Zdravím, mám mladého koníka a mám problém s tím, že hrozně valí po předku a nepracuje zádama...
V kroku natahuje krk hodně dopředu, ale má ho nízko, v klusu zase dává hlavu nahoru a vůbec se nekulatí, tudíž nemaká zádama, ale nic ho nebolí jak jsem si již myslela...
Tak bych chtěla vědět co s tím, jak postupovat opatrně a zda neznáte nějaké fígle a jakou s tím máte zkušenost...
Jezdíme ted na gogue a občas už šlape pěkně, začíná mu to pomalu docházet, že když bude makat zádama, bude se mu chodit líp...
Díky za rady!
Přikládám foto a prosím o kritiku a rady, zda jde takto dobře či ne, díky moc...
Oděrky nemá, sedlo v pohooo...
Právě, že nám ho připravoval jeden trenér z Klandrub, já u toho teda nebyla, tak nevím... Ale ten právě říkal, at s gogue klidně jezdíme, tak nevím, zkušenost s tím moc nemám, tak proto prosím o rady...
V současné době ze země moc nemakáme, ale možná by to asi chtělo...
No někteří koně se šambonu, gumám nebo gogue poddají, někteří s ním ale bojují, namísto vyklenutí hřbetu pro nesení jezdce se naopak prohýbají. To řemení bych sundala a dala koni dostatek času, aby si srovnal rovnováhu, vyklenul záda, čímž se upraví i nesení hlavy. Kdysi jsem na gogue taky po nějakou dobu jezdila, ale to bylo pro mou bezpečnost. Koupila jsem z turistické jízdárny kobylu ocukanou od začátečníků, která měla hlavu v oblacích i na volné otěži a dokázala mi na ksichtě rozbít hlavou brýle. Trvalo mi rok, než jsem jí postupně přesvědčila, že jí nikdo hubu nenatrhne, tu hlavu jsem jí dostala dolů a mohla jsem gogue odložit. Ale mladému koni bych to dala snad jen občas na lonžování.