Občas ale Moruš nestíhala.
Legišek byl táák zvědavej se seznámit s tou kobylkou....
Tam jsou taky koně,ty má Legišek taky slíbený,
říkala majitelka,že by ho tam klidně foukla,až tak třeba další tejden,prý tam namají vyloženě žádnýho zlýho koně,který by Legiška mohl rasit,tak nevím...
To je dojemné, jak ho Moruš hlídá! Určitě se tam bude mít dobře a Jaruško, budete za ním jezdit, jo? Jak je to daleko?
jiank podestýlku nemá....nebudete věřit, co se mi stalo.
Jela jsem od nás, už se mi zdála převodovka divná...no dojela jsem do Místku a na prvním kruháči zastavím a už nic...nezařadila jsem, prd....stála jsem na spojce a snažila se zařadit, ale skočilo to skoro samo na zpátečku a tam se to seklo totálně a nešlo to už vůbec zpátky. Musela jsem vypnout motor, hodit blikačky a hned jsem volala tátovi, kde jsem, ten volal známému do servisu a přijel mě odtáhnout..poprvé jsem jela na laně..no fakt úžasné.
Převodovka je v prdeli a bude to stát asi 7 táců.... do šrotu s kraksnou.
Takže jsem čekala v servisu, táta poprosil sousedku o pár baráků dál a zajeli pro mě..jiank bych se domů jen tak nedostala.
Jdu si sednout s Usou ještě k řece kreslit, u koní dnes nebyla, několikrát tady pak pršelo..
Lucí,je to od nás asi 18-20 kiláků,není to tak hrozný,dá se tam dojet i koňmo.
Jéé,no to mně mrzí,co se Ti stalo s autem,to je vždycky na prd,jak se to rozbije.
Ta velká kobyla,jak tam je,tak je úplně totálně slepá,ale ona už je slepá asi 10 let,možná víc,tak už nenaráží do ohrad,ale drží se koníka nějákého,teď mometálně té kobylečky roční.
Lucí,to jsi dobrýá,že jsi dojela na laně,to já bych se připosrazila strachy.
Jo,na svatbu jsem zírala taky,to je škoda,že tam člověk nebydlí někde poblíž,to by určitě stálo za to tam kouknout
,byla to nádhera ty koně a všechno.
Moruš se sice spotila,když jsme je vezli tam,ale jak jela sama domů,tak přijela totáálně durch
,a teď stojí pořád ve vchodu do ohrady a volá Legiška.
Doufám,že to bude zítra a další dny lepší,že na něj postupně zapomene...
Ani skoro nejedla,vzala si jen pár stýbel a šla zase vyhlížet do vchodu do ohrady....
Božatko malá, je mi ji líto, ale je to nutné, legišek už je velký kluk a však on se ji zase vrátí. Hele, jedna známá má kobyly a ty se nikdy neodstavily. té mladé je snad už 4-5 nevím...no a jsou na sobě děsně závislé, nevím, jestli pořád chce cucat, ale každopádně jsou dost nezdravě na sobě závislé...
No a Moruš je možná víc závislá na něm, ne? Bylo krásné, jak ho chránila! Už je větší než ona, ale brání ho před cizími koňmi...je výborná mamina
Tak my dnes jdeme na ten výlet, před půl 10 tady přijdou holky. Usa si zasrala zadní nohy, takže mě čeká ještě koupání, ale jinak jsem ji včera prala ocas a hřívu po zimě, tak ji má nádhernou.
To bych člověče neřekla,že ona je na něm víc závislá,spíš ho opravdu měla jen potřebu chránit před cizejma koňma.
Včera jsem tam byla večer na ní kouknout,tak normálně baštila
,teď ráno řehtala,když mě uviděla,ale určitě si myslela,že vedu Legiška.
Vemínko má takový malinko nateklý,ale není to tak strašný
,já myslím,že zítra už dostane takovej ten impuls,že už není potřeba mlíko vyrábět
a začne se to pomalu něják vstřebávat,budu jí brát víc ven teď,ale žrádlo má normálně,neomezuju jí nic.
Tak si výlet užijte,Lucí,doufám,že budete mít hezky.
Jaru koukala jsem na ty fotečky a teda z toho Legíše už je pořádnej kus koně snad oba dva odstav zvládnou statečně
Jinak naše stájové hříbo je úžasný, dneska vám ho vyfotíme aspoň telefonem. Je to taková drobná kobylenka, člověk by to umačkal. Mamina si ji docela brání, ale na kukandu nechá lidi podívat
Jo a včera jsem vytáhla ven naší madam a holky my jsme konečně nacválali pod sedlem Aleš s ní teď hodně cvičil v kruhovce a bylo to opravdu znát. Jsme klusali do mírnýho,ale dlouhýho kopečku,tak jsem ji zkusila pobídnout a ještě jí říct jdi hop a ona mi fakt nacválala, já jsem čekala,že bude vyhazovat nebo tak něco,ale byla to paráda, bez jedinýho vyhození no super. Bylo teda znát,že v tom cvalu docela vyvažovala, ale i tak super
No a jinak nám majitel Ujkovic najednou ze dne na den oznámil,že tam ty koně nechce, tak proto jsem se ptala kolik myslíte,že by stál ten kravín. No už aspoň máme zjištěnýho majitele, tak ho Míša zkusí zkontaktovat a uvidíme. Fakt se z toho už po...
Díky,Šárí,je ho kus,máš pravdu,
ale tak já jsem nechtěla,aby byl malý jako Moruš,
já chtěla tak ideální KVH 150-155,a to on mít bude,to je naprosto na rekreaci super výška.
Já myslím,že ho za ten měsíc taky nepoznám,kdybych tam dojela si až pro něj,určitě vyroste a prdel mu zmohutní,jestli ho dá ta majitelka opravdu do toho velkýho stáda,tak tam mají i kopce.
A dohodli jsme se s Oldou,že mu to tam zaplatíme do těch jeho dvou let,čili tam bude 6 týdnů.
Včera Jarča jela zase hobby závody,původně měli jet do Prahy,ale nakonec to v tý Praze bylo zrušeno pro nedostatek přihlášených,tak jeli do Kovár,Jára jela Otíka,teda on se jmenuje Mike,ale přezdívku má Otík,protože vypadá přesně jako ten Otík v tom filmu Vesničko má středisková,já Vám ho někdy vyfotím.
Ale skákali s Járou naprosto perfektně,jela 60/70 parkur dvoufázovej,jela perfektně,vůůbec nezabloudila,nikde nevyhli,prostě paráááááááda.
Já si říkám,že i kdyby nikdy v životě nic nevyhrála,tak když bude jezdit celý život takhle,tak i tak budu maximálně spokojená,měli jsme všichni opravdu perfektní pocit z krásně absolvovaného parkuru
,já myslím,že si to užíval i Otík,přestože je to devatenáctiletý dědula.
Na prohlídku parkuru měli dost času,protože vedle ještě probíhaly drezůry,tak si to Jára obešla i pěšo s trenérem,i s koníkem chodila jen tak po směru překážek,neskákala je.
Tady pro Markétku.
Tenhle koník docela fofroval na parkuru a shodili až poslední překážku.
Tady už se s Otíkem rozeskakujou,já věděla,že to bude perfektní už když jsem na ně koukala na tom oprácku,jak si rozumnějí a jak ten koník tý Jarče dělá všechno,co jí na očích vidí.
Sice se neumístili,ale jeli opravdu moc pěkně,na to,že na něm na skoky Jarča seděla snad potřetí,tak fakt jsme maximálně spokojený.
Chvilka soustředění před startem,sleduje,jak jezděj ti před ní na kolbišti.
Předem hlásila,že trasu zná a ví,kudy vede,tak se mi dost ulevilo,věděla jsem,že když to má naštudovaný,tak že bloudit nebude,a ono to opravdu vyšlo.
A tady už jedou svůj první parkurek.
http://www.youtube.com/watch?v=GjiKR_KtQBE
Jela celkem 3 soutěže,všechno to byly dvoufázové parkury,s Otíkem jela 60/70,a pak jela ještě 2 s Pižďuchem,jeden byl 80/90 a druhý byl 90/100.
Tady mám všude focený jenom rozeskakování na opracovišti,protože já pak natáčím,tak nemám žádné fotky z parkuru.
Jéé...parkur super, Jarča jednou snad pojede i Olympiádu!
My měli včera krásné počasí, dlouho jsem nahrávala fotky, měla jsem jich strašně moc, ale tož můžete juknout na rajče..jsou tam i popisky.
http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/Kocarova_vyjizdka-sraz_u_Cendy_30.4.2011/
No,kdo víííí.....
Tady zrovna Pižďuch vypadá,jako kdyby chtěl přeskočit skok o výšce nejméně 2 metry.
A pak to přišlo,
v tom parkuru 90 / 100 si Jára vyjezdila nááááádherné 4.místo ze 14cti startujících.
No super!!! Véélká gratulace!!!
Tady je docela ošklivo. Já zrovna vyfotila obraz té arabky s hříbátkem, musím tomu udělat složku a jdu to hodit kamarávi, dneska jedou domů, večra se byl na to podívat a doplatit a bere si tři obrazy. A tenhle moc chtěl, ale já ho včera nestihla nafotit.
Jinak tady je hrůza, Fabby má hlídací. Už projela jedna skupinka koní přímo mi tady po hríůza, Usa koukala jako vejr, tlamu plnou trávy, rpotože ji soused přinesl mňamku a koukala, kde se vzali cizí koně u nás na hrázi :-D....soused zase bude dneska nadávat, že mu ta udělali díry
A Fabby má hlídací a je děsně důležitý, sedí u srat a co chvíli na něco pobafává tím svým důležitým hrubým hlasem Darés sedí u baráku a kouká, kdyby náhodou se něco fakt dělo, tak se přidá, ale jinak nechává mladšího, aby si hlídal..však on má přehled, né?
Jo...jinak jukněte na tuhle fotku a popisek...měli jsme tam polobrášku :-D
http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/Kocarova_vyjizdka-sraz_u_Cendy_30.4.2011/#IMG_1322kopie.jpg
Moc děkujeme,děvčata,je to její první mašle,tak jsme z toho fakt nadšení všicí,
snad nezůstane mašlička sama a brzy přibydou další.
Tady jsou videjka,tady je těch 80/90.
http://www.youtube.com/watch?v=UJoi-iAp974
A tady je ten 90/100
http://www.youtube.com/watch?v=WtJzPLE7BiY
A dekorování....
http://www.youtube.com/watch?v=NV4tSYYPMZo
Lucí,náádherný fotky,úúžasně se tam Usina tváří a náádherně tam na jedné fotce stojí,fakt krása,a Bettynka je taky nádherná,krásně se leskne,mooc se mi líbí.
Jo,ten polobráška se mi líbil hned na první pohled,je to takovej sympatickej koník,doufám,že je i tak hodnej jako Usina.
I ti vlasatí haflíci jsou boží.
JJ, Usa byla ze začátku vykulená.
Jinak Benda je dneska chudáček pěkně přetažený, sotva leze, byla jsem s ním v potůčku aby si namočil nožičky a taky jsme je vyhodila ven se popást...Betty na lonži u ohrady, Usa s Bendou na volno..Benda by dneska fakt nikde nešel, ten je rád, že ujde pár metrů. Ale nevypadá schvácený nebo něco, kopýtka nemá horká, šlachy nehřejí, jen je prostě celý unavený. Dáša psala, že taky s ním jezdívala na dlouhé vykjížďky a jel jako drak a pak dva dny spal...
Na tu vycházku jsem nakonec nešla. Tady projely tři skupiny koní po hrázi. Nějaké tři holky, ty jely teda krokem a pak to prošly olšinou až k řece. Ale pak banda z Myšák ranče to procválali..asi 10 koní (sem tam chlaďas okutý)a za chvíli jela jiná skupila taky hodně koní rychlým klusem. Jak jsem vedla Usu teď jke koním, tak celý most pokaděný..chjo, asi to budu muset jít posbíra večer, ještě pak pojedou zpátky, jak znám místní, tak to tam klidně nechají měsíc a budou jen nadávat....
No a šla jsem schválně po hrázi domů od mostu a teda místní budou pěkně nadávat. Po té rozmáčené hrázi jak to vzalo takové stádo koní cvalem...to je poorané. A oni si to tam lidi pěstí a mají tam anglický trávníček a jezdí tam sekačkou...a pak jim to přeje takové stádo.... a pak je to málem na mě. teda oni už ví, že Usinka nic, že já se chovám slušně a nejezdím tam, kde se to nemá a když jdu po hrázi s Usou, tak krokem a když je sucho, takže neudělá ani kopýtko. Jenom si pak vyslechnu, jak jsou všichni ostatní koňáci blbí...což se jim zase nedivím, protže rozryté je to fakt fest
No jo,tyhle hromadný akce jsou nejhorší,vždycky se najde někdo,kdo to zkazí,to je pak docela děs.
Tady je pár borců taky,kteří se neobtěžujou po koni na obecních udržovaných asfaltových cestách uklízet.
Tak jsem volala se zeptat na Legiška,tak už je s holkama
a prý jsou naprosto v pohodě,už prý nebrečí,tak je to dobrý
,Moruš sice dneska trochu odkapávalo mlíko,ale vemínko není moc nateklý,tak si myslím,že už to bude jen lepší.
Tak se hlásím po víkendu. Z prasátka nakonec nic nebylo, bylo ošklivé počasí, tak to necháme až na konec května Ale aspoň jsme pogrilovali v garáži maso
Legišek je parádní, chudák mamina. Já jsem hrozná, hned všechno převádím na sebe a dítě Jinak taky gratuluji Jarče.
Lucí fotky jsou skvělé
Ženský, musím se vám svěřit Mám podaný inzerát, že vyměním anglické sedlo-starší, za nepromokavou deku.Ozvala se mi ženská, poslala fotky(krásná deka), psali jsme si o stavu věcí,apod. Tak sem souhlasila s výměnou. Domluvili jsme se, že balík odešleme ve středu. Paní balík odeslala, ale mě to nevyšlo, tak sem ho poslala hned ve čtvrtek ráno. Balík mi dorazil v pátek. S radostí sem ho hned rozbalila, deku vyndala na sedačce, ale to jsem neměla dělat. Špinavější deku jsem neviděla-VRSTVA chlupů a bahna! Deku sem ani nerozkládala a dala jí zpět do balíku, že jí rozbalím raději u koní někde na trávě. Po rozložení mě čekal šok. Vnitřek úplně sežranej od myší, místo slibovaných 145 cm to bylo 125 cm. To mě nenechalo klidnou! Sedla sem do auta a jela rychle na poštu stornovat balík se sedlem. Aby ho dotyčné nepředali, že se vyskytl problém. Bylo to jen tak tak, protože dotyčná už měla oznámení ve schránce... Pak jsem jí zavolala a nehezky jsem jí všechno vysvětlila! Chtěla mě napálit, no! Zítra jí posílám deku zpět za 200 Kč dobírku(co jsem musela dát za poštovné) a může být ráda.
Míšo,teda,tohle je fakt hnus,co lidi dělají,co si dovolí,opravdu hrůůza,já tohle prostě nikdy nepochopím,jak může někdo takovouhle sviňárnu udělat...
Tak super,že jsi jí zastavila to sedlo,je to riziko takhle přes net kupovat věci,ale lidi by si tohle fakt dovolit neměli,já osobně bych teda uvedla její jméno s varováním a fotkama tý deky třeba na Bazoši,aby si lidi na dotyčnou dali bacha.Jenže ono to jde obejít taky,takže zase určitě někdo další naletí třeba za měsíc...
Za Járu moc děkuju,no chybky tam byly,to je jasný,ale tak začíná,důleržitý je,že o nich věděla.
Jinak nám trenér řekl,že Monďáska,jak jde s Járou na ty drezůrní zkoušky,máme ostříhat mu rousy,hřívu,ocas mu máme zastřihnout do roviny....
Tak nevím,my mu tu hřívu rozhodně stříhat nebudeme,
rousy taky ne a ocas mu zastřihávat do roviny taky nebudeme,nemá ho až zase tak dlouhej,pane jo,my ty zkoušky asi neuděláme.
Ahojky ženy,
tak co neuletěly jste...u nás začalo v sobotu v devět pršet tak z čarodek nic nebylo....
Jaru Legišek to zvládne a počkej, pak nebude chtít jet od tamtud.....ale doma na něj bude čekat jeho stádečko a bude zase jedna velká rodina....Jarušce moc gratuluji..je šikovná.....a na stříhání ¨bych se jím asi taky vyprdla.......tak co tak má rousy noooooo.....
Šaríí vidíš jak je Miuška šikovná a jak se rychle učí
u nás víkend tak nějak v poklidu....jen jsem si ze soboty na neděli (nevím jak) přes noc vyhodila to moje operovaný koleno, tak jsem zase pajda největší a chladím a chladím....
Lucíí a když bych ti poslala fotečku namalovala by jsi mi prosím jeden obrázek???? Bylo by to pro naše k výročí svatby...mají letos v červnu 30.let, tak jsem přemýšlela že bych jím nechala namalovat právě obrázek ze svatby.....
Ahoj, tak mám úžasný den dneska. Usa nemůže chodit.
Asi před pár dny jsem přišla do stáje a měla celou zadní nohu od krve. Nic zdaněného, vzadu na hlezně jak je patní tihový váček, se ji udělal malý absces jako dva hrášky. Vymačkala jsem to, vydesinfikovala, za dva dny se ji to trochu nalilo, tak jsem to zmáčkla a vystříkla hromada tekutiny s krní, až měla červený ocas. To bylo ve čtvrtek. Umyla jsem to, vydefinfikovala, splasklo to a vypadalo ok. pátek, sobota klid. Včera večer se mi zdálo, že ji to tam v tom místě malinko natéká, když jsem ji na to sáhla, kvikla, takže evidentě už bolestivé. chladila jsem a dávala Traumeel. No a ráno noha jako koule, Usa sotva chodí, bolí ji to.
http://www.dominika-svehlova.cz/nemoci23.asp ..asi má tohle...super, co?
Jinak ohledně kresby v pohod, to není problém..domluvíme se mailem.
Neuletěla jsem,Markét,bylo fakt hnusně,v tom dešti by ani to koště nenastartovalo.
To bylo zrovna na ty závody,pořád se to tam honilo dokola,blesky lítaly,já jsem se modlila,aby to Jarča dojela a nepršelo,protože to vypadalo na pořádnej slejvák,no dojela,dekorovali,my jsme naložili koně a po cestě dom to bylo opravdu hustý,co bylo za přívaly deště...
Markét,jakžto,že sis vyvrkla to koleno,to mušelo bolet teda šíleně....
No,já si myslím,že Miuše asi pod sedlem moc využívaná nebyla,teda třeba někdy asi jo,ale třeba na ní rok dva nikdo nejezdil,tak to pak začínají jakoby od začátku ty koně si hledat tu rovnováhu,ale ona se to naučí,je to šikovnice.
madow
napsal(a):
Ahojky ženy,
tak co neuletěly jste...u nás začalo v sobotu v devět pršet tak z čarodek nic nebylo....
Jaru Legišek to zvládne a počkej, pak nebude chtít jet od tamtud.....ale doma na něj bude čekat jeho stádečko a bude zase jedna velká rodina....Jarušce moc gratuluji..je šikovná.....a na stříhání ¨bych se jím asi taky vyprdla.......tak co tak má rousy noooooo.....
Šaríí vidíš jak je Miuška šikovná a jak se rychle učí
u nás víkend tak nějak v poklidu....jen jsem si ze soboty na neděli (nevím jak) přes noc vyhodila to moje operovaný koleno, tak jsem zase pajda největší a chladím a chladím....
Lucíí a když bych ti poslala fotečku namalovala by jsi mi prosím jeden obrázek???? Bylo by to pro naše k výročí svatby...mají letos v červnu 30.let, tak jsem přemýšlela že bych jím nechala namalovat právě obrázek ze svatby.....
Nemáš tady v profilu mail, tak píši svůj ... l.kolatorova@seznam.cz
ach jo chudák Usinka.....snad to bude rychle ok....bambulka krásná bílá a takhle se to na ní všechno valíí......hlavně at je to přechodné a né chronické...držím pěsti...
napíšu ti maila a domluvíme se....děkuji moc
posílám kytičku pro Usinku
haaa už tam mail mám..jsem zapoměla při přihlašování zatrhnout jednu kolonku
Jaru vůbec nevím co jsem dělala a v noci to nebolelo až ráno když jsem lezla z pelechu tak najednou ouvej ono nejde stát a bolí to.....
vysemenily se nám macešky mezi zámkovku
Ty macešky jsou překrásné, děkuji za kytičku pro Usinku.
No, ona před rpár dny přišla tam s rankou, ale na druhé noze. To jsem vydesinfikovala, už tam má malý stroupek a je to v pohodě. Tohle je pravá zadní a podle mě si to otlačila ve stáji o podlahu, jak se vyhrabala pelecha. Udělal se ji malý otlak. No a už několik dní s tím bojujeme, v pátek a sobotu to vypadalo dobře, splasklé, začalo se to nalívat až včera k večeru a večer fakt i kvikla, když jsem ji na to trochu přitlačila..před tím jsem ji to klidně zmáčkla a držela, ale včera už kvičela, takže je to asi hlouběji. Já nevím. Vet má přijet kolem 12. Taky chci aby si ji poslechnul co plíce, když už tady bude...
Já doufám, že to dáme dokupy..je mi ji líto chudinky. Jsem ji to chladila hadicí a ostříhala jsem ji ocas asi o 20cm!
Ale vet říkal, že to chlazení te´d nemá smysl, tak je za stájí, stojí, nikam moc nechodí, rptože ji to bolí..ona je taky herečka. Ji jen něco píchne a umírá.... Ale věřím, že ji to fakt bobka bolí. Ta se zase bude tlemit, že ji všichni chtějí ubližovat...
no a čekáme. Za hodinu a půl by tady měl být..
Čekáme stále na veta, Usu jsem vypucovala.....je taková smutná
zatím jukněte http://luciekolatorova.rajce.idnes.cz/Michalka_duben_2011/
Takže vet odjel. Máme ATB Norostrep na dalších 7 dní, jedno ji rovnou bodnul do krku, zítra píchám sama do zadku... ..to bude Usa ráda.....
A ještě má na 4 dny Euipalazone. do jídla ráno a večer.
Chudinka..byla uvázaná za stájí, já ji držela přední nožičku a vet ji mačkal zadní nožku..moc ji to bolelo asi, kvikala božatko a vyšlo hromada hnisu
Jak odjel, ještě jsem to zapatlala Betadinou a budeme čekat jak vše zabere...
Jinak vet byl překvapený slušným stavem, kondicí, že vypadá velice dobře. Nechávala jsem ty plíce celé vyšetřit. Plíce kompletně celé jsou funkční, akorát máme problém, že dole to malinko bublá, takže je tam trošku ještě tekutina a proto pořád ještě pokašlává a nemůže to dostat ven, takže budeme brát ještě přípravky na ty plíce, ale celkově se mu Usa moc líbila. Ten spodek zalepený není, ale dobrý taky není. Průdušky a vše má v pořádku.
Lucíí tak co jak jste dopadly, je vše ok......nebo bude to brzo ok???
dnes večer vyštrachám fotku našich a pošlu ti mail
Jinak jsem se ptala, jak to vidí upřímně někdy ještě s využitelností. Prý těžko říct, je to rozhodně běh na delší trať.
Tak jak je nyní by klidně mohla žít, využitelná pod sedlo ne. pokud by se trochu ještě zlepšila, možná by se dalo občas o nějakém lehkém ježdění mluvit, ale záleží na stavu. A co se týká někdy připuštění, to je taky otázka. Má prý kobylu, která byla ještě horší jak Usa kdysi...byla na utracení, postupně ji dali dokupy tak, že je na pastvině a odchovala už dvě hříbata.. ..že ji to pomohlo. Ale taky ji to může ublížit..to nikdo nedovede předpovědět, každopádně by to nezkoušel dřív jak za rok. A já ji ani připouštět nechci, takže o to nejde.
Takže pokud třeba se bude dobře léčit a čistit a ty plíce postupně dostaneme do nějaké stavu, tak možná na lehčí vyjížďky, ale sport už asi těžko a možná ani to ježdění..to se uvidí...prostě nikdo nedokáže předpovědět, jak to v budoucnu s ní bude..každopádně je rok vlastně odrovnaná kvůli takové kravině
děkuji za podporu, já doufám, že se z toho jednou dostanem
mi to trhá srdíčko, když koukám na starší fotky, jak byla táková šikovná
tohle je podzim 2009
tady byla v prosinci 2009 u Betty...to byly fory..to jsme s Jarkou jezdily po kopcích a Usa makala ... chjo
Tady se i Betty už dala dokupy z toho schvácení...honí se tady s našim Fabbym
On nevymačkal vše, to nešlo, už tak chudinka plakala a fakt mám charakterního koně. Ona se jen bojí, ale nekopne, snaží se neublížit stála namačkaná bolestí na zdi a já ji držela tu přední nožičku a měla jsem ji namačkanou v náruči a trpěla a vet ji vzadu mačkal nohu. Už má zase bouli na tom místě..no plácla jsem na to Betadinu a má léky, tak snad se to dá dokupy. Ona si udělala otlak podle mě o podlahu. Někdy si vyhrabe pelech, nebo se moc zachumlá do podestýlky a jak má tu zadní někde že to projde až na zem, tak si ji otlačila...kurňa, asi budu muset dávat půl metru podestýlky??? ..Slečinka je hákivka..ona má strašně jemnou kůžičku a hned se někde škrábne, zraní nebo tak..no a teď se otlačila a jak ji to prasklo, tak stačilo jak na to sedne nějaká sviňa moucha, co seděla před tím na zdechlině někde a už je průser...
Ale tohle by se mělo dát dokupy, tohle nen í jinak závažné. Pár dní budeme píchat ATB a brát léky a zánět bude pryč snad. Ale ty plíce jsou blbé, ale tak vet mě potěšil, že vypadá dobře, v docela slušné kondici i na to, že rok nic nedělá..ona přece jen si poběhá po pastvině s koníky, nebo na procházce. Holt budeme čekat, léčit, cpát do ní všechno možné a snad se to časem zlepší natolik, že se uvede do nějakého funkčního stavu..
Tady je krásně sluníčko, sice docela kosa, ale svítí sluníčko. Byla jsem Use na trávu za hrází...no to byla scéna!!!! Jsem vzala dvoukolák, kosu, hrábě a Usa u stáje stála s nožičkou pokrčenou (se moc nechce hýbat). A tak jsem jela dozadu k vrátkům , vyjíždím na hráz a Usa oči vyvalené, pomalu pajdala za mnou a plakala, že kam jdu bez ní. Tak projedu olšinou k řece, kde se poslední dobu chodí pást..jak jsem tam kreslila..a pro poux ..jsem zapoměla sem hodit tu arabku s hříbátkem, co?
...to přeuložím a hodím sem.
No a jdu kosit a slyším "ííííííí" a za chvíli "uííííííháááá" no scény a řev, jakoby ji vraždili. Tak nakosím a jedu zpátky a vyjela jsem z olšiny, Usa u těch vrátek stála na špičkách, aby viděla co nejdál přes hráz, málem ji vypadly oči jak mě viděla..to byla radost!
Ona je takové mimino prostě. Ta její velká kukadla..já ji prostě zbožňuji, i kdyby nikdy už neměla být normálně využitelná, tak ji nedám.
Takže už baští hezkou travičku a křupavé pampelišky, půlku vozíku jsem schovala na dvůr do stínu a dám ji to třeba na noc. Ten otok se mi zdá malinko menší, asi začínají zabírat ATB
KUK
moc pěkný jsi šikovná
use držím palce ať je brzy v pořádku. já věřím že časem se dostane i z těch potíží s plícema
ty jí pomůžeš
já čekala že bude na čarodejnice pršet, tak jsme grilovali a slavili u v pátek. a stejně jsme vytáhli elektrickej gril a seděli ve stáji
v sobotu jsem se pěkně projela sama a před bouřkou se schovala u známých ve stáji a v neděli jsme byli na výletě. koně se celý dopoledne vyvalovali, tak byli samá sranda
jeli jsme na oběd na ranch pod kunětickou horou. jenže já neměla ohlávku, tak jsem nemohla honzu uvázat. tak mi holky aspoň přivesli pivko
oběd nakonec nebyl, protože měli jen buřty chovali se k nám hnusně a zaručeně tam víckrát nepojedem
cestou jsme se sešli ještě s jednou kámoškou. šiml je taky klusák
vlastně se mi vydařila dovolená i narozky obvykle to tak pěkně nevyjde
Ahoj kochačky,tak se po víkendu hlásím. Dodatečně gratuluju malé Jarče za závodní uspěch
Usince přeju opravdu obrovský kopec zdravíčka a držím palce aby už bylo líp.
U nás byl tak trochu víkend stěhovací, pomohla jsem Míše odstěhovat její koně ( poprvé v životě jsem si sedla na klusáka ) naši oři zatím zůstavají v Seleticích, ale je to tam teď takový smutný :-(
A tady jeden malý nebo spíš malá
Ivčí,dodatečně vše nejlepší,
hlavně hodně zdraví a štěstí k narozeninám.
Ivčí,kráásný fotky z výletu,bylo krásně,co,tady teď leje jak z konce a musela jsem dokonce zavřít Monďáska,páč se klepal trochu,tak jsem nečekala na nic a zavřela ho,ještě že je tak hodnej a klidnej,ten i když je tam sám,tak nehrabe,nezlobí,prostě jen vykukuje z boxu a čeká,až ho přijdu pustit.
Teda,tak od rančerů pod Kunětickou horou bych čekala,že se ke koňákům budou chovat slušně,
tak to máš recht,jestli na Vás byli hnusní,tak už by nás tam taky nikdo neviděl
,na to opravdu člověk po dlouhý cestě v sedle není zvědavej.
Šárí,kobylka je kráásná,určitě je to i pěkný kvítko.
A kdys se budeš s koníky stěhovat? Hrásné hříbátko.
Tu vyjížďku fakt i závidím..chjo...je mi to líto. Ale včera večer se holčí přišla mazlinkovat a říkala jsem si, že i kdyby měla zůstat tak jak je, tak ji stejně zbožňuji a je moje a já se o toho koně moc ráda starám a ona mi to oplácí svou láskou a věrností, takže co víc si přát.
Jinak vet mi radil koupit ji Mucobene v lékárně...4 sáčky na den u ní .... jedno balení má 10 sáčků za cca 83,- ....nooo..to zase bude . Ani nevím kolik toho má vybrat, takže mu budu muset asi ještě zavolat.
My asi zatím budeme zůstávat, pořád se řešej ty pozemky u nás,tak uvidíme jak to dopadne. Při nejhorším by nám koně ustájila kamarádka ve vesnici před náma. My jsme právě přemýšleli o tom kravínu, ale zas platit tam ve dvou třeba jen nájem by asi byla docela pálka, tak to zatím necháme být.
Jinak na klusákovi, no ze začátku to byl hroznej nezvyk jsem v tom klusu lítala jak když na koni sedím poprvé,ale pak už to docela šlo
Teda ten dort je špičkový!!!
Já mám jet do města, vlakem a tady leje jako z konve. Ale děsný slejvák! Za 10 10
musím vyjít, ale než dolezu na nádraží, tak budu jako prase asi.
Usinka nožičku pořád jako balón, ještě ji zbyla tráva od včera, tak jsem ji hodila ten zbytek do stáje a seníčko a do papání měla léky a jak přijedu domů, píchneme do zadku injekci s ATB...tooo nebude mít radost
Já na klusákovi taky nikdy nejela.
leje????? u nás CHUMELÍ...mě snad trefíííí
Ivčíí, taky se dodatečně přidávám všechno neeeeejjjjjjjjjj
Lucíí, bude to za pár dní lepší uvidíš.....Usinka je silná a statečná holka.....
jedna holčina u nás má/měla klusačku, ale na ní to prý bylo hrozný....sice se naučila cválat, ale i tak byl ten cval hrozný...klus byl ale prý prostorný a pohodlný
válení je naše hobby
Sněží?...To je ujeté!
Tady fakt fest slejvák! Jak já půjdu k tomu vlaku! I z deštníkem budu mokrá! a ještě to střihá z boku.
Jinak jsme bez auta...psala jsem, že jsem chcípla na kruháči? Máme v prdeli spojku, bude to stát asi 7 tisíc! A to nám přišlo vyúčtování za elektřinu a budeme doplácet 13 tisíc!!!
tak se mi to nečasí podařilo vyfotit....fakt mi to nepříjde jak 3.května
co se klusáků pod sedlem týká tak je to kůň od koně. honza má nepříjemnej klus, ale cval parádní a pěkně umí cválat pomaloučku gaston zas má klus měkoučkej a namáhavý i vysedávat
stačí se jen vézt, ale cval nic moc. taky ještě pořád pořádně neumí. myšák je hvězda
pohodlnej klus i cval, žádnej spěch
stejně tak pepan. většina klusáků ráda a dobře skáče. viděla jsem jednoho i v S
jenže lidi jim nevěří a na velký skákání schánějí velký koně.
Lucí,ta arabička s tím hříbátkem nemají chybu,fakt krása,moje kamarádka taky kráásně maluje,jsem úplně žasla,jak to bylo jako skutečný...
Tady taky sněžilo,
tak pořád hlídám Moruš,jestli se neklepe,zatím dobrý.
Doufám,že to už jsou ti zmrzlí mužíci a že už pak bude hezky,bo fakt se picnu z tý kosy.
neee zmrzlíky už neee...nám už pěkně půčí ořešák tak at alespon letos na něm něco je
kdo jde stavět huhuláka
Tak tady sněží a sněží..fuj
Jinak Usa už nemá nateklou jen nohu. Nateklo ji i bříško..teda respektive vemínko na té straně..on je tam lymfatický systém hodně a tak asi reaguje prostě imunita a vše... No a nohu měla včera jak tenisák na hlezně a dneska má už pořádnou sloní nohu v hlezně.... Jen doufám, že ji nezůstane pak třeba nějaká ta boule, jak u těch koní s burzitidou ...by mě trefil šlak už, fakt...
Tady Fabínek s Usinkou včera k večeru..jsem fotla pár fotek na hrázi pak...
Ti pesani jsou fakt úžasní,a s Usinou jak tam je ten čert,to nemá chybu,hrozně se mi to líbí ta kombinace černého psa a sněhobílé Usiny.
Tady sice nesněží,ale je normálně jinovatka ve výběhu.
Ale včera večer už bylo krásně,ještěže už mají třešně plůdky,jinak by to jistojistě všechno totálně zmrzlo.
Ahoj, dort je krásný To jsi dělala sama? Chci udělat něco podobného tchánovi k 60-tce, ale děsím se toho. Zatím beru inspirace na internetu....
Lucí, psíci jsou moc pěkní. Já bych chtěla Borderku, ale doma to zatím neprochází Dříve jsem aktivně sportovala s NO, naši mají chov.stanici NO, ale pak zvítězili koně a pes mi zůstal jako věrný kamarád. Ale mám ho u rodičů
Chvílemi přemýšlím, že bych se kynologii vrátila, ale to bych neměla takový čas na koně
U nás neprší vůbec, ale je zima. Včera na večer se vyjasnilo a bylo i docela teplo. Teď je zase mírně zataženo, ale pršet nebude!
Na fotce ten můj-Goody z Jenive(10let)-znakáč(černý se znaky)
Krásní psi. Sice ovčouni nejsou zrovna můj šálek kávy, ale každý pes je hezký a ten tmavý je fakt pěkný. To už je dědula, co?
Fabby má 5 a Darés 7.....jinak zrovna dneska volala známá, co má mladou fenku po Fabbym a jako jeho první potomek je ofico rentgenovaná a má kyčle i lokty 0/0 !
No nic, já musím letět na vlak..na rehabilitaci. Chcípám dneska, jak mě děsně bolí páteř!
ahojky, tak u nás dnes nádherně, tak to snad po tom včerejším chumelí vše rychle sleze a uschne.....jinak přes noc jasno a -6, takže se asi letos můžeme opět rozloučit s ořechy.... protože dost pochybuji že toto ořech vydržel
Uska a peseni jsou prostě modelové jak se patří
Mišo krásní ovčáci....mě se hrozně líbí, ale doma by to neschválili..mamku jednou NO pokousal když byla malá a od té doby je zaseknutá...líběj se jí to joooo, ale domů neee
měli jsme taky ovčandu ale pyrenejskou.....už je to tři roky co je za duhovým mostem....bylo jí krásných 15let...
od té doby mamka stále prohlíží encyklopedie a říká..tohodle si koupím a tohodle taky...ale až budu v důchodu a budu mít na pejska čas...je fakt že ted by to byl chudák...my celý den v práci a pesan by musel být sám a to pro štěníka není dobré...jinak její největší favorit je ted Pikardský ovčák nebo katalánský...viděly jsme je na výstavě v Brně a mamka se zamilovala....měli tam i nádherný belgičáky...myslím že to byli malinoisové, ale oni byli vlkošedí..no fakt nádhera
Jaru blátičko to je věc...já teda včera jezdila s kolečkem obaleným sněhem, taky super
Já taky ovčáky můžu
,super psi na práci na stopách a obrana,to ani nemluvím
,toho mýho černýho vlkodlaka jsem vždycky nemohla se svojí váhou udržet
,tak jsem se občas pěkně svezla po bahně nebo sněhu k figurantovi.
Ale kupodivu právě perfektně stopovala i boxerka,kolikrát dala na závodech ostatním psům,i ovčákům,na frak na stopě,přestože měla ten čumák pěkně spláclej,tak stopovala opravdu s chutí a s úspěchem.
Markét,já doufám,že už to bylo teď poslední sněžení a že už bude jen a jen kráásně.
Míšo,pejsem je moc pěknej na ty léta,
a máš pravdu,tyhle 2 koníčky,koně a psi,nejdou dělat dohromady,vždycky by se jedno šidilo,je to hodně náročný na čas,to buď člověk muší dělat pořádně jedno,nebo druhý,obojí to časově prostě nejde zkloubit,když bys jezdila se psema po soutěžích,tak zase budou odpočívat koně,teda né že by jim to něják vadilo,
ale nemaj natrénováno a je to znát.
Markét díky za pochvalu, já ovčáky mám moc ráda, ale teď bych asi chtěla spíše tu borderku. Co vidím, tak takové ty klasické ovčáky s PP jsou k sehnání těžko. Moderní NO je většinou vypatlaný strašně aktivní pes.Je lepší na výcvik, tak je po nich poptávka. Já bych ale takového nechtěla.
Ten můj Goody je už fakt dědula, strašně to uteklo, pamatuji se, jak semnou spával v posteli jako štěně, nebo jsme jezdili spolu vlakem třeba do Karlových Varů na dostihy, apod. Chtěla jsem si ho vzít ke koním, dokonce tam byl asi týden, ale stýskalo se mu po domově, nežral, pořád vyl/vil?, tak jsem ho odvezla zpět k našim a tam dožije.Před tadytím jsem měla krásného ovčáka, ale byl takové jiné povahy. Stačilo zvíšit hlas na kohokoliv a bral čáru. Jednoho dne se mu to ale nevyplatilo a utekl na koleje a přejel ho vlak
A to jsme tenkrát byli kvalifikovaný z prvního místa na MČR...
Jaruš, je to pravda, koně a psi nejdou dělat obojí na plno.Ke konci jsem jezdila na kobyle a pes běhal semnou. Ale o výcviku nemohla být řeč. Občas jsem mu dala kousnout na tátu, je figurant, aby nezapomněl a nebylo mu to líto, když ostatní cvičili.Stopa mu nikdy moc nešla, ale ani mě. Dělalo mi problém si zapamatovat trasu. třeba po 3 hodinách
Nedávno jsem si Gooďáka vytáhla a zkusila s ním vysílačku(vyslat psa do prostoru, musí běžet rovně, dokud mu nedám povel na lehni) a pořád to uměl. I když to dělal naposled před 5lety
tak to mi je Míšo líto, takovýhle tragédie jsou hrozný.....
u nás v roce 2009 (to jsem zrovna měla po operaci) byla Hubertova jízda...přijeli přespolní..tak přespávali u jedněch koňáků kamarádů....koníci spali v ohradě, jenže koníci se rozhodli, že půjdou domů napřed....bohužel to bylo zrovna při tradiční zábavě se soudem, takže ve stájích nikdo nebyl....pak někdo přišel se zprávou že jsou koně pryč....tři koníci zmizeli..všicni je hledali..bohužel už bylo pozdě.. přišla smutná zpráva že dva z nich jsou mrtvý...přejel je vlak..