Těžký úraz +schvacení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2011 14:00
majke

XXX.XXX.89.41

Zdravím majitele schvácených koníků.Moje kobča měla těžký úraz zad a po dlouhodobém léčení se mi schvátila na všechny 4 nohy a to dost vážně vlastně úplně totál šanci na léčení a na to,že se někdy postaví jsme měli 10%.Ujal se nás jeden velmi dobrý ortoped díky kterýmu se po několika týdnech kobyla dokázala postavit a udržet na nohou a hlavně se díky jemu dokázala rozchodit což nikdo tomu nechtěl věřit (zaplat pánbůh za tohoto pána) chodíme sice nám to dává zabrat,ale chodíme kobča tráví co nejvíce času venku když už nemůže tak si lehne a po odpočinku zase bojuje a chodíme.Samozřejmě kvůli nemoci dost zhubla tak jí později chci koupit nejaké granule nebo musli pro schvacený koníky tak se chci zeptat máte s tím někdo zkušenosti a kupujete koníkům nějakou značku? Moje kobča je mladá je to 3letá Fríska.

18.7.2011 19:41
krissta

XXX.XXX.104.253

Po schvácení je dobré klást důraz na správný tvar kopyt.
Co se týče krmení, tak nemám moc ráda komerční krmné směsy a už vůbec neradím kupovat podle popisu výrobce. Často vidím například na granulých napsáno "vhodné pro koně náchylné ke schvácení" a ve složení je melasa! Rozhodně nakupovat podle složení né názvu.
Dle mě by ale mnohem lepší bylo KD sestavit ze statkových krmiv. Vyjde to mnohem levněji a suroviny jsou mnohem kvalitnější (do granulí není vidět a často se do nich používají nekvalitní suroviny).
Doporučuji navštívit http://vyzivakoni.wbs.cz/ a nechat si KD sestavit tam. Za 300,- podle popisu a fotek koně (osobní návštěva je dražší) krmivářka sestaví KD koni na míru a podle přání majitele (majitel může chtít zřadit krmivo, co má k dizpozici třeba zdarma, nebo chce krmit jen granule, či jen statková krmiva, je mu to jedno....atd) a jeho finančních možností. Paní není zaměstnaná u žádné krmivářské firmy, takže není zaujatá, je ochotná a milá. Následná konzultace a změna KD je zdarma.
Pokud byl koník schvácený v důsledku nemoci (léků předpokládám), uvažovla bych i o nějaké kůře očišťující organizmus....

19.7.2011 14:33
mrnicek

XXX.XXX.78.126

Upřímně nevím, jak moc je kobylka vyhublá, ale má-li stále problém s chůzí, tak bych koníka držela hubeného (ne extrémně - tak aby ho to neohrožovalo na zdraví). Každé kilo navíc zatěžuje nohy a proto je lepší do úplného vyléčení nechat koně hubenějšího. Také jsem to tak měla a upřímně, když se koník skoro úplně uzdravil, začal nabírat sám. Nutnost přibrání koníka bych probrala s veterinářem, který koníka léčí a jak eventuelně koně přibrat bych konzultovala s výživářem viz odkaz výše. V každém případě opatrně a pomalinku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík