Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2011 09:42
alena1

XXX.XXX.8.137

Chtěla bych Vás poprosit o radu, kobylka 11měsíční přes noc dostala průjem. Krmím ji pořád stějně, přes den pastva na noc má v boxu seno, jako pamlsek dostává mrkev. Nevíte z čeho by to mohlo být? Co na zmírnění průjmu? Děkuji za rady.

31.5.2011 09:56
kikipet

XXX.XXX.67.199

alena1 napsal(a):
Chtěla bych Vás poprosit o radu, kobylka 11měsíční přes noc dostala průjem. Krmím ji pořád stějně, přes den pastva na noc má v boxu seno, jako pamlsek dostává mrkev. Nevíte z čeho by to mohlo být? Co na zmírnění průjmu? Děkuji za rady.

Naše hříbě mělo průjem po solném lizu, nebylo na něj zvyklé. Liz jsme odebrali, a vše se srovnalo.

31.5.2011 10:03
alena1

XXX.XXX.8.137

Liz tam má tři měsíce a dobrý, až dnes ráno se projevil průjem.... Jsem úplně bezradná.

31.5.2011 10:59
krissta

XXX.XXX.84.8

Jak je kobylka odčervená..? Má neustále k dizpozici čistou vodu..? Důležité je, jaký je to průjem, je cítit jako normální koňský "produkt" nebo divně smrdí? Jakou to má konzistenci, jako řídký bobek, jako kravinec, úplný voda? A jak často kadí(jako normálně, častěji a míň , nebo v jednom kuse?
V první řadě nechat kobylku jen o vodě a kvatitním seně (bez pastvy).

31.5.2011 11:17
alena1

XXX.XXX.8.137

Kobylka má stále čerstvou vodu, kvalitní seno na noc, pravidelně udržovaný čistý box. Odčervená byla před dvěma dny, mám blbý pocit jestli by to nemohlo být z toho. Jinak má trávení dobré, pravidelně se vyprazdňuje, pevné koblihy. Teď to má hodně řídký....smajlík
Bylo mi doporučeno od jednoho chovatele lněné semínko, které mám vylouhovat, tak nevím...

31.5.2011 11:24
krissta

XXX.XXX.84.8

Trávení je dobrý, jen má průjem? Průjem je snad známkou toho, že trávení není úplně v pořádku,ne? A smrdí to tedy divně? Onoo nestačí jen nepsat že byla odčervená před dvěma dny (čím, kolik a jak byla odčevovaná předtím?). Průjem může být z odčervení. Len je na trávení dobrý, stejně tak pivovarnické kvasnice. Akutně bych koni dala párkrát bílí smetanový jogurt (Hollandia a podobně).

31.5.2011 11:29
alena1

XXX.XXX.8.137

Já myslela, že měla před průjmem dobré trávení. Nevím čím byla u předchozího majitele odčervená, přes poledne se na ni jedu podívat a budu vědět víc jak se ta pasta jmenuje. Dostala dávku, jak nám doporučil veterinář... Je to cítit jako normální koňský výkal. Jogurt vyzkouším, děkuji za radu.

31.5.2011 11:36
krissta

XXX.XXX.84.8

Pokud je cítit normálně a není to úplně řídká "voda" aby hrozila dehydratace, tak to nejspíš nebude nic vážného. Nechat jen o seně a vodě, případně podat ten jogurat a počkat pár dní. Pokud se to nezlepší, tak volat veterináře.

31.5.2011 14:18
alena1

XXX.XXX.8.137

krissta napsal(a):
Pokud je cítit normálně a není to úplně řídká "voda" aby hrozila dehydratace, tak to nejspíš nebude nic vážného. Nechat jen o seně a vodě, případně podat ten jogurat a počkat pár dní. Pokud se to nezlepší, tak volat veterináře.

Byla jsem za malou, vypadáto, že průjem už mizí. Jinak odčervovací pasta se jmenuje Panacur pasta, podle letáčku nejsou známy žádné nežádoucí účinky.... Kobylka normálně pije, má i zájem o okolí, nevypadá vysíleně. Dám vědět jak jsme dopadli.

31.5.2011 22:50
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Já odčervovala dospělou březí kobylu Equest pastou a taky se mi další den pěkně ,,posrala", až jsem si říkala, zda jsem udělala dobře. Ale ano, toto byla nutnost, ale taky mne ten průjem zaskočil.

1.6.2011 08:06
alena1

XXX.XXX.8.137

Vypádáto, že to bylo po odčervovací pastě, pač je vše v pořádku. Malá má krásné koblihy:-). Děkuji za rady, určitě budou do budoucna potřeba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík