Ahoj. Vždycky jsem pasovala jen anglická sedla. Proto bych ráda, kdyby někdo poradil, jestli mému koni sedí toto westernové sedlo.
Taky budu ráda i za rady, jak poznat, jestli westernové sedlo sedí/nesedí.
Přikládám pár fotografií.
Díky za reakce.
Díky za odpověď. Fotky bez dečky mám jen tyhle dvě.
Koník má hodně vysoký kohoutek, a proto jsem koupila tuhle deku - je vepředu kolem kohoutku silnější než vzadu, a na kohoutku je vykrojená. Bez deky mu sedlo na kohoutku sice neleží, ale prostoru je tam málo, tak na jeden prst. Deka sedlo vepředu trochu zvedne.
makki
napsal(a):
Řekla bych, že je dosti úzké, pokud se to tedy dá takhle podle fotek posoudit. Vepředu se zařezává do deky, ačkoliv na něm nikdo nesedí. I při pohledu zezadu to vypadá, že sedí jako čepička nahoře na páteři, namísto na svalech podél ní.
Já měla za to, že jestli nesedí, tak spíš, že je široké. Ale nerozumím tomu.. Koník je užší (v anglii má komoru užší dvojku), a má celkem vysoký a dlouhý kohoutek.
no taky mi přišlo že s tou dekou je vepředu úzké ale nejde to moc posoudit podle fotek ono asi poznáš nejvíc když pod to dáš ruku jeslti je to moc napasované zkus se podívat na ten seriál o padnoucích sedlech hodně ti to určitě pomůže.. říkají tam jak si to máš zkontrolovat a kde to má jak sedět:-)
pilgrisek
napsal(a):
no taky mi přišlo že s tou dekou je vepředu úzké ale nejde to moc posoudit podle fotek ono asi poznáš nejvíc když pod to dáš ruku jeslti je to moc napasované zkus se podívat na ten seriál o padnoucích sedlech hodně ti to určitě pomůže.. říkají tam jak si to máš zkontrolovat a kde to má jak sedět:-)
Našla jsem tam jen seriál o pasování anglických sedel, mohu poprosit o odkaz na video? Díky ;-).
tak se omlouvám ale asi to bylo opravdu jen na ty anglické ale tady je popis alespoň
http://equitv.cz/staj-pastviny/2010/6/29/clanky/spravne-padnouci-westernove-sedlo/
omlouvám se asi skleróza
Tak jsem sedlo prodala. Nezdálo se mi, že by sedělo nějak ideálně, tak se asi vrátím k anglii. Sice bych ráda měla westernové sedlo, ale to bych ho asi musela mít na míru koni. On má celkem hodně vysoký a dlouhý kohoutek, a je docela úzký. Je to takový hubený a vysoký typ, prostě opak westernových koní :-D. No, tak budu shánět anglické :-). Snad někdy v budoucnu, jestli budu mít dostatek financí na sedlo na míru...