Materiál na přístřešek - smrk vs. dub

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2012 22:26
jezdeniprovsechny.cz

XXX.XXX.3.37

Dobrý večer všem,
vím, že tu již bylo mnoho témat ohledně přístřešků, ale nedovtípila jsem se informace, z jakého typu a tloušťky dřeva je nejvhodnější přístřešky stavět.

Budu dělat přístřešek o velikosti 6 x 7 metrů a snažím se zvolit co nejvhodnější materiál, aby bylo dílo bytelné. V budoucnu by měl být přístřešek dostavěn (venkovní a vnitřní stěny) a přetvořen na boxy.

Budu stavět v prvotní fázi dvě šestimetrové stěny a sešikmenou střechu (třetí stěnu, sedmi metrovou, tvoří prozatím maringotka).

Rozhoduji se mezi smrkovými prkny či fošnami a dubovými fošnami. Nevím, co je dostačující a vhodnější.

Jaké materiály jste použili na přístřešky vy? V případě smrku či podobného měkkého jehličnanu - nebyl problém s prokopnutými prkny? V případě dubových fošen - šel přístřešek dobře postavit a na jaké konstrukci (jaké hranoly) jste použili?

Jaké tloušťky smrková/dubová prkna/fošny máte?

Děkuji všem za názory a rady :-)

Přeji hezký večer,
m.

15.12.2012 23:34
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

tak já mám přístřešek celej ze smrku,prkna 2,5cm nikdy mi nic neprokoply,hlavní hranoly 15x15cm ,na střeše po metru 10x10cm,postavené na dubových fundamentech-nebetonovala sem,na podlaze hlína

Přidejte reakci

Přidat smajlík