Dobrý den,koupila jsem westernovou uzdečku i s otěžemi a otěže jsou zakončené pro mne záhadným způsobem
Poradíte mi,jestli tam něco schází nebo jak se takovéto otěže používají?
Pokud by scházely kožené řemínky,tak by tam musely být dírky dvě.Nebo že by byly na šroubek?Jdou ale poměrně i těžko ohnout.
Nevím.
Děkuji moc.
Pavla
Mohlo by být,jen mi to ale na ty čudlíky připadá poměrně dost velké.A hlavně i ty malé dírky na druhém konci,tam by se asi ty kožené střapce nevešly.
Je to fakt záhada.
Třeba bude ještě někdo moudřejší,ale teoreticky by to tak mohlo být.
Kdyby náhodou měl někdo o ty otěže zájem,není problém.
P.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4
Řekla bych, že se proplétají způspbem, jako "živé konce", vypadá to trošku robusněji, ale ono se to časem stáhne. Provléknout kroužkem udidla tak, že máte každou dírku na jedné straně, krátký konec provlékněte dírkou v delším konci, a dlouhý konec otěží provlékněte dírkou v krátkém konci. Myslím si, že když za to více zatáhnete, tak že to nebude tak "humpolácké", jak píšete :o) Vyfotila bych, ale bohužel nemám takové otěže, maximálně ten živý konec. Ať se podaří. Káťa
Děkuji moc.
Kůže je krásně měkká,promazaná takže se s ní manipuluje hezky.
Mám ještě jedny otěže,provazové, s klasickým koženým zakončením a ještě i s karabinou.Karabinu jsem si vyndala a mám to jen na tu kůži,upevněnou koženými řeminky.
Právě jsem tak hledala nějaké podobné otěže v prodejnách jezd.potřeb na netu,ale nic jsem nenašla.Jen tu klasiku,co se prodává.
Zkusím to ještě jednou protáhnout,snad se to nějak poddá.
Ten druhý konec těch otěží tedy tím pádem bude asi na ty kožené "šlahouny",které bývají u western.otěží,že?
Na to,že jsem u koní už hooodně dlouho,jsem tento typ otěží viděla poprvé až teď.
Pavla
pavlis
napsal(a):
Děkuji moc.
Kůže je krásně měkká,promazaná takže se s ní manipuluje hezky.
Mám ještě jedny otěže,provazové, s klasickým koženým zakončením a ještě i s karabinou.Karabinu jsem si vyndala a mám to jen na tu kůži,upevněnou koženými řeminky.
Právě jsem tak hledala nějaké podobné otěže v prodejnách jezd.potřeb na netu,ale nic jsem nenašla.Jen tu klasiku,co se prodává.
Zkusím to ještě jednou protáhnout,snad se to nějak poddá.
Ten druhý konec těch otěží tedy tím pádem bude asi na ty kožené "šlahouny",které bývají u western.otěží,že?
Na to,že jsem u koní už hooodně dlouho,jsem tento typ otěží viděla poprvé až teď.
Pavla
Já to tedy vidím naopak tak, že se otěž přehne napůl mezi dirkami, tam, si myslím přijde udidlo, a chybí kožený řemínek a concho. Toť můj názor. Provlíkání otěží samotných si myslím bude dost nepoddajné a i nehezké...