Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2011 15:24
soliska

XXX.XXX.130.65

Zdravím, mám mladého koníka a mám problém s tím, že hrozně valí po předku a nepracuje zádama...
V kroku natahuje krk hodně dopředu, ale má ho nízko, v klusu zase dává hlavu nahoru a vůbec se nekulatí, tudíž nemaká zádama, ale nic ho nebolí jak jsem si již myslela...
Tak bych chtěla vědět co s tím, jak postupovat opatrně a zda neznáte nějaké fígle a jakou s tím máte zkušenost...
Jezdíme ted na gogue a občas už šlape pěkně, začíná mu to pomalu docházet, že když bude makat zádama, bude se mu chodit líp...
Díky za rady! :-)
Přikládám foto a prosím o kritiku a rady, zda jde takto dobře či ne, díky moc... :-)

7.9.2011 16:28
andílek07

XXX.XXX.209.20

ahojky,nevím jestli to pomůže ale sedí mu zprávně sedlo?nebo nemá na zádech oděrky nebo otlaky...asi to nebude to zprávné ale zkusila jsem to :-)

8.9.2011 09:08
vasilek

XXX.XXX.173.6

Dobrý den,
nevím jaká by mohla být příčina, možná to, že koník nebyl dostatečně připraven ze země na práci ze sedla? Přes internet se blbě radí, spíše si sežeň trenéra.:-) A pokud se nemýlím na gogue se nejezdí, ale má se lonžovat.

8.9.2011 09:59
soliska

XXX.XXX.130.65

Oděrky nemá, sedlo v pohooo...
Právě, že nám ho připravoval jeden trenér z Klandrub, já u toho teda nebyla, tak nevím... Ale ten právě říkal, at s gogue klidně jezdíme, tak nevím, zkušenost s tím moc nemám, tak proto prosím o rady...
V současné době ze země moc nemakáme, ale možná by to asi chtělo...

8.9.2011 13:27
makki

XXX.XXX.107.70

No někteří koně se šambonu, gumám nebo gogue poddají, někteří s ním ale bojují, namísto vyklenutí hřbetu pro nesení jezdce se naopak prohýbají. To řemení bych sundala a dala koni dostatek času, aby si srovnal rovnováhu, vyklenul záda, čímž se upraví i nesení hlavy. Kdysi jsem na gogue taky po nějakou dobu jezdila, ale to bylo pro mou bezpečnost. Koupila jsem z turistické jízdárny kobylu ocukanou od začátečníků, která měla hlavu v oblacích i na volné otěži a dokázala mi na ksichtě rozbít hlavou brýle. Trvalo mi rok, než jsem jí postupně přesvědčila, že jí nikdo hubu nenatrhne, tu hlavu jsem jí dostala dolů a mohla jsem gogue odložit. Ale mladému koni bych to dala snad jen občas na lonžování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík