Prosím o radu - kožní problém

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2011 08:50
hanulka88

XXX.XXX.252.197

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti s vyrážkami (bradavicemi) na čumáku u mladého koně (ročka)? V příloze vkládám foto, tak doufám, že to půjde vidět. O koníka bych měla zájem, jenže nevím zda se to dá nějak vyléčit a zda to není přenosné na jiné koně. Od majitele mi bylo jen řečeno, že podle veterinářů je to virové onemocnění běžné u hříbat, že si musí vytvořit imunitu a prej to samo zmizí. Já s tím bohužel nemám zkušenosti, tak proto se ptám. Doufám, že se mezi Vámi najde někdo někdo kdo s tím má zkušenosti a poradí mi. Předem děkuji za odpovědi.

20.6.2011 09:24
klawdie

XXX.XXX.94.254

Jak to popsal vet by mělo odpovídat.

20.6.2011 13:07
lucnidvur

XXX.XXX.64.235

Majitel říká pravdu, většinou se objeví začátkem léta a na konci léta zas samy (!!) zmizí, nijak se to neléčí a nezanechává žádné následky, koupě takového koně není žádný risk. Většinou si tím projdou koně jako mladí, i když mně to jeden chytl až v 5 letech :-))

20.6.2011 13:36
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Majitel to říká správně. Můj to měl také v roce, ale ne na pyskách, ale v místech na krku, tak, že si to stále škrábal. Když jsem se o tom bavila s vetem, zda není lepší to vyříznout, protože to měl stále do živého rozdbané, říkal, že jen dezinfikovat a samo(většinou do půl roku) to odpadne. Po zhruba 4 měsících to zmizelo, následně zarostlo a není vůbec znát, že tam něco měl...

21.6.2011 13:18
hanulka88

XXX.XXX.252.197

Moc děkuji za odpovědi:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík