díky za odkaz,to musím taky proštudovat..
Já si včera k vaření vzala cvičně malou do manducy.Celkem byla spokojená..ale měla jsem jí jen tak asi 10minut-já nevím pořád z toho mám blbej pocit že jí to nedělá dobře na záda..když ještě nesedí atd..Asi to není pravda,ale ještě s tím nošením na delší dobu počkám..
Zatím budu trénovat tak po 10ti minutách třeba..
Jinak jak tam má být malá nahoře moc připláclá???Já mám mezi jejím a mým hrudníčkem ještě dost místa...mám to utáhnout víc???
A taky nevím jestli m¨ám dobře ty nožičky,,
Ahoj,
já bych tam zkusila malou ještě víc setřást dolů, aby měla víc podsazený zadeček, ale třeba se mi to jenom zdá, taky pořád tápu, jestli to mám dobře, hlavně ty nožky no
Ahoj, tak nas maly je porad uvnitr v brisku. Dnes ma posledni moznost.. Jinak nas uz ceka nemocnice.. Pry se uz otviram, ale malemu se porad nechce.. Okna mam umyte, lednicku vycistenou, vsechno nachystane a porad mu rikame jak uz se na nej tesime a porad nic.. Ke konim taky porad chodim at mam pohyb a porad nic.. Mate nejaky tip jak maleho popohnat??
Teda to je syčák že nechce ven!!!
Dívala jsem se ráno že jsi psala na diskuzi o Crazym,tak jsem si říkala,že pořád nic
Odkud jsi že znáš Toníka a Zezulkovi?jsi někde odsud z Valašska?
jinak tady diskuze na tvé témaDržím palce ať už si malej pospíší.
http://www.emimino.cz/diskuse/jak-si-privolat-porod-37432/
Andy zkusím jí příště víc podsadit-ona je ještě v té novorozen.vložce,tak je to blbě vidět..
Andrej, určo to zkus ven, je to fakt lepší, když vyrazíš a jdeš. Zrovna včera jsem si na Tebe vzpomněla, poklidila jsem u koní a malý se ještě nevzbudil, tak jsem si řekla, že nakrmím až doma, bylo to už víc jak 4,5 hodiny. Tak jsem ho strčila do šátku, to se trochu probudil, tak trošku mrčel, přece jen hlad se ozýval :-). Jak se uvázal a vyšli jsme tak bylo ticho, ale jen co jsem zastvaila jen na pár sekund, že zmerčím, kde mám psy, už začal mrčet, tak jsem musela hned zase šlapat a zastavit se až doma :-)
Evik, malá na tobě má být tak připláclá, že když se předkloníš, tak se od tebe nesmí odlepit, já osobně teda utahuju rači víc jak míň. A nožky resp. zadeček bych taky víc podsadila, ale ne setřepat, Andrej:-), ale právě podsadit zadeček, tady na tom videu to paní na konci pěkně ukazuje, je to sice se šátkem, ale je tam pěkně vidět jak se podsazuje zadeček http://www.youtube.com/watch?v=KGasl2AU65s
Já třeba ještě když je teď maloš navlečený, tak, když pořádně podsadím, mu vážně ty šlapky "koukají" úplně za mně. Pořádné podsazení je důležité právě kvůli té páteři.
Tady ještě znovu pravidla o nošení "v sedě", ale už to tu asi někde bylo http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=94
Hele Bonit nevím, jak je dimenzované nosítko, ale šátek má nosnost (teda jak který) asi do 20 kilo, takže je to super kočárek do kapsy :-) až do té doby do kdy se dítěti chce nosit, takže třeba na tůry a tak, může jít dítko pěšo a když nemůže vytáhneš z kapsy šátek a hodíš ho na záda. Spousta mamin nosí tak do 3 let, ale hodně taky mnohem dýl :-).
cocodewald
napsal(a):
Ahoj, tak nas maly je porad uvnitr v brisku. Dnes ma posledni moznost.. Jinak nas uz ceka nemocnice.. Pry se uz otviram, ale malemu se porad nechce.. Okna mam umyte, lednicku vycistenou, vsechno nachystane a porad mu rikame jak uz se na nej tesime a porad nic.. Ke konim taky porad chodim at mam pohyb a porad nic.. Mate nejaky tip jak maleho popohnat??
Jé coco, úplně tě chápu, já už byla taky pěkně nervózní, když se blížil konec týdne a kontrola, ještě když jsem si u doktorky vymýšlela :-). Nevím, jestli to bylo těma čajema jak jsem psala výš, uvádí se, že tyhle přírodní metody, zaberou tak do dvou dnů a u nás to tak bylo. Sporýš lékařský (koupíš někde v bylínkách a hodně známé je pít "koření" , někdo pije svařák (protože se tam dává skořice a hřebíček) nebo jako já ten yogi čaj (tam je skořice, zázvor, kardamon, hřebíček a pepř) - vaří se polévková lžíce asi 20 minut, je to docela dryák, mažel ho teda nemá rád, ale mě třeba vždycky chutnal, hlavně v zimě hodně zahřeje. Jo a pije se hodně slazený medem (bez toho bych t teda taky nepila) a někdo si tam dává na zjemnění mléko.
Ale tyhle přírodní metody zaberou stejně jen tehdy pokud se mimčo ven chystá.
a ještě se teda mrkám do skvělé knížky, je od porodní asistentky s mnohaletou praxí zabývající se přirozenými porody, co jsem dostala, tak doporučují stimulace prsních bradavek (vyplavuje se více oxitocin), sex:-) - mužské sperma obsahuje prostaglandiny
Jinak to koření co jsem psala se dá používat i třeba do aromalampy nebo na masáž břicha.
No , pak homeopatika, ale ty si asi hned tak rychle neseženeš.
A pak píše, že když vše selže tak nejspolehlivější je ricinový koktejl (ricinový olej s meruňkovým džusem a hltem kořalky).
Ale jak jsem pravila zabere to jen v případě, že se dítě chystá ven.
Tak hodně štěstí držím palce.
Ano jsem od Roznova pod Radhostem. Ale ted uz rok a pul bydlim na Jizni Morave. Takze vlastne co z westernu umim a znam je od Tonika a Toma Zajace. U Zezulku jsem jednu dobu travila dost casu. Hlavne ta doba, kdy tam byl ten Crezy.Ale ted uz jezdim v anglii. Zamilovala jsem se do frisu a k nim ten western moc nesedi. Ale mame jeste QH a APH, tak si i do westernu obcas sednu.
luckai
napsal(a):
a ještě se teda mrkám do skvělé knížky, je od porodní asistentky s mnohaletou praxí zabývající se přirozenými porody, co jsem dostala, tak doporučují stimulace prsních bradavek (vyplavuje se více oxitocin), sex:-) - mužské sperma obsahuje prostaglandiny
Jinak to koření co jsem psala se dá používat i třeba do aromalampy nebo na masáž břicha.
No , pak homeopatika, ale ty si asi hned tak rychle neseženeš.
A pak píše, že když vše selže tak nejspolehlivější je ricinový koktejl (ricinový olej s meruňkovým džusem a hltem kořalky).
Ale jak jsem pravila zabere to jen v případě, že se dítě chystá ven.
Tak hodně štěstí držím palce.
No my uz odskouseli asi vsechno krome tech caju a nejvic se Jarovi libilo stimulace bradavek a sex.. No jo. Je to porad jen chlap.. Ale bylinky uz ted asi nikde nekoupim a zitra uz asi zustanu v nemocnici..
cocodewald
napsal(a):
No my uz odskouseli asi vsechno krome tech caju a nejvic se Jarovi libilo stimulace bradavek a sex.. No jo. Je to porad jen chlap.. Ale bylinky uz ted asi nikde nekoupim a zitra uz asi zustanu v nemocnici..
Tož to je blbé, že už zítra, leda jestli v nemocnic budou ještě čekat, tak si bylinky pořídit tam. Ale to by stejně trvalo asi ty dva dny.
No vypadá to, že na to máte ještě posledních několik hodin, to bude perná noc :-)))), tak si ji užijte.
A ještě pomáhá mimču domlouvat, aby se už vklubalo :-)
Vlaďko uplně jsem napnutá za tebe.Já jsem byla tak na nervy a zvědavá tu noc před tím když mě řekli že ráno jdu na císaře..
Tak mooooc držím palečky.!!!
Teda ty jsi Rožnovanka.tak to je fajn-tak to jsi měla veselé učitele westernu-Tomáše a Toníka-moc pěkně to umí podat
Po Crazym jsme měli tři koníky a byli to takový tvrďáci jak on.jen kdyby ty hlavy dělal trochu hezčí
Lucinko bylinkářko moc díky za rady ohledně nošení-naštuduju to ještě -teda ty jsi normálně uplný odborný poradce!!!
O víkendu začneme s příkrmama-asi mrkvičkou začnem,tak se těším jak to malé bude šmakovat..takhle sleduje každou lížíci od talíře až do pusy-jak by jsme jí nedali najíst
proxima
napsal(a):
Vlaďko uplně jsem napnutá za tebe.Já jsem byla tak na nervy a zvědavá tu noc před tím když mě řekli že ráno jdu na císaře..
Tak mooooc držím palečky.!!!
Teda ty jsi Rožnovanka.tak to je fajn-tak to jsi měla veselé učitele westernu-Tomáše a Toníka-moc pěkně to umí podat
Po Crazym jsme měli tři koníky a byli to takový tvrďáci jak on.jen kdyby ty hlavy dělal trochu hezčí
Lucinko bylinkářko moc díky za rady ohledně nošení-naštuduju to ještě -teda ty jsi normálně uplný odborný poradce!!!
O víkendu začneme s příkrmama-asi mrkvičkou začnem,tak se těším jak to malé bude šmakovat..takhle sleduje každou lížíci od talíře až do pusy-jak by jsme jí nedali najíst
Ahoj, jsem primo ze Zubri. Tonik tam vlastne taky bydli. Je to muj vzor a super clovek.. Porad na svem miste.. Coz se uz o mnoha lidech kolem koni rict neda..
Ja porad doufam a cekam, ze to prijde a porad nic.. Na cisare snad nepujdu. Spis si myslim, ze mi to umele vyvolaji.. Ale odrodim snad normalne. Jsem tak nervozni z toho co zitra bude,ze se mi ani spat nechce..
Tak se k vám zase vtírnu.... Vlaďko, přeju hodně štěstí a klidný porod, ať už bude jakýkoliv.... Mně tenkrát v pondělí doktor řekl, ať druhý den přijedu do porodnice, že uděláme císaře, bylo to skoro měsíc dopředu, tak jsem ten den tak lítala, abych všechno dodělala, že jsem spala jak dřevo :-) Druhý den jsem i s taškou do porodnice ještě podržela koně při strouhání :-) Ale stejně jsem tam přijela hrozně unavená a vynervovaná. Nakonec mi udělali pár vyšetření a usoudili, že se neděje nic tak hroznýho a že ještě pár dní necháme Ivanku uvnitř :-) ve středu mi udělali Hamiltona, ale Ivance se nechtělo, tak mi v neděli porod vyvolali. Věděla jsem to pár dní dopředu a měla jsem z toho zbytečný nervy, místo toho, abych se ještě vyspala, dokud to šlo, tak jsem čučela celý noci v nemocnici do stropu.
Doktoři byli moc fajn, měla jsem jim víc věřit, když říkali, že se nic moc neděje, tak hlavně pohodičku, všechno bude fajn ;-)
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
teda, vy jedete
Luci, omlouvám se za špatný obrat, ale tuším, že to takhle blbě bylo v tom návodu i, že se musí dát pozor, aby byl zadeček a manduca na sobě a nebyl mezi tím prostor, ale přiznávám, že setřepat není nejlepší slovní obrat ...jinak jsme už zkoušeli i venku a nic, řev
, tak dneska další zkouška, tak uvidíme no.
Jinak u nás nezabralo nic, malýmu se prostě ven nechtělo, takže jsem taky musela na vyvolání, ale jak radí holky, ničeho se nebát a ještě si užít klid a pohodu a odpočívat a to platí i až budeš mít mimi u sebe, snaž se spát a spát a odpočinout si, co to půjde, dala jsem na radu kamarádky a jsem za to ráda, ani se mi z porodky nechtělo
Já teda doufám, že vydržíme a začneme s příkrmama až od 6-tého měsíce. Proxi, vy jste na UM?
Jo, Vlaďko, jak radí (jsem se přepsala a původně napsala rodí :-))) holky, klid je úplně to nejdůležitější, jenže ty už si to asi nepřečteš, až s mimčem v náručí. Teda jestli nebudeš mít v porodnici noťas :-). Myslím na Tebe taky, to je teda vážně napětí.
Ale teda já se z porodky domů fakt těšila, nejradši bych šla hned ráno domů. Ještěže jsem měla vedle na pokoji kámošku od nás, máme kluky asi 10 hodin od sebe. Nějak mi tam vadil ten řád a pořád kontroly a stres jestli se člověk vejde do tabulek :-). Ale pravda, že se tam zas člověk nemusí o nic starat a může si pořádně užívat mimčo.
Eviku, teda jen to ne, žádný odborný poradce, ale když se do něčeho pustím, tak to musím mít vždycky naštudované ze všech stran :-)
Jó vy už budete začínat s příkrmama? Já chci taky začít až po půl roce. Ale je fakt, že naše šéfka dělá imunologii) mi říkala, že některé potraviny je právě vhodné zavádět právě ve 4. měsící ne dřív a ne pozděj, ale nějak jsem se ještě nedostala k tomu to taky naštudovat :-). Tak dej vědět, jak se malé líbilo.
Andrej jasné, a jak dlouho jste s maloškem chodili? Zkus se při tom fakt dost tak jako natřásta a pohupovat, tančit :-))), přehánět ten pohyb, no znáš to něco podobného jak v kočáru taky nejlíp usnout když jedeš v co nejhorším terénu než po rovné asfaltce. A dělat to i během toho co ji zandáváš.
Mě malošek první tak 2 týdny brečíval, když jsem ho začala soukat do šátku (ale teda při chození se uklidnil) no a teď naopak když brečí jak ho tam začnu soukat tak hned ztichne :-) Je to pro ni něco nového, tak si potřebuje zvyknout. Držím palce :-)
Ahojky holky,
jojo,já kojila do 4měsíce.A teď jsme na umělém mlíku.malé bude 19.2. 6měsíců.
Při umělém se má začít asi už v tom pátém s příkrmy-takže doktorka mě říkala ať začnu už když bylo malé asi 4,5měsíce.Já to ještě protáhla a tak příkrm dostane po pátém.
Už nám dnes taťka koupil bio mrkev,tak pro náš dobrý pocit bude mít první lžičku bio
cau kocky, tak ja som zacala s kasickami presne ako mal maly 6 mesiacov, dovtedy som iba kojila a este stale kojim, i ked povacsine uz len v noci, som skratka pohodlna a takto mi to vyhovuje
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Luci no já nevím, dlouho to nebylo, tady kousek od nás ke tchýni, ale asi blbě načasový, třeba včera jsem tam malýho dala a dobrý, zalili jsme spolu kytky po domě, asi teda po půl hoďce se začal vztekat, tak jsem ho už vyndala, tak uvidíme no, snad si zvykne, prďolka. Ty jo, mi na něj musíme začít mluvit jménem, aby vůbec věděl, jak se jmenuje
Proxi došlo mlíčko jo, že jste museli přejít na UM? No, já jsem zvědavá, jak dlouho to vydržíme my.
cocodewald
napsal(a):
Tak ja jsem jeste doma.. Jeste nam dali sanci do pondeli.. A porad nic.. Tak jsem zase zdnes zvladla vyhazet boxy, udelat poradek, upect rez, a dalsi prijemnejsi metody, ktere vyvolavaji porod a porad nic. Uz mam i bylinkovy caj. :-) Uz z toho mam i srandu.. Uz to to pondeli jisti..
Ahoj, no to je síla...já pořád čekám až dáte vědět, že je malý na světě a mu se vůbec nechce ...Myslím na tebe !!!
Ahojky,
jééé,tak já si říkám-a,prcek je na světě když je tu příspěvek a on je ještě pořád v bříškuTeda tomu se nechce...no jo teď takové mrazy
Tak snad si to do pondělka rozmyslí
Andrjko,s mlíkem to u mě od začátku nebyla žádný sláva,ale nějak jsem to patlala..pak jsem kojila+dokrmovala z lahve UM .Pak měla malá v pusince moučnivku,takže jí bolelo jak musela tahat a z flašky to telo samo,takže si na to zvykla uplně a pak už se mě na prso vybodla
Tak dnes dostala první lžičku mrkvičky-teda pocity různé
Teda Evi, ta vaše je pěkná okatice :-), pocity jsou naprosto výmluvné :-). Jak pokračujete s papáním.
Andrej a co vy? My se teda taky snažíme říkat jménem, ale většinou je to mumínek, pusinka, miminko apod. A taky se vám do slovníku pletou výrazy, co používáte pro svoje zvířecí dětičky:-))? Marek to nemá rád, když oslovuje všchny stejnýma výrazama od psů, přes mimino až po něho :-) a minulý týden se taky jednou přeřekl a řekl Vildovi ty náš malý hafíku:-)))))
Teda ale nejvíc jsem napnutá co "naše" nové mimčo, jestlipak už je na světě?
Jo a ni jsem se vám nepochlubila minulý týden jsme byli na našem prvním karnevalu, První hoďku Vilík ze šátku všechno pečlivě pozoroval a pak usnul :-).
Ahojky Lucko,
no s jídlem to jde od devíti k pěti..Druhý den snědla mrkve trošku víc,třetí zase skoro nic a dnes jsem jí rozmixovala mrkev s bramborou a to nejdela vůbec..Tak jsem jí to smíchala trochu s mlíkem a to taky nechtěla..Tak nevím co jí budu dávat..
Nevím jestli brokolice a špenát bude mít větší úspěch..pro mě je skoro nechutné všechno
Jen ta mrkev mě přijde chuťově nejlepší..
Nevíte jestli je dobré dávat ty rýžové a jiné kaše když ještě nejí zeleninku?nebo až potom..
No jinak jí oslovujem i celkem jménem-u nás na to jméno jde vymyslet tisíc zkomolenin-Brambůrka a Bramboráček a Bája a Bajule atd...A taky šišláme atd
Se psíma osloveníma si to nepletem,protože psi jsou venku nabití,jen čekají kdy vyletět,takže ty dostávají jiné názvy
Taky kolikrát denně koukám co mamina ,jestli už tu není fotka miminka,ale to je ještě brzo i kdyby porodila v pondělí..Ale myslím že prcek je už na světě
Jo vazačky,dnes byla v Sama doma nějaká paní s šátkama a i ukazovala že šije nějaké nepromokavé pončo-bohužel jsem zahlédla jen konec-ale je to v archívu čt1 určitě
Hele takový jsem malé koupila bryndáček a on propouští..tak to nechápu proč to prodávají jako bryndák
Teda tak Vilda už prohání holky na karnevale,jo??To se mu brzo zapalují lýtka
ahoj, my sme do tej mrkvicky nadrobili este aj kusok takehp piskotika pre miminka a celkom mu to chutilo dam vam sem foto tiez z karnevalu, ale uz z konca
jééé, gratulujem!!!!!! Tak nebudem vyzvídat a počkáme na mamku, teda, ale že si dal Jarda pěkně na čas :-)
Evi, vy máte požárníka :-)))? Tož nezbývý než vydržať :-). Evi tož jídlo ještě moc nastudované nemám, ale dostala jsem od mamky knížku o vaření pro děti a je tam tenhle odstaveček:
"Zavedení pevné stravy je velkým mezníkem. Vaše dítě nemusí být zpočátku ani vděčné, ani ochotné spolupracovat, ale nemějte obavy. Pokud vaše dítě jídlo na lžičce vytlačuje z pusy, je stále ve fázi tzv. vytlačovacího reflexu a není na příjem pevné stravy připraveno. Berte to jako zprávu dětského organismu, nikoli jako domítnutí vašich vlídných snah. Počkejte týden a zkuste to znovu. nespěchejte. Na druhou stranu pokud se dítě sápe po jídle na vaěem talíři je nejyšší čas zkusit nová jídla a konzistence. (V e skutečnosti už je trochu pozdě)."
Co se týče té rýže, tak je tam psáno, že že rýžová kaše se obvykle nabízí jako první (rýže zřídka vyvolává alergii) Takže bych řekla, že jo, navíc ji můžeš rozmícat v mléku. Ale lepší se poradit s vaší dr.
A taky, že ze začátku jde spíš o to dítěti představit nové chutě a konzistenci jídla než ho tím přecpat:-) Takže bych byla v klídku.
A já se pochlubím našim zimním oblečkem co nám ušila mamka na Vánoce.
Ahojky.Téééda tak taky gratulace mamce a Jarouškovi ať i v celém životě nikam nepospíchá
Teda Oliverek je už kus chlapa.Je hrozně podobný taťuldovi jak dáváš Bonitko fotky.
Lucko ty máš mamku takovou šikulku,jo!!!!Je to krásné-takový malý skříteček.
Jinak nějak se to v té knize pere-malá se sápe po jídle ,ale mrkv jí nejedeJestli ona nebude trochu mlsná
Po mamince
Dnes jsem jedla banán a měla malou na klíně a pořád mě ho tahala k sobě do pusy-tak jsem jí ho nechala olíznout a už by ho tam měla celý..Pak i medovou tyčinku jsem jí dala líznout a to samé..
K obědu jsem jí dala mrkev a trošku brokolice a kupodivu i něco polkla...tak že by brokolice chutnala?Tak uvidíme co bude dál..
Jinak já to nijak nehrotím,je čas a není fakt kam spěchat..malá je prcek pořád,takže počítám že bude i trochu "opožděná"
Jo,budete koukat na Znamení koně "Zlíňáci???
Evi, tak já bych řekla, že malá je na to jídlo už nachystaná :-))), jen ses jí zrovna nestrefila do chuti :-)
Jo přesně skřítkovský obleček, já je úplně miluju. Jsem si právě chtěla objednat z fléru mikinu pro Vildu i pro sebe, jedna mamina tam šije takovéhle úžasné věcičky, ale většinou je beznadějně vyprodaná. No a mamča překvapila, tak jsem nadšená. ještě si pak budu muset pořídit aj pro sebe.
Jasné, že se budem dívat na seriál, teda jestli malch dovolí, teď jsme měli takové nějaké hodně špatné dlouhé usínání s brekem, řekla bych že bříško. Už jsem i malocha podezříval, že si vymýšlí, že se chce chovat, ale nevypadá to tak. Navíc teď skoro nekadí, tak to bude asi tím bříškem. No takže doufám, že z toho něco uvidím. pro mě je to přímo povinost, když jsem ze Slušovic a na dostihovku i stáje vidím z baráku :-)
Bonito, ty máš Olivera, to je krásné jméno, jak jste na něho přišli?
proxima
napsal(a):
No právě si myslím že tam budete hodně lidí znát..
no já už s tím počítám že koňaři budou omdlívat jaká je to blbost..
Ale pořád lepší než ty stupidní americké akční filmy a kriminálky...
Už se na to docela těším..
Těšíme se, hlavně kvůli těm známým a i celkově je fajn, že se natočil nějaký takový seriál, na můj vkus je v česku málo točených filmů o koních a američanů už máme taky plný "displej"
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
nějak poslední dobou nestíhám a navíc bojujeme s tím ekzémem
Jinak gratuluji mamince k mimi
Luci, krásný skřítek
Jinak jsme trhli rekord, malej vydržel jednou skoro hodinu v manduce, tak dneska chci zase zkoušet, nějak jsem v týdnu nestíhala, tak uvidíme a snad bude brzo jaro a budeme moc vyrazit i ven.
Luci a co máš za knížku? Taky přemýšlím, že něco koupím, ale vůbec nevím co, je toho totiž tolik , teď jsem si objednala od Jiřiny Prekop o výchově, tak jsem na to zvědavá, co se tam dočtu.
A jak zvládáte koníky? Vypadá to na krásný víkend, tak doufám, že zítra osedlám rezatku.
sadzi saj
napsal(a):
Ahoj holky,
nějak poslední dobou nestíhám a navíc bojujeme s tím ekzémem
Jinak gratuluji mamince k mimi
Luci, krásný skřítek
Jinak jsme trhli rekord, malej vydržel jednou skoro hodinu v manduce, tak dneska chci zase zkoušet, nějak jsem v týdnu nestíhala, tak uvidíme a snad bude brzo jaro a budeme moc vyrazit i ven.
Luci a co máš za knížku? Taky přemýšlím, že něco koupím, ale vůbec nevím co, je toho totiž tolik , teď jsem si objednala od Jiřiny Prekop o výchově, tak jsem na to zvědavá, co se tam dočtu.
A jak zvládáte koníky? Vypadá to na krásný víkend, tak doufám, že zítra osedlám rezatku.
No krásný víkend, jako teplo bylo, to jo, ale zas bláta až nad hlavu a navíc, v čerajsme vyjely a myslela jsem že toho mojeho araba přetrhnu vejpůl, jak na ni vlezlo jaro. Začalo to poměrně slušně, ale pak jsme potkali dva cizí koně a ta moje dostala normálně hysterický záchvat, že jsem nestačila zírat. Naštěstí jsem se už naučila vztekat až slezu z koně , takže jsem se vyvztekala až při cestě z ranče domů
. Takže jsem byla tak znechucená, že si mi dneska už vůbec nechtělo, ale víte jak to je s mimčama zas si člověk říká, že musí využít kombinace počasí, času a možnosti hlídání a jet. No a dneska byla holka zas normální, tak si to vyžehlila :-)
Super s madukou. Já taky teď pomalu malocha začínám nosit vertikálně a když ho do něj dávám, tak taky jak byl zvyklý převážně na kolíbku, tak teď mrčí a trochu se vzteká a vzpírá se ručičkama, aby líp viděl ven, z té kolíbky viděl krásně, tak si musí taky zvyknout.
Knížku myslíš jakou o tom jídle? To je: Mami, tati krmte mě správně od Vicki lanskyové. knížkách od p. Prekopové taky přemýšlím, paní i její názory jsou mi veskrze sympatické, takže bych taky chtěla pořídit, poreferuj, jak se ti líbila. A ještě si říkám, že by mohla být fajn i Rozvíjej se deťáťko od E. Kiedroňové (co napsala tu Něžnou náruč).
Ahojky mamky,tak
už docela dobře papáme mrkev s brokolicí...Teda je to nechutné,jak jen chutnám jestli je to vlažné,ale malé to celkem šmakuje..Sice to máme skoro až na lustru když začne třeba prskat,ale hlavně že něco spapá...
ta paní Prekopová je ta jak napsala to Pevné objetí..???Ten dokument je někde v archívu čt1,chtěla jsem na to mrknout,ale ještě jsem nějak nestihla..
Lucí tak Sněženka neměla svůj den,jo...my dnes kydali a kydali a kydali...jé to je hnoje...už aby vyschlo...
Andrejko někde jsem četla na diskuzi že pro miminka na ekzém pomohli hodně kalciové tablety...ale nevím kde to bylo a jak se to používá...zkus pohledat...Já se jen modlím,ať to malá nemá po mě...já mám atopický...fuj..
Jo od Kedroňky mám obě knížky a obě jsou fajn!!Doporučuju...Ale fakt pak člověk vidí že všechno dělá blbě...
Jé tak kde je maminna s mimčem???
Hele takhle chudák naše malá chce všechno co jíme...je to jak týrání-že jí nedáme najíst...
Luckai: Olivera sme vybrali po jednom nasom anglickom priatelovi, ktory po nasom odchode z UK, dostal infarkt pri tenise a bol na mieste mrtvy, tak takymto sposobom sme si uctili jeho pamiatku, a zhodou okolnosti(co som ja teda nevedela a az moja mamka mi to povedala)- nas maly sa narodil 7.1. a meniny u nas v SR ma 7.7 takze aj pekna zhoda nahod
Tak a jsem tady. Teda a uz jsme tady Vidim ze uz jsem tu byli i proflaknuti, ze uz je maly na svete.
Jarecek se narodil 1.2.v 19.05hod. Na svet se mu z pohodli briska opravdu nechtelo a nakonec mi byl porod vyvolan. Meri 51 a vazil 3,70kg Porod byl oproti memu prvnimu rychly. Nakonec jsem se bala aby vubec stihl Jara dojet k porodu. Moc mi u nej pomohl a byla jsem stastna, ze tam byl se mnou. Otec je na syna patricne hrdy a stasny.
Jerecek je velmi hodny, tak snad mu to vydrzi a takovy i zustane, at babicky a teticky rady hlidaji a my zase muzeme vyrazit na vyjizdku. Ted se teda tesim hlavne na to az me vsechno prestane bolet.
Ahoj mamko,
tak konečně jste tu už dva!To to trvalo!
Jéjda Jareček je krásný-vypadá v obličejíčku takový drobounký,ale podle váhy je to chlap!Je krásný
Tak mu přeji do života jen to krásné.A mamce ať je brzo fit!
Teda já chci taky babičku někde blízko.Ať můžu na koně..Ta naše kočka spí celou noc ,ale přes den spí tak hodinu venku a jinak nic,takže než bych nasedlala,tak začne brečet..
Teda s tím Oliverkem je to smutné....
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
Ahoj holky,
tak mamině velká gratulace, prcek je rozkošnej, tak ať dělá jenom radost a je zdravej a mamině, ať je brzo fit
Evi dík, juknu na to, malej to má po švagrový nebo po tchýni, by mě piclo
Luci, to jo, u nás to celkem taky povolilo, jsem zrovna včera klela, že když není tvrdo, jak beton, tak se to zase nehorázně klouže, ale máme tady fajn louku, tak ta je naštěstí pojízdná ve směs vždycky, ale čekal mě včera solidní řízek, jsem si začistila
Malej už teď vidí z manducy trochu líp se mi zdá, tak kouká a posledně měl hroznou švandu z toho, když jsem ho různě natřásala a u toho mu zpívala, tak se smál od ucha k uchu , ale spinkat se mu v tom zatím nechce, že by usnul, to spustí řev a spí v postýlce, tak uvidíme, chystám se jít zkusit ven, zjistila jsem, že jednu bundu zapnu, tak půjdeme s hafinou a uvidím, co to udělá či ne.
Já přemýšlela o nějaké od toho Gregora, ale nevím no, budu do toho muset juknout v knihkupectví, přece jenom, už se nám to blíží, příští měsíc na konci března už nám bude půl roku, holky, to tak letí to je šílený ....jinak až přečtu, podám info, ale nějak nestíhám, pendluju mezi časopisama o mim, Jezdectvím a knížkama
Jo vidíš Evi, si mi připomněla, že jsem chtěla v archivu najít, v sama doma bylo, že nějaká pani šije poncha na nošení, tak jsem na to chtěla juknout.
Dekuji za prani. Myslim, kdyz bude zdravy, tak to bude nejdulezitejsi.. Co je horsiho nez nemocne dite.. A tady uz cela nase stastna rodinka.
Jinak se chci zeptat jestli nemate nejaky figl na zahojeni jizvy.. Ja se zatim jen omyvam hermankem,je to uz celkem ok, ale zda se mi, ze to neni tak elasticke jak by melo a dost to taha.. Nemate nejakou radu?
Ahooj, tak co dětičky. My jsme byli troch nachlazení, rýma a kšel, ale zvládli jsme to naštěstí s nějakýma homeopatikama a bylinkama.
My zatím ještě pořád jenom kojíme, jsem nějaká pohodlná, moc se mi do těch příkrmů nechce. ale už se s malochem nemůžu skoro najíst, když ho mám na klíně, tak po všem co strkám do pusy placá a tahá si to do té svojí :), tak už bude zřejmě nachystaný :-)
V plavání je maloch zatím pořád nadšený, ale teda musím se vám svěřit .... v rámci plavča jsme byli v poradně PMV, no, že jsem tam lezla. Má slabé bříško, blbě pase, tady je křivý, tady máblbě těžiště, už má umět tohle, tady tu ručičku míň používá a tuto nožičku ... no jenom jsem zírala. jako na jednu stranu jsem ráda, člověk se dozvěděl spoustu věcí, paní nám poradila co cvičit a tak, ale teda slušně mě vystresla. Už jsem se teda hodila do klidu a proberu to pak ještě se svou dr, ale té se zdál vždycky v pohodě.
vícAle přišlo mi, že tam právě strašně "žerou" Kiedrňovou a mají nastudovné, jak přesně a co kdy má dítě dělat a běda jak to nedělá podle tabulek a nevypadá to jako na obrázku. No a nakonec mi paní neopomněla doporučit mimi TV v jejich klubu.
Ty jo, no fakt zážitek. Takže p. Kiedroňová ve mě začíná trochu vyvolávat alergickou reakci. Jako má to něco do sebe, ale tady to tabulkování a srovnávání fakt nemám ráda, ať se mimčo pěkně vyvýjí v klídku podle sebe (samozřejmě do určité fyziolog, hranice, když je třeba tak je jasné, že je třeba zasáhnout), nepotřebuju s ním závodit v rychlosti a dokonalosti provedení.
Tak jsem zvědavá jak dopadnem.
Andrej co máš přesně od té Prekopové a už začalas číst? Já doplnila knihovničku o Koncept kontinua a Respektovat a být respektován, tak jsem zvědavá jaké to bude.
Jo a je to tady, mám nový šátek , tož se musíme pochlubit.
joa coco jak se vede maloškovi, jinak s tou jizvou dobré jsou sedací koupele, ale třeba ten heřmánek je sice prý dobrý na hojení, ale že se má používat raději až pozděj, že sice rychle zahojí zvenku, ale ne dostatečnš i zevnitř a může dojít k podráždění. Do sadacích koupelí dobrá mořská sůl (dezinfekční, čístící imunostimulační účinky) + nějaký olek - heřmánek, levandule, růže, řebříče, teetree. A hodně vzduchu a slunce :-). Jo a taky mateřské mléko.
jo a hurrá už mám knečně od minulého víkendu pojízdnou jízdárnu konečně po zimě, takže jsem minulý víkend i tenhle mohla se Sněhulí konečně trochu povzpomínat na tréninky a překvápko docela dobré, akorát teda má nějakou jarní únavu, protože jsem ji musela kždý druhý krok talčit, aby nepadla :-)
luckai
napsal(a):
joa coco jak se vede maloškovi, jinak s tou jizvou dobré jsou sedací koupele, ale třeba ten heřmánek je sice prý dobrý na hojení, ale že se má používat raději až pozděj, že sice rychle zahojí zvenku, ale ne dostatečnš i zevnitř a může dojít k podráždění. Do sadacích koupelí dobrá mořská sůl (dezinfekční, čístící imunostimulační účinky) + nějaký olek - heřmánek, levandule, růže, řebříče, teetree. A hodně vzduchu a slunce :-). Jo a taky mateřské mléko.
Ahoj, ja uz jsem zahojena a uz i jezdim. Po pul roce zase v sedle. Maly roste a zatim i porad hodny. Tak paradicka.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
luckai
napsal(a):
Ahooj, tak co dětičky. My jsme byli troch nachlazení, rýma a kšel, ale zvládli jsme to naštěstí s nějakýma homeopatikama a bylinkama.
My zatím ještě pořád jenom kojíme, jsem nějaká pohodlná, moc se mi do těch příkrmů nechce. ale už se s malochem nemůžu skoro najíst, když ho mám na klíně, tak po všem co strkám do pusy placá a tahá si to do té svojí :), tak už bude zřejmě nachystaný :-)
V plavání je maloch zatím pořád nadšený, ale teda musím se vám svěřit .... v rámci plavča jsme byli v poradně PMV, no, že jsem tam lezla. Má slabé bříško, blbě pase, tady je křivý, tady máblbě těžiště, už má umět tohle, tady tu ručičku míň používá a tuto nožičku ... no jenom jsem zírala. jako na jednu stranu jsem ráda, člověk se dozvěděl spoustu věcí, paní nám poradila co cvičit a tak, ale teda slušně mě vystresla. Už jsem se teda hodila do klidu a proberu to pak ještě se svou dr, ale té se zdál vždycky v pohodě.
vícAle přišlo mi, že tam právě strašně "žerou" Kiedrňovou a mají nastudovné, jak přesně a co kdy má dítě dělat a běda jak to nedělá podle tabulek a nevypadá to jako na obrázku. No a nakonec mi paní neopomněla doporučit mimi TV v jejich klubu.
Ty jo, no fakt zážitek. Takže p. Kiedroňová ve mě začíná trochu vyvolávat alergickou reakci. Jako má to něco do sebe, ale tady to tabulkování a srovnávání fakt nemám ráda, ať se mimčo pěkně vyvýjí v klídku podle sebe (samozřejmě do určité fyziolog, hranice, když je třeba tak je jasné, že je třeba zasáhnout), nepotřebuju s ním závodit v rychlosti a dokonalosti provedení.
Tak jsem zvědavá jak dopadnem.
Andrej co máš přesně od té Prekopové a už začalas číst? Já doplnila knihovničku o Koncept kontinua a Respektovat a být respektován, tak jsem zvědavá jaké to bude.
Jo a je to tady, mám nový šátek , tož se musíme pochlubit.
Ahoj,
a kde si brala inspiraci na bylinky a homeo? Já teda preventivně proti nachlazení taky papkám homeo, tak snad to přejde i k prckovi, ale jak se teď mění teploty, tak trochu kašliká, tak snad z toho nic nebude.
Jinak pěkný šátek
Já taky zatím pořád kojím, akorát jsme začli dávat kaši večer, aby trochu nabral, než mu bude půl roku a začneme se zeleninou, protože nabral za měsíc jenom 300 g, tak snad to doženeme, ale dvojnásobek porodní mít nebudeme ani náhodou , jinak se prcek už taky po všem natahuje a šup s tím do pusinky
Jů plavání závidím, my máme s tím ekzémem smůlu a jinak si z toho nic nedělej, malý taky není ukázkový, teď mi dokonce fyzioterapeutka řekla, že na tom má své i ten ekzém, tak ukázala, co a jak cvičit, nechceme být moc na bříšku, ale říkala, že se to nedá brát striktně, že tenhle měsíc musí to a ten to, že důležitý je, aby si prožili každé to období, i kdyby dýl a nespěchat, takže mu dávám prostor a nespěchám. Malej je taky víc zatížený na pravou stranu a víc dělá pravou rukou a i by spal na pravé straně apod., takže si z toho nic nedělej, nejsi v tom sama.
Luci mám I rodiče by měli dělat chyby - už jsem začala a celkem dobrý, určo přínosný, zmiňuje pevné objetí ve výchově, co je důležitý do toho 3 roku, ale nejsem ještě ani v půlce, ale když to člověk čte, tak má úplně hrůzu, jak zvládne to dítě dobře vychovat.......to respektovat a být respektován je od koho? Už jsem na to taky koukala, ale nevím, jestli je to taky od ní nebo od někoho jiného, tak dej vědět, až přečteš, taky jsem nad tím uvažovala. Já doplnila knížky od Gregora o výživě, tak už pomalu studuju, co nás skoro za 3 týdny čeká
Jinak u nás už taky jízdárna sjízdná, takže jsem už párkrát byla na jízdárně a pomalu začala oprašovat a byla jsem u trenérky na jejích koních několikrát, aby mě porovnala, tak celkem mazec, ale včera jsem odjížděla spokojená, i když pilovat mám ještě sakra co
sadzi saj
napsal(a):
Ahoj,
a kde si brala inspiraci na bylinky a homeo? Já teda preventivně proti nachlazení taky papkám homeo, tak snad to přejde i k prckovi, ale jak se teď mění teploty, tak trochu kašliká, tak snad z toho nic nebude.
Jinak pěkný šátek
Já taky zatím pořád kojím, akorát jsme začli dávat kaši večer, aby trochu nabral, než mu bude půl roku a začneme se zeleninou, protože nabral za měsíc jenom 300 g, tak snad to doženeme, ale dvojnásobek porodní mít nebudeme ani náhodou , jinak se prcek už taky po všem natahuje a šup s tím do pusinky
Jů plavání závidím, my máme s tím ekzémem smůlu a jinak si z toho nic nedělej, malý taky není ukázkový, teď mi dokonce fyzioterapeutka řekla, že na tom má své i ten ekzém, tak ukázala, co a jak cvičit, nechceme být moc na bříšku, ale říkala, že se to nedá brát striktně, že tenhle měsíc musí to a ten to, že důležitý je, aby si prožili každé to období, i kdyby dýl a nespěchat, takže mu dávám prostor a nespěchám. Malej je taky víc zatížený na pravou stranu a víc dělá pravou rukou a i by spal na pravé straně apod., takže si z toho nic nedělej, nejsi v tom sama.
Luci mám I rodiče by měli dělat chyby - už jsem začala a celkem dobrý, určo přínosný, zmiňuje pevné objetí ve výchově, co je důležitý do toho 3 roku, ale nejsem ještě ani v půlce, ale když to člověk čte, tak má úplně hrůzu, jak zvládne to dítě dobře vychovat.......to respektovat a být respektován je od koho? Už jsem na to taky koukala, ale nevím, jestli je to taky od ní nebo od někoho jiného, tak dej vědět, až přečteš, taky jsem nad tím uvažovala. Já doplnila knížky od Gregora o výživě, tak už pomalu studuju, co nás skoro za 3 týdny čeká
Jinak u nás už taky jízdárna sjízdná, takže jsem už párkrát byla na jízdárně a pomalu začala oprašovat a byla jsem u trenérky na jejích koních několikrát, aby mě porovnala, tak celkem mazec, ale včera jsem odjížděla spokojená, i když pilovat mám ještě sakra co
Naše pediatrička je homeopatka - takže to je super, v tomhle se zatím moc neorientuju, bylinky tak různě sama (net, domácí knihovnička a po škole jsem "vystudovala" v Hradci na farmacii Léčivé rostliny) - ale to sem se poradila i snaší doktorkou, přece jen na děti s bylinkama opatrně - masírovali jsme zádíčka balzámem na tan kašel a rýmu.
No já už budu muset taky nějaké to jídlo začít řešit - prcek už si o tom evidentně řík :-) a táák se mi nechce :-), ale máme už víc jak 7,5 kg, takže nabírat naštěstí nemusíme.
Andrej a na fyzio vás posla doktorka? No já jsem fakt zvědavá co mi na to ta naše řekne.
Od té Prekopové přemýšlím právě o téhle knížce, takže asi teda zakoupím. Knížka o respektování je od kolektivu autorů - manželé Kopřivovi, Nevolová, Nováčková. Ale teď jsem začala číst Koncept kontinua a moc na to nemám čas, tak kdoví, kdy dočtu respektování :-).
Ahojky matky,
už jsem myslela že naše téma zapadne...
My už teda papáme dobře..K obědu zeleninky-no musím říct že jsem vařila,ale více jí stejně šmakují ty kupované..Večer dávám do flašky kaši od Nutrilonu...Po ní vydrží spát v kuse cca od 18h do 04do rána,takže super..
Jinak to si dovedeu představit jak fanatičky Kedroňovky řeší každý pohyb,jestli je to správně..My to už teda přestali nějak řešit..malá jak je lehká ,tak je teda docela akční-sama se otáčí na břicho,mydlí sebou v postýlce a na bříšku je ráda a dlouho...Je teda děsně akční sadistka-nejvíce jí těší rvát vlasy,štípat škrábat a je šťastná jak kříčíme auuuu.Chudáci psi-mají se na co těšit
Dnes chytla kobylu za nozdru a zaškrábla se jí do ní a držela...naštěstí máme flegmatičku,tak ta jen stála a koukala..Bude to asi pěkné číslo...Tak už bych měla taky začít študovat ty knihy o výchově..
Jéé venku je už taky krásně a malá venku spí tak hodinu..jak vy to budete řešit?Já jsem zvyklá teda od jara do podzimu pořád venku něco dělat..no a co s malou...??V kočárku nechce být,v nosítku stějně nic moc neudělám..Asi jí dám ohrádku na louku kde se budu pohybovat,deku a bude tam..jak to budete dělat vy?
Luci šátek se mě moc líbí.
proxima
napsal(a):
Ahojky matky,
už jsem myslela že naše téma zapadne...
My už teda papáme dobře..K obědu zeleninky-no musím říct že jsem vařila,ale více jí stejně šmakují ty kupované..Večer dávám do flašky kaši od Nutrilonu...Po ní vydrží spát v kuse cca od 18h do 04do rána,takže super..
Jinak to si dovedeu představit jak fanatičky Kedroňovky řeší každý pohyb,jestli je to správně..My to už teda přestali nějak řešit..malá jak je lehká ,tak je teda docela akční-sama se otáčí na břicho,mydlí sebou v postýlce a na bříšku je ráda a dlouho...Je teda děsně akční sadistka-nejvíce jí těší rvát vlasy,štípat škrábat a je šťastná jak kříčíme auuuu.Chudáci psi-mají se na co těšit
Dnes chytla kobylu za nozdru a zaškrábla se jí do ní a držela...naštěstí máme flegmatičku,tak ta jen stála a koukala..Bude to asi pěkné číslo...Tak už bych měla taky začít študovat ty knihy o výchově..
Jéé venku je už taky krásně a malá venku spí tak hodinu..jak vy to budete řešit?Já jsem zvyklá teda od jara do podzimu pořád venku něco dělat..no a co s malou...??V kočárku nechce být,v nosítku stějně nic moc neudělám..Asi jí dám ohrádku na louku kde se budu pohybovat,deku a bude tam..jak to budete dělat vy?
Luci šátek se mě moc líbí.
Čau maminy,
teda slunko vylezlo, tak už moc času na netu netrávíme, co.
Evik, maloš se už otáčí někdy od konce 4 měsíce, na bříšku je taky rád, takže jsem si říkala, že pohoda, a ono by to mohlo být lepší. No už se nemůžu dočkat až pujdem k dr. a pobavím se sní o tom co mi řekne, jestli to teda je na nějakou rehabku nebo co. Pořád se k dr. nemůžem dostat, ještě nemáme první očkování , minulý týden den před tím dostal maloch skoro 39, ale nakonec to trvalo jen den a noc (ta teda stála zato), jsem myslela, že nějaká chřipajzna a ono to bylo nejspíš ze zubu, už mám první
. No a teď zas trochu soplíme a pokašáváme. A už budu muset vážně pořešit jídlo, maloch se tak strašně po všem sápe, co jíme, tak mu občas něco (kůrku, jabko, mkev) strčíme jen tak do pusy aby mu to nebylo líto
, dokonce i pije z hrnku
. Vždycky se na hrnek sápal, jak jsme ho dávali do pusy, tak jsme mu ho zkusily taky strčit a a vrhnul se po něm div by si nevyrazil zuby, kdyby nějaké měl
a zbytek co tam byl naráz vyzunkl.
Taky má častějc hlad, ale v noci většinou pořád vydrží spá celou nebo s jedním vzbuzení .
Už ho začínají hodně zajímat psiska, co dělají, tahá je rád za známky (pěkně cinkají :-) a za uši, a moc se mu líbí, když ho olizujou. Evi venek už začínám taky řešit, já mám teda šátek vpodstatě jen jako dopravní prostředek, ale i něm dokážu hodně udělat, takže to je v pophodě. U koňů zatím zvládám, maloch pořád po oběd pěkně spí i ty tři hoďky), ale už se to pomalu zkracuje a navíc na ranč chodím v šátku, tak to se trošku prospí a pak mi t.am nechce usnout, ale nakonec se mi to vždycky podaří. Takže už je to takové nahnuté, jako zvládla bych úklid aj s ním, ale u poklízení a sena se dost práší, tak to nechci, ale pak třeba voda a chystání žrádla se dá.
Takže já doufám, že aspoň hodinu po obědě bude dávat ještě dlouho (klep, klep) a to si budu moct jezdit na jízdárně a na zbytek buď šátek, když bude něco nutné nebo rychle potřeba nebo přesně jak píšeš, deka - a bude se potulovat po zemi, v případě nutnosti ohrádka.
Jo a včera jsem viděla, že mi u jízdárny pokáceli velkou vrbu, pod kterou jsem si malocha plánovala nechávat spát pěkně ve stínku.
sadzi saj

XXX.XXX.194.231
luckai
napsal(a):
Čau maminy,
teda slunko vylezlo, tak už moc času na netu netrávíme, co.
Evik, maloš se už otáčí někdy od konce 4 měsíce, na bříšku je taky rád, takže jsem si říkala, že pohoda, a ono by to mohlo být lepší. No už se nemůžu dočkat až pujdem k dr. a pobavím se sní o tom co mi řekne, jestli to teda je na nějakou rehabku nebo co. Pořád se k dr. nemůžem dostat, ještě nemáme první očkování , minulý týden den před tím dostal maloch skoro 39, ale nakonec to trvalo jen den a noc (ta teda stála zato), jsem myslela, že nějaká chřipajzna a ono to bylo nejspíš ze zubu, už mám první
. No a teď zas trochu soplíme a pokašáváme. A už budu muset vážně pořešit jídlo, maloch se tak strašně po všem sápe, co jíme, tak mu občas něco (kůrku, jabko, mkev) strčíme jen tak do pusy aby mu to nebylo líto
, dokonce i pije z hrnku
. Vždycky se na hrnek sápal, jak jsme ho dávali do pusy, tak jsme mu ho zkusily taky strčit a a vrhnul se po něm div by si nevyrazil zuby, kdyby nějaké měl
a zbytek co tam byl naráz vyzunkl.
Taky má častějc hlad, ale v noci většinou pořád vydrží spá celou nebo s jedním vzbuzení .
Už ho začínají hodně zajímat psiska, co dělají, tahá je rád za známky (pěkně cinkají :-) a za uši, a moc se mu líbí, když ho olizujou. Evi venek už začínám taky řešit, já mám teda šátek vpodstatě jen jako dopravní prostředek, ale i něm dokážu hodně udělat, takže to je v pophodě. U koňů zatím zvládám, maloch pořád po oběd pěkně spí i ty tři hoďky), ale už se to pomalu zkracuje a navíc na ranč chodím v šátku, tak to se trošku prospí a pak mi t.am nechce usnout, ale nakonec se mi to vždycky podaří. Takže už je to takové nahnuté, jako zvládla bych úklid aj s ním, ale u poklízení a sena se dost práší, tak to nechci, ale pak třeba voda a chystání žrádla se dá.
Takže já doufám, že aspoň hodinu po obědě bude dávat ještě dlouho (klep, klep) a to si budu moct jezdit na jízdárně a na zbytek buď šátek, když bude něco nutné nebo rychle potřeba nebo přesně jak píšeš, deka - a bude se potulovat po zemi, v případě nutnosti ohrádka.
Jo a včera jsem viděla, že mi u jízdárny pokáceli velkou vrbu, pod kterou jsem si malocha plánovala nechávat spát pěkně ve stínku.
Ahoj holky,
já na net většinou i juknu, ale jsem nějaká líná odepisovat, dneska jsem musela dohánět resty na všech frontách.
Tak to nám se teda od mala na bříšku nelíbí ani boha, teď je trochu lepší, ale po chvíli stejně spustí řev .....Luci, tak musíš potom poreferovat, co ti na to mudra řekla. Jinak gratuluji k zoubku, my zatím nic. Jinak teplotku jsme měli teď taky, naštěstí jenom zvýšenou, byli jsme nějaký nachcípaný, děs, už aby bylo teplo a byl od těch nemocí pokoj. Jinak my jsme začli s mrkvičkou, jů holky, kdyby jste viděly ten obličej, jak kdybych mu dala kyselou okurku, včera trochu lepší, ale taky se ještě moc netvářil, tak jsem zvědavá dneska, teď to tady zalomil a chrní a to jsem ho chtěla jít nakrmit a že půjdeme ven, tak nevim nevim
Hrníček závidím, já to teda nezkoušela, přišel mi na to malý, tak zkouším učit na pítko, ale zatím nějak bez úspěchu
Jinak zatím taky nevím, jak to budu řešit. Malej už u kobyly většinou prudí a dříve účinné postavení k boxu už jaksi bojkotuje a chce jet, ale většinou se mi ho dařilo uspat a stihla jsem i odjezdit na jízdárně, ale už jsem radši, když mám hlídání a nemusím ho tam tahat, pač je to spíš o nervy, tak jsem zvědavá, jak to půjde dál. Doma, jak kdy, nedávno jsme s manžou dělali na zahradě a zrovna chrněl v kočáru dlouho, prostě jak má zrovna náladu no.
Zdravím maminky,
již nějakou dobu sleduji vaši diskuzi.Jsem ve 4 měsíci a doktor mi dovolil jezdit i cvičit.
Chtěla bych se zeptat jakým způsobem jste jezdili vy?? Zda jenom na pohodové krokovky nebo jste se i rozumně projeli "rychleji" ?? Kobylu mám spolehlivou s velmi pohodlnými chody tak jsem na vážkách jaké tempo zvolit abych mimču neuškodila.
Budujeme kvalitní imunitu už od malička
Andrej, tak minulý týden jsme s ekonečně dostali k dr. Když jsem se jí zeptala na to PMV, tak jen se sestřičkou na sebe mrkli a prý tak co vám tam všechno našli. Že si už několik maminek vyžádalo kvůli tomu žádanku na neurologii a paní doktorka na neurolce se diví, co tam všichni dělají. No na závěr malý vystřihl 2 ukázkové obraty a 2. vzpřímení, abysme vůbec nepochybovali. Takže tak poradna PMV
.
Taky jsme absolvovali první dávku hexy a chci nechat malochovi naočkovat jen 3 dávky (2+1), tak to teď řeším s doktorkou a doufám, že mi to vyjde.
Jinak v plavču se už chystáme na velký bazén, tak doufám, že se malochovi bude líbit.
Konečně jsem taky přemohla lenost a začala malochovi vařit, takže máme za sebou mrkvičku (samozřejmě bio ) a hrášek, myslím, že malému docela chutná, akorát teda než dojíme, tak v okruhu 2 m je vše oranžové, pač u toho dělá kraviny, hlavně chce držet lžičku
.
Andrej a co tvůj malošek, jak pokračujete? Co na bříšku je to lepší a chodíte cvičit? Samozřejmě i oststaní.
Sunin, já nejezdila ven, pač mám arabku a ač je v terénu v pohodě a nespadla jsem z ní několik let, občas poposkočí, takže jsem radši zůstala na jízdárně a navíc jsem chtěla stejně potrénovat, takže my normálka tréninky, tak jak jsem se cítila několikrát týdně všechny chody. Pak postupně jsem čím dál míň cválala ( ale od začátku jsem to nějak nepřeháňela s tím cvalem), pak i míň klusala, jak mi pomalu odcházela fyzička, ke konci už jsem to kolečko ve cvalu moc udýchat nemohla . V 8. měsíci jsem přestala jezdit úplně, pač mi dr. pohrozila předčasným porodem (jinak jsem to měla taky povolené ), nakonec jsem stejně přenášela, (takže možná kdybych zůstala v sedle bylo by to v pohodě
. Ale tak stejně jsme měla v plánu pomalu přestat jezdit, jen jsem se k tomu nemohla odhodlat, až jsem to teda dostala zakázané :-).
Ale když se nad tím teď zamýšlím, tak pohodových krokovek bych se nebála až do konce, jen to riziko pádu je blbé, no.
Jinak na EQCH jsou dva pěkné články o ježdění v těhotenství od KatkyK tuším, někde jsem tu dávala i odkazy.
Ahoj Bejzi, neni to uplne k tematu, ale pises, ze tva holcicka trpela kolikou... ja mam uplne to same. Ma byla nedonosena o 6 tydnu... ted je ji 10 tydnu a ja jsem uplne zoufala, rev od odpoledne do pulnoci, ale nekdy i rano, dopoledne. Boleni, vsechny kapicky vyzkousene, vcetne probiotickych... opravdu pomaha jen ten satek a chodit, ale nemuzu ji v nem mit neustale, taky musime kojit... Tak se chci jen zeptat, jestli si s tebou nemohu vymenit nejake zkusenosti, jsem uz totalne vycerpana a opravdu neverim, ze to nekdy skonci. Dost mi pomuze jakakoli nadeje... Diky Katka