Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2012 12:38
lesterka

XXX.XXX.146.52

Pěkný začátek nového tématu, Luci. :)

Ať žije zima....

4.1.2012 12:56
sabina

XXX.XXX.60.81

Ale nekecej...Léňa nám taky ukáže fotkusmajlík

Taky přeji všem krásný nový rok, ikdyž tušení že bude stát za H...mám od samého začátkusmajlík

4.1.2012 13:24
lesterka

XXX.XXX.146.52

Na co fotky? Já žádné nemám, u nás se nefotí :) Se přijeď podívat osobně .)

5.1.2012 10:28
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda Leni, takhle trápit uňa!!smajlík.... no jo, člověk počasí neovlivní. Taky jsme pracovali kolikrát a najednou průtrž mračensmajlík. Ale nesnáším to.

Jak koníci přežili Silvestra? Ta moje pohoda. Večer chrněla jak zabitá i když to třískalo už někde od tří odpoledne. Tady jsem ji cvakla poprvé když se válela ve stáji. Jinak se neválí, ale jak se vysopí, tak si pak ještě trochu zacvičí :-D ...aspoň že to nepraktikuje venku v blátě smajlík.

A v tom největším bordelu po půlnoci chtěla jít děsně ven se dívat, tak jsem chodily po výběhu a čuměly na rachejtle..tady bývá docela bordel. Kousek máme hřiště s hospodou, takže tady máme jako v dne a lítá to všude. Ale Usa je fakt šikovná ..málem ji sice vypadly oči z důlkůsmajlík, ale neplašila se, chodila dokola a čuměla a pak stála a čučela k nebismajlík. Ale po chvíli jsem ji vzala kolem krku a zavedla do stáje a do dveří dalal řetízek, jinak by tam byla pořád a přece jen jistota je jistota... smajlík

5.1.2012 14:20
kathey

XXX.XXX.52.63

Sabi...u nás jsou tlusťoši takřka všichni, někteří až nad únosnou hranici. Zanča nic, tu jsem tlustou ještě neviděla.

Nesetkal se tu nikdo z vás tím, že by kobyla v době říje hůře jedla? Protože Zanzira má období žeru - nežeru... a včera padl tip na spojitost s říjema. A jelikož teď bylo období NEŹERU a krylo se s říjí, tak nad tím přemýšlím. Říje má silné.

Včera jsem z legrace kobylu změřila, kvh, obvod hrudníku a holeně. A i přes to, že jsem ten typ, který v 99% případů naměří méně (taky aby ne, když komisaři měří kvh snad za ušima :D), tak jsem na naměřené hodnoty zůstala docela čučet, a ve chvíli, kdy jsem holeň naměřila 19cm, tak jsem to šla přeměřit a nohu řádně přiškrtila, protože mi to bylo už podezřelý. Až tak se nedivím, jelikož v ani ne roce a půl měla stejný obvod jako tehdy 4 letá samira (což teda samozřejmě ke škodě samiry).

Máme zatím 153 cm kvh, o.h 175cm, o.hol 18,5 cm na 2 letech a 8 měsících.

Jsem docela ráda, že z ní přestává být chcípáček.

5.1.2012 17:03
sabina

XXX.XXX.60.81

Tyjo Katuš, že bych to taky zkusila smajlík

6.1.2012 08:36
kathey

XXX.XXX.52.63

Zkus :)

Jinak, si dovolím udělat reklamu. Začal se vyrábět nový typ ohlávek. Jedná se o pravé šutry (já mám achát) a kvalitní korálky (já je mám kovové). Vevnitř je ocelové lanko, je to hodně kvalitně zpracované. Po upozornění, že se jedná o velkého hřebce jsou ochotni dát i lanko tlustší, ale i to základní funguje, jak má.

http://arabhorsepromotion.com/shop/index.php?option=shop&lang=en# !prettyPhoto[Model%2017%20New!]/0/

Kdyby někdo měl zájem, poštovné jsem platila 5euro, balíček tu byl do týdne. Dá se i vymyslet jiná varianta, nemají problém nafotit druhy kamínků a korálků a sešmodrchat něco podle přání.

Já mám zatím fijajovou, akorát kobyla se tváří, že bydlíme minimálně na severním pólu, takže je strašně chlupatá. Tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat, až vylíná. Ještě mám zálusk na jednu. (jezdit ještě tento rok asi nebudeme, tak se místo v sedle, uzdečkách a spol. realizuju v ohlávkách :D)

Btw. když jsem u toho severního pólu, jaké máte u vás počasí? Tady napadlo šílenýho sněhu, je kalamita, bouračky, silničáři nestíhají. Herky straší věčně doma, jelikož buď pršelo a foukalo, nebo teď sněží a fouká a arabky se klepou zimou. Prča je, že mám pro kobylu nepromokavou deku (nezateplenou, takže by se dala použít i na chlupáče), jenomže ve stáji není kam to dát usušit, tak mi je k hovnu, s prominutím.

6.1.2012 09:32
sabina

XXX.XXX.60.81

Sníh???? Kdepáksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Včera celej den chcalo, dneska už naštěstí ,,zatim,, ne. Fučí tak, že to háže s popelnicama, jak kdyby byli z papíru. Nechutný prostě. Kdyby ten zlatej sníh napadl. Věřim že kdyby nefučel ten ledovej vychorec, tak je tu tak 10C. Teď jen 4C.smajlík

6.1.2012 09:47
kathey

XXX.XXX.52.63

U nás je tak 20-30 čísel (u koní), místy po kolena...podle toho jak kde fouká. Kdyby už 2. den v kuse nesněžilo, tak bych vzala foťák, ale takhle to nemá cenu.

6.1.2012 09:57
sabina

XXX.XXX.60.81

kathey napsal(a):
U nás je tak 20-30 čísel (u koní), místy po kolena...podle toho jak kde fouká. Kdyby už 2. den v kuse nesněžilo, tak bych vzala foťák, ale takhle to nemá cenu.

Já chci takyýýýýsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Tohle je vážně nechutný totiž. Já se ke koní ani nedostanu, né že by tam bylo sněhu, ale kvůli tomu bahnu tam autem nemůžu. Takže pěcha..a to tam tak nechat holinysmajlík

6.1.2012 09:59
kathey

XXX.XXX.52.63

Tak si přijeď sem trochu nabrat, máme dost ;)

6.1.2012 11:07
lucky

XXX.XXX.27.76

Taky my jsme pod Beskydami a nic moc...třetí den tady leje a padá déšť se sněhem, ale na zemi nic. Akorát bláto, mokro a hnus. Usa je dnes třetí den doma, ke koním to nemělo cenu ji vodit, všude bude bláto, chčije a jak ji znám, akorát by se nechala vyhodit ze stáje co mají i jako pořístřešek a mokla by venku a to nemusím, když není 100% zdravá. Doma chrní, baští, čučí do výběhu, když trochu přestane, jde se projít, nebo mi žužlá psy :-D

Upřímně bych trochu sněhu brala... psi jsou otrávení, protože neradi bláto a straší tady zalezlí tři dny v sedlovně a chrní. A ostatní koně jsou jak prasata...a chtěla jsem zase s Bendou jezdit v saních...

Jinak ohlávka vypadá krásně, já na ně koukala už před časem a nevidím ve výrobě nic těžkého, zjišťovala jsem si i materiál a mám tady šikovnou paní v galanterii, která má lanka, je schopná mi objednat cokoliv a se známým sedlářem jsem chtěla domluvit ty zápinky vzadu. Ale nemám na to nyní čas se tím zabývat.... chtěla jsem přes svátky a nakonec vše bylo tak hektické a ještě jsem tady měli skoro 14 dní návštěvu se psy, že fakt nešlo se něčím zabývat. A jsem na tom stejně..nemám hnědého medvěda, ale bílého tuleně, takže ohlávka by zapadla smajlík

6.1.2012 11:16
kathey

XXX.XXX.52.63

Tak Luci až nějakou uděláš, tak dej vědět. U těch ohlávek je strašně důležité provedení, hlavně u zapínání za ušima. Už jsem viděla několikrát podobnou ohlávku rupnout.

6.1.2012 11:26
sabina

XXX.XXX.60.81

Taky si myslím že to není jen tak...:-)

Usa ti pičoviny dělat nebude..tak ji vodit můžeš na uvařený nudli. Ale takovej hřebec. I Amir si na výstavě trochu poposkočil..a solidně zatáhnul. Musí to kurňa držet...a že se stává a lidem to praská

6.1.2012 11:41
lucky

XXX.XXX.27.76

No, aby jste nebyli v pomylu...kdyby se Usa něčeho vyděsila, tak i ona se umí šprajcnoutsmajlík.
Já už to mám tak jaksi vymyšlené. Ale nemám teď čas se tím zabývat momentálně... na víkend jedu do Velkých Karlovic pracovně a jsem totálně KO i po těch ¨svátkách :-( ..ale už jsem vymýšlela různé kombinace :-D

6.1.2012 11:59
kathey

XXX.XXX.52.63

Ale tady nešlo o to, jestli se umí Usa šprajcnout nebo ne :D. Jasný, není to buhví jaká věda, to vyrobit, když máš trochu vkus a víš, jak to provést technicky. Já bych si na to netroufla.

Tak mi nějakou vyrob, otestuju to na výstavě a jak to rupne, omlátím ti to o hlavu :D

6.1.2012 12:25
lucky

XXX.XXX.27.76

Já vím, že je to o kvalitě a upřímně..rupnout Ti může i ta Tvoje... únava materiálu a máš to. Stát by se to nemělo, ale může...

Navíc se nepotřebuji zabývat profesionální výrobou ohlávek..zase tolik arabů tady není. Chci si to vyzkoušet v kombinaci pro Usamu. Když to bude povedené a pevné, jsem schopná to pak vyrobit i pro zájemce. On i ten materiál není nic levného a když to člověk spočítám na celou ohlávku, žádná sranda....zvláš't, když tam chce opravdu pěkné šutry nebo Swarovski , tak pár korálků jde do stovek kč. Uvidím..jak budu mít prototyp, dám vědět..momentálně mám moc práce a lítání....

6.1.2012 12:31
kathey

XXX.XXX.52.63

Jistě, pokud to rupne v místě, kde to ukazuje buď na únavu materiálu, nebo na nějakou vadu, kterou člověk prostě nepozná, tak to beru. Ale jak mi to vylítne v místě zapínání, tak budu zuřit ;). Protože tam je podle mne opravdu nejkritičtější místo.

6.1.2012 13:24
lucky

XXX.XXX.27.76

No, já nyní řeším takhle nějakou opravu westernové uzdečky od Betty. Ale je fakt, že se s ní jezdí cca 4-5 let. Ale i u těch uzdeček je to problém a znám lidi, co jim to ruplo přímo na závodech. Bettyně prostě ta uzdečka rupla na lícnici taky v tom spojení. Ale ta kůže už je tam jakási zpuchřelá jakoby... taky to není na věky. Všichni vědí, že ty korálkové uzdečky jsou krásné, ale pokud nemáš za x tisíc opravdu kvalitní, ale lidi si koupí za pár babek made in mexico atd. tak to nemá dlouhé trvání. Takže já se vždy snažím, aby ohlávky co jsem Use dělala, tak hlavně dobře držely, což se mi myslím povedlo. I ta její červená potažená sametem, co jsem ji kdysi dělala na výstavu, tak pevná je hodně. Spíš z ní posledně servala jednu mušli, jak se třela o někoho hlavou neustále...smajlík
Já co mám třeba tu ohlávku s bambulemi, tak jsem si u sedláře nechávala dělat speciálně na to kožené lícnice a nechávala jsem si svařovat řetízky a pochromovat a až na to jsem pasovala zbytek. Ale je to tak pevné, že by to neurval ani began, kdyby se snažilsmajlík. Tak uvidím. Jak budu mít trochu času, chci Use jednu korálkovou udělat, abych mohla najaře, až trochu opelichá, něco zase hezkého nafotit s ní :-)

6.1.2012 13:30
lucky

XXX.XXX.27.76

Já třeba ty ohlávky dost používám, beru je kldině na špacíry, když chodíme na procházku třeba v neděli nebo tak, aby byla hezká. Prostě je pořád využívám a nemám problém s tím, že by se rozpadaly. Tak uvidím, jak zvládnu tu korálkovou, ale to víš, že si bduu dávat záležet na tom, aby to udrželo i splašeného koně smajlík

6.1.2012 13:40
kathey

XXX.XXX.52.63

Taky jde o to, co je pár babek, pro mne je 2,5tis už docela dost a přitom jsou to jedny z nejlevnějších na trhu. Ale ti lidé to nedělají primárně pro peníze.

6.1.2012 14:59
lucky

XXX.XXX.27.76

JJ, to je lepší, když to někdo umí vyrobit slušně a dělá pár kusů, než když to jednou sériovky..to je vše...sedla, uzdečky, ohlávky..atd. Ale bohužel i ten nejlepší výrobek není na věky :-D ..kéž by byl :-D

6.1.2012 18:33
bonita

XXX.XXX.124.72

Ahoj Lucky, viem, ze mas rada taketo farby, tak ti davam odkaz na tohto tu na Slovensku:-)
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/12332544/Pripustanie-na-rok-2012-plnokrvny-arab.php

6.1.2012 21:52
sabina

XXX.XXX.60.81

Lucy, víme že ohlávky používáš často... Ale většinou ohlávka nevydrží hřebce na zadních, či něco podného. To aby si s Usou otestovala, jestli to vydrží, by si se s ní musela svinsky natahat...a tak že bys ji cukala za palici...aby si poznala, že to udrží ten odpor. Kůň je v aréně chvíli...ale i tak to vypadá jak věčnost

No sem zvědavá jestli to dáte dohromady:-)

Určitě praksnou může jakákoliv...Ale to co přežila ta moje...tak už snad nepřežije žádnásmajlík

6.1.2012 22:38
lucky

XXX.XXX.27.76

No nemysli si, ale ty ohlávky už taky otestovaly kde co...ono se to moje zvíře taky umí pěkně vyvředit..hlavně když na ni vyletí hřebec spoza rohu za plotem, nebo se přiřítí z jízdárny k ohradám stádo velkých koní, tak ta moje bábovka chce brát draka..děsně se těch cizích koní teď bojí, takže kolikrát než se srovná, výstava hadra.... taky není vždy voditelná na vařené nudli. Normálně jo, ale jsou fakt situace, kdy se bojí. Nerozhodí ji autobus nebo náklaďák, ale průchod kolem ohradníku, kde se přiřítí cvalem najednou hřebec s valachy jak kombajny, to ji klidnou nenechá. Jak jde někdo napřímo takhle na ni, tak je fakt, že se děsně bojí a neustále si myslí, že každý kůň ji chce zabít. Věří už jenom Betty s Bendou a i u těch si dává sakra bacha a hlavně nesnáší uzavřené prostory a místa, kde by mohla být zlikvidována koněm... to má panickou hrůzu a já se ji nedivím. Holt tohle v ní asi zůstane.smajlík
Postupně se dává víc dokupy, tak možná až začne časem jedzit pomalu s více koňmi, tak si zase zvykne. Kdysi ji nedělalo problém jet s plno koňmi, ale co tak blbě dopadla, tak se prostě děsně bojí a hlavně cizích koní. Prostě nevěří a čeká zradu. Takže mi věř, že ty ohlávky, protože používám často, tak fakt otestované jsou :-D

No uvidíme.

7.1.2012 10:41
kathey

XXX.XXX.52.63

Já tu ohlávku vytáhnu tak max 5x do roka na focení, plus výstava. Jestli po takové frekvenci přijde únava materiálu, tak je to hodně podezřelý.

Pokud vím, tak žádný kůň není takový masochista, aby se dobrovolně nechal zahnat do kouta a seřezat. Představ si, že máme stádo 9 klisen ve věku půl roku až 17 let a není to zrovna harmonické soužití. Věčně jsou tam nějaké konflikty. Hucul seřve nějakou arabku a ta obratem sprdne jiného koně, který jen stojí a kouká...a podobně. Nejvíc bit je tam můj kůň.

Pár dní, co jsem ji tu měla, mi ji hucule nahnala do rohu pastviny a tam na ni útočila předníma a zubama tak, až chuděra proskočila páskou. Byla odřená, odnesla to natažená šlacha. Celkově tam po ní koně šli docela dlouho a ošklivě...však jsem ji začleňovala do stáda sakra dlouho, ale o tom už jsem tu mluvila. Holt to bylo prostě bohužel stádo, které je spolu odjakživa takřka bez jakýchkoliv změn, jenom kobyly a případné přírustky se tam narodily.

Dneska s tou samou huculí (pokud jí to hucule milostivě dovolí) žere z jedné hromádky seno. A koní se nikdy nebála. Ale ona je ze své podstaty taková, že miluje lidi, koně, všechny zvířátka, kytičky, stromy.... :D

V létě jsem se podivovala, proč má kobyla odřené všechny nohy a kdesi cosi načež z kámošky vypadlo, že zanča byla ve venkovním boxe, neuhla před huculí a ta ji nejdřív zkopala v něm a pak vykopala ven (jo, idiotsky řešené přístřešky). Ale bohužel Zanča je i taková, že výše postavenému koni neuhne automaticky, ale až potom, co se do ní zahryzne. Že byla daleko a nestihla doběhnout včas. Nic se nestalo, byly to jen odřené chlupy, kobyla si za to bohužel mohla sama.

Luci nezlob se, ale pokud je Usa takový uzlíček nervů... není to spíš tím, že TY se bojíš, aby jí nějaký cizí kůň něco neudělal a tím znervózňuješ i ji? Fakt mi přijde dost divné, že by kůň, který vidí, že mu nikdo neubližuje, nervil strachy. Buď je šiblá, nebo to z ní děláš ty.

11.1.2012 23:30
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Tak jsem si na vánoce pořídila nového koníka. Jak u mne jinak než původovou shagya arabku. Jela jsem pro ni 600 km ( 1 cesta). No a protože nemám ještě fotky z domu, tak vás budu ještě chvilku napínat:-). Je jak jinak než bílá, má 5 let a začínáme pracovat ze země a obsedat, je z pastvin. Dneska tedy vlastním 3 původové shagya araby + 1 v bříšku. Něco bude muset z domu... kdyby jste měl někdo doma málo koní, můžeme se domluvit :-).

12.1.2012 00:02
kathey

XXX.XXX.226.21

Jak je možný, že sem někdo přijde, oznámí, že má nového oře a nemá fotku.... :D Moc gratuluju. Hlavně ať dělá spoustu radosti a co nejméně starostí a ať se vám spolu daří. Na fotky se těším.

Samozřejmě, že mám málo, ale já už mám dokonce i vybráno, jen čekám na vhodnou konstelaci hvězd... ;) A pokud by to náhodou nevyšlo, tak příští rok připustím, zn. urob si sám. :D

12.1.2012 10:31
lucky

XXX.XXX.27.76

AhoJ Peti, to koukám, že další kobylka!! Gratuluji! A honeeeem foto!!! Takhle nás napínatsmajlík.

Katko, nevím co nechápeš na tom, že má kobyla asi tak trauma. Kdysi normálně jezdila s koňmi na vyjížďky a byla v pohodě. kolem ohrad se předváděla akorát když ji sváděl hřebec :-D, který tam byl jednu dobu na návštěvěsmajlík Ona sice byla vždycky odměřená, nikdy s nikým nechtěla mít konflikty, toho strakatého ponyho Čipa co s ním chodila do výběhu prakticky vychovala... ten když ji chtěl rafnout, tak ho hezky sprala. Udělala z něj nekousacího a nekopacího miláčka. Ale zásadně si troufla jen na valachy a malé, velkých koní se bála vždy..respektive se s nimi nebavila. Nebyla nijak dominantní ani ve velkém stádě kdysi...to taky byla ještě mrně roční. Ale co ji několikrát zřídila ta hafloše, co si koupili s Čipovi, tak se úplně uzavřela. Prostě má strašný strach. I po dvou letech šílí, když se náhodou dostane do rohu a je někde kůň..i když Betty by ji tam nic neudělala, radši bude Usa stát na dešti. Co nechápeš na tom, že má kůň prostě trauma, které v něm asi je. A co se týče obrany..ano, asi je šiblá, jak říkáš, protože se bránit neumí. Kdyby tenkrát tu hafloši nakopala do prdele, tak to možná vše dopadlo jinak. Vím, že to zkoušela na všechny koně v tréninku kdysi a i ta nejhodnější kobyla se pak nasrala a kopla ji do zadku....ta moje ne..Já u toho posledního útoku, kdy ji prokopala plotem nebyla, to mi popsaly holky co u toho byly a pak mi volaly, že si mám pro ni přijít, že sotva stojí na nohou. Pár měsíců před tím jsem jeden útok zažila a nebylo to hezké..bohužel jsme si bláhově mysleli, že hafloše dostane rozum a že se nějak srovnají..jinak byla na Use těžce závislá a všude za ní lezla, na vyjížďce měla hysterii, když se Usa vzdálila a ráno už Usamu vyhlíželi u vrat a vítali a hned za ní všichni lezli jak ocásci. Ale jak se vyskytl moment, že Usa nedala pozor a dostala se do uzavřeného rohu, byl to okamžik, když se hafloše otočila prdelí a pálila a bylo to hodně hnusné. Kobylu by klidně umlátila.Prostě šila jak zbíječka , Usa sedla na prdel, kvičela, počůrala se, nevěděla kudy utéct....tenkrát se nějak dostala podél ohrady a byla řádně dobitá. Pak se kobyly hlídaly, pár měsíců byl klid, Usa si jooo dávala bacha, aby nikde nebyla v uzavřeném místě poblíž s ní. Bohužel ji kobyla pak dobila řádně...myslím si, že tohle není normální chování, aby takhle dobíjela sprostě koně, bohužel ta moje to řádně odnesla a tím, že je od mala i dost citlivá, tak to prostě nerozchodila už. Co na tom nechápeš nevím. Když s ní jdu kolem ohrad z cizími koňmi jdu v pohodě, pokud se koně pasou a jsou v klidu, Usa si jich nevšímá. Ale když se koně rozběhnou k ohradě, tak panikaří. Ani moc ji to nevadí, když jdu ze strany, kde je louka. V otevřeném prostoru jen poskočí a ví, že má únik případně. Ale tady je jízdárna situována z jedné strany vedle kravína a kolem ohrad se prochází podél plotu, kde je asi 3 metry široký koridor a když se tam stane, že se rozběhne pár zvědavých koní, tak máš vidět u Usy tu paniku. Já jsem v klidu, protože zaprvé nemám problém ji udržet a zadruhé vím, že ohradník je hodně dobře nabitý a koně ho respektují a znám to tam. Klidně tam s ní postojím až se trochu uklidní, na koně koukne a pomaličku procházíme dál. Ale Usa má prostě situace, kdy se vážně bojí , které kdysi neřešila.
Takže si mysli co chceš. Náhodou nás posledně překvapilo, když na ranči na úvaze řádně dala najevo mladému paintíkovi, že se k ní nemá přibližovat a že se s ním vůbec nechce bavit....to jsme se fakt smáli, jak dělala vzteklou saň a zadní si řídně kopla do země, odporoučela se na úvazu co nejdál stranou a dělala, že ho nevidísmajlík. Přece se nebude bavit se strakatým spratkemsmajlík. Jak jsme vedle ní dali Beníka, tak spolu stáli v klídečku a pohodičce..však jsou kámošismajlík. Bohužel, kdyby si uměla dupnout i vůči jiným koním, nemusela tak blbě dopadnout...no co už.

Jinak teda nevím jak to kde máte se sněhem, ale tady vůbec nic, akorát plno blátasmajlík. Já doma naštěstí v pohodě, Usa má za stájí zpevněný výběh, takže pohoda, ale u koní hlavně malý výběh je místy tankodrom. Hlavně podél ohrady jak chodí Betty s Beníkem a vyhlížejí Ususmajlík

12.1.2012 19:25
sabina

XXX.XXX.60.81

Víš Lucky.... Ona by se Usa uměla poprat o svoje pozice normálně, kdyby nebyla od hříběcího věku doma se psama. Pak je to složitější no. Nezdeptalo by ji nic z toho co píšeš. Nemusím vykládat kolikrát můj kůň dostal nakopáno, tak že neuzvedl zadní nohy...a taky nemusím psát, kolikrát si podřídil mrknutím oka celé stádo.
Jde o to, že Usa se nenaučila komunikovat...nebylo jí to umožněno. Takže se teď nemůžem nikdo divit, že je jaká je.

Jinak bomba na novej přírustek se těším jak malá....ale teda drzost to napsat bez fotkysmajlík:-|smajlík
Ať dělaj kůňové všem jen radost.smajlík

12.1.2012 22:22
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Tak jste mě ukecaly. Nemám sice fotky své, ale dám vám sem aspoň ty, co mi poslali, než jsem si pro ni jela do Maďarska. Sice nic moc kvalita, ale jednou sem dám lepší.
Nikdy bych nevěřila, že si dovezu koně z Maďarska od člověka, co mluví jen Maďarsky a já znám jediné slovíčko:-)( fekete= černá)smajlík

12.1.2012 22:24
ghajariy

XXX.XXX.220.60

12.1.2012 23:44
lucky

XXX.XXX.27.76

Peti kobylka je krásná! A máš v plánu to samé co s Gajou? Nebo máš jiné plány? Já uuuž bych ji viděla ve westernu :-).

Katko, Usy byla ve velkém stádě do roku a něco. Je fakt, že pak byla chvíli doma a ke koním se mnou jen chodila..jezdívala jsem kousek ještě na jízdárnu a brávala jsem si ji i na služby, takže lítala i s velkými teplasi jak stodola. Ale je fakt, že tou dobou jsem ještě neměla možnost ji dávat na celý den ke koním stále. Ale Čipo je prakticky skoro stejně starý a netrvalo dlouho a chodila k němu -majitelé taky nechtěůli aby byl sám a byli rádi, že tam Usa chodila ... v té době už totiž měla u známého kámoše huculáka a poníka a poté i Betty, takže jednu dobu tam bývalo 4-5 koní pohromadě.S Betty se zná vlastně snad 5 let, před rokem a půl si ji vzala tady kamarádka k Beníkovi, takže té Usa nejvíc věří a obě spolu chodí jak vláček.smajlík Jsem ráda, že jsou nyní koně v pohodě a v klidu. Takže ona Usa sama doma za ta léta byla fakt vyjímečně, když týden chcalo v kuse, jinak je celý den u koní. Jednou bych taky chtěla mít vlastné pastvinu s malým stádečkem...ještě jednu arabku a mináky a možná něco na ustájko, ale to je hudba budoucnosti.

12.1.2012 23:51
lucky

XXX.XXX.27.76

A už nehodlám v té diskuzi pokračovat co proč jak je nebo není ..co se stalo nikdo nevrátí, já se snažím ze všech sil z toho holčí dostat a to je hlavní. Asi kdo chce myslí co chce, jestli je šiblá kobča nebo já... co si kdo myslí je mi vážně fuk, mě záleží na tom, aby se dala dokupy a když ji vidím to brát dneska cvalem kolem řeky po louce, tak mi to stačí ke štěstí, když jsem o ni málem přišla... asi tak.

Peti, a Gaju a ostatní máš teda stále na prodej? Tahle kobylka vypadá fakt hezky. Jaký má charakter? Asi dobrý, že? Je z pastvin jen?

13.1.2012 09:33
kathey

XXX.XXX.52.63

Hele...teď jsi reagovala na Sabču, takže se nejdřív uklidni, a pak něco piš jo?

13.1.2012 09:52
lucky

XXX.XXX.27.76

Sorry, já už spala smajlík. Ale tak je to k tématu, že.smajlík

Hele, u nás začala vánice!!! Ale děsná! A to musím jet pro podestýlku!!! Bééésmajlík. Usidlo je už u koní, tak budou čumět, až jim zafujá trávasmajlík

13.1.2012 13:15
kathey

XXX.XXX.52.63

Kobuše vypadá krásně, i rozmazaná :) To já bych ji zase viděla v drezurce... :D

13.1.2012 15:27
lucky

XXX.XXX.27.76

Myslím, že arabášek je krásný v jakémkoliv stylu :-)

14.1.2012 17:42
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Ač jezdím western, musím uznat, že na ní nevypadá nic moc. Za to drezura, v té vypadá luxusně. Jen tím, že jezdím na ohlávce, přece jen jde k westernu líp. Po pravdě, ani by mi tak nevadilo nějaké to drezurní sedlo, jako ty úzké jezdecké elasťáčky, co jim říkají rajtky:-). Ale nikdy neříkej nikdy, možná jednou..., ale zatím dávám přednost pohodlnému westernu. Chci ji teď jen na výstavy a rekreaci. Má předpoklady do vytrvalosti a to velké, ale to bych asi já neuseděla. Samozřejmě pracujeme ze země a je moc šikovná.

16.1.2012 09:58
ms

XXX.XXX.62.133

Kathey, jestli má žrací x nežrací období souvislost s říjí, budeš vědět běhen tří týdnů, což je normální říjový cyklus. Jestli ne, zkusila bych popřemýšlet o vředech. Jinak mně se nežrací hřebec může utlouct po musli od Hippolytu.

16.1.2012 10:19
kathey

XXX.XXX.226.21

Říji už monitoruju. Podle mne jí prostě nejede vojtěška. Ona je fakt držka, frfňá nad kdečím. Zato ovsa by se užrala. Nasypat jí plný žlab, tak nenechá ani zrníčko (samozřejmě jsem to nezkoušela). Zato nedat jí oves do jídla, tak se toho ani nedotkne a radši se otočí k senu (tohle ozkoušené je). V Polsku prý jedla dobře, byla jak kyselina, ale to přikládám k tomu, že seno bylo na příděl (u nás jej má pořád) a v malých dávkách a zbytek bylo až 6 kg ovsa a nějaké granule.

Vředy snad ne...já si myslím, že jí to fakt jen nechutná, dokrmím poslední pytel vojtěšky a kašlu na ni. Na ten hippolyt se podívám. U spillers se mi právě úplně nezdálo to, že tam u takřka všeho sedí na prvním místě pšenice (a když ne na prvním, tak aspoň na druhým). Já měla za to, že to je spíš pro slepice.

16.1.2012 10:23
ms

XXX.XXX.62.133

No, jestli měla 6 kg ovsa, seno na příděl, stres z výstavního tréninku, omezený pohyb... tak bych ty vředy viděla jako reálné. Prý je má hodně vysoké procento koní.

16.1.2012 10:42
kathey

XXX.XXX.226.21

Ve výstavním tréninku nebyla, zbytek je pravda. Pošahaná přijela, ale to spíš bylo tím, že byla takřka neosahaná, nikdo se s ní už moc nezabýval, kor když byla prodaná.

S tímhle jsem se nikdy moc nepotkala. Něco o tom načtu, změním krmení a pokud by nebyla žádná změna, tak povolám veta (tuším, že "od oka" se to asi nepozná, co?). Jelikož každá návštěva veterináře mé kobyly je pro všechny zúčastněné docela záhul.

16.1.2012 13:03
sabina

XXX.XXX.60.81

Tyjo, jestli by kvůli vředům nežrala... to je drsný ne? To by snad nežrala vůbec..nebo nic. Kdyby měla bolesti. Ale zní to zajímavě.
Sem zvědavá. Já to dávám za příděl té říji. Což uvidíme.

16.1.2012 15:35
lostrysss

XXX.XXX.179.204

kathey napsal(a):
Zkus :)

Jinak, si dovolím udělat reklamu. Začal se vyrábět nový typ ohlávek. Jedná se o pravé šutry (já mám achát) a kvalitní korálky (já je mám kovové). Vevnitř je ocelové lanko, je to hodně kvalitně zpracované. Po upozornění, že se jedná o velkého hřebce jsou ochotni dát i lanko tlustší, ale i to základní funguje, jak má.

http://arabhorsepromotion.com/shop/index.php?option=shop&lang=en#!prettyPhoto[Model%2017%20New!]/0/

Kdyby někdo měl zájem, poštovné jsem platila 5euro, balíček tu byl do týdne. Dá se i vymyslet jiná varianta, nemají problém nafotit druhy kamínků a korálků a sešmodrchat něco podle přání.

Já mám zatím fijajovou, akorát kobyla se tváří, že bydlíme minimálně na severním pólu, takže je strašně chlupatá. Tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat, až vylíná. Ještě mám zálusk na jednu. (jezdit ještě tento rok asi nebudeme, tak se místo v sedle, uzdečkách a spol. realizuju v ohlávkách :D)

Btw. když jsem u toho severního pólu, jaké máte u vás počasí? Tady napadlo šílenýho sněhu, je kalamita, bouračky, silničáři nestíhají. Herky straší věčně doma, jelikož buď pršelo a foukalo, nebo teď sněží a fouká a arabky se klepou zimou. Prča je, že mám pro kobylu nepromokavou deku (nezateplenou, takže by se dala použít i na chlupáče), jenomže ve stáji není kam to dát usušit, tak mi je k hovnu, s prominutím.

No ja táke experimentuji.. :-|

23.1.2012 14:51
kathey

XXX.XXX.52.63

http://www.youtube.com/watch?v=8o-4BgUHFrU

Co je toto za barvu? Nebo spíše, jak je možné, že má hnědý kůň šedivou hřívu i ocas?

23.1.2012 14:53
kathey

XXX.XXX.52.63

Já to chci :D Když pominu to, že je to klasická američanka.

23.1.2012 14:57
sabina

XXX.XXX.60.81

to snad odbarvily ne smajlík

23.1.2012 15:00
kathey

XXX.XXX.52.63

To by to měla žlutý :D

23.1.2012 15:07
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak odbarvený a nabarvenýsmajlík

Ale vidím to poprvé v takové míře!

23.1.2012 15:10
kathey

XXX.XXX.52.63

No, já právě taky, proto se ptám :)

Akorát jsem čekala odpovědi ohledně genetiky a barev, ne švindl :D

23.1.2012 15:31
sabina

XXX.XXX.60.81

http://www.youtube.com/watch?v=WwkcafXac8A&feature=related

Mrkej po tom Stivalovi tak je víc hříbat...teda asi

23.1.2012 18:46
ms

XXX.XXX.62.133

Nejspíš roaning. I když v tomhle rozsahu jsem ho ještě neviděla. Jinak... promiňte mi můj názor, ale to je hnus velebnosti. Je z toho vidět jen tuna oleje na vyholeném xichtě, nepřirozený krk a tak krátké chody, že se to ani nepřešlápne. Na ježdění to musí být šicí stroj... teda já bych to nechtěla ani za zlatou cihlu.

23.1.2012 18:52
ms

XXX.XXX.62.133

to druhý zvíře je o třídu jinde

23.1.2012 19:25
kathey

XXX.XXX.218.1

Mě se ta kobyla jako zvíře taky nelíbí, líbí se mi ta barva. Já na to narazila úplně omylem, přišla mi na mail. Být obyč hnědá, tak její fotku ani nerozkliknu, tohle mne ale zaujalo, protože jsem to takhle moc ještě nepotkala (když už, tak něco málo na ocase).

Btw. kobyla říjí, 7 den a cca 4 dny nedojídá snídani :D

23.1.2012 19:38
sabina

XXX.XXX.60.81

kathey napsal(a):
Mě se ta kobyla jako zvíře taky nelíbí, líbí se mi ta barva. Já na to narazila úplně omylem, přišla mi na mail. Být obyč hnědá, tak její fotku ani nerozkliknu, tohle mne ale zaujalo, protože jsem to takhle moc ještě nepotkala (když už, tak něco málo na ocase).

Btw. kobyla říjí, 7 den a cca 4 dny nedojídá snídani :D

Já ti to říkalasmajlík:-) Budu mít pravduuuuu:-)

23.1.2012 19:44
kathey

XXX.XXX.218.1

Těžko říct, jí ta vojtěška s řízkama prostě nechutná, bez ovsa se toho ani nedotkne. Já to asi ani nedorkmím, dostává to takřka po hrstech, to nemá smysl. Asi to tu někomu věnuju. Už mám vybrané müsli, tak jenom čekám, jestli Michal nepojede náhodou kolem plzně v nejbližší době (jezdí tamtudy často do Německa), a pokud tak do 14 dnů ne, tak si to nechám poslat a bude svatý pokoj.

23.1.2012 19:47
sabina

XXX.XXX.60.81

kathey napsal(a):
Těžko říct, jí ta vojtěška s řízkama prostě nechutná, bez ovsa se toho ani nedotkne. Já to asi ani nedorkmím, dostává to takřka po hrstech, to nemá smysl. Asi to tu někomu věnuju. Už mám vybrané müsli, tak jenom čekám, jestli Michal nepojede náhodou kolem plzně v nejbližší době (jezdí tamtudy často do Německa), a pokud tak do 14 dnů ne, tak si to nechám poslat a bude svatý pokoj.

:-) Uvidíš, jak to půjde. Ale pokud bude musli chutnat..tak krm hold to. Jsou to ty spilersky? A vůbec došmatlej na skype

23.1.2012 19:49
kathey

XXX.XXX.218.1

Už šmatlám. Mě se u toho Spillers nelíbí ta pšenice...všichni to krmení strašně chválí, ale mě se to nějak nezdá. Projela jsem web toho krmení, co sem dala Marina, St. Hippolyt a vybrala něco tam.

24.1.2012 00:27
ms

XXX.XXX.62.133

říje je ta lepší varianta. Hippolyt je dobré krmení. Krmil se Aquavitovi, když tu byl (Nutri Star) a líbil se mi, tak jsem po něm sáhla, když jsem řešila, čím Sherifovi zchutnit krmnou dávku. On je totiž taky schopen držet protestní hladovku, když mu něco nejede. Vzhledem k tomu, že je mu 25 a jako hřebec v ohradě pochoduje, je docela těžké ho dobře nakrmit a navíc je to ten typ koně, co klidně nedožere oves... Teď žere musli (kupuju Equi Lac a žerou ho s Whity), oves, vojtěšku, řepné řízky, extrudované lněné semínko, olej a vit.-min. a vypadá dobře. Vojtěšku namáčím s řízky a smíchané s musli to žere, bez musli ne.
Beru od Hippolytu i vit.-min. směs (Gemüse-Kräuter-Mineralien), sympatické je, že je to z velké části organického původu, tudíž dobře využitelné, ve 25 kg pytli mě to vyjde hodně úsporně (se 13ti koňmi už to člověk řeší...) a je to první vit.-min., kterou mi všichni koně žerou fakt dobře, bez nějakého "maskování", namáčení žrádla atd.

24.1.2012 08:01
kathey

XXX.XXX.218.1

Tak to zní nadějně, taky musím vojtěšku máčet s řízkama, byla schopná se bavit tím, že z toho ty granulky docela spolehlivě vypreparovala. Ale teď vypadá dobře, konečně jí nelezou žebra a i záda se jí docela solidně obalila. Nejdřív zkusím dát také musli s tím zbytkem krmení...třeba to projde. Vitamíny mám zatím od Pava, ty granulkové. Ty jí kupodivu chutnají, snědla by je i samotné.

Každopádně, i když se v jídle ryje, tak je určitě lépe krmitelná, jak starší hřebec, to musí být docela fuška udržet ho v kondici.

24.1.2012 09:20
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda to zbarvení vypadá hodně zvláštně. Hlavně na tom prvním videu. V takové míře jsem to taky ještě neviděla.smajlík

Jsem ráda, že problém s nežravostí fakt souvisí s říjí:-)
My naštěstí nikdy problém s tímhle neměli, Usa je pažravka a zbaští všechno.... kdyby se nedalo bacha, sežere i psí jídlo a klidně mi sežrala kdysi kus kuřetesmajlík

24.1.2012 15:10
ms

XXX.XXX.62.133

Dawlatka mi granulovanou minerálku od Pava spolehlivě nechá na dně žlabu nedožranou, a Duchess často taky... potvory zmlsaný

24.1.2012 15:16
ms

XXX.XXX.62.133

Ještě ke zmlsanosti... Dawlatka nežere jablka. Queena nežere jablka ani mrkev. Texasanky bláznivý.

24.1.2012 18:09
kathey

XXX.XXX.52.63

Ještěže mám jen jednu :D

Mě nejí jenom suché rohlíky (čichne si a nechce), celozrnou housku mi flusala.

24.1.2012 21:14
janahol

XXX.XXX.110.5

Pro ms: omlouvám se, jen se chci optat odkud jste(jsi). Znám Aquavita z Koločavy, on byl u vás loni na připouštění? Jana

24.1.2012 22:19
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Ani Maďarka mi nežere mrkev. A jablko jen když je samotné a nakrájené, ve žrádle ho nechá. Ani červenou řepu nežere. Na tvrdý chleba jsem ji už ale naučila. Kupodivu jádro sežere vše i s řízkama, to si nevybírá, jen jablka nebo mrkev zůstanou ve žlabu.
Já teď přemýšlím nad novýma granulema a müsli - zn.Gain. Krmíte jím někdo?

25.1.2012 18:37
monikafris

XXX.XXX.66.134

Ahoj Peťko!
Kdy sem hodíš už nějakou novou fotku kobyly??? :-) To víš, už jsem zvědavá! Mám to daleko, abych se na ni přijela podívat. :-) Monika

31.1.2012 09:14
sabina

XXX.XXX.60.81

thesis napsal(a):
Naše Arabka :-)

Ale ale...tak už?

Chceme info, rodiče atd :-) Vítej (hlavně víc fotek )

31.1.2012 09:23
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak sem si na popud Kathey změřila kůně. Na jaře po přelínání ho změřím radši znovu, protože ty hodnoty jsou zajímavé.

Výška - 154,5
Hrudník - 184
Holeň - 20,3

31.1.2012 10:01
thesis

XXX.XXX.151.2

Má jen poloviční původ byť i tatík byl Arab. Po mamce má v předcích 523 Sayed s.v., Kasr El Nil, Shahriar, Tuhotmos atd. Z klisen jsou tam 192 Felfela, 191 Wasila, Hemmat atd. Matka je 517 Hanka z NŽ Topolčianky SK. Sama se jmenuje Hai Wata Ekrasi. Je to ještě mladá slečna, nemá ani tři :-). Máme ji tři dny a teprve se v ní Arab projevuje :-)

31.1.2012 10:09
sabina

XXX.XXX.60.81

pěkná prdelka...odkud jste ji dovezly, pokud to není tajné? Co máte v plánu atd? Vypadá pěkně rostlá

31.1.2012 10:13
kathey

XXX.XXX.226.21

Také vítám.

Mě by zajímalo, kam lidi chodí na ta jména. Znamená to něco?

31.1.2012 10:21
thesis

XXX.XXX.151.2

Pochází právě ze Slovenska tam se narodila. V plánu máme jenom spokojenou Arabku později k rekreačnímu ježdění :-). Jak je vidět mého chlapa baví s ní lítat a pes je z toho taky veselý :-). Máme tady ještě důchodce poníka a jestli později bude něco dalšího se uvidí. Jinak jsem zvyklá koně nekovat a dávat bezudidlovku takže i ji čeká stejný režim. Zatím je malinká nějakých 143-145cm, ale hold nepočítám, že arab vyroste někde na 160. Mám radši menší a ohebnější koníky s určitým temperamentem a Arab tohle splňuje, navíc mi imponuje jejich inteligence.

Tady lama :-)

31.1.2012 10:23
thesis

XXX.XXX.151.2

kathey napsal(a):
Také vítám.

Mě by zajímalo, kam lidi chodí na ta jména. Znamená to něco?

To by mě taky zajímalo, já si doteď na tom koušu jazyk a je nemožné to říct rychle. Nicméně jeden z předků - hřebec, se jmenuje Nasralla takže já se už nedivím ničemu :-)

31.1.2012 10:23
kathey

XXX.XXX.226.21

To je opravdu maličká, tak hlavně ať dělá radost :)

31.1.2012 10:24
sabina

XXX.XXX.60.81

jasně :-)
počítej, že nějaké cm ještě udělá, ale závrať se ti na jejím hřbetě neprojeví:-) Můj kůň má po otci dostihovou stranu a má taktéž jen 154cm v téměř 6ti letech.
No doufám že tu s náma zůstaneš a přidáš nějaké novinky a tak...aby to tu trochu ožilo.
A co se týká tvého chlapa - jojo, všimla sem sismajlíksmajlík

31.1.2012 10:33
kathey

XXX.XXX.226.21

thesis napsal(a):
To by mě taky zajímalo, já si doteď na tom koušu jazyk a je nemožné to říct rychle. Nicméně jeden z předků - hřebec, se jmenuje Nasralla takže já se už nedivím ničemu :-)

My máme v původu taky koně jménem Koláček, Záloha, Blato...a kdesi cosi. Poláci dávají jména začínající písmenkem po matce, plus jako bonus nesmí stejné jméno padnout 30let, takže to mají trochu náročnější, ale moc se s tím nemažou. Jeden z nejnadějnějších potomků QR Marca z Janowa, dostal jméno Pogrom, což pohoršilo značnou část lidí. Já (kor jako historička), když si to vybavím v souvislostech, tak mi to též přijde už přes čáru.

31.1.2012 10:36
thesis

XXX.XXX.151.2

S její výškou nemám problém, sama chci nebo spíš musím dost shodit a ona je dost pozdní takže s obsedáním ve třech letech vážně nepočítám. Považuji ji za svého životního koně a mermomocí si vozit prdel nemusím, takže se nikam nehrneme a necháme ji pěkně dozrát. Ze země je pořád co dělat. Uvažujeme ještě nad dalším koníkem na rekreaci ( pro chlapa ) ale to bych už spíš volila nějakého staršího valáška do bezplatného pronájmu nebo takového něco. Máme i jiné věci kam třeba sypat peníze a jednou se třeba najde někdo kdo rád umístí svého staršího koníka. Zatím nás nic nehoní a nyní se věnujeme hlavně tomu co máme doma. Ale je to zábavná klisna, co ta dokáže za ksichty :-)

31.1.2012 10:44
sabina

XXX.XXX.60.81

thesis napsal(a):
S její výškou nemám problém, sama chci nebo spíš musím dost shodit a ona je dost pozdní takže s obsedáním ve třech letech vážně nepočítám. Považuji ji za svého životního koně a mermomocí si vozit prdel nemusím, takže se nikam nehrneme a necháme ji pěkně dozrát. Ze země je pořád co dělat. Uvažujeme ještě nad dalším koníkem na rekreaci ( pro chlapa ) ale to bych už spíš volila nějakého staršího valáška do bezplatného pronájmu nebo takového něco. Máme i jiné věci kam třeba sypat peníze a jednou se třeba najde někdo kdo rád umístí svého staršího koníka. Zatím nás nic nehoní a nyní se věnujeme hlavně tomu co máme doma. Ale je to zábavná klisna, co ta dokáže za ksichty :-)

Jééé bezušáksmajlík
Nojo, copak arábci...

Jinak když jste u těch jmen - tak Tornado de Syrah, Kapella, Topol, Mandragore, Taktika...někdy je to vtipný no. Ale Blato je blato.smajlík

Jasně, tak pokud nepotřebuješ nutně jezdit, nebo tak..tak je lepší nechat je déle, to je jasné.

31.1.2012 10:48
kathey

XXX.XXX.226.21

Já třeba už nutně jezdit potřebuju :D Neseděla jsem na tom už víc jak půl roku a začínám mít absťák, ale vylézt na tu moji chuděru, to by mne musela hanba fackovat :)

31.1.2012 10:55
lesterka

XXX.XXX.146.52

A já ti pořád říkám, že máš přijet, koní tu pod zadek máme už 20 :)) Půjčím ti mého milovaného frísáčka :)

31.1.2012 12:22
lucky

XXX.XXX.27.76

Gratuluji k nové kobylce. je moc hezounká a přeji hodně krásných chvil s ní. Ta jména jsou někdy hodně srandovní..no Blato nemá chybu. Poláci si vůbec někdy vymýšlejí zajímavá jména smajlík

já teda Usu neměřila tahle nikdy..kdysi jsme ji měřili v kohoutku, ale kolik má nyní fakt nevím..kol 150...149-150, fakt nevím. Musela bych ji změřit. Já chtěla vždycky + - 150Vk koně, takže plná spokojenostsmajlík..i tak mám problkém se na ni vydrápatsmajlík

V sobotu jsme fotili koníky a mám zatím pár foteček, kdo je na Fb už viděl možná :-)

31.1.2012 12:27
sabina

XXX.XXX.60.81

Lucky, tak ji změř...#01Fotka super..

31.1.2012 12:29
lucky

XXX.XXX.27.76

Tak to já se sem tam svezu..v té zimě se mi teď ani nechcesmajlík

Tohle byl takový jen pokus z dlouhé chvíle než jsem na ni lezla, ale ten výraz se nám takhle hezky snad ještě nepodařil :-)

31.1.2012 12:35
lucky

XXX.XXX.27.76

Já ji změřím, třeba zítra. Te´d jedu do Ostravy a večer nějak polezu pro uň. Podle mě těch 150 ani mít asi nebude. Fakt nevím. Ona je malinká, ale pro mě akorát. Já mám 166, takže mi naprosto vyhovuje, když jsem zmrzlá, tak i tak nadávám, že by se měla zmenšit, když se na ni nemohu vydrápatsmajlík

tady vykulená uň z běhacích srneček..bylo jich 3 stáda po 6...takže všichni koně tolik zmatených zvířat ještě neviděli. Srny lítaly mezi koňmi, fotografkou, mnou..no prostě totálně zmatené smajlík

31.1.2012 12:35
lucky

XXX.XXX.27.76

Já ji změřím, třeba zítra. Te´d jedu do Ostravy a večer nějak polezu pro uň. Podle mě těch 150 ani mít asi nebude. Fakt nevím. Ona je malinká, ale pro mě akorát. Já mám 166, takže mi naprosto vyhovuje, když jsem zmrzlá, tak i tak nadávám, že by se měla zmenšit, když se na ni nemohu vydrápatsmajlík

tady vykulená uň z běhacích srneček..bylo jich 3 stáda po 6...takže všichni koně tolik zmatených zvířat ještě neviděli. Srny lítaly mezi koňmi, fotografkou, mnou..no prostě totálně zmatené smajlík

31.1.2012 12:41
sabina

XXX.XXX.60.81

Změř všechno...i ten hrudník a holeň...:-)
Asi si klika 2x se stane, no.

31.1.2012 14:34
thesis

XXX.XXX.151.2

Já jsem celkem zvyklá na takové výšky. Moje minulá kobyla kterou jsem bohužel prodala ( ještě teď se biju do hlavy ) měla nějakých 146cm a byl to pro mne ideál. Ekrasi je ještě takový pavouk, když ji člověk vidí jen tak se flákat venku tak by sotva poznal že je to Arab, ale stačí jak ji něco zaujme a už je to hned znát :-)

31.1.2012 14:45
kathey

XXX.XXX.226.21

"když ji člověk vidí jen tak se flákat venku tak by sotva poznal že je to Arab"

když arab se většinou poznává z té opačné části, než má ocas :D (s ocasem hore a vyvalenýma očima už jsem viděla i hucula ;)

31.1.2012 15:14
thesis

XXX.XXX.151.2

Hm dík za upozornění. Mám sice prvního Araba, ale není první se kterým se setkávám....

31.1.2012 15:16
lesterka

XXX.XXX.146.52

Ne, že bych chtěla jít proti tobě, ale Káťa má pravdu, u nás v maštali "projevy araba" mají úplně všechna plemena, od teplokrevných kobyl až po fríské hřebce :)
Přeji hodně radostí s kobylkou. Co s ní máš do budoucna v plánu?

31.1.2012 15:39
thesis

XXX.XXX.151.2

Jasně já měla na mysli to, že když má svůj klid tak nemá ani nijak výrazný ten svůj štičí profil. S ocasem nahoru a nozdrama dokořán umí lítat i můj tlustý poník.

31.1.2012 16:11
sabina

XXX.XXX.60.81

thesis napsal(a):
Jasně já měla na mysli to, že když má svůj klid tak nemá ani nijak výrazný ten svůj štičí profil. S ocasem nahoru a nozdrama dokořán umí lítat i můj tlustý poník.

Otázkou je, co je pro Tebe ,,štičí profil,,.....

31.1.2012 16:16
thesis

XXX.XXX.151.2

Achjo já tím celým chtěla říct, že je to zatím ještě takové naše "ošklivé kačátko" a ono se tady budou pitvat kraviny. Tak nic no.

31.1.2012 16:18
sabina

XXX.XXX.60.81

thesis napsal(a):
Achjo já tím celým chtěla říct, že je to zatím ještě takové naše "ošklivé kačátko" a ono se tady budou pitvat kraviny. Tak nic no.

No vidíš, už víme jak si to myslela...

31.1.2012 16:19
lesterka

XXX.XXX.146.52

Ale ne, holky to tak nemyslely...zrovna jsem je chtela okřiknout :)) Každý je rád za svého koníka a pro každého je ten jeho nejhezčí...a tak to má být :)

Kdybys viděla mně, když jsem si přivezla toho svého. Byl to pro mně nejkrásnější arab v ČR a teď když vyhrabu fotky z té doby, tak se hrozím, jaký to byl osel a jak jsem to vůbec mohla dávat na net a ještě tomu říkat arab :))))

31.1.2012 16:21
sabina

XXX.XXX.60.81

Jinak, každej sme měly někdy ošklivé káčátka...

31.1.2012 16:21
kathey

XXX.XXX.226.21

Vyhlašuju soutěž o nejhoršího koně, každý má jen jeden pokus, tak vybírejte fotku pečlivě... :D

31.1.2012 16:24
lesterka

XXX.XXX.146.52

Tak to si myslím, že bych 100% vyhrála :)

31.1.2012 16:25
kathey

XXX.XXX.226.21

nechval dne před večerem, dočtu si o židech a jdu na věc

31.1.2012 16:34
lesterka

XXX.XXX.146.52

tak ja jdu zatim vyvencit psa :) at nehniju porad doma :)

31.1.2012 16:59
klarusa

XXX.XXX.78.62

ok, ja hraju o nejtlusciho araba, ja totiz nemam doma araba ale QH :D
najdi pet rozdilu mezi arabem a qh :D a nebo tezsi ukol najdi pet znaku araba na teto fotce :D

31.1.2012 17:05
sabina

XXX.XXX.60.81

klarusa napsal(a):
ok, ja hraju o nejtlusciho araba, ja totiz nemam doma araba ale QH :D
najdi pet rozdilu mezi arabem a qh :D a nebo tezsi ukol najdi pet znaku araba na teto fotce :D

tak to sem určitě vyhrála jásmajlík

31.1.2012 17:11
kathey

XXX.XXX.226.21

Tak když se to takhle zvrhlo, tak tahám trumf... :D

31.1.2012 17:30
kathey

XXX.XXX.226.21

A tady moje nejoblíbenější ;)

31.1.2012 18:03
lesterka

XXX.XXX.146.52

No počkejte, já až přijdu z posilky, tak snad prohrabu staré CDčka...mám taky jednu oblíbenou :) Jenom ji najít :) Budu vám všem směle konkurovat :)

31.1.2012 21:45
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Ghajariy březen 2011
Nejtlustší a špinavý, to netrumfnete:-). Tato je z loňska, 2 měsíce před porodem. A kdyby se přece jen někdo s tlouštíkem blížil, vyfotím ji letos:-). Jak nic nedělá, pěkně kyne. Při březosti jí sena ubrat nechci a pohyb, ten nejde, když stále kulhá.

31.1.2012 21:48
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Thesis, máš opravdu krásný přírustek, gratuluji k arábkovi.
Tady je ještě jedna fotečka nové Metrisz, ta je na shagyu jemná a elegantní...

31.1.2012 21:52
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Ovšem to, že je Gaja arab, rozhodně na westernových závodech ani v haltru skoro nikdo nepoznal. Tady byla v závodní kondici.
Na této fotce bych asi ani já nenašla rozdíl od QH.

31.1.2012 22:18
lesterka

XXX.XXX.146.52

Že závodní kondice :)) Takhle můj kůň nevypadá ani teď, když jenom žere a nic nedělá :-))))

1.2.2012 08:34
lucky

XXX.XXX.27.76

Peti, Metrisz je slaďounká! Jde vidět, že je ještě mladinká, takový ten výraz miminkovský:-):-).

1.2.2012 12:01
ghajariy

XXX.XXX.220.60

A Leni, jak to že nejezdíš? Na jaro snad na nějaké drezurky vyjedeš, ne?

1.2.2012 17:07
sabina

XXX.XXX.60.81

Ta závodní kondice je fakt supersmajlík Tak vypadá kůň teď.
Paráda..
Jinak kobylka pěkná!

Tak co Leni, ses nato nějako vyprdla s tou přidanou fotkou ne? Tak šup šup

1.2.2012 17:21
klarusa

XXX.XXX.137.43

tak ja hazu dalsi fotku QH :D je to druha vyjizdka v Cechach, asi dva tydny po tom co jsem na ni poprve vlezla, byla tak tlusta, ze podsedlovou decku Hafku co jsem koupila jsem ji pod to sedlo proste nedokazala nacpat, tak jsem musela pouzit co jsem nasla doma :D tak to vypada divne, ale QH jak vysitej co? smajlík

1.2.2012 19:05
ghajariy

XXX.XXX.220.60

Ještě jedna Metrisz... To malé vepředu je Gajčina 8 měsíční kobylka po QH. Metrisz dělá hříbatům tetu.

A víte, co si někdy říkám? Že nejenom hubený kůň, ale i tlustý kůň je týrání:-). Bohužel u nás budou asi všichni koně týraní. Jeden tlustší než druhý. Metrisz je u nás zatím krátce, ale taky ji to čeká...:-))

1.2.2012 19:16
klarusa

XXX.XXX.137.43

jj taky jsem zastance toho, ze kdyz kun je prekrmovan, tak je tyran, ale te moji kyseline stacila jen trava :D nic jineho nedostavala... na te prvni fotce je fakt jen na trave, na te druhe fotce ma za s sebou tri tydny obsedani, prechod z jedne pastviny na druhou a zacleneni do jineho stada, kde nebyla moc trava a tak tam byl balik sena,... pote prejezd z Belgie zpet do Cr, takze nejakych 13 hodin na privesu, a zase zmena stada, a jen trava a vecer hrsticka musly s vitaminama :D takze u ni by v teto dobe pomohl jedine pastevni nahubek nebo nevim :D
ale ted uz je v jine kondici, uz je to holka pekne stihlounka, bohuzel nemam foto, teda mam, ale jsou v mobilu a ja nemam kabel do pc...takze mozna kdyz Terka neco hodi...

1.2.2012 19:22
sabina

XXX.XXX.60.81

Kláruš, ty máš kobču Terky? A ty jsi v Belgii nebo jak to teď vedeš?
Je tam v tréninku ne? Já jen jestli ti nevadí, že ji nemáš u sebe a jezdí ji někdo jinej? To já bych nemohla.:-))

1.2.2012 19:24
lesterka

XXX.XXX.146.52

Já teď nic moc nedělám. Je totálně zamrzlo, na beton. Nady nemá podkovy a chodí jak na jehlách, tak jsem rozhodla, že dostane zimní pauzu a nebudeme to sílit, ať se neotlačí.
Drezury nevím, já mám své mínění o jejich posuzování a nemíním někomu dělat šaška. To si radši vyjedu na parkury, kde úspěch závisí opravdu jenom na našem výkonu. Ale první musím pořídit stojany :) Zatím skáčeme jenom přes židle .)

1.2.2012 19:35
klarusa

XXX.XXX.137.43

jj Sabi mam ji u Terky v treninku, a jsem moc moc spokojena a kobca taky. Prevezla jsem ji dom, myslela jsem, ze se taky vracim... pak jsem ji dala do treninku k Lacinovy, na vystavu jsem dojela, a pak jsem se rozhodovala kam ji strcit nez dorazim (porad jsem verila, ze se brzo vratim) no a Terka se nabidla, a byla to ta nejlepsi volba. Satusce se venuje, spolu s Zezulkovou zjistily, ze Sata mela a i stale trochu ma problem s jednim svalem na lopatce, a postupnou praci se to snazi odstranit. Ted v prosinci jsem byla na mesic doma, Satusku navstevovala a jsem moc s Terkynyma sluzbama spokojena, kobca u ni mela bohuzel koliku, ale peci co dostala se jen tak nevidi... kobcu s pani doktorkou zachranili, a kdyz na to pomyslim na zpet tak ostatni vetove by ji poslali do Brna a nezabejvali by se tim, ale oni spolu bojovaly a vybojovaly to dokonce, a Satus je zdrava, tuktuk.
No jestli mi vadi, ze Satus jezdi nekdo jinej... no stve me to, nejradeji bych si ji jezdila sama, ale u Terky vim, ze ji bere jako vlastni, takze mi to nevadi, jen bych ji nejradeji mela u sebe, jenze tady na ni neni cas, a neni tu Zezulkova, takze nejdriv se musi vyresit problem co maj s pani doktorkou Zezulkovou rozdelany, nez si muzu zacit pomyslet o jejim prestehovani zpet... a hlavne ani netusim jak tu dlouho budu,a nechce se mi ji tahat takovou dalku jen tak... a za treti ted nam tu radi pekne zla nemoc, takze jsem stastna, ze Satus tu neni...
fotka od Terky Hnykove, zari minuleho roku, kdy Satus byla uz u Terky, a po vystave a mesici treninku u pana Laciny..takze nejake ty tuky uz byli pryc :D premena z QH na araba

1.2.2012 19:41
sabina

XXX.XXX.60.81

Víš Klaruš, já bych tohle nezvládla..no:-)
Mě by to sralo, takovou dobu se s tím hříbětem pipleš, a pak ti to ,,předělává,, někdo jinej. Ani náhodou. Tak jako aby si na něj někdo jednou, dvakrát sedl a něco mu vysvětlil, tak jo. Ale jinak ani prd.
Navíc bych asi nezvládla mít tady koně a být jinde...Sem sušenka tady na tohle.

Tak třeba se uvidíme na jaře někde na ,,závodě,, pokud si já chytrá udělám tu licenci. Řidičák mě čeká 24, tak ještě tu licku a hurá, tradásmajlík

Hele, tak mě napadá - problém se svalem na lopatce? Nato jste přišly jak? A to mi chceš říct, že se ten sval zase neposere? Na takovýhle předělávky chodím celej život, a bez výsledně.

1.2.2012 19:57
sabina

XXX.XXX.60.81

Jo a to že byla Satuš ,,tlustá,, tak tlustá nebyla - říkejme tomu senné břicho :-) Protože tlustej kůň vypadá jinak.

Já bych bez něj bejt asi nezvládlasmajlík Pořád ho oždibrávám, když sme spolu

1.2.2012 20:03
klarusa

XXX.XXX.137.43

no pokavad vse ok, tak me Terka laka na Kasovice :D takze mozna tam... ale nejdriv nam to musi povolit Zezulkova
no ja to poradne nevim, ale nekdy v minulosti si poranila nerv na lopatce nebo na prsouch...a nejak zakrnel sval co tam byl a udelal se jinej, ktery ted dela neplechu... jak jsme na to prisli? pri obsedani kobyla nechtela cvalat v kruhovce na jednu stranu... podotknu bez sedla bez niceho...chtela radeji skocit ohradu... kdyz kobca prijela do Cr nechaly jsme ji zkontrolovat Zezulkovou a ta na to prisla, bez toho aniz by jsme ji cokoliv rekly se zeptala zda ta kobyla cvala, a zda uz jsme na ni sedely a zda se nahodou neprevratila... pri prvni navsteve to moc ruzove nevidela, ale Terka s ni udelala velky kus prace a pri dalsi navsteve uz to bylo vice ruzove, no a ted v unoru ji ceka dalsi vysetreni a uvidime no..
no vis, ja tady na Satu fakt nemam cas, nez odjela tak to vypadalo tak, ze jsem ji videla jednou tejdne, kdyz jsem sla v nedeli zkontrolovat pastviny... a ted jsem rada, ze je doma, ze je tam Zezulkova,... no a privezt si ji muzu kdykoliv, teda kdykoliv za predpokladu, ze sezenu odvoz :D ale nechce se mi ji tahat zas takovou dalku nez si budu jista jak dlouho tu jeste zustanu... ale to vis, ze me to strasne hloda, ze ji tu nemam u sebe, ze si ji nemuzu udelat sama, ale od Terky mam super info, vim, ze se o ni postara jak o vlastni, coz jsem se hodnekrat presvedcila na vlastni oci, kdyz jsem u Terky mohla par dni bydlet, abych mohla se Satou stravit nejakou dobu...takze kazda mince ma dve strany, a ted prevazuji plusy, aby Sata zustala u Terky

1.2.2012 20:23
lesterka

XXX.XXX.146.52

Kláro, tak přesně tohle mám vyzkoušené na vlastní kůži. Přeruší se nerv a díky tomu přestane nějaký sval pracovat, a začnou ho nahrazovat jiné svaly, které tím jsou přetížené. Já s tím chodím víc jak 3/4 roku několikrát týdně na rehabilitace a začíná to konečně nést ovoce. Ale je to běh na dlouhou trať. Nejhorší je, že ani u lidí nikdo neví, co to způsobuje, může to být přetížení, náhlý rychlý pohyb, viroza....prakticky cokoliv. Jediné řešení je pomalu, cíleně posilovat ten zakrnělý sval a doufat, že nerv doroste a přidá se do činnosti, kdy sval už bude schopný pracovat sám a nenechat za sebe makat jiné :)))
Jinak možná by vám mohlo pomoct (jestli to ještě nevíte), u lidí prý pomáhá posilovat intenzivně dva, tři týdny a pak posilování přímo toho svalu dát na týden, dva pohof a pak zase. To je teď nějaká novinka na kterou přišli a je pravda, že u mně to tak taky působí.

1.2.2012 20:27
sabina

XXX.XXX.60.81

Leni netuším jak závažný to máš, nebo na kreté části těla. Já mám hypermobilní každej obratel a kloub v těle. A na lopatkách se mi svaly přemisťují jak potřebují. A když dojdu na rehabku, kde mi je vrátí na původní místo - kde bych je mimo jiné měla udržet postojem - tak ráno po spánku vstanu a jsem tam kde den před tím.
Denně mi jsou schopni odblokovat 8 bloků na páteři. Už sem to vzdala, protože nemám kdy posilovat sval na správné pozici, jelikož tam nevydrží:-(
Takže mám záda jak kdybych závodně plavala - motýlí křídla se mi dělaj, ale aby mě to drželo páteř jak má..ani hovno.smajlík

1.2.2012 20:35
lesterka

XXX.XXX.146.52

Sabi, hypermobilní klouby (to mám taky, tak vím, co zažíváš :-)) a nefungující nerv jsou dvě různé věci. S klouby toho moc nenaděláš s nefungujícím svalem díky přerušenému nervu máš možnost, že něco provedeš, za předpokladu, že se nerv zase obnoví. U lidí prý roste cca 1 cm za měsíc (jak je to u koní netuším :-)). Takže nezbývá než posilovat daný sval a čekat na nerv, jestli se dá do kupy.

1.2.2012 20:46
sabina

XXX.XXX.60.81

lesterka napsal(a):
Sabi, hypermobilní klouby (to mám taky, tak vím, co zažíváš :-)) a nefungující nerv jsou dvě různé věci. S klouby toho moc nenaděláš s nefungujícím svalem díky přerušenému nervu máš možnost, že něco provedeš, za předpokladu, že se nerv zase obnoví. U lidí prý roste cca 1 cm za měsíc (jak je to u koní netuším :-)). Takže nezbývá než posilovat daný sval a čekat na nerv, jestli se dá do kupy.

to je stejně debilní...tyjo.

Když si kopíruju lékařský zprávy a tak celkově si přijdu jak babička v 80ti smajlíksmajlíksmajlík
Slyšela sem že to jde docela dobře s ,,růstem,, svalů. Tak uvidíš!

1.2.2012 20:55
lucky

XXX.XXX.27.76

Jéjej..koukám, že jsme tady samí kryplíci smajlík

Hypermobilní jsem taky..taky ze mě mívají radost na rehabkách a je to stále dokola smajlík

1.2.2012 21:10
sabina

XXX.XXX.60.81

lucky napsal(a):
Jéjej..koukám, že jsme tady samí kryplíci smajlík

Hypermobilní jsem taky..taky ze mě mívají radost na rehabkách a je to stále dokola smajlík

Taky máš DKK vyšší jak tvůj pessmajlíksmajlík

Nojo, sranda musí být.

1.2.2012 21:20
lucky

XXX.XXX.27.76

sabina napsal(a):
Taky máš DKK vyšší jak tvůj pessmajlíksmajlík

Nojo, sranda musí být.

To má být co?

1.2.2012 21:26
sabina

XXX.XXX.60.81

lucky napsal(a):
To má být co?

Ptala jsem se jestli máš taky DKK vyšší jak tvůj pes...smajlík

1.2.2012 21:34
lucky

XXX.XXX.27.76

Jo aha, Ty jsi kdysi psala, že máš kyčle v háji, co?....no jo..vedeš smajlík..já mám ofico 0/0 napodzim rentgenované smajlík...jako mí psi smajlík..takže aspoň to mě uklidnilo, že mě bolí "jen" od páteře:-)

1.2.2012 21:38
sabina

XXX.XXX.60.81

lucky napsal(a):
Jo aha, Ty jsi kdysi psala, že máš kyčle v háji, co?....no jo..vedeš smajlík..já mám ofico 0/0 napodzim rentgenované smajlík...jako mí psi smajlík..takže aspoň to mě uklidnilo, že mě bolí "jen" od páteře:-)

Vidíš to smajlík Já nevim číslo, ale z poloviny nemám kloub v jamce a navíc pravej v rotaci, takže ještě křivě. Největší prdel je že pomůže jen umělej kloubsmajlík Tak to seru a zvykla sem si.

Přidejte reakci

Přidat smajlík