SŠDSaJ Velká Chuchle - máte někdo zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2013 10:10
terr

XXX.XXX.8.11

Dobrý den, chtěla bych jít do Chuchle na střední, tak by mě zajímalo, jestli tam někdo jste nebo byl? .. :)smajlík

27.1.2013 14:34
theequi

XXX.XXX.128.54

terr napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych jít do Chuchle na střední, tak by mě zajímalo, jestli tam někdo jste nebo byl? .. :)smajlík

Já tam měla jít..už mě tam dokonce vzali..ale pak jsem spadla z koně a už jsem tam nemohla a nemůžu smajlík Znám hodně lidí co tam chodí a jsou spokojení, ale taky někteří nejsou..Zima je tam prej drsná.. a když trenér odejde, tak koním hrabe, ale jsou to plňasi žesmajlík
Jinak někdo tady kdysi psal, že si tam trenéři posilují ego na žácích nebo cosmajlík
Ale o tom si člověk udělá obrázek, když se tam půjde kouknout.. rozhodně lepší než dělat školu, která tě nebaví smajlík

27.1.2013 20:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

theequi napsal(a):
Já tam měla jít..už mě tam dokonce vzali..ale pak jsem spadla z koně a už jsem tam nemohla a nemůžu smajlík Znám hodně lidí co tam chodí a jsou spokojení, ale taky někteří nejsou..Zima je tam prej drsná.. a když trenér odejde, tak koním hrabe, ale jsou to plňasi žesmajlík
Jinak někdo tady kdysi psal, že si tam trenéři posilují ego na žácích nebo cosmajlík
Ale o tom si člověk udělá obrázek, když se tam půjde kouknout.. rozhodně lepší než dělat školu, která tě nebaví smajlík

Neřekla bych, že je tam zima nějak drsná - je to normální zima u dostihových koní. Ani trenéři nemají potřebu si mastit ego na učednících - pokud někdo umí a plní si své povinnosti, tak se po něm nikdo z trenérů vozit nebude. Jiná kapitola je hlavní mistrová - to komentovat raději nebudu, ale bylo tady o ní už napsáno dost, tak stačí vyhrabat starý diskuzesmajlík.
Jinak je to ale škola úplně na nic (hlavně pro holku) a svý dítě bych tam určitě nikdy na denní studium nedala. Člověk se tam nenaučí vůbec nic (ani jezdit), a nemá žádný relevantní vzdělání, takže se na něj budou celej život dívat jako na někoho, kdo má základní vzdělání. Takže pokud nechcete po zbytek života házet hnůj, což není pro holku práce nadosmrti (o úrazech ani nemluvím), tak už je lepší udělat si nějakou užitečnější školu, chodit jezdit do nějaké dostihovky a tu Chuchli si udělat dálkově - je to tam fakt lehký a průměrně inteligentní evropan to tam dá s prstem v nosesmajlík

27.1.2013 21:14
terr

XXX.XXX.8.11

To mě mrzí.

Na tu školu chci strašně moc, nic kromě koní mě opravdu nebaví, ale nevím, jestli se tam vůbec dostanu? Můžu se Tě zeptat, byly ty příjmačky těžké? A co všechno jsi tam dělala? Na netu byl i běh na 3km .. :)

Ještě jsem uvažovala policejní, ale tam je to prý maso a neseženeš práci, .. Pak možná ještě Kladruby, nevím vůbec ://

27.1.2013 21:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

terr napsal(a):
To mě mrzí.

Na tu školu chci strašně moc, nic kromě koní mě opravdu nebaví, ale nevím, jestli se tam vůbec dostanu? Můžu se Tě zeptat, byly ty příjmačky těžké? A co všechno jsi tam dělala? Na netu byl i běh na 3km .. :)

Ještě jsem uvažovala policejní, ale tam je to prý maso a neseženeš práci, .. Pak možná ještě Kladruby, nevím vůbec ://

mě vzali bez příjmaček, protože jsem už předtím jezdila dostihy jako amatérka, ale co vím, tak mají málo žáků a berou fakt každýho. To už ta policejní je pro uplatnění lepší - tam má to vzdělání aspoň nějakou úroveň, jsou tam i užitečnější předměty se kterýma najdeš uplatnění v různých oborech, když se nedostaneš k policii. Nakonec školu budeš dělat 4 roky a koně můžeš dělat přitom - to vzdělání ti už nikdo nevezme, ale s Chuchlí budeš za pár šupů dřít dokud se zdravotně neodrovnáš a pak skončíš na podpořesmajlík. A nakonec tu Chuchli si můžeš dálkově udělat kdykoliv, když o to budeš stát.

27.1.2013 21:42
jajina

XXX.XXX.47.138

Ahoj,Chuchli mám,nelituju.....myslím,že pro člověka,který je u dostihových koní,nemůže na tehle škole nic překvapit ani zarazit.Je pravda,že pokud to jde,udělej si jinou školu a koně si nech jako koníčka....nebo Chuchli dálkově při škole.Holky to mají v tomhle oboru těžší a pokud chceš pracovat u koní,nemusíš na to mít školu,stačí zkušenosti.smajlík

27.1.2013 22:00
terr

XXX.XXX.8.11

Jezdím od malička, s dostihákama jsem měla možnost pracovat, ale ještě jsem se nedostala do žádné dostihové stáje .., ale dostihy takové strašně mě to láká, ten adrenalin musí být neuvěřitelný ..

Děkuju za názory :)

27.1.2013 22:28
theequi

XXX.XXX.128.54

terr napsal(a):
To mě mrzí.

No myslela jsem tu trenérku. Ta mi přišla dost nesympatická. Jinak pokuď budeš chtít jezdit dostihy..budeš si muset udržet váhu..kámoška co mi přišla dost hubená musela zhubnout 5kilo.

Nevim jak je to tam teď, ale měli jsme uběhnout 3km za dobrý čas.. A koňský test typu "Co je to sulka?" A pak už si nepamatuji, jen se mě zeptali zda němčinu nebo angličtinu :)
Jinak na Kladrubech je to o dost lepší (mám tam taky kámošku) jezdí na dobrých koní a taky měla možnost jezdit i před divákamasmajlík

27.1.2013 22:30
theequi

XXX.XXX.128.54

Ale 100lidí = 100 názorů.
I v Chuchli si můžeš pak zajet dostih.

27.1.2013 22:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

theequi napsal(a):
Ale 100lidí = 100 názorů.
I v Chuchli si můžeš pak zajet dostih.

jenže na to, aby si zajela dostih nemusí hnít 4 roky v Chuchli - může si za jeden víkend udělat amatérskou licenci, anebo na dálkovým si zažádat o žákovskou, a může dostihy jezdit úplně normálněsmajlík.

27.1.2013 23:32
theequi

XXX.XXX.128.54

Inspektor Pišišvor napsal(a):
jenže na to, aby si zajela dostih nemusí hnít 4 roky v Chuchli - může si za jeden víkend udělat amatérskou licenci, anebo na dálkovým si zažádat o žákovskou, a může dostihy jezdit úplně normálněsmajlík.

Ale slečna se ptala na Chuchli.A tak se snad něco dozvěděla a udělá si to jak bude chtít třeba i tak, že v tý Chuchli hnít ty 4 roky opravdu bude.smajlík

28.1.2013 13:09
terr

XXX.XXX.8.11

Opravdu nejvíc, z " koňských škol " mě láká ta Chuchle a pak ty Kladruby.

I přesto, že je Chuchle ode mě, celkem hoooodně daleko, .. :D tak mi to vůbec nevadí.
A můžu se zeptat kolik vážila? Jsem celkem vysoká ... Měřím kolem 172 cm a vážím 52 kg.
Myslíte, že to je hodně? .. Jako, zhubnout by určitě ještě šlo, nějakých těch 4-5 kil určitě.

28.1.2013 13:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

terr napsal(a):
Opravdu nejvíc, z " koňských škol " mě láká ta Chuchle a pak ty Kladruby.

I přesto, že je Chuchle ode mě, celkem hoooodně daleko, .. :D tak mi to vůbec nevadí.
A můžu se zeptat kolik vážila? Jsem celkem vysoká ... Měřím kolem 172 cm a vážím 52 kg.
Myslíte, že to je hodně? .. Jako, zhubnout by určitě ještě šlo, nějakých těch 4-5 kil určitě.

ty Kladruby mají určitě lepší úroveň a lepší reference u veřejnosti - navíc se tam člověk naučí slušné základy ježdění (to v Chuchli nehrozí ani omylem). Váha 52kg je úplně v pohodě, ale většina holek, co takto vážily v 15 letech a nebyly malinkatý, už měly v 18 těžký problémy s udržením váhy - on si to málokdo připustí, ale holky jak dospějou tak se dost mění i jejich váha a udržet si ji je dost těžký (pokud to nejsou vyložený rachitycký typy nebo na sobě tvrdě nemakají). S 52 kilama tam ale určitě budete patřit k těm nejlehčímsmajlík

28.1.2013 17:44
terr

XXX.XXX.247.103

Ono už je celkem naprd, že se můžou podávat jen dvě přihlášky, místo tří :/ ..
To mě celkem udivuje, ale kdybych tam měla jít, tak na tom určitě zamakám a vadí nějak, že jsem ještě neměla tu možnost jezdit " pořádně " dostiháky?:)

28.1.2013 17:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

terr napsal(a):
Ono už je celkem naprd, že se můžou podávat jen dvě přihlášky, místo tří :/ ..
To mě celkem udivuje, ale kdybych tam měla jít, tak na tom určitě zamakám a vadí nějak, že jsem ještě neměla tu možnost jezdit " pořádně " dostiháky?:)

to, že jsi nejezdila dostiháky ti v přijetí určitě vadit nebude, ale asi budeš zažívat hodně horký chvilky, protože školní koně jsou dost pokažení (i když už tam řada "dárečků" z mých dob není), a dost zkouší co si můžou dovolit jak na boxe, tak pod sedlem, o jejich absolutní nepřiježděnosti nemluvěsmajlík

29.1.2013 10:12
terr

XXX.XXX.247.103

To mi ani nevadí, .. Nevadí mi takoví " hajzli " koně :D

29.1.2013 10:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

terr napsal(a):
To mi ani nevadí, .. Nevadí mi takoví " hajzli " koně :D

oni nejsou hajzli - jsou spíš pokažení, ne že by byli třeba zlí

29.1.2013 16:16
terr

XXX.XXX.247.103

No, tak to je zase smutné.

A můžu se zeptat jak to tam chodí? Jakože denní program, nebo tak :)

1.2.2013 10:49
mafira

XXX.XXX.112.22

Bývalo nevím jestli ted je jen 2 dny školy,zbytek praxe v jednom týdnu.Co se týká praxe nejlepší to bylo u klusáků jak s mistrem tak s konmi, dobré to bylo i u Pecháta,Co se týká hlavní mistroví když s ní umí člověk vycházet tak není zas tak hrozná musí se jí ukázat že umíš.Když umíš dobře jezdit bude tě dávat více do sedla a když ne tak bohužel bys většinu času jen kydala boxy a svezla by ses na pár minut za účelem krokování koně po práci kolem stodoly a nebo na dvoře.Jezdit by tam fakt moc nenaučili.To Kladruby jsou v tom lepší.

2.2.2013 15:23
terr

XXX.XXX.8.11

Děkuji;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík