Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2012 23:25
lirka

XXX.XXX.230.13

Potřebuju poradit, mám na svého valáška roubík s válečky proti zakusování a lepšímu slinění, jenže teď chci přejít na nějakou olivu (stihlo nechci) a vůbec nevím na jakou - je jich tolik. Jestli také s těmi válečky, dvakrát lomenou atd.
Jaká je podle Vás ta nejlepší oliva a proč, protože na trhu je jich mraky, tak potřebuju poradit, za každou radu jsem vděčná. Zajímají mě Vaše zkušenosti. :-)

18.7.2012 09:36
charlienka

XXX.XXX.54.108

No dost podstatná je povaha koně a na co je zvyklý. Pakliže ale na vašem roubíku byl zcela klidný, není důvod pořizovat znovu olivu s protáčecími kroužky. Podle mě to musí být koni nepohodlné. Já osobně, když už na udidle, tak oliva (kolem těch 14 - 16 mm šířka), dvakrát lomená, protože si myslím, že se lépe přizpůsobí koňské hubě, než jednou lomená. A nerez, bez příchutí a podobných věcí. A musím říct, že můj koník je klidnější, než když jsem si ho koupila :-) Jezdívali ho původně na sněhulákovi a myslím si, že zbytečně. Koník je to naprosto klidný a mírný.
A tady máte odkaz na článek, podle mě moc pěkně napsán, tak si udělejte obrázek sama, to je totiž to nejlepší, co můžete udělat :

http://www.equichannel.cz/uzdeni-a-udidla-2-ruzne-druhy-stihlovych-udidel-a-jejich-pusobeni

18.7.2012 10:12
lirka

XXX.XXX.230.13

Děkuju. :) Roubík měl kvůli obratům, které nechápal (nechápal ani holeně), teď už je to dobré a nechci ho zbytečně mít na tom roubíku, tak se tedy poohlédnu po 2krát lomenné obyč. olivě. :))

18.7.2012 10:57
charlienka

XXX.XXX.54.108

Tak mám radost, že jsem mohla přispět :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík