Zde je příběh pro všechny co sní o práci snů,aby stále věřili ve své sny,jednou se třeba stanou skutečností.
Včera mi zvoní telefon,nic nového v období kdy prodávám jednoho ze svých koní,ale ten pán kterému jsem to zvedla,nechce koupit koně ,ale přesto odpovídá na můj inzerát,na nzerát který jsem podávala v létě 2010,nedoufala jsem,že by se někdy na něj někdo ozval :Pár hledá práci v zemědělství s ubytováním.Začalo se mi to zdát jako sen když mi pán z telefonu vyprávěl jaké by bylo naše poslání,pracovní náplň´,že hledá přesně takový pár jako jsme mi dva,co mají rádi zvířata,rozumí tomu a baví je zemědělství.Práce na farmě s rozlohou 240 ha ,kde se chocvají krávy,koně a ovce.Byli bychom tam od toho abychom vedli celou farmu od sečů trávy,přes balíkování,krmení,telení,ošetřování,prostě vše co k tomu patří s ubytováním v místě.Zdá se mi to fakt jak sen.....líbezné broukání......je to fakt.Začne mi bušet srdce,klepu se,vedle mě stojící mamka mě uklidnuje.To není možné ten pán si vybral nás z tolika uchazečů.Ptám se na jak dlouho?A on ,no navždy,chci aby jste byli součástí farmy.
Neuvěřitelné,telefonuji již půl hodiny,v kuchyni se spálí segedín,co naplat,tohle je důležitější,možná náš společný začátek,s mou láskou Vaškem,kterého jsem poznala v létě,slovo dalo slovo,společné zájmi a za dva dny jsem stála na prahu velkého rozhodnutí,zda zapomenout na minulost a odejít z Rumburka i ze svého ranče,místa které jsem budovala dlouhých 7 let,místa kde jsem byla svým pánem a cítila se tu doma.Za dva dny jsem už jen hleděla z dodávky na pomalu vzdalující se ranč,který ted už byl holý a smutný.....
Tak i ted stojíme na prahu velkého rozhodnutí,změnit náš život,začít znovu,jen mi dva.....
Vašek přijede z práce,vše mu povím,ale není ještě rozhodnut,po páte odpoledne volá pán znovu,aby mluvil právě sním,mluví spolu dlouho dobu,pak Vašek odpovídá: ano na 100%,příští pátek přijedem a podíváme se.
Pak hledám na mapě tutuo ves,při zjištění jak je to daleko mi je do breku,tak daleko od rodiny a od blýských až skoro k hranicím na slovensku,farma je v CHKO Bílé Karpaty,slovácko!!! Jiný kraj jiné mravy,zvyknem si?
Je na čase začít žít znovu,je na tom dobré že si můžem vzít všechny zvířata a chovat je tam,s konmi budu mít vyžití a mohu provádět agroturistyku a Vašek zas s nejnovějšími traktory......
Tak co přejete nám to?
Sheril já ti to moc přeju!!! Je super že tvůj přítel do toho jde stebou toho si opravdu važ!!!
Opravdu si berete všechny zvířata sebou?Tvůj přítel má dobytek ne?To je mazec!
Ještě k tomu na tak krásným místě,určo dej pak vědět jestli to vyšlo
záleží co od toho očekáváte vy dva, ale jestli je to váš sen tak proč do toho nejít když jste na to dva. člověk si nemá odpírat to o čem sní aby toho pak jednou litoval. ale jak se říká, dvakrát měř, jednou řež, Já vám držím palce ať to vyjde,
mám podobné rozhodování. Na stole máme rezervační smlouvu na koupi nemovitosti, velký dům, stodola, velký pozemek, okolo louky, skoro samota, na šumavě. chceme se tam s přítelem odstěhovat coby rodilý pražáci celé roky odchovávaní prahou, které máme plné zuby. Budeme stěhovat i naši rodinku koníků, která se doufám bude rozrůstat. Budu sama sobě držět palce, abysme to zvládli a nevyhořeli hned na začátku. jestli se vše zadaří, můžete se těšit v Klatovském kraji na malý westernový ranch jako turistickou stáj :)
nikus
napsal(a):
záleží co od toho očekáváte vy dva, ale jestli je to váš sen tak proč do toho nejít když jste na to dva. člověk si nemá odpírat to o čem sní aby toho pak jednou litoval. ale jak se říká, dvakrát měř, jednou řež, Já vám držím palce ať to vyjde,
mám podobné rozhodování. Na stole máme rezervační smlouvu na koupi nemovitosti, velký dům, stodola, velký pozemek, okolo louky, skoro samota, na šumavě. chceme se tam s přítelem odstěhovat coby rodilý pražáci celé roky odchovávaní prahou, které máme plné zuby. Budeme stěhovat i naši rodinku koníků, která se doufám bude rozrůstat. Budu sama sobě držět palce, abysme to zvládli a nevyhořeli hned na začátku. jestli se vše zadaří, můžete se těšit v Klatovském kraji na malý westernový ranch jako turistickou stáj :)
dRŽÍM PALCE JE TO JINÉ,ALE V HLOUBY DUŠE SE NA STATKU CÍTÍTE LÉPE,UŽ JEN TEN MĚSDTSKÝ ROZRUH,AUTA,VÝFUKY PLYNŮ,STRACH KDYBY NÁHODOU UTEKLI KONĚ A PŘEJEL JE NÁKLADÁK.VÍM O ČEM PÍŠI,PŮL ROKU BYDLÍM NA FARMA,JSME POSLEDNÍ BARÁK VE VESNICI U LESA,OKOLO JEN PASTVINY A LES,JÁ DO PRÁCE NECHODÍM STARÁM SE DOMA O NAŠE HOSPODÁŘSTVÍ A PŘÍTEL MÁ PRÁCI NA STATKU.vŠE BY TO BYLO KKRÁSNÉ,KDYBYCHOM NEBYDLELI U ZNÁMÝCH,KTEŘÍ VIDÍ JEN ZE ZVÍŘAT DOTACE,JINAK JŠE NEZAJÍMAJÍ.BBEROU DOTACE NA NAŠE ZVÍŘATA,BEROU NAŠE DŘÍVÍ A MI JIM JEŠTĚ PLATÍME NÁJEM.jE TO NEPŘÍJEMNÉ BYDLET S NĚKÝM V JEDNOM DOMNĚ.pLAT PŘÍTELE NÁM STAČÍ JEN TAK TAK,TAK JSEM DO TOHO JEŠTĚ ŠILA SEDLA ABY BYLO NA VŠE.jE TO NAPRD KRDYŽ ČLOVĚK PROJEZDÍ MĚSÍČNĚ DO PRÁCE 3 TIS.tAKHLE BUDEM PRACOVAT SPOLU,UŽ NIKDY NEUSLYŠÍM ŽE NĚKIOMU NĚJAKÉ MÉ ZVÍŘE VADÍ,PES,PÁV,ŽE ANI KONĚ SE NESMÍ PROJÍT KOLEM BARÁKU KDYŽ KYDÁM STÁJ.nA TÉTO FARMĚ BUDEM SVÝMI PÁNY,POVEDEM JÍ CELOU A VĚŘÍM ¨,ŽE TO KRÁSNĚ ZVLÁDNEM.pROTOŽE TEN ČLOVĚK KTERÉHO JSEM POTKALA V LÉTĚ JE JEDEN Z NEJLEPŠÍCH A NEJŠIKOVNĚJŠÍCH A O DOBYTKU VÍ ÚPLNĚ VŠE.OD KRAV,PŘES KONĚ ATD.,JE VELICE PRACOVITÝ,JÁ TAKTÉŽ ,PROSTĚ PRÁCE V ZEMĚDĚLSTVÍ NÁS BAVÍ.
horallka
napsal(a):
Sheril já ti to moc přeju!!! Je super že tvůj přítel do toho jde stebou toho si opravdu važ!!!
Opravdu si berete všechny zvířata sebou?Tvůj přítel má dobytek ne?To je mazec!
Ještě k tomu na tak krásným místě,určo dej pak vědět jestli to vyšlo
DĚKUJI MOC,VÁŽÍM SI UPŘÍMNOSTI,A POKUD TADY JE NĚKDO Z UHERSKÉHO HRADIŠTĚ,BRODU A OKOLNÍCH MĚST,ALE I Z TRENČŘÍNA,RÁDA BYCH vÁS PAK POZNALA OSOBNĚ A VYJELA SI KONEČNĚ NA NĚJAKOU PĚKNOU VYJÍŽDKU.
sheril
napsal(a):
DĚKUJI MOC,VÁŽÍM SI UPŘÍMNOSTI,A POKUD TADY JE NĚKDO Z UHERSKÉHO HRADIŠTĚ,BRODU A OKOLNÍCH MĚST,ALE I Z TRENČŘÍNA,RÁDA BYCH vÁS PAK POZNALA OSOBNĚ A VYJELA SI KONEČNĚ NA NĚJAKOU PĚKNOU VYJÍŽDKU.
Tak to je super, že jste našli co jste hledali a že jste tam tak spokojení Můžu se zeptat kde přesně to je a čí že to farma je? Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ano, jako sen se to zdát může. Realita někdy bývá malinko krušnější.... A jeslti ti to přeji já sama za sebe? Každý svého štěstí strůjcem.
sheril
napsal(a):
Zde je příběh pro všechny co sní o práci snů,aby stále věřili ve své sny,jednou se třeba stanou skutečností.
Včera mi zvoní telefon,nic nového v období kdy prodávám jednoho ze svých koní,ale ten pán kterému jsem to zvedla,nechce koupit koně ,ale přesto odpovídá na můj inzerát,na nzerát který jsem podávala v létě 2010,nedoufala jsem,že by se někdy na něj někdo ozval :Pár hledá práci v zemědělství s ubytováním.Začalo se mi to zdát jako sen když mi pán z telefonu vyprávěl jaké by bylo naše poslání,pracovní náplň´,že hledá přesně takový pár jako jsme mi dva,co mají rádi zvířata,rozumí tomu a baví je zemědělství.Práce na farmě s rozlohou 240 ha ,kde se chocvají krávy,koně a ovce.Byli bychom tam od toho abychom vedli celou farmu od sečů trávy,přes balíkování,krmení,telení,ošetřování,prostě vše co k tomu patří s ubytováním v místě.Zdá se mi to fakt jak sen.....líbezné broukání......je to fakt.Začne mi bušet srdce,klepu se,vedle mě stojící mamka mě uklidnuje.To není možné ten pán si vybral nás z tolika uchazečů.Ptám se na jak dlouho?A on ,no navždy,chci aby jste byli součástí farmy.
Neuvěřitelné,telefonuji již půl hodiny,v kuchyni se spálí segedín,co naplat,tohle je důležitější,možná náš společný začátek,s mou láskou Vaškem,kterého jsem poznala v létě,slovo dalo slovo,společné zájmi a za dva dny jsem stála na prahu velkého rozhodnutí,zda zapomenout na minulost a odejít z Rumburka i ze svého ranče,místa které jsem budovala dlouhých 7 let,místa kde jsem byla svým pánem a cítila se tu doma.Za dva dny jsem už jen hleděla z dodávky na pomalu vzdalující se ranč,který ted už byl holý a smutný.....
Tak i ted stojíme na prahu velkého rozhodnutí,změnit náš život,začít znovu,jen mi dva.....
Vašek přijede z práce,vše mu povím,ale není ještě rozhodnut,po páte odpoledne volá pán znovu,aby mluvil právě sním,mluví spolu dlouho dobu,pak Vašek odpovídá: ano na 100%,příští pátek přijedem a podíváme se.
Pak hledám na mapě tutuo ves,při zjištění jak je to daleko mi je do breku,tak daleko od rodiny a od blýských až skoro k hranicím na slovensku,farma je v CHKO Bílé Karpaty,slovácko!!! Jiný kraj jiné mravy,zvyknem si?
Je na čase začít žít znovu,je na tom dobré že si můžem vzít všechny zvířata a chovat je tam,s konmi budu mít vyžití a mohu provádět agroturistyku a Vašek zas s nejnovějšími traktory......
Tak co přejete nám to?
Taky ti to Sheril přeju a chápu tvoje nadšení a radost. Ale.....po tom co píšeš mně rozboleli ruce. Hospodaříme už skoro 20let, zdaleka ne na tolika hektarech, začínali jsme se starými stroji. Zemědělství není procházka růžovou zahradou. Je to dřina a spousta odříkání, ne každý je toho schopen. Může přijít rozčarování a co pak. Kam se zas vrtnete. Nebudete svými pány, budete zaměstnanci! To je rozdíl, milá zlatá. Dobře si to promyslete.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Tak nějak, sice nehospodařím 20 let, hektarů máme téměř dvakrát tolik, mně už považují za blázna, protože mně to baví, jedni pomlouvají, druzí obdivují. Ale vlastní je vlastní, a jako zaměstnanec...nevím, ale tak třeb jim nabídnou dobré podmínky . Já osobně bych se bála do toho jít s člověkem, kterýho zám půl roku, ale to je každýho věc. Každopádně to chce hodně zápalu a dost odříkání, v dnešní době tahle práce není žádná pr... sranda. Zas maj výhodu, že když je to přestane bavit, tak se seberou a jdu dál
Mně jen zaráří, že si slečna dá inzerát, že hledá práci po celý republice, a pak jí je do breku opustit rodinu a kamarády
To bych měla mít asi vyřešíno především.
Coudas: my máme taky tyhle bělouše
Starat se o 240 ha žádná sranda, zvlášť pokud není dost pořádné mechanizace. Počítám ale, že ale půjde akorát hlavně o udržování pastvin + seno + obstarávání zvířat v zimě. No, asi bych kvůli tomu jen tak na druhý konec republiky nešla
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.109
Sheril to opravdu přeju, jako koneckonců laždému kdo má možnost splnit si sen... jen mě trošinku udivuje jedna věc i když nic osobně proti sheril nemám (koneckonců jí ani neznám) ona si troufá jít do takovéhle zodpovědnosti přičemž měla několik zvířat která měla silné abscesy či hniloby kopyt či co všechno, zkrátka velké problémy s kopyty, jsou dvě možnosti bud lhala že se to těm zvířatům nestalo u ní a nebo se to opravdu stalo už dříve a ona je tak koupila ale pak nechápu jak to že na to přišla až po jaký době... nepozná že to zvíře mělo v době pořízení takový problémy a vrhá sena to vést celé hospodářství? to je jediné co mě zaráží.. jak říkám proti sheril osobně nic nemám, ty zvířata (včetně té muly) to opravdu mohla mít už z dřívějška a sheril se je mohla snažit vyléčit nebo snažila jak říkám osobně neposoudím ale tak nebo tak je docela síla že si na tohleto troufá....
strelish
napsal(a):
Coudas: my máme taky tyhle bělouše
Starat se o 240 ha žádná sranda, zvlášť pokud není dost pořádné mechanizace. Počítám ale, že ale půjde akorát hlavně o udržování pastvin + seno + obstarávání zvířat v zimě. No, asi bych kvůli tomu jen tak na druhý konec republiky nešla
sorry, ze sa vam sem vlozim, ale tieto kravy su skratka uzasne, co to je za plemeno? A ten hore, to bude asi byk, ze? Zaujimalo by ma, aku ma povahu
bonita
napsal(a):
sorry, ze sa vam sem vlozim, ale tieto kravy su skratka uzasne, co to je za plemeno? A ten hore, to bude asi byk, ze? Zaujimalo by ma, aku ma povahu
Je to franc. masne plemeno Charolais. Jsou to celkem klidasi jako plemeno, mame je teda polodivoke, pohladit se nenechaji az na vyjimky, ale treba sahnout na telata jo. Nas byk si lidi nevsima, jen kdyz mu chceme zasahovat do stada, tak si kravy hlida, ale akorat funi, jinak nic. My je teda mame bud bezrohe nebo odrohovane Letos jsem odchovala 3 telata na flasce, vsechno bycci, kazdy povahove uplne jiny, ten nejvetsi z nich je taky nejvetsi mazel
Na vystavy chodime jen na cumendu, kravky jsou sice ciste charolais, ale mame je tak nejak jen aby se clovek "nenudil" :)) (takze spis nekdy za trest ) a neco spotrebovalo cast sena a slamy :) Zivi nas rostlinna vyroba, 400 ha poli a 100 ha luk.
strelish
napsal(a):
Na vystavy chodime jen na cumendu, kravky jsou sice ciste charolais, ale mame je tak nejak jen aby se clovek "nenudil" :)) (takze spis nekdy za trest ) a neco spotrebovalo cast sena a slamy :) Zivi nas rostlinna vyroba, 400 ha poli a 100 ha luk.
fuha, tak to teda mate co robit, klobuk dole
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ano ano, Charolaisky. My máme plemenného býka, takže byl tak nějak vychovaný, když ho přivezli, nechal se zavést do stáje a pak v klidu pustit, a je přesně, kliďas, lidí si nevšímá, normálně tam mezi těma bejčkama chodíme, on se Osman rád nechá podrbat, já na něj normálně šahám, nutno však dodat se značným respektem, a když se brala krev, tak se akorát postavil do kouta, ani do uličky nešel, zvedl se ocas, on kouknul, co se to stalo, a stál jak telátko. Tenhle je fakt fajn. I když posledně, když přišlo "jaro" (naposled co se trochu oteplilo), tak řádil s balíkem, a manžel ho zrovna rozbloval ze síťky, takže jsem sahala po vidlích, ale vcelku rychle se uklidnil. Jinak my máme asi 50 ha polí (oves, pšenice, ječmen), loni jsme hodně zatravnili, a nějakých 350? ha luk. Takže opravdu, klobouk dolů Strelish, je to funění.
Jinak k Sheril, někdo to tu už napsal, já nechtěla ažtak si vylévat srdíčko, protože o mně si lidé myslí také jen to špatné, ale dle prezentace na ifauně bych jí nesvěřila ani kočku, natož celou farmu. I když já bych se kvůli takovéto příležitosti přestěhovala bez mrknutí oka, ale to je holt povaha. Vím, jaká je to "dřina" a hlavně, dělat na cizím... je to prostě jiný, ale jen ať zkusí, protože kdo nezkusil, nebude vědět, že.
Strelish Vy máte úplně čistý šeroláky?
Bonita: a to jeste delame i brambory, takze prace je v podstate az do prosince - skonci zne, nastoupi vyoravani a trideni brambor
Coudas: jj, az na par kousku s min. 50% krve jsou vsecko ciste...a letos prakticky od krazde kravy tele, byk se cinil
Btw. kravy jak kravy nebo kone, ale na tu peci o ovce jsem zvedava I kdyz si myslim, ze tam to bude cele postavene na dotacich, klido bych se vsadila, ze i v eko. Navic...ono se to nezda, ale i pro pastevni odchov je potreba mit nejake znalosti o tech zviratech. Uz jen proto umet vcas rozhodnout, kdy je potreba volat veta.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Dělat je pořád co, ale tak je to správný a proto to člověk dělá. My máme většinou 75%, ale to proto, že vše jsou zatím původní krávy, tedy skoro všechno.
Plnit si sny člověk má, ale taky někdy zapojit mozek potřeba. Mně jen lehce irituje věta na konci referátu "tak co, přejete nám to?", mně to zní jako "závidíte?" Tak prostě po všem, co zde Sheril předvedla mně to nutí říct "zrovna tobě to až tolik nepřeju", ale hlavně... není co závidět.
A co by na tom nebylo pravdy že koupím schvácené zvíře,Dášenka,měla lodě,takže se nedalo ze začátku usodit zda je má pouze přerostlé či jak to bylo a Gypsi měla namrskané podkovy.Než jsem jí prodala tak jsme jí dělali kopyta,tentokrát bez kováře,tomu naposledy skákala jak divá,nechala se,rozšířenou čáru neměla pouze má plochá kopyta.Ze zemědělství strach nemáme,přítel tohle dělá už 21 let den co den,a já se klem koní pohybuji 12 rok,a ten dobytek co máme doma zvládám v hravě,jen nezbývá čas jezdit koně.Moc se tam těším
Coudas: tak ono někdo má sen rozvíjet vlastní (nota bene po 21 letech by člověk jakés takés základy svého mohl mít, aby to bylo i na slušné živobytí...), někdo bude dřít za pár šupů na cizím, nedělám si iluze, že by neodborní zaměstnanci v zemědělství byli nějak skvěle placení. Přitom dnešní doba celkem přeje domácím produktům, i hovězímu, známý pokud porazí na jatkách mladého býka nemá problém ho v mase prodat, v podstatě se tím živí - resp. baví při důchodě.
sheril
napsal(a):
A co by na tom nebylo pravdy že koupím schvácené zvíře,Dášenka,měla lodě,takže se nedalo ze začátku usodit zda je má pouze přerostlé či jak to bylo a Gypsi měla namrskané podkovy.Než jsem jí prodala tak jsme jí dělali kopyta,tentokrát bez kováře,tomu naposledy skákala jak divá,nechala se,rozšířenou čáru neměla pouze má plochá kopyta.Ze zemědělství strach nemáme,přítel tohle dělá už 21 let den co den,a já se klem koní pohybuji 12 rok,a ten dobytek co máme doma zvládám v hravě,jen nezbývá čas jezdit koně.Moc se tam těším
Sheril a kde že to vlastně je, kam se to stěhuješ splnit si sen ?
strelish
napsal(a):
Bonita: a to jeste delame i brambory, takze prace je v podstate az do prosince - skonci zne, nastoupi vyoravani a trideni brambor
Coudas: jj, az na par kousku s min. 50% krve jsou vsecko ciste...a letos prakticky od krazde kravy tele, byk se cinil
Btw. kravy jak kravy nebo kone, ale na tu peci o ovce jsem zvedava I kdyz si myslim, ze tam to bude cele postavene na dotacich, klido bych se vsadila, ze i v eko. Navic...ono se to nezda, ale i pro pastevni odchov je potreba mit nejake znalosti o tech zviratech. Uz jen proto umet vcas rozhodnout, kdy je potreba volat veta.
tak toto teliatko je fakt carovnev kravach sa nevyznam, iba mam znameho, co v UK chova ciste Aberdeen Anguse a tie su pravym opakom tych vasich-cisto cierne ako uhol
a on nema rad ako hovori zlu krv, ak sa mu nejaky byk paci a mohol by ho aj dat do chovu, najprv si overi jeho povahu, ak je nevypocitatelny-ide na maso, ak sa osvedci-dostane stado krav
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
TAk pokud, Sheril, umíš jezdit traktorem a ovládat zemědělské stroje, tak pak asi nebudeš mít problém ani na farmě, když tedy máte mít na starost senoseč a podobně. Pokud tak nějak ne, tak v tom případě to i tam budeš zvládat levou zadní, protože tam budeš relativně k ničemu A sorry, ale postarat se o 60 zvířat, jak jsi psala jinde, to bych ve 22 bez práce a dítěte zvládala také s přehledem a ještě bych si užívala i toho ježdění na koni. A pokud přítel dělá 21 let na statku, tak asi musí vědět, do čeho jde a kde se pohybuje plat, a asi tedy pak nechápu, proč ze statku odchází do nějaký nejistoty a opět na cizí. Ale věřím, že se tam moc těšíte.
Bonita: mně se zas strašně líbí ty černý krávy, je to pak jiný, když člověk vidí stádečko černoušků, pro mně zvláštní. Skotskej náhorní je taky úžasnej.
Tak řidičák na traktor mám do 3500 tuny,tedy jen po silnici že,letos jsem jezdila s rotačkou,obracákem a horalem.Já sekala 14 ha,v mírném svahu,přítel pak už sám ten zbytek.
Včera mi pán znovu volal,měl starosti abychom přijeli,jaký tam mámše hezký zařízený byt,a že tu naší kobylu nemáme prodávat,že ptal už lesů a že bych tam měla s Luckou dost práce na stahání dříví.Nou problém,jen se bude muset s ní začít pomalu pracovat.Netahala dva roky.Pokud by měl ěkdo zájem oprodáváme starší mačkače,dva za 40 tispři rychlém odvozu sleva až 5 tis,odvoz do konce ledna,bryčku za koně nutno vyměnit pár prkýnek,jinak v pořádku-má kozlík a nákladní prostor-cena symbolická 2000,lejtu na vodu za 5000,-,
sheril
napsal(a):
Tak řidičák na traktor mám do 3500 tuny,tedy jen po silnici že,letos jsem jezdila s rotačkou,obracákem a horalem.Já sekala 14 ha,v mírném svahu,přítel pak už sám ten zbytek.
Včera mi pán znovu volal,měl starosti abychom přijeli,jaký tam mámše hezký zařízený byt,a že tu naší kobylu nemáme prodávat,že ptal už lesů a že bych tam měla s Luckou dost práce na stahání dříví.Nou problém,jen se bude muset s ní začít pomalu pracovat.Netahala dva roky.Pokud by měl ěkdo zájem oprodáváme starší mačkače,dva za 40 tispři rychlém odvozu sleva až 5 tis,odvoz do konce ledna,bryčku za koně nutno vyměnit pár prkýnek,jinak v pořádku-má kozlík a nákladní prostor-cena symbolická 2000,lejtu na vodu za 5000,-,
Ahoj sheril chtela bych se te zeptat na tu brycku za 2000 muzes sem dat nejake fotky?
Ja te soudit nemohu,protoze te neznam,ale pokud to chcete skusyt,tak skus neskusis nevis. Jinak my take jeli za praci a vypadalo to ruzove a nakonec jsme tam vydrzely jen rok.Hodne prace u koni a te driny a za to vse malo placene.Clovek robyl jako stroj a nic s toho
. Skoro nebylo cas se poradne najest
Tak kazdy ma jiny sen ja mam treba se svimi konmi a svou rodinou byt nekde na plazi projizdet se na konich a valyt uz jen sunky. No,ale komu by se to take nelibilo co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ano, Sheril, jsi nejlepší! Splnil se ti sen a budeš mít to, co ti každej, kdo tohle nezažil ti bude jen závidět. Tohle jsi chtěla slyšet, tak prosím, máš to. Pardon, už mlčím. Jen škoda, že to nebylo opět nazváno "životní rozhodnutí" tentokrát za 3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, Sheril, jsi nejlepší! Splnil se ti sen a budeš mít to, co ti každej, kdo tohle nezažil ti bude jen závidět. Tohle jsi chtěla slyšet, tak prosím, máš to. Pardon, už mlčím. Jen škoda, že to nebylo opět nazváno "životní rozhodnutí" tentokrát za 3
Já si myslím, že je to ze strany Sheril opět další výmysl. Už několikrát zazněl dotaz, kde konkrétně (na jakou farmu) jdou. A zatím bez odpovědi. Holka se nudí, koně chromé, tak se nedá nic jiného dělat, než sedět u kompu a snít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
No nevím, když má zadanej dotaz na přepravu, i drůbeže a pštrosů.... a pán na ně přece čeká. A určitě bych okamžitě šla na druhou stranu republiky, když ani nevím, jak to tam vypadá... Ale každý ať si dělá, jak uzná za vhodné. Já se jen bavím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Zakázaný přístup? Z jakého důvodu? Tak samozřejmě může se nudit a takhle se jen bavit, na internetu je možné vše, mně vždycky jen její přízpěvky baví, čekám vždy, co vymyslí nového a tím se pak nenudím i já ale tak je i jiná zábava že... Zas na druhou stranu, když by ta její vysněná práce byla pravdivá, můžeme snad i očekávat, že na internet nebude mít čas a bude klid
a čím já se pak budu přes zimu bavit...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zakázaný přístup? Z jakého důvodu? Tak samozřejmě může se nudit a takhle se jen bavit, na internetu je možné vše, mně vždycky jen její přízpěvky baví, čekám vždy, co vymyslí nového a tím se pak nenudím i já ale tak je i jiná zábava že... Zas na druhou stranu, když by ta její vysněná práce byla pravdivá, můžeme snad i očekávat, že na internet nebude mít čas a bude klid
a čím já se pak budu přes zimu bavit...
Z toho důvodu, že byla v nějaké diskuzi dost vulgární...celá četa dlaždičů oproti ní hadr. CHKO Bílé Karpaty máme cca 100km, tak bych ráda věděla, o kterou farmu se jedná.
strip
napsal(a):
Já si myslím, že je to ze strany Sheril opět další výmysl. Už několikrát zazněl dotaz, kde konkrétně (na jakou farmu) jdou. A zatím bez odpovědi. Holka se nudí, koně chromé, tak se nedá nic jiného dělat, než sedět u kompu a snít.
....pravda, pravda....
a pak že kdo si hraje nezlobí.....asi fracek bo co
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
strip
napsal(a):
Z toho důvodu, že byla v nějaké diskuzi dost vulgární...celá četa dlaždičů oproti ní hadr. CHKO Bílé Karpaty máme cca 100km, tak bych ráda věděla, o kterou farmu se jedná.
jeeee škoda, škoda!!!! to mi něco uniklo a to mně mrzí, dyť já na ifaunu chodím jen kvůli Sheril.... no jo no. Život jde dál. Jen se těším, až si přečtu, jak se se svými 60ti zvířaty přestěhovala 400 km a jak je tam spokojená a jaká je to úžasná práce. Báj d uej, já bych to taky brala, jít takhle někam pracovat, v jejím věku. Jen mi trochu není jasný, proč je majitel farmy tak strašně hrr do toho, aby tam šli rychle dělat, zvlášť když jsou z druhý strany respubliky. Já si teda asi dost naivně myslím, že takovejch šílenců, kterejm by se to líbilo je dost, a budou i blíže. Ale to je jen taková polemika v nudném propršeném odpoledni. Ale j eto venku humus, co... aspoň tu....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jeeee škoda, škoda!!!! to mi něco uniklo a to mně mrzí, dyť já na ifaunu chodím jen kvůli Sheril.... no jo no. Život jde dál. Jen se těším, až si přečtu, jak se se svými 60ti zvířaty přestěhovala 400 km a jak je tam spokojená a jaká je to úžasná práce. Báj d uej, já bych to taky brala, jít takhle někam pracovat, v jejím věku. Jen mi trochu není jasný, proč je majitel farmy tak strašně hrr do toho, aby tam šli rychle dělat, zvlášť když jsou z druhý strany respubliky. Já si teda asi dost naivně myslím, že takovejch šílenců, kterejm by se to líbilo je dost, a budou i blíže. Ale to je jen taková polemika v nudném propršeném odpoledni. Ale j eto venku humus, co... aspoň tu....
No a já díky ní mám víc práce...
Coudas musíš občas i sledovat diskuze na nemoderce Tam má přístup zakázaný.
Anonymita spoustě lidem nesvědčí, i když u některých příspěvků je nad slunce jasné kdo je autorem...
Klidnou diskuzi přeji a prosím...
Holky,třeba to pravda je. Jen u nás neznám moc takových farem,proto by mě zajímalo,kdo někoho shání,aby jsem věděla koho budu mít za sousedy. A třeba neodepisuje,protože se tam jeli podívat ne? Vždyť to tam psala,že tam v pátek jedou. Já se spíš divím,že někdo vezme na farmu tolik cizích zvířat. A taky se divím,že tak narychlo to někdo hledá.
Zde je můj emeil sarka.davidovaaa@seznam.cz,pro Tango.To co zde píšete není hezké a pouze se snažíte stále pomlouvat.Nikdo mě neznáte,vše co píši je pravda,s 60 zvířaty se stěhovat nebudem,krávy a ovce tu zůstanou,proč vozit dříví do lesa,vezem sebou 3 koně,pštrosy,čín.labutě,psa,možná slepice.Do přepravníku potřebujem naložit i vozík za poníka.Na email mi prosím napište i ohledně bryčky,zítra vyfotím,ale je hodně velká
''Včera mi pán znovu volal,měl starosti abychom přijeli,jaký tam mámše hezký zařízený byt,a že tu naší kobylu nemáme prodávat,že ptal už lesů a že bych tam měla s Luckou dost práce na stahání dříví.Nou problém,jen se bude muset s ní začít pomalu pracovat.Netahala dva roky.,,
Tak dlouho jsem tu nebyla,ale koukám že se toho moc nezměnilo.Nechci ti brát iluze ,ale práce s koněm u Lesů jako státního podniku,nezáleží ne nějakém optání,ale na každou těžbu s koněm i jinou ,se vypisuje výběrové řízení a to platí minimálně 3 roky,trochu se v této oblasti pohybuji,tak o tom něco vím,navíc dost pochybuji že bys tahala dřevo s koněm,,poníkem ,,který trpívá na schvácení.ona je to dřina o jaké se ti nesnilo,dělala jsem s koněm v lese 2roky ,dnes děláme dřevo jen pro sebe a velký began se hooodně nadřel , natož polochromá poncla..Jen si říkám jestli tohle máš zapotřebí........
kessi
napsal(a):
''Včera mi pán znovu volal,měl starosti abychom přijeli,jaký tam mámše hezký zařízený byt,a že tu naší kobylu nemáme prodávat,že ptal už lesů a že bych tam měla s Luckou dost práce na stahání dříví.Nou problém,jen se bude muset s ní začít pomalu pracovat.Netahala dva roky.,,
Tak dlouho jsem tu nebyla,ale koukám že se toho moc nezměnilo.Nechci ti brát iluze ,ale práce s koněm u Lesů jako státního podniku,nezáleží ne nějakém optání,ale na každou těžbu s koněm i jinou ,se vypisuje výběrové řízení a to platí minimálně 3 roky,trochu se v této oblasti pohybuji,tak o tom něco vím,navíc dost pochybuji že bys tahala dřevo s koněm,,poníkem ,,který trpívá na schvácení.ona je to dřina o jaké se ti nesnilo,dělala jsem s koněm v lese 2roky ,dnes děláme dřevo jen pro sebe a velký began se hooodně nadřel , natož polochromá poncla..Jen si říkám jestli tohle máš zapotřebí........
Vždycky mě tohle dostane,jak tady ty slepice dokážou jen pomlouvat,žádného schváceného koně nemám,měla jsem pouze loni mulu,kterou jsem koupila chromou,a když odemne odcházele,měla kopyta lepší jak kde jaké hajtra na rozmáčený louce.Mám pouze svou poničku která si užívá už od 11 let důchod,malýho po otci s PP a velkou kobylu,ta asi bude větší jak ta tvoje,jelikož znám chladase,tahala jsem s konmi v lese a žádný se jí výškou a mohutností nevyrovná,výškou pouze schirský kůn.
kessi
napsal(a):
Jestli to hnědý na fotce je chladas,tak to se nedivim že se nadřel,víc mi teda připomíná koně do kočáru a né do lesa,a hlavně mi řekni když si tak chytrá,kterou že mám poničku na půl schvácenou nebo co jsi to psala,jen to napiš asi si nedokážu vzpomenout
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ha už je to tu! Díky, nezklamalas. TAk za prvý, sama jsi se ptala, jestli ti to přejem, tak se nediv, že po tvých výlevech některý prostě ne. A za druhé, když jsi tady tedy vylila své srdéčko stylem: koukejte, jaká jsem dobrá, já jedu na moravu za svým snem, proč je najednou tak strašně tajný kam a za kým? Já zas nesnáším lidi, který si neumějí stát za svým, umí jen vykřiknout a pak, když maj jiný argumenty, ať už takový nebo makový, tak jen kopat kopat kopat... Bože, proč já mám kolem sebe jen takový lidi, jako je Sheril.....
Klawdie promiň.... ale tohle mně fakt dostává, i když se jindy neúčastním. NA nemoderku nechodím, před nedávnem jsem koukla a opět jsem zjistila, jakej jsem tyran, čuňák a kdo ví co všechno.... takže mně to už za ty roky stačilo, tak děkuji za pozvání
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Kessi, třeba se tažák obřích rozměrů také jmenuje Lucka...
sheril
napsal(a):
Jestli to hnědý na fotce je chladas,tak to se nedivim že se nadřel,víc mi teda připomíná koně do kočáru a né do lesa,a hlavně mi řekni když si tak chytrá,kterou že mám poničku na půl schvácenou nebo co jsi to psala,jen to napiš asi si nedokážu vzpomenout
Moje milá, foto je pouze ilustrační,jkoník na fotce je po matce Norik otec byl čt a ano tento koník nám pomáhá dělat dřevo ale tady pro svou potřebu taháme max.2 kmeny nedělá mu to žádné potíže,má 160cm a 650kg dost pochybuji že tvoje ponička je větší,pokud ano těžko je to poník
O schvácení,čerpám jen info které jsi sem v průběhu času dala ty sama.Vím že jsi úžasná a dokonalost sama,proto ti přeji hodně štěstí a Nám ,že tam nebude připojení na net,aby jsne ty tvé bláboli nemuseli číst ,Krásný den
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
hlavně je to zázračnej léčitel, taky čerpám z toho, co jsem si tu za tu dobu přečetla....
kessi
napsal(a):
Moje milá, foto je pouze ilustrační,jkoník na fotce je po matce Norik otec byl čt a ano tento koník nám pomáhá dělat dřevo ale tady pro svou potřebu taháme max.2 kmeny nedělá mu to žádné potíže,má 160cm a 650kg dost pochybuji že tvoje ponička je větší,pokud ano těžko je to poník
O schvácení,čerpám jen info které jsi sem v průběhu času dala ty sama.Vím že jsi úžasná a dokonalost sama,proto ti přeji hodně štěstí a Nám ,že tam nebude připojení na net,aby jsne ty tvé bláboli nemuseli číst ,Krásný den
Fak jestli neumíš číst,pořád nechápu jaká ponička,mám v tomto příspěvku dvě fotky 2 roky starou s Dášou na začátku a tu druhou na Velký Lucce tomu říkáš Poník?Má 175 v KVH a váží 800 kilo,tahala v lese na dva lidi,jeden vázal druhý dole odpřahoval,jen ted dva roky se jen tak fláká po louce a že si na ní někdo jednou za měsíc sedne a vezme jí na procházku.pro případ vložim fotku znovu
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hlavně je to zázračnej léčitel, taky čerpám z toho, co jsem si tu za tu dobu přečetla....
Já jsem tu rok nebyla,prostě nebyl čas ,ale moc dobře si pamatuji co tu dělala za scény že jí Lucka nemůže chodit,podle všeho cu tu psala šlo o zjevné schvácení,ale pak přijel její vet řekl že to nic není a kobyla byla v tu ránu zdravá,Opravdu nevím co tyhle lidi žene k tomu co dělají,já jsem u koní od 6 let ,prošla jsem školou starých hospodářů a lampasáků,celý život se dál učím ,ale na lidi jako je ona budu hledět jako na nedostižný cíl
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
já tu taky moc nechodím, ale kdykoliv v zadání vidím Sheril, tak musím číst.... a čtu s otevřenou hu... pusou, protože se nestačím divit!!! Ale já to prostě beru jen jako zábavu. Ale zřejmě se nedozvíme, na jakou že to vysněnou farmu se slečna stěhuje....
sheril
napsal(a):
Fak jestli neumíš číst,pořád nechápu jaká ponička,mám v tomto příspěvku dvě fotky 2 roky starou s Dášou na začátku a tu druhou na Velký Lucce tomu říkáš Poník?Má 175 v KVH a váží 800 kilo,tahala v lese na dva lidi,jeden vázal druhý dole odpřahoval,jen ted dva roky se jen tak fláká po louce a že si na ní někdo jednou za měsíc sedne a vezme jí na procházku.pro případ vložim fotku znovu
a jak že je stará??oni lesáčtí koně končí tak v 11letech celkem odrovnaný na klouby.
Pokud došlo k záměně tak se omlouvám,říkám řerpám jen s toho co jsi tu psala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ale tak 2 roky si odpočinula, tak se klouby zregenerovaly, nabrala sílu a pojede dál! Podle všeho k zámeně došlo, je to opravdu shoda jmen. Tím se ovšem nezastávám. A jestli se můžu Sheril zeptat, kolik vám nabídl plat? Klidně mi to můžeš napsat mailem, kayecek@seznam.cz. Zajímá mně to, protože přemlouvám kamarádku, aby k nám šla. Tak abych trochu věděla, kolik kde kdo nabízí....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale tak 2 roky si odpočinula, tak se klouby zregenerovaly, nabrala sílu a pojede dál! Podle všeho k zámeně došlo, je to opravdu shoda jmen. Tím se ovšem nezastávám. A jestli se můžu Sheril zeptat, kolik vám nabídl plat? Klidně mi to můžeš napsat mailem, kayecek@seznam.cz. Zajímá mně to, protože přemlouvám kamarádku, aby k nám šla. Tak abych trochu věděla, kolik kde kdo nabízí....
promin je to dva roky,a kobylka se přichvátila nebo nevím jak to mám napsat,schvácená ani přicvácená,stádium se hned zatrhlo a to z roztlinky která nám rostla v ohradě.Léčila se dva měsíce pastmi eqpanasiol,nebo co to si napamatuji název.Od té dioby si hlídám aby koně měli v ohradě pouze plevel,žádný jetel,žádný oves,a jiné jaderné krmivo,mají pouze vitamínové doplnky v podobě sipkých prášků a lizy.
sheril
napsal(a):
promin je to dva roky,a kobylka se přichvátila nebo nevím jak to mám napsat,schvácená ani přicvácená,stádium se hned zatrhlo a to z roztlinky která nám rostla v ohradě.Léčila se dva měsíce pastmi eqpanasiol,nebo co to si napamatuji název.Od té dioby si hlídám aby koně měli v ohradě pouze plevel,žádný jetel,žádný oves,a jiné jaderné krmivo,mají pouze vitamínové doplnky v podobě sipkých prášků a lizy.
Promiň končím tuto diskuzi, v jedné větě řekneš 3 bláboli,na to fakt nemám,jestli to budu ještě chvíli číst budu se muset
Ano máme dvě Lucky,poníka a chladasku a ještě hříbka hucula po Surmacz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Blábol je podle všeho každá věta, kterou slečna napíše. Asi taky končím diskuzi, poněvadž není diskutovat o čem, jelikož slečna neumí odpovědět na otázky. A aby mi tu nadávala do teď nevím, co to bylo, i když vůbec neví, s kým se baví, tak nebudu si kazit dopoledne... ale střílet se z toho rozhodně nebudu.
Ted jí bude 11 let,vedle ní ypsi KVH 140,kterrou jsem v září vyměnila za Albínku,ponička výše na foto jak leží.Gypsi si odvezli tento týden
Tohle je Lovely Bary po mé poničce Lucce a Boneta její dcera,to tady už taky někdo zaměnoval,že jsem měla hříbě,takže Barona kterého ted mám,je to hucul,tak že je sinem Gypsi,přitom tyhle koně se vživotě nesetkali.Bonetka byla po Fjordskym hřebci.Neplette si Albínku s Lovely
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ale na tohle se nikdo neptá, mohla bys tedy zodpovědět již několikrát kladenou otázku - kam se to stěhujete? A jestli můžeš odpovět mně, kolik vám nabídli? Díky
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale na tohle se nikdo neptá, mohla bys tedy zodpovědět již několikrát kladenou otázku - kam se to stěhujete? A jestli můžeš odpovět mně, kolik vám nabídli? Díky
Bohužel, odpovědi se nedočkáme nikdo, ani tu ani na mailu, který uvedla pro dotazy . Psala jsem ji na uvedený email opravdu slušně a dočkala jsem se kyselého odpálkování
...mám pocit, že v tomhle případě opravdu ztrácíme čas. Myslím, že škoda pro Sheril
kessi
napsal(a):
a jak že je stará??oni lesáčtí koně končí tak v 11letech celkem odrovnaný na klouby.
Pokud došlo k záměně tak se omlouvám,říkám řerpám jen s toho co jsi tu psala
Ahoj Pavlííí... mám také takového v uvozovkách důchodce. Momentálně tedy plná elánu, v plné síle i zdraví ťukám tady do stolu, ale tahat dřevo bych sní nešla, už si odpracovala své, a ted je u mě jak říkám na důchodě. Můj velký mazlicí kůň.
olina30
napsal(a):
Ahoj Pavlííí... mám také takového v uvozovkách důchodce. Momentálně tedy plná elánu, v plné síle i zdraví ťukám tady do stolu, ale tahat dřevo bych sní nešla, už si odpracovala své, a ted je u mě jak říkám na důchodě. Můj velký mazlicí kůň.
Ahojky Olíí,jsem na tebe úplně stratila kontakt tak jsem ráda že jsi se ozvala,Koukám že Babetka má kámoše ,Jak se vám vede?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Tak za sebe určitě nikoho kontaktovat nehodlám, na to zas jako nemám tolik času, abych se zabývala chuděrkou, která zná jen velká slova přes internet. Jen mně to zajímalo, protože v zemědělství dělám, a jak jsem již psala, bylo vše podáno stylem hele koukejte a všichni záviďte. A tahle prezentace všech koní a poníků je asi taky jen abychom měli co obdivovat, i když k obdivu není nic co moc. A samozřejmě, zkusit se má všechno, něco jen jednou.
PS: To jen tak z mé duše, díky takové, jako je Sheril, do něčeho někoho navrtat, začít a pak ruce pryč (a mně ve finále ještě dotyčná řekla, že jsem kráva, že jsem se do něčeho pouštěla), tak jsem se nejen na fauně, ale i na equichannelu pěkně ztrapnila a jsem samozřejmě největší debil, ale tak to je na druhou stranu moje blbost
, ale tyhle lidi to zřejmě hrozně baví....
Tak nějak mi to pořád vrtá hlavou a naznala jsem, že jsme zřejmě všichni naletěli . Když si tak čtu nadpis příspěvku Sheril -cituji- " Sen, který se snem jen zdát může.." Nepsala nám náhodou děvucha o snu, který se jí v noci zdál ? Probrala se už ze spánku nebo se baví tím, že mi na to zareagovali jako na skutečnost !! Jinak si neumím vysvětlit to, že neustále tajnůstkaří o nacházení se místa onoho splněného snu
A vůbec, nespí ještě náhodou ?
Ježíš tak jí to tak nezáviďte! Je to poblíž CHKO Bílé Karpaty,slovácko jak píše nahoře.Nevím na co vám bude přesná adresa...Teť tady sheril píše slušně a vi do toho zas musíte zatahat všechno i mimo téma z minulosti.
Když ji tak nemáte rádi,tak si jí nevšímejte
horallka
napsal(a):
Ježíš tak jí to tak nezáviďte! Je to poblíž CHKO Bílé Karpaty,slovácko jak píše nahoře.Nevím na co vám bude přesná adresa...Teť tady sheril píše slušně a vi do toho zas musíte zatahat všechno i mimo téma z minulosti.
Když ji tak nemáte rádi,tak si jí nevšímejte
Myslím, že kdo trochu ví, co starost o x ha a několik desítek, ne-li stovek zvířat obnáší, tak závist je fakt až to poslední
kessi
napsal(a):
Ahojky Olíí,jsem na tebe úplně stratila kontakt tak jsem ráda že jsi se ozvala,Koukám že Babetka má kámoše ,Jak se vám vede?
Pavli padnul mi comp tak spoustu kontaktů jsem už nezískala nazpět, jsem na FB Sýkorová Olina nebo se ozvi na email sykorovaolina@seznam.cz Babetka měla víc kámošů, ale to by bylo na dlouhé vyprávění, ted mám poncla, trošku rapl, ale za pár měsíců bude v pohodě.
K Sheril, já jí to přeji, snad konečně najde to co jí bude v životě naplňovat, je mladá až bude chtít rodinu bude přemýšlet jinak. Dobrovolně bych se neupsala na tak velké hospodářství, pokud by nebylo nejmoderněji vybaveno jak zem.technikou, tak stájemi a zázemím, ani si nedovedu představit tohle stíhat ve dvou lidech, sena, krmení, starost o telátka atd. At nad tím přemýšlím ze všech stran ve dvou je to nemožné
Já ji to taky přeji, psala jsem to hned na začátku a snad to pochopila i v mailu. Ale opravdu to není žádný špás...ono starat se a starat se je sakra rozdíl.Jedno je strašně těžké a složité - dělat to pořádně téměř 24hod. denně, rozumět nejen koním, ale i skotu a vše dělat do posledního dechu, aby měla všechna zvířata to co potřebují a jak to má být, druhé "starat se" je nebýt jen do počtu onoho stáda. Opravdu to není procházka růžovou zahradou, je to odříkání a dril - pokud se to dělá poctivě. Pokud si bude užívat únavu, bolavá záda, mozoly a jiné radosti, tak bude šťastný člověk. Dneska je takových málo. Majiteli farmy přeji, aby mu jeho nádeníci byli skutečnou oporou a dobrou, zodpovědnou pracovní sílou Vím o čem mluvím - do luftu to nejsou planá slova a možná se se Sheril potkám osobně, aniž by ona věděla....
donty
napsal(a):
Já ji to taky přeji, psala jsem to hned na začátku a snad to pochopila i v mailu. Ale opravdu to není žádný špás...ono starat se a starat se je sakra rozdíl.Jedno je strašně těžké a složité - dělat to pořádně téměř 24hod. denně, rozumět nejen koním, ale i skotu a vše dělat do posledního dechu, aby měla všechna zvířata to co potřebují a jak to má být, druhé "starat se" je nebýt jen do počtu onoho stáda. Opravdu to není procházka růžovou zahradou, je to odříkání a dril - pokud se to dělá poctivě. Pokud si bude užívat únavu, bolavá záda, mozoly a jiné radosti, tak bude šťastný člověk. Dneska je takových málo. Majiteli farmy přeji, aby mu jeho nádeníci byli skutečnou oporou a dobrou, zodpovědnou pracovní sílou Vím o čem mluvím - do luftu to nejsou planá slova a možná se se Sheril potkám osobně, aniž by ona věděla....
Řekla bych , že pod tohle se klidně podepíšu,dělal jsem na statku s manželem kde bylo 10 koní,60 krav a asi stovka ovcí,130ha polností a 100lesa ,byla to dřina do úmoru za nic moc peníze ,ale to člověku nejdřív nevadí.Ale v momentě kdy přišlo předjaří a začli se rodit mláďata nespali jsme skoro měsíc víc jak 3 hodiny denně ,to samé o senách a žních ,pak jsme pracovali na jiném statku ,tam byli jen dojné kravky a cca 300ks prasat a naše tři koně ,polností okolo50ha a byli jsme na to jen mi dva ,majitel bydlel v Praze a my hospodařili,bylo to stejné jako na svém,co jsme nezařídili to nebylo,žádné volno žádná cizí pomoc ,vstávat ve 3 ráno na dojení ,byla jsem ráda když jsem skončila v 10 večer s papírováním a doslovně odpadla do pelechu.
Já ti to opravdu moc přeji,ale vím jaké je převzít takovou odpovědnost a nebo převzít statek po správci který ani nepoznal kdy se mu začali krávy běhat.
Vzhledem k tvým dřívějším článkům zde se nemůžeš divit že reagujeme jak reagujeme
Pro sheril:
Já ti štěstí přeju, protože ho přeju každému, ať je jaký chce. Přeju ti, ať ti hlavně vydrží nadšení - vím o čem mluvím, v zemědělství dělám od školy - nějakých 19 let, z toho posledních 13 let na vlastním. Někdy je to "na mašlu", zvlášť u dobytka, když darebáci neplatí delší dobu ani náklady. Což zaměstnaci mají lepší, ty to trápit nemusí, přinejhorším přijdou jen o práci, ne o majetek. Takže budeš mít aspoň tuhle výhodu.
Nezapomeň se pak pochlubit, jak se vám tam daří a přihodit nějaké fotky. Ta tvoje chlaďaska vypadá dost dobře na pracovního koně v tom věku.
Malá rada: dej pozor, aby vám za práci zaplatili - je na místě být obezřetný u zaměstnavatelů, kteří jsou tak moc nadšení, že sehnali zaměstnance. Kde je to se zacházením a s výplatama v cajku, tam se obvykle zaměstnaci drží .
strelish
napsal(a):
Myslím, že kdo trochu ví, co starost o x ha a několik desítek, ne-li stovek zvířat obnáší, tak závist je fakt až to poslední
Takhle jsem to přece nemyslela
Klidně jí dávejte rady když s tím máte zkušenosti,bude se jí to teť hodit.
Já narážela na ty co sem tahají věci z nemoderky a z minulosti i když se to této diskuze vůbec netýká
I přesto že sheril tu píše slušně někteří jí stále nedají pokoj a ještě budou tvrdit že si tohle vše vymyslela ...
Děkuji za každé milé slovo,Veklká Lucka vypadá dobře protože tahala pouze dva roky a poslední dva roky má dovču.Párk¨rát jsem jí vzala pod sedlo,jednou bez sedla,to nám utekli krávy a to jsem opak litovala,protože se udržet na širokým gauči s nohama skoro do provazu a házet oblouky a různé mrštné náběhy na krávy a přemluvit je aby šli domů.A to jsem na ní jela tenkrát proto,že mi spolu s jkrávami zdrhla i ponička Lucka s kterou jsem vždy mistrovsky přihnala stádo,které bylo schopné odcourat i 5 km.I cizí krávy jsem oddělila,ale a velké Lucce si to neumím představit,když ten kun zacválá,měla by se vyvěsit státní vlajka.
Jinak ohledně toho kam jdem a pod koho Vás nemusí absolutně zajímat,myslím ty co mají věčně narážky,komu jsem chtěla tomu jsem to napsala,nevím proč bych měla cizím lidem,s nepřátelským chováním dávat přesné informace,když vím kolik je tu z Vás bez práce.A plno závistivých lidí,kteří nebrali tento článek jako povzbuzení při hledání nového zaměstnání,ale jako pouhé chlubení.Bohužel i kdybych chtěla,taková nejsem,mám rodost když i lidé okolo prožívají to samé.Nikomu nepřeji nic co by jim škodilo,pokud se mi něco nelíí,nechám si to pro sebe a nepomlouvám a nevymýšlím si nesmyslné báchorky.Nesnažím se do nikoho rejpat a před všemi schazovat jen proto že mi to dělá dobře.A přitom vědět o člověku úplné nic.Schazovat člověka že má schvácené koně,přitom proč jsem dala fotky poníků?Měla jsem mini šetlanda Juráška,WPB Lovely Bary, Welš pony Albínku,Berušku,Bonetu,huculi Barona,Gypsi a mulu Dášu,akorát ti dva poníci od konce měli se schvácením něco společného,jelikož jsem je v takovénm stavu koupila,že hucula po náběhu který prodělala na jaře,tak jsem jí ho udělala já i když byla odemne nějakých 130 km.Všechny ostatní poníci byli v perfektním zdravotním stavu,všichni hodní a vychovaní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Závidět? Maximálně to, že je jí kolem dvaceti a je bez závazků. Víc opravdu ne, v jejím snu žiju a pracuju, takže závidět nemusím. Ale Sheril chápu, původní úmysl byl jinej, a teď se zuby nehty brání, aby nevypadala tak blbě. Nechápu, proč tady neustále popisuje své koně, já v tom naopak vidím to, že není schopná si udržet jednoho koně, tak střídá a střídá... ať už je důvod jakejkoliv. Jinak to honění krav bez sedla na těžké kobyle bych chtěla vidět Ale nic no. A že jsem bez práce? Hm, dle toho, že neustále sleduji tuto diskuzi a přispívám, tak sama sobě říkám, že jo, protože jinak bych tu neztrácela čas. Sheril, příště, až budeš nšco někomu schtít sdělit, jednak se nauč česky, a pak, když to napíšeš na veřejné diskuzi, tak se nediv, že se do tebe navážejí lidé, které neznáš a kteří neznají tebe. A že nikomu nechceš ublížit ... hm, přečti si své příspěvky o pár výše, a pak tady zase něco tvoř.....Mně je úplně šumák kam jdete, ke komu a za kolik, slušně jsem se zeptala, uvedla mail, aby jsi nemusela zde veřejně psát, jak těžký prachy za svou vysněnou práci dostanete, sama jsi řekla, že dotazy zodpovíš, ale zřejmě jedna ruka neví, co dělá druhá. Asi tak. Tak sni dál a hlavně nezapomeň se zase pochlubit, až se přestěhujete, v jaké pohádce že to žiješ. Už po kolikáte???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ehm, když už jsme u toho, a já teda jsem bez práce, takže se nudím - Lucce, těžké kobyle, o které jsi tady Sheril mluvila, je tedy jedenáct a má přes 170 v kohoutku a ty jsi s ní dělala obraty a cválala bez sedla, když jsi honila krávy. Tudíž tohle je asi Lucka třetí:
Klisnu ryzku,chladnokrevník,8 let,váha přes 700 kilo,tahala v lese,chodí pod sedlem-krok,klus,víc při své váze neuběhne.Dva roky jen tak odpočívala na pastvině.KVH 165,chovaná pastevně,nekovaná cena nabídněte
A co tím sleduju? Jen to, že Sheril asi fakt neví, která ruka co dělá... TEdy pokud to opět není nějaká shoda...
To je nějaké nové hobby tady strefovat se do sheril a pitvat každé její slovo?
Pár svatých, co tu hází kameny? Proč, co z toho máte? Jste trapné... je to pod úroveň slušných lidí - a i její. Ať je totiž jaká chce a nasekala nějaké chyby ( její smůla, že se z toho vypisuje po netu) jako dělá chyby každý, zatím jsem si nevšimla, že by bylo jejím koníčkem si tu na někoho zasednout a rozebrat ho na součástky. Nedivím se už, že nepíše, kam jde, protože i to by tady bylo rozhodně předmětem pitvy
To je tu jak na základce ve třídě puberťaček, co si našly neoblíbeného obětního beránka - a ten dostane co proto (protože když se najde slabina, je třeba do dotyčné kopnout a ne jednou).
Ubohá zábava.
Přesně-souhlasím se Sally.
Všichni tu jsou svatí a neudělali žádné chyby.Všichni tady do ní budou jen šít,že vás to baví.
Sice nevím jestli to co chce Sheril dělat je to pravé,bála bych se že si to majitel jednou rozmyslí a vyhodí mě a budu zase začínat někde znova,ale myslím že když je teď bez práce ,tak nemá co stratit.Vyzkouší a uvidí se..Odejít může vždycky.A když s ní majitel farmy nebude spokojený,tak jí tam určitě nebude držet.
Tak držím palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Tak a je to rozseknuto. Parta puberťaček se baví na úkor jediné chudinky. Ano, nechme toho. Až nás zase sheril pobaví svým výstupem, raději to ignorujme. Ještěže jste se zapojily, sama bych na to nepřišla, jak jsem hnusná.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak a je to rozseknuto. Parta puberťaček se baví na úkor jediné chudinky. Ano, nechme toho. Až nás zase sheril pobaví svým výstupem, raději to ignorujme. Ještěže jste se zapojily, sama bych na to nepřišla, jak jsem hnusná.
Taky se cítíš tak mladě?Bože tohle mi chybělo najít si obětního beránka
Sally a spol. tak at nepíše blábol vedle blábolu a nikdo neřekne ani popel, a nebo alespoň já ne
sheril
napsal(a):
Jinak ohledně toho kam jdem a pod koho Vás nemusí absolutně zajímat,myslím ty co mají věčně narážky,komu jsem chtěla tomu jsem to napsala,nevím proč bych měla cizím lidem,s nepřátelským chováním dávat přesné informace,když vím kolik je tu z Vás bez práce.A plno závistivých lidí,kteří nebrali tento článek jako povzbuzení při hledání nového zaměstnání,ale jako pouhé chlubení.Bohužel i kdybych chtěla,taková nejsem,mám rodost když i lidé okolo prožívají to samé.Nikomu nepřeji nic co by jim škodilo,pokud se mi něco nelíí,nechám si to pro sebe a nepomlouvám a nevymýšlím si nesmyslné báchorky.Nesnažím se do nikoho rejpat a před všemi schazovat jen proto že mi to dělá dobře.A přitom vědět o člověku úplné nic.Schazovat člověka že má schvácené koně,přitom proč jsem dala fotky poníků?Měla jsem mini šetlanda Juráška,WPB Lovely Bary, Welš pony Albínku,Berušku,Bonetu,huculi Barona,Gypsi a mulu Dášu,akorát ti dva poníci od konce měli se schvácením něco společného,jelikož jsem je v takovénm stavu koupila,že hucula po náběhu který prodělala na jaře,tak jsem jí ho udělala já i když byla odemne nějakých 130 km.Všechny ostatní poníci byli v perfektním zdravotním stavu,všichni hodní a vychovaní.
Skoro bych řekla, že něco pravdy na tom bude. Když já jsem měnila zaměstnání, taky jsem nikomu do poslední chvíle neřekla, kam jdu, až jsem to měla jisté. Lidi jsou dost často zlí a "když nemůžu mít kozu já, tak ať chcípne sousedovi"......................
"Sally a spol. tak at nepíše blábol vedle blábolu a nikdo neřekne ani popel, a nebo alespoň já ne"
Ale ať píše, co na tom? Naváží se tu do někoho, pitvá zpětně příspěvky bůhvíjak staré z úplně jiných diskuzí na úplně jiné téma? Díky tomu, že se v tom někteří jiní vyžívají, je zbytečně Ifauna považovaná za drbárnu. A to sem chodí spousta lidí, co mají co říct a k tomuto se nepřipojují.
Je to škoda, tohle označení, kvůli pár "honicím psům". Nic proti, ale i o nich si člověk udělá obrázek podle jejich reakcí na jiné, ne moc lichotivý ovšem (aspoň u mně). Aneb na koho radši nereagovat, aby mu to i po delší době náhodou nebylo překroucené omláceno o hlavu.
Sheril sleduju v diskuzích tak jedním okem, ale že má velkou chlaďasku Lucku vím, i že ji nabízela před časem k prodeji. Přispívá pak k veselosti napadání, že chce jít tahat dřevo s poníkem, ikdyž fotka chlaďasky je jen o kousek výše v téhle diskuzi... to zní pak fakt trapně, holky nezlobte se.
Tak já bych se jen pozastavila,že jednou je kobyle 8 a podruhé 11 let.Jinak Šárčiny diskuze sleduju od začátku a vím,že je to moc hodná holka,která prostě udělala chybu,že se snažila mulu léčit sama,ale chybama se člověk učí.Psala slušně,nikomu nenadávala,i když na ni tady hodně lidí plivalo.Byla ve špatné finanční a životní situaci a asi se neměla komu svěřit,tak o svém životě psala nám a hledala nějakou radu a porozumění alespon tady.Taky jsem si prošla těžkou krizí v životě,takže ji chápu.Ale na netu bych se nesvěřovala,protože vím,že starosti druhých nikoho nezajímají.No a že zed už je i sprostá se ani nedivím,protože kdykolic sem něco napíše,tak se vždycky dočká urážek,vyzní to pak,že je úplnej debil.
Je pravda, že napíše-li sheril cokoli zde na ifauně, určité osoby se do ní musejí navážet. Známé firmy však. Pak se dotyčné osoby hájí, že mají na práci jiné starosti, než se zabývat sheril. Jenže kamkoli sheril napíše, tam dané osoby jsou a píší a píší - zajímavé, když mají na práci jiné věci, než číst, co sheril napíše
schebor
napsal(a):
Je pravda, že napíše-li sheril cokoli zde na ifauně, určité osoby se do ní musejí navážet. Známé firmy však. Pak se dotyčné osoby hájí, že mají na práci jiné starosti, než se zabývat sheril. Jenže kamkoli sheril napíše, tam dané osoby jsou a píší a píší - zajímavé, když mají na práci jiné věci, než číst, co sheril napíše
Amen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Pkud je zde něco mířeno ke mně, potrefená husa se vždy ozve, tak ano, máte pravdu, navážím se pouze do Sheril. A jestli nevím, jak se cítí, tak to také komentovat nebudu. Nevím, jak se dnes chovají puberťačky a co mají za zábavu, ale vypadá to, že internet a zvýšený zájem o druhé je dnes moderní nejen pro puberťáky. Za nás internet nebyl, já osobně jsem měla úplně jiné zájmy než sledování lidí kolem. A že jsem se do toho opět zapletla, i když jsem s ifaunou nechtěla mít už nic společného, už jsem psala výše, "TAk co, přejete mi to?" pro mně vyznělo dost jinak, než bylo míněno. A ano, mám na práci dost jiných věcí, než se tu zabývat slečnou, která je v těžké životní situaci. A kdo dneska není.... Ale když si to pak nedej bože otevřu a čtu, tak mi upadává čelist a musím se smát, stejně tak jako nad debatami jinými, ze kterých mi zůstává rozum stát.
Takže, kdo jsi svatý, hoď kamenem, dál končím. Zvláštní je, že se nikdo neozval hned na začátku, ale tak to je asi v pořádku .
Přeji všem krásný den.
Káťa
markemic
napsal(a):
Amen.
Diskuze tvoříte Vy, tudíž i úroveň určují diskutující, slečnu Šárku již všichni známe, její počínání taky, chyb sice dělala a dělá dost, ale předevší to pramení z nevědomosti...ale to jí samozřejmě neomlouvá.
Myslím, že bude fajn držet se hesla moudřejší ustoupí a nereagovat. Nemá to cenu....to jediné mě již za těch spoustu diskuzí vyšlo...
mě se zdá že slečna sheril se spíše baví váma jak se tu dohadujete a tak :-) Každý má nějakej sen, já mám taky sny chci mít farmu hafo koní atd.. je fakt že to neřešim tady vim jak by to dopadlo :-)
No, ale zase sheril už ví jak to tu chodí a pořád jsem píše třeba neví jak řešit problémy a radosti tak se o to dělí s váma no ať je jaká je.
Jinak se přikláním k tobě couďas :-) je to pravda a vubec není si co závidět každý to zná jak to chodí starosti a tak.
Nevim jestli si mě pamatuješ couďas, ale zdravim tě z Liberecka :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
michel
napsal(a):
mě se zdá že slečna sheril se spíše baví váma jak se tu dohadujete a tak :-) Každý má nějakej sen, já mám taky sny chci mít farmu hafo koní atd.. je fakt že to neřešim tady vim jak by to dopadlo :-)
No, ale zase sheril už ví jak to tu chodí a pořád jsem píše třeba neví jak řešit problémy a radosti tak se o to dělí s váma no ať je jaká je.
Jinak se přikláním k tobě couďas :-) je to pravda a vubec není si co závidět každý to zná jak to chodí starosti a tak.
Nevim jestli si mě pamatuješ couďas, ale zdravim tě z Liberecka :-)
Jasně že pamatuju, sice jsem už stará, ale takovou sklerozu nemám .
Klawdie má pravdu, nejlepší je ignorace, protože jiný lék na naše "pubertální řádění" a hledání obětního beránka není. Ale když se teda mám do Sheril vcítit, pak nechápu jednu věc. Když mi tu bude větěšina lidí "nadávat", jak to tak vyznělo, že to dělám, proč zakládám takováto témata? A báj d uej, třeba v diskuzi o nejkrásnějších koních našima očima, kterou také založila Sheril, se do ní jistě nikdo nenaváží a nerejpe. Ale když v jedné větě napíše něco, co další větou vyvrací, tak se asi nemůže divit, že si lidé kopnou. A ano, taky jsem měla a mám sny, ale taky jsem se k těm snům, který si postupně v životě snažím plnit, musím nějak dopracovat, sedět doma na prdeli, vyplakávat se na internetu a doufat a snít,že mi náhodou před panelák přicválá stádo koní a objeví se záhadný sponzor, který mi koupí farmu, nebo že mi snad někdo z těch lidí, kterým se budu svěřovat nějak pomohou, to ať se na mně nikdo nezlobí, ale poněkud utopie....
Dál se opravdu nemá cenu vyjadřovat, Sheril se ptala, já jí odpověděla, že se to dostalo zase do kolejí úplně jiných je už bohužel život...
se nezlob když se člověk překlepne,tenkrát když jsem jí nabízela tak s tim co mi přítel řekl,pravý věk jsem zjistila až když jsem našla papíry od kobyli,člověk si to nepamatuje,když má hlavu plnou jiných starostí,žádné rozhodnutí už nekonám,konala jsem tenkrát když jsem se trápila jak s láskou tak prací,nikdy někteří nepochopí,že se chce člověk svěřit se svou radostí.Na farmu jdem pracovat jako zaměstnanci,tak nevím co tady zase převracíte a děláte ze mě někteří blba.Ano mám radost z toho,že budu někde dělat,ale za peníze a ne jak doted,kde dělám zadarmo.
Tak jsem pročetla konečně celou diskuzi a vím, že možná nemám šanci tady na ni odepisovat, protože i já jsem udělala strašnou chybu, když jsem založila diskuzi o Carovi a taky proto, že mi bude teprve 16 let, tak vím, že se do mě každý naváže..U diskuze kterou jsem založila, mě všichni kamenovali a já jsem si uvědomila, že dávat takové příspěvky na internet se jménem majitele není fakt moc dobré. Řekla jsem si, že kdyby mě někdo ve zlém zveřejnil na netu, taky by mi to nebylo jedno. Od té doby už na internet nedávám žadné příspěvky, které by mohly někoho pomluvit nebo něco podobného...
K diskuzi paní Sheril bych řekla jen to, že buď se chtěla pochlubit jaké krásné zaměstnání našla a říct tak lidem, že by měli jít za svým snem nebo jen o takovém zaměstanání sní a proto si to vše vymýšlí a možná u toho i doufá, že tomu tak jednou bude. Ještě bych řekla, že tady vždycky byly a budou dvě skupiny lidí.Jedna skupina, která ji věří a druhá, která ji nevěří. Myslím si, že je to každého názor. Já jsem si taky o paní Sheril udělala obrázek, ale nebudu tady psát jaký ( ať už dobrý nebo špatný). Podle mě, komu se její diskuze a příspěvky nelíbí, neměli by odepisovat, stejně tím nic nezmění. A ti, kteří jí věří, ať se tady s ní baví, komentujou atd...
Vím, že můj příspěvěk budou skoro všichni odsuzovat, ale bohužel jsem puberťačka, která si o tomto myslí své a dává najevo svůj názor, který se třeba za dva roky(až dospěju) změní. Omlouvám se i za své chyby v textu...
Ahoj Obubak,pokud myslíš že za dva roky dospěješ,tak ti to tady na ifauně vyvrátí,mě je 23 táhne mi 24,jsem pro ně pořád pubertačka,malá holka co má koně protože je má každý,přesto je mám od tvých 16 let,koupila jsem si koně sama.Podle nich koně střídám,kupuji a prodávám,že mi žádný nevydrží,přitom svou poničku Lucku mám od začátku a budu jí mít i do konce jejího života.Je to první kůn,i když mi tady mnozí před dvěmi lety nadávali,že jsem občas projela svého poníka,s 50 kili a 165 cm.Ted tohle říci nemohu,protože jsem pěkně přibrala.Nestydím se zato-jde vidět že se mám dobře.
Koníky jsem prodala po změně byliště,jednoho poníka vyměnila za huculu,věřila jsem tomu,že konečně budu mít pro mne jezdeckého koně,poník je malý,chladas zas moc velký a na ježdění to zvíře není.Jenže já neměla na ní vůbec čas,a posléze když po měsíci stratila podkovu,tak začala pajdat,chytrý kovář mi natvrdil jak měla náběh na schvácení,když jsme jí kopyta dělali sami znovu,měla kopyta bez rozšířené bílé čáry.
Nevím proč bych si měla vymýšlet,to Vás tak mrzí,že jsem tu nepsala životní rozhodnutí 2,že jsem se Vám tu nesvěřila,že jsem poznala prima chlapa a za dva dny si miě už i s koněma odvezl.Proč bych Vám to psala,já rozhodnutá byla,jen tenkrát když jsem žila 4 roky s blbečkem,kteržý si mě nevážil a poníkům neustále podstrkoval chleba a ti pak začali štípat.Na téhle farmě jsem vystřídala 9 koní a žádný z nich takové sklony neměl,všechni hodní i zlá a zkažená Lovely Bary.A aby zas nebyl někdo chytrý,Lovely se narodila u mě jako hodnýho poníka jsem jí prodala v roce a ve třech a půl letech jsem jí koupila zpět,kousala,kopala,nesnášela psi,pak se po dvou měsícíchj uklidnila a začala být znovu agresivní po porodu.
sheril
napsal(a):
Ahoj Obubak,pokud myslíš že za dva roky dospěješ,tak ti to tady na ifauně vyvrátí,mě je 23 táhne mi 24,jsem pro ně pořád pubertačka,malá holka co má koně protože je má každý,přesto je mám od tvých 16 let,koupila jsem si koně sama.Podle nich koně střídám,kupuji a prodávám,že mi žádný nevydrží,přitom svou poničku Lucku mám od začátku a budu jí mít i do konce jejího života.Je to první kůn,i když mi tady mnozí před dvěmi lety nadávali,že jsem občas projela svého poníka,s 50 kili a 165 cm.Ted tohle říci nemohu,protože jsem pěkně přibrala.Nestydím se zato-jde vidět že se mám dobře.
Koníky jsem prodala po změně byliště,jednoho poníka vyměnila za huculu,věřila jsem tomu,že konečně budu mít pro mne jezdeckého koně,poník je malý,chladas zas moc velký a na ježdění to zvíře není.Jenže já neměla na ní vůbec čas,a posléze když po měsíci stratila podkovu,tak začala pajdat,chytrý kovář mi natvrdil jak měla náběh na schvácení,když jsme jí kopyta dělali sami znovu,měla kopyta bez rozšířené bílé čáry.
Nevím proč bych si měla vymýšlet,to Vás tak mrzí,že jsem tu nepsala životní rozhodnutí 2,že jsem se Vám tu nesvěřila,že jsem poznala prima chlapa a za dva dny si miě už i s koněma odvezl.Proč bych Vám to psala,já rozhodnutá byla,jen tenkrát když jsem žila 4 roky s blbečkem,kteržý si mě nevážil a poníkům neustále podstrkoval chleba a ti pak začali štípat.Na téhle farmě jsem vystřídala 9 koní a žádný z nich takové sklony neměl,všechni hodní i zlá a zkažená Lovely Bary.A aby zas nebyl někdo chytrý,Lovely se narodila u mě jako hodnýho poníka jsem jí prodala v roce a ve třech a půl letech jsem jí koupila zpět,kousala,kopala,nesnášela psi,pak se po dvou měsícíchj uklidnila a začala být znovu agresivní po porodu.
Sheril s přispivatelkou bubák bych se být tebou vůbec nesrovnávala, ono to není o věku ale o inteligenci, ale 15 letá slečna po jednom příspěvku velmi rychle pochopila, o co tu dotyčným šlo, tobě to prozatím stále nedochází a upřímně krom pár lidí, kteří se tu nad tvými příspěvky baví, nikoho moc nezajímá co děláš...koně si střídla, zdravotních problémů jsi řešila dost...nevyvracej co pravdou je a co nám tu dosvědčí přímo příspěvky psané tvou rukou...
Upřímně seš tu osoba co mě tu nejčastěji zaměstnává, takže mě bulíky na nos nevěš....
Pokud o nějakou radu stojíš, tak ti doporučím více studia, na eqch i zde na ifauně jsou k dispozici velmi pěkné a zajímavé články, a co se týče tvého osobního života, nechala bych si detaily pro sebe...až na tohle přijdeš, jistě se k tobě lidi začnou stavět jinak..
Klawdie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
sheril
napsal(a):
Sheril chápu tě, snažíš se ale ukecat a dokázat něco, co si myslím, že nezvládneš, a ztrácíš svůj drahocený čas, který bys mohla věnovat třeba tomu ježdění, na který čas nemáš. A rozepisovat svůj osobní život na internetu si myslím, že ti jen škodí. Nejsi první ani poslední, kdo prožívá příkoří i šťastné časy, kdo se musí kvůli něčemu stěhovat na druhej konec republiky, kdo nachází štěstí u člověka, se kterým si hned padnou do oka... Buď ráda, že se tvůj život v dobré obrátil, že jsi našla, co jsi hledala a to docela brzy a vykašli se na vylejvání srdíčka lidem, který o to nestojí a maj k tobě spíše negativní postoj, na veřejnou diskuzi a když máš potřebu sdělit své dojmy, myslím, že existují maily a jiné komunikativní prostředky. Budeš mít klid, více času, a lidi nebudou strkat nos do tvých věcí a jak tu někdo napsal, rozpitvávat každé tvé slovo. Každý má nějakou svou pravdu, které se nevzdá, ale ostatním to přijde nenormální, to je prostě život, tak to běžně chodí. Taky nesouhlasím s názory lidí, kterých si vážím a který je maj prostě jinak nastavený, než já. Neznamená to ale, že nemaj pravdu a že to, jak to dělaj nefunguje. Kdyby se lidé začli starat jen o sebe a žít svůj vlastní život, jak by bylo na světě krásně. A věř mi, životní rozhodnutí, jaká musíš dělat ty, těch mám za sebou v relativné krátkém čase docela dost. TAkže vím, o čem mluvím.
Aho Sheril, zkus popřemýšlet o tom, proč ti tady na ifauně skoro nikdo nevěří? Sem tam píšeš věty, které nejsou dost srozumitelné. Například to o té Lucce, hodně lidí nepochopilo, že je Lucek víc(pokud se ta kobyla tak jmenovala)... Myslím si, že pro nikoho není dobré psát o svém soukromí na internetu a když už o něm píše, musí být připravený na všechno. Ale to je každého názor, každého věc.
Jak tak o tom přemýšlím, udělala jsem si závěr. Podle mě, tady na internet můžou chodit a psát si lidi co chcou, ale musí počítat s tím, že se do nich někdo naváže nebo ho pomluví atd... Když nechceš aby se někdo pitval ve tvém soukromí, nepiš ho na internet. Taky je tady druhá možnost, že nebudeš odepisovat na příspěvky, které se ti nelíbí. To si myslím, že je ale větší chyba, než že bys to na ten internet vůbec nedala. Když na něco neodpovíš, budou si zase všichni myslet, že sis to vymyslela. A proč tobě vadí, že si to ti lidi myslí? Každý si může myslet o kom chce, co chce a asi má pro to i svůj důvod.
Tak se měj hezky...
Zase kratke a srozumytene!!Zase s tebou musim ze vsim souhlasit.
Coudas mas pravdu,to neni o tom kolik je cloveku let,ale o inteligenci.Nektere nactilete maji vice rozumu,nez ty stari.A tady mame jasny dukaz.Je ji 16 a pise uplne vystizne. Scheril,ja pro ti tobe nic nemam,ale fakt pises jednou tak a pak zase tak.Pises co se ti zrovna hodi,ale to je jen muj nazor
. Ale kazdy jsme nejaci,AT MAKOVI NEBO TAKOVI.
Všimly jste si, že někdy Sheril napíše jen 4 věty,ale vůbec to nedává smysl a ještě k tomu tam má spoustu hrubek a někdy napíše dost dlouhý příspěvek srozumitelný a celkem rozumný bez chyb. Píše to všechno ona? Nebo jí občas někdo pomáhá? Jinak si myslím,že dosáhla toho co chtěla, upozornit na sebe. Konečně je středem pozornosti, čehož se jí asi v soukromém životě nedostává. Překvapuje mně, že se tu ještě neozval nikdo kdo by ji osobně znal.
Píši vše já,jen záleží kdy a jakou mám náladu,blbá nejsem,umím perfektně s čísli spočítám celu výplatu,odečtu daně,prostě na chytrý věci jsem chytrá dost,vždyt výdáte mé výtvory v inzerci,myslím si že jsem i dost šikovná,ale prostě u něčeho mi to nemyslí tak jak má.To je už ale tou psychikou,prostě v jednoom starém příspěvku to jedna vystihla,mou povahu.Život mě prostě poznamenal,jak se ke mě chovali spolužáci jen za to ,že jsem hezky malovala a jezdila na koních a nosila domů jedničky,prostě pak jsem už neměla ráda lidi,protože ve všech jsem viděla ty zlé.Až pak po letech mi dal internet šanci znovu navázat kontakt s lidmi,ukázat jim své koníky a svůj svět,díky mému strachu jsem si pustila k tělu jen jednu kamarádku,ale v posledních letech jsme se viděli hodně málo,bydlí odemne hodně daleko a na internetu je jednou za půl roku.Komu to říct komu ukázat fotky?Popovídat si o zkušenostech a zážitcích?
To všechno naprosto chápu, ale když už se chceš dělit o zážitky a povídat si s lidmi na internetu, musíš taky brát to, že tě někdo bude odsuzovat, pomlouvat atd...Nemyslíš, že je lepší si najít nějaké kamarády, kterým první řekneš, co tě v životě potkalo?Tito lidé tě tím pádem poznají doopravdy. Potom se s nima budeš scházet a povídat si s nimi o svém zaměstnání, rodině atd.., než psát na internet lidem, kteří tě nikdy na vlastní oči ani neviděli. Nevím co jsi všechno prožila a ani to vědět nechci, ale myslím si, že každý má nějakou možnost si najít nové kamarády, kterým začne věřit, ale musí prostě chtít a něco pro to udělat. Je to zase jen můj názor, na který můžeš mít jiný názor, tak jako všichni co to tady čtou.
Na živo už nikoho nepotkám nemám na to čas a ohledně toho jestli mě tu zná někdo osobně tak je to jedna slečna od Prahy,má v Krásné Lípě chatku,byla u mě a udělali jsme si krásnou vyjíždku i na pád došlo,ale je to fakt dva roky,má klusáka a ještě jednoho koníka,na jméno si nevzpomenu a ještě jedna pod loginem Pipinka
Jak říkám, musí se asi jen chtít pro to něco udělat a taky jsem zmínila, že je to jen můj názor. Jestli jsi už rozhodnutá, že si nikoho jiného už do života nepustíš, já s tím stejně nic neudělám a po pravdě řečeno, je mi to vcelku jedno...
Já se tady nebudu hádat, jen jsem napsala svůj názor, některým se líbit může, některým nemusí...Já beru obě dvě možnosti, jsme přece lidi a každý uvažujeme jinak...
Ještě jednou, měj se hezky a ať se ti v životě daří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
A tvůj pravopis také záleží na tvé náladě? Já jsem tedy domů jedničky nenosila, naopak, ale doufám, že tolik chyb, jako ty nedělám.... A promiň, já taky nemám žádné kamarády, nesnáším lidi, ale nelezu s tím na internet jen proto, že někomu něco potřebuju ukázat. Je to smutné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
když nabízím koně k prodeji, a nevím kolik mu je...
Jinak I am very sorry, ale v rychlosti nasekáš chyby tak maksimálně v překlepech, přehodíš písmekna, či zmáškneš klávesu vedle. Ale plést si tvrdý měkký i a pod... po asi o rychlosti není....
Nevím co je na tom, nevědět, kolik je vlastnímu koni.
Spousta lidí to opravdu neví. Taky jsem koupila šest let zpět ponici bez původu - ne od chovatele, takže jsem byla odkázána jen na to, co mi řekli majitelé. Že když jí kupovali, tak jim bylo řečeno, že je čtyřletá; oni ji měli další 4 roky, tak by měla mít osm. Náš vet při pohledu na zuby řekl, že to tak může být +- 2 roky - takže klidně i šest nebo deset. Při popisu u nás inspektor napsal nahlášených osm let, tedy rok narození 1996.
Ale kde je pravda, nikdo neví. Kolik takových bezpapíráků běhá po světě... mraky.
A to věřím, že u nemála z nich je úmyslně věk změněn tak, jak se to komu zrovna hodilo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak I am very sorry, ale v rychlosti nasekáš chyby tak maksimálně v překlepech, přehodíš písmekna, či zmáškneš klávesu vedle. Ale plést si tvrdý měkký i a pod... po asi o rychlosti není....
A tady na ifauně je nějakej zákon že se nesmí splést i nebo y?????????? Je to samozřejmě slušnost psát bez hrubek,ale když píšu rychle a do nějaké diskuze a né nějaký slušný vážný dopis tak i já si nehlídám hrubky a nevadí mi to
....
horallka
napsal(a):
A tady na ifauně je nějakej zákon že se nesmí splést i nebo y?????????? Je to samozřejmě slušnost psát bez hrubek,ale když píšu rychle a do nějaké diskuze a né nějaký slušný vážný dopis tak i já si nehlídám hrubky a nevadí mi to
....
Jde o etiku ne zákon... hrubky vypovídají o inteligenci. Zakázáno to není... ale i počet otazníků svědčí o věku a chytrosti...
heny
napsal(a):
Jde o etiku ne zákon... hrubky vypovídají o inteligenci. Zakázáno to není... ale i počet otazníků svědčí o věku a chytrosti...
Pokud jste to neodhadla tak mně je 23let,školu mám zemědělskou a mám dva koně o které je skvěle postaráno(přirozené podmínky) a nyní plánuji s přítelem založit rodinu Ještě něco vás zajmá?
Jo a psát si budu dál jak chci
horallka
napsal(a):
Pokud jste to neodhadla tak mně je 23let,školu mám zemědělskou a mám dva koně o které je skvěle postaráno(přirozené podmínky) a nyní plánuji s přítelem založit rodinu Ještě něco vás zajmá?
Jo a psát si budu dál jak chci
Mě ale nezajímalo vůbec nic, to byl jen můj komentář. Nebo snad někde vidíte nějakou otázku, která by byla určena Vám? Tohle byl můj poslední příspěvek. Přestala psát sheril, tak kopete do mě... ne díky, já se budu dále jen v povzdálí bavit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
sally
napsal(a):
Ten, kdo si dovolí se odlišovat od průměru - dostane na budku.
O to v téhle diskuzi jde, koně jsou někde dáááleko za tím
Jde o úplně něco jinýho, ale posledních pár přízspěvků je na no comment. Na to není opravdu co napsat...
heny
napsal(a):
Promiňte, ale hrubky rozhodně o inteligenci nevypovídají. Sem vysoce nadprůměrně inteligentní, ale přesto su disgrafik, dislektik a nevím co všechno
ilonabělinka
napsal(a):
něco tady smrdí,ale jinak pravda,disgrafici za to opravdu nemůžou,at se snaží jak se snaží.
No ono je nemůžou a nemůžou. Přítel (taky disvšechno) si vše hodí aspoň do Wordu (ten aspoň na základní chyby upozorní a on je opraví) a pak až něco vypouští do světa (na net)!!
To je hezký že má word,já třeba žádný program na psaní v počítači nemám,ani Word Pad,ani Microsoft Word a ty ostatní neznám.Znám jenom tady ty a pkud tady někdo víše psal o hrubkách tak ve slově maximálně se píše x a ne přesi maksimálně.Pokud vy na mě štěrkem,já na Vás kamenem.Nevím proč někteří jedinci kazí všechny diskuse a rozebírají lidi.A že jsem nejdu neznamená ,že nepříjdu.Volnou zábavu mám ráno u kávy,takže kouknu na email,atd.pak už jen práce a někdy když už mám vše hotové a najde se čas tak k večeru.Nevím je to diskuse o koních,ale když o koních napíšu,tak mě hned kamenují,pomlouvají na jiných diskusích a když dám fotky mých koníků tak je nezajmají,co pak,tohle jsou lidi co mají radi zvířata?Aby si pak někdo nemyslel že od ted nenapíši,jedu do těch Karpat dnes v noci a vrátím se až v sobotu,takže do té doby Vám nemohu moc odepsat na komentáře od známých firem.Doufám že se mi víte kterým toto patří,nepamatuji si přezdívky,tak si to rozeberte.
Horalko přeji ti z upřímného srdce co nejlepší rodinu a přátelé.A at se ti ve všem daří a je vše dle tvých představ
heny
napsal(a):
Mě ale nezajímalo vůbec nic, to byl jen můj komentář. Nebo snad někde vidíte nějakou otázku, která by byla určena Vám? Tohle byl můj poslední příspěvek. Přestala psát sheril, tak kopete do mě... ne díky, já se budu dále jen v povzdálí bavit
Aha tak do vás kopeme?A kdo tu začal kazit diskuzi a narážet na to jaký má kdo iq?To je fajn že to byl váš poslední příspěvek a můžem zas diskutovat o koních a ne o něčem co sem nepatří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Hm, takže mi padlo připojení a já na to dlabu psát znova. Pardon, ale tohle se diskuzi zdaleka ani nepodobá, natož aby tomu klesala úroveň. Já jsem coudas, jmenuji se Káťa a pokud jsem pro tebe známá firma, tak prosím, škoda, že při své chytrosti si nejsi schopná aspoň zapamatovat opakující se přezdívky, když jsou ti tak známé. Času mám hafo, starám se o roční holčiku, takže můžu věčně sedět na internetu a vybavovat se s chytrejma, který měli ve škole jedničky, ale já když si přečtu jejich reakci, tak si myslím, že se bavím s malým dítětem. Takže se vám všem omlouvám, ale já končím, protože já opravdu už nevím, jak zareagovat. Nešlo to ani tak ani tak.
PS: Pokud jsi si Sheril nevšimla, napsala jsem krom maximálně ještě několik dalších chyb, ale to taky o něčem svědčí že...
Přeji všem hezký nikým nerušený den.
Káťa
heny
napsal(a):
Ujišt'uji , že hrubky a ani jiné gramatické chyby o inteligenci nevypovídají nic.
Jsou dyslektici , dysgrafici s vysokým nadprůměrným IQ.
Jako žáci zákl. školy vyhrávali matem. , fyz.,chem. olympiádu. (znám osobně)
IQ změřené.
Měly byste si uvědomit , že nikdo není dokonalý , ani vy ne.
Vypadáte jak hloupé , zlé potvory.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
nemide
napsal(a):
A jak se říká těm , kteří ačkoliv měli z češtiny za 4 nedělají gramatické chyby?
To jsou asi ti, který maj problémy s učením, ale jakej dys to je to fakt nevím
Tak tedy k tématu, které sice o koních není, ale "zaměstnání snů", tedy mých snů... V pubertě, kolem 15 ti let můj otec pracoval jako vedoucí řekněme výjezdové skupiny Celní správy. A protože jsem v tom tak trochu žila, chtěla jsem to samozřejmě dělat taky, a říkala jsem si, že tu uniformu jednou jistojistě obléknu. Podařilo se mi nejen obléci uniformu, podařilo se mi dokonce pracovat jako psovod, o čemž se mi ani nesnilo, protože to bylo nedostupný. A za několik málo let, slovy tři, jsem se dostala dokonce tak "vysoko", že jsem působila jako instruktor výcviku služ. psů v jediném výcvikovém centru v ČR, které je na druhém konci republiky než jsem se já narodila a 22 let žila. V těch patnácti, a možná pak později v těch 25 to pro mně ještě byla nádhera, něco, co se jen tak někomu nesplní. Byla jsem na tu práci pyšná. Než došlo na spoustu věcí, které mně utvrdily v tom, že tohle už dále dělat nechci. Po 3 letech jsem to vzdala, protože jsem se s vedoucím nedohodla. Ale nikdy nebudu litovat toho, že jsem odešla, protože jsem se zase naopak dostala do práce snů, kterou tady popisuje Sheril. Na svou práci snů vzpomínám v dobrém, protože to je práce se zvířaty, jenže bohužel ve státní instituci a s lidmi, což ně naprosto nevyhovuje. V soukromí mi je dobře, už jen proto, že si vedoucího dělám já, rozhoduji si o všem sama a je už jen na mně, kudy se můj život nadále bude ubírat. O své nynější práci se rozepisovat nebudu, protože jsem to mohla udělat už na začátku, ale to by vypadalo podobně, jako v mých očích vypadá úvodní přispěvek Sheril. Vychloubat se rozhodně nechci. A rozhodně ne tady. A na závěr jen takový postřeh, Sheril, když se chceš prezentovat, jak jsi dobrá, jaké máš zvířata a jak si žiješ, je docela dobrá prezentace na webových stránkách, tam si můžeš psát co chceš, jak chceš a nikdo (ehm, známe) do tebe nebude rejpat, protože ti rejpalové tam třeba chodit nebudou. Ale to opravdu jen postřeh.
O koních se já bavit nebudu, protože o nich nic pořádně nevím, proto je tejrám, proto se u mně maj špatně a proto do mně kažej kope, takže vypisovat zde své "vědomosti" ze světa koní opravdu nebudu, jsem si naprosto vědoma toho, že koňskému světu nemám co sdělit.
Takže tak
Ahoj, nechcete už tuhle "diskuzi" nechat konečně propadnout? Ztrácí svoji pointu, pokud vůbec nějaká byla. Je neuvěřitelné, jak rychle se z koní, práci a snu staly hrubky ve slovech nebo větách. Není to už zbytečné tady po sobě takhle "štěkat"? Myslím si, že tady hraje roli subjektivní názor.
Mějte se...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsou asi ti, který maj problémy s učením, ale jakej dys to je to fakt nevím
Tak tedy k tématu, které sice o koních není, ale "zaměstnání snů", tedy mých snů... V pubertě, kolem 15 ti let můj otec pracoval jako vedoucí řekněme výjezdové skupiny Celní správy. A protože jsem v tom tak trochu žila, chtěla jsem to samozřejmě dělat taky, a říkala jsem si, že tu uniformu jednou jistojistě obléknu. Podařilo se mi nejen obléci uniformu, podařilo se mi dokonce pracovat jako psovod, o čemž se mi ani nesnilo, protože to bylo nedostupný. A za několik málo let, slovy tři, jsem se dostala dokonce tak "vysoko", že jsem působila jako instruktor výcviku služ. psů v jediném výcvikovém centru v ČR, které je na druhém konci republiky než jsem se já narodila a 22 let žila. V těch patnácti, a možná pak později v těch 25 to pro mně ještě byla nádhera, něco, co se jen tak někomu nesplní. Byla jsem na tu práci pyšná. Než došlo na spoustu věcí, které mně utvrdily v tom, že tohle už dále dělat nechci. Po 3 letech jsem to vzdala, protože jsem se s vedoucím nedohodla. Ale nikdy nebudu litovat toho, že jsem odešla, protože jsem se zase naopak dostala do práce snů, kterou tady popisuje Sheril. Na svou práci snů vzpomínám v dobrém, protože to je práce se zvířaty, jenže bohužel ve státní instituci a s lidmi, což ně naprosto nevyhovuje. V soukromí mi je dobře, už jen proto, že si vedoucího dělám já, rozhoduji si o všem sama a je už jen na mně, kudy se můj život nadále bude ubírat. O své nynější práci se rozepisovat nebudu, protože jsem to mohla udělat už na začátku, ale to by vypadalo podobně, jako v mých očích vypadá úvodní přispěvek Sheril. Vychloubat se rozhodně nechci. A rozhodně ne tady. A na závěr jen takový postřeh, Sheril, když se chceš prezentovat, jak jsi dobrá, jaké máš zvířata a jak si žiješ, je docela dobrá prezentace na webových stránkách, tam si můžeš psát co chceš, jak chceš a nikdo (ehm, známe) do tebe nebude rejpat, protože ti rejpalové tam třeba chodit nebudou. Ale to opravdu jen postřeh.
O koních se já bavit nebudu, protože o nich nic pořádně nevím, proto je tejrám, proto se u mně maj špatně a proto do mně kažej kope, takže vypisovat zde své "vědomosti" ze světa koní opravdu nebudu, jsem si naprosto vědoma toho, že koňskému světu nemám co sdělit.
Takže tak
Neblbni,proc by jsi nemela co sdelit? Ja napr. jsem v mnohem uplny zacatecnik a da se rici ze teprve ted si pomaloucku plnim sen ale i ten kdo dela chyby je treba dela neuvedomnele a podobnych chyb dela nebo delalo jiste spousta tady (tedy myslim chyby v chovu koni,ne gramaticke))ale zase je malokdo prizna,to je fakt. Jsou i jina fora na jiny temata a jak se tam v nekterych lidi "triskaj",no zde se clovek preci neco dozvi a treba sam da napad...byla by skoda kdyby nekdo prestal psat kvuli trapnym utokum na pravopis atd.
A co s temi psy? Chovali se k nim hrube? Do psu sice moc nedelam ale s kazdym zviretem mam metodu na bazi kamaradstvi a radosti z prace.
achula
napsal(a):
Neblbni,proc by jsi nemela co sdelit? Ja napr. jsem v mnohem uplny zacatecnik a da se rici ze teprve ted si pomaloucku plnim sen ale i ten kdo dela chyby je treba dela neuvedomnele a podobnych chyb dela nebo delalo jiste spousta tady (tedy myslim chyby v chovu koni,ne gramaticke))ale zase je malokdo prizna,to je fakt. Jsou i jina fora na jiny temata a jak se tam v nekterych lidi "triskaj",no zde se clovek preci neco dozvi a treba sam da napad...byla by skoda kdyby nekdo prestal psat kvuli trapnym utokum na pravopis atd.
A co s temi psy? Chovali se k nim hrube? Do psu sice moc nedelam ale s kazdym zviretem mam metodu na bazi kamaradstvi a radosti z prace.
...no ikdyz k te me posledni vete...je fakt ze se nemohu pochlubit co ma zvirata uz vsechno umi))))tak zaklady,ze psa zavolam a on skutecne pribehne a kobca mne sveze,tak to asi je zhruba vsechno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Nešlo o chování ke psům, většina se k nim chovala hezky. Je to jako všude, někdo zvíře bere jako pracovní nástroj, jinej jako kamaráda. Je to na dlouhý povídání, ale pointa mého odchodu byla spíš jen to, že skloubit práci na farmě a zaměstnání mi prostě časově nevycházelo, zaparkovat ve dvě traktor, protože musím jít v půl třetí na noční do rána.. no prostě jsme se s manželem dohodli, že zaměstnání opustím. Ale byla tam v tom toho ještě spousta dalšího. Jinak to, že na zavolání k tobě pes bezpodmínečně přiběhne je vlastně jedinej cvik, kterej já uznávám, že pes musí umět, a taky je dobrý, když umí zůstat na místě. Ta omáčka, která se tluče zbytečně do služebních psů a na které se zakládá mi přijde uhozená, a i když jí můj pes umí, tak to po něm už nevyžaduji. Nicméně některé cviky jsou někdy užitečné i v běžném životě. Fuj to jsem zas byla hnusně chytrá. K těm koním, nemám opravdu co říct. Nemám nastudováno, nečetla jsem hromady knížek, nepracovala v nějaké super stáji, kde mně všechno naučili. Svého koně jsem utýrala, protože jsem ho obsedla v roce a půl, a teď jen čekám, kdy umře, protože má přece odrovnané záda, klouby, šlachy, nohy a já nevím co všechno ještě. Mí koně musí zákonitě pojít, protože je nechávám i v noci přes zimu na mrazu, protože jsem líná každej den kydat boxy, denně jim nevybírám kopyta, čistila jsem je naposled asi někdy v létě nebo kdy to bylo, nejezdím na nich a pravidelně se jim nevěnuji. Přístřešek jim z bordelu vyhrabu až na jaře, protože se tam v tomhle počasí prostě nedostanu. A hlavně - k čemu mám 4 koně Takže já opravdu nemám co říct a předvést, byť se u koní pohybuju 17 let. Ale nemám je prostě tolik ráda jako jiný
a hlavně o nich ošklivě hovořím. Třeba o nich tvrdím, že je chovám na maso. Zabít mně málo
A ještě jsem tak hnusnej člověk, jak někdo psal výše, že se patlám v někom jiným a štve mně, jak jsou některý schopni se veřejně vyjadřovat (tím narážím na ten pravopis, kdyby to někdo nepochopil)
A závěr, ano, nechme upadnout tuto diskuzi do zapomění, mně to ušetří čas, a jinejm třeba nervy. A i když si myslím, že sheril je tak inteligentní, že nám sdělí své dojmy z cesty za vysněnou prací, neboť je potřeba se prezentovat na internetu, tak se jistě jen dočkám suchého odkopnutí, že mi do toho nic není. A samozřejmě má pravdu, Mně je to v podstatě i šuma fuk, já si zas zábavu najdu v něčem jiným.
Dobrou noc.
Káťa
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nešlo o chování ke psům, většina se k nim chovala hezky. Je to jako všude, někdo zvíře bere jako pracovní nástroj, jinej jako kamaráda. Je to na dlouhý povídání, ale pointa mého odchodu byla spíš jen to, že skloubit práci na farmě a zaměstnání mi prostě časově nevycházelo, zaparkovat ve dvě traktor, protože musím jít v půl třetí na noční do rána.. no prostě jsme se s manželem dohodli, že zaměstnání opustím. Ale byla tam v tom toho ještě spousta dalšího. Jinak to, že na zavolání k tobě pes bezpodmínečně přiběhne je vlastně jedinej cvik, kterej já uznávám, že pes musí umět, a taky je dobrý, když umí zůstat na místě. Ta omáčka, která se tluče zbytečně do služebních psů a na které se zakládá mi přijde uhozená, a i když jí můj pes umí, tak to po něm už nevyžaduji. Nicméně některé cviky jsou někdy užitečné i v běžném životě. Fuj to jsem zas byla hnusně chytrá. K těm koním, nemám opravdu co říct. Nemám nastudováno, nečetla jsem hromady knížek, nepracovala v nějaké super stáji, kde mně všechno naučili. Svého koně jsem utýrala, protože jsem ho obsedla v roce a půl, a teď jen čekám, kdy umře, protože má přece odrovnané záda, klouby, šlachy, nohy a já nevím co všechno ještě. Mí koně musí zákonitě pojít, protože je nechávám i v noci přes zimu na mrazu, protože jsem líná každej den kydat boxy, denně jim nevybírám kopyta, čistila jsem je naposled asi někdy v létě nebo kdy to bylo, nejezdím na nich a pravidelně se jim nevěnuji. Přístřešek jim z bordelu vyhrabu až na jaře, protože se tam v tomhle počasí prostě nedostanu. A hlavně - k čemu mám 4 koně Takže já opravdu nemám co říct a předvést, byť se u koní pohybuju 17 let. Ale nemám je prostě tolik ráda jako jiný
a hlavně o nich ošklivě hovořím. Třeba o nich tvrdím, že je chovám na maso. Zabít mně málo
A ještě jsem tak hnusnej člověk, jak někdo psal výše, že se patlám v někom jiným a štve mně, jak jsou některý schopni se veřejně vyjadřovat (tím narážím na ten pravopis, kdyby to někdo nepochopil)
A závěr, ano, nechme upadnout tuto diskuzi do zapomění, mně to ušetří čas, a jinejm třeba nervy. A i když si myslím, že sheril je tak inteligentní, že nám sdělí své dojmy z cesty za vysněnou prací, neboť je potřeba se prezentovat na internetu, tak se jistě jen dočkám suchého odkopnutí, že mi do toho nic není. A samozřejmě má pravdu, Mně je to v podstatě i šuma fuk, já si zas zábavu najdu v něčem jiným.
Dobrou noc.
Káťa
No jo,to je teda narez. Jsem tady nova takze nemam tu jeste zmapovano)) a jak to ti lide vlastne vedi ze je necistis atd.?
Foto-moje prvni kobca hafloska a to je na fotce jeste docela cista))))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
No věděj to asi proto, že jim to řeknu. Ale koně jsou dost na očích, takže lidi daj na to, co viděj. A když ti někdo pošle sms, že mám chuděry nakrmit, že je asi moderní mít u baráku špinavý žebřiny, a projede kolem autem, tak se můžeš akorát zasmát. Ale k tomu obsedání se přiznám no, holt se stalo. Tak si zas můžou všichno kopnout, jakej jsem debil.
Utejranej chudák žebřiňák, obsedlej v roce a půl. Teď mu bude 15.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No věděj to asi proto, že jim to řeknu. Ale koně jsou dost na očích, takže lidi daj na to, co viděj. A když ti někdo pošle sms, že mám chuděry nakrmit, že je asi moderní mít u baráku špinavý žebřiny, a projede kolem autem, tak se můžeš akorát zasmát. Ale k tomu obsedání se přiznám no, holt se stalo. Tak si zas můžou všichno kopnout, jakej jsem debil.
Utejranej chudák žebřiňák, obsedlej v roce a půl. Teď mu bude 15.
Koukám že jsi stejná jako já,taky týrám koně hlady co 3měsíce tu mám kontrolu od KVS na anonimní popud samozřejmě,jinak koukám že,, huběňoury,, máme skoro stejný.že ti není hamba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
To víš, že mi je hrozná hanba, jak u mně ty chudinky trpěj. Já tu KVS ještě neměla, ale než jsem přišla, a když se s "přirozeným ustájením venku" začínalo, protože to kdysi byla nehoráznost největší (já mám koně s možností pobytu venku celoročně od jeho 3 let, tudíš nějakejch 11), tak taky anonymek posílal udáníčko, jak chuděrky kravičky trpěj. Kontrola z KVS samozřejmě musela vyšetřit, a pán se prej jen pousmál, řekl, já jezdím denně kolem a vidím, jak se ty krávy maj...
chcíplina hlady
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To víš, že mi je hrozná hanba, jak u mně ty chudinky trpěj. Já tu KVS ještě neměla, ale než jsem přišla, a když se s "přirozeným ustájením venku" začínalo, protože to kdysi byla nehoráznost největší (já mám koně s možností pobytu venku celoročně od jeho 3 let, tudíš nějakejch 11), tak taky anonymek posílal udáníčko, jak chuděrky kravičky trpěj. Kontrola z KVS samozřejmě musela vyšetřit, a pán se prej jen pousmál, řekl, já jezdím denně kolem a vidím, jak se ty krávy maj...
chcíplina hlady
No nám chodil na kontrolu starý pam doktor z KVS a když viděl že je tu vše ok, tak pak jen po dalším udání zavolal co se u nás změnilo,jako stavy početní,pak se tu zastavil juknul ,řekl že ví že je to ok dal mi podepsat papír a odjel,ale ted šel do důchodu ,je tu mládá vetka a je na palici,pokaždé tu přeměřuje boxi výběhy vše fotí,celé to zabírá cca 3,5hodiny.což je děs když to člověk nečeká,při mém vytížení bych si jednou přála aby se ozvala předem a hlavně by neměli vyjíždět na anonimy ale každej by se měl prokazát aby mu mohli za zbytečný výjezd dát pokutu jako třeba hasiči a aby se člověk mohl proti tomu bránit třeba žalobou na cti utrhání.Já složím jako takový malý azyl zvířata se mají pomalu lépe jak mi,vše dotujeme sami ,ale po těhle zkušenostech mám pokaždé menší a menší chuť vzít nějaké zvíře na byt.Tady to punktují lufťáci,už mi tu loni otrávili i plemeného kozla,ani si u nás chudák neskočil.........některé lidi prostě nechápu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Lidi jsou prasata, a místo aby si uklidili řed vlastním prahem, tak se budou vyžívat v pomluvách toho druhýho. Ale jinak s tím souhlasím, jako poslat na někoho udání a ani se neumět pod to podepsat to je ubohost, a my to pak platíme z daní, pokud se nepletu... Ty máš takovej útuleček? Taky jsem o tom chvíli před nedávnem přemýšlela, třeba to jednou zrealizuji...
Nj ,nebyl to záměr,jenže to začalo nevinou záchranou koně před jatky,pak se to nějak rozneslo takže jsem dostala zlou poničku,nakonec z ní byl celkem fajn poník,2 nechtěné kozy ,další poníci. Některá zvířata tu jsou jen dočasně něž jim seženu lepší místo,přeci jen mám hodně omezenou kapacitu , taky ne s každým zvířetem je to snadné a nemohu a ani nechci aby mi to přerostlo přes hlavu,máme tu psi i koně kteří byli týraní,kočky nám tu občas někdo hodí přes plot.ale většinou jsou lidi slušní a třeba i zavolají jestli by jsme nemohli nějak pomoc,Pak je tu bohužel ta druhá parta lidí ,kteří tvrdí že tu zvěř týrám.....moc nechápu co lidi k takovému jednání vede,protože když se pak někde opravdu něco děje tak jsou všichni slepí a hluší.
Ted prodávám kobylu,do které jsem před lety nasypala cca 130000kč ,zadlužila se na to abych jí zachránila a ted jí musím prodat,protože bohužel krize dohnala i nás
kessi
napsal(a):
Nj ,nebyl to záměr,jenže to začalo nevinou záchranou koně před jatky,pak se to nějak rozneslo takže jsem dostala zlou poničku,nakonec z ní byl celkem fajn poník,2 nechtěné kozy ,další poníci. Některá zvířata tu jsou jen dočasně něž jim seženu lepší místo,přeci jen mám hodně omezenou kapacitu , taky ne s každým zvířetem je to snadné a nemohu a ani nechci aby mi to přerostlo přes hlavu,máme tu psi i koně kteří byli týraní,kočky nám tu občas někdo hodí přes plot.ale většinou jsou lidi slušní a třeba i zavolají jestli by jsme nemohli nějak pomoc,Pak je tu bohužel ta druhá parta lidí ,kteří tvrdí že tu zvěř týrám.....moc nechápu co lidi k takovému jednání vede,protože když se pak někde opravdu něco děje tak jsou všichni slepí a hluší.
Ted prodávám kobylu,do které jsem před lety nasypala cca 130000kč ,zadlužila se na to abych jí zachránila a ted jí musím prodat,protože bohužel krize dohnala i nás
Ja vim,je to nekdy tezke,znamej si jednou privezl tri bidny kone,ktere koupil za babku.Normalne kdyz se vyvede novy kun z prepravniku,ten je nervozni,rozhlizi se kolem,tihle se vrhli okamzite po trave a zrali. Jeden ale nemohl moc zrat,pripadalo mi ze ztratil reflex polykani nebo snad nemel silu v celistech,takze travu zase ve zmolkach ztracel z huby. Sedely jsme u nich s dcerou a pozorovaly,asi trikrat se nam zdalo ze ten bilej upadne-potacel se jako ozralej,tak v takovym ti kone byli stavu. Za par dni uz tam byla kontrola,jak ze ti kone jsou ubozi,taky anonym...no byla to pravda,byli ubozi. Dnes jsou na tom o hodne lip.
A tady a to uz staci myslim,takove obrazky jsem videla leda v novinach obcas a toto poprvy na vlastni oci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Bohužel, taky jsem viděla na vlastní oči, a bohužel nedávno. Koník už je v nebíčku. Ale nebyl týranej, byla to spíše shoda náhod, byl hodně začervenej, i když byl odčervovanej, prostě někdy se to stane. Že maj na mně lidi poznámky já už nějakou dobu neřeším. Vždycky jen odpovím, kupte si vlastní, a předveďte, jak to jde vám, pak kopejte do mně. Některé odpovědi se nedají ani zveřejnit . Zvláště když jsou od lidí, u kterých se koně střídaj jak na běžícím páse.Jenže bohužel všechno souvisí se vším. A třeba zrovna Sheril je tak trochu příklad - prostě chci koníčky, a že o tom zas tolik nevím, to už nevadí. Já taky o koních tolik nevím, ale kdybych neměla tu možnost jim zajistit adekvátní žití, tak jich nemám tolik, mám jednoho, a to možná ještě kdo ví jestli. Z pubertálního "já chci" jsem v průběhu času dost vyrostla.
Kessi určitě napíšu, až zas bude chvilka.
Jinak koukám, začlo se "diskutovat" a najednou je od většiny klid po pěšině... hm, a pak že já jsem rejpal. Asi mám o tom jinou představu než ostatní. Ha ha ha.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Achula, jak se jmenuje ten bílej kůň? Díky.
Jeli jsme tam ve 4 ráno a přijeli až v půl jedenácté a naspátek jeli ve 16:00 a přijeli domů v půldesáte večer,ujeli jsme 900 km a jsem ráda že jsem neřídila,protože mi na dálnici bylo špatně,ráda jezdím a rychle,ale na dálnici netroufám,to předjíždění a přes 600 km jen 90- 140 km,h.Měla jsem celou dobu hrozný strach,potkali jsme ovšem i takové řidiče,co dupali na brzdy.Koně povezeme za toyotou ,proto potřebuji převážit koně,jaby se nám přepravník nepřeklopil.Prosím tedy o vzoreček pro výpočet váhy.Už to můžu říct,budeme dva kilometry za vesnicí Suchá Loz,úplně na samotě,cc9 km za uherským hradištěm a cca8 km od hraničního přechodu hrozenkov.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Škoda, že nevím, co si mám představit pod pojmem skvělý plat. Můžeš si jen přát, aby ti tohle nadšení vydrželo....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Vy se za svůj plat stydíte? Já ne, ale nejsem chopna říct, kolik to dělá. 11400 měsíčne, zatím, ještě rok. Zbytek je na státu, a jak dlouho, to taky ví bůh. Místo mně konkrétně nezajímalo, na to se ptali jiný. Já si prostě jen nedovedu představit, co je slušný plat, ať už v zemědělství, tak když teď kámoška koukala na inzeráty ke koním, tak prostě nevím no... Ale to neznamená, že to musím nutně vedět, klidně si to nechte pro sebe.
sally
napsal(a):
Slušný plat je plat, který dotyčnému stačí ke spokojenému životu.
Takže logicky pro každého jiný, protože co člověk, to jiné nároky na spokojený život. Cifra nehraje roli.
Tak, to je přesně ono. Někdo je rozežraný a nestačilo by mu ani 100 tisíc měsíčně, někdo je skromnější, vystačí s málem a má jinou stupnici hodnot. Za svůj plat se nestydím, ale přesně vím, kde a komu bych tuto informaci řekla. Na fauně určitě ne Takže přeji Sheril, aby jí ta spokojenost vydržela a dařilo se jí co možná nejdéle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Čili přej a bude ti přáno Sheril sdělila, co chtěla, takže se těším někdy příště na další zábavnou diskuzi. TAdy už není o čem, poněvadž buď je člověk na jedné či druhé straně barikády, a ať pro jedny, nebo pro druhý, bude pořád špatněj
Sheril žádala o vzoreček, mohla bych se zajít podívat do knížky, ale on jí to jistě jinej iniciativní zastánce napíše
Přeji všem krásné dny a třeba zase někdy nad zbytečnou diskuzí naschle.
Káťa
kessi
napsal(a):
Koukám že jsi stejná jako já,taky týrám koně hlady co 3měsíce tu mám kontrolu od KVS na anonimní popud samozřejmě,jinak koukám že,, huběňoury,, máme skoro stejný.že ti není hamba
Ahojky,přidávám svého 20letého hubeňoura
25 ooo,pro nás oba dva každý měsíc,sice v létě budem dělat víc,že by ne když červen,červenec na senách,ale v zimě budem dělat jen 4 hodiny-pouze krmrní.Výdaje máme pouze na benzín do krámu cca 500 měsíčně,cigára 4000,jídlo 2500 měsíčněa příspěvek na elektriku 500 měsíčně.ještě máme 150 kg hovězího,tam budeme mít taky,jelikož se vozí na jatky.Zhruba za dva měsíce nový auto-džípa a máme ho při naších výdajích splacenýho za 10 měsíců,myslím nové jako jiné,naše auto kia sephia je na polní cesty příliž nízké.Koně budou ustájeni zadarmo jelikož budou na ně pobírat dotace
sisi58
napsal(a):
Ahojky,přidávám svého 20letého hubeňoura
Nechci Ti kecat do chovu ale mohl by zhubnout
Coudas- neznam jeho jmeno,majitel nebyl schopnej dodat papiry,kecal ze ma cip a nemel a jmeno nevedel.Zacali jsme mu rikat Gandalf,protoze po vycisteni ta bila skutecne az zarila. Ted je uz u jedne slecny,ktera zachranuje kone,tak snad se ma dobre a toho hnedaka jsem uz na konci podzimu sjela na mensi prochazku,-kun ktery zna svoje remeslo,kdyz jsme zastavili pred semaforem,stal jak policejni kun a jakoz ze ani u nej jsme nemeli jmeno-zacali jsme mu rikat Komisar)))ten ma nejmin 22let.Od ty doby porad za mnou koukal,kdyz jsem sla kolem,byl mi nabizen ale financne to fakt nejde ("tri kone staci drahousku")).Myslim ze ten staroch by zaslouzil odpocinek u nekoho kdo kone fakt miluje....
jAK PROČ AT SE NAŽEROU NEBO TŘEBA SEŽEROU ZÁVISTÍ,NÁM TO STAČÍ A PRO NÁS JE TOHLE ŽIVOTNÍ PŘÍLOŽITOST A ZAJIŠTĚNÝ ŽIVOT,DĚLALA JSEM VE FABRICE DOHROMADY DVA A PŮL ROKU A NENÍ NA TO DĚLAT VENKU SE ZVÍŘATY A TECHNIKOU,BYLO MI MILEJŠÍ TAHAT V LESE S KONMI V LISTOPADU NA STRÁNI ZA DEŠTĚ NEŽ VE FABRICE NA PRDELI S BOLAVÍMI ZÁDY ZA 9 TIS.KAŽDÝ JE JIBNÝ A MI JSME DĚTI PŘÍRODY KTERÉ NERTÁHNE BOHATSTVÍ ANI MAJETEJK,POUZE NAE LÁSKA ,ZVÍŘATA,PŘÍRODA TO NÁM STAČÍ PRO ŽIVOT.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Ano, upadávám tady závistí, že jsem se líp neučila . Díky za odpověď, takový plat bych čekala taky. Takže přeji, ať ti ty plány vyjdou, jsi ještě mladá, a když si umíš vše spočítat, tak aby ti ty počty vydržely co nejdýl a probuzení do reality aby bylo co nejšetrnější. Tím opravdu končím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čili přej a bude ti přáno Sheril sdělila, co chtěla, takže se těším někdy příště na další zábavnou diskuzi. TAdy už není o čem, poněvadž buď je člověk na jedné či druhé straně barikády, a ať pro jedny, nebo pro druhý, bude pořád špatněj
Sheril žádala o vzoreček, mohla bych se zajít podívat do knížky, ale on jí to jistě jinej iniciativní zastánce napíše
Přeji všem krásné dny a třeba zase někdy nad zbytečnou diskuzí naschle.
Káťa
Proč "na jedné nebo na druhé straně barikády"? Diskuze může být i nestranná. Morální úroveň lidí se pozná mimo jiné také podle toho, že jsou schopni uznat argumenty jedné i druhé strany, nebo alespoň připustit, že každá strana může mít ze svého hlediska pravdu. Faktem je, že to není jednoduché a nedokáže to každý. Pak je z toho řežba, obviňování, utíkání od tématu..............no prostě chaos.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
makki
napsal(a):
Proč "na jedné nebo na druhé straně barikády"? Diskuze může být i nestranná. Morální úroveň lidí se pozná mimo jiné také podle toho, že jsou schopni uznat argumenty jedné i druhé strany, nebo alespoň připustit, že každá strana může mít ze svého hlediska pravdu. Faktem je, že to není jednoduché a nedokáže to každý. Pak je z toho řežba, obviňování, utíkání od tématu..............no prostě chaos.
Souhlasím, a vysvětlení: protože když se přidám k jedné nebo druhé straně, ať jsou už argumenty jakékoliv, vždy pro toho druhého budu ta špatná. A být nad věcí v některých případech prostě nelze, protože každý má právo na vlastní názor. Ale pokud má někdo rozumné a pádné argumenty, já osobně jsem schopna akceptovat.
Jinak sheril docílila toho, čeho chtěla, včera jsme s manželem strávili půl hodiny debatou na její osobu. Jen mně ještě tak trochu zarazilo, a to bych se ještě chtěla zeptat, psala jsi, že máš řidičák na traktor, že je do 3500 tuny beru jako překlep, nevím, za čím bys byla schopná tahat přes tři miliony kilo, ale spíš mně zaujalo to, že je řidičák na T rozdělen na silnici a mimo silnici, ty máš nějakej zvláštní řidičák? Díky.
!!!Pro Achuna - a prosím tě odkud aspoň ten koník je? Připomíná mi jednoho koně, kterého jsem znala, tak jen doufám, že to není on. Více kdyžtak písnu mailem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
PS: omlouvám se za chybu - Achula. Opravdu promiň.
Proč tu holku pořád vyslýcháte ?
Proč jí nenapíšete Vy , kde bydlíte , jakou máte kvalifikaci , co děláte a kolik vyděláváte ?!
Proč ???!!!
Chtěla tabulku - to je Vám zatěžko. . . .
Tak když nechcete pomoci , dejte jí pokoj. A dál se už neztrapn'ujte.
S. se protlouká životem jak umí a sama , nezávislá .
Je mladá a i pády k životu patří.
Žasnu , jací někteří dovedou být . . . . .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
rapotacka11
napsal(a):
Proč jí nenapíšete Vy , kde bydlíte , jakou máte kvalifikaci , co děláte a kolik vyděláváte ?!
Proč ???!!!
Neptala se. A tabulka na výpočet hmotnosti je v každé lepší knížce o koních, kterou by koňák mněl mít aspoň jednu.
rapotacka11
napsal(a):
Proč ???!!!
Bohužel si samý pod sebou neustále zapaluje oheň svými velmi podrobnými výpisy pohybu a konání...V podstatě by nikoho nezajímala kdyby na sebe stále neupozorňovala...
Coudas prosím až skončí i ten poslední který to bude jakkoliv komentovat skončí i tato dlouhá diskuze...
děkuji
rapotacka11
napsal(a):
Proč ???!!!
Už se na to nevydržím koukat a musím reagovat. Myslím že jsem celkem nestraná , ale mám prostě svůj názor co se slečny Šářky týká. Jsem dospělá osoba jen tak něco mě z míry nevyvede , ale co mě dokonale nadzvedne je lidská blbost a omezenost ve všech podobách.Šárka si tu udělala dokonalou vizitku své inteligence.Ale napadat neustále někoho kdo má svů názor a prostě když se zamyslí nad tím s čím tu slečna perlí a argumentuje, tak mu prostě nedá to nenapsat.
VŠAK POKUD NECHCE ABY SE DO NÍ KDOKOLI STREFOVAL, TAK AŤ SE TU NEROZEPISUJE A POKUD ANO A MÁ TU POTŘEBU SEM NEBO KAMKOLI JINAM PSÁT ,MUSÍ OČEKÁVAT ŽE POKUD JEJÍ PROJEVY NEBUDOU MÍT HLAVU A PATU , BUDOU SI NEUSTÁLE PROTIŘEČIT.BUDOU NA NÍ LIDÉ REAGOVAT TAK JAKO DOSUD.
Můj názor. Líbí se vám nebo ne ,je mi putna prostě je můj
Kdo si četl její psaní tady v hystorii a nebo na nemoderce,pokud je soudný ,nemůže nemít názor.
klawdie
napsal(a):
Bohužel si samý pod sebou neustále zapaluje oheň svými velmi podrobnými výpisy pohybu a konání...V podstatě by nikoho nezajímala kdyby na sebe stále neupozorňovala...
Coudas prosím až skončí i ten poslední který to bude jakkoliv komentovat skončí i tato dlouhá diskuze...
děkuji
Máš naprostou pravdu.Těžké to s námi máš.
Tak přeji pevné nervíčky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Začlo se diskutovat i o jiných věcech, na které jsem chtěla reagovat, ale dobrá. Beru to jako prosbu, Klawdii nebudu dělat potíže a reagovat na výlevy slečny sheril už nebudu. Docílila svého, upozornila na sebe a já se chytla, a tak si tedy dám pokoj a dám pokoj.
Jen prosím achulu, jestli sem ještě zavítá, aby se mi ozvala na mail: kayecek@seznam.cz Děkuji moc.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím, a vysvětlení: protože když se přidám k jedné nebo druhé straně, ať jsou už argumenty jakékoliv, vždy pro toho druhého budu ta špatná. A být nad věcí v některých případech prostě nelze, protože každý má právo na vlastní názor. Ale pokud má někdo rozumné a pádné argumenty, já osobně jsem schopna akceptovat.
Jinak sheril docílila toho, čeho chtěla, včera jsme s manželem strávili půl hodiny debatou na její osobu. Jen mně ještě tak trochu zarazilo, a to bych se ještě chtěla zeptat, psala jsi, že máš řidičák na traktor, že je do 3500 tuny beru jako překlep, nevím, za čím bys byla schopná tahat přes tři miliony kilo, ale spíš mně zaujalo to, že je řidičák na T rozdělen na silnici a mimo silnici, ty máš nějakej zvláštní řidičák? Díky.
!!!Pro Achuna - a prosím tě odkud aspoň ten koník je? Připomíná mi jednoho koně, kterého jsem znala, tak jen doufám, že to není on. Více kdyžtak písnu mailem.
Že by byl řidičá na traktor rozdělen na silnici a mimo silnici jsem nikdy neslyšela a mám ho 30 let, i když nejezdím. Můj mužský s traktorem dělá a nic takovýho nemá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.145
Má pravdu, předsedo...
AHOJ LIDI TAK SE NÁM TO POTOM KAPÁNEK ZVRTLO,A BYLO NA VÁŽKÁCH ZDA MORAVA BUDE ČI NE,ALE TED JE TO JISDTÉ JAK NIKDY.SICE JSME DOSTALI JINOU NABÍDKU A BLÍŽE,ALE ODMÍTNIOU KRAJ TAK KRÁSNÝ TO TĚŽKO,ZA TU KRÁTKOU DOBU JSME SE UŽ STĚHOVALI PO VESNICI,KONĚ DOKONCE DVAKRÁT.A TED JE JISTO JAK NIKDY.DO KONCE MĚSÍCE BAJ BAJ SEVERNÍ ČECHY,A JETU MORAVA,TAKŽE WELORENKO,DOUFÁM ŽE SE BRZO SEJDEM A POKECÁME,KOUKALA JSEM ŽE TAM MÁTE I JEZDECKÉ POTŘEBY TAK HNED ZAJEDU NAJKOUPIT NOVÉ BL BOSTI DO STÁJE.TAK I SÁM MAJITEL FARMY CHCE ABY MOU HLAVNÍ NÁPLNÍ BYLA AGROTURISTYKA,JEN BOHUŽEL TU NAŠI LUCKU TAM TAHAT NEBUZDEM,ŽE DOPRAVA UŽ TAK VÝJDE NA DOST.TAKŽE KONEC KONCŮ VŠEM NEZAMĚSTANNÝM ZDAR V HLEDÁNÍ VHODNÉ PRÁCE A ZAS NĚKDY JINDY.HLAVNÍ JE O COÍ TU BĚŽÍ A TO PŘECI O KONĚ,JSEM NA KONSKÉ DISKUSI,A KONĚ TAM CHYBĚT NEBUDOU.....A TY MOJE DVĚ PRDELKY VŮBEC.HŘÍBEK MI ROSTE DO KRÁSY,MÁME ZA SEBOU I PRNÍ ŠTÍPÁNÍ KOPYT,ÚPLNÝ MÍLIUS,
sheril
napsal(a):
AHOJ LIDI TAK SE NÁM TO POTOM KAPÁNEK ZVRTLO,A BYLO NA VÁŽKÁCH ZDA MORAVA BUDE ČI NE,ALE TED JE TO JISDTÉ JAK NIKDY.SICE JSME DOSTALI JINOU NABÍDKU A BLÍŽE,ALE ODMÍTNIOU KRAJ TAK KRÁSNÝ TO TĚŽKO,ZA TU KRÁTKOU DOBU JSME SE UŽ STĚHOVALI PO VESNICI,KONĚ DOKONCE DVAKRÁT.A TED JE JISTO JAK NIKDY.DO KONCE MĚSÍCE BAJ BAJ SEVERNÍ ČECHY,A JETU MORAVA,TAKŽE WELORENKO,DOUFÁM ŽE SE BRZO SEJDEM A POKECÁME,KOUKALA JSEM ŽE TAM MÁTE I JEZDECKÉ POTŘEBY TAK HNED ZAJEDU NAJKOUPIT NOVÉ BL BOSTI DO STÁJE.TAK I SÁM MAJITEL FARMY CHCE ABY MOU HLAVNÍ NÁPLNÍ BYLA AGROTURISTYKA,JEN BOHUŽEL TU NAŠI LUCKU TAM TAHAT NEBUZDEM,ŽE DOPRAVA UŽ TAK VÝJDE NA DOST.TAKŽE KONEC KONCŮ VŠEM NEZAMĚSTANNÝM ZDAR V HLEDÁNÍ VHODNÉ PRÁCE A ZAS NĚKDY JINDY.HLAVNÍ JE O COÍ TU BĚŽÍ A TO PŘECI O KONĚ,JSEM NA KONSKÉ DISKUSI,A KONĚ TAM CHYBĚT NEBUDOU.....A TY MOJE DVĚ PRDELKY VŮBEC.HŘÍBEK MI ROSTE DO KRÁSY,MÁME ZA SEBOU I PRNÍ ŠTÍPÁNÍ KOPYT,ÚPLNÝ MÍLIUS,
Tak super, ať tam jste spokojení. Jen prosím....již nikdy více "štípání" kopyt ......
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dá se to...chodím na vejšku, jsem ve 4.semestru, mám státnice na korespondenci a psaní všemi deseti, kterou jsem dělala před pěti lety, tak už něco mam přes klávesnici napsáno. Když píšu rychle, že ani pomalu nestíhám očima číst co píšu, tak se kolikrát divim, jak jsem schopná zaměňovat I a Y, je to zvláštní, ale je to tak. Při psaní perem na papír bych takové chyby neudělala, protože to vnímám, zda píšu I nebo Y, ale jak píšu všemi deseti, nesoustředím se, tak mam stejnej cit při stisknutí jak I tak Y, proto mě to neklepne, nestíhám to ani očima projíždět a udělám hned hrubku, kolikrát něco napíšu přesně jak to slyším .....možná zdá se to nepochopitelný, ale jak nad psaním všemi deseti nepřemýšlím, píšu sakra rychle, dělám tyto šílený chyby, které si vůbec neuvědomuji, ale psát to ručo na papír, to se nestane...taky je jasný, dkyž se soustředím, tak hrubky nedělám. U psaní ručo se soustředit tak nemusím, tam me to okamžitě trkne, že tvrdý Y má nožičku a že ji musim tam tak napsat
Doufám že mi to věříte a že to pochopíte. Jsem schopná přes klávesnici zaměnit i S s Z. Nemám žádnou vadu dis, ale přes tu klávesnici v té rychlosti píšu jak to slovo slyším, prsty si to neuvědomují...je jasný že když píšu na papír perem, tak se na to koukám a vídím to a ruka ví, že se to tak píše, na klávesnici jsou všechna tlačítka stejná a občas Vám to přestane myslet, že zrovna to tvrdé Y máte dole a není to to nahoře....a to přesto jsem měla na střední z češtiny za 1, na vejšce češtinu už nemám
A dále co bych asi řekla k těmto všem příspěvkům, přijde mi, že opravdu na Sheril moc dorážíte, než je to vůbec třeba, jinak dost jsem si příspěvku od ní přečetla, znám ji tu, ale narážet takhle furt do ní? To by mě nebavilo
Navíc chytřejší má ustoupit a ne se stále dohadovat o ničem
Píšu všemi deseti už hezkou řádku let, ani nevím, kolik vlastně. Rychlost mám taky slušnou. Ale v některých případech je lepší držet se pravidla "spěchej pomalu" a rychlost nahradit přesností. Ono "s" a "z" je na klávesnici dost daleko od sebe, ale stát se to samozřejmě může, sem tam nějaké písmenko vypadne, nebo je jich tam nějak více, než jich bylo vymyšleno. Jinak toto téma bych raději nechala spát.
sheril
napsal(a):
Sheril tak jakpak se daří? ? Pořád tam pracuješ? A co huculík? Často jsem na tuhle diskusi vzpomínala a na tebe taky,tak pokud sem chodíš tak písni jak se ti daří
to jste ze slovenské strany že?Stavte se budem rádi,dnes jsme koupili z Vyškiovce nádhernou kobylku,ted máme koníků 9
Ano tu Jmenuje se Zuza má jí od hříběte po své kobyla Lýdii,máme jí už doma od čtvrtka,je to suprový koník,není obsedlá ale v tahu umí parádně,strašně hodná.Jenda se o koně velice hezky stará,co jsem viděla a má je velice hodné.Nám jí prodal protože jí nechtěl zníčit v lese,takového malého koníka je do lesa škoda,máme jí do kočáru.Stavte se na farmě jsme pořád.Nebyl jste na Kiíkule s koň´mi?
To vím že s tam poprali,ale ,Že vy?Vím o všech co tam byli na koních v sedlech a s jedním jsme se tam bavili,připadá mi ,že snad s Vámi,neměl jste tam huculského hřebce?Fotka je z června z Furmanských závodů.Koníky budu pozdravovat dnes jsme Zuzu pustili do výběhu,roztrhala nám ohradníky,ale držela se u nás na zavolání přiběhla:Byla nabitá energií aa ted nové prostředí,když se uklidnila tak jsme znovu natáhli ohradníka pobyla si ve výběhu dvě hodky.Přijedte koňáky rádi vidíme a víte kde je Farma-v losoch.Nemáte facebook?
ne, nepoprali, jen jen jsme na seba z chlapskej stengrovacky vytahli kapesni noziky. a pak si radsej dali stamprlu.byl som tam na hrebcu qh ryzakovi, mal s tim trochu potize, chlapec, toz byl pul dne opodal na lanu.mozno jsme sa aj bavili, tam bylo lidi....dal bych vam emajl, ale cet jsem cast teto diskuze, toz se mi to nejak nechce.na fejsu su, ale nepouzivam ho. toz ja nekdy rad dojedu, mozno sa stavime aj s particku, obcas jezdime do hornemci....kde to presne je ale nevim, nekde u suchej lozi?