Hřebčín Sukorady ( N, SN )

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2012 11:17
maruse9

XXX.XXX.53.50

Dobrý den,
prosím o radu. Chtěla bych koupit mladého chladnokrevného koně.
Na sobotu mám domluvenou prohlídku koní v Sukoradech (okr.Litoměřice).
Nemáte někdo zkušenosti s tímto hřebčínem? Kupovali jste odsud koně?
Díky za odpověď

12.1.2012 13:22
tamtam

XXX.XXX.231.2

:) tak to se tam potkáme, jedu tam totiž v sobotu taky - podívat se na nějaké mladé kobylky na prodej..

12.1.2012 13:31
maruse9

XXX.XXX.53.50

My jedeme po 10 hod. Tak doufám, že mi toho co mám oblíbeného z estranek nevyfouknete :-)
Chci ale holčinu a při mé smůle to bude hřebeček...
(Vložila bych obrázek, ale nejde mi to :-( )

14.1.2012 20:10
tamtam

XXX.XXX.65.143

Tak jak jste dopadli? máte něco? my jsme nakonec nejeli:(

14.1.2012 20:43
maruse9

XXX.XXX.53.50

Chtěla jsem mladého koně, ale nemám moc zkušeností, tak mi ho nedoporučili.
Nabídli nám ale mnoho jiných koní... ke každému nám dali informace a trpělivě s námi objížděli všechny výběhy, kde byli nějací koně k mání :-) A vydrželi i moje nekonečné okukování :-))
Pan Calta i jeho asistentka byli opravdu moc příjemní.
Partnera učarovala vícešampionka republiky a mě kobylka, kterou mají opravdu rádi a snad by ani neprodali... jsme prostě problémoví klienti :-))
Další byla skoro čtyřletá kobylka po ZV, černá jako uhel a hlavu měla jako kladrubský kůň... jakorát to je takový prcek... ale nádherný prcek a při drbání jak držela :-)
Vůbec všechny koně byli velmi klidní.
Akorát kvůli zimě nezimě jsou to takové chlupaté zabahněné kuličky, ale co se dá dělat, válení je válení :-)

Tak zatím přemýšlíme, jaký kůň by nám vyhovoval nejvíc.
Jestli koupit hříbě a ustájit si ho v místní stáji, kde bychom s ním mohli být každý den v kontaktu a ono by zase bylo ve stádě a pod dohledem zkušeného... to by bylo nejméně náročné pro nás, ale zase náročné na "šrajtofly" :-))
Nebo koupit zaučeného koníka, který by byl dražší na pořízení, ale zase by mohl být ustájený u nás, kde máme vlastní krmení atd., takže další vydání by byla nižší.

Každopádně koní mají opravdu hodně a je z čeho vybírat!

14.1.2012 21:55
lucnidvur

XXX.XXX.64.235

No, tvrdí se, že nejdražší co do pořízení koně je koupit si hříbě. Když přičtete k pořiz. ceně ještě náklady za ty roky než vám k něčemu bude, tak i kdybyste ho měli doma, levněji než hotový kůň vás stěží vyjde. Navíc musíte čekat...

A přijde mi, že doma by byl koník sám. To není zrovna nejlepší nápad. Už se to tu probíralo milionkrát. (Pokud tomu je jinak, tak se omlouvám) Vlastníme jedno takové zvíře, co měl někdo doma samotné na dvorku - nikdy, nikdy nebude co se sociálních vztahů a vazeb normální, i přesto, že je po několika letech ve stádě daleko lepší než byl na začátku. Ale je to na každého vědomí a svědomí :-|

14.1.2012 22:24
maruse9

XXX.XXX.53.50

Do hříbátek se ale ty peníze pumpují postupně, tak to člověku tak nepřijde... Navíc mu koník dělá celou dobu radost :-)
Jednoho kamaráda by doma přeci jen měl. Kamarádka má A1/1, ale výběh má tak pro závodní kozu a já mám zase výběh bez koně...takže je u nás "pečenej, vařenej". Mimochodem koník je sám a přijde mi naprosto normální, i když ho vezme do vedlejší vesnice do výběhu k jiným koním, vychází s nimi... klidně se spolu pasou, drbou se, jako kdyby k nim patřil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík