Dovolím si po dlouhý době založit zase já. S naprosto nekoňskou fotkou
Přidám dnešní večerní kobylku od Ságy .
Si pospíšila, holka. Termín měla až 5.5. To je moje první kobyla, co nepřenáší ( i vloni týden před termínem) a mám z toho po všech těch přenašečkách 14 dní až měsíc upřímnou radost.
Taky jsem tu slibovala novější foto malého žlutého - či co to bude za barvu
ambra
napsal(a):
ne jenom tři budou jako maminka. Otázka je jestli to jsou kohoutci nebo slepičky...no uvidíme
sally gratuluju, prcek má moc krásnou barvu.
Díky , já furt přemýšlím nad tím, jak v té kobyle byla poskládaná, protože je celkem velká a Sága žádné extra břicho neměla.
A zase jsem to nestihla, jako vloni, zase se hřebila ve stádě a jela jako vosa po všech, co chtěli hříbě očichat, hlavně po tatíkovi. Zase žádné kapky na vemeni, žádný otok vemena... je prostě jiná.
sally
napsal(a):
Přidám dnešní večerní kobylku od Ságy .
Si pospíšila, holka. Termín měla až 5.5. To je moje první kobyla, co nepřenáší ( i vloni týden před termínem) a mám z toho po všech těch přenašečkách 14 dní až měsíc upřímnou radost.
oooooooo to je klasna kobulenka oooooooooSally take kobyly ako je jej mamina vyvazujem zlatom-vsetko si zariadi sama, ziadne stresy, ziadne komplikacie, vaz si, co mas doma
bonita
napsal(a):
oooooooo to je klasna kobulenka oooooooooSally take kobyly ako je jej mamina vyvazujem zlatom-vsetko si zariadi sama, ziadne stresy, ziadne komplikacie, vaz si, co mas doma
Vážím Bonit, a moc. To vyčekávání a nahlížení týdny po termínu u těch starších kobyl, vemeno jak baňa a furt nic... to mě deptalo.
bonita
napsal(a):
no z tohto tu je tiez riadny fesak
Musím ho nafotit líp... jsem si říkala, že dneska. No nezrachtal se jako prase ve vodě? Bahenní maska přes půl těla. A musel tam být sám, protože nikdo jiný vymáchaný není. Je tak samostatný, až to děsí. A ještě v kombinaci s matkou, které je to šumák... ta ho shání až tak po čtvrt hodině, co ho nevidí .
On jde sám ze stáje ven, ostatní žerou vevnitř... a stojí tam sám a kouká kolem, než je po něm sháňka. Sám od sebe, nikdo ho nevyhání...
bonita
napsal(a):
Sluší jim to spolu
Tak dnes v noci se konečně zadařilo. Je to kobylka
Jéééé, vy mi ty kobylky všechny vyberete a u nás to určitě bude hřebčounek. Už jsme v porodním a už jen čekáme, zatím se nic nechystá.
bonita
napsal(a):
tak to ma byt, taku krasku treba ukazat, no je k pomilovaniu
Tak tady fotka z venku. Je to foceno telefonem, takže horší kvalita
Rada bych se pochlubila krasnym vejlupkem o ktereho se staram ...ma rok a jmenuje se ryzka...je to krizenka slezskeho norika staam s o ni dva mesice....a chova se jako hrebcisko....:-)
kapka
napsal(a):
většina má už krásný hříbátka a já ještě musím čekat, máme týden do termínu a pak se uvidí... To čekání je hrůza
Vy aspon budete mit hriatko...o te nasi vsichni rikaji ze je brezi a kdy bude mit hribko ale ona e jen vypasena..a ne a ne schudnout...o_O...tak si musime vystacit s nasi silenou rocni kobylkou....
m i s i c k a
napsal(a):
Krásné fotky to jsem zvědavá, jakou bude mít barvu až vylíná
Co má vylínaný nos a kolem očí, tak je to stejná barva jako ta původní.
Ikdyž kolem očí v těch žlutých má i bílé chlupy... takže buď zůstane žlutý, nebo začne nějakým způsobem vybělovat, jako ten loňský.
Sally, u teba maju kone fakt raj na zapadniarsky sposob, v nasich koncinach je toto rarita
bonita
napsal(a):
Sally, u teba maju kone fakt raj na zapadniarsky sposob, v nasich koncinach je toto rarita
Pěkné foto, Bonit.
Ale vždyť u tebe se mají stejně, jen je jich méně. A máte bezva vyřešené připouštění, že necháte i cizí kobyly navolno s hřebcem. To tu po okolí nikde není, všechno z ruky a hřebci na připouštění obyčejně žádní miláčci - až na pár světlých výjimek. Ještě, že už jezdit nikam nemusím
dala som zasa na nas bazos pripustanie s nasim zrebcom, a pozrite, ake odpovede mi chodia, mna snad porazipisem im, ze nie je na predaj a nechcu to pochopit
...Thanks for your response.I will be happy to buy it but i will not be available to come for an inspection due to the nature of my work as a marine engineering,Note that i will be responsible for shipping and handling.My shipping company will come to your location for the pick up Kindly provide me with the address where it will be picked up so that i can forward it to the shipping company to calculate the cost of pick up for me.
Best Regards, ...
bonita
napsal(a):
dala som zasa na nas bazos pripustanie s nasim zrebcom, a pozrite, ake odpovede mi chodia, mna snad porazipisem im, ze nie je na predaj a nechcu to pochopit
...Thanks for your response.I will be happy to buy it but i will not be available to come for an inspection due to the nature of my work as a marine engineering,Note that i will be responsible for shipping and handling.My shipping company will come to your location for the pick up Kindly provide me with the address where it will be picked up so that i can forward it to the shipping company to calculate the cost of pick up for me.
Best Regards, ...
Na někoho, kdo neposlouchá, co člověk říká nebo píše, je ztráta času reagovat .
No a pak jsou tací, co zamávají bankovkama a myslí si, že si z toho každý sedne na zadek a prodá, na co si ukážou.
Když člověk řekne, že to není na prodej - na to odpoví, že všechno je na prodej - no není, teď momentálně a kdyby bylo jindy, najdete to v inzerci
http://www.youtube.com/watch?v=xc5UsO8mi7M&feature=g-upl
male videjko od TORICONa
Kdo nebyl na dnešní výstavě v Prostřední Bečvě, může mrknout na album kamarádky: http://valmart.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_Prostredni_Becva_2012
A bonznu na Míšu (snad promine), že vyhrála se Saronem třídu pracovních koní - ještě jednou gratulace
http://valmart.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_Prostredni_Becva_2012#Becva038.jpg
Ahojky holky,
pokud by jste se chtěli podívat na dalších pár foteček z Bečvy,tak tady...
http://rancpodhurkou.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_Becva_2012
petrčmb
napsal(a):
gratuluju
Tobě taky gratuluji. Příště to určitě bude 1.místo. Oproti loňsku se ta tvoje kobyla hodně popravila. Říkalo to víc lidí
Ráda bych Vám představila malou Šery, bohužel nedostala příležitost žít na našem světě a tak dřív, než se stihla poprvé nadechnout, se už prohání na věčných pastvinách...
Je možné že by zkušená matka nechala blánu přes hříbě, které by dýchalo? Přemýšlím, proč nebylo očištěno a proč nedýchalo cca 5 min. po porodu, porod byl až moc hladký a rychlý bez jediného zafunění kobyly, takže jsem přišla až pozdě...
kapka
napsal(a):
Je možné že by zkušená matka nechala blánu přes hříbě, které by dýchalo? Přemýšlím, proč nebylo očištěno a proč nedýchalo cca 5 min. po porodu, porod byl až moc hladký a rychlý bez jediného zafunění kobyly, takže jsem přišla až pozdě...
Proto se má kobyla hlídat Mojí hříbě se taky po porodu hýbalo a jako 1 co jsem udělala bylo to, že jsem z hříběcí hlavy blánu sundala. Zbytek kobyla očistila sama.
I známé se hřebila kobyla, přišla taky pozdě. Hříbě bylo komplet očištěno, ale přes hlavu mu zůstala blána. Takže se taky udusilo. Určitě to není tak vždy, ale jak to člověk slyší tak má strach, že se to stane i jeho hříběti..
Zase z druhé strany člověk přijde už k "hotovému" pijícímu hříběti.
Je to škoda. A jak to zvládá kobyla ?
m i s i c k a
napsal(a):
Proto se má kobyla hlídat Mojí hříbě se taky po porodu hýbalo a jako 1 co jsem udělala bylo to, že jsem z hříběcí hlavy blánu sundala. Zbytek kobyla očistila sama.
I známé se hřebila kobyla, přišla taky pozdě. Hříbě bylo komplet očištěno, ale přes hlavu mu zůstala blána. Takže se taky udusilo. Určitě to není tak vždy, ale jak to člověk slyší tak má strach, že se to stane i jeho hříběti..
Zase z druhé strany člověk přijde už k "hotovému" pijícímu hříběti.
Je to škoda. A jak to zvládá kobyla ?
já ji hlídala, ale nebylo slyšet nic, byla jsem cca 4 metry od ní a vůbec sem neslyšela že by odešla voda, že by rodila nic. A každou chvilku sem chodila s baterkou kontrolovat. Hříbě nebylo očištěno vůbec, jakoby kobyla věděla, že nežije a když sem přišla já, tak se mohla zbláznit jak ho hlídala... Cit k němu měla takže to nejde svést, že by ho odmítla, jen nevím co si o tom myslet. 2 hříbata už odrodila bez jediného problému sama. Kobylka je zdravá, placenta odešla bez problémů, ale nejde mi do hlavy, že by jej jen tak nechala ležet a běhala okolo když už zkušenosti má
m i s i c k a
napsal(a):
A víš určitě, že porodila živé hříbě? To se mi nějak nezdá. Když kobyle praskne plodová voda, tak to člověk musí slyšet. To se mi nezdá
To si právě jistá nejsem, byl to můj první porod a všichni říkali, že to určitě uslyším a ono nic, A když nepraskne je možné aby porodila sama a tak rychle?
kapka
napsal(a):
To si právě jistá nejsem, byl to můj první porod a všichni říkali, že to určitě uslyším a ono nic, A když nepraskne je možné aby porodila sama a tak rychle?
Jistě, jak praskne voda tak je to už rychlovka - pokud je hříbě v dobré poloze. A rodila v termínu ? Prasknutí vody jsme vždy slyšela. Je to jako když vyjeleš na zem několik desítek litrů vody. Nějak se mi to nezdá. Mohla porodit mrtvé hříbě.
Počkáme, až příjde Sally. Určitě má větší zkušenosti z porody než kdokoliv z nás..
m i s i c k a
napsal(a):
Jistě, jak praskne voda tak je to už rychlovka - pokud je hříbě v dobré poloze. A rodila v termínu ? Prasknutí vody jsme vždy slyšela. Je to jako když vyjeleš na zem několik desítek litrů vody. Nějak se mi to nezdá. Mohla porodit mrtvé hříbě.
Počkáme, až příjde Sally. Určitě má větší zkušenosti z porody než kdokoliv z nás..
rodila 4 dny po termínu, Jedinou vodu jsem slyšela když čurala cca o půlnoci to sem ji šla iihned zkontrolovat a ještě v pohodě žrala, pak jsem právě hlídala jakékoliv zvuky a najednou takové naříkávé ržání, tak jsem myslela, že začíná rodit, tak sem ji chtěla dát 5 min. abych ji nevyrušila a nezačala to zdržovat ( byla jsem varována, že pak může porodit mrtvé, když to zdržuje) a za 5 min. sem tak šla a už hříbě na zemi v bláně a mrtvé...to bylo o půl 2
m i s i c k a
napsal(a):
Jinak moc děkuji za podporu, bylo to mé vysněné hříbátko, kobylka a já si stále vyčítám, zda šlo udělat něco více a lépe aby žila...
kapka
napsal(a):
Jinak moc děkuji za podporu, bylo to mé vysněné hříbátko, kobylka a já si stále vyčítám, zda šlo udělat něco více a lépe aby žila...
Tak mám nejnovější info od veterináře, prý byla pupeční šnura přirostlá k placentě takže se nemohla narodit živá máte s tím někdo zkušenosti?
kapka
napsal(a):
Tak mám nejnovější info od veterináře, prý byla pupeční šnura přirostlá k placentě takže se nemohla narodit živá máte s tím někdo zkušenosti?
Hlavně, že se přišlo na důvod mrtvě narozeného hříběte. Nemusíš si nic vyčítat. Zkus se zeptat veterináře, zda je to časté. Já jsem teda o tom ještě nikdy neslyšela..
m i s i c k a
napsal(a):
Hlavně, že se přišlo na důvod mrtvě narozeného hříběte. Nemusíš si nic vyčítat. Zkus se zeptat veterináře, zda je to časté. Já jsem teda o tom ještě nikdy neslyšela..
vet říkal, že je to tak u jednoho porodu z 50. a že prý bude nejlepší kobylku hned znovu připustit, jelikož hrozně naříká a hledá malý, ale už jí bude 24 tak nevim, nevim... Jinak je prý úplně zdravá, žádné komlikace jen kuli tomu srůstu ji jen pro jistotu dal antibiotika tak ted musím rozhodnout
kapka, aj nam je luto, ze sa to tentoraz nepodariloale nic si nevycitaj, z vlastnej skusenosti viem, ze to je zbytocne...a podla mna, ked nebolo kobylkou osetrene, tak ona asi vedela, ze jej hribek neodpoveda signalmi, ze je tu a urcite bola z toho zmatena a aj preto ho neocistila...akurat rozmyslam, ze preco to priroda nezariadila tak, ze ho nevypudila skorej
a ked je kobus zdrava, tak by som ju este raz nechala pripustit a keby bol potom na rok vysledok uz akykolvek, uz by som jej dala materinsky dochodok
kapka
napsal(a):
vet říkal, že je to tak u jednoho porodu z 50. a že prý bude nejlepší kobylku hned znovu připustit, jelikož hrozně naříká a hledá malý, ale už jí bude 24 tak nevim, nevim... Jinak je prý úplně zdravá, žádné komlikace jen kuli tomu srůstu ji jen pro jistotu dal antibiotika tak ted musím rozhodnout
Když řekl vet(pokud mu důvěřuješ). že připustit, tak bych do toho šla. Pokud je samozřejmě zdravá. Můžeš si vybrat hřebce, který se ti líbí Pohlídedej si 1 říji a určitě to zkus. Aspoň to trochu zpraví náladu, pokud březí zůstane.
m i s i c k a
napsal(a):
Když řekl vet(pokud mu důvěřuješ). že připustit, tak bych do toho šla. Pokud je samozřejmě zdravá. Můžeš si vybrat hřebce, který se ti líbí Pohlídedej si 1 říji a určitě to zkus. Aspoň to trochu zpraví náladu, pokud březí zůstane.
Ten den byl teda dlouhy Tak nakonec se rozhodlo, že to zkusíme ještě jednou, jen ještě dnes přijede vet aby si ji zkontroloval uvnitř a když nebude žádnej problém, tak hned první říji za hřebcem
A aby toho nebylo málo, tak náš vet včera večer volal, že má hříbě, kterému umřela kobylka při porodu a jestly by šlo, je zkusit dát k sobě. Tak sme v noci ještě organizovali adopci, která mimochodem dopadla na výbornou
Moc všem děkuji za podporu a za rady
kapka
napsal(a):
Ten den byl teda dlouhy Tak nakonec se rozhodlo, že to zkusíme ještě jednou, jen ještě dnes přijede vet aby si ji zkontroloval uvnitř a když nebude žádnej problém, tak hned první říji za hřebcem
A aby toho nebylo málo, tak náš vet včera večer volal, že má hříbě, kterému umřela kobylka při porodu a jestly by šlo, je zkusit dát k sobě. Tak sme v noci ještě organizovali adopci, která mimochodem dopadla na výbornou
To mě mrzí, co se stalo.
Za dobrý skutek - za přijatého sirotka přeju další zdravé hříbě podle tvých představ a kobylce dobrý a dlouhý život
.
Ono to potěší, když se podaří něco zachránit. Od jisté doby křečkuju mlezivo z 1. dne po porodu od kobyl do mrazáku, jednomu hříběti - sirotkovi kamarádky už to taky pomohlo.
Doporučuju všem, kdo má kobylu, která se oddojit nechá - člověk nikdy neví, kdy bude pomoc potřebovat sám.
Hříběcí sušené mléko se sehnat dá, ale mlezivo je a bude nenahraditelné...
kapka
napsal(a):
Tak to je super, alespoň kobyla nebude tolik tesknit Někdy přidej fotku
Bonit - krásné fotky.
A co to je plemeno Drum horse? To je Tinker A Shir?
Tak hříbátečko už se nám konečně dere na svět. Správně jsem to odhadla, vzala si dovolenou a momentálně Sabče teče mléko, potí, je hodně hodně nervózní a myslím, že nejpozději v noci je malé Sabiňátko tady!!!
m i s i c k a
napsal(a):
Tak to je super, alespoň kobyla nebude tolik tesknit Někdy přidej fotku
Bonit - krásné fotky.
A co to je plemeno Drum horse? To je Tinker A Shir?
Tak přidávám fotky, povedená dvojce ale v lásce se meze nekladou
kapka
napsal(a):
Tak přidávám fotky, povedená dvojce ale v lásce se meze nekladou
Čtu tvůj příběh, moc smutné, co se stalo ..ale kobylka si zaslouží velkou odměnu, jak koukám na adoptovaného drobka, vypadá moc spokojeně, stejně jako tvá kobylka
Přeju hodně štěstíčka, kobylce svého drobka a mnoho dalších vklidu prožitých let
aki
napsal(a):
Čtu tvůj příběh, moc smutné, co se stalo ..ale kobylka si zaslouží velkou odměnu, jak koukám na adoptovaného drobka, vypadá moc spokojeně, stejně jako tvá kobylka
Přeju hodně štěstíčka, kobylce svého drobka a mnoho dalších vklidu prožitých let
Moc děkujeme kobylka je hodně silná a já se mám od ní co učit, věřím, že smůlu jsem si už vybrala a teď už bude hezky