"přeležená noha"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2011 16:17
radulkav

XXX.XXX.244.234

Má jedenáctiletá kobylka začíná mít problém se zadníma nohama.Už nějakou dobu pozorujem,že ráno jak vstane,nemůže se chvíli postavit na pravou zadní.Při posledním kutí,když jsme pustili zadní nohu,málem se vyvrátila,jak se na tu co byla zvedlá nemohla postavit-jako by ji prostě neudržela.Jednalo se už o obě zadní nohy,i když pravá byla zase horší.V pomalém klusu na tu pravou pokulhává,při rychlém už zase vypadá vše vpořádku.Předevčírem vláčila pole a jak tam bylo měkko,zase jí to na tu pravou nedělalo dobře a potom ještě chvilku kulhala.Jinak chodí normálně.Kobyla přitom celý život vpodstatě nic nedělala.Ve třech jsem ji obsedla,pak dva roky chodila pod sedlem,pak se připustila a odchovala hříbě,takže jsem s ní nic moc nedělala.Pak jsem pro změnu otěhotněla já,to chodila tak jednou týdně na hodinku.No a po porodu už to bylo tak jednou měsíčně.Vždy přiměřeně své kondici.Nic jí neotéka ani nehřeje.Nevím v čem je problém a jak ho řešit.Veterinář řekl,že by to chtělo někoho,kdo se specializuje na pohybový aparát.Setkal se s tím už někdo?Jak to léčit?Může to být od páteře?

1.5.2011 16:28
krissta

XXX.XXX.61.7

Myslím, že by to mohla být artróza. Nechala bych udělat RTG.

1.5.2011 16:58
donty

XXX.XXX.53.60

Nebo špánek.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík