Dobrý den,
mému koni se vytvořili dvě tvrdé boule velikosti pěsti na hrudi, těsně za předníma nohama. Boule jsou tvrdé, nevypadá to jakoby v nich byla voda, jsou vyloženě tvrdé, jako když ztuhnou svaly. Nevíte, co by to mohlo být? Objevili se po vyjížďce, která nebyla nijak náročná, nasedlán byl stejně jako vždycky. Boule nejsou v oblasti podbřišníku, ale kousek před ním. Zřejmě boule nebolí, kůň na dotek nijak nereaguje. Kůže není nikde podřená ani jinak porušená. Srst je rovnoměrná. Co by to mohlo být? Podotýkám, že kůň nevykonával žádnou náročnou práci a ven pod sedlem chodí pravidelně. Neprojevuje žádnou známku nepohody. Co to může být a jak to léčit?
Zdravím- moje kobyla zhruba před měsícem měla něco podobnýho ráno když jsem šla krmit najednou koukám a mezi předníma ve prostřed boule-taky nák ve velikosti tenisáku měla pouze jednu, nereagovala nijak bolestivě vůbec jí nevadilo když se to zmáčklo tak jsem 2 dny chladila a pak mazala kafrovou mastí a do týdne byla boule pryč kobyla jezdit nebyla chodila pouze do výběhu kopanec ani kousanec si myslím od nikoho nechytla naše koně po sobě nevyhazujou házej na sebe spíš držky nebo jestli chytla omylem kopanec když je chytne amok začnou lítat a radostí vyhazovat nebo jestli si při válení na zmrzlím sněhu kde byli i kousky zmrzlé koule hlíny něco udělala vůbec netuším,ale do týdne vše pryč a je v pořádku.Jinak naše koně u předešlího veterináře při očkování do prsou vždy do druhýho dne měli pod prsama po očkování boule,ale to asi nebude váš případ.