Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2006 19:20

Ahojky, prosím Vás všechny o radu - mám 2 koníky a na tohohle(viz foto ) scháním sedlo.Nevím ani odhadem jakou komoru a ani nevým jak to zjistit.Prosím o radyAnča

2.7.2006 19:25

holkaodkoni napsal(a):
Ahojky, prosím Vás všechny o radu - mám 2 koníky a na tohohle(viz foto ) scháním sedlo.Nevím ani odhadem jakou komoru a ani nevým jak to zjistit.Prosím o radyAnča

toto sedlo používá, a myslím že by potřeboval užší komoru.
(sedlo je focené na kobylce co právě byla po ruce:-)) - ona má jiné - aby ste mě neukamenovaly:-)))
když to sedlo nadám hřebci, tak mezi komorou a kohoutkem není žádné místo (nestrším tam ani 2 prsty max 1 a to malíček)
a další fotka je, kde se mi po vyjížďce na poddušce objevují hodně chlupy - a na druhé hemelce(kobylce) se mi nic takového neobjevuje..

2.7.2006 19:32

holkaodkoni napsal(a):
toto sedlo používá, a myslím že by potřeboval užší komoru.
(sedlo je focené na kobylce co právě byla po ruce:-)) - ona má jiné - aby ste mě neukamenovaly:-)))
když to sedlo nadám hřebci, tak mezi komorou a kohoutkem není žádné místo (nestrším tam ani 2 prsty max 1 a to malíček)
a další fotka je, kde se mi po vyjížďce na poddušce objevují hodně chlupy - a na druhé hemelce(kobylce) se mi nic takového neobjevuje..

To červené je "podduška" a to černé jsou chlupy
chlupů je velmi hodně a jen na tomhke místě

2.7.2006 19:55

holkaodkoni napsal(a):

Změříš to pomocí měrky...
Jinak jak jsem koukala na foto , tak bych řekla že to sedlo není moc kvalitní , takže bude koníka dřít...A jestli je mu malé tak to tomu ještě přidává....To chce sedlo na míru , nebo se aspoň poradit s prodejcem...

3.7.2006 10:04

holkaodkoni napsal(a):

Tohle je jesný příklad toho, že tomu koni je sedlo vepředu úzké!!!! Ne jak píšeš, že by potřeboval užší. Tím, jak si vepředu nemůže sednout tam kam má, je pak celé z kopce, což je vidět i na obrázku. Tím je pak váha jezdce tlačená na zadní část sedla to pak vydírá ty chlupy pod posedlím. Na haflinga se u nás asi těžko bude schánět něco dostatečně širokého, ale například sedla Wintec jsou poměrně přizpůsobivá, ale zato o dost dražší než vyobrazené sedlo. V Německu se dají sehnat i levná sedla na haflingy. sice kvalita nemusí být taky zrovna zázračná (ceny sedel kolem 8tisíc), ale pořád lepší než sedlo úzké.
Pochybuji, že by ti na něj sedla sedla od Kentauru, ta ačkoliv kvalitní, jsou uzpůsobena spíš klasickým teplokrevníkům.
Možná se zkus podívat na stránky "konsky bazar web zdarma". eď si nevzpomenu na přesné znění, ale je tam sedlo za 4500 vhodné na širší koně. Ale hafling je obvykle víc širší než jen širší:-))) Ale třeba by bylo OK. Vypadá kvalitně.

Jo a poduška pod sedlo se opravdu není "podduška"

Přidejte reakci

Přidat smajlík