Přístavba ke stavební buňce (demontovatelné). V buňce máme sedlovnu, nářaďovnu a krmírnu. Přístřešek o rozměrech 4x6m. Postaven svépomocí.
Celková cena: 3500 Kč za buňku a za přístřešek 2l slivovice za veškerý materiál a 3 týdny veškerého volného času (víkendy od nevidím do nevidím a v týdnu po odpoledních až do tmy).
A před přístřeškem ještě svépomocí vyrobená bedna na seno (paleta s nástavbou).
Už sem to našla: http://www.rempoholoubek.cz/eshop/plasty/desky/pc-makrolon.htm
Střecha je udělaná z desek (mezi nimi cca 7-10cm mezery) a pobité tímto (makrolonem). Prochází tím světlo, ale zároveň to je dost zastíněné těmi deskami, aby se tam v létě nepekli..
taky máme, jen ne v režimu 24/7. Náklady - betonový základ cca 1000Kč, eternit na střechu 0,- ( v inzercích k sehnání za 20-40kč za velkou desku). Dřevo - trámy, krajinky - 3000,-. strávený čas - cca měsíc. na jaře ještě zainvestujeme do okapů a protažení přístřešku " verandu".
sccary
napsal(a):
Tak s těmi balíky je to super nápad.
Má doma to samé, akorát že to mám obité a je z toho takový velký box, a koně nemají žádný odpad ze sena. Mám na balík prostor 2x2m, na zemi palety a na paletách gumu, a není problém. Když tam balím nakulujem, tak ho dáme co nejvíc dozadu, aby to koně neroztahali
sccary
napsal(a):
No jo mě teď ale napadlo,že u mě to asi nehrozí protože, ti moji dva nemůžou žrát spolu ,Lucina ponclíka ke žrádlu jen tak nepustí.
Já to mám je na noc. Přes den jsou koně venku a mají seno na hromádkách.. Kobyla mi taky valacha k senu nepustí. Tak je mám na noc předělené přepážkou a je klid
no nemám lepší foto prezentuju to v plné bordelu před poklizením,ale i to k tomu holt patří...
Takže původní zadní stavba byl kurník. betonová deska, my jen nastavili a zpevnili zem starejma cihlama...dřevo co dům dal a nejdražší byla lepenka na střechu:) takže nás to vyšlo na cca 800,- za lepenku a hřebíky...
Letos prvně vše testujeme, takže snad se nám to pomalu podaří dotáhnout k dokonalosti...určo ale chci vyrobit ty ohrádky na seno, to mi přijde jako velmi užitečné...