Markét,tak super,že jste si lyže tak užily,
já na těch prkýnkách stála naposledy asi v osmnácti,myslím,že už bych se natáhla spíš celá.
My se s Jarčou včera ták snažily,abychom se dostaly aspoň na hoďku ven,sice se nám to povedlo,ale až kolem šesté večerní,a než jsme přijely dom,tak byla skoro tma,a zima byla teda šílená,fuj,já se moc neoblíkla v tom fofru,a pak jsem drkotala zubama,to byl děs.
Moruš se na vyjížďku docela těšila,
a přesto,že nebyla snad tři měsíce pod sedlem,tak i když Pierot odběhl,tak se za ním nehnala,
sice to pak zkusila,když jsme si vycválaly jeden takový kopečíček v zahradách,tak pak se potichu zeptala,jestli bychom nemohly cválat dál,
tak jsem jí vysvětlila,že to je pro její dobro,že nebudeme cválat dál,že dlouho pod sedlem nebyla a nemá nachozíno,a pak stačily 3 jemňoučký kolečka a bylo to vyřešený,je moc šikovná.
To je super, že je Moruš taková šikovná.
Tady je sluníčko trochu, ale hodně vítr a dost zima. Usa děsně pelichá, těch chlupů co jsem z ní vyhřebelcovala avyfoukala fukarem..to bylo šílené. Za chvíli bude naháč a venku kosa jak v Rusku..nevím co blbne
Tady holky spolu..chodí spolu pořád jako vláček. Kde jde jedna, jde druhá.
Tady se mi Usa líbí, vypadá docela hezky, ale jak vylíná, tak to nechci vidět..ty svaly šly do háje...
Zato Bettynka vypadá teď skvěle. Začíná mít hezké svalíky, konečně nevypadá jako přetloustlý began..měla krk tukový jak hřebec, no strašné. Videlo na ni sádlo všude a teď ji nahmatám i žebra, zadek má tvrdý sval, žádné zavrtání 10cm prstu do sádýlka. Tady zrovna vypadá, že má malinko břicho, ale ona podle toho jak se nadechne, jinak to břicho skoro vůbec už ani nemá!
tady to jde vidět jak jdou holky vedle sebe ..to Usa má proti Bettynce pupek
Benda už taky něco shodil, co holky hodně jezdí ..v pátek byly trénovat na jízdárně, tak si mákla Betty i Benda...
Teda Lucí,ta Betka je fakt kočka,moc jí to sluší,když je takhle krásně ve formě,fakt že jo!!!
Usina jestli se Ti zdá,že má něják moc opadlý svaly,tak je jasný,když marodila,že sem tam se nějákej sval ztratí,ale pokud vím,tak chodíte pořád,i když pomalu,ale chodíte,takže se svalíky všechny neschovaly a mně stejně přijde usina krásná,
já nevidím,že nemá svaly.
My jsme taky byly dneska s Jarčou jezdit,Pierot byl moc hodnej a Moruš taky
,a bylo náádherně.
Tady jsem předjela Jarču,páč jinak jsem moc fotit nemohla,jelo se proti sluníčku.
Tady trošíčku pojezdili,ale on ten terén je místy ještě zmrzlej,kam nemůže sluníčko,tak jeli jen tak decentně.
Lucky mě taky Usa přijde krásná i bez svalů s Betkou jim to moc sluší
z těch fotek na sněhu mi je normálně zima
tady už po sněhu není ani památky.
My se byli jak v sobotu tak v neděli kochat v lesích a byla to paráda, v neděli jsme už dali skoro 14 km, Sobista to měl jak procházku a kobyla to zvládla taky v pohodě, tak si myslím,že ten Český ráj by dát mohla. V neděli už nám na louku dovezli překážky, tak se těším na zítra až je pujdem vyzkoušet
Jo,taky se mi ty holky spolu moc líběj,a hlavně se neperou,nebušej do sebe,to mám vždycky největší radost,když jsou koně v pohodě.
Bendík koukám taky tu cejchu dost shodil
,my na tom taky pracujeme,včera jsme měli monďáska i Pierota v oddíle a bylo nám řečeno,že Monďásek má zhubnout,
ale to my víme taky,
on zhubne,až začne víc chodit,přes zimu se hold flákaj a tak jim to břicho naroste.
Šárí,to mi Moruš dělala dřív taky,když jsem si chtěla sednout na ní bez sedla dozádějš,tak taky říkala-tam mi,bábo,nelez,tam Tě nechci,
ale dneska už jí to naprosto nevadí.
http://www.youtube.com/watch?v=jEdc36r0a8c
Tady je videjko,je to jen chvilička,vzali jsme tam Piera,aby se seznámil s novým prostředím,okoukal,je naprosto hodnej,
Jarču poslouchal úplně na jemný pobídky,
a nějáký nový prostředí vůbec neřešil,ani koně,nic.
Jaru to je fajn,že si Jarča do oddílu může dovézt i svoje koně, skákala s nima?
No nám to teda kobyla dala hodně najevo jakože se jí vození někoho na zadku nelíbí . Sobistu teď čeká odběr krve, kvůli závodům,tak jsem zvědavá jestli to vet přežije ve zdraví
Holky a nevíte jestli když se ty krve dělají tak jestli vám jako řeknou jo kůň je v pořádku a nebo jestli mu třeba něco chybí?
No tam Ti napíšou,jestli je kůň zdráv a může bez obav mezi další koně, ale jako rozbor krve jako takovej,abys poznala,čeho má kůň málo nebo moc,to není,
nás to čeká u Pierota taky,chtěli bychom ho vzít na nějáký hobbíky taky,tak to muší taky mít,ale zatím ještě něják vyčkáváme,chceme ho párkrát do toho oddílu vzít na skoky,ale i drezůrka mu jde,tak uvidíme...
Jo tákhle to je s tou krví,tak jsem zas aspoň o něco chytřejší No já se teď Sobistu snažím brát s co nejvíc koňma páč doma byl zvyklej jezdit na louce sám nebo max s Pasikem, tak je teď mezi více koňma takovej vyjájenej. Ale co, těžko na cvičišti, lehko na bojišti
O víkendu nám do stáje dovezli nového koníka, jak scháněla ta paní něco malého na ježdění, je to fjord křížený s haflingem a je to teda takovej menší cvalda, ale je krásnej. Jen má chudák od předchozích majitelů uplně vydrbaný chlupy na zádech od deky, bych nevěřila,že do deka může takhle odrbat
No,mně se to stávalo s tím valachem,když jsme jezdili v zimě,tak měl kousek chlupů taky vydrbaných od deky,protože zimní chlupy jsou delší a i jemnější,než letní,ty letní jsou kratší a pevnější,a známí moje,ty jsou z toho taky nešťastní,a oni hlavně mají koně boxově ustájený(jenom),takže musej jezdit každej den,i v zimě,a taky je mají odrbaný,nic s tím nejde udělat...
Dobré ránko .
No jo, oni ti koníci přes zimu většinou přiberou. Moc nejezdí a jen papají, co?
Bendulka shodil pěkně, ale ještě má před sebou kus cesty a on zase normálně se moc nepředře. Ale holčina co na něm jezdí ho zvládá v pohodě.
A Isa chodí ráno ke koním avečer zpátky, ale je fakt, že se projde, proběhne kolem řeky, tak není to tak děsivé. Holt je v takové udržovací kondici..
Tady se benda hned zastavuje a kouká, jestli to myslím vážně, že má ještě popoběhnout..přece už se hnul, ne? Ten jeho pohled..no není k sežrání???
To bříško jde ještě vidět, ale už nemá sádlo i na zádech a zadku ...měl záda jako stůl široká
no to nás bude muset fotnout a i natočit ať mám zas co kritizovat jak na tom sedim blbě a podobně
A kdy se Jarča chystá na závody? Já bych chtěla Sobeše na ty první vzít jen na čumendu,aby si to okoukal a tak. Max ho přihlási do nějaké jízdy zručnosti
Lucky Benda je úžasnej a je dobře,že na něm někdo jezdí, že se jen tak nepoflakuje
Jarča koukám , už přesedlala snad na úplně velké koně??? Pierota to evidentně baví, přece jen jsou to koně k tomuhle vyšlechtěni, že.
JJ, Bendulka už v saních nejezdí, protože sníh není, že. A tak aspoň má jezdkyni. Dneska přijde zase.
Jo..a mají s Betty nové ohlávky. Úplně stejné, jen o číslo má Betty větší. Usa má taky tu samou, jen kdysi fialovou, (koupil ji to táta), ale na sluníčku a praním už je taková vyblitá Asi taky koupím novou někdy.
Jéé,Betce ta ohlávka s koníkama moc sluší,
fakt frajerka.
Lucí,to nekupuj,ale dojdi někam na ples,hele,jako já,já vyhrála 2 ohlávky a ještě jsem jednu vymněnila za skleničky,páč už je tu na věšáku něják moc ohlávek a koňský hlavy jen 4.
No ale zase je fakt,že ohlávku s koníkama tam teda neměli,
ale já zase tohle neřeším,hlavně že nějáká je.
Jojo,Šárí,ono je dobrý,když Tě někdo fotí,jak jezdíš,ale chtělo by to,abys o tom nevěděla,že jsi focená,to se většinou člověk snaží,ale když o tom nevíš,a pak se na ty fotky podíváš
...Ale ono je to asi jedno,Jarča kolikrát ví,že jí fotím a stejně buď má blbě otěže,nebo nohy....
Nebo tam sedí prozměnu blbě úplně celá....
Šárí,my ty hobíčka absolvujeme asi ty místní,v oddíle,oni tu dělají hobbíky 2 x za rok,tak jestli se jarča s Pierem sehrajou na těch skocích natolik,že by to bylo ke koukání,tak by je jela jenom tady.
No já mám třeba černou ohlávku s Lídlu a tak je naprd. Ten nánosník je vyztužený a ta guma nebo co to tam je, je za celou dobu nošení prostě tuhá, takže to Use všude odstává a nevytvaruje se to podle hlavy. Hodně ji nosila a stejně nic..prostě na té její jemné hlavince to je neforemné. Tahle koníková je docela dobrá, až na to, že ta naše už řádně opotřebovaná a někde se prodírá to vypodložení, co má taky na nánosníku a za ušima..
Tak jsme se byli včera zase pokochat,bylo krásně,sice ráno je fakt kosa strašná,ale kolem jedenácté už se to dá venku přežít.
Tady jsme našly v terénu takovej plácek,Jarča chtěla trochu pojezdit,nic rovnýho to není,ale Monďásek je šikovnej,všechno vyrovnával,i z kopce,je vidět,že má terének rád.
Na naší vojtěšku už nesmíme
,tam už je zákaz,tak mušíme hledat různé aspoň trochu sjízdné plácky.
Holky tady je dneska krááááásně . Jaru, Jarča tam je s Monďáskem jak někde na prérii
. Já včera dala koniskám pauzu, tak se beztak celý den slunili. Byla jsem venku s hafanem a už to byla paráda i odpoledne bylo ještě celkem teplo, ale jak bylo po pátý tak zas začla být zima. Dneska skusíme pár skoků, teda podle toho jak to bude vypadat na louce. Ve čtvrtek čeká Sobistu ta krev, tak snad to všici zůčastněný přižijou ve zdraví, on je co se vet. zákroků týče hrozná bábovka
Jé,tak moc přeju Sobovi,aby to přežil ve zdraví,na krev je dobrej náš Pierot,to by mohl klidně bejt dárce krve,tomu je to úplně jedno,že mu doktor bere krev,ten to vůbec neřeší,ale sedne na něj komár a chce si chudák trochu cůcnout a to se Pierot ošívá,to fakt nechápu....
Jaru zrovna včera jsem o tý pouti četla v nějakém časopisu. Tak jsme holky včera vyrazili se Sobistou bojovat s překážkou a zadařilo. Domů jsem odcházela s hodně dobrým pocitem. Sice jsme měli postavených 40 - 50 cm, ale fakt paráda. Ze začátku jsme skákali jen tu 40 a přišlo mi,že si Sobista tak trošku zvednul sebevědomí, že zjistil že to není žádná výška, že ho to nesežere až pak skákal takový skoky, že jsem se až divila Fotky bohužel nemáme, páč Aleš na foťák zapomněl a telefonem to nemělo cenu, páč už bylo navečer. Ale příště už budeme fotit ;-)
To je škoda,Šárí,tak příště,no...
U nás to včéra vypadalo skoro celej den takhle....
Legišek už mně kolikrát tak vystrašil,že tu néni,a on bejvá tak šikovně zamaskovanej za Pierotem...
Legišek ještě spal,když jsem si Moruš brala na lonž,a pak vstal a myslel si,že to mlíko prostě musí mít,kdyby já nevím co,jenže Moruš jak klusala,tak mu jí takovou natáhla,že jsem se musela smát.
Pak už stál opodál a nevěděl,co se děje.
Moruš prostě nesnáší,když jí mladej otravuje při práci.
Tady Pierot spatřil letící pytlík na poli a hodnotí situaci,jestli náhodou ten pytlík nepřistane zrovna na jeho hlavě.
Heheh to je krásný jak se spokojeně vyvalují na sluníčku . Teda ta Moruše je ještě jak medvídek, naše kobyla je teda taky ještě docela chlupatec, ale Sobeš už nahodil krátkou srst
Včera jak jsme šli jezdit na louku, tak Sobista se pořád cpal kobyle na vemínko, asi se mu zastesklo po mlíku
O.K.
Tady včera Jarča v oddíle,chudák se včera s tím Pierotem nadřela,on furt prostě nwpobíral,že ten klacek na zemi tam není proto,aby se překlusával,on to vždycky překlusal a pak skok hupnul skoro z místa,
no děs to byl včera,fakt,
ale nakonec se mu to povedlo dokonale a skončili jsme.
http://www.youtube.com/watch?v=uFGaP3LLiGg
Ale na ty lehký sporťáky nemá a nikdy mít nebude
,on je takovej těžkotonážník a Jarča je na něj ještě slabá.
ahojky kochandy,
dlouho jsem tu nebyla, nějak jsem nestíhala...Rozárka má ťapku už v pořádku, jen bohužel už to nikdy nebude uplně ok...budeme muset stále šlachu stahovat....nemáte nějaký typ na solidní kamaše...možná bych brala kloubové, přeci jen má špatnou i spěnku....
jinak Jaruška je fakt moc šikovná a držím jí pěsti ať se jí moc daří
Moruš a její ksichtíky jsou bezkonkurenční
Betka a Benda jsou opravdu jak vyměnění...žádny koní koule, ale pěkní vypracovaní koníci....
Usinka je taky stále krásná....svalíky časem zase dožene, až bude v pořádku....Rozárka má taky co dohánět...už jí alespoň nelezou žebra, jen zadek má pěkně opadlý
šaríííí...tak jsi se dala na skoky....jste se Sobešem šikovní...já bych asi nepřelezla ani těch 50cm...prostě se skákat bojím
jo jinak dnes super pohled z okna...kéž by třeba pršelo, u nás chumelí
Jaru, byla o trochu povyrostl...jenže jsem si ho nemohla ani pohladit...holomek ani nepřišel k ohradě...ale trochu větší je
holých fleků na Roze si moc nevšímejte...jak líná tak se kačena drbe....měla jsem i podezření na nějakou plíšeň, ale to vet zamítl...prostě líná na některých místech víc než je zdrávo...prý to může být i následek antibiotik které brala na tu nožku...kéž by bylo o víkendu teplo..už rozárce slibuji očistnou koupel
Ahojky,omlouvám se za odmlčení. Už nám vysvitlo sluníčko, tak lezu po zahradě a opět sama, takže je to znát. Ale zase mi do toho nikdo nemluví, že jo? Taky sháním jarní oblečení pro sebe a pro děti, je to ted trochu hektika. Terka nám onemocněla, tak jsme vzali koníky jen na procházku a pod sedlo, ale ani jim ta procházka neuškodí. Taky jsme zjistili, že na té louce, kde jsme trochu trénovali, se začínají stavět baráky, chjo.
Dneska konečně u nás zabavili 3 týrané psy. Nejenže ta rodina bila psy, ale mlátila i svoji starou tetu. ,,Naštěstí,,, bydleli dost na ráně, takže si toho lidi všimli. Jen škoda, že je někdo neudal už dřív.
V sobotu snad pojedeme na večerní lyžování a jestli si nezlomím nohu, jedu v neděli ke kámošce na toho Vaška Vydru.
Jinak jsem objednala pro Schelbyho Hippovit Myco. Týden nezakašlal, tak snad snad snad to bude dobrý.
Ahojec,tak taky musím písnout, včera jsem dovču, tak jsem ji samo celou využila u koní Hnedka ráno jsem vytáhla Sobistu ven do lesa, nechala jsem mu volbu tempa i cesty na něm no a celkem dobře mě provezl, byl nějakej nadupanej, tak jsme skoro pořád cválali a klusali
při cestě domů jsme na louce u lesa objevili od lesáků vytažený takovej velkem kmen,tak jsem si říkala jestli by mi to ten holomek přeskočili, když už zjistil, že překážky koně nažerou, no a holky on mi přez to skočil takovej mega skok, že jsem měla co dělat se na něm udržet
. Tak si teď ve stáji děláme sradnu, že tam máme budoucí skokovou pony hvězdu
a pan Sobeš jako by to poznal,že je řeč o něm a vždycky začne,tak srandovně pózovat
Pak jsem ještě vzala ven kobylu a vyjížďku jsem musela vzít jako výukovou hodinu v terénu, páč kobyla si pomalu lezla kam chtěla, pak si začala vymejšlet kam půjde a kam ne ( přitom jsme šli po normálních cestách, který zná).
Odpoledne dorazila paní doktorka Klementová na odběry, opravdu na ní bylo vidět,že je to vetka koňařka, páč věděla co, na kterého koně platí a i pan Sobeš to zvládnul v pohodě, byl opravdu statečný
Madow zrovna nedávno jsem si na tebe vzpomněla, že jsi se dlouho neozvala. Já myslela, že Rozárka má špatnou přední nožičku, na ty zadní moc přehled o chráničích nemám, ale myslím,že kdyby jsi zavolala do equiservisu, tak že by ti určitě poradili, a třeba tam budou zrovna mít i nějaké chrániče v akci i když teda nevím jak se schání velikost na chlaďase.
U nás ve stáji taky očekáváme prcka už každým dnem, Meguši se už začíná nalévat vemínko, tak jsem zvědavá na malýho prcka
Jéé,Ivčooo,ta je kráááásná
,a vypadá to na pěěknýho ďáblíka hned od začátku,coo?
Moc gratuluju ke kobylce
,kamarádce se do rána taky narodila kobylka,
že by byl letos rok kobylek?
Já jsem si na Tebe Šárí taky vzpomněla včéra,jak jste přežili tu krev,no,to víš,doktoři to mají zmáklý,Moruši taky jednou očkovala doktorka,Moruš byla uvázaná a doktorka se jí vrhla po tom krku,chytla tu kožní řasu a bylo to,než by člověk řekl švec,ale Moruš měla docela šok z toho,jak se jí ta dr.vrhla po tom krku,
asi si v tý chvíli myslela,že jí paní dr.hodlá sníst nebo co.
Dneska je tady teda hnusně
,ale víkend má být teploučkatej....
Teda ta kobylka je kouzelná!!! Nádhera!!!!
To já se nemohu vynadívat na tohle video..fakt si jednou takového prcka asi koupím...jsem z nich nemocná.
http://www.youtube.com/watch?v=sxqE2R1Aqvg&feature=player_embedded
Teda když koukám na ty chláďásky, jak se honí ve výběhu..to by Usu trefil šlak. Posledně jsme šly na procházku kolem tinkáčů a Usa se s nimi ale vůbec nechtěla bavit..jsou to obludky vedle ní a ona je jak pidipony..bojí se jich a radši dělá, že je nevidí
.
Jinak předvčerem sebou krásně práskla ve výběhu a byla od bláta, tak někde mám fotku v mobilu, tak vám ji pro pobavení tady pak hodím
tak takhle vypadala špindírka večer.....prostě sebou praštila kdesi na blátě. Holčina co jezdí bendu říkal,a že byla bílá jak odjela a jak přijela, byla na tom takhle..prostě s Betty kdesi pobíhaly a madam sebou sekla...
áááááááá Lucky tak ten minipony je úžasnej, nejlepší jak lítá v tý ohradě a jak ho pak donesou do stáje jen jestli to nošení pak nevyžaduje i jako velký
Heleť já už jednu dobu o prckovi uvažovala, psala jsem si i se slečnou tuším někde od Ústí, občas mají inzeráty na bazoši, ale pak do toho přišel obřík v podobě Mii. Tak teď říkám,že až budu stará bábá, tak že si pořídím stádo minihorsů
No to jo, to Usa na Sobistu nemá ani náhodou . Takhle teda nikdy nevypadala!
. Ten má ránu....
Jinak na ty miníky jsem zatížená odjakživa a fakt se mi strašně vždycky líbili. Tady je má nedaleko jedna holčina, dovezli je z Holandska a mají hřebečka, kobylky asi dvě nebo tři. Já jsem z nich docela fakt nemocná a můj sen jen nějaký hezký pozemeček, pěkný malý srub pro mě a ještě jedna arabka a dva miníci....prostě 4 takoví koníci...dva arabi a dva miníci..ono to vyjde asi jako bych měla dva velké koně . Usa už je na poníky zvyklá a miníky by určitě snesla.
Lucky to je krásná představa, taky bych chtěla kus pozemku a srub. Ale realita je trošku jiná
No já jsem toho miníka chtěla kupovat jako kamaráda pro Sobíka v době kdy Pasik začínal být ostřejší. No nakonec místo miníka máme obříka a Sobík má stádo 20 kamarádů , jo život je někdy zajímavej
ajoooo ten vydra počítám že nemám šanci
neměla jsem volno už 3 tejdny a hned tak mít nebudu. je nás příliš málo a nemá kdo za mě dělat. dost na tom že v úterý musím do nemocnice do motola a makat za mě bude muset zootechnik
neděle by mi neprošla
tak mě tam omluvte prosím. je mi to vážně líto, ale do práce prostě musím. stává se mi to každou chvilku. někam chci vyjet a h......
Teda vidět Usinu takhle špinavou,to je zázrak,
ale docela jí to i sluší,
zato ten Soban je,teda,normálně bych mu dala titul koňoprase roku.
Ivčí,to je blbý,že se nikam nemůžeš utrhnout,škoda,že nejsme od sebe blíž
,vzala bych to za Tebe,abys mohla jet...
Takhle vyběluje Legiškovi čumáček,tu na fotce levou půlku bílou měl a teď mu vylejzá i ta pravá strana pomaloučku.
My se byly s Járou včera zase trochu pokochat krajinou,my s Moruš jsme sebou práskly na asfaltu,nic nám není naštěstí,Moruš se hned zvedla a počkala,až se posbírá bába
,dostala jsem pecku do kolena a do nártu,jak se na mně nakulila Moruš při tom pádu,asi si myslím,že jí podjela noha,pak se snažila to vybrat,ale nešlo to,tak jsme tam sebou řízly,
byl to docela fofr,já furt do poslední chvíle myslela,že to vybere.Trochu jsem si jí dala i do břicha,tak mi pak asi půl minuty bylo tak něják divně,ale rozdejchala jsem to a za chvilku už jsme si to mašírovaly dál.
Jára si na toho Pierota něják moc zvyká,on je přeci jenom i v klusu,i ve cvalu hodně pohodlnej.
Dneska jsme zase se byly pokochat,dneska jsme nespadly,
ale jely jsme okolo,tak jsem si to nafotila,jak to tam Moruš zkoušela ustát.
Jarča s kamarádkou.
A tady jsou ty šmouhy,co tam Moruš vytvořila,jak hrabala,aby nespadla.
Tak kochačky píšu po náročném víkendu , skoro usínám nad klávesnicí
Jaru,ještě jednou moc děkuju za mapy, jsou krásně zpracované, hlavně ty nebezpečná místa pro koně a jezdce
Ptala jsem se Dana na toho Legíška, ale jelikož on je ještě na škole, tak druhého koně mu doma nepovolí. Kdyby to šlo, tak si ho mazla snad v pátek zabalím domů
My se v sobotu byli kochat na chvilu v lese a to počasí bylo parádní jsem až musela odhazovat svetr, jaký bylo teplo. U koní nám uvláčeli naši provizorní jízdárnu, už nebudeme muset skákat na trávě, ale pěkně na měkkém, tak už jsem tam Sobistovi na dnešek nachystala křížek,kolmý skok a kavalety, tak jsem na něj zvědavá
V sobotu večer jsme byli plesat, tak jsme v neděli zvolili tzv. pastevní ježdění , jsem se musela smát, jak si Sobeš poctivě obklusával kolečka
Šárí,to vůůbec nevadí
,nic se neděje,nám tu Legišek nevadí
,sama jsi viděla,jakej je to moula,
to je v pohodě.
My se byli včera taky kochat se známejma,byli jsme kobylkám ukázat brod,ta plavá je něco s AQH,a ta černá je frísule,a holky do brodu zapluly jako rybky a ta frísule chudáka Pepču tak zcákala
,že nám ho bylo až líto.
Ona ta Unika,ta plavka,je pětiletá a ještě prý neviděla vodu,tak se klucí divili,jak tam holky rychle zapluly do vody a co tam pak vyváděly.
Ta frísule je hrozně hodná,koně jí utekly,ale ona se za nima vůůbec nehnala,byly jí absolutně fuk,fakt jsou to strašně hodný koníci,něják jim začínám přicházet na chuť.
Ahoj holky, rok se s rokem sešel a koňoobydlí dostalo další změnu, už snad konečně poslední.
Klucí se tváří spokojeně. Tak teď už jen dosít pastvinu a bude hotovo.
Nemáte někdo tip na prodejce osiva ve stř. Čechách? Tak 20 až 25 kg směsky, bez jetele.
Na net už jsem trošku koukala, ale zatím jsem objevila jen výrobce na Moravě apod.
Taky jsem si nejdřív myslela jakou trpělivost musí Míša mít, ale po bližším pozorování jsem zjistila, že si sám dost často začíná
ahoj ahoj ahoj....broumov hlásí zataženo, ale asi 8stupňů...Rozárka se zotavuje a pánička je marod...nějaký moribundus
tak ženský které by jste si vybraly vy???
http://www.janhauzr.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3033&category_id=467&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.obluk.cz/jezdecke-potreby-western/81-slachovky/2473-chranice-western-neopren-pro-tech/
http://happyhorse.cz/fotky/produkty/0756076001271331758.jpg
poslení jsou do drezur ale účel by asi taky plnily
Já bych brala ty z toho Obluku,ale přiznám se,že na Hauzra jsem nekoukala a ani to nehodlám udělat.
Šárí,víš,jak jsem Ti říkala,že má v pondělí přijet,tak se zase milostpán omluvil,že má nějákou chřipku,už podruhý,pak mu prasknul vejfuk,hrůza,
když jsme objednávali sedlo,tak tu byl hned třetí den,sedlo bylo hotový šestý den po objednání,ale když má dojít na reklamaci,tak by jeden s prominutím blil.
Jupíííí tady už od rána sluní svítíčko,doufám,že vydrží i do odpolende. Dneska asi vyrazíme se Sobistou ven, včera měl jízdárnu,už o hodně zkrátil čas kdy byl takovej rozjukanej a prodloužil čas kdy se dokázal soustředit na práci, sice se mu teda skákat vůbec nechtělo,tak jsme dělali jen na kavaletách.
Zítra má Sobík narozky, už 5, to to letí
Markét mě se nejvíc líběj ty od hauzra, zkus mrknou ještě sem. Sice je to německý obchod,ale teď tam mají nějaké slevy.
http://www.kraemer-pferdesport.de/Gamaschen,-Bandagen,-Hufschuhe.htm?websale7=kraemer-pferdesport&ci=247511
Nemluvím s tebou,bábo.
Děvčata,načněte někdo nový Kocháčky,ať nenačínám pořád já...