Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2011 18:38
flyhigh

XXX.XXX.165.172

Zdravím,
nedávno jsem koupila dvanáctiletou kobylu ČT, dá se říct, že trochu neuváženě. Nejenom proto, že za rok jdu na vysokou, ale taky si uvědomuju, že moje zkušenosti s koňmi by měly být ještě větší, a ne si po dvou letech kupovat vlastního. Jenže se stalo, a teď vidím, že trochu opadává. Pod sedlo chodí tak jednou týdně, buď práce na jízdárně nebo terén.
Chci se zeptat - teď mám v plánu ji jezdit častěji, ale nevím, jestli by jí více prospěla vyjížďka nebo jízdárna. Na jízdárně totiž už nějakou dobu postrádám trenéra, a udělej si sám - bojím se, že něco zkazím. Co umím, to se snažím dělat dobře, ale aby mě taky někdo trochu seřval... Zase venku je to spíš za odměnu a nechci z ní udělat turisťáka.
A pokud je tu někdo, kdo studuje vysokou s koněm a žije na kolejích - jak se to vůbec dá zvládat? Už teď se toho hrozím, všude vidím inzeráty, že někdo prodává koně z důvodu vysoké - a to fakt nechci.

4.10.2011 19:02
sabina

XXX.XXX.60.81

Zvládá to asi stejně jako lidi co sou denně 8-10 hodin v práci, mají domácnost i psa i koně.... Jen si zvyknout to zkloubit.
Já bych jezdila i ven i na jízdárnu, pokud je možnost. Pracovat co znám...a venku to zkoušet klidně taky. Pomůžou kopečky na zadek i záda.

4.10.2011 19:28
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

Naprosto souhlasím, kopce jsou nejlepší..... Spíš bych chodila terén a občas mezi to vložila jízdárenskou práci.....:-)

4.10.2011 21:37
tadik

XXX.XXX.59.22

Nikdy jsem neměla na koně tolik času, jako když jsem byla na vejšce....to byly časy!:-)
Škola, brigáda, kůň, pes a pořád spousta času ještě na kolejní život :-):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík