Ahoj, prosím, víte někdo, jak probíhá výcvik klusáka ? Mám kobylku, vyřazenou pro neúspěchy z dostihů, velmi hodnou, ale v některých situacích reaguje trošku jinak, než by se dalo očekávat. Chci se vyvarovat zbytečných přehmatů, proto bych ráda věděla, co už kobylka při výcviku cca mohla zažít. Ohledně tréningu klusáků jsem nenašla na internetu zhola nic mimo informaci, že je velmi náročný. Zároveň prosím, pokud někdo máte zkušenosti s tímto plemenem při práci ze země a sedla, podělte se o ně. Děkuji
počítám, že tady to nikdo řešit nebude musíš si uvědomit, že jí učili klusat,spěchat dopředu, opírat se o udidlo a mít hlavu nahoře. teda přesně opak toho, co bys teď nejspíš chtěla ty. s klusáky jsem pracovala ze země a myslím že velmi dobře reagují. jsou ochotní, vstřícní, ale snadno zjančí. musíš být hodně opatrná
Uživatel s deaktivovaným účtem

vycvik(teda redrezura) prebiehal hlavne velmi dlho :D
zakladom by som povedala ze je naucit kona chodit pomaly a uvolnene na otazi. najlepsie je zacat v kroku- ohybat a ohybat a este raz obyhat..naucit kona neklopit obluky, reakcie na holene..ak bude zvladat pracu v kroku, prejst do klusu a opat pracovat na tom istom...kym nebude spolahliva v nizsom ruchu, chodit vo vyssom iba na co najrovnejsich liniach...
hlavne by som sa vykaslala na nejake polohovanie hlavy, ci uz pomockami, alebo rukou.